Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΤΗΝ “ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ”, την ηρωϊδα γιατρό Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

anemodouraΟι καταγγελίες είναι πολλές, όπως και τα ονόματα που ακούγονται. Το σίγουρο είναι ένα. Κάποια άνανδρα καθάρματα χτύπησαν μία ηρωΐδα γυναίκα. Μία Ελληνίδα με “Ε” κεφαλαίο. Μία γυναίκα που τρέχει να βοηθήσει τον κάθε αδύναμο, παντελώς άγνωστο, την οικογένεια, όποιον την έχει πραγματικά ανάγκη. Γι’ αυτο και την αποκαλούν “Μανα των φτωχών”.

Μία γυναίκα ακέραια, που ποτέ δεν εξαργυρωσε την προσφορά της. Μία γυναίκα που θα τρέξει από το Πέραμα στα Λιόσια, που θα οργώσει τον Πειραιά, που θα αγωνιστεί σε θεσμικό επίπεδο για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και την αναλγησία των κρατούντων καρεκλοκένταυρων.

Εδώ δεν μιλάμε για μία απλή εγκληματική ενέργεια αλλά για μία ύβρι με ισχυρότατη σημειολογία: Μία ηρωΐδα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από τραμπούκους εγκληματίες. Δεν έχει σημασία ποιοί ήταν, αλλά το τι έκαναν. Δεν έχει σημασία σε ποιό κόμμα ανήκουν, αλλά το ότι ανήκουν σε κόμμα. Δεν έχει σημασία τι κίνητρα είχαν, αλλά τι σκοπό επετέλεσαν.

Η δημοκρατία, η πολιτεία, η κοινωνία, η Ελλάδα λοιπόν, οφείλει να ξεριζώσει αυτά τα βέβηλα χέρια. Είναι τα ίδια βρώμικα χέρια που στραγγαλίζουν το μέλλον των παιδιών μας.