Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αυτή είναι η Κρήτη, η Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ που τα λέει όλα


Οι Κρητικοί ξαναχτυπούν και εντυπωσιάζουν όλο το κόσμο. Μ΄ ένα ακόμη εξαιρετικό σποτ προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησί και αυτό που του περισσεύει πραγματικά : τη λεβεντιά και την απίστευτη φιλοξενία.
Δείτε την ιστορία του τουρίστα που έκλεψε ένα πορτοκάλι και κατάλαβε τι σημαίνειΚρήτη.Καλό είναι να το δουν και οι "εγκέφαλοι" της Όλγας Κεφαλογιάννη που είχαν πληρώσει ένα τσουβάλι λεφτά για το σποτ στο Λονδίνο.
Read more

Απειλούν την ζωή των μουσουλμάνων με επιστολή. Να υποθέσουμε ότι θα αντισταθείτε;



Έσπευσε το ΠΑΣΟΚ να “υιοθετήσει” την καταγγελία.

Ύποπτη καταγγελία για απειλή κατά των μουσουλμάνων (λαθρομεταναστών και μη) που ζούνε στην Ελλάδα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ειδικών, αφού δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που έχουν αναφερθεί σε μία πιθανή εμφάνιση μίας μουσουλμανικής “επανάστασης” (ισοδύναμη με την λέξη “απειλή”) εντός της Ελλάδας
Ευθεία απειλή κατά των Μουσουλμάνων καταγγέλλει ότι δέχθηκε την Παρασκευή η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας με απειλητικό σημείωμα που ταχυδρομήθηκε επίσημα από κεντρικό ταχυδρομείο των Αθηνών. Η Ένωση ζητεί την παρέμβαση της Πολιτείας για τη διερεύνηση του θέματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, το υβριστικό σημείωμα -που είναι γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά και έχει το έμβλημα της Χρυσής Αυγής- απειλεί τους Μουσουλμάνους με αίμα, και δίνει διορία ενός μηνός ώστε οι Μουσουλμάνοι, Έλληνες και αλλοδαποί, να εκκενώσουν τη χώρα αλλιώς “θα τους σφάζουν σαν τα κοτόπουλα”.
“Το μήνυμα απευθύνεται στους Μουσουλμάνους και όχι γενικά στους μετανάστες (που προς το παρόν είναι στην κορυφή της ρατσιστικής ατζέντας) και αυτό είναι ενδεικτικό ότι είναι απροκάλυπτο το θρησκευτικό μίσος κατά συνανθρώπων” σχολιάζει η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.
“Κάθε Μουσουλμάνος είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και άφοβος να υπερασπιστεί την πίστη του αδιαφορώντας για τη ζωή του. Εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βάλλεται το αίσθημα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης, μεταξύ συμπολιτών αλλά η ορθή αντιμετώπιση βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας που καλείται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν ισονομία και ότι δεν είμαστε έρμαιο σε κάθε ασύμμετρη απειλή”
καταλήγει η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.
Το RIMSE διερωτάται αν η απειλητική επιστολή προς τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος (ΜΕΕ) συνιστά πραγματικό γεγονός ή προβοκάτσια. Το ύφος του απαντητικού Δελτίου Τύπου της ΜΕΕ αποτελεί σίγουρα πάντως μια απόπειρα θυματοποίησης των εν Ελλάδι Μουσουλμάνων.
Η ΜΕΕ προσπαθεί να προβάλει ότι η ενέργεια αυτή είναι ενδεικτική του “απροκάλυπτου θρησκευτικού μίσους κατά συνανθρώπων” προκειμένου να αποπροσανατολίσει την Ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη από την ουσία που δεν είναι άλλη από την προώθηση (εκ μέρους της) της ατζέντας του Πολιτικού Ισλάμ στην Ελλάδα. 
Το RIMSE καλεί τις Αρχές Ασφαλείας της χώρας να διερευνήσουν εις βάθος το ζήτημα αυτό και να αποφανθούν αν πρόκειται για πραγματικό γεγονός ή στημένη προβοκάτσια. Θα είχε ενδιαφέρον αν πρόκειται για προβοκάτσια να μάθει η κοινή γνώμη ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή και φυσικά να υπάρξουν οι προβλεπόμενες διώξεις για συκοφαντία και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αν δεν πρόκειται για προβοκάτσια τότε πρέπει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Read more

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ

 
ΩΔΗ   ΣΤΗΝ  ΣΕΛΗΝΗ

                  


Στα σπήλαια    της σιωπής    μου

τα τραγούδια που δεν πρόλαβα να σου στείλω ,

σαν τις  φτερούγες των πουλιών

που έμειναν    ακίνητες   

ανατριχιάζοντας   στο σχίσιμο  του αγέρα

από τα βόλια του κυνηγού ,

ασημένια   κόρη του ουρανού

που γλυκαίνεις τον πανικό  των ανθρώπων

όταν    το τελώνιο της νύχτας 

σαν σκοτεινός άρχοντας  θέλει να   εξουσιάζει  τα πάντα….




Στον λαβύρινθο  των άστρων

τα  σκόρπια  κομμάτια  της μορφής σου

λευκή   οπτασία     στους κήπους της φαντασίας μου

που στον ίσκιο της περπατησιάς σου

αναβλύζουν νερό οι  πανάρχαιες    πηγές

και ανατριχιάζουν τα ρόδα στο δροσερό άγγιγμά σου  

λίγο πριν  έρθει   το φως   της Αυγής  

μέσα από τις  χρυσόξανθες στέπες του ήλιου  …



Βάσω  Μπρατάκη 
    

http://mpleveloudo.blogspot.gr/search?updated-max=2013-01-28T06:11:00-08:00&max-results=10
Read more

Έρχεται η ανάπτυξη, αλλά για την Κίνα..142 πλοία αγοράζει η Ελλάδα απ την Κίνα !!!



ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΥΣ !!!
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ…
Ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε το Σάββατο από την Κίνα ότι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν πρόσφατα υπογράψει συμβάσεις για την αγορά 142 νέων πλοίων από κινεζικές εταιρείες της ναυπηγικής βιομηχανίας.
Οι εντολές, οι οποίες υπογράφηκαν τον Απρίλιο,
αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60 % των πρόσφατων παγκόσμιων παραγγελιών των Ελλήνων εφοπλιστών, δήλωσε ο Έλληνας αξιωματούχος.
Η ναυτιλιακή βιομηχανία, περιλαμβανομένης και της ναυπηγικής, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς για την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Κατά την επόμενη δεκαετία, η Κίνα θα παραμείνει ένας σημαντικός παγκόσμιος εξαγωγέας και θα γίνει ένα όλο και πιο σημαντικός εισαγωγέας, σύμφωνα με τον υπουργό.
Οι νέες παραγγελίες είναι η επένδυση των Ελλήνων εφοπλιστών για το μέλλον, είπε Μουσουρούλης.
Ο Wang Qi, γενικός διευθυντής της Waigaoqiao Shipbuilding Co Ltd στην Σαγκάη, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένας σημαντικός πελάτης των επιχειρήσεων της ναυπηγικής βιομηχανίας της Κίνας.
Ως μία από τις μεγάλες ναυπηγικές εταιρείες της Κίνας, η Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co Ltd έχει κατασκευαστεί συνολικά 67 πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών, τα τελευταία χρόνια, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 30 % της παραγωγής της εταιρείας, δήλωσε ο Wang.
Read more

Φοβού… τη Bild μνείες για Σαμαρά δημοσιεύουσα!


Φοβού… τη Bild μνείες για Σαμαρά δημοσιεύουσα!
Χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά «νικητή» και τον παροτρύνει «να συνεχίσει έτσι» την ώρα που η κοινωνία στενάζει
Στήριξη στη σφόδρα αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας κατ’ εντολή της τρόικας και των δανειστών με την ανοχή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι παρέχει το γερμανικό πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο.
Η εφημερίδα “Bild” που πρωταγωνίστησε στο διατεταγμένο διασυρμό και τη χλεύη της Ελλάδος από τα κέντρα που έσυραν την Ελλάδα στους μηχανισμούς στήριξης και στα Μνημόνια, ύστερα από την αδυναμία του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαχειριστεί την κρίση, προκαλεί υποψίες με την αλλαγή της στάσης της.
Σε σημερινό δημοσίευμά της, η λαϊκή “Bild” χαρακτηρίζει «νικητή» τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τεκμηριώνει τη θέση της αυτή με δύο γεγονότα:
  • Πρώτον, αναδεικνύει ως μείζον γεγονός την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Οίκο Fitch.
  • Δεύτερον, επικαλείται τον χαρακτηρισμό «διασώστης» που χρησιμοποίησε η αμερικανική εφημερίδα “Washington Post” για τον κ. Σαμαρά.
Στην πρώτη σελίδα
Ο αιφνίδιος… «σεβντάς» της γερμανικής εφημερίδας που εκτονωνόταν με ανθελληνικό μένος έως πριν από λίγο καιρό φαίνεται μάλιστα ότι γίνεται κραυγαλέα για να προκαλέσει εντυπώσεις. Η θετική δημοσίευση για τον πρωθυπουργό βρίσκεται στην πρωτοσέλιδη καθημερινή στήλη «Νικητές και Ηττημένοι» στην οποία παρουσιάζονται προσωπικότητες από όλον τον κόσμο και όλους τους τομείς. Είναι κάτι σαν το δικό μας «Βαρόμετρο» του “Newsbomb.gr” αλλά με μεγαλύτερη έκταση.
Δεν είναι τυχαίο το σχόλιο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο, οι συντάκτες της “Bild” φαίνεται ότι άφησαν το ρόλο του σπεκουλαδόρου εναντίον της Ελλάδας κι ανέλαβαν καθήκοντα εθελοντών επικοινωνιολόγων του κ. Σαμαρά. Η άποψη αυτή ενισχύεται από το δημοσίευμα.
Η “Bild” γράφει επί λέξει: «Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας έγινε φορέας ελπίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης Σαμαράς μπορεί έπειτα από έναν χρόνο στο αξίωμα να επιδείξει επιτυχίες.
»Ο Οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τώρα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του, επειδή “υπάρχει σαφής πρόοδος”. Η WashingtonPost τιμά τον Σαμαρά ως “διασώστη”. Η άποψη της Bild: Συνεχίστε έτσι!».
Τι σημαίνει η παρότρυνση
Πολιτικοί παρατηρητές δεν θεωρούν τυχαίο το δημοσίευμα, τώρα στο αποκορύφωμα της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στην Κίνα. Κατά μία άποψη, το Βερολίνο προέβη σε μια πολύ προσεκτική ψυχολογική επιχείρηση έναντι κατ’ αρχήν του Πεκίνου. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικούς μήνες, ο πρωθυπουργός της Κίνας κ. Ουέν Ζιαμπάο απείλησε την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ στις ιδιαίτερες συνομιλίες τους ότι λέγοντας πως δεν θα ήθελε αποπομπή της χώρας μας από την ευρωζώνη τονίζοντας: «έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ».
Το θέμα ανέδειξε στο έγκυρο και σοβαρό περιοδικό Stern” ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Χανς - Ούρλιχ Γέργκες (Hans-Ulrich Jörges) στις 11 Οκτωβρίου 2012. Η απόσταση ανάμεσα στη σοβαρότητα του “Stern” και της “Bild” δεν συγκρίνεται στη Γερμανία.
Δεν σημείωνε τότε τυχαία ο Γερμανός δημοσιογράφος:
«Εάν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, οι κινεζικές επενδύσεις θα έχαναν μονομιάς την αξία τους. Η Κίνα θα είχε επενδύσει σε ένα αποτυχημένο κράτος που θα βυθιζόταν στην εξαθλίωση και η υπόλοιπη Ευρώπη θα έπρεπε «να το πληρώσει».
»Είναι πολύ πιθανό, ότι στο ευρωπαϊκό πόκερ η Κίνα έδωσε φλος ρουαγιάλ στους Έλληνες. Και αυτοί δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμη.»
Κι επειδή οι ψυχολογικές επιχειρήσεις δεν απευθύνονται μόνο στο ουδέτερο ή το φίλιο περιβάλλον όπως είναι οι τρίτοι παρατηρητές της ελληνικής κρίσης αλλά και στο εχθρικό, το οποίο θα μπορούσε να εκληφθεί ότι είναι αυτό της πληττόμενης και στενάζουσας ελληνικής κοινωνίας, το δημοσίευμα της “Bild” εξυπηρετεί ένα σκοπό ακόμα. Επιχειρεί να πείσει ότι η κυβέρνηση Μέρκελ παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και των πολιτικών εταίρων του.
Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ως ο ισχυρότερος μεταξύ των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη εφ’ όσον κομίζει γλαύκας από τον διεθνή παράγοντα. Ταυτοχρόνως, με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πολιτικό ανάχωμα στο συνεχώς εντεινόμενο σφυροκόπημα της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/308798/fovoy-ti-bild-mneies-gia-samara-dimosieyoysa#ixzz2TfZMB3t5
Read more

Καυτό καλοκαίρι με τις προαπαιτούμενες δράσεις θα περάσει η κυβέρνηση.




Καυτό καλοκαίρι θα περάσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς εάν το φθινόπωρο διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνονται κάποιοι στόχοι θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα για το 2014. 

Στην έκθεση της τρόικας σημειώνεται πως οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδος μετά το 2014 παραμένουν αβέβαιες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πρόοδο στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι ελληνικές αρχές το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου 2013 θα προσδιορίσουν συγκεκριμένα σχέδια για το 2015, ενώ εάν το φθινόπωρο διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνονται κάποιοι στόχοι, τότε η Ελλάδα θα λάβει νέα μέτρα για το 2014.

Σημειώνεται πως στις προαπαιτούμενες δράσεις για την λήψη των δόσεων του τρίτου τριμήνου ύψους 4,8 δισ. ευρώ και του τέταρτου τριμήνου 2013 ύψους 4,4 δισ. ευρώ που θα πρέπει να τρέξει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο τετράμηνο περιλαμβάνονται οι εξής:
Η επίτευξη των τριμηνιαίων δεικτών επιδόσεων για διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Η μείωση των εφοριών αρχικά σε 140 και εν συνεχεία σε 120 έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η κατάρτιση του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.
Να καταρτισθεί και να ψηφιστεί νέος νόμος για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Περαιτέρω αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της απόδοσης των ενεργειών για την είσπραξη φόρων από μεγάλες επιχειρήσεις και άτομα με υψηλό πλούτο.

Να εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία για τα επιδόματα τέκνων και το αργότερο στο τέλος Ιουνίου 2013 να γίνουν οι πρώτες πληρωμές.

Μείωση του αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια κατά τουλάχιστον 50%.

Μείωση του αριθμού των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια κατά τουλάχιστον 80%.

Να υπαχθούν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι στο πρόγραμμα κινητικότητας και να ολοκληρωθεί η στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013 να καθοριστούν λεπτομερή σχέδια προσλήψεων στο Δημόσιο σε διαβούλευση με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013 να υποβληθεί σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Να αποσαφηνισθούν τα οργανογράμματα στελέχωσης των υπουργείων που αφορούν σωρευτικά 450.000 εργαζόμενους 

Αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για να προσεγγίσουν τις τιμές αγοράς.

Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για την απλοποίηση και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για τις διαδικασίες πολεοδομικού σχεδιασμού.

Αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών με σκοπό την χρέωση δικαιώματα για τη χρήση της υδροηλεκτρικής και λιγνιτικής ενέργειας.

Θέσπιση νομοθεσίας για την εκχώρηση των αδειών ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και των διαδικασιών αδειοδότησης.

Αποσύνδεση των αμοιβών δικηγόρων και μηχανικών από συναλλαγές που φορολογούνται (π.χ. συμβόλαια ακινήτων).

Διευκόλυνση της εισόδου στο δικηγορικό επάγγελμα και αποσαφήνιση της φύσης των δικηγορικών αμοιβών.

Λήψη μέτρων για να μειωθεί κατά 50% το κόστος έναρξης μιας επιχείρησης, όπως αυτό μετράται από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Απελευθέρωση του λιανικού εμπορίου με παρεμβάσεις στα περιθώρια κέρδους και την απελευθέρωση πώλησης επιλεγμένων προϊόντων (π.χ. βιταμίνες).

Η Τράπεζα της Ελλάδα να προετοιμάσει νέα τεστ αντοχής των τραπεζών και να τα υλοποιήσει έως το τέλος του 2013.
της τρόικας.

Να μεταφερθούν τα καλά στοιχεία του ενεργητικού του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου σε μια συστημική τράπεζα.

Να βελτιωθεί η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των υπό εκκαθάριση τραπεζών.

Οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να υποβάλουν προς επικύρωση στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ

Να προχωρήσει έως το τέλος Ιουνίου στη θέσπιση του νέου πλαισίου για την ακτοπλοΐα.
Μείωση των τιμών των φαρμάκων με την επόμενη λίστα φαρμάκων που θα δημοσιευθεί τον Ιούνιο του 2013.
Μείωση των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων στο 15% τον Ιούνιο του 2013
Να παρουσιαστεί αναλυτική λίστα με τους προς κατάργησης φόρους υπέρ τρίτων.
Κατάρτιση ειδικής έκθεσης για την κοινωνική προστασία μέσα στον Ιούνιο του 2013.
Μεταφορά της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταβατικά στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Μείωση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών με ουδέτερο δημοσιονομικά τρόπο.

πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/kauto-kalokairi-gia-tin-kyvernisi.html#ixzz2TfXPxCHm
Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΩΣ Η DEUTSCHE BANK ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!




1Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!

του Σταύρου Παπαντωνίου



Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα "Παραπολιτικά". Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία , είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β' , να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.
Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθιση , με την Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.

Μια πρώτη γεύση των γερμανικών προθέσεων φάνηκε με την επίσκεψη της Μέρκελ τον Μάρτιο που μας πέρασε στην Άγκυρα, όπου η γερμανίδα πολιτικός «έκλεισε» το μάτι στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για την ευρωπαική προοτπική της χώρας.

Η προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας

Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν το μόνο δείγμα , που προδίδει τα γερμανικά σχέδια. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνάντηση που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε με νόημα : «Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να αναλάβει έναν ρόλο που θα αποτελεί γέφυρα για την Ανατολή και τη Δύση", αδειάζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο ο γερμανικός τύπος χαρακτήριζε τον Ερντογάν χαρισματικό ηγέτη» και την Τουρκία «ανερχόμενη δύναμη του Βοσπόρου».

Η έρευνα από ιστορικές πηγές της εποχής είναι αποκαλυπτική και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αναπόφευκτες συγκρίσεις. Τον περασμένο Απρίλιο εξάλλου, μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία, οι δύο χώρες, έκαναν συμφωνία συμπαραγωγής τεθωρακισμένων Leopard με τη συμμετοχή τούρκων μηχανικών. Είχαν προηγηθεί μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, κάτι που είχε αποκαλύψει και ο Ρέσλερ στα πλαίσια του γερμανοτουρκικού φόρουμ για την ένεργεια τον Απρίλιο που μας πέρασε. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στην Τουρκία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα».

Οι Βαθιές ρίζες της γερμανοτουρκικής φιλίας

Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο - οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού». Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει ως «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους τούρκους αξιωματούχου. Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηρόδρομους. Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο.Σε βιβλίο της εποχής, γερμανού περιηγητή διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως «Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας». Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του γραφείου τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης, που έζησε όλα τα γεγονότα και γράφει χαρακτηριστικά για την συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από την φιλία του Γερμανού».

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηρόδρομους. Θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις.Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού, την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική. Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας , αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί οι Γερμανοί φαίνεται πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και αθέτησαν την αρχική συμφωνία ζητώντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο. Η ρήξη ήλθε , κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον «μεγάλο» Κάιζερ , που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας. Η ίδρυση της «νέας» τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά αρχικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200 (!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποικατάζ στα ελληνικά προίόντα και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθιση διώκεται.

Την γενοκτονία των Ποντίων την χρηματοδότησε η Deutsche Bank

Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από την συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας, κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των νεοτούρκων. Η βοήθεια της Γερμανίας στους νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής.Χαρακτηριστικό είναι πως οι γερμανικές ακτοπλοικές εταιρείες είχαν βγάλει ανακοίνωση πως τα μέλη των νεοτούρκων μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν με την γερμανική σημαία. Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακητριστικά «η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τους παρέχει όλα τα μέσα , αφού η Πανισλαμική πολιιτκή είναι τέκνο της Παγγερμανικής» . Ο Μιχαήλ Ροδάς, αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού «γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή», τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.
http://www.agioritikovima.gr/ethnika/21937-apokalupsi-p%CE%BFs
Read more

Άπατρις…




Παραλήρημα του «κανένα» …στην χώρα των αφρόνων…
«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ” ανθρώποις τοις νουν έχουσιν». (Πλάτων: 
Κρίτων, 51β.)*
Επιτέλους! Στην «χώρα των αφρόνων» επιτάσσεται να τεθεί άμεσα εκτός νόμου ο Πλάτων! Και βέβαια όλοι όσοι ενστερνίζονται παρόμοιες ιδέες, ακόμη κι αν πάσχουν από επιλεκτική τύφλωση και κώφωση. Στο εδώλιο ο Πλάτων και οι όμοιοί του. Διασπείρει ιδέες παρωχημένες και άκρως επικίνδυνες για την κοινωνική συνοχή. Ηλίου φαεινότερον πρόκειται περί «αντικοινωνικού στοιχείου»!… Τροφοδοτεί ιδέες που εκκολάπτουν και συντηρούν ανατρεπτικές πεποιθήσεις περί ελευθερίας και αξιοπρέπειας, περί φρόνησης και ηθικής, περί αυτογνωσίας και αυτοσυνειδησίας.

Ιδέες που μποϋκοτάρουν – πάρτο χαμπάρι βρε αδερφέ – το νέο είδος ανθρώπου που εκκολάπτεται, του «υπάκουου υπηκόου», αυτού που τρέχει πανικόβλητος τον «εαυτόν σωθήναι». Στο πυρ το εξώτερον και ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης κι όλοι όσοι εχέφρονες, αλλά και τρελλοί και αφελείς εμμένουν να πιστεύουν σε ιδέες «απονεκρωμένες» περί αναγέννησης του ανθρώπινου είδους…και του Έλληνος. Μα την αλήθεια ποίου Έλληνος; Του Ρωμηού; του ραγιά; του γραικού; του κατσαπλιά;
Οι «θεοί», οι σύγχρονοι θεοί, αυτοί που «κλώθουν τις τύχες των ανθρώπων» έχουν ήδη αποφανθεί: Η πατρίς στο εδώλιο! Η πατρίδα βορά στο βωμό του κέρδους! Και των αγορών! Της νέας «πραγματικότητας» της ανάπτυξης, των «επενδύσεων των κουρεμάτων», της εκμετάλλευσης του παραγωγικού δυναμικού ενός ανθρώπινου είδους που αργοπεθαίνει. Ενός είδους υπό εξαφάνιση. Ενός είδους υπό …αντικατάσταση!

Αφήσαμε απλήρωτο τον λογαριασμό της φρόνησής μας! «Γκώσαμε» απ’ τις αποσπασματικές ελεγείες στην τιμή του Έλληνος. Βουρκώσαμε και φρίξαμε από την παραποίηση και εκμετάλλευση των ιδεών. Γονατίσαμε, ανήμποροι όντες και προδομένοι, μπροστά στο αχαλίνωτο παραλήρημα της «εμπορευματοποίησης» των υποτιθεμένων οραμάτων για μία κοινωνία της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ανθρώπινης αδελφοσύνης, της…και πάει λέγοντας.

«Bastα»! Ως εδώ! Πάρτο χαμπάρι αδερφέ: Η μοίρα σου έχει ήδη αποφασιστεί. Αντικαθίστασαι άνθρωπε της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής. Αντικαθίστασαι σύγχρονε άνθρωπε των «χημικών και ιδεολογικών ψεκασμών»… Αντικαθίστασαι πριν καλά – καλά προλάβεις να κατανοήσεις το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης…

Δέσμιος του αχαλίνωτου υλισμού, χάθηκες στον λαβύρινθο του σκοταδισμού κι έγινες θύμα και θύτης της βίας και της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο. Θύμα της πλάνης, συνεργός στην «εκκόλαψη του κακού»! Συνεργός στην καθημερινή δολοφονία της «ζωής». Και τις δικαιολογίες κράτα τες για την μεταθανάτια κρίση…

Στα υπερσύγχρονα επιστημονικά εργαστήρια ιέρειες και ιερείς του σκότους απεργάζονται την αντικατάστασή σου. Ο υπεράνθρωπος (κι ο υπάνθρωπος) του Νίτσε είναι ήδη εδώ! Κλώνοι και …παρακλώνοι κι ότι μπορεί να σπείρει η φαντασία προ των πυλών! Κι όταν ξυπνήσεις… θα” σαι ήδη στην κόλαση ή στον παράδεισο να «άδεις» ελεύθερα για την χαμένη πατρίδα…

Βικτωρία Χατζηνικολάου Καμπανά για το ΠΥΓΜΗ.gr

* Μετάφραση: «Από τη μητέρα και τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν φρόνηση».
http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_8892.html
Read more

Έκθεση κόλαφος των ΗΠΑ για την δράση της Τουρκίας στην Θράκη


%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA526107.jpg
Οι Πομάκοι της Ελληνικής Θράκης καταγγέλουν εκτουρκισμό μέσω χρηματισμών
Γράφει ο Κωνσταντίνος
Πριν από μερικούς μήνες μία επιτροπή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών περιδιάβαινε τη Θράκη. Εντύπωση είχε προκαλέσει τότε το γεγονός πως επέμεναν να επισκέπτονται περιοχές όπου κατοικούν Πομάκοι, ενώ δεν επεδίωξαν καμία απολύτως επαφή (πέραν των τυπικών) με τους τουρκοπράκτορες και γενικότερα τους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Επίσης, εντύπωση είχε προκαλέσει σε όσους παρατηρούσαν τις μετακινήσεις τους και η επίσκεψή τους σε οικισμούς όπου διαμένουν Αθίγγανοι (Rom). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως είχαν ελάχιστες επαφές με Ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, ενώ απέφυγαν να συναντήσουν εκπροσώπους όλων των κομμάτων.
Τα αποτελέσματα εκείνης της επίσκεψης έγιναν γνωστά μέσα από την ετήσια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτή η έκθεση αποτελεί κόλαφο για την Τουρκία, αφού ξεγυμνώνει τον ρόλο της Άγκυρας και τις πρακτικές εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων, επιβεβαιώνοντας τα επί χρόνια καταγγελόμενα σχετικά με τις πιέσεις που δέχονται οι Πομάκοι της Θράκης για να αρνηθούν την ταυτότητά τους και να δηλώσουν Τούρκοι.
Μάλιστα, στο σχετικό της απόσπασμα η έκθεση του State Department αναφέρει:
“Η επίσημα αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα των περίπου 150.000 άτομων που κατοικούν στη Θράκη, αποτελούνται κυρίως από εθνικά τουρκικής, πομακικής και από κοινότητες των Ρωμά. Ορισμένα μέλη της κοινότητας των Πομάκων ισχυρίστηκαν ότι μέλη της τουρκόφωνης κοινότητας τους πίεσαν να αρνηθούν την ύπαρξη πομακικής… ταυτότητας χωριστή από την τουρκική ταυτότητα. Ορισμένοι Πομάκοι ισχυρίστηκαν πως μέλη της κοινότητας των Πομάκων έλαβαν χρηματικά κίνητρα για να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι”.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν γνωριζουμε τι ακριβώς προτίθεται να κάνει το αρμόδιο υπουργείο. Όμως, αυτή η χωρίς αμφισβήτηση “παρατήρηση” του αμερικανικού παράγοντα, αποτελεί ένα όπλο για την Ελληνική διπλωματία, το οποίο δεν επιτρέπεται να μείνει ανεκμετάλλευτο και μαζί με τις προ μηνός δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα πως οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι, σε συνδυασμό με την καταγεγραμμένη στραφή στην εκπαίδευση των Ελλήνων Πομάκων (εγκαταλείπουν τα μειονοτικά σχολεία και εγγράφονται στα Δημόσια Ελληνικά σχολεία) ίσως να δίνεται μοναδική προς εκμετάλλευση δυνατότητα θέματος παύσης λειτουργίας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να τεθεί θέμα απέλασης όλων όσων προσπαθούν με όποιεσδήποτε πράξεις τους να δημιουργήσουν αναστάτωση στους κατοίκους της Θράκης και λειτουργώντας με δόλο να υποσκάπτουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ελληνική ακριτική περιοχή.
Η μέχρι σήμερα παθητική στάση, η επιλογή της ήπιας και χαμηλών τόνων άσκηση εξωτερικής πολιτικής και γενικότερα η ασκούμενη πολιτική και διπλωματία της Ελλάδας που κινείται μοναχικά μέσα σε ένα ανύπαρκτο πλαίσιο Ελληνοτουρκικής φιλίας, έχει δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα (π.χ. Ρόδος, νησίδες και ξερονήσια του Αιγαίου, Καστελλόριζο κ.α.) στην Ελλάδα, αφού η Τουρκία αντιλαμβάνεται την “καλή θέληση” ως αδυναμία. Ίσως, λοιπόν, δίνεται μία λαμπρή ευκαιρία για μία στροφή 180 μοιρών στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκειμένου να δοθεί ένα νέο στίγμα για την αντίληψη και τις διαθέσεις της Ελλάδας απέναντι στους ισχυρισμούς και τις γενικότερες μεθοδεύσεις και λειτουργίες της Άγκυρας.
Μπορεί η Τουρκία την χρονική αυτή περίοδο να εμφανίζεται ως ισχυρή (λόγω κυρίως της συμφωνίας της με τους Κούρδους και της -προσωρινής έστω- απαλλαγής ενός σημαντικού προβλήματος και μετώπου συγκρούσεων), αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Ελλάδα είναι αδύναμη. Εξάλλου (κι επειδή είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί μία σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας -λόγω κοινής συμμετοχής στο ΝΑΤΟ- πέραν ενός θερμού επεισοδίου) ο σημερινός χώρος αντιπαράθεσης των δύο χωρών είναι στην διπλωματία. Η Ελλάδα οφείλει να χρησιμοποιεί τα απροσδόκητα δώρα του διεθνούς παράγοντα, τα οποία είναι απολύτως αξιοποιήσιμα προς την ενίσχυση των Ελληνικών θέσεων και συμφερόντων. Και η τελευταία έκθεση του State Department στην αναφορά της για τον ρόλο της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη, χρήζει άμεσης και πλήρους εκμετάλλευσης.
Read more

Η σειρά του Στουρνάρα πότε είναι;



20130518-185937.jpg

Μήπως πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Στουρνάρας ήταν ο βασικός συνεργάτης του Παπαντωνίου και του Παπακωνσταντίνου; (Το πρωτοσέλιδο από την Real)

Read more

Αντιρατσιστικός Νόμος: Μπορείς να επιτίθεσαι στην Εθνική Ταυτότητα και Ασφάλεια των Ελλήνων..ΜΟΝΟΝ!



Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τελικά πήρε το δρόμο του για νόμος του κράτους. Κάποιος εκεί πάνω αποφάσισε όπως φαίνεται να τραβήξει τη σκανδάλη. Κατά της Εθνικής Ταυτότητας του Έλληνα. Κατά της εδαφικής ακεραιότητας. Κατά του δικαιώματος του Έλληνα ν’ ανησυχεί για την ασφάλειά του.
 
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το αν θα ψηφιστεί ας μην κάνουμε τον κόπο να το σκεφτούμε καν. Είναι να μην πάει κάτι για ψήφιση στη Βουλή. Από την στιγμή που η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος (κομμάτων) πει «ναι, θα γίνει νόμος», οι «απλοί βουλευτές» θα το ψηφίσουν. Υπάκουα, Αδιαμαρτύρητα, Αγόγγυστα, Αδίστακτα. Ακόμη κι όταν δεν συμφωνούν μ’ αυτό.

 Κι έτσι, σε λίγες ημέρες θα ξυπνήσουμε και θ’ ακούσουμε ότι κάμποσες εκατοντάδες blogs έκλεισαν γιατί το ΕΣΡ «απλά εφαρμόζει το νέο νόμο». Κατά το δοκούν βεβαίως. Αν τολμήσεις να σχολιάσεις αρνητικά την «εισβολή λαθρομεταναστών» στη χώρα είσαι «φασίστας-εγκληματίας», εμπίπτεις στις «νέες ποινικές διατάξεις» και «έξω από δω». ...
Αν αντιθέτως, τολμήσεις να σχολιάσεις άκρως αρνητικά και επιθετικά την δικαιολογημένη ανησυχία των Ελλήνων για την δημόσια και την Εθνική Ασφάλεια, «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Ονόμασε όποιον Έλληνα θέλεις φασίστα-εγκληματία, σπίλωσέ τον, συκοφάντησέ τον, «στόλισέ τον με ότι θέλεις» και κανείς δεν πρόκειται να σε κυνηγήσει για τίποτα.

Η θρασύτατη και αλαζονική παντοδυναμία των ανθελλήνων σε όλο της το μεγαλείο. Μεγάλο όπλο το ΕΣΡ τελικά. Πας μια κι έξω. Ούτε εισαγγελέας, ούτε τίποτα. Κι αν κάποιος Πατριώτης «εξέχει» πιο πολύ από τους υπόλοιπους, εντολή για «αυτεπάγγελτη» και κατ’ ευθείαν αυτόφορω, δίκη και καταδίκη. Θα γίνουν βεβαίως και πολλές μηνύσεις. Ένθεν κι ένθεν. Θ’ ανάψει ένας πόλεμος μηνύσεων.

Με μια διαφορά όμως.

Οι μηνύσεις των Πατριωτών κατά των ανθελλήνων θα χάνονται σε συρτάρια και διαδρόμους. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ξεκινάει και κάποια «θολή προανάκριση» που δεν θα καταλήγει ποτέ και πουθενά. Όταν δεν θα καταλήγει στην πανηγυρική αθώωση του ανθέλληνα καταγγελόμενου.

Οι μηνύσεις των ανθελλήνων (εγχώριων και ξένων) όμως κατά των Πατριωτών θα καταλήγουν πάντα και ακαριαία σε αυτόφορω. Δίκη και καταδίκη. Βαρεία, βαρύτατη καταδίκη.

Αυτό περιμένει τους Έλληνες Πατριώτες.

Δεν έχει που δεν έχει τα ΜΜΕ με το μέρος του ο ευρύτερος Πατριωτικός Χώρος (σφιχταγγαλιασμένα με κάθε τι ανθελληνικό, γαρ) θα χάσει κι αυτό το μόνο κανάλι Εθνικού Πατριωτικού Λόγου που του είχε απομείνει: το διαδίκτυο.

Γιατί, μην γελιόμαστε. Μόλις κλείσουν τα πρώτα blogs και μόλις πέσουν οι πρώτες βαριές διώξεις, θα περιοριστούν δραστικά τα κείμενα πατριωτικού προβληματισμού σε ζητήματα Δημόσιας και Εθνικής Ασφάλειας.

Ποιός θα τολμήσει να ονοματίσει τους «υπεύθυνους επίβουλους των Ελλήνων» όταν ξέρει πως την ίδια στιγμή τον περιμένει στη γωνία ο εισαγγελέας και ο αστυνόμος με βαρύτατες ποινές;

Αυτό περιμένει τους Έλληνες Πατριώτες. Που συν τοις άλλοις, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι «χαμηλότατων έως ανύπαρκτων οικονομικών δυνατοτήτων» για ν’ αντεπεξέλθουν σε τέτοιες πανάκριβες δικαστικές αντιπαραθέσεις.

Μαζί μ’ ένα μεγαλύτερο ακόμη «μπούκωμα» βεβαίως του ποινικού μας συστήματος.

Που πλέον δεν θα έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της καθημερινής ωμής εγκληματικότητας και της μεγαλο-διαφθοράς (όχι πως την είχε ποτέ) που θα έπρεπε να έχει, αλλά το κυνήγι του Πατριωτικού και Εθνικού Λόγου.

Χρησιμοποίησες τη λέξη «λαθρομετανάστης»; Μέσα.

Χρησιμοποίησες τη λέξη «νταβατζής-ελληναράς-συμμορίτης»; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα.

Είπες πως αυτό που υφίσταται η Ελλάδα δεν είναι «μετανάστευση» αλλά «εισβολή»; Έγκλημα, πας μέσα.

Λες πως πρέπει να ανατραπεί η αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων στη χώρα, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αυξηθούν οι ξένοι μετανάστες; Δεν τρέχει τίποτα.

Κατηγόρησες τον Ατατούρκ ως σφαγέα των Ελλήνων και των Λαών; Πας μέσα για προσβολή συμβόλου φίλης και σύμμαχης χώρας.

Εκθειάζεις τον Ατατούρκ και χαρακτηρίζεις τους Έλληνες του Πόντου ως σφαγείς των Τούρκων; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Ελευθερία Λόγου και άποψης έχουμε.

Κατηγορείς την αναρχοαριστερά και ξένα κέντρα για ανθελληνισμό; Πας μέσα.

Καις την Ελληνική Σημαία; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Δημοκρατία και Ελευθερία Έκφρασης έχουμε. Στο φινάλε, ένα «απλό πανί είναι που όποτε θέλει το παίρνει και ο άνεμος», σωστά;

Κάπως έτσι θα εξελιχθεί το μοτίβο της καθημερινότητάς μας απο δω και πέρα.

Ένα οργουελικό τοπίο που θ’ ανοίξει στην κυριολεξία το Κουτί της Πανδώρας.

Όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν νύχτα αυτό το ανθελληνικό, εγκληματικό νομοσχέδιο στηρίζονται στο ότι οι Έλληνες ως τώρα έδειξαν τεράστια ανοχή στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Ποντάρουν στο ότι και τώρα θα δείξουν την ίδια ανοχή.

Ξεχνώντας πως η λαθρομεταναστευτική εισβολή έχει ξεφύγει ήδη από κάθε όριο συναγερμού.

Ξεχνώντας προκλητικά ότι δολοφονούνται Έλληνες κάθε μέρα.

Ξεχνώντας προκλητικά ότι οπλισμένοι θρασύτατοι ουτσεκάδες επιτέθηκαν με στρατιωτικό σχεδιασμό σε Ελληνική φυλακή «κλιμακώνοντας» την δράση τους.

Μην λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ύψος θυμού της Ελληνικής κοινωνίας και εν προκειμένω των Ελλήνων Πατριωτών.

Και παρ’ όλα αυτά, μ’ αυτό το νομοσχέδιο του λένε :

  «ΣΚΑΣΕ και το ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΣΑ».

 Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί οι κύριοι εκεί πάνω να συνειδητοποιήσουν ότι «παίζουν με τη φωτιά».
Γιατί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του Έλληνα Πολίτη είναι πάνω απ’ όλα.

Από τη μια στερούν από τον Έλληνα το δικαίωμα του να «φωνάζει και να διαμαρτύρεται γι’ αυτή την εισβολή και για την απειλή κατά της ζωής του, των Εθνικών του Ριζών, της εδαφικής του ακεραιότητας, Ταυτότητας και Συμβόλων» κι από την άλλη μεθοδεύουν καθημερινά την αφαίρεση κάθε όπλου από τα χέρια των Ελλήνων.

Τη στιγμή που κάποιοι άλλοι εξακολουθούν και την αδίστακτη εγκληματικότητά τους και επιμένουν να είναι ένοπλοι και οργανωμένοι και συνεχίζουν αδίστακτα να εκπέμπουν «ανησυχητικά μηνύματα».
Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά;

Πόσο τυχαίο είναι το ότι συμβαίνουν ταυτόχρονα;

Το Δόγμα του Σοκ σε όλο του το μεγαλείο;

Αν είναι να περάσει κάτι σκληρό, σου λέει, θα περάσει ή τώρα ή ποτέ.

Αν είναι να τσακίσουμε κάθε τάση για αντίδραση του Έλληνα στην εθνική καταστροφή του θα πρέπει να του αφαιρέσουμε το δικαίωμα του «Εθνικού Λόγου» και το «Δικαίωμα στην ένοπλη αυτοάμυνα», σωστά κύριοι;

Κι όμως θα υπάρξουν και αυτή τη φορά αυτοί που θα υπερψηφίσουν έναν τέτοιον εγκληματικό εθνοκτόνο νόμο. Όπως τότε με το Λαθρονομοσχέδιο.

Και βεβαίως, θα υπάρξουν κι αυτοί που θα τον εφαρμόσουν.

Κρυπτόμενοι πίσω από το γνωστό: «εγώ δεν ξέρω τίποτα. Εντολές εκτελώ. Υπερασπίζω τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους. Οποιαδήποτε άλλη στάση μου θα ήταν αντισυνταγματική. Και θα χάσω και την δουλειά μου».

Ξεχνώντας πως πρώτα απ’ όλα, κάποια απ’ αυτά τα ίδια τα Ψηφίσματα που ολόψυχα επιβάλλουν στον Έλληνα Πολίτη, ίσως να είναι αντισυνταγματικά.

Αλλά ποιός θα το κρίνει;

Βλέπεις, ποτέ δεν απαίτησε κανένας σ’ αυτόν τον τόπο – ούτε κι αυτοί οι «επιβολείς κι εφαρμοστές του Νόμου» - την ύπαρξη του ελάχιστου απαραίτητου για την έννομη τάξη και την περιβόητη κοινωνική συνοχή:

ενός Συνταγματικού Δικαστηρίου που θα έκρινε ακόμη και την Νομοθετική Εξουσία.

Έτσι, όποιος θέλει ψηφίζει και δημιουργεί ότι νόμο θέλει. Όσο παράλογος, ακόμη και εθνοκτόνος κι αν είναι.

Και κάποιοι άλλοι, απλά τον εφαρμόζουν καταστρέφοντας και Πολίτες και Κοινωνία και Χώρα.
Τόσο απλά...
μέσω "ellinikiafipnisis"
==========================
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8759.html
Read more