Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Επικοινώνησαν Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς

Τα συγχαρητήρια και το πρώτο ανάγνωσμα του εκλογικού αποτελέσματος μετέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για καθαρή νίκη της Ν.Δ., η οποία δεν επιδέχεται αμφιβολία και αποτελεί ισχυρό μήνυμα του εκλογικού λαού για τη συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και θα εργαστεί κοπιωδώς για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Καραμανλής φέρεται να επισήμανε στον κ. Σαμαρά ότι απαιτείται η ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση για τη συγκρότηση κυβέρνησης και θεώρησε κρίσιμη τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, οπότε και θα πρέπει η ελληνική πλευρά να έχει προετοιμάσει τις διαπραγματευτικές γραμμές της για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι για μια ακόμη φορά ο κ. Καραμανλής εκδηλώνει την αμέριστη στήριξη του στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά και εξακολουθεί να διαδραματίζει τον εγγυητή της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

newsbomb.gr

http://olympia.gr/2012/06/18/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8e%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%ba-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1/