Πολιτική χαρακτηρίζει τη δίωξή του από τις ελληνικές αρχές ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, σύμφωνα με το 4σέλιδο σκεπτικό της απόφασης του Τουρκικού Δικαστηρίου, το οποίο δεν ενέκρινε την έκδοσή του στην Ελλάδα, ακυρώνοντας ουσιαστικά το διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε σε βάρος του. 
«Ημουν φίλος με τον πρώην πρωθυπουργό και μέσω εμού θέλουν να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή», είναι η φράση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο κ. Φιλιππίδης κατά την ακρόαση της υπόθεσής του στο Τουρκικό Δικαστήριο, μιλώντας ουσιαστικά για πολιτική δίωξη. Φέρεται δε να ερωτάται από τους δικαστές: «Φοβάστε κακή μεταχείριση ή ότι θα αδικηθείτε στην Ελλάδα;»  και εκείνος εμφανίζεται να απαντά «δεν γνωρίζω επακριβώς για το πρώτο, δεν νομίζω ότι θα αδικηθώ». 
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από δυο Τούρκους Δικηγόρους, που προέβαλλαν τα επιχειρήματά του. Το σκεπτικό δε επικεντρώνεται στο γεγονός,  πως «δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη», γεγονός όμως που, σύμφωνα με όλες τις ελληνικές αρχές έκδοσης αλλά και τις ανακριτικές αρχές (όπως και τα έγγραφα της δικογραφίας) , δεν ισχύει. Δεδομένο επίσης είναι πως σύμφωνα με το ελληνικό ποινικό δίκαιο, δεν επιτρέπεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης χωρίς προηγουμένως την άσκηση ποινικής δίωξης. 
Η στάση του κ. Φιλιππίδη βέβαια ουσιαστικά καταδεικνύει πώς αντέτεινε στην έκδοσή του, παρά τις δηλώσεις του ιδίου αλλά και του δικηγόρου του Θανάση Βαρλάμη, πώς επιθυμεί να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα. 
Ήδη ο εισαγγελέας εκδόσεων Ιωάννης Αγγελής έχει ζητήσει με νέο αίτημά του προς τις Τουρκικές αρχές να κρατηθεί ο κατηγορούμενος καθώς εκκρεμεί και δεύτερο διεθνές ένταλμα σε βάρος του.        
Πηγή:www.capital.gr