Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

O Bενιζέλος προετοιμάζει το έδαφος για την επερχόμενη ήττα των ευρωεκλογών

Το λένε και το δείχνουν καθημερινά ότι θα προσπαθήσουν να γαντζωθούν στην εξουσία  ό,τι και αν γίνει στις ευρωεκλογές.

Ο Βενιζέλος , όπως πριν λίγες ημέρες ο Κ. Μητσοτάκης, προσπάθησε να αποσυνδέσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία.

Σε συνέντευξη δήλωσε: 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι κρίνεται στις ευρωεκλογές; Υπάρχει περίπτωση να διακυβευτεί η κυβερνητική σταθερότητα από το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου; 

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Tι κρίνεται στις ευρωεκλογές καλό είναι να το έχουμε πει από πριν. Το λέω αυτό, γιατίσυνήθως έρχονται κάποιοι μετά και θέτουν θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και άρα εθνικής στρατηγικής της χώρας. Αυτό λοιπόν πρέπει να είναι σε γνώση των πολιτών. Η κυβερνητική σταθερότητα δεν διακυβεύεται.
 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς ο ίδιος εννοούσε την "εθνική στρατηγική της χώρας" όταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2009 αμέσως μετά την  ανακοίνωση των ...exit poll και την διαφαινόμενη ήττα της ΝΔ , ζητούσε ΕΚΛΟΓΕΣ...

Έλεγε :" Ζήτημα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων...Yπάρχει πρόβλημα ουσιαστικής δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα"

(σημ. . Είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί να το ξαναβάλω στις 25 Μαΐου...:)