Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τα Μουσεία γιορτάζουν και ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων,


Τα Μουσεία γιορτάζουν και ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό

τα μουσεία όλης της χώρας γιορτάζουν και έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ διοργανώνουν εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.

Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα την εξίσωση «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή» και τιμώμενο μουσείο για το 2013 είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.
«Τα μουσεία στις μέρες μας δεν βασίζονται μόνο στον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαφυλάσσουν και εκθέτουν, αλλά και στη ζωντάνια των δράσεών τους. Οι παραδοσιακές αξίες της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα συμβάλλουν στην ανανέωση των Μουσείων και τη συνεχή επικοινωνία τους με το κοινό. Ο συνδυασμός μνήμης και δημιουργικότητας αποτελεί στοιχείο ανανέωσης της κοινωνίας και σημαντικό παράγοντα κοινωνικής αλλαγής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ.


Πηγή: Τα Μουσεία γιορτάζουν και ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/105854#ixzz2TeCgUPeq