Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


ostrich.jpgΌθων Ιακωβίδης
Οι στρουθοκάμηλοι του καναπέ, οι ανίκανοι για κάθε πτήση, γιορτάζουν το πέταγμα των αητών και ταυτίζονται μαζί τους !!!
Μεθαύριο, 25η Μαρτίου, η “Βουλή των άβουλων”, που επικυρώνει τις επιλογές της “κυβέρνησης των προθύμων”, με τις οποίες η Ελλάδα έχει γίνει προτεκτοράτο των δανειστών της, θα πρωτοστατήσουν στις γιορταστικές εκδηλώσεις για την….
απελευθέρωση του Ελληνικού γένους από τον ζυγό των Τούρκων, μετά 400 χρόνια σκλαβιάς.
Οι άνθρωποι που υπέγραψαν ή ανέχονται χωρίς να επαναστατούν, την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας, δηλαδή της Ελευθερίας (αυτής που κερδήθηκε τότε, το 1821, με ποταμούς αίματος) και επιστατούν λυσσαλέα για τη συνέχιση της κατοχής της χώρας από ξένες δυνάμεις (τη “Διεθνή του Χρήματος”) θα “δοξάσουν” εκείνους που την κέρδισαν !!!
Και θα κάτσουν προσοχή στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου που είναι αφιερωμένος στην Ελευθερία και όχι στην ευημερία, την οποία αυτοί οι ίδιοι, τα ανδρείκελα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, πρόταξαν, προτιμώντας (όπως λένε) τη μη πτώχευση από την Ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Πώς γίνεται αυτό ;;; Πώς γίνεται και αυτός που περιφρονεί και καταλύει την Ελευθερία, γιορτάζει για την αξία της Ελευθερίας και μάλιστα από τη θέση του τιμωμένου προσώπου;;; Ποιόν κοροϊδεύει ;; “Ουαί υμίν” υποκριταί και Φαρισαίοι….
Η Νέμεσις έρχεται καλπάζουσα.
Όσο για τους άλλους, τους στρουθοκάμηλους της πολυθρόνας, που δεν θέλουν να δούν τη γύρω τους πραγματικότητα και δεν θέλουν να ακούσουν τον εκκωφαντικό ήχο της απόγνωσης της κοινωνίας από τη στέρηση της Ελευθερίας της, ας αναρωτηθούν την ώρα που θα ακούν και θα βλέπουν σε αναπαραστάσεις, τους ήρωες της Ελευθερίας να θυσιάζονται για να αποκτηθεί η πολυπόθητη: Ή αυτοί ήτανε βλάκες και ηλίθιοι που βασανίστηκαν, θυσίασαν βιός και οικογένειες και πέθαναν για τη Λευτεριά, ή εγώ είμαι βλάκας και ηλίθιος που δεν κουνιέμαι από τον καναπέ και επιτρέπω να μου αρπάζουν αδιαμαρτύρητα το βιός και την οικογένειά μου, να μου κλέβουν τη ζωή, να με δένουν σε μιά κόλλα χαρτί (τά Μνημόνια) και να με διατάσσουν να εκτελώ τα ανθρωποκτόνα καψόνια τους.
Δηλαδή, για να μη πάθουμε ομαδική παράκρουση σχιζοφρένειας, θα πρέπει, αυτή τη μέρα, την 25η Μαρτίου 2013, εμείς οι ζώντες Έλληνες και Ελληνίδες, να κάνουμε ένα από τα δύο:
. ή , θα πρέπει να αναπέμψουμε Ανάθεμα σε όλους αυτούς που τους αναφέρουμε σαν ήρωες και να καταδικάσουμε σαν πράξεις απροσμέτρητης βλακείας και ηλιθιότητας, τις ηρωικές τους πράξεις που κόστισαν χιλιάδες ζωές θυσιασμένες στο βωμό μίας ηλιθιότητας, της επονομαζόμενης “Ελευθερίας”,
. ή θα πρέπει να καταδικάσουμε όσους δεν αντιδρούν και ωθούν την κοινωνία μας στο να ζήσει σαν υποζύγιο, κάτω από τον ζυγό των (όποιων) δυναστών μας.
Τα δύο μαζί, δεν γίνεται. Δεν μπορούν οι εξανδραποδισμένοι και οι πουλημένοι με τη θέλησή τους, να γιορτάζουν πράξεις θυσίας που έγιναν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.
Δεν μπορεί ο (εκ πεποιθήσεως) σκλάβος και δουλικό να εξυμνεί και να γιορτάζει την Ελευθερία που δεν έχει….
Δεν μπορεί ο κάθε στρουθοκάμηλος του καναπέ να ταυτίζεται με τον αητό και να γιορτάζει το αετήσιο πέταμα…..
Read more

Εξέλιξη-σοκ στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου


Εξέλιξη-σοκ στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου

Βρέθηκαν τα χρήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε λογαριασμό υπαλλήλου, η οποία απαλλάχθηκε με βούλευμα-Τζόγος στο Χρηματιστήριο 12 εκ. Ευρώ!

Βρέθηκαν τα χρήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε λογαριασμό υπαλλήλου, η οποία απαλλάχθηκε με βούλευμα-Τζόγος στο Χρηματιστήριο 12 εκ. Ευρώ!
Αποκάλυψη- βόμβα σήμερα στη "Μακεδονία"! Η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, σε πόρισμα της αποκαλύπτει ότι από τον λογαριασμό μίας υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν 12 εκ. ευρώ, που παίχθηκαν στο Χρηματιστήριο!
Το πόρισμα, το οποίο ένας θεός ξέρει γιατί ολοκληρώθηκε μόλις ένα μήνα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, διαβιβάσθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα, γράφει το δημοσίευμα, που αφήνει σαφείς αιχμές για τις ευθύνες δικαστικών που δεν έψαξαν όσο θα έπρεπε την υπόθεση. Το περίεργο είναι ότι αυτό το πόρισμα-φωτιά δεν συσχετίζεται ακόμη με την υπεξαίρεση αλλά διερευνάται για... φοροδιαφυγή από την πλευρά της υπαλλήλου!
Πολλοί εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση! Τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά. Η δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι βρίσκεται στη φυλακή ως θύμα μία πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης θα πρέπει, υπό το φως των νέων στοιχείων, είτε να επιβεβαιωθεί είτε να διαψευστεί!
 http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/568733/Exelixi-sok-stin-ypothesi-Papagorgpoyloy.aspx
Read more

Θεά ο τούρκος!


Προκλητική δήλωση τούρκου υπουργού

H Tουρκία θα στήριζε μια τελική μετάβαση των Κυπρίων στη χρήση της τουρκικής λίρας εφόσον η Κύπρος αναγκαζόταν σε έξοδο από την ευρωζώνη δήλωσε ο Eγκεμέν Μπαγίς, υπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκά ζητήματα.
Μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη ο Μπαγίς δήλωσε πως αν οι Κύπριοι είχαν ψηφίσει «ναι» στο σχέδιο Ανάν τότε το νησί δεν θα αντιμετώπιζε τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες.
Read more

Πουλημένοι



Παύλος Μάτεσης

Πουλημένοι πουλημένοι
Άλλη στράτα δεν σας μένει
Μνήμα σας προσμένει
Κάσα καρφωμένη

Για τους πουλημένους
Βόλι δεν χαλάμε
Με πέτρες και κοτρόνια
Τους πετροβολάμε

Πουλημένοι πουλημένοι
Άλλη ώρα δε σας μένει
Μνήμα σας προσμένει
Κάσα αφορισμένη

Και για όλους ίδια
Θα χετε κονάκι
Λακούβες με σκουπίδια
Κι απάνω τους κοράκι

Όλοι οι πουλημένοι
Είστε καταραμένοι
Απ την δική μας τη γενιά
Από εργάτη, ποιητή,
Κι από γροθιά
http://www.youtube.com/watch?v=Yb6TVWlyFfc
Read more

Η Επανάσταση του 1821 δεν διδάσκεται στα ελληνικά πανεπιστήμια




  • Μόνο σε δύο ΑΕΙ είναι υποχρεωτικό μάθημα
  • Προαιρετικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Π.Θ., ενώ δεν υπάρχει έδρα σε όλα τα υπόλοιπα
Του Απόστολου Διαμαντή 

Ένα μάλλον πρωτοφανές στοιχείο χαρακτηρίζει την πανεπιστημιακή μας εκπαίδευση σήμερα: η πλήρης σιωπή για το 1821 και η κατάργηση από όλα σχεδόν τα τμήματα Ιστορίας της διδασκαλίας αυτού του μαθήματος, που μέχρι πριν από κάποια χρόνια ήταν φυσικά υποχρεωτικό. 

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως μετά την αποχώρηση του καθηγητή Βασίλη Σφυρόερα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν εξελέγη κανένας νεότερος καθηγητής, εξειδικευμένος στην Επανάσταση του 1821. Η θέση έμεινε -και μένει- κενή! Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός:σαν να ντρεπόμαστε για τον αγώνα της ανεξαρτησίας μας από τον τουρκικό ζυγό. Και έτσι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας αγνοεί το '21 και έχει μεταφέρει το μάθημα αυτό στο χώρο των επιλεγόμενων μαθημάτων, μαζί με άλλα πολλά! 

Ερευνώντας τα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημιακών τμημάτων Ιστορίας σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι το μάθημα «Ελληνική Επανάσταση» παραμένει υποχρεωτικό μόνον σε δύο πανεπιστήμια, περιφερειακά: στο Ιόνιο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το μάθημα υπάρχει επίσης ως προαιρετικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΑΠΘ, δηλαδή έχει υποβαθμιστεί εντελώς, ουσιαστικά έχει χαθεί! Και έχει καταργηθεί εντελώς σε όλα τα άλλα πανεπιστήμια: Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας, Θράκης και Αιγαίου, όπου δεν προσφέρεται καν! 

Σκανδαλώδες 

Το ζήτημα είναι πρωτοφανές και σκανδαλώδες για την ακαδημαϊκή τάξη, διότι δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε μάθημα Ιστορίας, αλλά για το κορυφαίο ίσως ζήτημα του νεότερου Ελληνισμού. Τι έχει μπει στη θέση αυτού του μαθήματος; Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διδάσκεται υποχρεωτικά η Οθωμανική Ιστορία και προαιρετικά η Ελληνική Επανάσταση! Είναι σαν να πάμε στην Αμερική ή στη Γαλλία και να μη βρίσκουμε στα πανεπιστήμια ανθρώπους να διδάσκουν την Αμερικανική Ανεξαρτησία ή τη Γαλλική Επανάσταση και στη θέση τους να διδάσκονται μαθήματα για την ιαπωνική ή τη γερμανική Ιστορία! Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μπορεί κανείς να βρει μαθήματα για τη διατροφή επί Τουρκοκρατίας, αλλά δεν θα βρει πουθενά τον Καραϊσκάκη φυσικά. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε όλα τα ιδρύματα, όπου το '21 απουσιάζει εντυπωσιακά. Σαν να ντρέπονται οι σύγχρονοι Ελληνες για την πρόσφατη Ιστορία τους. 

Γιατί λοιπόν η σιωπή για το '21; Οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό ίσως να ανοίγουν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την αυτοσυνείδηση του νέου Ελληνισμού και κυρίως για τη μεταπολιτευτική μας εκπαιδευτική κατάσταση. Ανοίγοντας τη συζήτηση, μιλήσαμε για σημαντικές πλευρές του Αγώνα με τον ιστορικό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο και για την επικαιρότητα του μηνύματος του '21 με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη. Πλησιάζοντας στα 200 χρόνια από την Επανάσταση που συγκλόνισε τον κόσμο, θα πρέπει να επαναφέρουμε το '21 στη θέση που του αρμόζει.


Read more

ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο «πάγωσαν»την Ιπποκράτους!!


Και μετά το Συνέδριο τί; Εκεί που στην Ιπποκράτους περίμεναν την ολοκλήρωση του 9ου Συνεδρίου τους για να πάρει το ΠΑΣΟΚ λίγο τα πάνω του, έφθασε το πρώτο κύμα των δημοσκοπήσεων να "παγώσει" τις προσδοκίες τους.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός ότι είχαν αναθαρρήσει μετά την πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή περίπου 115.000 μελών του κόμματος στις κάλπες για την ανάδειξη σύνεδρων. Και πίστεψαν ότι έπειτα από μία κορυφαία διαδικασία όπως είναι το Συνέδριο ενός κόμματος θα "τσιμπούσαν" σε ποσοστά στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Τα στοιχεία όμως τούς διέψευσαν αφού δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται πλέον σε μονοψήφια ποσοστά που κινούνται γύρω στο 6%, στο μισό δηλαδή της εκλογικής δύναμης του περασμένου Ιουνίου.

Στις μεταξύ τους συζητήσεις στελέχη του κόμματος εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το πού θα οδηγηθεί η κατάσταση. "Αν ακόμη κι ένα Συνέδριο που σηματοδότησε την ανανέωση σε πρόσωπα δεν μπορεί να μάς τραβήξει προς τα πάνω" τί πρέπει να γίνει; λένε. Γι' αυτόν τον λόγο το επόμενο διάστημα και εφόσον ισορροπήσει η κατάσταση με την Κύπρο το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει και πάλι να προβάλλει δειλά δειλά την κοινωνική του ατζέντα: Προτάσεις για την ανεργία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού.

Επίσης, όπως έγινε σαφές κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ οι συμμετέχοντες στο νέο όργανο στην πλειονότητά τους νέα πρόσωπα θα πρέπει να αναλάβουντομείς και επιπλέον να "αλωνίσουν" στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μία προσπάθεια να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών. Ούτως ή άλλως ο Μάρτιος θεωρείται πια ότι χάθηκε για το ΠΑΣΟΚ αφού ούτε ανασχηματισμός έγινε, ούτε σε ποσοστά ανέβηκε, ούτε οι εκκρεμότητες με την τρόικα το αφήνουν να ηρεμήσει. 

Την ίδια ώρα υπάρχει μία υφέρπουσα γκρίνια για το μοντέλο του κόμματος που θέλει να "χτίσει" ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θέμα που προέκυψε έντονα την περασμένη Τετάρτη όταν ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να ανακοινώσει πρώτα στην Βουλή την γραμμή του ΠΑΣΟΚ για την Κύπρο και μετά να την κοινοποιήσει και στα όργανα (Πολιτικό Συμβούλιο) που περιορίστηκαν στην επικύρωσή της.
parakato.gr
Read more

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΘΑ «ΣΚΑΣΕΙ» ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ «ΦΟΥΣΚΕΣ»;



 Αυτό που όλοι οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί ΞΕΡΟΥΝ αλλά κανείς δεν μιλάει είναι αυτό.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ''ΔΙΑΣ'' ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΜΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
Μπορούν δηλαδή οι καταθέτες να διεκδικούν και να παίρνουν τα χρήματά τους ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, χάνοντας μόνο 1.5% όσο είναι δηλαδή η προμήθεια της τράπεζας , όπως μπορεί και γίνεται τώρα σε όλα τα ΑΤΜ.
Αλλο να χάσεις 1.5% , και άλλο να τα χάσεις την Τρίτη όλα.
ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ''ΦΟΥΣΚΑ'', ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

Μετά τις Κυπριακές τράπεζες θα ακολουθήσουν οι ετοιμόρροπες Ελληνικές, ως ο πιο αδύναμος ''κρίκος'' μιας χρεοκωπημένης χώρας ''σισσιτίων''. Ακολουθούν οι Ιταλικές , μετά οι Ισπανικές και Πορτογαλλικές, έπονται οι Γαλλικές και ακολουθεί η σειρά του ''ισχυρού'' Βορρά και της Γερμανίας.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ και αυτό το ξέρουν όλοι οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί ''Στουρνάρες'', αλλά δεν λένε την αλήθεια γιατί η εντολή είναι, να μην δημιουργηθεί ''πανικός''.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ''ΦΟΥΣΚΑΣ'' ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Αυτό όμως χάθηκε με την μοιραία και ολέθρια απόφαση του Εurogroup, να προσπαθήσει να χαθεί η εμπιστοσύνη, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Και αυτό χάθηκε, με το ΟΧΙ των βουλευτών της Κύπρου.
Η λύση τώρα είναι μόνο μία. Το Eurogroup και ο ''ισχυρός'' Βορράς να αναιρέσουν άμεσα την μοιραία και ολέθρια απόφαση που θέλησαν να πάρουν εις βάρος της Κύπρου, και να βάλλουν ΑΥΤΟΙ τα 5.8 δις που χρειάζονται, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Το ποσόν για αυτούς είναι ασήμαντο. Το μόνο που θα ''πληγωθεί'' είναι ο εγωισμός τους. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΡΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.
ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ''ΙΣΧΥΡΟΣ'' ΒΟΡΡΑΣ.
ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/

http://oi-asimvivastoi.blogspot.gr/2013/03/eurogroup_22.html?spref=fb
Read more

Όρθιοι και παλεύοντας ή γονατιστοί και ζητιανεύοντας τον οίκτο των δαιμόνων;



Να λοιπόν που έπεσαν κι οι μάσκες και φανήκανε οι δαίμονες γεμάτοι υπεροψία να αλυχτούν, να φοβερίζουν και να απειλούν πως θα μας λιανίσουν...
Να λοιπόν που είδαμε τώρα πως εκείνοι που θέλανε να τους νομίζουμε για φίλους, είναι εκείνοι που χρόνια τώρασχεδιάζανε πως να μας τα πάρουν όλα...

Όχι, δεν είναι μόνο το σπίτι σου που βάλανε σημάδι οι μιαροί...
Όχι, δεν είναι που μας θέλουν εξαθλιωμένους και ρημαγμένους...
Όχι, δεν είναι που βάλανε την ζωή μας στόχο...
Ετούτοι δεν θέλουν τα λεφτά μας...
Μήτε τον ήλιο ή τις θάλασσές μας θέλουν να μας πάρουνε...

Αυτά που θέλουν να μας στερήσουν είναι πολύ ανώτερα και σπουδαία…
Είναι η περηφάνια μας και η περπατησιά μας.
Είναι η ελπίδα και η πίστη μας.
Είναι η ψυχή μας, τελικά, που ποθούν να λυγίσουν, να την κατακτήσουν και να την κάνουνε δικιά τους…

Βάλανε, το λοιπόν, σαν παγίδα τον μαμωνά για να μας ξεγελάσουν και να αλλοιώσουν εκείνα που οι ίδιοι ποτέ δεν είχαν.

Ετούτοι οι δαίμονες θέλουνε να τους προσκυνήσουμε σαν θεούς, στη θέση του Θεού μας...
Αυτός είναι ο σκοπός τους.
Και βάζουνε τα δουλικά τους να μας λένε πως άμα αναγνωρίσουμε την αξία τους, άμα υποταχθούμε στις βουλές τους, τότε όλα θα γίνουν καλά…!
Μα, τόσα χρόνια τώρα, εμείς κάνουμε ό,τι μας προστάζουν και είδαμε όλα να γίνονται χειρότερα. Έτσι δεν είναι;
Τι, άραγε, θα μας συμβεί σαν δοθούμε ολάκεροι στις άνομες βουλές των καταχθόνιων αυτών;
Τι, άραγε, θα ζήσουμε αν αφήσουμε όλα εκείνα που τίμησαν τους προγόνους μας;

Και σε ρωτάω πατριώτη: Έχει μπέσα ο διάολος;
Αν νομίζεις πως οι δουλειές μαζί του αφήνουνε κέρδος, τότε να το μελετήσουμε για να δούμε τι θα κάνουμε επιτέλους.
Αλλά, για πες μου, τι θέλει να ορίσει σαν δικό του ο μαύρος ετούτες τις στιγμές που ζούμε;

Και σε ξαναρωτάω αδελφέ, επειδή το δικό σου το μυαλό γνωρίζει περισσότερα από το δικό μου το αγράμματο:
Ποια τιμή θα βάλεις στην ζωή σου αδερφέ;
Ποια τιμή θα ορίσεις για το χώμα στους τάφους των γονιών σου;
Πόσα θα ζητήσεις να σου δώσει ο μαύρος, για να τον προσκυνήσεις;

Και άντε, εσύ κι εγώ, πες ότι την ζωή μας και την ψυχή μας την έχουμε για πούλημα ή και για πέταμα. Πόσο περισσότερο αχρείοι μπορούμε να γίνουμε, αφού σήμερα οι δαίμονες θέλουν να τους παραδώσουμε και των αγέννητων τις ψυχές;
Το αντέχεις αυτό;
Χωρίς μέρος να σταθείς...
Χωρίς μέρος να ταφείς...
Δίχως πατρίδα, χωρίς ψυχή, χωρίς Θεό…
Έτσι θα μείνεις…
Κι όλα αυτά επειδή λύγισες, έσκυψες και προσκύνησες τους δαίμονες, ενώ γνώριζες τις διαθέσεις του αφεντικού τους…

Τέλος, επειδή οι ώρες είναι τέτοιες, όλοι μας πρέπει να αναλογισθούμε τι είναι το καλύτερο για εμάς:
Να πεθάνουμε όρθιοι και παλεύοντας ή γονατιστοί και ζητιανεύοντας την καλοσύνη των δαιμόνων;
Και σε ετούτη την απόφαση δεν χωρεί αναβολή.
Και να θυμάσαι καλά πως ετούτη η πατρίδα, ετούτη η γη δεν μας ανήκει. Ανήκει σε εκείνους που την τίμησαν και σε εκείνους που έρχονται μετά από εσένα. 
Δικό μας χρέος είναι να την παραδώσουμε ολόκληρη σε εκείνους που πραγματικά ανήκει. Μονάχα αυτό έχουμε...
Read more

Ο πίνακας που κάνει τον γύρο του κόσμου…

Read more

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”, την ώρα που τον Ελληνισμό κυβερνά ο Σαρρής και ο Στουρνάρας



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Τουρκολόγος
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.
Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.
Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για… να γελά ο κάθε πικραμένος. Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής. Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί. Ακόμα και οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δεν τόλμησαν να θίξουν τα τουρκικά συμφέροντα από τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.

Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού. Η Ελλάδα με την συμβολή των δοσίλογων της έχει αποδυναμωθεί εγκληματικά και η Κύπρος τώρα θυσιάζεται με τραγικό τρόπο. Η πολιτική κλίκα που μας έφερε μέχρι εδώ, ενώ το φάσμα της ολοκληρωτικής μας παράδοσης στα νεοοθωμανικά νύχια είναι ορατό, θα είναι υπόλογος για όλα αυτά στην ιστορία. Μονό ένας γενικός συναγερμός θα μπορέσει να σώσει ότι είναι ακόμα δυνατό να σωθεί. Συναγερμός από όσους βουλευτές έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις, ακόμα και από τον ελληνικό στρατό, από ότι ακόμα είναι σε θέση να αμυνθεί.
Ειδεμή, θα είναι καλύτερο αντί να βγάζουμε σημαίες στα μπαλκόνια να… μάθουμε όλοι τουρκικά.
Read more

ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ 2000 -καπετανιος ο καημος


ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ 2000 -καπετανιος ο καημος

Read more