Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Τσίπρας θα καεί στον προθάλαμο της εξουσίας.


tromaktikoΣτις 7-9-2012 είχαμε γράψει ότι κάποια στιγμή οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούν εμπόδιο για την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία και θα παραμεριστούν (Οι συνιστώσες βαρίδια για την πρωθυπουργία Τσίπρα). Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Ήδη διαλύονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ αστικοποιείται πλήρως και γίνεται απόλυτα συστημικό κόμμα, ομνύοντας όρκους πολιτικής πίστης και πολιτικής υπακοής προς την οικονομική ολιγαρχία ντόπια και ξένη, προκειμένου να πάρει το «ροζ φύλλο αγώνα» για την εξουσία.
Όμως, επαναλαμβανόμενες τελευταία δημοσκοπήσεις και μάλιστα και μία του Πανεπιστημίου Αθηνών, δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στάσιμο αλλά και να υποχωρεί. Η πραγματική μάχη για το bonus των 50 βουλευτών (γιατί περί αυτού πρόκειται), φαίνεται να γέρνει και πάλι υπέρ της ΝΔ. Σε περίπτωση μάλιστα που υπάρξει μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, μέσα σε τέτοιες συνθήκες κρίσης και εξαθλίωσης του λαού, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καθαιρεθεί και ο κ. Τσίπρας. Όσο περνάει ο καιρός καίγεται στην προθέρμανση στον προθάλαμο της εξουσίας.
Εμείς προτείνουμε στον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει τα παρωχημένα σοσιαλιστικά ιδεολογήματα περί κυριαρχίας του κράτους πάνω στην κοινωνία και τα περί συγκεντρωτικών, κεντρικά κατευθυνόμενων πολιτικών συστημάτων και να  αφουγκραστεί το επιτακτικό αίτημα του λαού για εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα, η οποία είναι η μόνη σίγουρη ασπίδα απέναντι στην επίθεση της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας εναντίον του λαού. Είναι και η μόνη επιλογή που μπορεί να συνεγείρει τόσο το λαό όσο και τις ρομαντικές συνιστώσες του, αλλά δυστυχώς τότε θα απογοητεύσει τα στελέχη εκείνα που διψούν για κατάληψη και νομή της εξουσίας ως Νέο ΠΑΣΟΚ. Τι θα επικρατήσει τελικά; Προφανώς η εξουσιολαγνεία.  
Πέτρος Χασάπης