Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Γιούνκερ: Είπα στον Σαμαρά πως δεν θα γίνουν αλλαγές στο Μνημόνιο

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/samaras-giounker-660.jpgΑποκαλυπτικός για την συζήτηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, είχε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε πως είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές στο Μνημόνιο.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στον δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό «Ο1», είπε πως οι αλλαγές στο πρόγραμμα τω μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, δεν θα γίνου, αλλά το μόνο που θα μπορούσε να επιτευχθεί θα ήταν μία χρονική παράταση.
«Του εξήγησα (στον Αντώνη Σαμαρά) πως, αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε το πρωί της Δευτέρας μακροσκελή συνομιλία με τον κ. Σαμαρά.
«Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, είχα δηλώσει πως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη χρονική παράταση. Η ύφεση είναι πιο σημαντική στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θέλει να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης παράτασης και ιδιαίτερα στην ακριβή διάρκειά της.
iefimerida
http://olympia.gr/2012/06/19/%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%ba%ce%b5%cf%81-%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af/#more-163632