Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ


ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΩΡΑ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ  ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΗΛ. 6936562768
e-mail :  tziorasof@yahoo.gr

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Με το νέο νόμο για την παιδεία Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ. Α΄) «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», επήλθαν αλλαγές και σε θέματα που αφορούν τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις.
Επειδή σύντομα θα κληθούμε να υποβάλλουμε αιτήσεις, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

1.        Ο χρόνος παραμονής στη σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης του νεοδιοριζόμενο εκπαιδευτικού δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών (3) ετών. Ο τρίτος χρόνος υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος.

2.        Απαραίτητη για τη μετάθεση εκπαιδευτικών είναι η πραγματική υπηρεσία δύο (2) ετών στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται. Η υποχρέωση της διετούς πραγματικής υπηρεσίας που προβλέπεται, αφορά στην οργανική θέση στην οποία θα μετατεθούν εκπαιδευτικοί, ύστερα από αίτησή τους από το σχ. Έτος 2010- 2011 και μετά.


3.         Η προτεραιότητα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών με τέσσερα (4) ή περισσότερα άγαμα τέκνα όπως αναφέρεται στο άρθρο 13 παρ. β΄ του Π.Δ. 50/96 ισχύει μόνο για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή ( όχι για τις μεταθέσεις εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε ) και δεν εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του άρθρου 14 του ιδίου διατάγματος που αναφέρεται στην τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

4.        Οι μονάδες μετάθεσης για τη συνολική υπηρεσία των εκπαιδευτικών προσδιορίζονται με συντελεστή δυόμισι (2,5) για κάθε έτος υπηρεσίας από δύο (2) που όριζε το Π.Δ. 50/96.


5.        Οι μονάδες μετάθεσης για εντοπιότητα, ορίζονται σε τέσσερις (4) από δύο (2) που όριζε το Π.Δ. 50/96.


Πάντα στη διάθεσή σας

                                                       Τζιώρα Σοφία
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΠΥΣΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ