Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Για δείτε τι μας είχαν πει οι Παλαμάς και Κονδύλης κάποτε…


Palamas_poihma


Μπορεί αυτός ο τόπος να υποφέρει, δυστυχώς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπήρξαν πνευματικοί άνθρωποι να προειδοποιήσουν για την καταστροφή που ερχόταν.

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο αείμνηστος Παναγιώτης Κονδύλης, ο οποίος είχε πει ξεκάθαρα ότι λαός που δεν παράγει είναι καταδικασμένος να πεθάνει… Ο συγκεκριμένος διανοητής μας είπε πολύ περισσότερα για την κατάντια του νεοελληνικού κράτους μας.

Μας είπε και τη βλακώδη συμπεριφορά της εξωτερικής μας πολιτικής και την άγνοια των κινδύνων, θεωρώντας ότι όλα θα μας τα λύσει η ΕΕ. Λοιδορήθηκε επίσης ως πολεμοκάπηλος, όταν ανέφερε τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι στον κόσμο… Ας είναι. Μπορούμε να διδαχθούμε και τώρα.

Δυστυχώς, τυφλωμένοι από τον ευδαιμονισμό μιας επίπλαστης ευμάρειας η οποία αποδείχθηκε βόμβα που έσκασε στα χέρια μας, δεν ακούγαμε και την πατήσαμε μεγαλοπρεπώς.Θεωρούμε ότι η ολική επαναφορά του Ελληνισμού είναι απλώς θέμα χρόνου. Το πιστεύουμε. Ας ελπίσουμε ότι έχουμε βάλει μυαλό. Δείτε όσα συγκλονιστικά είχε γράψει ο μεγάλος Κωστής Παλαμάς και ας κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του.

Διότι όσο γελοίοι αποδειχθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, άλλο τόσο καταγέλαστοι γινόμαστε με τη συλλογική μας συμπεριφορά σήμερα. Και ας δώσει ο καθένας τη δική του ερμηνεία. Ζητείται αξιοπρέπεια λοιπόν…


kondilis_provlepseis