Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

81η Γενική Συνέλευση Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος 22 - 24 Ιουνίου 2012

Read more

Β.Πούτιν προς Α.Σαμαρά: "Σεβαστείτε τις υπογραφές σας και όλα θα πάνε καλά"

Επανεκκίνηση από το σημείο που "πάγωσαν" το 2009 θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς στις ελληνορωσικές σχέσεις στους τομείς της ενέργειας, της αμυντικής συνεργασίας, αλλά και της βιομηχανικής συνεργασίας με άξονα τις αποκρατικοποιήσεις, όπως επίσης και της ενεργειακής: Ενδιαφέρονται για τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πιθανόν πετρελαίου νότια της Κρήτης και ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μόσχα, ο Β.Πούτιν ήταν κάτι παραπάνω από σαφής στο τι θεωρούσε βάση για τις αμοιβαία επικερδείς ελληνορωσικές σχέσεις: Τον σεβασμό των υπογραφών των δύο πλευρών που μέχρι τότε είχαν αθετηθεί στο σύνολό τους από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και εννοούσε την ελληνική συμμετοχή στο έργο του South Stream (όλοι οι άλλοι αγωγοί, ο Nabucco, o ITGI κλπ είναι κλινικώς "νεκροί", όπως έχει προβλέψει το defencenet.gr και αυτό παρά την προσπάθεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης γενικότερα).Βέβαια ο Α.Σαμαράς δεν είναι Κ.Καραμανλής και αυτοί που είχαν τότε σαμποτάρει την ελληνορωσική συνεργασία (Ν.Μπακογιάννη, Ε,Μαϊμαράκης, Κ.Χατζηδάκης κλπ) θα είναι πιθανότατα μέλη και στη νυν κυβέρνηση.

Αλλά τώρα η Ελλάδα είναι διψασμένη για τα ρωσικά κεφάλαια, πολύ περισσότερο απ'ότι ήταν το 2008-2009. Και ο Β.Πούτιν έχει επιστρέψει στην προεδρία.

Η Ρωσία κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απέφυγε να στηρίξει εμφανώς το ένα ή το άλλο κόμμα, τηρώντας ουδετερότητα, αλλά στο τέλος η παρέμβαση του Ρώσου πρεσβευτή στο Ζάππειο στην ενημέρωση των πρεσβευτών των G20 από τον Α.Τσίπρα έδειξε ότι ήταν ιδιαίτερα "σκεπτικοί" στο ενδεχόμενο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Οι Ρώσοι είνια πάνω απ'όλα ρεαλιστές στις εμπορικές τους σχέσεις. Δεν παρασύρθηκαν από τα λόγια υπέρ της "γεωστρατηγικής" στροφής υπερ της Ρωσίας του Α.Τσίίπρα, ίσως γιατί δεν θεωρούν ότι είναι κατάλληλη η στιγμή να αρχίσουν μία τέτοια σύγκρουση "στα χωράφια" των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αλλά πέρα από αυτά οι δεσμοί τους με την Ελλάδα είναι πολύ ισχυροί και θα διεκδικήσουν το μερίδιο που θεωρούν ότι τους ικανοποιεί.

Στα ενεργειακά η συμμετοχή στον South Stream, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Οτιδήποτε άλλο - αυτό το λέμε εμείς - θα είναι εθνικό έγκλημα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη. Από εκεί και πέρα υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Μόσχα: Ένας τεράστιος σταθμός LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στη Βόρειο Ελλάδα (Καβάλα ή Αλεξανδρούπολη) ο οποίος θα εφοδιάζεται με φυσικό αέριο από την Αλγερία, από τα ενεργειακά πεδία που έχει αγοράσει η Gazprom.

Σην αμυντική συνεργασία υπάρχει η διακρατική σύμβαση προμήθειας των ΤΟΜΑ BMP-3HEL και η εκπεφρασμένη βούληση προμήθειας των SHORADS για τα οποία έχει προχωρήσει η σχετική μελέτη. Δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας έχει καταρτιστεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο οι Ρώσοι υπόσχονται να είναι ελκυστικό. Αλλά "Ότι έχει συμφωνηθεί θα προχωρήσει εκτός και αν αντικατασταθεί με κάτι άλλο ίσης αξίας, όπως τα βλήματα cruise Club-K" (σχετικό άρθρο στη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) λένε στη Μόσχα.

Στην Μόσχα θεώρησαν πολύ σημαντικό αυτό που στην Αθήνα ακούστηκε δυσάρεστα από τα χείλη του Α.Σαμαρά: "Θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις μας". Μπορεί να το έλεγε για το Μνημόνιο, αλλά δεν θεωρούν ότι μπορεί να γίνει επιλεκτική χρήση των "δεσμεύσεων". Κατ'αυτό τον τρόπο περιμένουν την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας για τα BMP-3HEL. Όχι ότι θέλουν να προχωρήσει η Αθήνα σε μονομερή καταγγελία του Μνημονίου. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές...

Σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις η ρωσική πρόταση για αγορά του ΟΣΕ είναι ότι καλύτερο μπορεί να περιμένει η Αθήνα και είναι η μοναδική πρόταση που δεν "κανιβαλίζει" τον Οργανισμό. Κορυφαίου ρωσικού ενδιαφέροντος είναι η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. "Δένει" με το σύνολο των ρωσικών εδνιαφερόντων. Προτάσεις υπάρχουν για αριθμό λιμανιών και θα υπάρξουν και για τουλάχιστον μία πολεμική βιομηχανία.

"Στην Ελλάδα σας αρέσει να μιλάτε αλλά όχι να κάνετε δουλειές" έλεγε σε αξιωματούχο της ΝΔ ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος του επιτελείου του Β.Πούτιν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Α.Σαμαρά. "Αυτό θέλουμε α το αλλάξουμε" του απάντησε εκείνος. Ο χρόνος θα δείξει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!


Ένα απίστευτο φαινόμενο λαμβάνει χώρα στην Αγία Σοφία. Πάνω από τους ασβεστωμένους τοίχους εμφανίζονται σταυροί!
Το παράδοξο για όλους εμάς που δεν κατέχουμε την τέχνη της αγιογραφικής... είναι ότι τα ψηφιδωτά καλύφθηκαν από παχύ στρώμα ασβέστη (περίπου δύο δάχτυλα), όπως φαίνεται και σε συγκεκριμένη φωτογραφία, για να καλύψουν τα χριστιανικά σύμβολα και επάνω στον ασβέστη εμφανίστηκαν αυτοί οι σταυροί.

Και δίκαια αναρωτιέται ο επισκέπτης, αφού δεν τους έβαψε μετέπειτα κάποιος, είναι δυνατόν να «πότισαν» από τον τοίχο μέχρι την εξωτερική στρώση του σοβά;

Και γιατί να εμφανιστούν μόνο οι σταυροί και να μην εμφανιστούν και οι υπόλοιπες τοιχογραφίες-αγιογραφίες, οι οποίες είναι και σε ψηφιδωτή μορφή (δηλαδή αποκλείεται ο «τυχαίος» εμποτισμός, αφού το επιστρωθέν υλικό είναι ψηφίδα);

Ακόμη όμως και εάν επρόκειτο για καλυμμένες με σοβά αγιογραφίες, αποτελεί πολύ παράδοξο γεγονός να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά να αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό! Τότε έχουμε μία παραδοξότητα, που ίσως θα πρέπει να ελεγχθεί..

Αγιογράφος, που έχει εργαστεί και σε ψηφιδωτές εικόνες, λέει χαρακτηριστικά:

«Για να καταλάβετε μιλάμε για ένα αδρανές υλικό π.χ. πέτρα (όπως τα ψηφιδωτά) είναι αδύνατον να αποδώσει χρώμα ως χημική αντίδραση στον νωπό σοβά (όχι και μόνο εμπεριέχει ασβέστη) ώστε να απεικονίσει το σχήμα Σταυρού»...

Οι σταυροί όπως όλοι παρατηρούμε είναι ορθόδοξοι (ισοσκελείς) βυζαντινοί και αποτελούν σύγχρονο φαινόμενο (των τελευταίων μηνών...). Για την περίπτωση που πρόκειται για μεταλλικούς σταυρούς που οξειδώθηκαν, αγιογράφος είπε: «Και όπως και εσείς θα γνωρίζετε το σίδερο με συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου και τις ατελείωτες καιρικές συνθήκες προκαλεί οξείδωση και το κόκκινο χρώμα (σκουριά) απλώνεται σαν καρκίνωμα. Οπότε σε ένα αριστούργημα σε όλους τους τομείς σε καμία περίπτωση δεν θα βάλανε υλικό από σίδερο...

Επίσης, αν μπορείτε να φανταστείτε, όλος ο Ναός και τα άλλα αρχιτεκτονικά κτίσματα σε όλης της Βυζαντινής Περιόδου αποτελείται από κομμάτια κεραμικών, ασβέστη, ποταμίσια άμμος, χαλίκι και ατελείωτα... αυγά!

Το φρέσκο (τεχνική των Βυζαντινών για τις τοιχογραφίες), αποτελείται από πάστα ασβέστη που είναι από πέτρα, άμμο ποταμού, και μαρμαρόσκονη, σε τρεις στρώσεις (μαύρο φρέσκο, κίτρινο φρέσκο και άσπρο φρέσκο) και πάνω εκεί γίνονται οι Αγιογραφίες. Οι σκόνες χρωμάτων ανακατεύονται μόνο με νερό και τίποτα άλλο γιατί το υλικό που τα κολλάει πάνω στον τοίχο είναι ο ασβέστης. Ο ασβέστης βγαίνει με το νερό από τον σοβά πρός την επιφάνεια (με τον καιρό) και συναντώντας το διοξείδιο του άνθρακα από

τον αέρα γίνεται πάλι ασβεστόλιθος. Δηλαδή ενώ στεγνώνει ο τοίχος βγαίνει από το σοβά και μαρμαρώνεται πάνω στα χρώματα, τα οποία θα παραμείνουν πιασμένα στη μέση του ασβεστόλιθου για πάντα. Αυτά τα έμαθα (την τεχνική) από τον βοηθό καθηγητή στη Θεολογική Σχολή του Βουκουρεστίου Ρουμανίας Mihai Coman.»

Αξίζει όμως να σταθούμε και στην περίπτωση της μη συμμετρίας των σταυρών με τα υπόλοιπα (μεταγενέστερα προφανώς) ισλαμικά σχήματα. Και αυτή η μη συμμετρία προδίδει πως καμία σχέση δεν έχουν οι σταυροί με την μετέπειτα διακόσμηση του ναού. Κανείς αγιογράφος δεν θα καλλιτεχνούσε παραβιάζοντας την λογική της καλαισθησίας, πόσο δε μάλλον στην περίπτωση του Ναού της Αγίας Σοφίας που αποτελούσε (και συνεχίζει να αποτελεί) πραγματικό κόσμημα στον χώρο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.

Πώς εξηγείται όμως πως οι σταυροί βρίσκονται παντού μέσα στην Αγία Σοφία και συγκεκριμένα στα τέσσερα θολωτά σημεία; Κάποιοι μιλούν για θαύμα...(στην φωτογραφία δεξιά βλέπετε το αρκετά μεγάλο πάχος του σοβά, που φρόντισαν να βάλουν οι Τούρκοι για σειρά εκατονταετιών, προκειμένου να αποκρύψουν με απόλυτη βεβαιότητα τις αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά του Ναού της Αγίας Σοφίας).

Εμφάνιση αγγέλων κάτω από τον σοβά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίπτωση, αφού στο τέλος του Ιουλίου του 2009,στο φως ήρθε η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες από συντηρητές στην Αγία Σοφία. Ο Τούρκος Αχμέτ Εμρ Μπιλτιλί, ένας εκ των συντηρητών, δήλωσε ότι έχουν ως στόχο τώρα να φέρουν στην επιφάνεια και δεύτερο άγγελο, που χρονολογείται από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Τα μωσαϊκά είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Οι Τούρκοι, αντί να μετακινήσουν τα μοναδικής ομορφιάς μωσαϊκά της Αγίας Σοφίας, τα κάλυψαν με μέταλλο και γύψο (προσφιλής τακτική του πολιτισμού της Τουρκίας).

Και η συνέχεια της πρώτης ανακάλυψης, έφερε μια μεγάλη ιστορική αποκάλυψη έρχεται στο φως ύστερα από αιώνες «σκότους». Αυτή τη φορά τέσσερις άγγελοι ζωγραφισμένοι πάνω σε μωσαϊκό ήταν για χρόνια κρυμμένοι, εν γνώσει των τουρκικών αρχών, κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη και τέσσερις τεράστιες ασπίδες, στις τέσσερις κολώνες που στηρίζουν τον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς.

Οι τέσσερις άγγελοι, που ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 π.Χ.

Μάλιστα, στα μέσα του 1800, ο Ιταλός αρχιτέκτονας Fossati, τους είδε κάνοντας επισκευές στο ναό. Τη διαταγή να καλυφθούν με ασβέστη έδωσε ο σουλτάνος Abdulmecit. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω τους ασπίδες, που αναγράφουν αραβικές προσευχές.

Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και οι τέσσερις μοναδικές τοιχογραφίες θα βγουν ξανά στο φως, δίνοντάς μας μια γεύση από την αξεπέραστη τέχνη των προγόνων μας.



Read more

ΔΝΤ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13ΟΥ - 14ΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ!


Η "ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ"ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΑ ...
ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, «κόκκινες γραμμές» θέτει το ΔΝΤ για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση.Το ΔΝΤ απορρίπτει εκ των προτέρων κάθε συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγές στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, τον κατώτατο μισθό και τη μετενέργεια. Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ όχι μόνο δεν προτίθενται σε προβούν σε καμιά επαναδιαπραγμάτευση των όρων σκληρής λιτότητας, αλλά πιέζουν για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου και επιπλέον απαιτούν και περαιτέρω περικοπές, του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/13-14.html
Read more

Όταν ο Χίτλερ έμαθε για την αναμέτρηση Ελλάδας-Γερμανίας στο Euro (βίντεο)

Θραύση κάνει στο διαδίκτυο το σπαρταριστό βίντεο-παρωδία της ταινίας «Η πτώση», στο ...
διασκευασμένο σενάριο του οποίου, ο Αδόλφος Χίτλερ τρελαίνεται όταν πληροφορείται ότι η Γερμανία θα αναμετρηθεί με την Ελλάδα στην επόμενη φάση του Euro.Στο βίντεο που έφτιαξε ο Nova Sport fm ο ηγέτης των Ναζί ξεσπά έντονα εναντίον των Ελλήνων, και όσο κι αν οι συνεργάτες του προσπαθούν να βρουν επιχειρήματα για να τον ηρεμήσουν εκείνος φουντώνει όλο και περισσότερο καταλήγοντας ότι «θα μας σκίσουν σαν σαρδέλες» αλλά και ότι «οι Έλληνες είναι τόσο τυχεροί που πάλι θα το πάρουν το Euro».

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/euro_21.html
Read more

Η αληθινή διδασκαλία της Οδύσσειας


Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;“..Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά
Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο
Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί πρόσεχα την ώρα των αρχαίων..
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους “μνηστήρες”.
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.
Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των
μνηστήρων.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.
Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά απο μόνη της.
Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ.
Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ.
Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!
Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.
Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.
ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι’ αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων! ..”
ramnousia.com
http://filologos10.wordpress.com/2012/06/21/%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b4%cf%8d%cf%83%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82/#more-131494
Read more

ΣΟΚ: «Κρυφοί» θάνατοι λόγω αδυναμίας των ασθενών να αγοράσουν φάρμακα

Όλο και περισσότερο μεγαλώνει ο αριθμός των ασθενών πολιτών της Πάτρας, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας, λόγω της αδυναμίας τους να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο κ.Κωστακιώτης, από τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν παίρνει καθημερινά το φάρμακό του γιατί δεν μπορούν να δώσουν ούτε την ελάχιστη συμμετοχή που τους αναλογεί.

Πολλοί ασθενείς πλέον, αποφασίζουν να δώσουν τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουν να τα δώσουν για να πάρουν ψωμί για την οικογένεια και τα παιδιά τους και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την αγορά των φαρμάκων τους, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν κανονικά την αγωγή τους και να παίρνουν περιστασιακά.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστακιώτη, αυτό οδηγοί ακόμα και σε «κρυφούς» θανάτους, αφού για παράδειγμα ένας καρδιοπαθής που παθαίνει έμφραγμα γιατί δεν ακολουθεί συστηματικά την ιατρική αγωγή του δεν μπορεί να καταγραφεί ως θάνατος από αδυναμία λήψης φαρμάκων, αλλά σε αυτό οφείλεται.
Χαρακτηριστικά, άλλωστε, είναι τα παραδείγματα πολιτών που φτάνουν κάθε μέρα στο κοινωνικό ιατρείο του Δήμου απορρυθμισμένοι, γιατί δεν έχουν ούτε 5 ευρώ για τα φάρμακά τους.
Αλλά και μακροπρόθεσμα θα φανούν τα προβλήματα από την έλλειψη σωστής υγειονομικής περίθαλψης, καθώς εκτιμάται ότι από τον μη σωστό εμβολιασμό των παιδιών θα εμφανισθούν πάλι «ξεχασμένες» ασθένειες, όπως ελονοσία και φυματίωση
Πηγή
http://www.triklopodia.com/2012/06/blog-post_523.html
Read more

Και η Κίνα στέλνει δυνάμεις! Κολοσσιαία άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στη Συρία

Κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα η κρίση στην Συρία και όλες οι ελπίδες για αποτροπή μιας ακόμα χειρότερης εξέλιξης είναι στις συζητήσεις Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν στους G20. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή όλου του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μεταδίδει ότι αποφασίστηκε να διεξαχθεί μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την συμμετοχή της ...
Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν πρόκειται να λάβουν χώρα στην Συρία με την συμμετοχή των συριακών ενόπλων δυνάμεων, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο.

Συνολικά 90.000 προσωπικού, 400 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και 900 άρματα μάχης πρόκειται να λάβουν μέρος σε αυτά τα γυμνάσια. Ήδη έχει ζητηθεί άδεια από την Αίγυπτο για την διέλευση 12 κινεζικών πλοίων στα τέλη Ιουνίου με κατεύθυνση την Ταρτούς.

Προφανώς η ρωσική δύναμη που πρόκειται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη θα εμπλακεί στην άσκηση η οποόια βέβαια είναι μοναδική: Εκτός του ότι πρώτη φορά αναπτύσσονται ρωσικά στρατεύματα στη Μ.Ανατολή και η Κίνα είναι η πρώτη φορά που στέλνει, επίσης στρατεύματα.

Αναφορικά με την αποστολή των κύριων ρωσικών μονάδων (έχουν προηγηθεί άλλες μικρότερες μονάδες) στην Συρία ο υποστράτηγος V. Gradusov σύμφωνα με το Ιντερφάξ, δήλωσε ότι «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας που βρίσκονται στην Συρία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουμε από την ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο».

Μάλιστα αναφέρεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποτελούμενες από μονάδες Spetznatz, GRU και πεζοναύτες θα έχουν και αεροπορική κάλυψη που σημαίνει ότι επιβεβαιώνετι ακι η πληρφορία του defencenet.gr οτι ρωσικά μαχητικά θα μετασταθμεύσουν στην Συρία αφού το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου, το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα.

Όλα τα παραπάνω είναι σε απάντηση της προσπάθειας των δυτικών να επιβάλλουν no-fly-zone στη Συρία κατά το πρότυπο της Λιβύης, κάτι που έχει προκαλέσει την κάθετη αντίδραση της Ρωσίας η οποία είναι αποφασισμένη "να τραβήξει το σχοινί".

Πάντως ελπίζεται ότι Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν θα βρούν μία μέση λύση και θα αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση γιατί διαφορετικά ολα είναι ανοιχτά (και η Ελλάδα πολύ κοντά σε όλα αυτά...).

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_9349.html
Read more

Δεν γίνονται σκόνη και κουρνιαχτός 4000 χρόνια ελληνικής ιστορίας

Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας
Chris@Mangoutas.com
Ο Λαός ομίλησε λοιπόν για χιλιοστή φορά αλλά μόνο λίγη σκόνη και κουρνιαχτός ήταν η απόφασή του. Ναι είπε συγκεκριμένα πράγματα και τα κομματικά επιτελεία θα σπεύσουν να τα δικαιολογήσουν στη σύντομη ζωή τους — λίγο πιο ευρεία από αυτή των αφισοκολλητών τους.
Πιστεύω ότι Ελλάδα είναι μια έννοια πέρα και πάνω από σύνορα και γεωγραφικούς όρους, από ευρωζώνες και Τρόικες. Η Ελλάδα είναι, χωρίς σωβινισμό, η πρώτη πολιτιστική δύναμη στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν καταλαβαίνω γιατί γραικύλοι που ποτέ δεν σπούδασαν τον πολιτισμό της την περιφέρουν ως πόρνη και όχι ως δέσποινα στα διεθνή παζάρια.
Πιθανώς γιατί οι ίδιοι την εκπόρνευσαν μη γνωρίζοντας ότι μια κυρία δεν εκπορνεύεται, μόνο βιάζεται, κι αυτοί ήταν ωμά βιαστές της.

Αλλά ας δούμε με κάποιο διαχρονικό μάτι τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών:

«ΝΔ: Από πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς έπεσες στο μικρότερο ποσοστό σου. Μήπως πρέπει να εξετάσεις γιατί? Μήπως οι παλινωδίες σου πότε υπέρ του Μνημόνιου πότε εναντίον, πότε οι διαγραφές των υπέρ και των κατά που έγιναν ξαφνικά κατά και υπέρ και σε ταπείνωσαν; Και που βρήκες τόση αγαστή συνεργασία με το «αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ», που καταβρόχθισε τόσα δις, μήπως τελικά θέλετε να ταυτιστείτε; Λέω: μήπως?»

«ΠΑΣΟΚ: πόσο σοβαρότητα μπορείς να έχεις όταν υπογράφεις όλες τις συνθήκες του Μνημονίου και τώρα που ζορίστηκες από τις εκλογές έγινες κολλητός με τη «επάρατη δεξιά»? ΠΑΣΟΚ πάρτο απόφαση: ανήκεις στην ιστορία ή φτιάξε κάποιο άλλο κομματικό μηχανισμό».

«ΔΗΜΑΡ: εσύ δεν έλεγες κυβέρνηση χωρίς ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητη: Τι άλλαξε ρε Φώτη σε 4 βδομάδες. Εντάξει, όλοι γεράζουμε άντε να σε δούμε και σένα υπουργό Δικαιοσύνης (χωρίς να στείλεις κανένα από τις χιλιάδες καταχραστές στη φυλακή). Νοιώθεις άνετα Φώτη Κουβέλη, που σε είχα και πρόεδρο στο Δικηγορικό Σύλλόγο Αθηνών;

«Χρυσή Αυγή: όπου δεν ισχύει ο νόμος ξεπετιέται ο Ρομπέν των Δασών, η 17 Νοέμβρη, ο Γιαγκούλας, ο Νταβέλης κλπ για να επιβάλουν το δίκιο. Τι είναι δίκιο το καθορίζουν οι ίδιοι: αν είναι δεξιοί θα σκοτώσουν τους αριστερούς, αν είναι αριστεροί θα σκοτώσουν τους δεξιούς, αν είναι κεντρώοι και τους δυο, αν είναι της Αρειανής φυλής θα κάνουν σαπούνι τους άλλους. Εδώ μας κατέληξαν οι πολιτικοί μας με το να μη βρίσκουν κανένα κλέφτη για τα 350 δις που λείπουν από το δημόσιο ταμείο και τώρα να περιμένουμε από τη Χρυσή Αυγή να σκοτώσει μερικούς για να βάλουμε σειρά».

«ΚΚΕ: Ακινησία δεινόσαυρου θέλατε; Την έχετε»

«Σύριζα: Είναι η αρχή. Ο Ανδρέας χρειάστηκε 8 χρόνια. Εσείς δυο μήνες. Αν τα κάνετε θάλασσα θυμηθείτε ότι και ο ΓΑΠ χρειάστηκε μερικούς μήνες να πέσει από το 44% στο 8% και να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που παραιτήθηκε στην Ελλάδα 24 ώρες από τη στιγμή που είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης».

Όπως είπα και πιο πριν η Ελλάδα στα 4000 χρόνια της ιστορία της είδε πολλούς που προσπάθησαν να την εκπορνεύουν. Μερικούς τους είδαμε κι εμείς τα τελευταία 30 χρόνια. Μόνο τσίπα και αγάπη για την Ελλάδα δεν είχαν.
Αλλά η Ελλάδα είναι σκληρό καρύδι (σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρός λαός του κόσμου – μαζί με τους Εβραίους—να τον κατακτήσεις). Άρα δεν αρκεί ένα Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς ή Αλέξης Τσίπρας για να τη γκρεμίσουν.

Κρίνω όλα τα κόμματα, μπορεί να μην ανήκω σε κανένα, γιατί με ενδιαφέρει μόνο η Ελλάδα. Σκόνη και κουρνιαχτός είναι η ΝΔ , το ΠΑΣΟK, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα σε 4000 χρόνια ιστορία. Κι ο τελευταίος που προσπάθησε να την κατακτήσει είδατε πώς σε λίγες μέρες έγινε σκόνη και κουρνιαχτός ο ίδιος? Κρύφτηκε στο τελευταίο λαγούμι του στο Καλέντζι Αχαΐας για να συνεχιστεί η ασυλία, να περάσει η μπόρα, θα έρθει η ώρα της παραγραφής, η οποία δεν ισχύει για τους άλλους Έλληνες πολίτες. Είδατε τι λεβεντόπαιδα, επίγονους της δυναστείας, γεννά η Μινεσότα, USA, η πατρίς του?]
http://olympia.gr/2012/06/20/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%87%cf%84%cf%8c%cf%82-4000-%cf%87/#more-163808
Read more

“Η Ρωσία δίνει 5 δις στη Κύπρο,με αντάλλαγμα ναυτική βάση”!

Η Κύπρος θα καταφέρει όπως όλα δείχνουν να αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης που όλοι πια γνωρίζουμε ότι ούτε στηρίζει ,ούτε σώζει.
Σύμφωνα με το STRATFOR, πηγές της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, δήλωσαν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να δώσει δάνειο στη Κύπρο. Επίσημες εκτιμήσεις τοποθετούν το ποσό στα 5 δισ. ευρώ .Ποιο θα είναι το αντάλλαγμα;Όπως υποστηρίζει το Stratfor,μία ναυτική βάση για τη Ρωσία στη Κύπρο,τώρα που το Ταρτούς της Συρίας,φαίνεται να χάνεται.
“Σε αντίθεση με άλλες χώρες”, αναφέρει το Stratfor “η Κύπρος μπορεί να κοιτάξει πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομική βοήθεια. Η θέση της χώρας ως ένας από τους πρωταρχικούς υπεράκτιους τραπεζικούς παραδείσους της Ρωσίας, στο παρελθόν, έφερε την βοήθεια στη Λευκωσία – έστω και υπό όρους – από τη Μόσχα.
“Η στρατηγική σημασία της Κύπρου”,γράφουν έχει αυξηθεί από τις ταραχές στη Συρία που απειλούν το στρατιωτικό έρεισμα της Ρωσίας στο συριακό λιμάνι Ταρτούς , μόνη βάση του Στόλου της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Το Κρεμλίνο ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα αποθέματα ρευστότητάς του ως μοχλό για την ανάπτυξη μιας βάσης υποκατάστατο του Ταρτούς στην Κύπρο.
Η Λευκωσία πιθανότατα θα επιλέξει τη προσφορά της Ρωσίας αντί της διάσωσης της ΕΕ, η οποία θα περιλαμβάνει πιθανόν αυστηρά μέτρα λιτότητας, και αυτό θα δείξει ότι επανεξετάζει τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση”,επισημαίνει το Stratfor,το οποίο έχει εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες και για την Ελλάδα.
Τα δημοσιεύματα αυτά από το Stratfor δεν είναι τυχαία και απευθύνονται στους άπληστους Γερμανούς και τους δορυφόρους τους οι οποίοι επιμένουν να αντιμετωπίζουν τη κρίση λογιστικά,αφήνοντας την όποια γεωπολιτική σημασία της στην άκρη.
Στην ανάλυσή του το Stratfor επισημαίνει ότι η Κύπρος δεν έχει τη πολυτέλεια να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες έχοντας να αντιμετωπίσει τη τουρκική απειλή.Ειδικά τώρα που η ένταση λόγω των κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι μεγάλη.Και η ισραηλινή βοήθεια δεν αρκεί.
Το Stratfor τονίζει τις στενές σχέσεις της Ρωσίας με τη Κύπρο και γράφει ότι το 2009,έδωσε χρήματα στη Λευκωσία με αντάλλαγμα λίστα Ρώσων που είχαν περιουσιακά στοιχεία στο νησί και σε τράπεζές του. Γίνεται επίσης αναφορά στην πώληση των S 300.
To Stratfor επιμένει ότι το Κρεμλίνο αναζητά εναλλακτικό λιμάνι του Ταρτούς και η Κύπρος προσφέρεται ως υποψήφια χώρα να προσφέρει βάση στη Ρωσία.Επισημαίνει εξάλλου ότι η Κύπρος δεν ελπίζει σε ένταξη στο ΝΑΤΟ ,λόγω των τουρκικών αντιδράσεων.
“Η στρατηγική θέση του νησιού στα ανοικτά των ακτών των Λεβαντίνων,η παραδοσιακή αντίθεσή της με τη Τουρκία και το δυναμικό των πηγών υδρογονανθράκων της δίνουν σημαντικές δυνατότητες επιρροής σε συντονισμό με το Ισραήλ και τη Ρωσία”,αναφέρει η ανάλυση του Stratfor.Και καταλήγει:
“Η οικονομική βοήθεια της Μόσχας θα επιτρέψει στη Κύπρο να διατηρήσει την ανεξαρτησία του προϋπολογισμού της και θα της δώσει στρατηγική ευελιξία να λειτουργεί σε υψηλότερο επίπεδο γεωπολιτικής. Έτσι, η Λευκωσία πιθανόν θα δώσει προτεραιότητα στη ρωσική προσφορά διάσωσης, θέτοντας τα θεμέλια για ένα νέο ρόλο στη Μεσόγειο”.
onalert.gr
Read more

Κανένας καραμανλικός στην κυβέρνηση Σαμαρά! Τυχαίο; Δε νομίζω...


Δεν ξέρουμε αν το έχετε προσέξει, αλλά στα ονόματα που έχουν ακουστεί για το υπουργικό συμβούλιο από την πλευρά της ΝΔ δεν υπάρχει ούτε ένας γηγενής καραμανλικός! Τυχαίο; Μάλλον όχι. Είναι δε χαρακτηριστικό, πως στην σχετική λίστα δεν υπάρχει ούτε και κάποιο από τα πρόσωπα του καραμανλικού πυρήνα που βρέθηκαν εξ αρχής κοντά στο νέο πρωθυπουργό και συγκεκριμένα από την εποχή της εσωκομματικής μάχης του κόντρα στην Ντόρα Μπακογιάννη.
Εκτός, κι αν υπάρχει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής...

Read more

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι Γερµανοί, πώς ακριβώς το θέλετε.?????


Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι Γερµανοί, πώς ακριβώς το θέλετε; Στα ελληνικά «Άντε γαµηθείτε», στα γερµανικά «Ficken sich», στα ισπανικά «Joder», στα πορτογαλικά «Foder», στα γαλλικά «Baiser» ή µήπως τεΑγαπητοίλικά στα αµερικάνικα για να το καταλάβει όλος ο κόσµος;


Από πότε ένα έντυπο trash, ροζ, κίτρινο, ξεφτιλισµένο και υπανάπτυκτο καθιερώνεται ως ο παγκόσµιος νταβατζής των λαών Ευρώπης, Αµερικής, Ασίας και πάει λέγοντας;

Από πότε ένα έντυπο σαν την Bild, που χαρακτηρίζεται χρήσιµη στη Γερµανία ως εναλλακτικό χαρτί υγείας, έχει το δικαίωµα να κρίνει τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες πολιτικούς και γενικά την πατρίδα µας;

Ποιος έχει δώσει το δικαίωµα σε µια εφηµερίδα που κάνει πρωτοσέλιδο τον παγκόσµιο χάρτη του στήθους (ποιες γυναίκες έχουν µεγαλύτερα στήθη και σε ποια µέρη του πλανήτη οι άντρες µπορούν να κάνουν σαφάρι για να τα ανακαλύψουν) να κρίνει έναν λαό που έχει δώσει τα πάντα για την Ελευθερία, τη Δηµοκρατία και την Ανεξαρτησία;

Πώς είναι δυνατόν µια κωλοφυλλάδα που ..δίνει 10.000 ευρώ για να βρεθεί η «σκανδαλιάρα» Υβόνη που το έχει σκάσει από τη φάρµα όπου ζούσε (η Υβόνη είναι αγελάδα στη Βαυαρία) να τολµά να βάζει στο στόµα της Έλληνες πολιτικούς και να επικρίνει θετικά ή αρνητικά τους Έλληνες ψηφοφόρους;

Ποιος σας είπε, γλειφτρόνια και τσατσώνια της Bild, ότι έχουµε ανάγκη τα εκατοµµύρια ευρώ που µας προσφέρετε;

Θέλετε, δηλαδή, να µας πείσετε ότι εσείς είσαστε φιλανθρωπικό ίδρυµα κι εµείς είµαστε ζητιάνοι… επειδή αγοράσαµε τα υπερκοστολογηµένα υποβρύχιά σας, τα αεροδρόµια που υπερκοστολογήθηκαν τέσσερις φορές, τη Siemens και τις πολυεθνικές εταιρείες τροφίµων που φυγαδεύουν τα κέρδη τους στη Γερµανία.

Είµαστε ζητιάνοι… επειδή αγοράσαµε τις Porsche Cayenne, τις BMW και τις Mercedes που έφτιαχναν οι εργάτες στη Γερµανία. Είµαστε ζητιάνοι γιατί δανειστήκαµε από τις τράπεζές σας µε ληστρικά επιτόκια.

Είµαστε ζητιάνοι επειδή ποτέ δεν διεκδικήσαµε τις πολεµικές αποζηµιώσεις του Β’ Π.Π. Είµαστε ζητιάνοι γιατί αγοράσαµε το 50% των εξοπλισµών για την εθνική µας άµυνα από τη Γερµανία.

Ακριβώς, γλοιώδη υποκείµενα της Bild, είµαστε ζητιάνοι και εµείς και οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι γιατί ζήσαµε πάνω από τις δυνατότητές µας… Το ξέρατε όµως, αλλά το αφήνατε όσο σας βόλευε για να ανεβαίνει το ΑΕΠ της Γερµανίας.

Ξαφνικά είδατε το πρόβληµα όταν πλέον δεν µπορούσαµε να αγοράσουµε τα υπόλοιπα από τα προϊόντα της ακµάζουσας βιοµηχανίας των Γερµανών.
Μας τιµωρείτε, λοιπόν, και µας συµπεριφέρεστε µε αυτόν τον γλοιώδη τρόπο, επειδή οι Έλληνες τα τελευταία 20 χρόνια ζούσαν καλύτερα απ’ ό,τι θα έπρεπε.

Αλήθεια, εκεί στο φασιστικό χαµαιτυπείο της Bild, σας έχει περάσει ποτέ από το µυαλό γιατί η Γερµανία σήµερα µπορεί να υπερηφανεύεται ότι κάνει φιλανθρωπικό έργο σε χώρες όπως η Ελλάδα;
Αγαπητοί κύριοι της Bild, να σας ενηµερώσουµε, επειδή έχετε όπως πάντα ασθενική ιστορική µνήµη, ότι σήµερα είσαστε σε αυτή τη θέση χάρη...
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_20.html
Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!! Twoface-you

Read more

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Βελτιώσεις/Οριστικές Τοποθετήσεις Εκπ/κών της Δ/νσης Π.Ε. Κοζάνης(Μεταθέσεις εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε.)

ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΩΡΑ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ


ΤΗΛ:6936562768
Σας ενημερώνω ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ν. Κοζάνης οριστικοποιήθηκαν οι Βελτιώσεις/Οριστικές Τοποθετήσεις (Μεταθέσεις εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε.) των Εκπ/κών όλων των ειδικοτήτων που ανήκουν στη Δ/νση Π.Ε. Κοζάνης.
Οι Εκπ/κοί  που τοποθετήθηκαν πρέπει να παρουσιαστούν αύριο Πέμπτη 21-06-2012 στις νέες τους οργανικές θέσεις και να αναλάβουν υπηρεσία.
Επισυνάπτεται πίνακας με τα ονόματα όλων των συναδέλφων.




Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (KATALOGOS.xls)KATALOGOS.xls[ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ]38 Kb
Πάντα στη διάθεσή σας
Σοφία Τζιώρα
Read more

Στην ουρά για δωρεάν τρόφιμα

Δεκάδες συνάνθρωποί μας συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Πεδίον του Άρεως όπου μοιράστηκαν δωρεάν οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Στην ουρά για δωρεάν τρόφιμα
Ο κρητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ανατολή» σε συνεργασία με το TELE KRHTH και τον Δήμο Αθηναίων μοίρασαν 17 τόνους λαχανικά σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και ήταν εγγεγγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Φυσικά στο σημείο έφτασαν και όσοι άλλοι είχαν ανάγκη από τρόφιμα και μάλιστα ενώ η διανομή ήταν προγραμματισμένη στις 10:00 ξεκίνησε από πολύ νωρίτερα.
2012-06-20_10.38.13
Οι παραγωγοί από την Ιεράπετρα προχώρησαν όπως είπαν σε αυτή τη συμβολική κίνηση θέλοντας παράλληλα να βοηθήσουν τους πολίτες της Αθήνας που το έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους.
Οι εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των παραγωγών και περιμένοντας υπομονετικά κάτω από τον ήλιο πολίτες πήραν συσκευασίες των 10 κιλών.
2012-06-20_10.40.56
Συνολικά μοιράστηκαν 2.700 κιβώτια το κάθε ένα από τα οποία είχε περίπου 10 με 12 κιλά λαχανικά και φρούτα.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/186565/stin-oyra-gia-dorean-trofima
Η πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέδειξε για ακόμη μια φορά τη μεγάλη ανάγκη που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Read more

Ο Βενιζέλος “τρώει” όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ…

Αγώνα πολιτικής επιβίωσης κάνουν τα πάλαι ποτέ πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική τους επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από τη συμμετοχή τους στη νομή της εξουσίας. Τυχόν απομάκρυνσή τους από τους υπουργικούς
θώκους και τη διαχείριση των ταμείων του κράτους, θα σβήσει αυτόματα τις πολιτικές πελατειακές τους σχέσεις και θα τους στείλει στην πολιτική αφάνεια, την εξαφάνισή τους από τα ΜΜΕ του καθεστώτος και στη λαϊκή λήθη.

Ο κ. Βενιζέλος από το άλλο μέρος ξέρει, ότι τώρα, που ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει παλιά πολιτικά πρόσωπα, είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να απαλλαγεί μια για πάντα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να μείνει ο αποκλειστικός «ιδιοκτήτης» του κόμματος. Θέλει προφανώς να βάλει στην κυβέρνηση… δικά του άγνωστα πρόσωπα, ώστε να αναδείξει τη δική του νέα ισχυρή κομματική ελίτ, η οποία θα του εξασφαλίσει μόνιμη ηγεσία στο κόμμα.

Ενδιαφέρον θα έχει από εδώ και στο εξής, το πώς θα συμπεριφερθούν τα παλιά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις επιμέρους ψηφοφορίες διαφόρων νομοσχεδίων της νέας κυβέρνησης Σαμαρά.

Κάτι μας λέει ότι θα είναι πιο αντιπολιτευτικοί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτρος Χασάπης
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_2657.html
Read more

Τελευταία ενημέρωση για το Υπουργικό σχήμα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

Υπουργός Οικονομικών πηγαίνει ο Βασίλης Ράπανος, ενώ συζητείται το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα για μια θέση στο οικονομικό επιτελείο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας μάλλον παραμένει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης οδεύει προς το Μεταφορών, σε μια θέση που έχει βρεθεί και στο παρελθόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στο Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Αρβανιτόπουλος στο Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, στο Υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Μανιτάκης και στο Προστασίας του Πολίτη ο Κώστας Τζαβάρας.

Στο Υπουργείο Υγείας φαίνεται να πηγαίνει ο γιατρός κ. Στεφανάδης.

Ερωτηματικό παραμένει το αν θα πάει ο κ. Ρουπακιώτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή θα οδεύσει το Εργασίας, όπου «παίζει» και το όνομα του Νίκου Νικολόπου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται να παραμένει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ «παίζεται» και για το Εξωτερικών.

Σίγουρη θεωρείται η θέση της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

 http://olympia.gr/2012/06/20/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c/

Read more

Ορκίζεται πρωθυπουργός στις 4 το μεσημέρι ο Σαμαράς

Στις 4 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς πηγαίνει στον Παπούλια προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

http://olympia.gr/2012/06/20/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-4/

Read more

Το μεσημέρι οι κρίσιμες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Βενιζέλο - Κουβέλη

Το μεσημέρι οι κρίσιμες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Βενιζέλο - ΚουβέληΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Nέος γύρος πυρετωδών διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Στις 12 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μία ώρα αργότερα με τον Φώτη Κουβέλη. Στη μία το μεσημέρι θα επαναληφθεί επίσης η σύσκεψη των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τον καθορισμό του...
προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης.



Στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, μέχρι τις 11 το βράδυ, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες σύγκλιση απόψεων και καλό κλίμα ως προς τις περισσότερες θέσεις. Ανοιχτά παραμένουν επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη φορολογία και τους πολιτικούς θεσμούς.

Στις προθέσεις των τριών κομμάτων είναι όλες οι εκκρεμότητες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, οπότε και λήγει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, συμμετείχαν οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κώστας Σκανδαλίδης και Στέργιος Αγγελούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπήρξε σύγκλιση σε πολλά σημεία. Ωστόσο, η συνάντηση ήταν περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα, δηλαδή η κάθε πλευρά παρουσίασε τα θέματα που κατά προτεραιότητα θεωρεί σημαντικά ώστε να βρεθεί κοινός τόπος για μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ έθεσαν ως θέμα αιχμής το ζήτημα της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στο επίπεδο που ήταν πριν αλλά και στο θέμα της διασφάλισης των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας.

Το σημείο αυτό δεν υπάρχει στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά οι εκπρόσωποί της στην συνάντηση επισήμαναν, σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα το εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, τέλος, έθεσαν και το ζήτημα της επανεξέτασης του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια αλλά και το καυτό θέμα του μεταναστευτικού
 
Read more

Καταφεύγει στον ΟΗΕ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Για την αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακά τους, «που λαμβάνει πλέον τη διάσταση ανθρωπιστικής κρίσης», ενημέρωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.....

Ο ΙΣΑ έστειλε αναφορά στον ΟΗΕ στην οποία τονίζει ότι «χιλιάδες Έλληνες ασθενείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους».

Σημειώνει ότι «μία κρίση χρέους μετατράπηκε αίφνης σε μία ανθρωπιστική κρίση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, αλλά και δεν θα πρέπει να επισφραγιστεί με την απώλεια ανθρώπινων ζωών» και προσθέτει ότι «οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί των υπευθύνων, η έλλειψη πρόνοιας σε τοπικό, αλλά και η αδυναμία κατανόησης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον ευαίσθητο τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης, κινδυνεύουν πλέον να στοιχήσουν ανθρώπινες ζωές».

Με την πρωτοβουλία αυτή ο ΙΣΑ επισήμανε στον ΟΗΕ ότι επιβάλλεται να γίνει πράξη η Ευρώπη των Λαών και η Ευρωπαϊκή Χάρτα Υγείας, ώστε κάθε Ευρωπαίος πολίτης να έχει εξασφαλισμένη την ισότιμη πρόσβαση σε ένα στοιχειώδες επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τούτο ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας την παρέμβαση του ΟΗΕ «για να αποτραπεί η περαιτέρω όξυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα».
Read more

Σταυροφορία...Χριστιανών στην Ροδόπη!

Ο φόβος επικράτησης των Μουσουλμάνων ανέδειξε την ...Ορθοδοξία!
Ποιος είχε πει ότι οι Έλληνες τρώγονται μεταξύ τους, αλλα μπρος στον κοινό κίνδυνο ενώνονται;
Μάλλον έπεσε μέσα, αφού στην Ροδόποη εμπρός στον κίνδυνο να επικρατήσει το μουσουλμανικό στοιχείο ενώθηκαν αυξάνοντας εντυπωσιακά τα ποσοστά της ΝΔ και δίνοντας την πρώτη θέση στον Ευριππίδη Στυλιανίδη που έχει τιμήσει και έχει τιμηθεί από την Ροδόπη.
Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ άυξησε πάνω από 6.000 σε απόλυτο τις ψήφους που έλαβε, ενώ σε ποσοστό ανέβηκε κοντά στο 10%, δείχνοντας στην πράξη πως οι ακρίτες , ξέρουν να φυλάνε Θερμοπύλες.
Ενδεικτικό της κινητοποίησης που έπεσε είναι το γεγονός πως ο μουσουλμάνος της Ντόρας πήγε με την ΔΗΜΑΡ, αυξάνοντας 10.000 ψήφους το κόμμα του Κουβέλη και έκανε το χριστιανικό στοιχείο να συσπειρωθεί τα μέγιστα
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/454741/Default.aspx
Read more

Τσίπρας: Θα προετοιμαστούμε και θα είμαστε σύντομα κυβέρνηση

Τσίπρας: Θα προετοιμαστούμε και θα είμαστε σύντομα κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters o Aλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι το μόνο που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

“Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να εφαρμόσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία”, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κόμμα του επιδιώκει μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

“Έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη να μπει τέλος στην καταβολή μισθών σε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα, για την μείωση του αριθμού των συμβούλων των υπουργών και των αξιωματούχων στο μισό, καθώς και την περικοπή του αριθμού των βουλευτών και των μισθών τους” σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατευθύνουν το θυμό τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας σε ένα νέο πολιτικό κίνημα.

“Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα η εναλλακτική λύση θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή” σημείωσε.

“Θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα για να ασκήσουμε μια πολύ καλύτερη και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και προφανώς, να οργανωθούμε για να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε όταν έλθει η ευκαιρία” υποσχέθηκε.

πηγη
http://national-pride.org/2012/06/20/%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bc/
Read more

Απίστευτο σχέδιο να βγει η Ελλάδα από την κρίση !!

Τόσα χρόνια αυτά τα λαμογια κάπως έτσι μας φέσωσαν αλλά με το χρηματιστήριο....


http://www.katohika.gr/2012/06/blog-post_9857.html
Read more

Αγγλία: Ένας στους δύο δασκάλους ταΐζει πεινασμένους μαθητές

Αγγλία: Ένας στους δύο δασκάλους ταΐζει πεινασμένους μαθητέςΜεγάλος αριθμός δασκάλων στη Βρετανία βλέπει τους μαθητές του να έρχονται ...
πεινασμένοι και σχεδόν ένας στους δύο λένε ότι έφεραν φαγητό για τους μαθητές τους, σύμφωνα με έρευνα του Guardian για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εκατομμύρια Βρετανοί –και περισσότερο τα παιδιά– λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.Η έρευνα του Guardian ανάμεσα σε δασκάλους δείχνει ότι το 83% βλέπει μαθητές που είναι πεινασμένοι τα πρωινά ενώ το 55% θεωρεί ότι μέχρι ένα στα τέσσερα παιδιά δεν έχει πάρει ικανοποιητικό πρόγευμα πριν έλθει στο σχολείο. Ακόμη, το 2% των δασκάλων είπε ότι όλα τα παιδιά του σχολείου τους έρχονταν πεινασμένα.Άκρως ανησυχητικό είναι αυτό που ανέφερε το 59% των ερωτηθέντων ότι μερικές φορές τα παιδιά έπρεπε να απομακρυνθούν από την τάξη για να τους δώσουν κάτι να φάνε· το 13% των δασκάλων είπε ότι αυτό συμβαίνει τακτικά.Η έλλειψη συγκέντρωσης, η κούραση, η συμπεριφορά των μαθητών και τα παράπονά τους ότι δεν αισθάνονται καλά κινητοποίησε τους δάσκαλους να ανακαλύψουν ότι οι μαθητές δεν έχουν φάει καλά (ή καθόλου), σύμφωνα με την έρευνα.Ένας στους δύο εκπαιδευτικοί έφεραν τρόφιμα ή φρούτα στο σχολείο με δική τους πρωτοβουλία ενώ το 17% έδωσε στα παιδιά χρήματα για να πάρουν φαγητό.Τα ποσοστά των μαθητών με ανεπαρκή σίτιση φαίνεται μάλιστα ότι αυξάνονται την τελευταία διετία, σύμφωνα με τους δασκάλους—για κάποιους η αύξηση στο σχολείο τους ήταν δραματική.Σε ό,τι αφορά τα αίτια, οι δάσκαλοι ενοχοποιούν κυρίως κοινωνικούς παράγοντες όπως την συμπεριφορά των γονέων, οικογενειακά ή κοινωνικά προβλήματα αλλά και τον περιορισμό των επιδομάτων και γενικότερα τις οικονομικές πιέσεις στην οικογένεια.Δάσκαλοι –αλλά και γιατροί– δηλώνουν σοκαρισμένοι από τα αποτελέσματα, εξηγούν ότι πρόκειται για πρόβλημα που γίνεται καθημερινό και διογκώνεται και ζητούν περισσότερα μέτρα.«Το παιδί που έρχεται στο σχολείο πεινασμένο και κουρασμένο δεν μπορεί να μάθει», εξηγεί στο Guardian ο πρόεδρος της Ένωσης των Δασκάλων.Η ανεπαρκής σίτιση προκαλεί, μεταξύ άλλων, μείωση της ανάπτυξης και αναιμίες στους μαθητές, λένε γιατροί, και σημειώνουν ότι είναι και παράγοντας που επιτείνει τους κοινωνικούς διαχωρισμούς μέσα στην σχολική τάξη. Μπορεί ακόμη να είναι λόγος να σπρώξει τα παιδιά σε ανθυγιεινά σνακ.Μία λύση θα ήταν να δίνεται δωρεάν πέρα από γεύμα και πρόγευμα στο σχολείο σε μαθητές από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που το έχουν ανάγκη. Σήμερα, περίπου 1,3 εκατομμύρια μαθητές δικαιούνται αυτή την παροχή ενώ άλλα 700.000 μόλις που ξεπερνούν τα κριτήρια οπότε το μέτρο θα μπορούσε να επεκταθεί σε αυτά.Πρωτοβουλίες θα αναλάβει και ο επανεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, που αποφάσισε την προσφορά δωρεάν προγευμάτων σε 50 σχολεία στις φτωχότερες συνοικίες του Λονδίνου.Πάντως το βρετανικό υπουργείο Παιδείας δεν σκοπεύει να επεκτείνει τα προγράμματά του για δωρεάν γεύματα αλλά καλωσορίζει κάθε πρωτοβουλία σχολείου που μπορεί να βοηθήσει
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_670.html
Read more

Τούρκοι χάκερς ανάρτησαν μήνυμα με τη φωτογραφία του Μιχαλολιάκου στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κόνιτσας

 Τούρκοι χάκερς ανάρτησαν μήνυμα με τη φωτογραφία του Μιχαλολιάκου στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης ΚόνιτσαςΤούρκοι πιθανότατα χάκερς, επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, και ανήρτησαν εικόνα με τον αρχηγό της ...
«Χρυσής Αυγής» που τον ονομάζουν «φύρερ» καθώς και κείμενο στο οποίο γράφουν περίπου τα εξής:«Οι πωλήσεις των αγροτεμαχίων άρχισαν στην Ελλάδα. Ενοικιάσεις, ιδιοκτησίες για πώληση. Στην Αθήνα ο «Φύρερ» ηγέτης του κόμματος, με το παρατσούκλι Χρυσή Αυγή, θέλει τη Σμύρνη να ενταχθεί στην Ελλάδα, θέλει την Κωνσταντινούπολη και τη Μαύρη Θάλασσα».Μιλάνε ακόμη για τη Θεσσαλονίκη η οποία «θα πουληθεί σε χονδρική τιμή»!Σίγουρα η συγκεκριμένη κίνηση εξυπηρετεί σκοπιμότητες…
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7470.html
Read more

PASOK Fight Club: Παραλίγο να μιλήσουν ... τα όπλα στην κόντρα Ε.Βενιζέλου-βαρώνων!


Προοίμιο διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ ή αμφισβήτησης στην πράξη του ηγετικού ρόλου του Ε.Βενιζέλου αποτελούν τα όσα εξελίχθηκαν στην σύσκεψη των επτά κορυφαίων στελεχών με τον Ευ. Βενιζέλο, για την οποία σας ενημερώσαμε από ενωρίς το μεσημέρι. Επί 2,5 ώρες οι δύο "βαρώνοι" Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Α.Λοβέρδος κυριολεκτικά βριζόντουσαν και παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (!) με τον Ε.Βενιζέλο, ο οποίος επ'ουδενί δεν ήθελε να τους κάνει υπουργούς.

Ήταν τόσο έντονη η κόντρα (κάποιοι παριστάμενοι φοβήθηκαν μην πιαστούν στα χέρια) που καθυστέρησε να ξεκινήσει η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) αφού ο Κ. Σκανδαλίδης δεν μπορούσε να φύγει φοβούμενος κλωτσοπατινάδα στιλ Κασιδιάρη-Κανέλλη!
Ο Ε.Βενιζέλος επέμενε με έντονο τρόπο ότι αν το ΠΑΣΟΚ εννοεί πραγματικά αυτό που λέει για τη στήριξη της κυβέρνησης με όλες τις δυνάμεις του τότε θα πρέπει να μετάσχουν σε αυτή έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη υπονοώντας ότι αυτοί έχουν φθαρεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο Α.Λοβέρδος του απάντησε στο ίδιο ύφος «και ποιός λέει ότι εσύ είσαι επιτυχημένος» και εκεί έγινε το "έλα να δεις" με τον Ε.Βενιζέλο να του ανταπαντά "Και ποιος είσαι εσύ που θα μιλήσεις έτσι στον πρόεδρο", με τους Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοΐδη να σηκώνονται να φύγουν, μάλιστα λέχθηκε ότι ειπώθηκαν και μερικά "γαλλικά" .
Τα επτά στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποχώρησαν από την Ιπποκράτους, με τους Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοΐδη νααπειλούν "Θεούς και δαίμονες" (βασικά απειλούσαν με ανεξαρτητοποίηση).

Σήμερα, Τετάρτη, το πρωί ο Βενιζέλος έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Πρακτικά και ειδικά σε ότι αφορά τον Α.Λοβέρδο, όλα είναι ανοικτά: Από το να ανεξαρτητοποιηθεί και να κάνει δικό του κόμμα, μέχρι να θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=45268&Itemid=139
Read more

Πρώτες απειλές από Τουρκία για "Προστασία της τουρκικής μειονότητας στην Δ.Θράκη"!


Eυθεία απειλή για προστασία των δικαιωμάτων της "τουρκικής μειονότητας" - όπως την χαρακτήρισε - της Θράκης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι "καταπατά την Συνθήκη της Λωζάνης", όσον αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη, ξεχνώντας ότι και μόνο που αναφέρεται σε "τουρκική" μειονότητα αυτό αποτελεί παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης στην οποία η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μειονότητας.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι πολλοί «Τούρκοι» από την Δυτική Θράκη έχουν χάσει την ελληνική υπηκοότητα, βάσει του άρθρου 19 του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, ο οποίος ήταν σε ισχύ όμως μέχρι το 1998 και ανέφερε: "Ένα πρόσωπο μη ελληνικής εθνικότητας που εγκαταλείπει την Ελλάδα, χωρίς να έχει την πρόθεση να επανέλθει, χάνει την ελληνική του ιθαγένεια, για να συμπληρώσει, «αυτό είναι ένα καθαρό παράδειγμα διακρίσεων εις βάρος των εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα"…

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως είναι ότι : "Η Τουρκία δεν περιμένει ανταλλάγματα από την Ελλάδα για την προστασία που παρέχει στην ελληνική μειονότητα στην Πόλη, αφού η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Έχουμε πολλές φορές θέσει το θέμα στους Έλληνες", είπε ο Νταβούτογλου.

Το πως θα προστατεύσει την τουρκική "μειονότητα" το άφησε να αιωρείται, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι απειλεί για πρώτη φορά με "υπεράσπιση της τουρκικής μειονότητας" και στην ορολογία διεθνών σχέσεων αυτό σημαίνει "Υπεράσπιση δια των όπλων".

«Ο μεγάλος αριθμός προσφυγών κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελεί ξεκάθαρα σημάδι ότι η Ελλάδα φέρεται άδικα στην τουρκική μειονότητα», κατέληξε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Προφανώς κάνουν ότι δεν ακούνε όταν μιλάει ο Α.Νταβουτογλου...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!! Summertime - Φλερυ Νταντωνακη

Read more

Ο Διαπραγματευτής

Αλήθεια τι μπορεί να διαπραγματευτεί αυτός ο άνθρωπος;
Δείτε τις φωτογραφίες...










Σφυχτό κράτημα χεριών.

Ό Ελληνικός λαός έπρεπε να τους είχε τελειώσει οριστικά την Κυριακή.
Ιωάννης
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_6998.html
Read more

Η αγράμματη Ρεπούση και ο ..Μαραθώνας

“Μαραθώνα συσκέψεων” έχει σήμερα
το επιφανές μέλος της συμμαχίας των πρόθυμων, που την έκαναν καθηγήτρια
Πανεπιστημίου, αφού είναι εξαιρετικά πρόθυμη να εξυπηρετήσει τα σχέδια
αφελληνισμού (και επιμένει να αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων).
Απολαύστε την (άντε και Υπουργός (α)Παιδείας:

 
Read more

Γέροντας Παΐσιος: Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει

Γέροντας Παΐσιος: Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει
Διαβάστε μια από τις διδαχές του Γέροντος Παϊσίου, ο οποίος μίλησε για πράγματα που θα γίνουν στην Ελλάδα και δεν θα εξηγούνται με την λογική.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο φημισμένος γέροντας είχε πει πως για να σωθεί η Ελλάδα, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία…
Διαβάστε το απόσπασμα
«Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :
-Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.»
«Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν γιατί παρόντες μολύνουν».
newsbomb.gr
http://olympia.gr/2012/06/19/%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%90%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%ce%b9%cf%87%ce%b1/#more-163681
Read more

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η Κύπρος απέφυγε το μνημόνιο και παίρνει δάνειο από την Ρωσσία!

Η Κύπρος απέφυγε το μνημόνιο και παίρνει δάνειο από την Ρωσσία!Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η Ρωσία συμφώνησε να δανειοδοτήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για ένα ποσό χαμηλότερο των περίπου πέντε δισεκατομμυρίων που είχε αρχικώς αιτηθεί.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, αν και λεπτομέρειες για το επιτόκιο δανεισμού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
Αναμένονται αντιδράσεις από κυπριακής πλευράς καθότι η είδηση που μεταδίδεται από ρωσικές πηγές δεν έχει ακόμα αναπαραχθεί εκτενώς από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη αν και το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην είδηση…
ΠΗΓΗ: Το μεγαλύτερο blog της πόλης
Τελικά οι μονόδρομοι που μας τρομοκρατούσαν στην Ελλάδα για να μπούμε στα μνημόνια αποδεικνύονται απλά λόγια του αέρα… Υπενθυμίζουμε πως η Κύπρος, που θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης που απαρνείται τον «μηχανισμό στήριξης» και την τρόικα, από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει την Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.tsantiri.gr/kypros/i-kipros-apefige-to-mnimonio-ke-perni-danio-apo-tin-rossia.html
Read more

Συγκαλεί συνεδρίαση της «πράσινης» ΚΟ ο Βενιζέλος

20120619-200627.jpgΤο ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ειλικρινά την κυβέρνηση είπε πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωση του, μετά τον πανικό που έγινε μέσα στην Ιπποκράτους με τα κορυφαία στελέχη του.
Οπως, είπε αύριο θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην οποία θα καθοριστεί η στήριξη της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Νωριτερα, η σύσκεψη στην Ιπποκράτους διήρκησε τρεις ώρες ανάμεσα στους Βενιζέλο και την ομάδα των «επτά» (Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Ανδρουλάκης, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοϊδης, Αν. Λοβέρδος, Π. Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης), για το θέμα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/454678/Default.aspx
Read more

Που καταλήγουν οι διαβουλεύσεις για την κυβέρνηση μέχρι στιγμής.

20120619-192733.jpgΗ ονοματολογία πάει κι έρχεται… Αυτό θα ξεκαθαρίσει στη σύσκεψη των επιτελείων των τριων κομμάτων σε λίγη ώρα στη Βουλή.
Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής, είναι οτι πρωθυπουργός θα είναι ο Αντωνης Σαμαράς.
Τώρα, παλεύουν να συμφωνήσουν στη διάρκεια της κυβέρνησης στα δύο χρόνια.

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η τοποθέτηση Βενιζέλου και Κουβέλη σε θέσεις αντιπροέδρων.
Επίσης, θέλουν να καταλήξουν σε ένα σφιχτό κυβερνητικό σχήμα με 15 Υπουργούς και 20 Υφυπουργούς.
http://olympia.gr/2012/06/19/%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84/
Read more

Αποχωρεί από τον ΛΑΟΣ ο Γιώργος Κύρτσος

«Πολιτικά εγώ τον εκτιμώ, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και όπου μπορώ θα τον στηρίξω επικοινωνιακά, αλλά δεν είμαι κομματικό στέλεχος, ούτε πρόκειται να γίνω» είπε για τον Γ.Καρατζαφέρη
«Πολιτικά εγώ τον εκτιμώ, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και όπου μπορώ θα τον στηρίξω επικοινωνιακά, αλλά δεν είμαι κομματικό στέλεχος, ούτε πρόκειται να γίνω» είπε για τον Γ.Καρατζαφέρη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231201255
Read more

Liberation: Στην Αθήνα ακόμη και η αγορά με τα σουβενίρ πεθαίνει


Στην περιοχή της Πλάκας και στον «θάνατο του εμποράκου» στα καταστήματα σουβενίρ για τουρίστες αφιερώνει το σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Liberation, η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χάσει τουρίστες και έσοδα φέτος.
«Θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι η κρίση δεν θα αγγίξει τον τουρισμό, αλλά δυστυχώς τα προγνωστικά είναι αρνητικά, η αγορά γονατίζει, ακόμη και τα μαγαζιά με αναμνηστικά στην Πλάκα κλείνουν», αναφέρει η Liberation.
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις εμπόρων της περιοχής. Ετσι, ο Χρόνης, 32 ετών, φέρεται να περιμένει χωρίς ελπίδα τους πελάτες στο κατάστημά του. «Πήρα το μαγαζί πριν από 3 μήνες. Ο προηγούμενος ενοικιαστής έφυγε γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε να μειώσει το ενοίκιο. Ο πατέρας μου έχει κατάστημα με κοσμήματα και ο τζίρος μειώθηκε 60% τα τελευταία χρόνια».
Στο διπλανό κατάστημα, με τοπικά πρϊόντα και καλλυντικά, η Αλεξία δείχνει απελπισμένη : «Αλλοτε οι τουρίστες έφευγαν με γεμάτα χέρια. Σήμερα ακούω φράσεις όπως «θα το σκεφτώ», «θα ξανάρθω». Οι Αμερικανοί τουρίστες κάνουν υπολογισμό σε δολάρια πριν αγοράσουν» λέει.
«Ολοι οι έμποροι κάνουν την ίδια πρόγνωση, ότι η τουριστική χρονιά θα είναι κακή. Ο τουρισμός εκπροσωπεί το 15% του ΑΕΠ της χώρας, απασχολεί το 20% του ενεργού πληθυσμού και φέρνει έσοδα στη χώρα. Φέτος οι επαγγελματίες φοβούνται πραγματική καθίζηση» αναφέρει το ρεπορτάζ.
Στο διπλανό ξενοδοχείο η Γιώτα, 29 ετών, κοιτάζει το πελατολόγιο. «Είμαστε γεμάτοι μόνο για τις 2 επόμενες ημέρες. Κανονικά όλα τα δωμάτια έπρεπε να είναι γεμάτα για το καλοκαίρι. Παρότι χαμηλώσαμε τις τιμές, από 70 ευρώ στα 50 ευρώ, δυσκολευόμαστε να επιβιώσουμε».
Πολλοί έμποροι δηλώνουν στην γαλλική εφημερίδα ότι η αβεβαιότητα για την οικονομική κατάσταση της χώρας και οι διαδηλώσεις απομάκρυναν πολλούς τουρίστες που προτιμούν να ταξιδεύουν κατευθύνουν προς τα νησιά. Ενας άλλος λόγος είναι ότι και οι ευρωπαίοι τουρίστες αντιμετωπίζουν οικονομική δυσανεξία, λόγω της κρίσης σε όλε τις χώρες της ευρωζώνης, σημειώνει ο δημοσιογράφος.
Κάποιοι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την αύξηση του ΦΠΑ και την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων που γονατίζει την ελληνική αγορά.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ηρεμία. Τώρα που αποκτήσαμε κυβέρνηση θα ξαναβρούμε τη σταθερότητα» δηλώνει καταστηματάρχης της Πλάκας.
http://www.iefimerida.gr/news/56168/liberation-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%81-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9
Read more

Γιούνκερ: Είπα στον Σαμαρά πως δεν θα γίνουν αλλαγές στο Μνημόνιο

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/samaras-giounker-660.jpgΑποκαλυπτικός για την συζήτηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, είχε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε πως είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές στο Μνημόνιο.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στον δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό «Ο1», είπε πως οι αλλαγές στο πρόγραμμα τω μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, δεν θα γίνου, αλλά το μόνο που θα μπορούσε να επιτευχθεί θα ήταν μία χρονική παράταση.
«Του εξήγησα (στον Αντώνη Σαμαρά) πως, αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε το πρωί της Δευτέρας μακροσκελή συνομιλία με τον κ. Σαμαρά.
«Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, είχα δηλώσει πως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη χρονική παράταση. Η ύφεση είναι πιο σημαντική στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θέλει να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης παράτασης και ιδιαίτερα στην ακριβή διάρκειά της.
iefimerida
http://olympia.gr/2012/06/19/%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%ba%ce%b5%cf%81-%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af/#more-163632
Read more

Independent: «Χρωστάμε μια συγγνώμη στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα πληρώνει τα σπασμένα ενός ανόητου σχεδίου
Άρθρο της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται στην τρέχουσα πραγματικότητα. Στο κατώφλι μας έχουμε μια χώρα που πληρώνει το τίμημα ενός ανόητου οικονομικού προγράμματος, αναφέρει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Independent, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα των 5 ετών ύφεσης.

Για μαρτύριο που έχει υποβληθεί στον ελληνικό λαό κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent η οποία τονίζει πως η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα (σχόλιο: και πολλά, μα πάρα πολλά, και υλικά αγαθά-π.χ. μιας που είμαστε στην Αγγλία τα Μάρμαρα).

«Τι χρωστάμε στην Ελλάδα; Συμπάθεια, αλληλεγγύη, αλλά και μια συγγνώμη, αν ήσασταν υπέρ του ευρώ» γράφει χαρακτηριστικά.
«Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

O ίδιος περιγράφει την κατάσταση που αντίκρισε στη χώρα, όταν βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την αναταραχή που προκάλεσε η υπόθεση της αυτοκτονίας του 77χρονου φαρμακοποιού.
«Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ χωρίς οι επαίτες να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου...» αναφέρει ο αρθρογράφος ο οποίος γράφει και για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα υπογραμμίζοντας ότι «ένα τρομερό μαρτύριο έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κρίσης».
«Η Ελλάδα μπαίνει στον 5ο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης και όπως παρατήρησε και ο δημοσιογράφος Peter Oborne, στην Μεγάλη Κρίση του 1930, η Βρετανία είχε χάσει το 10% του εθνικού της εισοδήματος (ΑΕΠ)». «Από το 2008, η αντίστοιχη απώλεια της Ελλάδας έφτασε το 13% και σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις, το ΑΕΠ θα πέσει άλλο 10% την φετινή χρονιά».
Ο ίδιος τονίζει, τέλος, ότι έρχονται εκλογές και αυτό που οι πολίτες ζητούν είναι να επιστρέψει στην Αθήνα η εθνική κυριαρχία που τώρα βρίσκεται στο Παρίσι και το Βερολίνο. «Για ένα διάστημα ακόμα δεν θα συμβούλευα τους ρομαντικούς να ταξιδέψουν στην Αθήνα» καταλήγει.

Οι εκλογές στην Ελλάδα μάλλον δεν θα συγκινήσουν το Βερολίνο
Η βρετανική εφημερίδα εξετάζει τις αντιδράσεις της Γερμανίας μετά τις ελληνικές κάλπες.
Την ώρα που κοπάζει ο αχός των εκλογών στην Ελλάδα-της πλέον «ακτινογραφημένης» από τους ξένους εκλογικής αναμέτρησης από τη εποχή της Μεταπολίτευσης- τα μάτια όλης της Ευρώπης, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα INDEPENDENT στο κεντρικό άρθρο της, είναι στραμμένα και στην αντίδραση που θα προκαλέσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Βερολίνο.

Στην Ελλάδα-τονίζει η εφημερίδα- η ερώτηση είναι κατά πόσο αρκετοί ψηφοφόροι πόνταραν στον ΣΥΡΙΖΑ που με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα, αντιτίθεται στο μνημόνιο και κατά πόσο αυτή η προτίμηση θα οδηγούσε σε ταχύτατη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή αν οι ψηφοφόροι επέλεξαν να συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας υπό την ηγεσία της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε αναπόφευκτη μια μετωπική σύγκρουση με τη Γερμανία, που έχει τεθεί επικεφαλής της τρέχουσας οικονομικής ορθοδοξίας.
Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η επιλογή είναι λιγότερο δραματική, όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε διάθεση να υπαναχωρήσει από τη στάση του για την ακύρωση του μνημονίου, αλλά επειδή -κι αυτό είναι κάτι που ξέφυγε της γενικής προσοχής εκτός Ελλάδος- η Νέα Δημοκρατία επίσης δεσμεύτηκε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της παρούσας συμφωνίας, που υποχρεώνει τη χώρα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2014.
Με άλλα λόγια, οποίος σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση στην Αθήνα θα πρέπει να διαχειριστεί τη λαϊκή απαίτηση περί νέων όρων στο μνημόνιο, με τη μόνη ορατή διαφορά πως η Αριστερά θα τους απαιτούσε, ενώ η Δεξιά απλώς θα τους ζητήσει με ευγενικό τρόπο.

Τι θα γίνει λοιπόν; Κανείς εκτός Ελλάδας δεν θεωρεί σοβαρή την άποψη πως η αντίσταση της Angela Merkel να επαναδιαπραγματευτεί το ελληνικό πακέτο διάσωσης θα μπορούσε να καμφθεί από τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ «Δεν έχουμε χρήματα, άρα δεν θα πληρώσουμε».

Ωστόσο είναι έκδηλη η υπόθεση, ειδικά σε Γαλλία και Βρετανία, πως η Γερμανίδα καγκελάριος ίσως να αλλάξει τη στάση της, συμφωνώντας σε μια μετατροπή των όρων, ώστε η συμφωνία να μην καταλήξει στα σκουπίδια με τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.
Πιο ευαίσθητες απέναντι στις απόψεις του Παρισιού και της Ρώμης παρά σε αυτές των κρατών-μελών στα Α, η κοινή γνώμη στη Βρετανία έχει πεισθεί πως η Merkel έχει πλέον απομονωθεί τόσο πολύ πάνω στην επιμονή της για το πακέτο μέτρων αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα ώστε δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να κάνει ένα βήμα πίσω.
Ίσως, καθότι η Καγκελάριος έχει ιστορικό πισωγυρισμάτων υπό πίεση. Αλλά ας μην ποντάρουμε σε αυτό το ενδεχόμενο. Μπορεί ακόμη κι ένας ψίθυρος περί ελληνικής εξόδου απ' το ευρώ να ήταν ικανός, μέχρι πριν λίγο καιρό, να «φρικάρει» τους πολιτικούς στο Βερολίνο, αλλά το κλίμα έχει πλέον αντιστραφεί.
Άνθρωποι-κλειδιά από το περιβάλλον της Merkel πλέον δείχνουν πιο συμφιλιωμένοι με το ενδεχόμενο της επιστροφής στη δραχμή, από τρομοκρατημένοι που ήταν πριν λίγο καιρό.
Κάποιοι απ' αυτούς θεωρούν πως αυτό, αργά ή γρήγορα, θα ήταν αναπόφευκτο να συμβεί.
Δεν θεωρείται πλέον δεδομένο πως η Γερμανία θα προσπαθήσει πάση θυσία να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας ελληνικής εξόδου απ' το ευρώ, με οποιοδήποτε κόστος και ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρεί πως, στο ζήτημα αυτό, έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τη Merkel, κρατώντας σχηματικά ένα πιστόλι στο κρόταφο της Καγκελαρίου. Ωστόσο πολλοί Γερμανοί, συμπεριλαμβανομένης της Merkel, πιστεύουν πως το όπλο του ΣΥΡΙΖΑ έχει άσφαιρα πυρά.

Στη Βρετανία, υποτιμούμε το βαθμό που η Γερμανία υποστηρίζεται εντός της ΕΕ σχετικά με το πρόγραμμα λιτότητας. Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, όσο και ο Γάλλος ομόλογός του, François Hollande(και διάδοχος του Nikolas Sarkozy), μπορεί να αποδοκιμάζουν την οικονομική αυστηρότητα που θέλει να επιβάλει η Merkel, αλλά η Γερμανία είναι κάθε άλλο παρά απομονωμένη πολιτικά στις εκκλήσεις της για μεγαλύτερη λιτότητα χωρίς «αν» και «αλλά».
Η Γερμανία διαθέτει συμμάχους στα Α, το Β και το Ν της Ευρώπης, σε χώρες όπως η Αυστρία, η Φινλανδία, η Λετονία και η Σλοβακία. Κάποια απ' αυτά τα κράτη έχουν ήδη ζήσει την σοκαριστική εμπειρία αυτών των αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας και κανένα από αυτά δεν συμφωνεί με την ιδέα η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί σαν ειδική περίπτωση.

Η εξουσία μπορεί να αλλάζει χέρια στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το γεγονός θα «συγκινήσει» τις καρδιές των κυβερνώντων στο Βερολίνο.
Πηγή
http://www.triklopodia.com/2012/06/independent.html
Read more