Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ευχάριστη έκπληξη από την Τρόικα!


20130330-213234.jpgΝα και μία πρόταση με ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Την αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα” στο πρωτοσέλιδο. Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν, οι σοφοί τεχνοκράτες που βοήθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην σωτηρία της Ελλάδας δείχνοντας πραγματικά την ευφυΐα τους στην δημιουργία νέου πλούτου, πλεονασμάτων, εναλλακτικών πηγών ανάπτυξης και παραγωγής εσόδων μέσω των οποίων αποπληρώνονται οι τόκοι των (ενυπόθηκων πλέον) δανείων,,,
Σήμερα δείχνουν και την ανθρωπιά τους ζητώντας να παρθούν πίσω οι συντάξεις από όσους είναι κάτω των 60 ετών! Πραγματικά θα πρέπει να στήσουμε άγαλμα σε αυτούς τους ανθρώπους, όπως και ονοματοδοσία οδών (μαζί με του ηγέτη – ευεργέτη Κεμάλ). Οι άνθρωποι θα μπορούσαν κάλλιστα να ζητήσουν την παύση όλων των συντάξεων ανεξαρτήτου ηλικίας και την αναδρομική τους επιστροφή από τους ζώντες ή τους νομίμους κληρονόμους τους. Σάμπως θα αντιδρούσε κανείς; Μήπως θα μιλούσε κανένα πολιτικό ανδρείκελο; Θα αντιδρούσε λέτε ο Στουρνάρας σε μία τέτοια πρόταση ή θα την υπερψήφιζε με ενθουσιασμό βρίσκοντας την “εξαιρετική”;
Σίγουρα το δεύτερο. Θα είχε μάλιστα και την στήριξη όλων των μεγάλων εφημερίδων, των τηλεοπτικών καναλιών κλπ κλπ κλπ, που προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν θαλασσοδάνεια, θα μπορούσαν να εισηγηθούν και την αφαίρεση ενός νεφρού από κάθε Έλληνα κάτω των 60 ετών και την πώληση του για την “επίτευξη των στόχων”.
Καταλάβατε λοιπόν γιατί δοξάζουμε την Τρόικα; Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν το πόσο ρεμάλια είναι οι ντόπιοι συνεργάτες τους.
http://olympia.gr/2013/03/30/%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1/
Read more

Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΙΑΣ… ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΛΙΜΝΗΣ!

Η Lagoa Misteriosa αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σημεία σπηλαιοκατάδυσης στη Βραζιλία, στην περιοχή Jardim, που συγκεντρώνει πλήθος δυτών όλες τις εποχές του χρόνου.Μια φυσική «πισίνα» με καταγάλανα νερά που εντυπωσιάζει για το απίστευτο βάθος και τη διαφάνειά της. Οφείλει το όνομά της στο μυστήριο που κρύβει στο εσωτερικό της αλλά και στους πολλούς θρύλους που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη δημιουργία της.

Στην ουσία πρόκειται για μια καταβόθρα 75 μέτρων βάθους, η δημιουργία της οποίας οφείλεται σε ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των καρστικών περιοχών και περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από δάση.

Έγινε γνωστή πριν από χρόνια από… τύχη, όταν ένας ορειβάτης βρέθηκε στην περιοχή, ενώ μέχρι σήμερα πολλοί είχαν την τύχη να την επισκεφτούν κάνοντας υποβρύχιες εξερευνήσεις στον εκπληκτικό βυθό της. Δαιδαλώδεις «διάδρομοι», πλούσια βλάστηση, μικρές σπηλιές αλλά και μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών του γλυκού νερού συμπληρώνουν την εμπειρία της κατάδυσης.

Η Lagoa Misteriosa είναι από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της χώρας αλλά και ένα από τα καλύτερα μέρη για σπηλαιοκαταδύσεις.

alt
alt
alt
alt
alt
http://www.agioritikovima.gr/news1/18875-i-mageutiki-omo
Read more

ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ...


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τότε (Ιούνιος 2011) Θεόδωρος Πάγκαλοςδήλωνε μεταξύ άλλων μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

Ο «στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» ...

Read more

Συγκλονιστική η παρουσίαση του τάφου της Ρωξάνης από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη !!!


Συγκλονιστική ήταν η παρουσίαση της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη υπεύθυνης της ανασκαφής στον τύμβο Καστά, που όπως όλα δείχνουν πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου), στην 26η επιστημονική συνάντηση που γίνεται κάθε χρόνο με 
θέμα “Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και Θράκη”.
Μετά το θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου, ο Κάσσανδρος είχε στείλει στην Αμφίπολη τη Ρωξάνη και το μικρό Αλέξανδρο, όπου στη συνέχεια τους θανάτωσε.
 Το ταφικό μνημείο κατασκευάστηκε από τον αγαπημένο αρχιτέκτονα του Μέγα Αλέξανδρου, Δεινοκράτη, και όπως αναφέρει και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν θαυμαστής της Αμφίπολης και σκόπευε να φτιάξει ένα μεγαλοπρεπή ναό για να τιμήσει την πόλη απ όπου απέπλευσε το 334π.χ. ο στόλος του για την εκστρατεία στην Ασία.
Το μνημείο είναι καλυμμένο με ποταμίσια άμμο και κοκκινόχωμα σχηματίζοντας ένα μεγάλο τύμβο που μοιάζει με λόφο.Η ανασκαφή προς το παρόν προχωράει με γοργό ρυθμό γιατί γίνεται με σκαπτικά μηχανήματα και δεν απαιτεί τη γνωστή κοπιαστική αρχαιολογική λεπτολόγηση.
 Μέχρι τώρα έχουν αποκαλυφθεί 310 μέτρα από τα 497 συνολικά του περιμετρικού τείχους του μνημείου, το οποίο αποτελείται από έναν εσωτερικό τοίχο από πωρόλιθο που είναι επενδυμένος με μεγάλα παραλληλόγραμμα κομμάτια Θασίτικου μαρμάρου και προκαλεί μεγάλη εντύπωση η άριστη κατάσταση στην οποία διατηρείται.
Σημαντικό όμως τμήμα της επένδυσης έχει αποδομηθεί και μεταφερθεί. Ακόμα οι αρχαιολόγοι δεν ξέρουν τι βρίσκεται στο εσωτερικό του τύμβου, κάτι που αναμένουμε να μάθουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Και εδώ ερχόμαστε σε κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό.
Ο αρχιτέκτονας Μ. Λεφαντζής κατάφερε και ταυτοποίησε τα μαρμάρινα κομμάτια που αποτελούν το βάθρο του Λέοντα της Αμφίπολης με τα κομμάτια της μαρμάρινης επένδυσης του τύμβου της Ρωξάνης!
 Σύμφωνα με την παρουσίαση της μελέτης του αρχιτέκτονα, ο Λέοντας και ο τάφος της Ρωξάνης και του μικρού Αλέξανδρου αποτελούσαν ένα ενιαίο μνημείο στην κορυφή του οποίου ορθωνόταν το γνωστό σε όλους μας Λιοντάρι της Αμφίπολης.
http://dovites.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6703.html
http://taxalia.blogspot.com/2013/03/blog-post_7724.html?
Read more

Και τη Σκύλλα ενός σχεδίου τύπου Ανάν και τη Χάρυβδη του Μνημονίου



Γράφει ο Σταύρος Λυγερός  


Αν κάτι εκπλήσσει είναι η αδυναμία μιας κοινωνίας να διδαχτεί από το ίδιο το παρελθόν της τα αποτελέσματα του α' γύρου δεν άφηναν καμία αμφιβολία ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα εκλεγεί πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντιθέτως, έδειχναν ότι θα εκλεγεί με ποσοστό-ρεκόρ. Στην πραγματικότητα, ο Νίκος Αναστασιάδης οφείλει τη θριαμβευτική εκλογή του στο συνδυασμό δύο παραγόντων. Ο πρώτος είναι η θλιβερή προεδρική θητεία του Δημήτρη Χριστόφια. Ο δεύτερος είναι η εκλογική αδράνεια της κυπριακής κοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω κομουνιστικής ταυτότητας, το ΑΚΕΛ προτιμούσε να στηρίζει για την προεδρία κεντρώους πολιτικούς, όπως ο Σπύρος Κυπριανού, ο Γιώργος Βασιλείου και ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Περιοριζόταν στην έμμεση άσκηση της εξουσίας. Ο Χριστόφιας είναι ο πρώτος αρχηγός του ΑΚΕΛ που διεκδίκησε και κατέκτησε την προεδρία. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το ταμπού το έσπασε με τις ευλογίες των Δυτικών, επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να απομακρύνουν τον Παπαδόπουλο από την εξουσία, μετά τη στάση που είχε τηρήσει στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν.

Η θητεία Χριστόφια σφραγίστηκε όχι μόνο από την καταστροφή στο Μαρί, όχι μόνο από υποχωρήσεις στο Κυπριακό, αλλά και από μια κακή διαχείριση της οικονομίας, η οποία έφερε την Κύπρο στην πόρτα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Ο Χριστόφιας έφυγε κατά τρόπο που να ανοίγει το δρόμο για την εκλογή του ιδεολογικού του αντιπάλου, Αναστασιάδη.

Αν και είχε επίγνωση ότι ο άχρωμος Σταύρος Μαλάς δεν είχε καμία τύχη να εκλεγεί, τον όρισε υποψήφιο του ΑΚΕΛ για την προεδρία. Πραγματικός στόχος του ήταν να εμποδίσει την εκλογή του Γιώργου Λιλλήκα, επειδή η εκλογή προέδρου από τον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο πιθανότατα θα ανέτρεπε τον παραδοσιακό διπολισμό της κυπριακής πολιτικής σκηνής. Με άλλα λόγια, κυριάρχησε το μικροκομματικό συμφέρον, αν και δεν πρέπει να υποτιμάμε το γεγονός ότι στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ έχει εκλεκτικές συγγένειες με την εξαρτημένη Δεξιά που εκπροσωπεί ο Αναστασιάδης.

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι εκλογές θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά εάν ο ενδιάμεσος χώρος σύσσωμος υποστήριζε τον Λιλλήκα, υπουργό Εξωτερικών του Παπαδόπουλου. Για να μην συμβεί αυτό, όμως, φρόντισε ο Μάριος Καρογιάν. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντρώου κόμματος, του ΔΗΚΟ, θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την ενότητα του ενδιάμεσου χώρου. Αντ’ αυτού, τα προηγούμενα χρόνια φρόντισε να «κολλήσει» στον Χριστόφια με αντάλλαγμα την προεδρία της Βουλής. Και σε αυτές τις εκλογές έσπευσε να υποστηρίξει τον Αναστασιάδη από τον α' γύρο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι με την κίνησή του διέσπασε το κόμμα του.

Όπως απέδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, εάν το ΔΗΚΟ είχε υποστηρίξει τον Λιλλήκα θα είχε αποκλείσει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ και πιθανότατα θα είχε δημιουργηθεί πολιτική δυναμική νίκης. Μια τέτοια εξέλιξη, όμως, δεν την ήθελαν όχι μόνο ο ίδιος ο Αναστασιάδης και το ΑΚΕΛ, αλλά και ο αμερικανοβρετανικός παράγοντας, λόγω των θέσεων του Λιλλήκα για το Κυπριακό. Επίσης, δεν την ήθελε ούτε το ευρωιερατείο, επειδή ο Λιλλήκας ήταν ο μόνος υποψήφιος ο οποίος έθεσε ζητήματα για το Μνημόνιο και πρότεινε μια εναλλακτική λύση.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Αναστασιάδης θα είχε ηττηθεί εάν τα ελληνοκυπριακά κόμματα δεν ήταν «φυλές» και εάν οι ψηφοφόροι δεν ψήφιζαν παραδοσιακά. Οι Ελληνοκύπριοι συμπεριφέρθηκαν όπως συνήθως, παρότι βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με τη χρόνια πρόκληση της κατοχής, αλλά και με δύο πρόσθετες, ζωτικής σημασίας και συνδεόμενες μεταξύ τους, προκλήσεις. Η πρώτη είναι η υπαγωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Μνημόνιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία. Η δεύτερη πρόκληση είναι η αξιοποίηση του –όπως όλα δείχνουν– μεγάλου ενεργειακού πλούτου.

Οι Ελληνοκύπριοι δεν εξέλεξαν ένα πρόσωπο χωρίς ιστορία. Το 2004, ο Αναστασιάδης ταυτίστηκε απολύτως με το Σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψε ο κυπριακός Ελληνισμός με το συντριπτικό 76%. Μεταξύ αυτών και η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ. Σύμφωνα, μάλιστα, με έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που διέρρευσαν στα WikiLeaks, το όνομά του αναμείχθηκε σε πολιτικά ανήθικες χρηματοδοτήσεις. Επίσης, αποκαλύπτεται ξεκάθαρα και το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον εκλεκτό τους. Συνεπής με τον εαυτό του, ο Αναστασιάδης είναι και ένθερμος υποστηρικτής του Μνημονίου.

Αν κάτι εκπλήσσει, λοιπόν, δεν είναι η ικανοποίηση με την οποία Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βερολίνο και Άγκυρα υποδέχτηκαν την εκλογή του. Είναι η αδυναμία μιας κοινωνίας τουλάχιστον να διδαχτεί όχι μόνο από το ίδιο το παρελθόν της, αλλά και από την πείρα των άλλων αδύναμων κρίκων της Ευρωζώνης.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ Τεύχος 176 (28/02/13)
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6310.html
Read more

ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.


20130330-205632.jpg

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΟΣ.
Μία θλιβερή προσωπικότητα που αποπειράθηκε να καταστρέψει την ελπίδα ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Η σκοτεινή φιγούρα, υπηρέτησε πιστά τους σκοταδιστές που θέλουν να γυρίσουν την Ευρώπη σε έναν νέο μεσαίωνα. Από εκεί που την έβγαλε πριν τρεις αιώνες το άσβεστο, άδολο Ελληνικό Φως.
Ο δόλιος που μεθοδικά αμαύρωσε την έννοια Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, μιλώντας για “διεφθαρμένους” την στιγμή που ο ίδιος είναι ο αρχιερέας της διαφθοράς.
Το έργο των δικαστών λοιπόν δεν αντανακλά μόνον την τιμωρία για την εθνοκτονία του 
Ελλήνισμού, από την Κέρκυρα μέχρι την Κερύνεια. Δεν αναφέρεται στο δίκαιο αίσθημα του ΤΙΜΙΟΥ Έλληνα για εκδίκηση του συκοφάντη.
Οι δικαστές έχουν υποχρέωση σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης. Να ανάψουν πάλι τον Φάρο της Ελευθερίας και της δικαιοσύνης και να ρίξουν στα τάρταρα της ιστοριας των υπηρέτη της βαρβαρότητας. Τον εκπρόσωπο του ναζισμού που επιτίθεται στις ανυπεράσπιστες κοινωνίες με το χρήμα του Σόρος και το σπαθί του ισλαμοφασίστα.
Το έγκλημα του Γεωργίου Παπανδρέου δεν είναι “οικονομικό”. Είναι συνεχές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Από την προστασία των σφαγέων μωρών και εμπόρων οργάνων του Κοσσυφοπεδίου, μέχρι την μεθόδευση του μνημονίου.
Και αυτό το έγκλημα, αξίζει την εσχάτη των ποινών που μπορεί να αποδόσει μία δημοκρατική κοινωνία. Την ισόβια κάθειρξη και την αιώνια απαξίωση. Όπως αυτή που φύλαξε το Ελληνικό Έθνος στον εφιάλτη, γράφοντας ακόμα και το όνομα του χωρίς κεφαλαίο.
Τον υβριστή που τολμούσε να μιλά για το “μαχαίρι στο κόκκαλο” στην χώρα που γέννησε την Ελευθερία “Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη, των Ελλήνων τα Ιερά”.
Ένας μικρός άνθρωπος για ένα μεγάλο κακό. Νέμεσις.
(το πρωτοσέλιδο από την Κυριακάτικη Δημοκρατία).

Θυμηθείτε δικαστές, αυτό που έγραφε ο Ρήσος στο Ολυμπία από τον χειμώνα του 2009, όταν αποκάλυπτε ότι η υπαγωγή στο ΔΝΤ ήταν προσυμφωνημένη από τον ολετήρα του Ελληνισμού. Είναι στο χέρι σας να το πραγματοποιήσετε:
20130330-211410.jpg
Read more

Ο λόγος της σιωπής


Παρασκευάς Καρασούλος
Παύλος Σιδηρόπουλος

Αφού δεν του 'μεινε κανείς
μαζί του να μιλάει
άρχισε να ξεχνάει
τις διαδρομές της λογικής

Κι αφού στα λόγια του κανείς
ποτέ δεν απαντούσε
μόνος του όπως ζούσε
βρήκε την γλώσσα της σιωπής

Δες βραδιάζει, μη μιλάς
μόνο έλα λίγο πιο κοντά

Μα δεν μπορούσε την σιωπή
κι έτσι όπως ζούσε μόνος
φοβότανε τον φόβο
πήρε το τέλος σαν αρχή

Βγήκε μια νύχτα στ' ανοιχτά
μπρος στον μεγάλο δρόμο
να βρει έναν άλλο κόσμο
στης θάλασσας την αγκαλιά

Κι είπε τον θάνατο αρχή
τον έρωτα είπε φόβο
την πόλη έλεγε σιωπή
την θάλασσα είπε δρόμο

Κι είπε τον θάνατο αρχή
τον έρωτα είπε φόβο
την πόλη έλεγε σιωπή
στην θάλασσα είδε δρόμο

Κίτρινο το σούρουπο η ώρα έξι και μισή
Πες μου κάτι μίλησε, δεν αντέχω τη σιωπή
είπε τον θάνατο αρχή
κλείσε το παράθυρο, τρέμω και το σκέπασμα βαρύ
Μη φοβάσαι
τούτη η πόλη γίνηκε ανυπόφορη πληγή
Μη φοβάσαι

Πες μου αν μ' αγάπησες όσο ο ήλιος την αυγή
όσο ο γκρίζος ουρανός κάποιας άνοιξης βροχή
Μη φοβάσαι
αν τον φόβο μου έβλεπες πίσω από κάθε μου φιλί
πες' μου αν μ' αγάπησες όσο η νύχτα τη σιωπή
Read more

Ένας χάρτης σήμανε παγκόσμιο συναγερμό!


3Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί με τη φωτογραφία που διέρρευσε, απεικονίζοντας τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιοκ Ουν στο γραφείο του με τους στρατηγούς του να καταστρώνει σχέδια για το πως θα πληγούν οι ΗΠΑ. Κι’ αυτό γιατί στους χάρτες που φαίνονται στις φωτογραφίες εμφανίζονται ως στόχοι η Ουάσινγκτον, το Τέξας, η Χαβάη και το Λος Άντζελες! 

234

Η Βόρεια Κορέα κήρυξε τη χώρα σε “κατάσταση πολέμου” με τη Νότια, μία ημέρα μετά την υπογραφή από τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν διατάγματος με το οποίο τίθενται σε επιφυλακή οι πυραυλικές μονάδες της χώρας για να επιτεθούν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

Το Πεντάγωνο έστειλε πάνω από τον ουρανό της Νότιας Κορέας ένα ζεύγος βομβαρδιστικών Β-2, των γνωστών Στέλθ, τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και θεωρούνται αιχμή του δόρατος της αμερικανικής πολεμικής ισχύος.

Γαλλία και Γερμανία προχώρησαν να αγωνιώδης εκκλήσεις, ενώ ψυχραιμία σε Βόρεια και Νότιο Κορέα ζήτησε και η Μόσχα.

Read more

Ένα βήμα πριν τον πόλεμο! Η Μόσχα κάλεσε Βόρεια και Νότια Κορέα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση



6E0BF014DD55F973A92AF002D1F10248Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση. H B. Koρέα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ΗΠΑ έστειλαν δυο βομβαρδιστικά.

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα την Βόρεια Κορέα και την Νότια Κορέα όπως και τις ΗΠΑ να επιδείξουν “μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση”, μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι στην χώρα έχει κηρυχθεί κατάσταση πολέμου με την Σεούλ.
“Αναμένουμε από τα δύο στρατόπεδα να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και ότι κανείς δεν θα ξεπεράσει το σημείο χωρίς επιστροφή”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ο Γκριγκόρι Λογκβίνοφ, ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι επιφορτισμένος με θέματα που αφορούν την κορεατική χερσόνησο.
“Δεν μπορούμε φυσικά να μείνουμε αδιάφοροι την στιγμή που υπάρχει μια κλιμάκωση της έντασης”, πρόσθεσε ο ίδιος. “Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε”, σημείωσε.
Η Ρωσία βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τους εταίρους της στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (την Βόρεια Κορέα, την Νότια Κορέα, την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία), πρόσθεσε.
Εξάλλου διπλωματική πηγή που επικαλείται το Ίντερφαξ δήλωσε σχετικά με την θέση της Ουάσινγκτον και της Σεούλ στην τρέχουσα κρίση: “Η κατάσταση είναι βεβαίως πολύ τεταμένη και επικίνδυνη, αλλά υπάρχουν και ενθαρρυντικά στοιχεία: η αντίδραση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας είναι μετρημένη και ήρεμη έως έναν βαθμό”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more

Μην κλαις, θα τα καταφέρεις!



Μην κλαις Έλληνα θα τα καταφέρεις κάποιος φώναξε στο δρόμο σήμερα και νόμιζα ότι μιλούσε σε μένα. Γύρισα και είδα έναν ρακένδυτο να το φωνάζει γεμάτος περηφάνια και κουράγιο. Το φώναζε με τόση δύναμη που ξεκούφανε τη γειτονιά. Ούτε οι κόρνες τον κάλυψαν ούτε οι φωνές των 
εκατοντάδων γύρω του.

Κάθισα μακριά του γιατί γεννήθηκα στα πούπουλα. Κάθισα μακριά του γιατί δεν ξέρω τι σημαίνει επανάσταση, κάθισα μακριά του γιατί μύριζε. Ωστόσο ΔΕΝ μύριζε η ψυχή του, που φώναζε δυνατά,
ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ…

Ήταν τόσο μα τόσο πειστικός που κανείς πολιτικός δεν κατάφερε να με πείσει τόσο όσο εκείνος.
Με ντροπή στάθηκα μπρος του και δεν είχα το θάρρος να του δώσω ούτε 1 ευρώ γιατί ήμουν φτωχός να τον …κοιτάξω στα μάτια!

Με ευχαρίστησε ωστόσο εκείνος με το βλέμμα του και ντράπηκα ο ίδιος.

Και τότε είπα μέσα μου, ένας ρακένδυτος φωνακλάς θα φέρει την επανάσταση και σε εμένα θα αλλάξει γνώμη;

Ρακένδυτος θα γίνω και ο ίδιος μια μέρα και θα το χαρώ, αρκεί να έχω τη δύναμη να φωνάζω ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ όπως εκείνος!

(λουκάς / GEOPOLITICS & DAILY NEWS)
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_7685.html
Read more

Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι!


fotis-kouvelis_2

Αν ο Στουρνάρας το φέρει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή πράξη υπουργικού συμβουλίου τί θα πράξετε κ. Κουβέλη; 

“Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι” δηλώνει στη Real News ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι τυχόν συνέχιση του χαρατσιού στα ακίνητα αποτελεί νέο μέτρο και πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Read more

Αποθέωσαν τον Καραμανλή...


Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις είδαν τον πρώην πρωθυπουργό στον Βόλο

Read more

ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ... 60% θέλει η τρόικα να φτάσει η κατάσχεση των καταθέσεων στην Τρ.Κύπρου - Έρχονται εξελίξεις



Σε ποσοστό μέχρι και 60% θέλει να η τρόικα να κατασχεθούν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Το ερώτημα είναι αν θα γίνει αυτό εφικτό: Στην Κύπρο ήδη διαφαίνεται ότι η απόφαση είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει "κενό γράμμα" και ...
εκπονούνται άλλες λύσεις.

Αρχικά προβλέπεται να ανέλθει σε ποσοστό 37,5%, αλλά με «κλείδωμα» ενός επιπλέον ποσοστού 22,5%.

Στο διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σημειώνεται ότι, πρακτικά, δεσμεύονται όλα τα κεφάλαια των καταθέσεων με ποσό άνω των 100.000 ευρώ... μέχρι νεωτέρας.

Ειδικότερα, το 37,5% κάθε κεφαλαίου άνω των 100.000 ευρώ, θα μετατραπεί υποχρεωτικά σε νέες μετοχές κατηγορίας «Α», μη μεταβιβάσιμες, αλλά και ποσοστό 22,5% θα παραμείνει «κλειδωμένο» για διάστημα έως και 90 ημέρες μετά τη λήξη της αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Μέσα σε αυτό το διάστημα των 90 ημερών, θα προσδιοριστεί ποιο τμήμα αυτού του κεφαλαίου θα μετατραπεί επίσης υποχρεωτικά σε μετοχές κατηγορίας «Α», και ποιο θα μετατραπεί σε ειδικό τίτλο κατάθεσης (μέχρι τότε δεν υπάρχει καμία χρέωση τόκων προς όφελος του καταθέτη), η οποία θα ξεκινήσει να τοκίζεται από τότε με επιτόκιο 0,1%, από αυτό που θα είχε προκύψει, αν δεν είχαν επηρεαστεί οι καταθέσεις από το διάταγμα.

Πάντως αυτό που σημειώνουμε πιο πάνω είναι κάτι που γίνεται όλο και πιο σαφές: Δύσκολα θα προχωρήσει η διαδικασία και θα υλοποιηθεί η απόφαση του Eurogroup. Και σύντομα θα υπάρξουν και πολιτικές εξελίξεις. Θυμηθείτε το...

http://www.anti-ntp.net/2013/03/60.html
Read more

Έναν οφθαλμίατρο στους Γερμανούς! Δεν βλέπουν ομοιότητες μεταξύ Μέρκελ και Χίτλερ!


merkelhitler_481_355Οι Γερμανοί δεν μπορούν να καταλάβουν το ..αντιγερμανικό αίσθημα που υπάρχει στην Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του Νότου.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Focus η πλειοψηφία των Γερμανών δεν δείχνει “καμία κατανόηση” για την απεικόνιση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ως Χίτλερ σε διαδηλώσεις στην Κύπρο, αλλά και για αντίστοιχες ενέργειες.

Το 56% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να κατανοήσει την άγρια εχθρότητα που εκδηλώνεται σε σχέση με την κρίση στην Ευρωζώνη, ενώ το 40% δηλώνει ότι κατανοεί την κριτική εναντίον της Γερμανίας.

Ποιός θα τους πει στη Γερμανία για τα μαύρα ταμεία της Siemens, το μεγαλύτερο ίσως πλυντήριο του κόσμου, τα τοξικά των γερμανικών τραπεζών;

Read more

Ετοιμάζουν τέλος 70 ευρώ το μήνα στις συντάξεις


Η τρόικα με την κάθοδό της στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες "απειλεί" για νέα μέτρα. Ηδη στην κυβέρνηση έχει προκληθεί πανικός, καθώς κατατίθενται σενάρια για νέα μέτρα, με βασικό ένα νέο "κούρεμα" των συντάξεων κατά 70 ευρώ το μήνα ανά συνταξιούχο.
Κι αυτό, ενώ το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει σχεδόν σε 6 δισ. το πρόσθετο ταμειακό πρόβλημα μόνο για το έτος τρέχων.
Read more

Ο λαός στο πλευρό Καραμανλή!


Ο λαός στο πλευρό Καραμανλή!

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Η παρουσία του ήταν ο ύστατος φόρος τιμής απέναντι στον φίλο και μάλιστα «στον υπουργό που δεν έγινε υπουργός επειδή ήταν τόσο χρήσιμος στις αρμοδιότητές του», όπως συνήθιζε να λέει για τον Θανάση Νάκο.
Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Θανάση Νάκο που έφυγε πριν από μερικές ημέρες. Πριν από μερικές ώρες μάλιστα, σε ένα ειδικό αφιέρωμα που έκανε το “Newsbomb.gr” στον μεγάλο πολιτικό από τη Μαγνησία προαναγγέλθηκε με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Βόλο όπου ψάλθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.
Ο κ. Καραμανλής το είπε και το έκανε. Πήγε στο Βόλο για να αποχαιρετήσει τον καλό φίλο και τον πολύτιμο συνεργάτη του. Μάλιστα, όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς την εκκλησία, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε πρωτοφανείς εκδηλώσεις λατρείας και επευφημιών προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.
«Είσαι και θα είσαι ο ηγέτης μας», «Καραμανλή έλα πίσω», «Κώστα είσαι η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας», «Καλά να πάθουμε που δεν σε ακούγαμε»έλεγαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου. Προς έκπληξη των ανδρών ασφαλείας μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να ανταλλάξουν χειραψία, να αγκαλιάσουν και να ασπαστούν τον πρώην πρωθυπουργό.
Ψύχραιμος, ο κ. Καραμανλής προχώρησε με σεμνότητα προς τον ναό. Με ένα νεύμα παρακάλεσε όλους να σεβαστούν τον εκλιπόντα και να θυμηθούν το λόγο για τον οποίο βρέθηκαν εκεί. Αργότερα, πολλοί σχολίασαν ότι με τον πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε σε όλους πώς πρέπει να τιμάται μια πολιτική και προσωπική φιλία.
Πώς σχολιάζεται η παρουσία Καραμανλή
Το σίγουρο είναι ότι η εμφάνιση του κ. Καραμανλή θα συζητηθεί ιδιαιτέρως κι όχι μόνο από την τοπική κοινωνία στη Μαγνησία, αλλά κυρίως από τους «ηρακλειδείς» του πολιτικού συστήματος.
Σε μια συγκυρία πλήρους απαξίωσης προσώπων και πολιτικής, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να αποτελεί ένα πρόσωπο στο οποίο ο λαός δεν εκφράζει δυσφορία αλλά ενθουσιασμό και ελπίδα.
Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν συγγνώμη επειδή το 2009 δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις του. Ακόμα περισσότεροι ήταν εκείνοι που διαπίστωσαν πόσο σεμνός και πόσο προσεκτικός είναι ο πρώην πρωθυπουργός ώστε να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις.
Κάποιοι από τους πολιτικούς θυμήθηκαν ένα περιστατικό επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή. Λέγεται ότι όταν προετοίμαζε κάποιον ανασχηματισμό, μελετούσε σοβαρά την αναβάθμιση του εκλιπόντος Θανάση Νάκου. Τότε ήταν υφυπουργός Εσωτερικών και σκεφτόταν να τον αναβαθμίσει σε υπουργό και να τον μετακινήσει. Ύστερα από μακρά συζήτηση που είχε με τον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Καραμανλής πείσθηκε ότι ένας υφυπουργός σε ένα υπερυπουργείο, όπως ήταν τότε το Εσωτερικών, είχε τον χαρακτήρα, τις αρμοδιότητες και τη δουλειά ενός υπουργού. Γι’ αυτό και σε κάποια ανεπίσημη συζήτηση, ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον Νάκο: «Είσαι ένας υπουργός που δεν έγινες ποτέ υπουργός τυπικώς επειδή ήσουν τόσο απαραίτητος στη θέση σου».
Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία και την αποχώρηση του κ. Καραμανλή, κάποια άλλα παλαιά στελέχη του κόμματος θυμήθηκαν αφήγηση του πρώην πρωθυπουργού για μία συζήτηση που είχε στην Πολιτεία με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή σχετικώς με το λαό, πριν ακόμα εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ο λαός είναι σοφός και ποτέ δεν πρέπει να υποτιμούμε το αισθητήριό του» έλεγε ο Εθνάρχης.
Αυτό αποδείχθηκε με τη σημερινή αποθέωση… 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/293297/o-laos-sto-pleyro-karamanli#ixzz2P2FknVuG
Read more

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μια καλησπέρα


Πέρασα να σου πω μια καλησπέρα
πόσα φεγγάρια απ τη ζωή σου πέρα
ποιος είπε ότι η απόσταση λυτρώνει
βασίλισσα εσύ κι εγώ το πιόνι

Το πιο γλυκό σου χάρισέ μου βλέμμα
η αλήθεια είναι πως διψώ για ψέμα
αχ είναι η αγάπη μου για σένα
μαχαίρι που πληγώνει μόνο εμένα

Σ' ένα σεντόνι ομίχλης τυλιγμένη
λόγια παλιά θυμάσαι μεθυσμένη
δεν κάνεις όνειρα αν δε ζεις το τώρα
πέσε πάνω στην άνοιξη με φόρα

Πέρασα να σου πω μια καλησπέρα.
Πόσα φεγγάρια απ τη ζωή μου πέρα
δεν ξέρω τι περνάει και τι θα μείνει
μα θα 'ρχομαι κοντά σου ό,τι κι αν γίνει.

Read more

Άννα Ζωηρού: Γιατί με έδιωξε ο Στουρνάρας



Άννα Ζωηρού: Γιατί με έδιωξε ο Στουρνάρας
Για το παρασκήνιο της αιφνίδιας παραίτησής της και για τον «σκοτεινό» τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου επί των ημερών του κ. Τάκη Αθανασόπουλου μιλά αποκλειστικά στο Newsbomb.gr το μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Άννα Ζωηρού.
 
Η ίδια δεν φοβάται να προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, τους οποίους καλεί να δώσουν εξηγήσεις τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στην ίδια.
Η κ. Ζωηρού αφήνει υπόνοιες σχετικά με τη χρονική περίοδο που απομακρύνθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, «λίγες δηλαδή ημέρες πριν από την ιδιωτικοποίηση δύο μεγάλων οργανισμών» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.
«Ο κ. Στουρνάρας έχει πάρει την τελική απόφαση και έχει βάλει την υπογραφή του στην αυτόκλητη γενική συνέλευση. Μία κίνηση η οποία βασίστηκε σε μία απόφαση του ΔΣ επί προεδρίας Τάκη Αθανασόπουλου, του κυρίου που όλοι ξέρουμε ότι τώρα κατηγορείται για κακούργημα με τον νόμο περί καταχραστών Δημοσίου» δήλωσε η κ. Ζωηρού αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της.
Μάλιστα, όπως υποστήριξε το πρώην μέλος του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Αθανασόπουλος εισηγήθηκε την απομάκρυνσή της καθώς φαίνεται πως «διαφωνούσε με κάποια ζητήματα που αφορούσαν στις ιδιωτικοποιήσεις».Ωστόσο, όπως αναφέρει είχε την τόλμη να στηρίξει τις θέσεις της μέχρι τέλους, γεγονός, που όπως υποστηρίζει η ίδια «ενοχλούσε κάποιους». «Και έρχομαι τώρα να αναρωτηθώ για ποιο λόγο τι είχαν να φοβηθούν από τη δική μου διαφορετική άποψη» ανέφερε συγκεκριμένα.
Η θέση σχετικά με τις ιδιωτικοποίησεις από τον Ιούλιο του 2011 (επί κυβερνήσεως Παπανδρέου) όπου και τοποθετήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι και την ημέρα της απομάκρυνσής της ήταν η ίδια «Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι δεν είμαι ούτε απόλυτα κατά, ούτε απόλυτα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Εγώ είχα πει ότι θα κρίνω κατά περίπτωση. Οι περιπτώσεις για τις οποίες εγώ είμαι πεπεισμένη ότι εξυπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον θα στηριχθούν από εμένα, ενώ αντίθετα, οι περιπτώσεις για τις οποίες εγώ δεν είμαι πεπεισμένη δεν θα υποστηριχθούν και αυτό έκανα. Με αξιοπιστία και συνέπεια» επισήμανε.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει στην κ. Ζωηρού η τροπολογία που πέρασε ο κ. Στουρνάρας την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με την τροπολογία από εξαμελές που ήταν το ΔΣ μετατράπηκε σε πενταμελές. «Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυτή την κίνηση υποστηρίζοντας πως το έξι είναι ζυγός αριθμός και ότι δεν εξυπηρετεί το ΔΣ» ανέφερε η κ. Ζωηρού. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε το πρώην μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ «ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε από πέντε που ήταν τα μέλη τα έκανε έξι». Και διερωτάται; «Τότε δεν ήξερε ότι το έξι είναι ζυγός αριθμός;». Η κ. Ζωηρού χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα δίνει την δική της απάντηση υποστηρίζοντας πως «τότε το έκαναν γιατί έπρεπε να μπει οπωσδήποτε εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ» . Μάλιστα, καταγγέλλει πως δεν υπάρχει σοβαρή αντιμετώπιση σε νόμους του κράτους.
Η κ. Ζωηρού μίλησε, μεταξύ άλλων, για την τυπική όπως χαρακτήρισε σχέση που είχαν με τον κ. Αθανασόπουλο. Η ίδια είχε ζητήσει επανειλημμένος από τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να συζητούνται και ανεπισήμως διάφορα θέματα. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η κ. Ζωηρού η απάντηση του κ. Αθανασόπουλου ήταναρνητική, λέγοντας πως «ότι νομίζω ότι πρέπει να ξέρετε συζητείται στα ΔΣ που κάνουμε».
Παράλληλα, η κ. Ζωηρού καταγγέλλει πως ο κ. Αθανασόπουλος σε αρκετές περιπτώσεις δεν ενημέρωνε το ΔΣ για μείζονα ζητήματα, τα μέλη του οποίου λάμβαναν σχετικές πληροφορίες μόνο από τον Τύπο.
Μάλιστα, υποστηρίζει πως υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων οργανισμών, την ώρα που, όπως αναφέρει η κ. Ζωηρού «υποτίθεται ότι βιαζόμαστε για έσοδα».
Την ίδια στιγμή, το πρώην μέλος του ΔΣ καταγγέλλει πως ο κ. Αθανασόπουλος σε μία περίπτωση εισηγήθηκε την αλλαγή όρων ενός διαγωνισμού. Κάτι το οποίο απαγορευόταν από το πρώτο τεύχος του ίδιου διαγωνισμού. Μάλιστα, όπως αναφέρει η κ. Ζωηρού, ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι με την αλλαγή των όρων πίστευε πως έτσι θα ενισχυθούν οι υποψηφιότητες. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει σύμφωνα με την κ. Ζωηρού είναι ποιος ευνοείται από τη συγκριμένη αλλαγή.
Η κ. Ζωηρού έχει στείλει ήδη μία επιστολή, την οποία απευθύνει στον πρωθυπουργό, ενώ την κοινοποιεί στους προέδρους όλων των κομμάτων, στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Με την επιστολή αυτή επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.
«Την ώρα που απομακρύνεται ο ένας για κακούργημα και οι υπόλοιποι για εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, εγώ απομακρύνομαι γιατί είχα την τόλμη να εκφράσω μία άλλη άποψη. Αυτή είναι η Δημοκρατία του 2013» τόνισε η κ. Ζωηρού.
πηγή: newsbomb.gr
Read more

Απίστευτες εικόνες! (βίντεο)


Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην Κίμωλο, εν μέσω θαλασσοταραχής, το οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» προσεγγίζει το  λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου. Στην περιοχή πνέουν σχεδόν 9 μποφόρ.

Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένου σε όσους “τεχνοκράτες” από το γραφείο τους στην Αθήνα θέλουν να “εξαφανίσουν” τα ελληνικά νησιά.


Read more

Παρών ο Καραμανλής στην κηδεία του Νάκου


Ήταν υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή από το 2004 μέχρι το 2009
 Στο Βόλο θα βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής σήμερα για την κηδεία του αγαπημένου του φίλου Θανάση Νάκου. Ο πρώην πρωθυπουργός με τον εκλιπόντα είχαν μία ξεχωριστή πολιτική και προσωπική σχέση αφού ο Καραμανλής είχε εμπιστευτεί στον Θανάση Νάκο το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εσωτερικών χωρίς κανένα διάλειμμα από το 2004 μέχρι το 2009. Οι δύο άνδρες συνδέονταν και με προσωπική φιλία αφού είχαν τακτική επικοινωνία ενώ ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος και στα βαφτίσια της μικρής κόρης του Θανάση Νάκου.
Read more

Εθνικός λυγμός




    Γράφει η Δήμητρα Γ.Νικολοπούλου  
Όταν είδαμε για πρώτη φορά ρεπορτάζ που παρουσίαζαν Έλληνες μαθητές να αγνοούν ή να συγχέουν τι γιορτάζουμε στις εθνικές μας επετείους, πρέπει να ήταν γύρω στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Τότε δηλαδή που άρχιζαν να μεσουρανούν στο λαμπρό κοσμικό μας στερέωμα οι ....
Πέτροι Κωστόπουλοι και οι Λάκηδες ( Γαβαλάδες και άλλοι ).
     Από τότε ως σήμερα έγιναν πολλά για να επιταθεί  αυτή η σύγχυση. Ενώ εμείς ήμασταν απασχολημένοι να «τα τρώμε μαζί», λαοπρόβλητοι διανοούμενοι εκπονούσαν βιβλία και εκπομπές για συνωστισμούς και για…διαφορετικά 1821. Κι ενώ γειτονικοί λαοί πάσχιζαν με πάθος να κατασκευάσουν κίβδηλη Ιστορία, εμείς κάναμε το παν για να αποδομήσουμε ή να λησμονήσουμε την αληθινή.
     Διαβάσαμε αυτές τις μέρες διακήρυξη εκπαιδευτικών που αμφισβητεί ημερομηνίες και πρόσωπα κατά την κήρυξη της Επανάστασης. Των ίδιων εκπαιδευτικών που αμφισβητούν την ιστορικότητα των κρυφών σχολειών. Ίσως γιατί δεν μπορούν να την αντέξουν, γνωρίζοντας τις πληγές των φανερών….
      Ομολογώ με παρρησία πως δε με νοιάζει αν το λάβαρο υψώθηκε στις 23 ή στις 25! Και αν το ύψωσε ο Δεσπότης ( Παλαιών Πατρών ) ή ο Παναγιώτης ( Καρατζάς).Με πονάει όμως που στις ώρες του γκρεμού ξανανοίγουμε τις πόρτες εθνικού διχασμού…
    Αχ « Μπαρμπαγιάννη, Μακρυγιάννη,
            Δε μας τά ΄μαθες καλά!»
      Περισσότερο από ποτέ Ελλαδικός και Κυπριακός Ελληνισμός θα έπρεπε να «είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ». Στα μικροκομματικά, συνδικαλιστικά και ατομιστικά εγώ, όπου μας περιχαράκωσαν και μας κατακερμάτισαν…
     Είναι, λέει,  κιτς οι μαθητικές παρελάσεις. Η μεγαλοπρέπεια επιτρέπεται μόνο στο… Σoυλεϊμάν. Είναι επικίνδυνες κραυγές τα « Ζήτω το Έθνος»…Μόνο που δεν είναι πια κραυγή .Είναι αναφιλητό…
      Αυτό το έθνος, το βαθιά διχασμένο, το διασυρμένο, το αμήχανα πορευόμενο στα χάη, ναι ,αυτό το έθνος ,Ζήτω, δηλαδή, ας ζήσει, ας ζήσει!
     Γιατί είναι αυτό που πρώτο θεμελίωσε το ηρωικό ιδεώδες, αλλά και πρώτο ύμνησε την ειρήνη! Που πρώτο μίλησε για λευτεριά από κάθε καταναγκασμό και για ισότητα όλων των ανθρώπων! Αυτό που συνέλαβε την οικουμενική ιδέα ,τον ολυμπισμό και τον ανθρωπισμό! Είναι το έθνος της φτωχής χήρας, της Ψαροκώσταινας, που έδωσε πρώτη τον οβολό της στον έρανο για τους πρόσφυγες από την έξοδο του Μεσολογγίου. Που την κάναν Ψωροκώσταινα, αλλά δεν τη μίκρυναν…
      Δεν είναι έπαρση, είναι αγωνία : Ζήτω το έθνος το «πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο».Και αυτοπροδομένο… Ζήτω το έθνος των τριών Δέλτα και των τριών Φι. Δικαιοσύνη, Διάλογος, Δημοκρατία
      Φιλότιμο, Φως, Φιλοκαλία.
   Γιατί ,αν δε ζήσει ,για όλους τους λαούς αυτό το φως θα σβήσει…
Γι αυτό το έθνος ,λοιπόν, με παρρησία και με σπαραγμό φωνάζω, με λυγμό φωνάζω: Zήτω !!! Ας ζήσει !!!
                             



Read more