Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Συμφώνησαν σε συνεργασία οι Τσίπρας - Καμμένος



Καλούν στη Βουλή τον Γ. Προβόπουλο την Τρίτη και ζητούν εξηγήσεις για την απόρριψη από την ΤτΕ του αιτήματος στήριξης της Κύπρου
Σε νέα βάση τίθεται η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπειτα από την μερική ταύτιση απόψεων και τη σχετική συμφωνία μεταξύ των κκ. Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου, το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή.

Αφορμή για τη συνάντηση δόθηκε από τις εξελίξεις στην Κύπρο και την πρόταση μομφής των ΑΝ.ΕΛΛ κατά του κ. Στουρνάρα, για την οποία ο κ. Kαμμένος ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα της συζήτησης και πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων είναι η κοινή τους πρόταση για κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αρνήθηκε την οικονομική ενίσχυση που ζητήθηκε από την Κύπρο ως αντιστάθμιση των ζημιών από το PSI - σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις κορυφαίου πολιτικού στελέχους του ΔΗΣΥ.

Από τη συνάντηση προέκυψε μία συμφωνία για γενικότερη συνεργασία σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, η οποία πιθανώς φτάνει έως και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Στο πεδίο αυτό χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Καμμένου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη να δημιουργηθεί «μία πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση για συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό», ενώ τόνισε και ότι «το κοινό μέτωπο θα εκφραστεί και στο κοινοβούλιο, αλλά κυρίως στο κοινωνικό πεδίο».

Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του είπε πως το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην Κύπρο είναι πως «δεν είναι ούτε μακριά, ούτε μόνη της» και αναφέρθηκε στη συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε παρά τις ιδεολογικές διαφορές» και ότι η συνεργασία αυτή έχει στόχο τη δημιουργία ενός «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».

tovima.gr