Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Στις 18:30 το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα

Στις έξι και μισή σήμερα το απόγευμα θα φτάσει στην Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο θα μεταφέρει...
το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, θα μεταβεί το πρωί στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραστεί στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και θα επιστρέψει το απόγευμα με το αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως.


Χθες, Μ.Παρασκευή, κ. Δόλλης βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρευρεθεί στην Τελετή του Αγίου Μύρου, η οποία πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια.
e-volos.gr
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/1830.html
Read more

Κάποιοι επιμένουν να παραμυθιάζονται με Ψυχάρη – Μπόμπολα. Κάποιοι άλλοι, επιμένουν να μιλούν με αριθμούς…

Read more

Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Άκη...


Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Άκη...
Πριν πολλά χρόνια, ο Μίκης Θεοδωράκης τραγουδούσε :
Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα
μετρώ τους χτύπους το αίμα μετρώ
πίσω απ' τον τοίχο πάλι θα 'μαστε παρέα
τακ τακ εσύ τακ τακ εγώ....
Πέρασαν τα χρόνια και οι καιροί,
ο Γιώργος έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,
έγινε πρωθυπουργός,
έφερε την τρόϊκα και τα μνημόνια.
Επειδή τον "παραίτησαν", για να τους εκδικηθεί, αποφάσισε για να ανοίξει
σχολή πολιτικών ηγετών,
Έγινε πρωθυπουργός ο Παπαδήμος
και επιτέλους αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος.
Ο Εφραίμ φυλακίστηκε παραμονές Χριστουγέννων,
ο Τσοχατζόπουλος συνελήφθη παραμονές του Πάσχα,
Η Άρια Αγάτσα αποφάσισε να συνεχίσει να πολεμάει για την σωτηρία της χώρας, την φορά αυτή από τις επάλξεις της Νέας Δημοκρατίας,
η Βάνα Μπάρμπα θα διδάξει πολιτισμό από το μετερίζι του ΛΑ.Ο.Σ.
και να πάρει η ευχή, οι εκλογές κοντοζυγώνουν και έχω αγχωθεί.
Όμως εγώ πιο πολύ νοιάζομαι για τον Άκη. Θα περάσει τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, κρατούμενος.
Ανησυχώ μην πάθει ότι και ο Ανδρέας στην ταράτσα της ΓΑΔΑ.
Τράτζικ....
Τςςς
http://pwssekatanthsanellada.blogspot.com/
Read more

Χθες εξυμνούσε τον Βενιζέλο, σήμερα πήγε στη ΝΔ (video)

    

Η νεαρότερη βουλευτίνα, η Αρια Αγάτσα, έδειξε την Μ. Τετάρτη τι σημαίνει πολιτική... αξιοπιστία και κυρίως τι σημαίνει... συνέπεια. Και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους πετροβολά και τους γιαουρτώνει...

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο, με την πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και τώρα υποψήφια με τη ΝΔ, να εξυμνεί στη συνέντευξή της, πριν από μόλις 30 μέρες, τον Ευάγγελο Βενιζέλο!


Read more

Goldman Sachs> Μειωμένη 35% η αμοιβή του Lloyd C. Blankfein






Τα 12,4 εκατ. δολ. έφτασε το 2011 η αποζημίωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs, Lloyd C. Blankfein από 19,1 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα καθώς υποχώρησε η τιμή της μετοχής και τα κέρδη της τράπεζας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι αποδοχές του Blankfein περιλαμβάνουν μπόνους 3 εκατ. δολ. σε μετρητά,7 εκατ. δολ. σε μετοχές, μισθό 2 εκατ. δολ. και 449.600 δολ. σε άλλες απολαβές σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Το προηγούμενο έτος έχει λάβει 5,4 εκατ. δολ. σε μετρητά, 12,6 εκατ.δολ. σε μετοχές μισθό 600.000 και περίπου 464.100 δολ. σε άλλες απολαβές.

http://www.kourdistoportocali.com/articles/10820.htm
Read more

Το κατά Λουκά ευαγγέλιο της … συνεργασίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)


Του Γιώργου Χαραβαλιά
Έναν απολογισμό, θυμάμαι, επιχείρησε στις πρώτες 15 μέρες της θητείας του ο Λουκάς Παπαδήμος. Με μια ξεκούδουνη ανακοίνωση, λίγων γραμμών, θύμιζε αυτάρεσκα στο πανελλήνιο ότι «ο πρωθυπουργός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με σημαντική κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Μόλις προχθές, ο πρώην τραπεζίτης, αποφάσισε να κάνει τον δεύτερο και μάλλον τελευταίο απολογισμό της σύντομης πρωθυπουργικής του θητείας. Στο ίδιο πνεύμα, αλλά ασφαλώς με…περισσότερη φαντασία. Και αστείρευτη καθοδηγητική διάθεση προς τους διαδόχους του…
Αυτή τη φορά, ο κ. Παπαδήμος απευθύνθηκε στους υπηκόους του από τηλεοράσεως. Για να τους εξηγήσει ότι μέσα σε πέντε μήνες αναμόρφωσε την χώρα και μάλιστα εκ βάθρων.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Εκτός από την δανειακή σύμβαση και το PSI, o θαυματοποιός πρωθυπουργός πέτυχε μέσα σε λίγες βδομάδες να δρομολογήσει λύσεις σε ένα σωρό άλλα φλέγοντα προβλήματα όπως: Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η περιστολή της σπατάλης στον τομέα των φαρμάκων, η διασφάλιση της δημόσιας τάξης στο κέντρο της Αθήνας, η απομάκρυνση των παράνομων λαθρομεταναστών.
Δεν σας φτάνουν όλα αυτά; Ο κύριος Λουκάς, φρόντισε να σας βρεί και πετρέλαιο. Διότι ο ίδιος δρομολόγησε τους διαγωνισμούς για την ανεύρεση κοιτασμάτων(σ.σ. μόνο που δεν μας είπε ότι προχώρησε και στην κήρυξη της ΑΟΖ, πιάνοντας τους Τούρκους στον ύπνο…).
Σε όλα τα παραπάνω αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός διεκδικώντας τα εύσημα ενός σύγχρονου…Καποδίστρια. Περιέγραψε δηλαδή μία άλλη Ελλάδα που δεν θα είχε κανένα λόγο να βρίσκεται στο μνημόνιο, γιατί προ καιρού θα είχε ξεπεράσει τις προδιαγραφές της Ελβετίας. Χώρια το πετρέλαιο…
Για την εξήγηση του φαινομένου Παπαδήμος δεν είμαι αρμόδιος. Κρίση μεγαλείου; Καβάλημα της καρέκλας; Απωθημένα μιας μετριότητας που βρέθηκε τυχαία σε θέση εξουσίας; Η απλά…ο παππούς τρελάθηκε;
Ελάχιστη σημασία έχει. Γιατί ο κάθε Έλληνας γνωρίζει τον πραγματικό απολογισμό των υπηρεσιών(κυβερνητικών και άλλων…)που προσέφερε ο εν λόγω κύριος,
Αφού προστάτεψε ευλαβικά τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και λήστεψε τους δικούς μας μικρο-ομολογιούχους, κατάφερε να πετύχει μία ανταλλαγή ομολόγων που όλοι οι σοβαροί αναλυτές σήμερα χαρακτηρίζουν «τρύπα στο νερό». Ο ίδιος φρόντισε να περάσει τα πάντα στο περιβόητο «αγγλικό δίκαιο», ενώ από το βήμα της βουλής προφήτεψε ξεδιάντροπα ότι και να πάμε στη δραχμή, εμείς θα χρωστάμε σε ευρώ!
Σε ότι αφορά όλα τα υπόλοιπα: Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συλλάβει τον Λάκη Γαβαλά και τον Ακη Τσοχατζόπουλο την ώρα που έδινε συγχωροχάρτι στη Ζημενς, εμφανίζοντας την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας ως μνημονιακή υποχρέωση! Είναι ο πρωθυπουργεύων που κατέστησε ανέκδοτο τις αντικαταστάσεις υπουργών, όταν χρειάστηκε δέκα μέρες για να καλύψει μια θέση. Είναι τέλος ο επικεφαλής κυβέρνησης που κατάντησε τροχονόμος ρουσφετολογικών τροπολογιών από βουλευτές που τον έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Θα μπορούσα να συνεχίσω επί μακρόν, αλλά σίγουρα το ζήτημα δεν είναι οι παραισθήσεις του κυρίου Λουκά. Το θέμα είναι ότι επιχείρησε να βαφτίσει ως κλειδί της «επιτυχημένης» του θητείας, το…μοντέλο της δικομματικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Προδιαγράφοντας το, ως αναγκαία συνταγή για το μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.
Αυτή είναι και η πιο επικίνδυνη συμβολή του κ. Παπαδήμου στα σχέδια των δανειστών και της ντόπιας διαπλοκής. Από μία άποψη. Γιατί αν το σκεφτούμε καλύτερα, είναι ίσως και η λύση για την εκλογική μας λύτρωση. Το πιο αποτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης που έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια η χώρα, ήταν αυτό της πρωθυπουργίας Παπαδήμου και της κατ’ επίφασιν συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να αποφύγουμε μόλις ανοίξουν οι κάλπες…
http://www.antinews.gr/


Read more

Τι προβλέπει το Σύνταγμα αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Οι 10 ημέρες που θα ακολουθήσουν τις εκλογές μόλις κλείσουν οι κάλπες είναι και οι πιο κρίσιμες. Η σύγκλιση της νέας Βουλής ορίστηκε για τις 17 Μαΐου και σε αυτό το διάστημα, είτε θα ορκισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε θα «τρέξουν» τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη.....
Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής. Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες.

Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών. Σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.

http://www.prionokordela.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_9096.html
Read more

ΣΟΚ! Το MEGA υιοθετεί τις θέσεις του συνωμοσιολόγου Καμμένου!

Μετέδωσε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πήρε μίζα από την FEROSTAL για τα υποβρύχια. Αυτό δηλαδή που είχε αποκαλύψει ο Καμμένος το 1999 και έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε, ακόμα και η ΔΑΚΕ των ναυπηγείων ζητώντας από τον Καραμανλή να τον… Διαγράψει!
Την σκυτάλη είχαν πάρει οι κάθε λογής ΔΟΛιοι των ΜΜ”Ε” με βαρύγδουπα επιχειρήματα τύπου “Ο Καμμένος έλεγε ότι. Ο Παπανδρέου ήταν αρχηγός της 17Ν”! Επιχειρήματα που κάποιοι γελοίοι επαναλαμβάνουν και σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις του για τα CDS.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε το …2023 για να ανακαλύψει η δικαιοσύνη τις Ελβετικές και Λουξεμβούργειες εταιρείες που ήδη έχουμε φέρει στο φως.
Διαβάστε οπωσδήποτε:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ολόκληρη η αναφορά του Πάνου Καμμένου για τα υποβρύχια από τον Αύγουστο του 2001.

http://olympia.gr/2012/04/13/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%84%ce%bf-mega-%cf%85%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%bf/
Read more

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η ζειμπεκιά στον ανακριτή .!!!!!!!!




Η ζειμπεκιά στον ανακριτή .!!!!!!!!

το νταηλίδικο...

Η προσαγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου στον ανακριτή είναι ο επίλογος μιάς εποχής που κυβερνήθηκε η χώρα στις ζειμπεκιές πολιτικών που νταλκαδιασμένοι, πίστευαν ότι η χώρα είχε γίνει τσιφλίκι τους... !!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/04/blog-post_8683.html
Read more

Δυο ενδιαφέρουσες υπογραφές υπέρ του Άκη για την αθωωτική εξεταστική του 2005.!!!!!!!



Δυο ενδιαφέρουσες υπογραφές υπέρ του Άκη για την αθωωτική εξεταστική του 2005.!!!!!!!


Τελικά ο κόσμος είναι μικρός. Πολύ μικρός. Ρίξτε μια ματιά ποιοι δύο είχαν υπογράψει υπέρ του για την αθωωτική απόφαση της εξεταστικής επιτροπής που είχε γίνει το 2005…

Ο ένας διεκδικεί την ψήφο μας σήμερα για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός και άλλος, αφού μόνος του δε θα έκανε τίποτα, τον στηρίζει στον μεγάλο αγώνα που δίνει.

Και οι δύο είχαν βγάλει λάδι τον Άκη Τσοχατζόπουλο...!!!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/04/2005.html
Read more

ΦΟΥΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!


MNIMONIO
Το θέμα για εμάς δεν είναι οι αδιάβαστοι το θέμα είναι οι διαβασμένοι... οι εθνοπροδότες που εσκεμμένα έφεραν τη χώρα στα χάλια που είναι σήμερα..
http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=927:2012-04-13-17-39-47&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
Read more

Η Ντόρα “ψηφίζει” Σαμαρά πρωθυπουργό

13.04.2012ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Η πρόσκληση που απηύθυνε πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την πλευρά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τουλάχιστον όχι στο σκέλος της προεκλογικής συνεργασίας των δυο κομμάτων, καθώς παρά τα χαμηλά ποσοστά που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, διεκδικώντας την αυτόνομη είσοδό της στη Βουλή.
Το τι θα επακολουθήσει είναι… άλλο θέμα. Η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι την επομένη των εκλογών είναι έτοιμη να συζητήσει από άλλη βάση, και με όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής το ενδεχόμενο συνεργασιών, που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση μιας βιώσιμης κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς από την άλλη, έχει ξεκαθαρίσει ότι από τη στιγμή που θα διαπιστώσει ότι οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες της νέας Βουλής δεν θα οδηγούν στη συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης, θα επιδιώξει μια νέα εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να ζητήσει αυτοδυναμία.
Με συνέντευξη που παραχωρεί στη «Real News» η οποία κυκλοφορεί το Μεγάλο Σάββατο, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται στην πρόσφατη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στον Γιάννη Πρετεντέρη και την εκπομπή «Ανατροπή» του «Mega», ότι στο ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, πρωθυπουργός θα πρέπει να γίνει ο αρχηγός του κόμματος το οποίο θα έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό στις κάλπες.
Έτσι, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεκαθαρίζει ότι εφόσον η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη, πρωθυπουργός της όποιας κυβέρνησης προκύψει μετά τις εκλογές, θα πρέπει να είναι αυτοδικαίως ο Αντώνης Σαμαράς.
http://www.statesmen.gr/66844/politiki/%ce%b7-%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c_13-04-2012.html
Read more

Led Zeppelin - Stairway To Heaven

Read more

Η Αργεντινή εθνικοποίησε την εταιρεία πετρελαίων!

Η Αργεντινή (που εμείς λέμε "να μην γίνουμε Αργεντινή", τρομάρα μας) εθνικοποίησε τον πετρελαϊκό κολοσσό YPF-Repsol, ισπανικών συμφερόντων, η διοίκηση του οποίου κατηγορείται από το Μπουένος Αϊρες ότι τα κέρδη που βγάζει στην Αργεντινή δεν τα επενδύει εκ νέου! Δηλαδή όπως κάνουν όλες οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα! Για απατεώνες τύπου Siemens ή ThyssenKrupp Marine Systems, ΜΑΝ κλπ δεν συζητάμε, φυσικά, είναι αυτονόητο.

Ήδη, αρκετές επαρχίες της χώρας όπως το Τσουμπούτ, το Νεουκέν και η Σάντα Κρους, αποφάσισαν να διακόψουν τα συμβόλαια εκμετάλλευσης που είχε η ισπανική εταιρεία, επικαλούμενες την έλλειψη επενδύσεων.

Η YPF-Repsol (την οποία ελέγχουν οι Ισπανοί της Repsol σε ποσοστό 57,43%) είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε όλο το μήκος και πλάτος της αργεντινής επικράτειας, με 13.500 εργαζόμενους.

Πριν από μερικά χρόνια ήταν η απόφαση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες να εθνικοποιήσει τις ελεγχόμενες από την Ισπανία Αργεντινές Αερογραμμές.

Στην Ισπανία η είδηση προκάλεσε τεράστια ανησυχία, αλλά και εκνευρισμό. Ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο ότι η Μαδρίτη θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της: «Αν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εκδηλωθεί πράξη εχθρική έναντι ισπανικής επιχείρησης, αυτή θα θεωρηθεί πράξη εχθρική έναντι της κυβέρνησης και της Ισπανίας» ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού της Repsol, Aντόνιο Μπρουφάου, εμφανίστηκε πρόθυμος να αυξήσει τις επενδύσεις στην Αργεντινή κατά περίπου 2,6 δισ. ευρώ, χορηγώντας και περαιτέρω δικαιώματα στις Αρχές των επαρχιών, όπου γίνονται οι έρευνες για νέα κοιτάσματα.

Οι προτάσεις αυτές δεν φαίνεται να ενθουσίασαν την πρόεδρο της Αργεντινής, η οποία δεν καταδέχθηκε ούτε καν να τον συναντήσει.

Προτού περάσει στα χέρια των ιδιωτών, το 1992, η YPF ήταν το καμάρι της χώρας. Έκανε έρευνες για υδρογονάνθρακες και στα πλέον απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας. Έφτιαχνε δρόμους, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια για να δουλέψουν και να ζήσουν οι εργαζόμενοι.

Η ίδια ισπανική πηγή δηλώνει με νόημα στην El Pais: όταν η Repsol αγόρασε την YPF, το 1999, κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Ούτε οι νυν κυβερνώντες...

Read more

Τ.Σόρος: "Η Γερμανία σπρώχνει την Ευρώπη στον οικονομικό όλεθρο"


Έναν οικονομικό Αρμαγεδώνα στην Ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με βασικό υπεύθυνο της Γερμανία που αρνείται να προσαρμοστεί στις έκτακτες συνθήκες, αλλά απλά οχυρώνεται για να αφήσει την φωτιά έξω από το σπίτι της, προβλέπει ο Τζορτζ Σόρος.

Δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβιώσει της τρέχουσας κρίσης χρέους, κάτι που η Γερμανία το γνωρίζει και απλά παίρνει εγκαίρως μέτρα για να διασωθεί η ίδια στην εποχή μετά την ευρωζώνη ή μέσα σε μια ευρωζώνη που θα αποτελείται κατά κύριο λόγο από χρεοκοπημένες χώρες..

Αυτή είναι η εκτίμηση του γκουρού των αγορών του Τζορτζ Σόρος, σε άρθρο του στους Financial Times: «Η Bundesbank (σ.σ.: η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας) έχει ήδη εντοπίσει τον κίνδυνο, και είναι αντίθετη στην αέναη επέκταση της ρευστότητας, ενώ παίρνει μέτρα για να περιορίσει τη ζημία εάν προκύψει διάλυση. Αυτό από μόνο του κινητοποιεί το μηχανισμό μίας «αυτοεκπληρούμενης προφητείας», καθώς οι άλλες τράπεζες θα ακολουθήσουν - ήδη η αγορά κινείται σε αυτή την κατεύθυνση», προειδοποιεί ο Σόρος .

Καθώς η πιθανότητα της διάλυσης της Ευρωζώνης έρχεται πάλι στο προσκήνιο, οι κεντρικές τράπεζες των ισχυρών χωρών είναι σαφές ότι δύσκολα θα μπορέσουν να ρευστοποιήσουν τους κρατικούς τίτλους των υπερχρεωμένων χωρών, που έχουν στα χέρια τους.

«Παράλληλα, η Bundesbank «σφίγγει τα λουριά» της ρευστότητας και στη Γερμανία, κάτι που δεν θα ήταν κακό εάν υπήρχε το μάρκο, αλλά είναι κακό για τις χώρες της Ευρωζώνης σε κρίση. Καθώς αγωνίζονται να επιστρέψουν σε ανάπτυξη, η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών από τη Γερμανία είναι «εκ των ων ουκ άνευ» για να ανακάμψουν.

Πρακτικά, με αυτό το συνδυασμό συνθηκών, οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί είναι καταδικασμένοι να μην επιτευχθούν και οι χώρες σε κρίση είτε δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν νέα μέτρα είτε δεν θα πιάσουν τους στόχους των Μνημονίων ή άλλων συμφωνιών. Το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται και η ανταγωνιστικότητα θα συνεχίσει να υποχωρεί σε σχέση με τη Γερμανία.

Είτε το ευρώ επιζήσει είτε όχι, η Ευρώπη έχει μπροστά της μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας, αν όχι χειρότερα, όπως εκτιμά. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής το άντεξαν τη δεκαετία του 1980, η Ιαπωνία εδώ και 25 χρόνια, αλλά η ΕΕ δεν είναι χώρα και είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει, καθώς η παγίδα αποπληθωρισμού και χρέους απειλεί να εξοντώσει μία ατελή ακόμη πολιτική ένωση»!

Πρόκειται για την χειρότερη πρόβλεψη, αλλά ταυτοχρόνως και πιο συγκεκριμένη στην οποία έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα ο Σόρος.

Το μέλλον της Ευρώπης καταλήγει ο Σόρος, είναι ένα πολιτικό θέμα: ξεπερνά την ικανότητα της Bundesbank να αποφασίσει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=39090&Itemid=139
Read more

Η εικόνα της ημέρας…

Read more

Νέα Φιλαδέλφεια-το ζαχαροπλαστείο του τρόμου>

Άγρια επίθεση με γιαούρτια, πάστες και αποδοκιμασίες σε ζαχαροπλαστείο της Νέας Φιλαδέλφειας για το ζεύγος Άδωνη και Ευγενίας. Ο βουλευτής της ΝΔ χρειάσθηκε να σφίξει στην αγκαλιά του τη σύζυγό του για να τη προστατέψει. Ούτε νέγροι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ να ήτο το ταλαίπωρο ζεύγος. Για τέτοια οργή μιλάμε...




Επίθεση με γιαούρτια στον Άδωνι Γεωργιάδη από Matsomenos
http://www.kourdistoportocali.com/articles/10816.htm
Read more

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Read more

Διαλύθηκε στον αέρα, ο βορειοκορεάτικος πύραυλος - Δεύτερη αποτυχία...


Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας και το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι η εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα με στόχο να τεθεί σε τροχιά ένας δορυφόρος γεωπαρατήρησης ήταν αποτυχημένη και αυτός συνετρίβη "μετά από μερικά λεπτά".
Παρόμοιες πληροφορίες μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επικαλούμενο....
αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ωστόσο ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται στην διαδικασία εξακρίβωσης του τι ακριβώς έχει συμβεί.
Ο πύραυλος Unha-3, η εκτόξευση του οποίου είχε εξαγγελθεί από την Πιονγκγιάνγκ για να τιμηθεί η 100ή επέτειος από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, που γεννήθηκε την 15η Απριλίου 1912 και πέθανε το 1994, θα έθετε σε τροχιά έναν μετεωρολογικό δορυφόρο. Η Ουάσινγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο υποστήριζαν ότι αποτελούσε μέρος του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ικανού να φέρει πυρηνικές κεφαλές.
Ο Ναόκι Τανάκα, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας, δήλωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι "έχουμε πληροφορίες κατά τις οποίες ο πύραυλος "έπεσε στον ωκεανό" έπειτα από πτήση που διήρκεσε λίγο πάνω "από ένα λεπτό".
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πύραυλος διαλύθηκε και συνετρίβη στη θάλασσα μερικά λεπτά μετά την εκτόξευσή του.
Δεν υπάρχει ακόμη κάποια ένδειξη για το πού ακριβώς συνετρίβη ο πύραυλος.
Η αποτυχία της εκτόξευσης για να τεθεί ένας δορυφόρος σε τροχιά από τη Βόρεια Κορέα, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η δεύτερη μετά από εκείνη του 2009.
Δεν έχει υπάρξει ακόμη κανένα σχόλιο για την εκτόξευση --ή την αποτυχία της-- από τα επίσημα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.
Διπλωμάτες στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν εντωμεταξύ ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα για "να αποφασίσει για τα προσεχή βήματα" μετά την εκτόξευση, που η Δύση και χώρες της περιοχής είχαν χαρακτηρίσει "σοβαρή πρόκληση" και "παραβίαση αποφάσεων" του ΣΑ.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις είχε δηλώσει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να "αντιδράσει με αξιόπιστο τρόπο" στην εκτόξευση. Σύμφωνα με διπλωμάτες η Κίνα, προστάτιδα δύναμη της Βόρειας Κορέας, μοιάζει να αποδέχεται ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνέπειες για την ενέργειά της. Διπλωμάτες είπαν ότι δεν αποκλείεται η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της χώρας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε πριν από λίγο καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε τον ΟΗΕ "να δράσει".
Από: e-typos.com
http://www.hassapis-peter.blogspot.com/2012/04/blog-post_2704.html
Read more

Τα ΝΕΑ αφιερώνουν σήμερα το πρωτόσελιδο τους στον σημερινό μέσο Έλληνα ..."Πειναλέων"!


"Πειναλέων"!

Έτσι φαντάζεται σήμερα τον μέσο Έλληνα, στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα του συγκροτήματος.

Ναι πειναλέων, κακομοίρη, ρακένδυτο αλλά και ...θυμωμένο (γιατί άραγε) ! Όμως ξεχνούν ότι και αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών μιας και όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης υποστήριξαν για τους δικούς τους προφανείς λόγους (του μαζί τα φάγαμε) τις πράξεις των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ (μη εξαιρουμένου Άκηδων, Τσουκατων και άλλων λουλουδιών του σοσια-ληστικού κόμματος).

Είναι και αυτοί λοιπόν συνυπαίτιοι και συνεργοι της δημιουργίας του αποτελέσματος της σημερινής πρωτοσέλιδης γελοιογραφίας τους....
online-press
Read more

Αν…( όχι του Rudyard Kipling)

Quantcast
Αν να κρατάς την ψυχραιμία σου μπορείς όταν τριγύρω σου όλοι υποφέρουν,
Αν ανέχεσαι τη δυστυχία που αντικρίζεις βλέποντας συνανθρώπους σου να αναμοχλεύουν στους κάδους τα σκουπίδια για τροφή,
Αν δεν σφίγγεται η καρδιά σου στο άκουσμα λιποθυμιών μαθητών στα σχολεία από την ασιτία,
Αν δεν εξοργίζεσαι με το να σου κατάσχουν την περιουσία για οφειλές στο Δημόσιο 300 ευρώ, ενώ οι επιδοτήσεις των κομμάτων δεν κατάσχονται αν και οφείλουν στις τράπεζες 200 εκατ. Ευρώ γιατί ψήφισαν ειδικό νόμο,
Αν μπορείς να αδιαφορείς βλέποντας εκατοντάδες καταστήματα στη πόλη σου με κατεβασμένα τα ρολά και πιστεύεις ότι το «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» είναι νέα αλυσίδα καταστημάτων,
Αν μπορείς να κοιμάσαι νηφάλιος χωρίς την αγωνία πώς θα ξημερώσει η αυριανή ημέρα,
Αν δεν αγανακτείς που δεν μπορείς να έχεις το φάρμακο και την ιατρική φροντίδα που χρειάζεσαι ενώ πλήρωνες επί σειρά ετών μέρος του μισθού σου για να τα έχεις εξασφαλισμένα,
Αν δεν οργίζεσαι βλέποντας εγκληματίες πολιτικούς να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλαζόνες, προκλητικοί, επειδή ψήφισαν νόμο που παραγράφει τα όποια τους εγκλήματα,
Αν δέχεσαι να εργάζεσαι σαράντα χρόνια για να δικαιούσαι μια αβέβαιη σύνταξη ενώ οι «εθνοπατέρες» σου απολαμβάνουν παχυλές συντάξεις και εφάπαξ με μια θητεία στη Βουλή χωρίς να έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ για το σκοπό αυτό,
Αν δέχεσαι τον εξευτελισμό και την κοροϊδία να σου κλέβουν την ψήφο με υποσχέσεις ότι «λεφτά υπάρχουν»,
Αν δέχεσαι την πρόκληση να σου ρίχνουν το φταίξιμο για το χάλι της χώρας και να σου λένε ότι «μαζί τα φάγατε»,
Αν χαίρεσαι να βλέπεις τα νιάτα της χώρας σου στερημένα από όνειρα, φιλοδοξίες, ελπίδες για το αύριο, να περιφέρονται με ένα πλούσιο αλλά αναξιοποίητο βιογραφικό στο χέρι χωρίς να βρίσκουν δουλειά,
Αν θεωρείς φυσιολογική την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας σου σε διεθνείς και ανάλγητους τοκογλύφους που σου καθορίζουν τον τρόπο ζωής σου,
Αν εγκρίνεις την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων που με τον ιδρώτα σου για χρόνια είχες δημιουργήσει και τώρα να σου μειώνουν τη σύνταξη κάθε μήνα γιατί δεν υπάρχουν αποθεματικά, ενώ οι ληστές κυκλοφορούν ελεύθεροι,
Αν δέχεσαι τον διεθνή διασυρμό και την κοροϊδία επειδή ο ηγέτης που ψήφισες να σε κυβερνήσει σε χαρακτήρισε στο εξωτερικό ως «διεφθαρμένο»,
Αν δέχεσαι να σου καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια, να σου στερούν μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να αυξάνουν οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών σε σημείο που δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα,
Αν δέχεσαι να φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου γιατί μπορεί να το βρεις λεηλατημένο όταν γυρίσεις,
Αν το αίσθημα της ασφάλειας έχεις πάψει να το νιώθεις,
Αν θεωρείς επίτευγμα κοινωνικής πολιτικής το να αισθάνεσαι πρόσφυγας στο τόπο σου,
Αν δέχεσαι να διδάσκονται τα παιδιά σου σε σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση και χωρίς υποδομές,
Αν δεν μπορείς να αξιολογήσεις τις ικανότητες και τα προσόντα αυτών που σου ζητούν την ψήφο και σου αρκεί το γεγονός ότι τους έχει δει να σαχλαμαρίζουν στη τηλεόραση,
Τότε μπορείς να χαλαλίσεις και να χαρίσεις ακόμα μια φορά την ψήφο σου σ αυτούς που σε κυβερνούσαν μέχρι τώρα.
Όμως δεν θα έχεις κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι για ότι αρνητικό σου προκύψει, για όποια παραπέρα εξαθλίωση σου ετοιμάζουν και να είσαι σίγουρος ότι τα χειρότερα μας περιμένουν.
http://filologos10.wordpress.com/2012/04/13/%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-rudyard-kipling/
Read more

SZ: Οι Έλληνες επιλέγουν τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη!

«Το βάσανο της επιλογής για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung για τις...
SZ: Οι Έλληνες επιλέγουν τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη!
επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η εφημερίδα απαντά σε όσους ισχυρίζονται ότι το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές που θα προκαλούσαν πολιτική αστάθεια:
«Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση στο τέλος του 2009, είναι η πρώτη φορά που ζητείται η γνώμη του λαού. Την τελευταία φορά που οι εκλογείς προσέφυγαν στις κάλπες, το φθινόπωρο του 2009, έδωσαν τη νίκη σε ένα κόμμα που το σλόγκαν του ήταν «λεφτά υπάρχουν». Από τότε η ζωή των ανθρώπων έγινε πάρα πολύ δύσκολη. Το ότι μπορούν τώρα να ψηφίσουν είναι καλό. Και ακόμα καλύτερο θα ήταν αν δεν είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη».
DiePresse: 9,39 ευρώ για κάθε ψήφο
 «Οι παχυλές επιχορηγήσεις των κομμάτων» είναι ο τίτλος ενός καταγγελτικού δημοσιεύματος στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, η οποία σημειώνει πως οι επιχορηγήσεις προκαλούν τη μήνη του αρχηγού των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο και σημειώνει: «9,39 ευρώ για κάθε ψήφο: τόσα είναι τα χρήματα που πήρε κάθε ελληνικό κόμμα το 2010 σε κρατικές επιχορηγήσεις. Το ποσό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέσο όρο των κρατών της ΕΕ και δεν είναι καθόλου καλός οιωνός πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η πολιτική τάξη της χώρας δεν φαίνεται να έχει συνείδηση του προβλήματος. Και όποιος πιστεύει ότι κυρίως οι σοσιαλιστές και οι συντηρητικοί που ευθύνονται για την οικονομική δυστυχία της χώρας τους θα προχωρήσουν τώρα αποθαρρυμένοι, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Οι περισσότεροι βουλευτές ψήφισαν πριν μερικές ημέρες νέες επιχορηγήσεις των κομμάτων ύψους 29 εκ ευρώ. Και όλως τυχαίως μόνο για τα κόμματα που εκπροσωπούνται ήδη στο κοινοβούλιο».

Πηγή: DW
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=41507&category_id=99
Read more

Στην κρεμάλα της διεθνούς τοκογλυφίας και των υποτακτικών της Ανάσταση δεν υπάρχει!

Γράφει ο Μαγια


Η ζωή των Ελλήνων εν τάφω και η χώρα υπό κατοχή. Η Ελλάδα, με «πρωταγωνιστές» τους υπαίτιους της οικονομικής συμφοράς, έχει βυθιστεί στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της.
Με τη δουλική συμπεριφορά τους απέναντι στις Βρυξέλλες και την τρόικα, αδύναμοι και ανίκανοι είτε να διαχειριστούν την κρίση, είτε να αντισταθούν στοιχειωδώς στις ....
κατακτητικές διαθέσεις των δανειστών και στις δόλιες επιδιώξεις των εγχώριων παρασίτων, κήδεψαν με όλες τις «τιμές» την αξιοπρέπεια του λαού. Την ατομική, οικογενειακή, εργασιακή, κοινωνική και εθνική αξιοπρέπεια του Ελληνα.
Ξέρετε τι είναι 1.500.000 συμπατριώτες μας να μην έχουν σχεδόν καθόλου εισόδημα; Ξέρετε τι είναι να μην μπορείς να θρέψεις τα παιδιά σου; Ξέρετε πως υπάρχουν άνθρωποι που πέφτουν για ύπνο και παρακαλάνε τον μεγαλοδύναμο να μην τους αφήσει να ξυπνήσουν για να λυτρωθούν από το μαρτύριο της ζωής; Ξέρετε τι βία είναι η στέρηση της εργασίας, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας;
Τι ξέρετε τέλος πάντων;
Τώρα που ο ένας μετά τον άλλον οι εργαζόμενοι γίνονται απλήρωτοι εργαζόμενοι ή «ευέλικτοι» ή άνεργοι, τώρα που το μέλλον των νέων είναι να γίνουν δουλοπάροικοι, τι άλλη δικαιολογία θα έχουμε για να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει;
Με τους αποτεφρωτές της χώρας θα πορευθούμε;
Με τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, και τον Καρατζαφέρη; Ή μήπως με την …αριστερά των νεοπροθύμων του Φώτη Σημίτη, συγνώμη Κουβέλη;
Εχετε σκεφτεί τι θα γίνει αυτός ο τόπος αν επικρατήσουν οι δυνάμεις της καταστροφής και της υποτέλειας;
Ένα είναι βέβαιο. Στην κρεμάλα της διεθνούς τοκογλυφίας και των υποτακτικών της Ανάσταση δεν υπάρχει!
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_1722.html
Read more

Παρέμβαση Λαγκάρντ υπέρ συνασπισμού κομμάτων…

Η Κριστίν Λαγκάρντ (Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ) ήταν προσκεκλημένη στο Brookings Institution και παρουσίασε τις θέσεις του ΔΝΤ με την ομιλία της : “Seizing the Moment – Thinking Beyond the Crisis”

Μετά το πέρας της ομιλίας δέχτηκε ερωτήσεις…
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την κρίση στην χώρα μας.
Δείτε σε αποκλειστικότητα στο βίντεο που ακολουθεί τι ακριβώς είπε:

Πρόκειται για μια άμεση παρέμβαση και αβάντα στις κυβερνήσεις συνεργασίας, φωτογραφίζοντας μάλιστα και εκθειάζοντας τον κ. Παπαδήμο και το έργο του…
Μάλλον τους “έτσουξαν” οι δημοσκοπήσεις και ρίχνουν στην μάχη της προπαγάνδας όλα τα όπλα…
 
Read more

Να μην κρυφθούν οι υπόλοιποι-ακόμη και δημοσιογράφοι πλούτισαν- πίσω από τον Άκη!

πό τον Βασίλη Μπόνιο




Θέλουμε να ελπίζουμε πως η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν θα λειτουργήσει ως μέσο συγκάλυψης για όλους όσους διετέλεσαν υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γραμματείς Εξοπλισμών, μέλη επιτροπών κλπ, από το 1974 και μετά και ενεπλάκησαν σε παρόμοιες δοσοληψίες.
Η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να ξετινάξουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων εκείνων-πολιτικών, στρατιωτικών και διοικητικών υπαλλήλων-οι οποίοι με τον έναν η τον άλλο τρόπο συμμετείχαν στην επιλογή και αγορά των εξοπλιστικών όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.
Δεν είναι μόνο ο Άκης που απέκτησε μυθική περιουσία. Είναι μεγάλος ο αριθμός εκείνων που βρέθηκαν με βίλες σε και υπεράκτιους λογαριασμούς-ακόμη και δημοσιογράφοι κολλητοί υπουργών.
Εάν πραγματικά θέλουμε απονομή δικαιοσύνης θα πρέπει 10 εισαγγελείς σαν την Πόπη Παπανδρέου να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα από το 1974 ως σήμερα και να ξετινάξουν πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία όλων των εμπλεκομένων καθώς και συγγενικών τους προσώπων.
http://www.kourdistoportocali.com/articles/10806.htm
Read more

Οι εθελόδουλοι του Παπαδήμου κάνουν ακόμη τεμενάδες στη Siemens!

Οι εθελόδουλοι του Παπαδήμου κάνουν ακόμη τεμενάδες στη Siemens!

Αν σε κάποιον από εσάς έχει μείνει και η παραμικρή αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της χώρας και η πλειοψηφία των βουλευτών μας είναι εθελόδουλοι, σας συνιστώ απλά να διαβάσετε τη συμφωνία συμβιβασμού που υπογράψαμε με τηSiemens. Θα πάψετε να αμφιταλαντεύεστε. Στο λεπτό. Σε ποιο λεπτό; Στο δευτερόλεπτο.

Παρότι σας συνιστώ πραγματικά να διαβάσετε τη σύμβαση, διότι είναι απολαυστική, επιτρέψτε μου να προσπαθήσω να σας περιγράφω το –απερίγραπτο- αυτό κείμενο, αυτό το μνημείο εθνικής ντροπής.Η Siemens, αποδεδειγμένα, έδωσε μίζες σε Ελληνες αξιωματούχους, για να πάρει προμήθειες του Ελληνικού δημοσίου ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι σαφές ότι αυτά τα χρήματα, που κατέληξαν σε λαδώματα, προστέθηκαν στο λογαριασμό που πλήρωσε ο Ελληνας φορολογούμενος, μέσω υπερτιμολογήσεων. Είναι επίσης σαφές ότι δεν προστέθηκαν μόνο αυτά, αλλά τα διπλά και τα τριπλά. Πληρώσαμε, δηλαδή, δισεκατομμύρια σε γαμησιάτικα.Το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο, μέσω της εξεταστικής του επιτροπής, εκτίμησε τη ζημία που υπέστη η χώρα μας εξαιτίας των παρανομιών της Siemens σε 2 δισ. ευρώ. Υπάρχουν και άλλες εκτιμήσεις, υψηλότερες, αλλά εμείς ας δεχθούμε τον επίσημο υπολογισμό. Της Βουλής μας.Ξέρετε πόση αποζημίωση δέχθηκε με την υπογραφή της –και της Βουλής μας- ηκυβέρνηση Παπαδήμου; 170 εκατ. ευρώ!Ξέρετε πόσα ευρώ θα πάρει η Ελλάδα, μετά από αυτό τον συμβιβασμό; Μηδέν.Να το ξαναπώ, γιατί μάλλον θα θεωρείτε πως κάτι διαβάσατε λάθος. Η Βουλή λέει ότι ηSiemens μας χρωστάει 2 δισ. Η Βουλή ψηφίζει να πάρουμε 170 εκατ. Η χώρα δεν παίρνει φράγκο!Λιποθυμήσατε; Συνεχίστε το διάβασμα όταν συνέλθετε……Πάμε πάλι. Στη σύμβαση συμβιβασμού που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπαδήμου και ψήφισε την περασμένη Πέμπτη η Βουλή, δεχόμαστε ότι τα σβήνουμε όλα, με αντάλλαγμα 170 εκατ. ευρώ. Ή, μάλλον, δεν τα σβήνουμε απλά όλα. Δεχόμαστε ότι η Siemens είναι μια «αξιόπιστη» εταιρεία! Δεσμευόμαστε ότι όχι μόνο δε θα στραφούμε ποτέ των ποτών κατά των Γερμανών, αλλά –άκουσον, άκουσον- ότι κι αν κανείς άλλος έχει το θράσος να διεκδικήσει αποζημίωση από την εταιρεία, η Ελληνική Δημοκρατία θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης της Siemens!Αλλά και η Siemens δεσμεύεται. Πώς. Θα προσπαθήσει, λέει, με την εφαρμογή προγραμμάτων συμμόρφωσης να μην παρανομούν πλέον τα στελέχη της στην Ελλάδα! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ! Δε δεσμεύεται και ότι θα τα καταφέρει! Καλά διαβάσατε. Υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που έχει υπογράψει χαρτί στο οποίο μια γερμανική επιχείρηση «δεσμεύεται να προσπαθήσει» (!) να κάνει το αυτονόητο: να μην παραβαίνει τους νόμους!Αλλά η Siemens δεσμεύεται και για άλλα πράγματα. Όπως να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στο ΔΙΚΟ ΤΗΣ εργοστάσιο στην Ελλάδα. Όπως να ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να κάνει κι άλλη μια επένδυση (προσοχή πάλι: δε δεσμεύεται ότι θα επενδύσει, αλλά ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο –κι αν το απορρίψει, άντε γεια!). Επίσης, δεσμεύεται να πει καλά λόγια για την Ελλάδα σε άλλους ξένους επενδυτές (όπως τι; αναρωτιέμαι εγώ: όπως ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη χώρα μας δε λαδώνονται;.. Ή, μήπως, ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο;).Εχει κι άλλα πολλά, αλλά να μη σας κουράζω. Να πάω κατευθείαν στην ταμπακέρα. Διότι κι αυτά τα 170 εκατ. ευρώ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. Ούτε ευρώ. Διότι, ξαφνικά, οι Γερμανοί ανακάλυψαν –η κυβέρνηση υπέγραψε και η Βουλή ψήφισε- ότι χρωστάμε κι εμείς στους Γερμανούς. Και, μάλιστα, όχι τίποτε πενταροδεκάρες, αλλά 80 εκατ. ευρώ. Από πού κι ως πού; Δε μας λένε. Τα έχει καταθέσει, λέει, η Siemens στους δικηγόρους της! Και αυτοί θα μας δείξουν τη λίστα με τις οφειλές και τους οφειλέτες οργανισμούς του ελληνικού Δημοσίου… κάποια στιγμή! Και, βέβαια, οι «δικοί μας» υπέγραψαν ότι τα χρωστάμε αυτά τα 80 εκατ. ευρώ, έτσι στα τυφλά! Εξάλλου, είπαμε, η Siemens είναι πια «αξιόπιστη» εταιρία και με τη σφραγίδα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ να μας κοροϊδεύει.Ετσι, 170 μείον 80 ίσον 90 εκατ. ευρώ. Αλλά ούτε κι αυτά θα τα πάρουμε σε ευρώπουλα.Μάλλον πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που δε μας τα δίνουν σε… φιλάκια! Θα μας δώσουν, λοιπόν, τεχνογνωσία, ως 100 μεταπτυχιακά το χρόνο (προσέξτε, ε; ΩΣ ΕΚΑΤΟ. Δηλαδή, και καθόλου να μη μας δώσουν τυπικά εντάξει είναι) και τέτοια άυλα.Πώς το εξηγείτε αυτό; Εμένα οι θεωρίες συνωμοσίας δε μου αρέσουν. Αλλά, εδώ, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Εδώ μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Πόσο μάλλον την ώρα που οι Ελληνες αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν να φάνε. Την ώρα που μας έχουν φορολογήσει και τον αέρα που αναπνέουμε, δεν είναι δυνατόν Ελληνας βουλευτής να υπογράφει για να χαριστούν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς. Για κανέναν λόγο. Και, βέβαια, όχι για να λειτουργήσουν τα φανάρια.Η εξήγηση είναι μία. Και εξηγεί πολλά. Η Μέρκελ έχει στα χέρια της τη λίστα των πολιτικών μας που έχουν λαδωθεί από τη Siemens. Και είναι πολλοί. Τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα κόμματα. Και τους εκβιάζει. Κουνάει τις κλωστές και αυτοί χορεύουν σα μαριονέτες.
newsbomb.gr
http://olympia.gr/2012/04/13/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%cf%8c%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1/
Read more

Το κόλπο γκρόσο

20120412-192715.jpgΣας θέτω ένα ζήτημα που δεν έχει επισημανθεί.
1. Ο δοτός και παράνομος παπαδήμος είπε κάτι που πέρασε στα κουφά, χωρίς να του δοθή η δέουσα σημασία: ¨ η κυβέρνηση θα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ να επιτελή το έργο της, για να παραδώσει σε αυτήν που θα προκύψη από τις εκλογές¨
2. Αν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις, κανένα κόμμα δεν πετυχαίνει αυτοδυναμία και με το δεδομένο, ότι δεν προτίθενται να συνεργαστούν, θα οδηγηθούμε σε ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ εκλογικές αναμετρήσεις.
ΔΗΛΑΔΗ ;
1. Ο έν λόγω δοσίλογος, ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΉΣΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΆ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ
ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗ ΝΕΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ!
2. Για πόσο καιρό;
Η εκτίμησή μου είναι ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!
Νομίζω ότι αρκεί για να ολοκληρώση το ξεπούλημα που του έχουν αναθέσει!
Ποια είναι η άποψή σας;
ΑΙΑΣ
http://olympia.gr/2012/04/13/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%ce%bb%cf%80%ce%bf-%ce%b3%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%bf/#more-143022
Read more

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Έλλειμμα προϋπολογισμού στα 7,3 δισ - "Καμμένη γη" άφησε πίσω του, ο Ευ. Βενιζέλος...


«Καμένη γη» άφησε πίσω του ο τέως υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Στους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, οι δαπάνες του Τακτικού Κρατικού Προϋπολογισμού ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και υπερέβησαν τα προβλεφθέντα όρια κατά 5,39 δισ. ευρώ (!), ενώ οι συνολικές δαπάνες του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού σημείωσαν υπέρβαση 4,98 δισ. ευρώ! Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα....
το έλλειμμα του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού να εκτοξευθεί στα 7,3 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και να υπερκαλύπτει ήδη το 50% του προβλεφθέντος για όλο το 2012 ελλείμματος!
Τα επίσημα στοιχεία: Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους:
1 Τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Κρατικού Προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 2,83%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2011, και διαμορφώθηκαν σε 11,437 δισ. ευρώ. Αν ληφθεί υπόψη η πρόβλεψη του φετινού Προϋπολογισμού, τα καθαρά έσοδα θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί κατά 2,63% και να είχαν διαμορφωθεί σε 11,416 δισ. ευρώ. Συνεπώς, τα καθαρά έσοδα του Δημοσίου στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υπερέβησαν κατά 21 εκατ. ευρώ την πρόβλεψη του Προϋπολογισμού. Η μικρή αυτή υπέρβαση της πρόβλεψης για τα καθαρά έσοδα είναι «τεχνητή», καθώς οφείλεται στη σημαντική επιβράδυνση των ρυθμών πληρωμής των επιστροφών φόρου. Η επιβράδυνση αυτή είχε ως συνέπεια τα πληρωθέντα ποσά επιστροφών φόρου στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους να περιοριστούν στα 518 εκατ. ευρώ από 825 εκατ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί στο αντίστοιχο διάστημα του 2011.
2 Τα συνολικά έσοδα του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σημείωσαν αύξηση 9,17% και διαμορφώθηκαν στα 12,808 δισ. ευρώ, ενώ με βάση την ετήσια πρόβλεψη του Προϋπολογισμού θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί κατά 4,26% και να είχαν φθάσει στα 12,232 δισ. ευρώ. Υπερέβησαν δηλαδή το προβλεφθέν όριο κατά 576 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είναι επίσης «τεχνητή», καθώς οφείλεται στο «φούσκωμα» των εσόδων του ΠΔΕ, τα οποία εμφανίζονται αυξημένα κατά 125,12% στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους!
3 Οι δαπάνες του Τακτικού Κρατικού Προϋπολογισμού σημείωσαν αύξηση 23,9% και εκτοξεύτηκαν στα 19,62 δισ. ευρώ, ενώ με βάση την πρόβλεψη του Προϋπολογισμού θα έπρεπε να είχαν μειωθεί κατά 10,16% και να είχαν περιοριστεί στα 12,227 δισ. ευρώ! Η υπέρβαση ανέρχεται σε 5,39 δισ. ευρώ ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους! Οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον υπερδιπλασιασμό των πληρωμών για τόκους δημοσίου χρέους, που προκάλεσε η διαδικασία του PSI, την οποία προώθησε ο κ. Βενιζέλος. Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει άμεσα μέσα στον Μάρτιο δεδουλευμένους τόκους ύψους 5,7 δισ. ευρώ σε κατόχους ομολόγων που υπέστησαν «κούρεμα» ονομαστικής αξίας κατά 53,5%. Ετσι οι συνολικές πληρωμές τόκων στο πρώτο τρίμηνο του 2012 ανήλθαν σε 6,937 δισ. ευρώ, έναντι 3,234 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, σημείωσαν δηλαδή αύξηση-μαμούθ της τάξεως του 114,5%!
4 Οι συνολικές δαπάνες του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δαπάνες του ΠΔΕ σημείωσαν αύξηση 21,78% και διαμορφώθηκαν σε 20,11 δισ. ευρώ. Υπερέβησαν δηλαδή το προβλεφθέν όριο κατά 4,98 δισ. ευρώ.
5 Το έλλειμμα του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 7,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,52 δισ. ευρώ ή κατά 52,73% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ

Από: e-typos.com
 
Read more

Καλωσορίζουμε στον Πλανήτη Γη τους «μαχητές της διαφάνειας»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Προφανώς απουσίαζαν από την Ελλάδα, ίσως και από τον πλανήτη και οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε πίσω στη Γη.

Ο λόγος για τους βουλευτές που καταψήφισαν την τροπολογία – 56 τον αριθμό – για τη χρηματοδότηση των κομμάτων εν όψει εκλογών, που προβλέπει την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο δόσεων του 2012 της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ορίζοντας πως οι δόσεις αυτές είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες, καθώς και ότι οι επόμενες δόσεις θα διέπονται από τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια.

Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και τα δάνεια που έχουν λάβει, με εγγύηση προσεχείς κρατικές επιχορηγήσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, υπάρχει το στοιχείο της εξόφθαλμης υποκρισίας, η οποία πάντως έχει διαβαθμίσεις.

Η υποκρισία χωρίζεται σε κατηγορίες:

Υπάρχουν οι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά σ’ αυτή τη Βουλή, αλλά πάντως με τη σημαία κομμάτων που ακολουθούσαν αυτήν την πρακτική – και επομένως γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Υπάρχουν οι βουλευτές που αν και εκλέγονται μέσα από τις τάξεις των ελληνικών κομμάτων για αρκετές θητείες, θυμήθηκαν τώρα να κάνουν την… επανάστασή τους, ενόψει της μάχης του σταυρού και για να φανούν αρεστοί στους (αμφίρροπους) ψηφοφόρους τους, κερδίζοντας τη δημοσιότητα «της τελευταίας στιγμής».

Υπάρχουν εκείνοι που προβάλλουν την καινοφανή άποψη πως η κρατική χρηματοδότηση θεσμοθετήθηκε για να μην είναι η πολιτική δέσμια των συμφερόντων, αλλά επειδή τελικά αυτό δεν συνέβη… ας κοπεί η φανερή επιχορήγηση, ώστε να μπορούν να χρηματίζονται από τα συμφέροντα με την άνεσή τους.

Υπάρχουν εκείνοι που εγκατέλειψαν τα κόμματά τους – χωρίς ποτέ στα χρόνια της επικίνδυνης αμεριμνησίας να επιβάλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους – και τώρα παριστάνουν ότι κάνουν μια καινούργια, «καθαρή» αρχή, αν και για δεκαετίες αποτελούσαν μέρος του συστήματος, επωφελούμενοι από αυτό. Αυτοί μάλιστα, συμμάχησαν μεταξύ τους, αν και ηγούνται διαφορετικών κομμάτων.

Υπάρχουν και τα κόμματα που δημιουργήθηκαν από διασπάσεις και τα οποία έχουν ξιφουλκήσει.

Φυσικά, έχουν κι’ αυτά έξοδα – περιοδείες, γραφεία σε όλη την Ελλάδα, έντυπο υλικό και τα λοιπά.

Δεν λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση και πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε πού βρίσκουν τα χρήματα, ποιοι είναι αυτοί που τους τα δίνουν και σε τι αποβλέπουν.

Υπάρχουν και οι υπουργοί – ο Γιάννης Ραγκούσης για την ακρίβεια – που αν και βρέθηκε στο κατ’ εξοχήν αρμόδιο υπουργείο, ουδέποτε εφάρμοσε ούτε τις ίδιες του τις προτάσεις, που πάντως δεν ήσαν και τόσο ριζοσπαστικές.

Τον Μάρτιο του 2011, ο κ. Ραγκούσης μας ανακοίνωσε ότι η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα απλώς θα περικοπεί κατά 20%, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ουδέποτε μας είπε πως αν γίνονταν πρόωρες εκλογές δεν θα δίνονταν αυτά τα χρήματα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης υπέβαλε στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή τις προτάσεις του για την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Όπως είπε, στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας (2000-2011), τα κόμματα στην Ελλάδα έλαβαν αθροιστικά ενισχύσεις ύψους 655 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κάθε ψηφοφόρος δίνει 10 ευρώ για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, όταν ο Γερμανός ψηφοφόρος δίνει μόλις 0,7 έως 0,8 ευρώ και ακόμη πως «τα κόμματα ακριβώς όπως το κράτος και πολλοί ιδιώτες, ξεκίνησαν με την κρατική χρηματοδότηση, προχώρησαν στην τραπεζική χρηματοδότηση, υπερδανείστηκαν και βρίσκονται σήμερα στην ίδια προβληματική κατάσταση με το Δημόσιο».

Τον Φεβρουάριο, ο κ. Γιαννίτσης επανέφερε την πρόταση για περικοπή της χρηματοδότησης κατά 20%, που υποτίθεται ότι θα είχε εφαρμόσει ήδη ο κ. Ραγκούσης – ο οποίος θα είχε επίσης φέρει και την αλλαγή του εκλογικού νόμου και άλλα πολλά που δεν έγιναν ποτέ, αν και κάθε φορά εξαγγέλλονταν με τον πιο πομπώδη τρόπο.

Ένα μήνα αργότερα, ο κ. Γιαννίτσης πρότεινε (στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) η περικοπή να είναι της τάξης του 25%, συνοδεύοντας την πρότασή του αυτή από άλλες 14.

Η ιστορία είναι παλιά και πικρή. Τον Μάρτιο του 1994, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσε σχέδιο νόμου για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, που έπεσε στο κενό.

Τον Οκτώβριο του 1996 ξανακατέθεσε το σχέδιο νόμου με υπογραφή Κ. Καραμανλή, που επίσης απορρίφθηκε. Τον επόμενο μήνα, η τότε κυβέρνηση κατέθεσε δικό της σχέδιο νόμου που ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη της αποκάλεσαν «παρωδία».

Τον Δεκέμβριο του 1999, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (Πρόεδρος Γ. Καψής, εισηγητής Μ. Κεφαλογιάννης) αποφασίζει ομόφωνα υπέρ της ψήφισης συγκεκριμένων διατάξεων για τη διαφάνεια, αλλά στις εκλογές του 2000, οργίασε το παράνομο πολιτικό χρήμα και στήθηκαν τα πολυτελέστερα εκλογικά γραφεία.

Μετά τις εκλογές του 2000 συστήθηκε διακομματική επιτροπή για να επεξεργαστεί σχέδιο νόμου, που τελικά ψηφίσθηκε τον Μάιο του 2002.

Η συζήτηση ξανάρχισε τον Ιούνιο του 2008. Όλοι είχαν και από μία γνώμη - ονομαστικές εισφορές στα κόμματα, θέσπιση μόνιμου εκλογικού συστήματος, χρηματοδότηση μόνο από τον προϋπολογισμό, μέτρα για τον περιορισμό των εξόδων, πλήρης κατάργηση της κρατικής επιδότησης, αύξηση του δωρεάν διαφημιστικού χρόνου και άλλα ευχολόγια.

Οι άλλοι έλυσαν το θέμα

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί προ καιρού.

Στη Γερμανία, ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 1994 και προβλέπει συνδυασμό δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης, χωρίς πλαφόν, αλλά οι άνω των 10.000 ευρώ χορηγίες πρέπει να δηλώνονται δημόσια, με αναφορά και στο ποσό και στο όνομα του δωρητή. Επιπλέον για να λάβει κρατική επιχορήγηση ένα κόμμα πρέπει να έχει ίσου ύψους ιδιωτικές δωρεές.

Στη Βρετανία, ο νόμος του 2000 δεν προβλέπει πλαφόν στις δωρεές εταιριών ή ιδιωτών, αλλά δωρεές άνω των 5.000 λιρών πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται στους ετήσιους καταλόγους που καταρτίζουν τα κόμματα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση για τα πάγια έξοδά τους, σε αντιστάθμισμα των πλεονεκτημάτων του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, καθώς χρησιμοποιεί δημοσίους υπαλλήλους.

Στην Ιταλία, οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι η κύρια πηγή εισοδήματος των κομμάτων. Με τον νόμο του 2002 η επιδότηση συνδέεται με τις ψήφους (5 ευρώ για κάθε ψήφο στις βουλευτικές εκλογές και ένα ευρώ στις περιφερειακές) με την προϋπόθεση ότι το κόμμα σε εθνικό επίπεδο θα έχει ξεπεράσει το 1%. Επιπλέον, δεν υπάρχει πλαφόν για τις ιδιωτικές ή εταιρικές εισφορές, αλλά αυτές επιτρέπονται σε κόμματα που έχουν τουλάχιστον έναν βουλευτή ή γερουσιαστή. Δωρεές άνω των 50.000 ευρώ πρέπει να συνοδεύονται από κοινή δήλωση του δωρητή και του κόμματος και να κατατίθενται εντός τριμήνου στο προεδρείο του Κοινοβουλίου.

Στη Γαλλία, ο Νόμος του 1988, αναθεωρήθηκε το 1990, το 1995 και το 2003 και προβλέπεται συνδυασμός δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης. Κρατική επιχορήγηση δίνεται μόνο για τις εκλογές και όχι για τα τρέχοντα έξοδα των κομμάτων. Στις προεδρικές εκλογές επιχορηγούνται οι υποψήφιοι που ξεπέρασαν το 5%, στις βουλευτικές όσα κόμματα ξεπέρασαν το 1% σε 50 εκλογικές περιφέρειες, ενώ το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται από τον αριθμό των βουλευτών που εξελέγησαν. Οι σχετικοί ισολογισμοί αφού ελεγχθούν από ορκωτό λογιστή κατατίθενται σε ειδική επιτροπή ελέγχου.

Στις ΗΠΑ, η χρηματοδότηση αφορά κυρίως τις εκλογές και όχι τα κόμματα. Η δωρεά ιδιώτη δεν μπορεί να ξεπερνά τα 2.300 δολάρια για την προεδρική εκλογή, τα 28.500 για κόμμα και τα 10.000 για τις εκλογές σε επίπεδο πολιτείας. Για κάθε δωρεά άνω των 200 δολαρίων καταγράφεται υποχρεωτικά το όνομα, η διεύθυνση και ο εργοδότης του δωρητή.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της κρατικής ή της ιδιωτικής χρηματοδότησης – γι’ αυτό άλλωστε συνήθως επιλέγουν το ιδιωτικό χρήμα που είναι και περισσότερο.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως σε όλον τον κόσμο το θέμα έχει ρυθμιστεί με κάποιον τρόπο.

Επιπλέον, σε όλον τον κόσμο, τα κόμματα αναφέρουν κάθε χρόνο τα ποσά που συγκέντρωσαν από τις συνδρομές των μελών τους – στην Ελλάδα έχουμε χρόνια να δούμε τέτοιες καμπάνιες.

Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, οφείλουν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα αναφέρουν καταλεπτώς τους χρηματοδότες τους.

Για να πληροφορηθούμε επιτέλους πού βρίσκουν τα χρήματα. Διότι μέχρι στιγμής δεν μας έχουν αποκαλύψει ποιοι τους χρηματοδοτούν – ώστε να κατανοήσουμε και τους λόγους…

Επειδή λεφτά από τον… τοίχο αποκλείεται να κόβουν!

Και επειδή αποκλείεται να ξοδεύουν από τα δικά τους – διαφορετικά από χρόνο σε χρόνο οι προσωπικοί τους λογαριασμοί αντί να αυξάνονται θα μειώνονταν, κάτι που ουδόλως συμβαίνει…
http://logioshermes.blogspot.com/2012/04/blog-post_976.html
Read more

Τι είχε ζητήσει ο Κώστας Καραμανλής το 2009 και τι επέλεξαν οι Έλληνες


Δείτε και τα δύο βίντεο για να δείτε πως αυτό που λέμε ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός δεν λαμβάνει πάντα τις ορθές αποφάσεις.Αντίθετα πολλές φορές παρασύρεται από το θυμικό του και με τη βοήθεια των ΜΜΕ αποπροσανατολίζεται όταν φτάνει στην κάλπη.


Read more

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:" Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;; ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ"




   Στα βιβλία που θα ενισχύσουν τις καινοτόμες δράσεις   του Εθνικού  Κέντρου Βιβλίου(ΕΚΕΒΙ)  ανήκει και το βιβλίο: “Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός” της κ. Μάγκου Νατάσας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χριστοδουλίδη.

   Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την ολόθερμη στήριξη του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Κοντογιάννη, το ΕΚΕΒΙ ξεκίνησε  ένα φιλόδοξο πιλοτικό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».    

         Στόχος, η όξυνση της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, η αναζωογόνηση κι ο εμπλουτισμός της φαντασίας και της εφευρετικότητας, η ανάπτυξη της αισθητικής καλλιέργειας και της συναισθηματικής νοημοσύνης τους. Γενικότερα, η καλλιέργεια έκφρασης μ’ έμμεσο-βιωματικό τρόπο θα ενισχύσει την ικανότητα των μαθητών στην έκφραση απόψεων και ιδεών, συμβάλλοντας στην συγκρότηση μιας πολυδιάστατης και δημιουργικής προσωπικότητας.

  Το πρόγραμμα θα καλύψει τρεις πλήρεις σχολικές χρονιές (2011-2012, 2012-2013, 2013-2014) και θα εφαρμοστεί την 1η χρονιά πιλοτικά στις 2 πρώτες τάξεις (Α’ και Β’ Δημοτικού) των περίπου 950 Δημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανά την επικράτεια. Την επόμενη χρονιά θα καλύψει όλες τις τάξεις (Α’ έως ΣΤ’) στα ίδια σχολεία, ενώ εκτιμάται ότι την 3η χρονιά –κι αναλόγως των αποτελεσμάτων  της πιλοτικής εφαρμογής– θα ενταχθεί επισήμως στο πρόγραμμα όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας σε όλες τις τάξεις.

Στο  βιβλίο: «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός» υπάρχουν   παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής όπου τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο έννοιες και αριθμούς, σχήματα και γράμματα .

Η ψυχοκινητικής αγωγής είναι μία σύγχρονη μέθοδος η οποία καλλιεργεί τις αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών ενώ συγχρόνως προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία!!!   





Για τις επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας:

Εύη Γεροκώστα

Τηλ.: 210 92 00 332, Fax: 210 92 00 305

Read more

Οι Σκοπιανοί κινητοποιούνται για το ΝΑΤΟ > Έβγαλαν και...μπλουζάκια

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο πλησιάζει και οι Σκοπιανοί κινητοποιούνται προκειμένου να πετύχουν την ένταξη της χώρας τους στον Βορειοατλαντική Συμμαχία. Οι Σκοπιανοί που δεν δείχνουν την παραμικρή διάθεση να εκπληρώσουν την προϋπόθεση που έχει ορίσει το ΝΑΤΟ για λύση στο ζήτημα της ...ονομασίας, έχουν στρέψει την προσοχή τους εν μέρει στο επικοινωνιακό κομμάτι προσπαθώντας κατά κάποιο τρόπο να “επιβάλουν” την ένταξη τους.


Από χθες ξεκίνησε και η διαδικτυακή καμπάνια από Σκοπιανούς της Διασποράς που δημιούργησαν την ιστοσελίδα https://www.macedoniainnato.org/ όπου διαφημίζουν και προωθούν με κάθε τρόπο την ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα το Υoutube αναμένεται να κατακλυστεί με videos όπως αυτό. Tην 19η Μαϊου, η Σκοπιανή διασπορά και η πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Ουάσινγκτον διοργανώνουν από κοινού ένα Gala στο ξενοδοχείο Hilton του Chicago. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ιβανόφ, ενώ έχουν προσκληθεί και ΝΑΤΟϊκοί ηγέτες. Την επόμενη ημέρα, 20η Μαϊου, οι Σκοπιανοί διοργανώνουν διαδήλωση της διασποράς τους στο Σικάγο όπου έχουν σχεδιάσει όσοι πάρουν μέρος να φοράνε αυτά τα μπλουζάκια. http://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_5860.html
onalert
Read more

Εισαγγελικό πόρισμα: "Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο Ακης"

Καταπέλτης το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με το 103 σελίδων πόρισμα ο πρώην υπουργός εμφανίζεται ως «αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης» που είχε συσταθεί με σκοπό να ξεπλένει μαύρο χρήμα, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και ως «κοινός φοροκλέπτης» που αγνοεί τους νόμους του κράτους, πολλούς από τους οποίους έχει ο ίδιος εισηγηθεί και ψηφίσει.

Η οργάνωση αυτή την οποία συνέστησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος συμμετείχαν ο εξάδελφός του, Νικόλαος Ζήγρας, η λογίστρια του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, οι επιχειρηματίες, Αστέριος Οικονομίδης και Γεώργιος Σαχπατζίδης και άλλα πρόσωπα. Σκοπός της οργάνωσης αυτής που λειτουργούσε από το 1998 μέχρι και το 2010 ήταν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που έλαβε ο πρώην υπουργός για συμβάσεις
εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Οι παραπάνω κατηγορούμενοι «διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό την διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από το έγκλημα της κατ΄εξακολούθηση παθητικής
δωροδοκίας, τελεσθείσας σε βάρος του δημοσίου.


Για την πραγματοποίηση των σκοπών της η οργάνωση χρησιμοποίησε εξωχώριες εταιρείες διαφορετικών μάλιστα δικαιοδοσιών, δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και την αλλοδαπή, καθώς και πλήθος τραπεζικών λογαριασμών σε περισσότερες χώρες της αλλοδαπής. Μέσω του μηχανισμού που είχε δημιουργηθεί διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ, σύμφωνα με όσα εκτίθενται παραπάνω, δεν προκύπτει η τελική κατάληξη, μεγάλων επίσης, ποσών τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεση τους τα ανωτέρω πρόσωπα σε τόπο και μορφή που δεν είναι γνωστή.

Όπως αναφέρει το πόρισμα «Η ανωτέρω υποδομή στην αλλοδαπή μέρος επίσης μόνον της οποίας έχει αποκαλυφθεί, συνιστά κατά την άποψη μας παράλληλα και προπαρασκευή για τη διαφυγή των
εμπλεκομένων προσώπων στο εξωτερικό σε οποιοδήποτε χρόνο κρίνουν αναγκαίο. Η υποδομή αυτή είναι βέβαιο κατά την άποψη μας ότι εξακολουθεί να υφίσταται....».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=39084&Itemid=131
Read more

Αφιέρωμα – σοκ από το Spiegel για την αδιαφανή λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος που επιβεβαιώνει το “Ολυμπία”!

20120412-204125.jpgΑυτά που γράφουμε εδώ και δύο χρόνια για τον σκοτεινό ρόλο που διαδραματίζει η Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ο κύριος Προβόπουλος κατά την περίοδο της κρίσης. ΚΑΝΈΝΑ από τα μεγάλα ΜΜ”Ε” δεν τολμά να ακουμπήσει αυτό το “Άδυτο”, αφού η επιβίωση τους εξαρτάται από τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια που όταν βγουν στο φως, θα γκρεμιστεί συθέμελα το σύστημα της διαπλοκής.
Θυμάστε όλοι άλλωστε την αποκάλυψη μας για το Τ3- Τ10, όπως και τις αποκαλύψεις του Πόρτα – Πόρτα για τους πραγματικούς εργοδότες του κυρίου Προβόπουλου. Εν ολίγοις, η τράπεζα της Ελλάδας, μόνο “της Ελλάδας” δεν είναι. Θησαυρίζει όμως στην πλάτη των Ελλήνων.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel λοιπόν στη διαδικτυακή του έκδοση αυτή τη φορά τα βάζει με την Τράπεζα της Ελλάδος την οποία επικρίνει για τη διανομή του μερίσματος προς τους μετόχους.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως την ώρα που η Ελλάδα “κρέμεται” από τη βρύση των ευρωπαίων εταίρων και η κεντρική τράπεζα χρωστά τεράστια ποσά σε άλλες τράπεζες,
εκείνη της Ελλάδος σκοπεύει να διανείμει μέρισμα ύψους 96,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα, χαρακτηρίζουν “ανώμαλο” το καθεστώς με το οποίο λειτουργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς όπως αναφέρει έχει ιδιωτικό κανονικά χαρακτήρα, μιας και το κράτος κατέχει μόνο το 9% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Φυσικά τους Γερμανούς δεν τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος, όπως φαίνεται από την τελευταία φράση. Είναι γεγονός όμως ότι και την υπόθεση της EFG που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μεθόδευση με τα Ελληνικά. Ομόλογα, μόνο το Spiegel την είχε αποκαλύψει. Και οι δύο υποθέσεις σχετίζονται, όπως θα δούμε στη συνέχεια…
http://olympia.gr/2012/04/12/%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-spiegel-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%ae/
Read more