Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το στήσιμο της υπόθεσης Βατοπαιδίου η οποία έγινε από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα

Read more

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Read more

Ο Πάγκαλος στο Mega... φυσικά...

Χωρίς σχόλια από εμάς! http://taxalia.blogspot.com/2010/09/mega_25.html
Read more

ΒΙΝΤΕΟ:Γιουχα εναντίον κυβερνητικών βουλευτών στην Καβάλα

δείτε το μπάχαλο και τα μπινελίκια των οργισμένων φορτηγατζήδων, εναντίον βουλευτών ΠΑΣΟΚ Καβάλας (ο βουλευτής που μιλάει είναι ο Μιχ.Τιμοσίδης. Η ιαχή "κλέφτες, κλέφτες" δονεί την ατμόσφαιρα:

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_1274.html
Read more

TaXalia: Macedonia's Nr.1 blog: Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου για την επίσκεψη Παπανδρέου στη ΝΥ

Read more

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!!!(ανακοινοποίηση στο ορθό)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΠΕ κ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:


ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο κ. ΤΣΑΚΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.


Η ΑΙΡΕΤΟΣ κ. ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.
ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΙ ΔΥΟ ΑΙΡΕΤΟΙ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΟ κ. ΤΖΙΩΡΑ!
Ο κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ, ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ!


ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Ο κ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ ΝΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ Γ.Σ. Ή ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ!.


Ο κ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ!


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ !


ΛΙΓΟ ΟΨΙΜΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ! ΣΕ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ!!!


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ, κ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟ, ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ!ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΚ Π.Ε. ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ:

ΤΥΧΑΙΟ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ( 22 - 9 - 2010 )
Ο ταμίας της ΔΟΕ Βασίλης Τσιάκος και ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης επισκέφθηκαν χθες την πόλη της Κοζάνης για ανημέρωση.
Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, παρεβρέθησαν μέλη των  Δ. Σ. των  Συλλόγων εκπαιδευτικών Π. Ε. Κοζάνης και Φλώρινας,  η αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΠΕ  Κοζάνης και ο Αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Μακεδονίας.
Οι υπόλοιποι Αιρετοί των ΠΥΣΠΕ  Δυτικής Μακεδονίας και ο Αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ  Γιάννης Ντόκος, θεωρήθηκε ότι δεν είχαν σοβαρό λόγο να ενημερωθούν και δεν κλήθηκαν .
Όσο για την ενημέρωση, περιμένουμε ενημέρωση, από τους ενημερωμένους
http://goutzidim.blogspot.com/2010/09/blog-post_23.html
Read more

Το δάκρυ του Κώστα Καραμανλή!

Το Σεπτέμβριο του 2009, ο Κώστας Καραμανλής θα θέλει να τον ξεχάσει για πάντα. Αφού προκήρυξε τις εκλογές, κόντρα σε όλα τα στελέχη του που του ζητούσαν να δώσει τη μάχη μέχρι την άνοιξη του 2010, έκανε κάτι ξένο προς το χαρακτήρα του: Ανέβηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μυστικά, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Κατέλυσε στο σπίτι της οδού Μητούδη, αντί του παραδοσιακού "Μακεδονία Παλλάς", ενώ έδωσε εντολή να μην γίνει καμία κινητοποίηση. Ο κόσμος της πόλης, που αλλιώς τον είχε συνηθίσει, εξεπλάγη! "Ο Καραμανλής ήρθε σαν τον κλέφτη!" σχολίαζαν οι φίλοι του οι ταξιτζήδες στις πιάτσες.

Την επόμενη το βράδυ πήγε στο Βελλίδειο, εκφώνησε τη περίφημη ομιλία που προέβλεπε το "πάγωμα" μισθών και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Μόλις ολοκληρώθηκε η εκφώνησή της, ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου έσκυψε προς τη πλευρά του Προκόπη Παυλόπουλου και του ψιθύρισε: "Τελειώσαμε!".

Το βράδυ της ήττας ο Καραμανλής πήγε στο Ζάππειο και έκανε σκυθρωπός τη δήλωση αποδοχής ήττας. Ήταν ψύχραιμος, αλλά η φωνή του "έσπασε" σ' ένα μόνο σημείο: Όταν είπε ότι διερρήχθη η σχέση εμπιστοσύνης του με τον κόσμο. Πιο πολύ και από την ήττα του στοίχισε αυτό: Ότι χιλιάδες Νεοδημοκράτες, που ψήφισαν τον Ράλλη, τον Αβέρωφ, τον Μητσοτάκη, τον Έβερτ, τον "αρνήθηκαν", σε σημείο που να μην καταφέρει να πιάσει ούτε το ιστορικό ποσοστό της παράταξης, το 38%. Ήταν μεγάλο χτύπημα για την υπερηφάνειά του.

Ένα μήνα μετά τις εκλογές και ενώ είχε ήδη παραιτηθεί, ο Καραμανλής αποφάσισε να πάει στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης. Παρέστη στις ομιλίες, άκουσε τον Σαμαρά, μίλησε με τον κόσμο που τον είχε πικράνει αλλά γενικώς έδειχνε απόμακρος. Μόλις τελείωσε από τις κομματικές του υποχρεώσεις, έκανε κάτι που άφησε τους συνεργάτες του άφωνους: Πήρε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, μόνος, και οδήγησε επί ώρες στους δρόμους της πόλης. Πέρασε έξω από τα στέκια του, πήγε στο σιδηροδρομικό σταθμό, στις γραμμές του οποίου καθόταν και έτρωγε λουκάνικα μαζί με τους εργαζόμενους ως υποψήφιος βουλευτής, ατένισε τον Θερμαϊκό.

Την περασμένη εβδομάδα που ανέβηκε στη ΔΕΘ, ο Καραμανλής άρχισε να πιάνει ξανά το νήμα της επαφής με το κόσμο. Αυτή τη φορά, η φρουρά του δεν τον προστάτευσε ούτε του άνοιγε δρόμο. Τον άφησε να γίνει ένα με τον κόσμο στα σκαλιά του Βελλίδειου. Ο Καραμανλής το απόλαυσε. Και όταν με δυσκολία μπήκε στο 4x4 που τον μεταφέρει, κάποιοι ορκίζονται ότι τον είδαν να δακρύζει ξανά...

(Στρυμών - Επίκαιρα) online-pressblog.blogspot.com
Read more

Απλή αυτοκριτική ή προαναγγελία λήψης μέτρων από τον κ. Πάγκαλο;;

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Σεπτεμβρίου 25, 2010
Σήμερα το πρωϊ, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Πάγκαλος, δικαιολογώντας τη γνωστή φράση του «όλοι μαζί τα φάγαμε…. κ.λ.π.» είπε τρεις φράσεις σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που εμείς τις αξιολογούμε ως σημαντικές και σημαδιακές.
Ειδικότερα και κατά τη ροή της συζήτησης είπε:
1) Όλος ο κόσμος ξέρει ότι έχουμε δημοσίους υπαλλήλους που δεν χρειαζόμαστε.
2) Ένας στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους είναι άχρηστος και
3) Η ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, δεν είναι το δημόσιο.
Αναρωτιόμαστε αυτές οι τρεις φράσεις που αφορούν άμεσα τους δημοσίους υπαλλήλους και τη χρησιμότητάς τους, έγιναν τυχαία από…. τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ή ουσιαστικά προαναγγέλλουν τη λήψη σχετικών μέτρων για τους δημοσίους υπαλλήλους;
Εμείς πάντως από αυτό εδώ το blog, έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι η λήψη αποφάσεων σχετικά με την «διαρθρωτικές» αλλαγές στο Δημόσιο και την τύχη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αυτά ας τα έχουν υπόψη τους οι ψηφοφόροι.
Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_139.html
Read more

Έργα και ημέρες του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντου, της Αγγελικής Φατούρου

DAKEPEKOZ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!!

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ…
ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΔΕΚΑΝΕΙΣ…
Έργα και ημέρες του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Γ. Κουμέντου
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις ταξικές-εκμεταλλευτικές κοινωνίες, οι υφιστάμενοι  [δεκανείς - υπολοχαγοί και λοιπές ορντινάτζες της εξουσίας], να επιδεικνύουν  ζήλο υπέρμετρο στην εφαρμογή των κεντρικών κατευθύνσεων. Οι λόγοι είναι πολλοί, κατανοητοί και χιλιοαναλυμένοι.  Απλά αξίζει να σημειώσουμε ότι όσο πιο μεγάλη η κρίση, τόσο πιο μεγάλος ο ζήλος…
Σ’ αυτήν την κατηγορία προφανέστατα ανήκει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, με τον οποίο έχει ασχοληθεί δεκάδες φορές μέσα σε λίγους μήνες το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, εναντίον του οποίου έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ.
Συνεχίζοντας, λοιπόν, το «θεάρεστο» έργο του –της υλοποίησης του αγοραίου σχολείου του Μνημονίου, των περικοπών, της συγχώνευσης τμημάτων  και σχολείων, της καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών κλπ– έδωσε ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή στους Προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να επιβάλουν , ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΠΑΡΑΤΥΠΑ, σε όλους τους καθηγητές που «διατέθηκαν» [τι όρος κι αυτός!] στην Πρωτοβάθμια ωράριο 21 ωρών, ανεξάρτητα από το ωράριο που σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται [άρθρο 14, παρ. 14 του ν. 1566/85). Και για όσους δεν αποδεχθούν αυτήν την ωμή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων διέταξε [θυμίζουμε και το κατάπτυστου ύφους και ήθους έγγραφο του ιδίου προς τα ΠΥΣΕ, βλ. «εντέλλεσθε…»] να γίνεται περικοπή μισθού!!
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, λοιπόν, ότι κανένας νόμος δεν υπάρχει που να αλλάζει το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο του διατιθέμενου στην Πρωτοβάθμια εκπαιδευτικού. Ίσα-ίσα ο νόμος κατοχυρώνει το ωράριό του.  Επομένως από τα ΠΥΣΠΕ διεκδικούμε, σε συνεργασία με τους Διδασκαλικούς Συλλόγους, 21-19-18-16 διδακτικές ώρες, ανάλογα σε ποια κατηγορία υπαγόμαστε. Σε αντίθετη περίπτωση καταθέτουμε ενστάσεις, ακόμη και αγωγές εναντίον όσων υπογράφουν τέτοιες παράνομες εντολές.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους καθηγητές που υφίστανται αυτήν την πρόδηλη αυθαιρεσία να το δημοσιοποιήσουν, να μην αποδεχθούν καμιά τροποποίηση των εργασιακών τους σχέσεων, να έρθουν σε επαφή με τους Διδασκαλικούς Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ της περιοχής τους, ώστε όλοι μαζί δυναμικά να απαιτήσουμε όσα μας ανήκουν και  με αγώνες έχουμε κατακτήσει.
Όσο για τον κ. Περιφερειάρχη, δυστυχώς, θα επανέλθουμε…

ΑΘΗΝΑ, 24/9/2010

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΣ στο 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10266
Read more

Βατοπαίδι: Απόλυτη δικαίωση της στάσης Καραμανλή να μην μιλάει... περιμένοι να μιλήσουν οι άλλοι πρώτα... όπως άρχισαν να μιλάνε χθες στον ΣΚΑΪ | Δεξί Εξτρέμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ DEXI EXTREM!!!Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ!!!


Βατοπαίδι: Απόλυτη δικαίωση της στάσης Καραμανλή να μην μιλάει... περιμένοι να μιλήσουν οι άλλοι πρώτα... όπως άρχισαν να μιλάνε χθες στον ΣΚΑΪ | Δεξί Εξτρέμ
Read more

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ


ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ


ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ

ΔΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ



ΠΛΙΑΣΑ ΣΟΦΙΑ



ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ



ΤΣΑΟΥΣΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ



ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ



ΜΠΟΖΙΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ



ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ



ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ



ΔΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ


ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΕΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!
Read more

Χωρίς ζημίες το Βατοπέδι

Νεότερα δεδομένα αναμένονται μετά τη νέα πραγματογνωμοσύνη που διέταξε πρόσφατα η προανακριτική

24/09/2010
Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σημερα.


Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, προκύπτουν από εκθέσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος.


Τα νέα δεδομένα αποτελούν μία σημαντική ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.


Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί, αλλά και διαμορφώνει την επικαιρότητα εδώ και τρία χρόνια.


Νεότερα στοιχεία
αναμένονται μετά τη νέα πραγματογνωμοσύνη που διέταξε πρόσφατα η προανακριτική.
http://www.skai.gr/news/politics/article/152558/horis-zimies-to-vatopedi-/
Read more

Προσλήψεις Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ν. Κοζάνης

  ΚΟΥΤΣΩΝΑΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ71 0 B 800 Α-Κοζάνη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Braille ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ71 0 B 334 Α-Κοζάνη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΑΛΤΣΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕ61 0 B 89 Α-Κοζάνη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Braille ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΕ71 0 B 342 Α-Κοζάνη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ71 0 B 85 Α-Κοζάνη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Braille ΤΣΟΓΓΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕ71 0 B 349 Α-Κοζάνη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΧΑΙΤΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ71 0 B 673 Α-Κοζάνη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Read more

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ (ΠΕ11) ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΟΣΧΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΜΠΟΡΑΝΤΑ ΧΑΪΔΩ
Read more

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΕ70) ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ
ΚΑΡΑΛΕΥΤΕΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΝΤΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΝΙΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ  
ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΚΕΥΗ ΑΝΝΑ




Read more

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις - Τροποποιήσεις - Ανακλήσεις αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ

Read more

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

ΤΟ ΚΥΣΠΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Γ΄ΦΑΣΗΣ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 8 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (ΠΕ 70).
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Read more

Zητήθηκε αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. της τρόϊκας! - Μέχρι το 2016 υπό το ΔΝΤ η χώρα!

ImageΑιφνιδιαστικά η κυβέρνηση χθες το βράδυ δια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε πρακτικά αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας που έχει συμφωνηθεί να δοθεί στην Ελλάδα, μόλις τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου! Αυτό σημαίνει παράταση της ξένης κατοχής στην χώρας από την τρόϊκα μέχρι το 2016 το ολιγότερο! Το άτυπο, αλλά πραγματικό αίτημα συζητήθηκε χθες το βράδυ στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τρία πράγματα: Το ένα ήταν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μέχρι το 2016 (καθυστέρηση έναρξης εξόφλησης και παράταση του χρόνου ολόκληρωσης) το δεύτερο η πρόσθετη οκονομική ενίσχυση αν χρειαστεί και το τρίτο ήταν να δεσμευεθεί με δημόσια δήλωσή της η τρόϊκα μέχρι το τέλος της χρονιάς ότι θα το πράξει αυτό, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις στο ήδη επιβαρυμένο οικονομικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας διεθνώς. Ήδη το θέμα έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από την άτυπη, αλλά ουσιαστική αίτηση αναδιάρθωσης χρέους λείπει το στοιχείο του «haircut» δηλαδή του «κουρέματος» των τόκων ή μέρους του δανείου, αλλά αυτό κρίνεται εξαιρετικά πρόωρο να συζητηθεί τώρα. Για τους γνωρίζοντες αυτό ήταν κάτι απόλυτα αναμενόμενο: Ρίχνουν για άλλη μια φορά στην πλάτη των Ευρωπαίων φορολογουμένων τις επισφάλειες των μεγάλων ξένων τραπεζών που άπληστα δάνεισαν τη χώρα.
Και πρακτικά αναδιαρθρώνουν το χρέος, ξεπληρώνοντας με τα λεφτά των Ευρωπαίων τις ξένες τράπεζες. Μάλιστα, είναι άγνωστο αν αυτά τα 110 ή 150 ή όσα τελικά χρήματα δοθούν στις ξένες τράπεζες με τον μανδύα της "βοήθειας προς την Ελλάδα" θα επιστραφούν στους Ευρωπαίους δανειστές...
Πάντως, άλλη λύση δεν υπήρχε πέρα από την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς χρέους. Αυτό σίγουρα θα είχε μεγάλες επιπτώσεις, αφού τεχνικά θα σήμαινε "πτώχευση" έστω και ελεγχόμενη. Με το να επιλέξουν αναδιάρθρωση του δευτερογενούς χρέους (το οποίο φυσικά και ήταν αδύνατον να αποπληρωθεί εντός μόλις μίας τριετίας, αφού ζητούσαν να εξοφλήσουμε τα 110 δισ. και τον τόκο εντός μίας τριετίας όταν τα 300 δισ. τα είχαμε δανειστεί σε διάστημα 30 ετών!), ας πούμε ότι θεωρείται το "μικρότερο κακό", αλλά δεν λύνει το πρόβλημα αν συνολικά δεν έχουμε διαγραφή ("haircut") σε ποσοστό τουλάχιστον 20% του συνολικού δανεισμού και των τόκων. Απλά πράγματα...
Οπως έγινε σαφές μετά το road show του Γ.Παπακωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα, το συζητούμενο σενάριο παράτασης θα έχει βασικά τη μορφή της καθυστέρησης εξόφλησης του δανείου της τρόικας κατά 2-3 χρόνια, σε σχέση με τα συμφωνηθέντα βάσει του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η καθυστέρηση έναρξης της εξόφλησης αλλά και η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσής της.
Ετσι, οι δύο χρονιές στις οποίες συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο βάρος με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2014 και το 2015, όταν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας θα εκτιναχθούν από τα 50 δισ. ευρώ σε πάνω από 70 δισ. ευρώ, θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση, έως και 35 δισ. ευρώ. Αυτά όλοι τα γνώριζαν από την αρχή. Το ζήτημα είναι πως θα αντέξει αυτή την «χημειοθεραπεία» η ελληνική οικονομία η οποία δείχνει κάτι παραπάνω από σαφή τα ίχνη της κατάρρευσης.
Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχει και η πολιτική διάσταση που είναι εξίσου σοβαρή ή ακόμα σοβαρότερη: Βάσει των χθεσινοβραδινών εξελίξεων η χώρα μα αίτημα της κυβέρνησης αναμένεται να μείνει υπό την κατοχή του ΔΝΤ μέχρι το έτος 2016, τουλάχιστον! Και όλα αυτά ενώ πριν ελάχιστες εβδομάδες απο κοινού ΔΝΤ και κυβέρνηση συζητόύσαν δήθεν την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2011! Πρόκειται για άλλη μία παταγώδη διάψευση των ισχυρισμών του ΔΝΤ. Πάντως το τελευταίο έχει ήδη δεχθεί την αναδιάρθρωση των 110 δις.
Μετά την  ρύθμιση για την περαίωση, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η υστέρηση των εσόδων θα περιοριστεί ώς το τέλος του χρόνου κάτω από το 1,5 δισ. ευρώ, όπου είχε διαμορφωθεί το οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου και το έλλειμμα θα κλείσει στα προβλεπόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο.
Το ζήτημα είναι ότι όλος αυτός ο αγώνας για εξόφληση των ξένων τραπεζών χωρίς να γίνει σε αυτές απ'ευθείας η αίτηση αναδιάρθρωσης εξαντλεί την χώρα σε εθνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αμυντικών επενδύσεων που ήδη έχει μείνει πίσω πέντε χρόνια δεν αναμένετια να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2011. Το ηθικό του πρσωπικού λόγω της οικονομικής αφαίμαξης που υφίσταται, βρίσκεται στα κατώτατα επίπεδά του. Και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ελέγχου είναι κάτι παραπάνω από απειλή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/z-110-2016.html 
Read more

Πουλάει το 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το ελληνικό δημόσιο – Τα ΕΛΤΑ θα παραμείνουν μέτοχος - Τα δύο σχέδια...

 
Στην κατεύθυνση πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προσανατολίζεται το ελληνικό δημόσιο με στόχο να κινητοποιήσει τις τραπεζικές δυνάμεις σε ευρύτερες συγχωνεύσεις και εξαγορές.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες δύο είναι οι προτάσεις που εξετάζονται 1)διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θέλουν να διεκδικήσουν το ΤΤ.
Με βάση την πρόταση αυτή η τράπεζα που θα αποκτήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα έχει την δυνατότητα με μια διαδικασία σχέσης ανταλλαγής και όχι δημόσιας πρότασης να απορροφήσει το Ταμιευτήριο.
2)Η δεύτερη πρόταση περιλαμβάνει επίσης διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός στον οποίο όμως το σχήμα που τελικά θα επικρατήσει θα είναι τύπου Deutsche Telecom με τον ΟΤΕ.
Η Γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών κατέχει το 30% και το δημόσιο το 20%.
Στην περίπτωση του ΤΤ θα πωληθεί το 34% δηλαδή ο πλειοδότης θα ελέγχει την καταστατική μειοψηφία ποσοστό πάνω από 33% αλλά τα ΕΛΤΑ θα διατηρήσουν το 10% που ελέγχουν.
Οι σύμβουλοι του δημοσίου προσεχώς θα υποβάλλουν τις  προτάσεις τους για την ΑΤΕ και το ΤΤ.
Συγκεκριμένα η Lazard, HSBC και Deutsche Bank μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών.
Όπως έχει επισημάνει το www.bankingnews.gr από χθες από
χρώσες ενδείξεις ότι ατονεί το ενδιαφέρον για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εμφανίζονται στον τραπεζικό ορίζοντα.
Σύμφωνα με πηγές στις μεγάλες τράπεζες αρχίζει να κυριαρχεί ένα επιχείρημα το οποίο τουλάχιστον μπορεί να θεωρηθεί ανατρεπτικό.
Το ΤΤ διαθέτει πλεονάζουσα ρευστότητα 4,6 δις ευρώ είναι η διαφορά μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων.
Η ρευστότητα αυτή είναι κατά βάση τοποθετημένη σε ομόλογα που ανέρχονται σε 5,3 δις ευρώ.
Η Εθνική π.χ. αν αγόραζε το ΤΤ θα αποκτούσε πέραν των άλλων και τα 5,3 δις ευρώ ομόλογα και το χαρτοφυλάκιο από 20 θα διαμορφωνόταν στα 25 δις ευρώ ομόλογα.
Η Εθνική ελέγχει το 6% του ΤΤ. Με βάση ενδείξεις ο στόχος της Εθνικής είναι να μην καταλήξει σε κάποιο μεγάλο ανταγωνιστή.
Αν το αποκτήσει το ΤΤ η Πειραιώς η Εθνική φαίνεται να συναινεί…
Η Marfin έχει αποκτήσει το 4,5% με 4,7% του ΤΤ.
Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές δεν είναι ο στόχος η εξαγορά του ΤΤ.
Η Marfin θα πωλήσει σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα.
Η Alpha bank είναι αποστασιοποιημένη ενώ η Eurobank αποφεύγει να σχολιάσει.
Αν και κανείς δεν μπορεί να αναφέρει με βεβαιότητα ότι οι τράπεζες δεν θολώνουν σκόπιμα το τοπίο για λόγους επιχειρηματικής στρατηγικής, ωστόσο αυτό που προκύπτει από πολλές τράπεζες είναι ότι το ενδιαφέρον τους ατονεί ενώ  αν το ΤΤ καταλήξει στην Πειραιώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην διαμόρφωση των νέων τραπεζικών ισορροπιών.
Η επικρατούσα αίσθηση είναι ότι κάποιες τράπεζες σπρώχνουν το ΤΤ προς την τράπεζα Πειραιώς.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
Read more

Μην τολμήσετε..!!!

Διαβάζουμε σήμερα σε διάφορα ειδησιογραφικά site πως στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη ελέχθη ότι η δημόσια περιουσία μας αξίζει πάνω από 270 δισεκατομμύρια ευρώ..!!
και πως...ναι!!!...την πουλάμε!!!.
Νομίζουμε όμως πως κανένας δεν πουλάει κάτι το οποίο δεν του ανήκει...
Και αυτό γιατί?..
Γιατί δημιουργήθηκε με θυσίες και από το υστέρημα του Λαού!!.. 
Γιατί είναι περιουσία που ανήκει στον Ελληνικό λαό!!... και δεν νομιμοποιείται κανείς να την παζαρεύει όσο - όσο για κανέναν λόγο!!...πόσο μάλλον για να ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!!!

Αν λοιπόν είναι στις πρόθεσή σας ξανασκεφτείτε το..και...ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ..!!!!
Read more

Δεν υπολογίζετε το πολιτικό κόστος κύριε Ρέππα; Τότε γιατί περάσατε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο;



O Δημήτρης Ρέππας ισχυρίζεται με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων ότι δεν τους απασχολεί το πολιτικό κόστος. Τι λέτε τώρα; Τότε γιατί περάσατε ένα  ιδιαίτερα  ελαστικό νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες τους δώσατε δικαίωμα ψήφου; Ξέρατε πως τα ψέμματα σας και τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επέβαλλε το ΔΝΤ  θα επέφεραν τεράστια δυσαρέσκεια στο εκλογικό σώμα, έτσι αποφασίσατε να φτιάξετε ένα καινούριο εκλογικό σώμα για να καλύψετε τις απώλειες από τον θυμό των γηγενών. Δυσαρεστημένε από την οικονομική πολιτική πολίτη συνειδητοποίησε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντικαταστήσει τη ψηφό σου με αυτή των αλλοδαπών. 
http://citizengr.wordpress.com/ 
Read more

Εξεταστική για το Μνημόνιο θα φέρει η ΝΔ ως κυβέρνηση

Τη σύσταση μίας και μοναδικής Εξεταστικής όταν η Ν.Δ. έλθει στην εξουσία, ανήγγειλε σήμερα από το βήμα της Κ.Ο. ο Σαμαράς.



"Οταν θα έλθουμε στην κυβέρνηση θα κάνουμε μία και μοναδική Εξεταστική για το πως μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης και φτάσαμε στο Μνημόνιο" είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπό τα ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών του.


Στη σημερινή ομιλία του, όπως από χθες το μεσημέρι αναφέρει το parapolitika.gr, κορύφωσε τους τόνους της κριτικής του κατά του Παπανδρέου και ζήτησε από τους βουλευτές να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης λέγοντας ότι θα αξιολογήσει προσωπικά τη συμμετοχή του καθενός στον προεκλογικό αγώνα. 
http://enpatrais.blogspot.com/ 
Read more

«Με εμφανίζουν μεγαλοκτηματία, ενώ είμαι άτυχος κληρονόμος»


Δημοσιεύθηκε από πυρηνάρχης στο Σεπτεμβρίου 23, 2010
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (βλέπε παχύδερμο), αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για όσα του έχουν καταλογίσει οι δημοσιογράφοι και η κοινή γνώμη για τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσε στο πόθεν έσχες.
Έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά από όλους να σταθούν στο πλευρό του. “ Με εμφανίζουν μεγαλοκτηματία, ενώ είμαι άτυχος κληρονόμος”, δήλωσε για να αιτιολογήσει τον αριθμό ακινήτων που δηλώσει στη φορολογική του δήλωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου
“Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2010
Είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η δήλωση του «Πόθεν Έσχες», αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Τύπος αξιολογεί τα στοιχεία, ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως «μεγαλοκτηματίας» και γίνεται αποδεκτός με τέτοιους χαρακτηρισμούς από το σύνολο των εφημερίδων (Απογευματινή, Το Βήμα, Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Τα Νέα κλπ).
Αν, όμως, η έμφαση ήταν στο «πόθεν» και «πότε», αλλά και ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν επεδείκνυαν την γνωστή ραθυμία ως προς την μελέτη των στοιχείων, θα προέκυπτε μια διαφορετική εικόνα, μια εικόνα ενός κάπως άτυχου κληρονόμου.
Τα τρία τελευταία χρόνια αποβιώνουν διαδοχικά ο πατέρας του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ηλικία 91 ετών και η πρώτη ξαδέρφη του πατέρα του, Αγλαΐα Γ. Παγκάλου, η οποία τον καθιστά κληρονόμο με διαθήκη. Επέρχεται, λοιπόν, ως εκ τούτου, μια ριζική αλλαγή στην φορολογική κατάσταση του μέχρι τότε άκληρου Θ. Πάγκαλου, ο οποίος, ακόμη μέχρι σήμερα, πασχίζει για να αποδεχθεί και να καταγράψει διάφορα αγροτεμάχια που του περιήλθαν. Όπως γνωρίζουν εκατομμύρια συμπολιτών μας, όταν μπλέκεις με κληρονομικά ακίνητα, που προέρχονται με την σειρά τους από παλαιότερα κληρονομικά ακίνητα από πολυμελείς οικογένειες, τελικά μπορείς να βρεθείς με δεκάδες δικαιώματα ιδιοκτησίας του τύπου: 1/20 σε αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων, 1/16 σε παλαιά οικία 70 τ.μ. κλπ.
Για να δώσουμε ένα ακόμα παράδειγμα του πώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως «μεγαλοκτηματίας», το περίφημο αμπέλι του έκτασης 12,5 στρεμμάτων απεικονίζεται –ορθώς- ως 4 διαφορετικά ακίνητα, διότι προέρχεται από διαφορετικές αγορές από το 1987 έως το 1994.
Τα περισσότερα ακίνητα από αυτά που δεν προέρχονται από κληρονομιά έχουν αγοραστεί με δάνεια, τα οποία ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει ξεχρεώσει ακόμα. Πχ το διαμέρισμα 80 τ.μ. στην οδό Πατριάρχου Φωτίου που, πλέον, δεν του ανήκει, έχει αγοραστεί με χρηματοδότηση από την Τράπεζα που δανειοδοτούσε την αγορά γραφείων από Βουλευτές.
Ασφαλώς, δε χρειάζεται να αναφερθεί ότι μπορεί κάποιος να έχει 30 αγροτεμάχια (όπως είναι τα περισσότερα από τα ακίνητα του Θεόδωρου Πάγκαλου), αλλά η αξία τους να υπολείπεται εντυπωσιακά από ένα μόνο οικόπεδο ή σπίτι, αν αυτό βρίσκεται στην σωστή τοποθεσία…
Το εισόδημα του Θεόδωρου Πάγκαλου για το οικονομικό έτος 2009 ήταν 42.553 ευρώ και της συζύγου του 49.195 ευρώ. Τα 646.000 ευρώ που καταγράφονται ορθώς στη δήλωση «πόθεν έσχες» προέρχονται από την πώληση κληρονομούμενων ακινήτων. Παρά την ενδόμυχη επιθυμία του Θεόδωρου Πάγκαλου τα χρήματα αυτά να παραμείνουν στον λογαριασμό του, δυστυχώς αυτά απλώς διήλθαν για να καταλήξουν στην Εφορία. Ως γνωστόν -και ορθώς, διότι έτσι αποφεύγεται η υπερσυγκέντρωση ακινήτων σε λίγους- οι φόροι κληρονομιάς είναι υψηλοί. Ο έτερος λόγος που επιλέχθηκε η πώλησή τους είναι, φυσικά, ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεμπλέξεις οριστικά με τα 1/20, 1/16 κλπ.

Συμπέρασμα: ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είναι ακόμα μεγαλοκτηματίας. Όπως λέει ο ίδιος έχει και άλλους να κληρονομήσει ακόμα. Σαν δε ντρέπεσαι ρε Πάγκαλε, που τολμάς και ξεστομίζεις όλα αυτά τα “μαργαριτάρια”. Αλλά, βλέπετε είναι τόσο σοβαρό και αξιόλογο στέλεχος του ελληνικού κοινοβουλίου, που ακόμα είναι ενεργό στην πολιτική ζωή του τόπου. Να δούμε πότε θα φυσήξει κανένας “MALAKAS” να σε πάρει και να σε σηκώσει όπως το σημαιάκι…
http://www.enimerwsi.com/2010/09/blog-post_3174.html

http://olympia.gr/



Read more

ΞΕΦΤΙΛΑ! -Κε Ραγκούση γιατί δεν στέλνεις σπίτι του τον ανεκδιήγητο κ. Γιώργο Χριστοδουλάκη, ώστε να μην σας κάνει ρόμπες;


 
 

O οικονομικός συντάκτης Χρήστος Κώνστας, χάρη στη παρατηρητικότητα και την εμπειρία του, απεκάλυψε το στημένο παιγνίδι ανάμεσα στον αμαρτωλό ΟΠΑΠ (το γιουσουφάκι των νταβατζήδων) και τον Γενικό Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων κ. Γιώργο Χριστοδουλάκη.
Ο τελευταίος παρά τις καλές σπουδές του (δημοσιεύουμε βιογραφικό στο τέλος του κείμενου), εκφώνησε ομιλία την οποία είχε γράψει στέλεχος του ΟΠΑΠ-πράγμα ανεπίτρεπτο (χαμπαριάζει ο ΟΠΑΠ απο κάτι τέτοια; ) μια και ο διεφθαρμένος οργανισμός, συμμετέχει μαζί με άλλες εταιρίες, στην ανοιχτή διαβούλευση με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιγνιδιών!

Είναι να απορεί κανείς  γιατί ο Ραγκούσης τον κρατάει ακόμη στη θέση του.

Η ξεφτίλα, η διαπλοκή και η ξιπασιά δεν έχουν όρια ούτε με αυτή τη κυβέρνηση  που παριστάνει την παρθένα στήνοντας Εξεταστικές της πλάκας, που όταν φτάνουν στο ψητό αυτοδιαλύονται όπως πάει να γίνει με την Εξεταστική για τη Siemens η οποία μόλις έπεσε πάνω στο μεγάλο ψάρι, τον λαδιάρη Καρακώστα που ήταν απο τους....βασικούς λαδωτήρες του συστήματος, πάει ν αυτοδιαλυθεί. Το πούλο! Ττυχαίο; Δεν νομίζω...

Ιδου η ξεφτίλα του κυβερνητικού στελέχους δια χειρός Χρήστου Κώνστα>

Τη Τρίτη το βράδυ, οι δημοσιογράφοι του οικονομικού ρεπορτάζ δέχθηκαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μια ομιλία-παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων Γιώργου Χριστοδουλάκη.

Η έκπληξη των συντακτών ήταν τεράστια όταν ανακάλυψαν πως την ομιλία αυτή ΔΕΝ την είχε γράψει ο κ. Γενικός( φωτογραφία)  ούτε κάποιο στέλεχος του Υπουργείου αλλά ένας εργαζόμενος μιας ανώνυμης εταιρείας!
 Ανοίγοντας τον φάκελο «properties» του κειμένου -που έστειλε ο ίδιος ο κ. Γενικός στους Δημοσιογράφους- αναφέρεται ως συγγραφέας ο κύριος Κ.Φ. στέλεχος του ΟΠΑΠ!
 Με λίγα λόγια, σε μια «ανοικτή διαβούλευση» με στόχο την «απελευθέρωση της αγοράς» των τυχερών παιχνιδιών, η κυβέρνηση ανέθεσε τη συγγραφή της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα, σε ένα στέλεχος μιας από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες!
 Είναι σαν να καλούσαν τον κ. Τζωρτζάτο ή τον κ. Τσάμο να γράψουν την τροπολογία για την απελευθέρωση της αγοράς των οδικών μεταφορών….
 Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που -κατά τα φαινόμενα- το Δημόσιο αντί να πουλήσει μόνο του τις άδειες για τον νόμιμο τζόγο εισπράττοντας το αντίστοιχο τίμημα, θα αναθέσει στον ΟΠΑΠ τον ρόλο του «διαμεσολαβητή» για την διάθεση των αδειών… Ο τζίρος των παράνομων παιχνιδιών ανέρχεται σε 4 δις € αλλά η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν θέλει να εμπλακεί σ’ αυτό το προσοδοφόρο πεδίο φορολογίας…
 Η στήλη δεν έχει διάθεση να κρίνει το ορθόν ή μη της επιλογής αυτής.
Αλλά το ερώτημα παραμένει: Τι εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, της κατάθεσης προτάσεων από φορείς και επαγγελματίες, όταν τελικά η κυβέρνηση έχει από καιρό όπως φαίνεται αποφασίσει να αναθέσει στον ΟΠΑΠ τον ρόλο του «διαμεσολαβητή»; Σημειώνεται πάντως πως αυτό είναι ένα μοντέλο που ακολούθησε η Γαλλία η οποία τώρα υποχρεώνεται να το αλλάξει αφού δεν εξυπηρετεί τη βασική αρχή της «απελευθέρωσης των αγορών»…
Προφανώς η κυβέρνηση αποφάσισε να αγνοήσει την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη διαβούλευση που ενώ συμφωνεί με τη δημιουργία μίας ισχυρής Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, δίνοντας έμφαση στην ακεραιότητα, την κατάρτιση και την εμπειρία των ανθρώπων που θα την στελεχώσουν, τονίζουν ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η δημιουργία ή η ενίσχυση μονοπωλίων και επιλέγουν τη χορήγηση πολλών αδειών.
Η Ελλάδα πληρώνει καθημερινά πρόστιμο 32.000 €, δηλαδή 1 εκατομμύριο € το μήνα ή 11 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επειδή από το 2002 είχε «την έμπνευση» να απαγορεύσει συλλήβδην όλα τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια μετά τις αποκαλύψεις ενός δημοσιογράφου, του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Η απελευθέρωση της αγοράς επείγει εδώ και πολλά χρόνια και φυσικά κάθε μέρα καθυστέρησης κοστίζει ακριβά…

Στην εκδήλωση-παρουσίαση των αποτελεσμάτων της «διαβούλευσης» για τον νόμο περί «τυχερών παιγνίων», ο Γενικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης ρωτήθηκε: «Μήπως ο ΟΠΑΠ έχει αναλάβει κάποιον  ρόλο στην συγγραφή του σχετικού νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς;»
 Η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «Σε καμιά περίπτωση».
 Κατόπιν ο κύριος Γενικός διένειμε στους δημοσιογράφους την ομιλία του, την οποία εντελώς συμπτωματικά είχε γράψει ένα στέλεχος του ΟΠΑΠ….

Ο κος Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ;

Γεννήθηκε το 1968 στα Χανιά της Κρήτης. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Manchester Business School του Πανεπιστημίου του Manchester, Μ. Βρετανία. Κάτοχος PhD και MSc στην Ποσοτική Χρηματοοικονομική από το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, καθώς και MSc και πτυχίου Οικονομικής Επιστήμης και Οικονομετρίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εξειδικεύεται στην ποσοτική ανάλυση, πρόβλεψη και αποτίμηση των χρηματοοικονομικών κινδύνων και τη συστημική ευστάθεια και ρύθμιση. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος και ως ακαδημαϊκός στο Cass Business School του City University του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Exeter, Μ. Βρετανία. Το ερευνητικό του έργο δημοσιεύεται σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_192.html#more
Read more

Κοροϊδία ΠΑΣΟΚ, περαίωση υπέρ πλουσίων και σε βάρος φτωχών!


Αυτή πια η νέα κοροϊδία με την φορολογική περαίωση δεν αντέχεται. Απορούμε πως το ΔΝΤ και γενικά η Τρόϊκα, που υποτίθεται έχουν τον τελευταίο λόγο σ’ αυτά τα θέματα, ανέχονται αυτή την κοροϊδία σε βάρος του λαού.
Τι θέλουμε να πούμε:
Εδώ γίνεται μια τεράστια οικονομική αφαίμαξη των οικονομικά ασθενέστερων επαγγελματιών υπέρ των πλουσιότερων επαγγελματιών του κάθε χώρου, η οποία εντοπίζεται....
στο πλαφόν που βάζει η κυβέρνηση προς τα κάτω. Ειδικότερα: Για τους επαγγελματίες που τηρούν φορολογικά βιβλία Α, Β και Γ κατηγορίας, το ελάχιστο ποσόν κατ’ έτος που πρέπει να καταβάλλουν είναι 400, 700 και 1000 ΕΥΡΩ αντίστοιχα. Αν τώρα κάνετε τους υπολογισμούς, σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο που δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (2% Χ ακαθαρίστων εσόδων Χ 20% φόρος), θα διαπιστώσετε ότι π.χ. για τη δεύτερη κατηγορία, 700 ΕΥΡΩ το χρόνο θα πληρώσει και εκείνος που είχε ακαθάριστα έσοδα 175.000 ΕΥΡΩ το χρόνο και το ίδιο 700 ΕΥΡΩ θα πληρώσει και εκείνος που είχε ακαθάριστα έσοδα μόλις 1000 ΕΥΡΩ το χρόνο.
Αυτή λοιπόν η ρύθμιση λειτουργεί υπέρ των πλουσίων επαγγελματιών και σε βάρος των φτωχών. Το σωστό θα ήταν να εφαρμόσει η κυβέρνηση τον μαθηματικό της τύπο αναλογικά και χωρίς το αισχρό πλαφόν σε βάρος των οικονομικά αδύνατων επαγγελματιών.
Και το χειρότερο είναι....


ότι οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ομάδων που υποτίθεται ότι διαβουλεύονται με την κυβέρνηση δεν κάνουν καθόλου λόγο για το αισχρό πλαφόν, αλλά μιλούν μόνο για τους συντελεστές του μαθηματικού τύπου (δηλαδή το 2% να γίνει 1%) κάτι που θα ευνοήσει τους ακόμα πιο πλούσιους επαγγελματίες.
Αυτοί λοιπόν είναι και οι Έλληνες συνδικαλιστές που εκπροσωπούν υποτίθεται τους επαγγελματίες, οι οποίοι πηγαίνουν σαν πρόβατα και τους ψηφίζουν.
Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ως στόχο να εξαθλιώσει το λαό και να δημιουργήσει μια νέα κοινωνία που το μεγαλύτερο μέρος της θα είναι ένα εξαθλιωμένο προλεταριάτο εύκολο στην σοσιαλίζουσα πολιτική εκμετάλλευση.
Καλούμε τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό και να μην επιτρέψουν να παιχτεί αυτό το παιχνίδι σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά ομάδων. Ή θα πρέπει να καταργηθεί εντελώς το πλαφόν και να ισχύσει η αναλογική φορολόγηση ή θα πρέπει να μειωθεί σε ανεκτά από τη κοινή λογική όρια για τους φτωχότερους επαγγελματίες.
(Προεδρική Δημοκρατία)

http://online-pressblog.blogspot.com

Read more

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκαρδιωτική ανάλυση Ελβετικού fund για τον προυπολογισμό της χώρας μας

 

Προχωρήσαμε στην ανάλυση της πορείας του ελληνικού προυπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2010 και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ενώ το δημοσιονομικό έλλειμα μειώνεται, η έξοδος από την κρίση είναι ακόμα πολύ μακριά!
Μια απλή ματιά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στα έσοδα και τα έξοδα για αυτό το διάστημα (που αντιπροσωπεύουν το 67% όλης της χρονιάς) δείχνει ότι :
  • τα έσοδα αντιπροσωπεύουν το 59% αυτών που προέβλεπε ο αναθεωρημένος προυπολογισμός τον Ιούνιο ενώ έπρεπε να βρίσκονται στο 67% έτσι υπάρχει υστέρηση από το χρονοδιάγραμμα. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα νέα μέτρα εφαρμόζονται και θα αποφέρουν επιπρόσθετα έσοδα. Αμφιβάλλουμε λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης του ΑΕΠ (εκτιμάται στο – 4% για το τρέχων έτος) και της αυξανόμενης ανεργίας (11,6% στα τέλη Ιουνίου).
  • εν τω μεταξύ τα έξοδα ανήλθαν στο 64% του προυπολογισμού, πάνω κάτω σύμφωνα με το πρόγραμμα, όμως οι πληρωμές τόκων βρίσκονται ήδη στο 84% λόγω των αυξημένων επιτοκίων του βραχυπρόθεσμου δανεισμού (ο μόνος τρόπος που η Ελλάδα μπορεί να μαζέψει χρήματα από τις αγορές) και το αυξημένο risk premium που απαιτούν οι επενδυτές συνδυασμένο με το 5% επιτοκίο του πακέτου διάσωσης  επηρεάζει και τη αναχρηματοδότηση του μακροπρόθεσμου δανεισμού.
  • Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) βρίσκεται επίσης πίσω από το χρονοδιάγραμμα στο 56%. Υποθέτουμε ότι το χρησιμοποιούν ως μια μεταβλητή για να καλύψουν τουλάχιστον μερικώς κάθε μεγάλη απόκλιση από τον προυπολογισμό μέσω αναβολής των επενδύσεων για το επόμενο έτος.
  • Η άποψη μας είναι ότι ο προυπολογισμός της χώρας θα σημειώσει επιδείνωση ως τα τέλη του έτους λόγω κυρίως λόγω της πτώσης των εσόδων, απόρροια της αρνητικής οικονομικής κατάστασης. Ακόμα και αν υιοθετήσουμε τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης, παρατηρούμε ότι το εξωτερικό χρέος θα αυξηθεί κατά  μινιμουμ 21 εκ € και η αναλογία χρέους/ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 130% (115% το 2009).
 Δεν γνωρίζω πότε θα έρθει η ώρα της κρίσης, το 2011 η Ελλάδα πιθανότατα θα συνεχίσει να αναχρηματοδοτεί το χρέος της μέσω της έκδοσης βραχυπρόθεσμων ομολόγων και του πακέτου δίασωσης, τ0 2012 ηχώρα θα πρέπει να εποστρέψει στους  ομολογιούχους δανειστές 42.8 δις € (συμπεριλαμβανομένων 11.1 δις € τόκων) και 36.7 δις € το 2013. Το 2014 και το 2015 θα πρέπει να πληρώσει 70 δις € στην Ε.Ε και το ΔΝΤ κατά έτος. Για πόσο διάστημα οι αγορές θα μπορούν να περιμένουν; Πότε θα εξαντληθεί η υπομονή των Γερμανών; 
Η ΕΕ συμμερίζεται τα προβλήματα της Ελλάδας διότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χρέους βρίσκεται στην κατοχή ευρωπαικών τραπεζών (κυρίως γαλλικών και γερμανικών που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα αξίας 111 δις € σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου).
Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για την αναμόρφωση της οικονομίας της, δεν μιλάμε για 3 έτη αλλά τουλάχιστον για ορίζοντα δεκαετίας στην καλλίτερη των περιπτώσεων.  Η αναδιάθρωση του χρέους είναι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ότι κι αν λένε οι ευρωδογματικοί, και όσο το συντομότερο τόσο το καλλίτερο.
Ακολουθούν η οριτζιναλ έκθεση και ο πίνακας που δείχνει την εκτέλεση του προυπολογισμού


http://citizengr.wordpress.com

Read more

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ κ. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ. Γ' ΦΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6974 750409

FAX: 210 3442287 Αθήνα, 22/09/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Α. Γ΄ Φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Β. Προσλήψεις αναπληρωτών

Α. Γ΄ Φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε στις 21/09/2010 με κύριο θέμα Ημερήσιας Διάταξης τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Από τις 295 αιτήσεις επανεξέτασης και τις 42 νέες αιτήσεις που εξέτασε το ΚΥΣΠΕ πρότεινε, με βάση και την εισήγηση της Υπηρεσίας, την ικανοποίηση 84 αιτήσεων. Από τις 45 αιτήσεις τροποποίησης απόσπασης ικανοποίησε τις 7. Ταυτόχρονα έκανε δεκτές τις 38 αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης.

Οι 66 αιτήσεις απόσπασης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών δεν συζητήθηκαν με τη δικαιολογία «πως εκκρεμεί απάντηση του Νομικού Συμβούλου σχετικά με τη δυνατότητα απόσπασης των νεοδιόριστων».

Οι αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς η Υπηρεσία να δώσει στο Συμβούλιο κενά εκπαιδευτικών.

Δεν ικανοποιήθηκαν και σ’ αυτή τη φάση αιτήσεις συναδέλφων με 2 παιδιά, συζύγων στρατιωτικών, συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας ενώ ως γνωστό διορίστηκαν αναπληρωτές στις αντίστοιχες περιοχές, κάτι που δεν στηρίζεται σε λογική βάση. Αλήθεια, τι απάντηση θα δώσει το Συμβούλιο και το Υπουργείο στη μητέρα που δεν ικανοποίησε το αίτημά της; Και βρίσκεται μακριά από τα παιδιά της και το σύζυγό της ενώ στην περιοχή που ζητούσε απόσπαση προσλήφθηκαν αναπληρωτές;

Ως αιρετός κατέθεσα δήλωση εκφράζοντας την αντίρρησή μου ως προς τη διαδικασία των αποσπάσεων, ζητώντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων των συναδέλφων που στις περιοχές προτίμησής τους προσλήφθηκαν αναπληρωτές.

Επίσης εξέφρασα τη δυσαρέσκειά και την αντίθεσή μου για τη μη συζήτηση των αιτήσεων των νεοδιόριστων αφού, ως γνωστό, πολλοί νεοδιόριστοι συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει και πάλι την Παρασκευή 1/10/2010 με θέμα «Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών».

Β. Προσλήψεις αναπληρωτών

Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, σας ενημερώνω ότι στην Α΄ φάση (στις 09/09/2010) προσλήφθηκαν 2.456 δάσκαλοι και 1.304 νηπιαγωγοί. Στη Β΄ φάση (στις 15/09/2010) προσλήφθηκαν 90 δάσκαλοι και 34 νηπιαγωγοί, όλοι τους, «όλως τυχαία», στην Ανατολική Αττική.

Οι εκπαιδευτικοί που ήταν στους πίνακες αναπληρωτών έως τις 14/09/2010 ανέρχονται σε 4.078 δασκάλους και 7.615 νηπιαγωγούς.

Επομένως οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί για τις επόμενες φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών είναι 1.532 δάσκαλοι και 6.280 νηπιαγωγοί.

Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν κι άλλοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

Read more

........Η Μεγάλη απάτη με το μνημόνιο !!!


Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ της πριν υπαχθεί στο ταπεινωτικό και καταστροφικό καθεστώς του Μνημονίου και με τη λήξη του Μνημονίου θα έχει τουλάχιστον... 145% (!) του ΑΕΠ, υποδηλώνει πόσο άσχετοι είναι οι στόχοι του Μνημονίου με τη μείωση του χρέους. Δικαίως ο κόσμος αναλογίζεται τρομοκρατημένος ότι αν με δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου εφιαλτικά αντιλαϊκά μέτρα που «γδέρνουν» τόσο άγρια τον κοσμάκη, με δημόσιο χρέος 145% που θα αφήσει το ΔΝΤ, τι είδους μέτρα θα επιχειρήσει να πάρει εναντίον του λαού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν εξακολουθεί τότε να βρίσκεται στην εξουσία; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα έχει δει κανείς αυτό που θα μας κάνει να ζήσουμε στην πραγματική μας ζωή ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του...
(patrinaki)

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/09/blog-post_5685.html
Read more

Ο μύθος του τεράστιου δημόσιου τομέα.

UDEMAND ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Τα παπαγαλάκια έλεγαν...

«Ημερησία»: «Εφτασαν το 1,1 εκατ. οι δημόσιοι υπάλληλοι. Γέμισε το Δημόσιο με υπαλλήλους. Το αδιαχώρητο προκλήθηκε σταδιακά όλα τα τελευταία χρόνια και οι δημόσιοι υπάλληλοι έφτασαν σήμερα τους 1.100.000». «Ο αριθμός του συνολικού αριθμού (sic) των απασχολουμένων στο Δημόσιο προκαλεί ίλιγγο και δικαιολογεί τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας».

Το «Εθνος» πριν ακόμα από την ολοκλήρωση της απογραφής (23.7.10) πρόβλεπε ότι «Η απογραφή δείχνει κράτος μαμούθ».

Ας δούμε τώρα τι λένε οι μελέτες και όχι οι κράχτες των ΜΜΕ. Μια επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και υπογράφεται από τέσσερις ερευνητές του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών και των Πανεπιστημίων του Στρασβούργου και του Μαγδεμβούργου («The size and performance of public sector activities in Europe»), εμφανίζει την Ελλάδα...

σε μια σχετικά χαμηλή θέση ως προς τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων, ενώ εξίσου χαμηλή είναι η επίδοση της χώρας μας στο ποσοστό των εργαζομένων στο Δημόσιο σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων. Και μάλιστα αυτά τα στοιχεία ισχύουν για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες!
Στον πίνακα που καταγράφει το ποσοστό των δημόσιων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών, με επίδοση 11,4%. Βρίσκεται δηλαδή πολύ κάτω από την πρώτη στην κατάταξη Σουηδία (30%) ή τη Δανία (29%), τις χώρες που υποτίθεται ότι αποτελούσαν το προεκλογικό πρότυπο του σημερινού πρωθυπουργού. Αλλά η Ελλάδα υπολείπεται πολύ και από τη Γαλλία (21,2%) και τη Μεγάλη Βρετανία (17,8%), παρά τις έντονες περικοπές της τελευταίας. Η χώρα μας ξεπερνά -και μάλιστα ελάχιστα- μόνο την Ιρλανδία (11,0%), την Ολλανδία (10,7%) και τη Γερμανία (10,2%). Όπως παρατηρεί η μελέτη, η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη αυτή παραμένει τις τελευταίες δεκαετίες σταθερή.

Αλλά και ως προς τις δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά σε χαμηλότερη θέση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο μύθος του τεράστιου, απύθμενου δημοσίου τομέα σκοπό έχει να θίξει άμεσα τις ελαστικές θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στο περιθώριο και εις βάρος του δημόσιου τομέα (stages, διμηνίτες, εποχικοί, κ.λπ.). Υπό την δικαιολογία του μνημονίου η κυβέρνηση δρα ανενόχλητη. Η απόλυση των εργαζομένων πρέπει να είναι το τελευταίο εργαλείο πολιτικής, ας ελέγξουν πρώτα τους μισθούς των ανώτατων στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής και βλέπουμε μετά…


Η συγκριτική μελέτη για το «Μέγεθος και την απόδοση των δραστηριοτήτων του δημόσιου τομέα στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με το πώς επιδρά στην απόδοση μιας διακυβέρνησης το μέγεθος του δημόσιου τομέα.

• «Οι μικροί δημόσιοι τομείς λειτουργούν καλύτερα στη διοίκηση, τη σταθερότητα και την οικονομική επίδοση, ενώ οι μεγάλοι δημόσιοι τομείς εξασφαλίζουν καλύτερη διανομή των εισοδημάτων». Μ' άλλα λόγια, το μέγεθος του δημόσιου τομέα έχει ένα σαφή ταξικό χαρακτήρα.
• «χώρες με μεγάλο δημόσιο τομέα είναι λιγότερο διεφθαρμένες, παρουσιάζουν λιγότερες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, διαθέτουν καλύτερες παροχές δημόσιων αγαθών, αλλά επίσης και υψηλότερα ποσοστά φορολόγησης. Το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα αυτών των συσχετίσεων είναι ότι κατά μέσο όρο οι διακυβερνήσεις με μεγάλο δημόσιο τομέα αποδίδουν καλύτερα (ακόμα και στα ζητήματα επιχειρηματικών ρυθμίσεων, γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και ποιότητας στις υποδομές)».

Οι διαπιστώσεις αυτές της μελέτης μοιάζουν εντυπωσιακά με τα επιχειρήματα που επικαλείται ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τη συγκρότηση του νέου πολυπληθούς υπουργικού συμβουλίου. Μόνο που αυτά τα επιχειρήματα τα ξεχνούν τα στελέχη της κυβέρνησης όταν αναφέρονται στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού και όχι μόνο στο επιτελείο του.
http://udemand.blogspot.com/2010/09/blog-post_8582.html

Read more