Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ελα ηλιε μου... Καληνύχτα!

Read more

Αναγκαστική προσγείωση τουρκικού αεροσκάφους μετά από απόπειρα αεροπειρατείας

Αναγκαστική προσγείωση τουρκικού αεροσκάφους μετά από απόπειρα
αεροπειρατείας

Αναγκαστική προσγείωση τουρκικού αεροσκάφους μετά από απόπειρα αεροπειρατείας

Ο Ουκρανός επιβάτης απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα στο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 110 άνθρωποι
Αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus που αναχώρησε από το Χάρκοβο της Ουκρανίας αναγκάστηκε σήμερα το απόγευμα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από απόπειρα αεροπειρατείας από έναν Ουκρανό επιβάτη, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ο Ουκρανός επιβάτης απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα, αν το αεροσκάφος αυτό, στο οποίο επέβαιναν 110 άνθρωποι, δεν κατευθυνόταν προς το Σότσι της Ρωσίας, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Read more

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ (vid) ΣΟΚ: "Κοινότητα" αποκάλεσε ο Α.Σαμαράς την Κυπριακή Δημοκρατία - "Γιατί, Αντώνη;"

Σοκ από την αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη: Χαρακτήρισε "κοινότητα" το κυπριακό κράτος και κατ'αυτό τον τρόπο φυσικά έδωσε την ευλογία του για την αποδοχή του νέου σχεδίου Ανάν, ενώ δικαίωσε και τον γ.γ. του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει επίσης το κυπριακό κράτος ως "ελληνοκυπριακή κοινότητα"!
Συγκεκριμένα ο Α.Σαμαράς, δήλωσε ότι «έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων».
Ποιες κοινότητες; Πάγια θέση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς είναι ότι το Κυπριακό μετά το 1974 είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός κράτους και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεταξύ του κυπριακού κράτους και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Δηλαδή έχουμε ένα κράτος και μία κοινότητα που συνομιλούν, όχι δύο κοινότητες, όπως μας είπε σήμερα ο Α.Σαμαράς, υιοθετώντας πλήρως την φρασεολογία της Άγκυρας που δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος!
Αυτό ήταν και το σημείο επάνω στο οποίο στάθηκε σαν βράχος και ο τελευταίος Εθνάρχης ο τότε πρόεδρος της Κϋπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, τον Απρίλιο του 2004 στο περίφημο δάγγελμά του:
«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω 'κοινότητα' χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
«Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία σου.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας.
Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Τότε βέβαια, ο Α.Σαμαράς δεν ήταν καν βουλευτής, οπότε είναι πιθανόν να μην θυμάται τα παραπάνω λόγια, αλλά νομίζουμε ότι είναι ο ίδιος ο Α.Σαμαράς ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο"το δεύτερο ελληνικό κράτος".
Τώρα "το δεύτερο ελληνικό κράτος" έγινε "κοινότητα". Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρει προαγωγή και να γίνει και "δήμος".
Στον Έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά μπορεί κάποιος να του καταμαρτυρήσει πολλά, ιδιαίτερα μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 που έκανε την τεράστια κυβίστηση  και από πολέμιος βρέθηκε υπερασπιστής του Μνημονίου.
Αλλά οι πατριωτικές του θέσεις εμφανίζονταν σε γενικές γραμμές σταθερές. Μέχρι σήμερα που έκανε το "δεύτερο ελληνικό κράτος" μία "συνιστώσα κοινότητα"...
Κρίμα!
Δείτε και το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις:

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-vid
Read more

"Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ" Γ.Λιλλήκας προς Ν.Αναστασιάδη: "Παραιτήσου και κάνε εκλογές τώρα"


Να παραιτηθεί ο Ν.Αναστασιάδης και να διενεργήσει άμεσα εκλογές απαιτεί ο πρώην Κύπριος ΥΠΕΞ Γ.Λιλλήκας, μετά και την επαναφορά από τον Κύπριο Πρόεδρο του εθνοκτόνου σχεδίου "Ανάν".

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Συμμαχία Πολιτών» πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε παραίτηση και προκήρυξη εκλογών, επειδή με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία του Κυπριακού και το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επέστρεψε στον «γνωστό Αναστασιάδη του 2004».

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος, ο Γ.Λιλλήκας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν, σε συστράτευση και τον κυπριακό λαό να επαγρυπνεί και να τελεί σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις.

Ο Γ.Λιλλήκας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για πάρα πολλούς μήνες επέμενε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί να ξεκινήσουν συνομιλίες αν δεν ξεκαθαρίσει το πλαίσιο και οι αρχές λύσης του Κυπριακού και επέμενε στον όρο του ξεκαθαρίσματος.

Παρατήρησε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη χθεσινή δήλωση του παραδέχεται ότι πολλές παράγραφοι και όροι που περιλαμβάνονται στο κοινό ανακοινωθέν επιτρέπουν πολλές ερμηνείες.

Για κάποιον λόγο ο Ν.Αναστασιάδης έκανε στροφή 180 μοιρών και επέλεξε να οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατια προς κατάλυση. Κράτος παρέλαβε και κράτος πρέεπι να παραδώσει. Δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στους επιβεβλημένους σχεδιασμούς από τις ΗΠΑ, χωρίς να το εγκρίνει ή να το απορρίψει ο κυπριακός λαός.

Η Κύπρος δεν είναι το "μαγαζάκι του Νικόλα" (Αναστασιάδη) για να το πουλήσει όπου θέλει μαζί με τους "διαμένοντες".

Από την ομογενειακή εφημερίδα "Πρωινή" είχαμε προειδοποιηθεί για τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον και τις απαιτήσεις των Αμερικανών, ως προς Κυπριακό,Σκοπιανό, και τις σχέσεις μας με την Ρωσία.

Τώρα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας η "λύση" του Κυπριακού. Ας ερωτηθεί για αυτό ο κυπριακός λαός.
ΠΗΓΗ
Read more

Πως να εκλεγείς περιφερειάρχης. Απλά και όμορφα.

Από την Υποψιασμένη

Πώς να γίνεις διάσημος και ο επικρατέστερος υποψήφιος στις εκλογές
Να κάποια απλά βήματα για να μπορέσεις να επιβληθείς επικοινωνιακά στην κοινή γνώμη χωίις καν να κουνήσεις το δακτυλάκι σου..
1) Για να μπορέσεις να έχεις δίπλα τους ” ομοϊδεάτες” σου καις τις όποιες, υποτιθέμενες ιδεολογικές διαφορές αναδεικνύεις στο έπακρο αυτές τις
διαφορές μέσα από συστημικά μέσα που σε “πολεμούν”, οπότε σε παρουσιάζουν σαν αντισυστημικό
2) Προκαλούνται αντιδράσεις από τους πολιτικούς σου αντιπάλους και τους ομοϊδεάτες, ενώ συγχρόνως αρχίζεις να συγκεντρώνεις συμπάθειες από το κομμάτι του λαού που είναι εξαγριωμένο και θέλει κάτι καινούριο…
3) Επανασυσπειρώνεις το κομμάτι των ψηφοφόρων που με τη σημαία τους την κομματική θα κατέβαινες υποψήφιος, αλλά στα κεντρικά σε φάγανε…
Ήδη έχεις κερδίσει τους πάντες…
Από τη Χρυσή Αυγή, μέχρι και το ΣΥΡΙΖΑ! Το φάσμα των ψηφοφόρων σου έχει μεγαλώσει, η εκλογική δεξαμενή έχει γίνει σχεδόν αστείρευτη…
Και όλα αυτά χωρίς καν να κουνήσεις το δακτυλάκι σου!
Σας φαίνεται τρελό όλο αυτό;
Και αν έχει περάσει από το μυαλό σας για την περίπτωση του κ. Καρυπίδη, θεωρείτε ότι μόνος του θα το οργάνωσε;
Και αν δεν το οργάνωσε μόνος του, ποιοι είναι αυτοί που τον ” βοήθησαν” σε όλο αυτό;
Σκεφτείτε το…
Read more

Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΓΛΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΠΙΕ” ΤΗΝ OMEGA (Μπακατσέλος – Παπανδρέου) σε εταιρεία δημοσίων έργων;;;

ΑΘΑΝΑΣΟΓΛΟΥ ΑΡΧΙΡΟΔΟΝΗ αποκάλυψη είναι από την Deal News και είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Αυτος ο άνθρωπος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton, την οποία διακαώς προσπαθούν να “τελειώσουν” μένοντας μόνο στα επιχειρηματικά δάνεια στις βιομηχανίες συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Ο πακτωλός όμως των δανείων των προηγούμενων διοικήσεων, παραμένει ανεξερεύνητος, παρά το ότι όπως προκύπτει από τα ΦΕΚ του περιβόητου “σπασίματος” είναι 10πλάσια! Συμπτωματικά, εκεί έρχεται ο ρόλος του κυρίου Αθανασογλου…

Ποιοί λοιπόν πήραν τα λεφτά; Που βρίσκονται σήμερα; ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ PROTON;

Ή περιμένουν όλοι να συμβεί “το μοιραίο” για να καθαρίσουν;

Διοτι το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως μέσα σε αυτα τα δάνεια που παραμένουν “μυστήριο”, βρίσκονται και οι τυχόν επισφάλειες που κληρονόμησε η τράπεζα μετά την συγχώνευση με την OMEGA BANK. Ποια ήταν η OMEGA BANK; Μα η τράπεζα στο ΔΣ της οποίας βρισκόντουσαν στενοί συγγενείς των κυρίων ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

Ποιοί έσπασαν την Proton σε μία νύχτα είπαμε;

Μα φυσικά η κυβέρνηση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με υπουργό τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

Γι’ αυτό θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο.

Εάν λοιπόν αποδειχθεί η αποκάλυψη της εφημερίδας ότι ο προφυλακισμένος Αθανάσογλου συμμετέχει σε εταιρεία που χτυπά δημόσια έργα, τότε μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων και ένα απίστευτο γαϊτανάκι συγκάλυψης από υψηλότατα επίπεδα.

Θα επανέλθουμε.

Read more

Μη χάσετε το αποκαλυπτικό «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» του Σαββάτου 8/2/2014

Πρωτοσέλιδο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ «Π»
- Παρέμβαση Καραμανλή υπέρ Σαμαρά… αλλά και έμμεση παραίνεση για ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
Και αυτή την εβδομάδα το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» δίνει το σύνθημα «ΜΑΡΣ»
- Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. προς Δένδια «Συναριοφύλακες χρειαζόμαστε, όχι ειδικούς φρουρούς»
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ 
- Με τον «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΛΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ πήγε ο Βύρων στον Άρειο Πάγο
-Όλο το παρασκηνιο: Πώς έφτασαν στον «γάμο» με τον Χρήστο Ζώη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 
- Γιάννης Μιχελάκης «Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται πολιτική αστάθεια και ανωμαλία»
- Κώστας Μπακογιάννης «Να χωρίσουμε τα τσανάκια μας με την κεντρική εξουσία»
Γράφει ο Χρήστος Κώνστας 
- ΕΚΠΛΗΞΗ: Περιμένουν αναβάθμιση της Ελλάδας από MOODY’S και FITCH
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
SOS KAI ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
- Οι επτά νέες θανάσιμες εντολές της τρόικας
ΚΑΙ ΜΑΖΙ 3 ΣΟΥΠΕΡ ΕΝΘΕΤΑ
- ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ
- HOT NEWS & TV life
- TO XΡΗΜΑ
ΑΚΟΜΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ
Ευκαιρίες για χρηματοδότηση στον αγροτικό τομέα
Το 4ο DVD της συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μαζί ένα τετράδιο ιστορίας για την εφαρμογή του σχεδίου «Μάρσαλ» στην Ελλάδα – Στην έκδοση των 3,30 ευρώ

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου μαζί με την εφημερίδα «Το Παρασκήνιο», τις δύο μεγάλες μας προσφορές για να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη των Ελλήνων.

«Πού πήγαν τα λεφτά από το “σχέδιο Μάρσαλ”»: Ένα ακόμα σπάνιο ντοκουμέντο στη συγκλονιστική σειρά «Τετράδια Ιστορίας» για το σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα. Ένα ανάτυπο της επίσημης έκθεσης της Ειδικής Οικονομικής Επιτροπής του Οργανισμού Κοινής Ασφαλείας που εκδόθηκε το 1952. (Πρόλογος και ανάλυση από τον Αντώνη Παπαγιαννίδη)
«1917 – Η Επανάσταση»: Το 4ο DVD της μοναδικής σειράς για τον πόλεμο που άλλαξε τη μοίρα της Ευρώπης… Για πρώτη φορά, κυκλοφορεί στην Ελλάδα το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξή του. Μη χάσετε το 4ο μέρος του, που πραγματεύεται την παγκόσμια σύρραξη που διαμόρφωσε τη σύγχρονη εποχή.
Πρωτοσέλιδο εφημερίδας Παρασκήνιο 8 Φεβρουαρίου 2014
Read more

Με εντολή λαού...


Βέβαια και δεν περιμέναμε να συγκινηθούν. 
Ούτε να ιδρώσει τ' αυτί τους. 
Ούτε καν να δείξουν την παραμικρή μεταμέλεια. 
Τους ξεμπρόστιασαν τα ίδια τ' αφεντικά τους στην Ε.Ε και στην Γερμανία, λέγοντας ότι υπήρχαν κι άλλες λύσεις για την κρίση αλλά θα ήταν επώδυνες για τους ίδιους. 
Ενώ θυσιάζοντας την χώρα μας και τον λαό μας θα γλύτωναν εκείνοι...  
Και το ανέθεσαν στους ντόπιους διεφθαρμένους και προδότες πολιτικούς.  
Συμβόλαιο θανάτου! 
Τους διέψευσαν χίλιες φορές τα γεγονότα και η πραγματικότητα. Η χώρα παραπαίει, η κοινωνία διαλύθηκε, η κρατική και η ατομική οικονομία βρίσκονται ήδη υπό πτώχευση. 
Αυτοί όμως εκεί! Όχι να διαισθανθούν και να σωπάσουν,
 ...αλλά τρις χειρότεροι, θρασύτεροι, αλαζόνες και υπερόπτες, ...σκούζουν ακόμη, χρεώνουν στην κοινωνία όσα οι ίδιοι προκαλούν, ...απειλούν, χυδαιολογούν, ...και ακκίζονται μεταξύ τους σαν τις πόρνες, ποιά είναι η πιό πρόστυχη, να την διαλέξει τ' αφεντικό, να της πετάξει στα μούτρα όχι τριάντα αργύρια, μα μιά καρεκλίτσα,
...ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ, ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
 
Αυτοί είναι οι μνημονιακοί πολιτικοί, οι κυβερνώντες, οι υπουργοί κι αντιπρόεδροι, ο ίδιος ο"πρωθυπουργός", με τις "εντολές" του οποίου και ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΕΜΑΤΑΜΟΝΟΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ  νομίζουν ότι θα συνεχίσουν όπως έως σήμερα να διασώζουν τους εαυτούς τους.
 
Γι αυτούς η ζωή συνεχίζεται σαν να μην συνέβη τίποτα.
Ζουν όπως ζούσαν.  
Ξοδεύουν όπως ξόδευαν
Ταξιδεύουν όπως ταξίδευαν. 
Τρώνε όπως έτρωγαν. 
Γελάνε όπως γέλαγαν. 
Και πολιτεύονται όπως πολιτεύονταν.
Και θέλουν να συνεχίσουν.
 
Μα η κρίση τους έρχεται, και η εντολή του λαού θα είναι μία. Και ξεκάθαρη.  
Ό,τι κι αν κάνουν: Αντέστε μας στον διάολο!...

Read more

Αφόρητες πιέσεις των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση για λύση στο Κυπριακό

Αφόρητες πιέσεις των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση για λύση στο Κυπριακό
Ο Αμερικανός Υπουργός ΥΠΕΞ κ.Κέρι πέρασε σαφέστατα μηνύματα στον κ.Βενιζέλο -Τι ζητούν οι Αμερικανοί από την Ελλάδα για το Κυπριακό
Το πιο σημαντικό ζήτημα, που θα καθορίσει την μοίρα της Κύπρου και του Ελληνισμού, φαίνεται να μην απασχολεί, εντέχνως, την κοινή γνώμη.
Η διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις εντολές της Ουάσιγκτον, ελάχιστα απασχολεί την ελληνική κοινή γνώμη, οι αντιδράσεις της οποίας για το Κυπριακό έχουν «λειανθεί» τα τελευταία 40 χρόνια.
Και όμως είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη,αφού η πορεία του θα είναι καθοριστική για την πορεία και της Ελλάδας και της Κύπρου.
αναστασιαδης
Το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο υποτίθεται ήρθε να συζητήσει ο Κύπριος Πρόεδρος στην Αθήνα, αποτελεί τη βάση επίλυσης του Κυπριακού. Στην ουσία αποτελεί μία επαναφορά του σχεδίου Ανάν από την πίσω πόρτα, με τρεις ιθαγένειες, δύο κυριαρχίες και μία χαλαρού τύπου συνομοσπονδία. Και βέβαια μεσυνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ουσιαστικά είναι ένα σχέδιο που αφήνει ικανοποιημένη μόνο την τουρκική πλευρά, κάτι που αποτελούσε και στρατηγικό στόχο των ΗΠΑ.
Όσοι, αφελώς σκεπτόμενοι, θεωρούν ότι ο Ερντογάν αποτελεί αυτή τη στιγμή «κόκκινο πανί» για τις ΗΠΑ, απλά δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται κιόλας στην επόμενη μέρα, στην οποία δεν θα υπάρχει ο Ερντογάν και στη θέση του θα βρίσκεται κάποιος light ισλαμιστής, όπως ο κ. Αλί Μπαμπατζάν, με στενές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.
Το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και για το Ιράν, καθιστά την Τουρκία πολύτιμη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίζει η ελληνική πλευρά, όχι μόνο στο Κυπριακό αλλά και σε άλλα θέματα, όπως η ΑΟΖ αλλά και η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει Ελλάδα και Κύπρος, κατέστησεελκυστικό το timing για να επιχειρηθεί η επίλυση του Κυπριακού.
venizeloskeri
Ο κ.Βενιζέλος πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στις ΗΠΑ και συναντήθηκε με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ.Τζ.Κέρι.
Αυτό που βγήκε προς τα έξω ήταν η δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για την απόδραση του Χρ.Ξηρού.
Αστειότητες δηλαδή.
Το μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας τους κάλυψε η προσπάθεια επίλυσης τουΚυπριακού και χαρακτηρίστηκε από αφόρητες πιέσεις προς την ελληνική πλευρά, με σαφείς προειδοποιήσεις και μηνύματα.
Οι ΗΠΑ απαιτούν από την ελληνική πολιτική ηγεσία να μην ενθαρρύνει απορριπτικές απόψεις επί του κοινού ανακοινωθέντος αλλά και επί του σχεδίου επίλυσης που θα κατατεθεί. Θα απαιτήσουν, όταν έρθει η ώρα, να υπάρχει και η ξεκάθαρη αποδοχή της Ελληνικής κυβέρνησης, παράλληλα με την αποδοχή του Προέδρου Αναστασιάδη, που είναι ήδη δεδομένη.
Οι Αμερικανοί έχουν διδαχθεί από τα «λάθη» που οδήγησαν στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν, με έναν Κύπριο Πρόεδρο τότε, τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο,που θεωρούν ότι τους εξαπάτησε και οδήγησε την κοινή γνώμη στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.
papadopoulos
Δεν θα ανεχθούν όμως από την Ελληνική πλευρά, την ίδια στάση που κράτησε τότε οΚώστας Καραμανλής, ως πρωθυπουργός. Είχε αποφύγει να πάρει θέση, μεταθέτοντας την απόφαση στον Κυπριακό λαό και «κλείνοντας» ουσιαστικά το μάτι στο ΟΧΙ και στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν.
Ο κ.Βενιζέλος έγινε δέκτης «φιλικών συστάσεων» προκειμένου να τις μεταφέρει στον κ.Σαμαρά. Πήρε συγκεκριμένα μηνύματα, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του στο State Department αλλά και άλλων επαφών που έκανε στις ΗΠΑ.
Τα μηνύματα αυτά συνοψίζονται στα εξής δύο σημεία:
-Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το μήνυμα, θα ήθελαν να στηρίξουν την Ελλάδα και την κυβέρνησή της αλλά έχουν τη βεβαιότητα ότι υπάρχει μία εξάρτηση της χώρας από τη Γερμανία, την ίδια ώρα που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο πιο χαμηλό επίπεδο της τελευταίας 20ετίας.
-Oι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις στο Βερολίνο ή και να βοηθήσουν έμπρακτα την Ελλάδα αν η χώρα μας είχε διάθεση στενής σχέσης και συνεργασίας στο μέλλον αλλά και αν συνέβαλε στην επίλυση προβλημάτων όπως το Κυπριακό.
Ο στρατηγικός στόχος των Αμερικανών είναι να υπάρξει ένα σχέδιο επίλυσης, βασισμένο στο κοινό ανακοινωθέν.
Αυτό το σχέδιο θα έρθει προς επικύρωση από τους Ελληνοκυπρίους, όταν είναι βέβαιη η υπερψήφισή του. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουν άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε δημοψήφισμα.
Για να είναι βέβαιη η υπερψήφισή του πρέπει να παρουσιαστεί ως μονόδρομος στους Ελληνοκυπρίους, να αντιληφθούν ότι η απορριπτική τους απόφαση τους απομονώνει και δεν πρόκειται να έχουν ούτε τη στήριξη της Ελλάδας σε αυτήν.
Όπως έγινε και στο..κούρεμα των καταθέσεων.
Απλά πράγματα.
Read more

Αντισυνταγματικό το χαράτσι του συνταγματολόγου Βενιζέλου!


20140207-190252.jpgΤο Δ’ τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που επέβαλε ο Ευ. Βενιζέλος ως Υπουργος, τότε, Οικονομικών!
Με πλειοψηφία 3-2 κρίθηκε από το Δ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου ότι το πρώτο χαράτσι (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) το οποίο εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματτα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η όλη επιβάρυνση που έχουν δεχθεί οι φορολογούμενοι έχει ως αποτέλεσμα να θίγεται η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.
Παράλληλα, κρίθηκε ότι το χαράτσι δεν είναι τέλος αλλά φόρος, ενώ η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόσκολο της ΕΣΔΑ.
Ακόμη, υπογραμμίζουν οι αρεοπαγίτες ότι το χαράτσι αντιβαίνει:
στο άρθρο 2 που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών,
στο άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών,
στο άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια,
στο άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια και
στο άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προς οριστική κρίση.
Read more

Με τα σώβρακα κάτω


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Αν θεωρείται ένδειξη Φιλίας να μπουκάρουν στο ελληνικό κοινοβούλιο βουλευτές της Γερμανίας και να σε βρίζουν, αναρωτιέσαι ποια είναι η ένδειξη Εχθρότητας. Δεν σε βρίζει όποιος κι όποιος, στα σέρνει ο αριστερός Γερμανός βουλευτής (υπάρχει και τέτοιος) μέσα στο σπίτι σου εις την ελληνογερμανικήν κοινοβουλευτικήν ομάδα φιλίας. Φαντάσου να μην ήταν αριστερός. 
Μας είπε λοιπόν η βουλευτής Ροτ: 
Ακούστε να δείτε. Το καλοκαίρι ήμουν στη Σκιάθο και πρόσεξα ότι το λιμάνι της ήταν γεμάτο πολυτελή κότερα. Συνεπώς λεφτά έχετε και εάν προσθέσουμε και τα δισ. ευρώ που βγήκαν από τη χώρα σας στην Ελβετία, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώσετε. Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος”.
Από κάτω τα ελληνικά χάπατα της ελληνογερμανικής βουλής μαστουρωμένα από την επίθεση φιλίας δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους. Έπρεπε και σ' αυτή την περίπτωση να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένη, άλλοι γιατί είναι υπηρέτες των Γερμανών και οι άλλοι γιατί είναι υπηρέτες των αριστερών Γερμανών που στηρίζουν ανοιχτά την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κονομισιόν. Πρέπει πάντα να το βουλώνουμε για τα συμφέροντα κάποιου. Στην προκειμένη περίπτωση οι "αριστεροί" Έλληνες βουλευτές το έκαναν γαργάρα για τα δικά τους συμφέροντα, διότι βλέποντας αγκαζέ τον αριστερό Στρατούλη (τυχαία η επιλογή) με την αριστερή Ροτ, καταλαβαίνεις γιατί δένει απόλυτα το σκορδοστούμπι στην γκουρμέ συνταγή του λάιφ στάιλ σεφ Σκαρμούτσου. Υπερασπιζόμενοι την ελληνική φιλοξενία ξέχασαν ότι όταν δώσεις θάρρος στον χωριάτη (ακόμα περισσότερο στον Γερμανό) στο τέλος θα ανέβει στο κρεββάτι. Αν το κρεββάτι είναι δικό σου κάνε ό,τι θες, ακόμη και μπανιστήρι, αλλά το κρεββάτι, ρε χάπατα, είναι η Ελλάδα και το βρωμίζετε με τις παρτούζες πολιτικών ξέκωλων παρέα με Ναζιστογερμαναράδες. 
Η αριστερή (χα) βουλευτής Ροτ δεν έκανε ουδεμία επίθεση στην κυβέρνηση της Ελβετίας, που το ξεκαθάρισε δύο ημέρες επισήμως, ότι αναδρομική φορολόγηση στα μαύρα λεφτά που κατατέθηκαν σε τράπεζες της Ελβετίας δεν πρόκειται να κάνει η δική της κυβέρνηση.
Η αριστερή βουλευτής Ροτ λιάζοντας το κορμί της στην Σκιάθο έβλεπε και κότερα. Τι θέλει να μας πει λοιπόν; Να πουλήσουν τα κότερα οι έχοντες για να ξεχρεώσουν το χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων; Να πουλήσουν και όσοι έχουν σπίτια και εξοχικά για να μην δώσει η Γερμανία ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα; Ξέχασε μήπως η αριστερή Ροτ ότι τα μακρύτερα κότερα, τις πανάκριβες βίλες και τα μαύρα χρήματα έγιναν με τις μίζες των εταιρειών της δικής της χώρας από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά; 
Για την αριστερά της Γερμανίας (όπως και την αριστερά του Τσίπρα) το βέβαιο είναι ότι αποδέχεται πως η Ελλάδα έχει χρέος. Αποδέχεται ότι το χρέος ανέβηκε κονομώντας η χώρα της τα πανωτόκια αλλά αυτό δεν την ενδιαφέρει. Όπως δεν την ενδιαφέρει να μπει κεφαλαιακός φόρος στους έχοντες κότερα και βίλες αλλά να μπει κεφαλικός φόρος σε όλους τους Έλληνες που δηλώνουν ότι έχουν ακόμα και 30τ.μ σπίτι να μένουν. Αλλάξαν το κεφαλικό σε κεφαλαιακό για να κρύψουν αυτό που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Μόνιμο φόρο ιδιοκτησίας πέρα από τους έκτακτους θέλει η Γερμανία και έβαλε τον λαγό Die Linke μπροστά να τσιμπήσει η χαμηλότερη οικονομική τάξη της Ελλάδας και να πει “Ναι, να πληρώσουν οι πλούσιοι”. Το αριστερό κόμμα Die Linke έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της ομοσπονδιακής Γερμανικής τράπεζας που πρώτη έβαλε σε συζήτηση τον κεφαλικό φόρο για τους χρεοκοπημένους λαούς της Ενωμένης Γερμανικής Ευρώπης.  Γι' αυτό, τι έχεις να μας πεις, Έλληνα "αριστερέ σύντροφε", της Ροτ;  
 
Φθάσαμε στο σημείο να συζητάμε τι είπαν στην ελληνική βουλή Γερμανοί βουλευτές. Φθάσαμε να θεωρούμε ότι είναι κάτι πολύ φυσιολογικό στην έδρα της Δημοκρατίας να μπαίνουν αυθαίρετα όποιος γουστάρει και να λέει ό,τι θέλει. Να λέει τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε. 
 
300 Έλληνες βουλευτές δεχθήκαν αυτή την καταπάτηση της δημοκρατίας χωρίς καμία αντίδραση. Ειδικά από την πλευρά του Σύριζα που έχει πάρει εργολαβία τα τελευταία χρόνια το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου περιμέναμε να ακούσουμε μία αντίδραση. Μία ένσταση απέναντι σε αυτούς που φέρονται ως αντιναζιστικό κόμμα της Γερμανίας και όμως κρύβουν μέσα από κουβέντες τύπου αριστερής Ροτ ότι αποδέχονται τον πλούτο της δικής τους χώρας ακόμα και αυτός στηρίχθηκε σε ξέσκισμα λαών, αρπαγή περιουσιών και πλιάτσικο ανεκτίμητων μνημείων ιστορίας. 
 
Δεν ρώτησε κανείς την κυρία Ροτ πώς βρέθηκε η πατρίδα της Γερμανία με 300 τόνους χρυσό την δεκαετία του '50 και του '60, ο οποίος μετά από 60 χρόνια επαναπατρίζεται από τα θησαυροφυλάκια των ΗΠΑ. Δεν την ρώτησε αν αυτός ο χρυσός έχει ανάμεσα στα συστατικά του χρυσά δόντια, δακτυλίδια αναμειγμένα με λιωμένα κόκαλα και σάρκες. Δεν την ρώτησε πώς έκανε την δεκαετία του '60 εμπορικό πλεόνασμα τόνων χρυσού η χώρα της. Ποιοι αναγκαστικοί μετανάστες δούλευαν με μισθούς πείνας έχοντας αποχωριστεί την κατεστραμμένη από την Γερμανία χώρα τους για να μπορούν οι βιομηχανίες της Γερμανίας να παράγουν τόσο που να έχουν πλεόνασμα. Δεν τη ρώτησε κανένα χάπατο προσβλέποντας έξτρα μεροκάματο αχθοφόρου, διότι δεν βγαίνουν μόνο με το γλύψιμο και την προδοσία. 
 
Κανείς δεν ρώτησε τίποτε και η σιωπή των Ελλήνων βουλευτών σημαίνει αποδοχή όλων όσων ξεστομίζουν οι Γερμαναράδες με μάσκες αριστερών, συντηρητικών, φιλελεύθερων, χριστιανοδημοκρατών, σοσιαλιστών πολιτικών. Η πολιτική που έχουν οι Γερμανοί, είναι μια και μοναδική: Τα θέλουν όλα από τους κατακτημένους λαούς. Γι' αυτό και κάθε Ροτ όπως όλοι κρατάνε σαν φρουροί τα δικαιώματα, ακόμα και παράνομα της πατρίδας τους, αφού γνωρίζουν καλά ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα τα κόμματα κατατρόπωσαν την Πατρίδα.

Read more

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται πολιτικός Αρμαγεδώνας από τις αποκαλύψεις στην δίκη του πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Α. - Video


Σοκάρει η κατάθεση ποταμός του πρώην διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη  Ι. Κοραντή. 

Τα βασικά σημεία της κατάθεσης του! 

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.   

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

«ναι πράγματι είχαμε σοβαρότατες πληροφορίες από τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή» 

Την σαφέστατη αυτή και ξεκάθαρη κατηγορηματική  δήλωση έκανε ενώπιον του δικαστηρίου ο...
πρώην διοικητής της ΕΥΠ Πρέσβης κύριος Ιωάννης Κοραντής.
Η δίκη που συνεχίστηκε για 3η  ημέρα από την ημέρα έναρξης της τον περασμένο Δεκέμβριο(2013) χαρακτηρίστηκε από εντάσεις αλλά και πολλά ευτράπελα αναγκάζοντας την πρόεδρο της έδρας να ζητήσει την κατάσχεση κινητών! Προκαλώντας την αντίδραση του γνωστού, για τις μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες του δικαστικού συντάκτη  Στέλιου Βορίνα ο οποίος έκανε λόγω για στρατοδικείο και πρωτοφανές γεγονός αρνούμενος να παραδώσει το κινητό του.  
Το όλο κλίμα της συγκεκριμένης δίκης μπορεί να αποδοθεί μόνο με την φράση   «σημεία και τέρατα» τα οποία  ακούστηκαν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου(2014) στο  Α μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών κατά την διάρκεια  της συνέχειας της δίκης του ανώτατου υπαλλήλου, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Κ. Α.    
Επί ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι και λίγο μετά τις 15:00,  κατέθετε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ( Νοέμβριος 2004 / Ιούλιος 2009) Πρέσβης κύριος  Ιωάννης Κοραντής.
Τα όσα επανέλαβε και στην εξέταση του, ως ένας εκ των  βασικών μαρτύρων, λόγω της ιδιότητος του κυριολεκτικά αφενός προκαλούν ανατριχίλα και αφετέρου θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει το μέγαρο Μαξίμου, και προσωπικά τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό,   αλλά και την σημερινή ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δηλαδή τον κ. Θεόδωρο Δραβίλα για την εσωτερική κατάσταση μέσα στην ΕΥΠ.
Κατάσταση, που όπως προκύπτει και μέσα από την σε βάθος μεγάλη, και πρωτοφανή για τα δημοσιογραφικά ελληνικά χρονικά, αφού ήδη όπως έχουμε προαναγγείλει  αρκετοί έγκριτοι συνάδελφοι ερευνούν και εκείνοι με την σειρά τους,  με τα αντίστοιχα δικά τους επίσης πολύ  χρήσιμα ρεπορτάζ που δημοσιοποιούνται σε  πολλά διαδικτυακά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ τα οποία μοιάζει να έχουν κινητοποιηθεί, μετά την αρχική δημοσιοποίηση της,   δημοσιογραφικής έρευνας  του GreekAmericanNewsAgency.  
Τα  Links, 100αδες αν όχι 1000αδες,   ειδικά μετά τις 12 Ιανουαρίου 2014, είτε με αναπαραγωγές και αναδημοσιεύσεις,  είτε με άλλα εξίσου ενδιαφέροντα ρεπορτάζ και αποκαλύψεις που αφενός κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και στην ίδια φιλοσοφία και με την αυτή συναντίληψη και αφετέρου επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  τα όσα επισημάνουμε, με τα στοιχεία που αποκαλύπτουμε, για την σήψη και την διαφθορά αλλά κυρίως το πάρτη  με τα χρήματα του ελληνικού λαού, που γίνονταν με δαπάνες και μυστικά κονδύλια και ποσά που τελικά κατέληγαν δυστυχώς και  σε τσέπες πολύ γνωστών συναδέλφων!   
 Μάλιστα τα όσα θα ακολουθήσουν με την δημοσιοποίηση  ντοκουμέντων, περιγραφών και μαρτυριών για την κατάσταση που έχει περιέλθει, ειδικά το διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου-εν ονόματι  και εν αγνοία του λειτουργούσαν συγκεκριμένα άτομα-  η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στοιχεία και αποκαλύψεις που  μόνο επ’ ωφελεία της Ελλάδος δεν μοιάζει  να λειτουργεί αυτός ο κρατικός φορέας.   
Οι αναφορές του πρέσβη κ. Ιωάννου  Κοραντή για συγκεκριμένες αποφάσεις, και μάλιστα ύψιστης εθνικής σημασίας για τα συμφέροντα της Ελλάδος για τα πρόσωπα και την συνολική θητεία των κυρίων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,  Κωνσταντίνου Μπίκα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και για τον τότε υποδιοικητή   Φ.Π.  κατέδειξαν με στοιχεία, γεγονότα, και  συμβάντα που έλαβαν χώρα το κρίσιμο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου,   το βάθος και  το εύρος της διαφθοράς αλλά  και  της  σήψης μέσα στον πιο ευαίσθητο κρατικό φορέα νευραλγικής σημασίας  για την προστασία της Ελλάδος. 
Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, για ευνόητους λόγους,  των όσων κατέθεσε και εν μέρει σε κάποιες των περιπτώσεων της επίπονης κατάθεσης του, αποκάλυψε στο δικαστήριο ο πρέσβης και πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοραντής συνοψίζοντας θα επισημάνουμε ορισμένα μόνον   από τα όσα είπε, πολύ κρίσιμα σημεία. Σημεία  από τα οποία εξάγονται αβίαστα τα εξής :
1.       Επί θητείας Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη  και Κωνσταντίνου  Μπίκα κυριολεκτικά διαλύθηκε η ΕΥΠ!
2.       Υπήρξαν σοβαρά λάθη  στην επιλογή προσώπων και μάλιστα χωρίς καμία αξιοκρατία  με αποτέλεσμα την υποβάθμιση επιχειρήσεων και δράσεων της ΕΥΠ στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό
3.       Πολλές ατυχείς και άστοχες  επιλογές προσώπων, με καθαρά κομματικά κριτήρια, ασχέτων ανθρώπων με το αντικείμενο για το οποίο ορίσθηκαν με αποτέλεσμα τραγικά συμβάντα.  
4.       Πολύ σοβαρότερες  παραλείψεις που θα μπορούσαν να παραπέμψουν κάποιους(σ.σ. τους οποίους φωτογράφιζε συνεχώς με  σχετικές αναφορές του) ακόμα και για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας!   
5.       Πολλές παρατυπίες αλλά και εξόφθαλμες παρανομίες    κατά την άσκηση  των καθηκόντων της τότε πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της ΕΥΠ.  
6.       Διαλύθηκαν δίκτυα μας στα Σκόπια και στην Τουρκία με απρόβλεπτες ακόμα τις πολιτικές και εθνικές  συνέπειες για την Ελλάδα
7.       Εξ αιτίας των λαθών( σ.σ. σκόπιμων ή όχι μένει να διερευνηθεί) έχασαν την ζωή τους σύνδεσμοι, συνεργάτες και πληροφοριοδότες της Ελλάδος για πολύ σημαντικές υποθέσεις.
8.       Φυλακίστηκαν και παραμένουν φυλακισμένοι (σ.σ. στην Τουρκία κυρίως) άνθρωποι σε ξένες χώρες που για μεγάλα διαστήματα παρείχαν σοβαρότατες πληροφορίες για τα συμφέροντα της Ελλάδος.
9.       Γενικότερα διαλύθηκαν σημαντικές  επιχειρήσεις και δίκτυα μας με απρόβλεπτες ακόμα  εξελίξεις για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.
10.   Υπήρξαν πολιτικές διώξεις με μετακινήσεις, υποβαθμίσεις και περιθωριοποίηση άξιων και με επιδόσεις  στελεχών της υπηρεσίας με πρόκριμμα δυστυχώς  το κομματικό συμφέρον(σ.σ. εννοείται του ΠΑΣΟΚ).
11.   Διώξεις και προς άλλα  πολύ  άξια στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή έκαναν την δουλειά τους με τον ίδιο ζήλο που την έκαναν και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ! Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.
12.   Η συγκεκριμένη δίκη και δίωξη του Κ.Α.  δεν είναι τίποτα άλλο από μια καθαρή  πολιτική δίωξη με χαρακτηριστικά ρεβανσισμού  και  ένα  ενδοσυνδικαλιστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών  μεταξύ  συνδικαλιστών που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο αυτό του ΠΑΣΟΚ.
Ο κύριος Κοραντής χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το σχέδιο με την κωδική ονομασία  «πυθία»,  που  φέρεται να είχε ως βασικό  στόχο τον πρώην πρωθυπουργό  Κώστα Καραμανλή, αλλά και την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε σχετικές ερωτήσεις επεσήμανε πως «όσα  γνωρίζω τα έχω ήδη καταθέσει στον 3ο ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Δ. Φούκα» επιβεβαιώνοντας μόνο την ύπαρξη του σχεδίου «πυθία». Σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε τις πηγές της αυτής της  πολύ σοβαρής υπόθεσης, το βάθος και το εύρος της οποίας ακόμα δεν έχει διακριβωθεί.   
Σε ότι αφορά την ουσία του κατηγορητηρίου  της υπόθεσης και των αδικημάτων που αποδίδονται στον ανώτατο υπάλληλο της ΕΥΠ  κύριο Κ.Α .  ο πρέσβης Ιωάννης Κοραντής  ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων επιτιμητικών  για το ήθος και την ακεραιότητα του συγκεκριμένου υπαλλήλου  πως « ο κύριος Κ.Α. κατείχε νόμιμα στο γραφείο του τα έγγραφα και τους φακέλους που χειρίζονταν»
Στην ίδια ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν χωρίς να συμβάλουν με στοιχεία πέραν εκείνων της δικογραφίας  επίσης ως μάρτυρες κατηγορίας οι κύριοι Πέτρος Π. αστυνόμος Α΄και ο Κωνσταντίνος Στ. αρχιφύλακας   της ασφάλειας οι οποίοι διενήργησαν και τον έλεγχο στο γραφείο του Κ.Α.  μετά από ανώνυμη καταγγελία γυναίκας…  
O νομικός σύμβουλος Παναγιώτης Παππάς...
Κατά την διάρκεια όμως της ακροαματικής διαδικασίας όμως υπήρξαν και σοβαρότατες παρανομίες που επισύρουν ακόμα και ποινικές διώξεις με κακουργηματικό χαρακτήρα.  Πιο συγκεκριμένα η αποκάλυψη εγγράφων και μυστικών της πολιτείας θεωρείται  αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 146 του Π. Κ. "Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας"
Η πολιτική αγωγή με εκπρόσωπο της τον νομικό κύριο Παναγιώτη Παππά στην προσπάθεια της να στηρίξει το κατηγορητήριο εναντίον του Κ.Α. παρουσίασε στο ακροατήριο άκρως απόρρητο απόσπασμα εγγράφου το οποίο αφορά στον εσωτερικό κανονισμό της ΕΥΠ του 1992!   Μάλιστα το συγκεκριμένο επίμαχο σημείο, που επί της ουσίας δεν προσθέτει τίποτα το ιδιαίτερο στο κατηγορητήριο ή κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο, κατατέθηκε στα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας, δηλαδή αυτομάτως κατέστη δημόσιο έγγραφο(!) παραβιάζοντας κατάφορα τα άρθρα 14 και 17 του νόμου 3649/2008 περί λειτουργίας της ΕΥΠ!
Σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα απαγορεύεται ρητώς αυστηρά και κατηγορηματικά όχι μόνον η αποκάλυψη των ονομάτων υπαλλήλων της ΕΥΠ, κάτι που όπως θα δείτε κατά την διάρκεια της  δημοσιογραφικής έρευνας, όχι απλά  παραβιάζεται διαρκώς και  συστηματικά αλλά τείνει να γίνει και συνήθης πρακτική!
 Σαν κάποιοι συστηματικά και βάση σχεδίου  να ενεργούν εναντίον  της ΕΥΠ αφού σταδιακά αποδομούν και απαξιώνουν τον πιο ευαίσθητο κρατικό μηχανισμό  ύψιστης εθνικής σημασίας  και επομένως άρα να ενεργούν  εις βάρος των συμφερόντων της  Ελλάδος(!) θέτοντας εύλογα πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα και την σκοπιμότητα τέτοιων το λιγότερο άστοχων ενεργειών.. Εκτός αν είναι τόσο αφελείς ή  μειωμένης ικανότητας να αντιληφθούν το μέγεθος  και την συνέπεια των πράξεων τους… Εκτός, πράγμα που εκ των προτέρων αποκλείουμε αλλά ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε με όσα έχουμε δει σε αυτή την χώρα να διαδραματίζονται,     αν εργάζονται   προς όφελος άλλων, και μάλιστα εχθρικών για τα συμφέροντα της χώρας,   χωρών…   Κάτι για το οποίο ουδείς νουνεχής σώφρων και πάνω από όλα πατριώτης  θα ήθελε να πιστέψει…
 Εκτός αν αφενός τυφλωμένοι από  το πάθος και τις  κάθε είδους  «δεσμεύσεις»  τους προς εκείνους που στο σκοτεινό παρασκήνιο εξ αρχής  κινούν τα νήματα αυτής της υπόθεσης και αφετέρου αν  η οικονομική  κρίση, και δυσπραγία  είναι τέτοιας και τόσης έκτασης που κάποιοι με την «κάλυψη» της ιδιότητας τους  και το πρόσχημα του ζήλου για την θετική έκβαση της υπόθεσης,  υπέρ του ελληνικού δημοσίου(υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) δεν διστάζουν να μπουν και μάλιστα με αδικαιολόγητο  μένος  και σε τέτοιες εθνικά επικίνδυνα  τακτικές…        
Δυστυχώς  δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος νομικός σύμβουλος της ΕΥΠ και του Υπ. προστασίας του πολίτη  παραβιάζει ανοιχτά άρθρα  του  νόμου 3649/2008.   Στην  συνέχεια της έρευνας μας θα υπάρξουν και άλλα  τέτοια παρόμοια στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν απίστευτη ελαφρότητα… Αν όλα όσα θα αποκαλυφθούν φέρουν και την δική του υπογραφή συνυπευθυνότητας.   Αν  αυτές οι αστοχίες δεν είναι επιεικώς απαράδεκτες ενέργειες και  μια τραγικού χαρακτήρα ανευθυνότητα, τότε τι μπορεί να είναι;
Tα στοιχεία που θα δημοσιοποιήσουμε, παραπέμπουν   σε ζωηρές  αποχρώσεις- ενδείξεις που εκ πρώτης όψεως  οδηγούν στην  παράβαση καθήκοντος,  αλλά μια βαθύτερη προσεκτική ματιά των συνολικά λανθασμένων ενεργειών από νομικής απόψεως είναι δυνατόν να οδηγήσουν και σε έκθεση  σε κίνδυνο της ζωής υπαλλήλων της εθνικής  υπηρεσίας πληροφοριών.  Δεν αποκλείεται δε αν υπάρξει ενδελεχής έρευνα  ενδεχομένως  να στοιχειοθετηθούν και άλλα  αδικήματα η βαρύτητα των οποίων μόνο με δικαστική έρευνα μπορεί να αφενός να  διαλευκανθεί, και αφετέρου να προσδιορισθούν επακριβώς.     Δηλαδή θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος με ευθύνη ποιου ή ποιων  δημοσιοποιούνται στοιχεία και  ονόματα υπαλλήλων της ΕΥΠ κάτι που απαγορεύεται αυστηρότατα!  Θα πρέπει  ο ίδιος διοικητής της ΕΥΠ να προσέξει αυτές τις λεπτομέρειες.   
Για την ιστορία, και τις ανάγκες πληρότητας αλλά και για την σφαιρικότερη ενημέρωση του έλληνα πολίτη που έκπληκτος παρακολουθεί την δημοσιογραφική έρευνα, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι ο εν λόγο δικηγόρος, ήταν και νομικός σύμβουλος του κυρίου Γιάννου Παπαντωνίου την «χρυσή»  περίοδο  που εγκρίνονταν τα κονδύλια για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σήμερα ο  πρώην υπουργός διερευνάται δικαστικά για την υπόθεση αυτή το ίδιο και το άμεσο περιβάλλον του εκείνης της περιόδου το οποίο έχει μπει στο  μικροσκόπιο των ανακριτών ελέγχοντας όλους όσους συνυπέγραφαν ή γνωμοδοτούσαν για  εκείνες τις συμβάσεις; 
 Πάντως ο κύριος Παναγιώτης Παππάς  έχει και μια παγκόσμια πρωτιά. Είναι η πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη , που κατά την διάρκεια της προηγούμενης ακροαματικής διαδικασίας στην ίδια υπόθεση αμφισβήτησε  την γνησιότητα και την εγκυρότητα των WikiLeaks! Ίσως στο απώτερο μέλλον να αποδειχθεί ότι θα μπορούσε να έχει και δίκιο βασιζόμενος σε ένα συλλογισμό που τώρα μόνον ως συνωμοσιολογία των συνωμοσιολόγων θα μπορούσε να φαντάζει…     
Στο περιθώριο της ακροαματικής διαδικασίας, στα πηγαδάκια εν όψει  και των καταθέσεων του πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ κυρίου Φ.Π. αλλά και των κ. Κ. Τσ. Ακούσαμε, και σας μεταφέρουμε, εκτός από την δυσανασχέτηση αρκετών υπαλλήλων που σχολίαζαν αρνητικά το γεγονός ότι αποκαλύπτονταν και δημοσιοποιούνταν πολλά άκρως απόρρητα στοιχεία που αφορούν στο τρόπο λειτουργίας αλλά και την μεθοδολογία  της ΕΥΠ σε εθνικά ευαίσθητες υποθέσεις  και άρα την θέτει σε μεγάλο κίνδυνο, ακούσαμε και σταχυολογούμε    και μερικά ενδεικτικά  σχόλια που το πιθανότερο είναι πως πίσω τους κρύβουν ορυμαγδό αποκαλύψεων… 
Εκείνοι που φαίνεται να γνωρίζουν  πρόσωπα, καταστάσεις ,  συμβάντα αλλά και γεγονότα  δεν έκρυβαν την αγωνία τους αναρωτώμενοι «τι θα γίνει άραγε και ποιο θα είναι το κόστος για το μέλλον της υπηρεσίας  αν ακουστούν πληροφορίες και λεπτομέρειες  που αφορούν παλιές  επιχειρήσεις της ΕΥΠ» υποθέσεις  οι οποίες σχετίζονταν με:  
-την  κανονική 17Ν και την μαϊμού οργάνωση που κάποιοι είχαν στήσει…
-τις αστοχίες και τις λανθασμένες  επιχειρήσεις  με ανταλλαγή πυροβολισμών και συμβάντα που ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί που αφορούν και στην υπόθεση  της πρόσφατης «απόδρασης»   του Χριστόδουλου Ξηρού..
-την σχέση στελεχών της ΕΥΠ  με στελέχη του ΕΛΑ (Μαζιώτη –Ρούπα κτλ) 
-την  αόρατη εμπλοκή υψηλόβαθμων  προσώπων της ΕΥΠ με ενεργά μέλη του ΕΛΑ και της 17Ν..
-την  SIMENS και την συμμετοχή της σε διαγωνισμό για πρόγραμμα αξίας 14.000.000 ευρώ που λόγω θορύβου κατέβηκε στα 7.000.000…
- τα χαμένα βαλιτσάκια συνακρόασης της ΕΥΠ…
-την διάλυση δικτύων σε Ελλάδα και Σκόπια και αλλού στο εξωτερικό…
-το στήσιμο και την διάλυση  δικτύων στα Εξάρχεια…    
-εκβιασμούς για απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών από συγκεκριμένη ομάδα υπαλλήλων της ΕΥΠ που σήμερα είναι αντίδικοι…
- τα πραγματικά αίτια  που οδήγησαν στο μπλοκάρισμα του πλέον σύγχρονου γεωγραφικού συστήματος επειδή είχε ρωσικό λογισμικό…  
-παράνομες παρακολουθήσεις δημοσίων προσώπων…
- την εμπλοκή γνωστών δημοσιογράφων  σε ύποπτες υποθέσεις…
-την περίεργη όσο και ύποπτη υπόθεση του Σ. Σεϊχίδη άτομο στενά συνδεδεμένο με τον Φ.Π. (…)
-για τις συναντήσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον τότε αμερικανό πρέσβη κ. Σπέχτρα…
-για τις σχέσεις και στους «στενούς δεσμούς»  της σημερινής συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΜΕ –ΕΥΠ  με τον Φ. Π. πρώην υποδιοικητή και πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της αντιτρομοκρατικής  και την ομάδα του μέσα εντός, εκτός και τα αυτά της ΕΥΠ…
Στελέχη της ΕΥΠ με τα οποία συνομιλήσαμε μας λέγανε με νόημα πως η κατάθεση του Φ.Π. που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πιθανότερο αν δεν επικρατήσει ψυχραιμία, παραμερισμός  της εμπάθειας,  σύνεση και σωφροσύνη,  τότε ίσως αυτή η συγκεκριμένη κατάθεση –μαρτυρία  να ανοίξει τους ασκούς του  Αιόλου!  Για πολλές και μάλιστα πολιτικές υποθέσεις.
Ο προβληματισμός που εξέπεμπαν κυρίως παλαιά  στελέχη της ΕΥΠ που παρακολουθούν με αγωνία εδώ και μήνες πολλούς  την έκβαση της  συγκεκριμένης και ίσως πιο σοβαρής, έστω και προφανώς κατά τα φαινόμενα-μέχρι αποδείξεως τουναντίον -  στημένης υπόθεσης, αλλά ωστόσο  πολύ κρίσιμης δίκης  για το μέλλον και την αξιοπιστία της ΕΥΠ ήταν εμφανής.
Πολλοί σχολίαζαν «…πως είναι δυνατόν να  ακούγονταν και να τίθενται σε δημόσια θέα απόρρητα έγγραφα  και ακρόαση σε ανοιχτά δικαστήρια   τέτοιου είδους λεπτομέρειες για τις πηγές , τους  πληροφοριοδότες, τους συνδέσμους,  το πως  βρίσκουν πηγές , το πως τις χειρίζονται το πως τις πληρώνουν, το πως τερματίζουν τη συνεργασία... και άλλα εθνικά ευαίσθητα θέματα ύψιστης κρατικής σημασίας»…
Αρκετοί αναμένουν με ενδιαφέρον όχι μόνο τις καταθέσεις των δυο ανώτατων υπαλλήλων κυρίως Φ. Π. και Κ. Τσα. Αλλά τον ίδιο τον Κ. Α. στην απολογία του, ο οποίος αν και με εγνωσμένη την  εθνική ευσυνειδησία, εν τούτοις κύκλοι από το προσωπικό του περιβάλλον λένε πως αν το χοντρύνουν το παιχνίδι τότε θα πρέπει να υπερασπιστεί με στοιχεία και αποδείξεις την αθωότητα του με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…
Άλλοι πάλι που τον γνωρίζουν προσωπικά λένε «πως είναι τόση και τέτοια η πατριωτική του ευσυνειδησία το ήθος και η αγάπη του για την πατρίδα που προκειμένου να αποκαλύψει ευαίσθητες εθνικά πληροφορίες που θα έθεταν σε κίνδυνο την ίδια την εθνική κυριαρχία και κρατική  υπόσταση    της χώρας θα προτιμούσε να αποσιωπήσει στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του παρά να θέσει κίνδυνο την πατρίδα» .
Ο ίδιος πάντως ο Κ. Α. φέρεται να οργανώνει όχι την άμυνα του, αλλά την μεγάλη αντεπίθεση του στην άδικη, ύπουλη και χυδαία επίθεση που του γίνεται από πρώην φίλους και συναδέλφους επειδή δεν ενέδωσε σε εκβιασμούς και δεν υποχώρησε σε μεθοδεύσεις με στόχο τον περαιτέρω  πλουτισμό κάποιον και την  ενδεχόμενη συμμετοχή και του ιδίου στο πάρτη των οικονομικών σκανδάλων που επί χρόνια γίνονταν κάτω από περίεργες κωδικούς με διαρροή και οικονομική αιμορραγία πολλών εκατομμυρίων ευρών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…        
Την δίκη, που γίνεται  σε ανοιχτό ακροατήριο,  και συνεχίζεται  μετά από προηγούμενες δυο ανάλογες διαδοχικές  διαδικασίες   με την εξέταση κρατικών υπαλλήλων της ΕΥΠ ως μάρτυρες και μάλιστα σε αρκετές των περιπτώσεων   με διαβαθμισμένη ιδιότητα, ανθρώπων δηλαδή που δεν πρέπει να εκτίθενται και ούτε να αποκαλύπτεται η ιδιότητα τους, παρακολουθούν 10άδες άνθρωποι η ιδιότητα των οποίων δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί…    
Δηλαδή ουδείς μπορεί να  αποκλείσει την δυνατότητα άλλων και μάλιστα εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών, να στείλουν ανθρώπους τους, εμφανιζόμενοι με οποιαδήποτε ιδιότητα, να παρακολουθήσουν  ειδικά την συγκεκριμένη δίκη, η οποία μόνο ως δίκη των δικών αφού αναμένεται να καθορίσει για τα επόμενα πολλά χρόνια  το μέλλον της ΕΥΠ!
Αυτή και μόνον η σκέψη θα έπρεπε να βάλει σε βαθύ προβληματισμό όχι μόνο την πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και τις δικαστικές αρχές,  αφού όπως διαπιστώνεται  τα όσα για πρώτη φορά,   εκτίθενται και μάλιστα με μεγάλη περίεργη και ύποπτη ευκολία κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας,  που μόνο ερωτηματικά γεννά…
Έγγραφα και μεθοδολογία του τρόπου λειτουργίας της ΕΥΠ, όπως αυτά που καταχώρησε στην δικογραφία ο δικηγόρος και νομικός  σύμβουλος της ΕΥΠ κύριος Π. Π.  και μάλιστα με μια εμμονή στην αποκάλυψη εθνικά απόρρητων εγγράφων τα οποία αποκαλύπτουν τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τις μεθόδους, μόνο σε δεύτερες σκέψεις μπορεί να βάλει κάποιον…
Τα ερωτηματικά που τίθενται παρακολουθώντας την συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία είναι πολλά και εύλογα. Το βασικότερο όλων :
Είναι ποτέ δυνατόν κύριοι της φυσικής ηγεσίας αλλά κυρίως της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μετά από όλα αυτά που διαδραματίζονται μπροστά σε έκπληκτα μάτια των δικαστών να λάβει κανείς σοβαρά  από άλλες χώρες τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες όταν βγάζουν τα πάντα στην φόρα; 
Είναι ποτέ δυνατόν κύριε Πρωθυπουργέ Αντώνη Σαμαρά και Κύριε Υπουργέ προστασίας του Έλληνα πολίτη κ. Νίκο Δένδια να θεωρείτε ότι  με όλο αυτό το τσίρκο που δημιουργείτε να θεωρηθεί ότι η Ελλάδα είναι σοβαρή χώρα;
Είναι ποτέ δυνατόν κύριε Δραβίλα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή υπαλλήλων της ΕΥΠ αφού αναγκαστικά αποκαλύπτεται η ιδιότητα τους;

 Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, Κ. Α.  κατηγορήθηκε επί θητείας διοίκησης της ΕΥΠ του πρέσβη  Κωνσταντίνου  Μπίκα  αρχικά  ότι διενεργούσε κατασκοπεία  για άλλη χώρα(χωρίς ποτέ να κατανομαστεί η χώρα), ή πολύ περισσότερο  να αποδειχθεί πως  πράγματι ότι διενεργούσε κατασκοπία  προς όφελος άλλης χώρας  της οποίας  δήθεν διενεργούσε κατασκοπία, κατηγορία που κατέπεσε σε άλλη προηγούμενη δίκη.
Στην παρούσα δίκη αυτό που εξετάζεται είναι αν πράγματι   κατείχε «παρανόμως»  ευαίσθητης εθνικής σημασίας έγγραφα στο γραφείο του  ή αν η όλη  δίωξη είναι πράγματι πολιτική δίωξη και άρα μια πολύ καλά στημένη υπόθεση εναντίον του συγκεκριμένου ανώτατου υπαλλήλου; 
Από την μέχρι στιγμής ακροαματική διαδικασία,  αυτό που αβίαστα φαίνεται να προκύπτει,  είναι πως το όλο  κατηγορητήριο αποδομείται σημείο προς σημείο και αυτό που συμπερασματικά προκύπτει –μέχρι στιγμής εκτός αν υπάρξουν ακλόνητα  και αδιάσειστα αδιάψευστα στοιχεία που δεν μπορούν να προσβληθούν αφενός και αφετέρου  τεκμηριώνουν το κατηγορητήριο- πως η όλη υπόθεση μοιάζει περισσότερο με ένα κακογραμμένο σενάριο για ταινία  τέταρτης κατηγορίας που βρίσκει κανείς ξεχασμένη στα ράφια τριτοκοσμικής χώρας,  παρά έστω  μια κακό  στημένη υπόθεση!
Έχει δηλαδή τόσα κενά   η όλη υπόθεση εναντίον του Κ. Α.  και το όλο κατηγορητήριο,  που ακόμα  και εκείνοι που φέρονται  να την έστησαν στον συγκεκριμένο υπάλληλο,   ως «εγκέφαλοι»  και ιθύνοντες νόες, και αυτό  όπως και τις αποφάσεις και τις επιλογές  τους, δυστυχώς το έκαναν στο πόδι!  
Στην πρεμούρα τους να εξοντώσουν ή να κλείσουν το στόμα  του  συγκεκριμένου ανθρώπου με πρωτοφανείς μεθόδους, εκφοβισμό και κατά- τρομοκράτηση.    
Το ερώτημα που προκύπτει, παρακολουθώντας και εμβαθύνοντας στην έρευνα μας  είναι γιατί όλα αυτά; Όλος αυτός ο κανιβαλισμός; Όλη αυτή η ανθρωποφαγία; Είναι μόνο το χρήμα και η διαχείριση του; Το μοίρασμα;  Τι συνέβη;  Που τα χάλασαν; Που είπε όχι; Τι αρνήθηκε να κάνει και για ποιους λόγους;   ΠΑΣΟΚ(οι) και  αυτοί, που φέρονται να του την έχουν στήσει,   ΠΑΣΟΚ,  και μάλιστα υψηλής στάθμης και ο Κ.Α.
Οι διάδικοι θα προσέλθουν στις 10 Φεβρουαρίου 2014 για τον επαναπροσδιορισμό της ημερομηνίας  και   η συνέχεια της δίκης του Κ. Α.  σύμφωνα με πληροφορίες μας λέγεται πως  θα ορισθεί για τις 24  Φεβρουαρίου  2014
Η συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας  αναμένεται με ιδιαίτερα μεγάλο  πολιτικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.  Ίδωμεν. Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε.
Μείνετε συνδεδεμένοι.  Παρακολουθείτε ειδικά τις έκτακτες αναρτήσεις που αποκαλύπτουν πολλές - πολλές ειδήσεις.  
Και επειδή από την ημέρα που ξεκίνησε η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής έρευνας δεχόμαστε  νέες πολλές  και συχνές επιθέσεις από hacker ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ {Α.Σ}      
Διαβάστε και αυτά

http://www.greekamericannewsagency.com
http://emprosdrama.blogspot.gr/2014/02/video_6.html
Read more