Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μπαν Κι Μουν έκανε λόγο για “ελληνοκυπριακή κοινότητα”! Πως είπαμε ότι θα λεγονται τώρα οι “Ανανιστές”;


Εντέλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν πρέπει να έχει και τόσο άδικο…

Σε διάβημα προς τον ΟΗΕ προβαίνει η Λευκωσία μετά τις δηλώσεις του γγ. του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν.
Από το Μόναχο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης για την Ασφάλεια, ο γγ. του ΟΗΕ αποκάλεσε το Σάββατο «ελληνοκυπριακή κοινότητα» τη Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ καταλόγισε και ευθύνες στην Κυπριακή κυβέρνηση για την αναστολή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
«Ατυχώς οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν εξαιτίας της αλλαγής κυβέρνησης στηνελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου. Μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση. Αυτού του είδους η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε στις επίμαχες δηλώσεις του ο Μπαν Κι Μουν.
Αναφερόμενος στην αποστροφή του κ. Μπαν περί «ελληνοκυπριακής κοινότητας», ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε δηκτικά «διερωτώμαι πόσα χρόνια θητείας χρειάζεται ένας γγ. για να γνωρίζει ποια είναι τα κράτη μέλη του ΟΗΕ»..
Κληθείς να πει πού αποδίδει αυτή τη στάση του γγ. του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως ο ίδιος θέλει να πιστεύει ότι αυτά τα θέματα πιθανόν να μην είναι ξεκαθαρισμένα στον ίδιο τον γγ. όσο είναι σε όσους ασχολούνται άμεσα με τα της Κύπρου.
«Οφείλουμε να δεχθούμε ότι ο γγ. ασχολείται με πολύ σοβαρά θέματα αυτής της στιγμής, επομένως, αν έδινε λίγη παραπάνω προσοχή θα απέφευγε τα λάθη. Δεν πιστεύω ότι έγινε εξ επί τούτου» τόνισε ο κύπριος ΥΠΕΞ.

Πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ