Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ : ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010, 70.000€ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ




Posted by filotimiamirror στο Φεβρουαρίου 4, 2011

Χωρίς σχόλια, αλλά με μεγάλη οργή…

Τςςς
Read more

"Καλλικράτης" και στην …. παιδεία!




Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

 Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρεςγια τις προθέσεις της υπουργού παιδείας  κ. Άννας Διαμαντοπούλου να εφαρμόσει τον “Καλλικράτη” και στην δημόσια εκπαίδευση!... δηλ. μιλάει για συγχωνεύσεις σχολείων οι οποίες εκτός του ότι θα αυξήσουν των αριθμό των μαθητών κατά τάξη υποβαθμίζοντας την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, σίγουρα θα φέρουν και σε πολλές περιπτώσεις αναστάτωση ως προς την απόσταση και τον απαιτούμενο χρόνο τον οποίο θα χρειάζονται πολλοί μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους. 
Η κ. Διαμαντοπούλου βέβαια από ότι γνωρίζουμε η ίδια, δεν...
 εμπιστεύεται την δημόσια εκπαίδευση της οποίας προΐσταται και θέλει να εφαρμόσει της καινοτόμες ιδέες της! …. το δικό της το παιδί το στέλνει σε ένα πρωτοκλασάτο ιδιωτικό σχολείο όπου παρακολουθεί την ειδική τάξη για συνέχεια των σπουδών του στο εξωτερικό!!! (σίγουρα στο μέλλον θα μας προκύψει άλλος ένας πολιτικός γόνος ο οποίος θα πάρει ως προίκα την κομματική και πολιτική σταδιοδρομία του γονιού του.)
Τελικά ζούμε ή στην εποχή της απόλυτης παράνοιας ή στην εποχή της απόλυτης και ξεδιάντροπης υποτίμησης της νοημοσύνης μας!!!
Κυρία Διαμαντοπούλου είναι γνωστό ότι η μέχρι πριν από λίγα χρόνια ακολουθούμενη εκπαιδευτική τακτική βασιζόταν στο Γερμανικό μοντέλο το οποίο ήταν καθαρά δασκαλοκεντρικό. Τα τελευταία χρόνια με την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και της διδακτικής ύλης φάνηκε καθαρά η στροφή προς το Αγγλικό μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο βασίζεται στην συνεργασία των μαθητών και στην αφομοίωση και εμπέδωση της γνώσης εντός της τάξης και στα όρια του σχολικού χρόνου.
Αυτό για έναν νοήμονα άνθρωπο αλλά και από την μέχρι τώρα πολυετή επιτυχημένη εφαρμογή του σε άλλες χώρες απαιτεί ολιγομελή τμήματα και όχι αυτό που πάτε να κάνετε εσείς με τις συγχωνεύσεις που προαναγγέλλετε!!!
Οι συγχωνεύσεις αυτές αν γίνουν σίγουρα θα αυξήσουν δραματικά των αριθμό των μαθητών, δοκιμάζοντας για άλλη μια φορά τα όρια και τις αντοχές των εκπαιδευτικών τους οποίους εδώ και καιρό μεθοδευμένα όλοι σας έχετε υποβαθμίσει σαν κλάδο αλλά και σαν λειτούργημα στην Ελληνική κοινωνία.
Κυρία Διαμαντοπούλου πρέπει να ξέρετε ότι η προκοπή και η συνέχεια ενός λαού εξαρτάτε κατά πολύ από την ποιότητα και την συνεχή αναβάθμιση της παιδείας του οπότε τα σχέδια και οι πρακτικές σας φαντάζουν ως εσκεμμένη δολιοφθορά για το μέλλον μας ως έθνος!!!
Αν θέλετε να κάνετε συγχωνεύσεις και να μειώσετε τα έξοδα για να καταβάλετε τις δόσεις στους τοκογλύφους που μας έφερε η κυβέρνηση σας συγχωνεύστε τους 300 της Βουλής και κάντε τους 150. Εκτός του ότι θα μειωθούν τα προκλητικά έξοδα από τους 150 περιττούς!... σίγουρα θα νιώσουμε και εμείς καλύτερα γνωρίζοντας ότι, την ανομία την ασυδοσία και την νομοθετημένη παραγραφή της …. την απολαμβάνουν μόνο 150 εθνοπατέρες!!!
Read more

«Ανώνυμες» απειλές κατά Γ. Παπανδρέου στο διαδίκτυο


Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όσο και με αυτή του πρωθυπουργού, εξαπολύεται μέσω κειμένου που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και την πατρότητα του οποίου εμφανίζεται να διεκδικεί η ομάδα Anonymous («Ανώνυμοι»). 

Οι συντάκτες του κειμένου ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου, καθώς η Σοσιαλιστική...
Διεθνής (που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "(εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή") είχε ως μέλη της  τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, τον Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ενώ στις τάξεις της παραμένει ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά "ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια". 
Κριτική ασκούν και για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας κατ' επανάληψη αναφορές στην αστυνομική βία και χαρακτηρίζοντας το ΛΑΟΣ ως κόμμα που συγκυβερνά στην Ελλάδα. 
Απευθυνόμενοι στον Γ. Παπανδρέου οι συντάκτες της επιστολής προειδοποιούν πως "θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"... 
Η ομάδα των "Ανωνύμων" έγινε ευρύτερα γνωστή με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε προς τους διαδικτυακούς κόμβους της PayPal, της Visa και της MasterCard, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Wikileaks  στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής δημοσιεύεται εδώ.

enet.gr

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_7722.html#more
Read more

Ο άρχοντας του...εκσυγχρονισμού.





 - Αφού δεν μας έκανε κράτος οSieμίτης μην περιμένετε προκοπή.
Αποφασιστικός τύπος ο κινέζος.Μεθοδικός, συνωμότηςτεχνοκράτης.
Πριν ακόμα ο Ανδρέας νοσηλευτεί στο Ωνάσειο, είχε συστήσει την πρώτη φατρίατην γνωστή συμμορία των "4"με τον Πάγκαλο, τη Βάσω και τον Αυγερινό.
Είχε αποφασίσει να "αλώσει" το Πασοκ
 , την κυβέρνηση και το κράτοςαυτός, τα λαμόγια του και ο "εκσυγχρονισμός" του.
Τα κατάφερε
 χάρη στο Λαλιώτη, τον Κακλαμάνη και τους εκβιασμούς.
  Κυβέρνησε μία ολόκληρη οκταετία, σαν τον "εθνάρχη" Καραμανλή.
Εκανε
 το αεροδρόμιο, την Αττική οδό, τη γέφυρα στο Ρίο, τα πρώτα χιλιόμετρα της
Εγνατίας, τα Κ.Ε.Π.τους ολυμπιακούς 

Μας έμπασε στην ευρωζώνηκ.ά...Αναθεώρησε το Σύνταγμα , ψήφισε τον νόμο περί μή ευθύνης των υπουργών, μετέ-
τρεψε
 το αδίκημα της απιστίας περί την Υπηρεσία από κακούργημα σε πλημμέλημα.
 Επέβαλε την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που  έγινε ποτέ στη χώρα,μέσω του
Χρηματιστηρίου.
 
Εστησε αξιοζήλευτο μηχανισμό οικονομικής ενίσχυσης
 (υπέρ του κόμματος και των στελεχών), μέσα από τα έργα και τις προμήθειες κρατικών επιχειρήσεων. 
 Προσυπέγραψε με τους αμερικάνους και τους γείτονες μας, τις γκρίζες ζώνες στο
Αιγαίο πριν 15 χρόνια
.
 Σιώπησε στα "θεμιτά έσοδα" που ελάμβαναν συνεργάτες του από μαύρες ή γκρίζες
προσωπικές, επιχειρηματικές ή πολιτικές δράσεις.
 Συμμάχησε με συμφέροντα μιντιάδων και εργολάβων. Με το αζημίωτο.
 Οργάνωσε επικοινωνιακό επιτελείο με μεγαλοδημοσιογράφους. Με το αζημίωτο.
 Μόλις βεβαιώθηκε πως ο Λαός θα τον ταπείνωνε στις εκλογές του 2004,κάλεσε τον Γιωργάκη και του έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής,αποφεύγοντας την προσωπική συντριβή και εξασφαλίζοντας την συνολική ατιμωρησία για τα λάθη, τις παραλείψεις
τις...μίζες
 , τα Ιμια, το χρηματιστήριο, τις αναθέσεις έργων κλπ κλπ.
Διαδικασία αδιανόητη, απαράδεκτη και ύποπτη

-
 Ακόμα μου σκίζουν το μυαλό οι κραυγές του Sieμίτη στη Βουλή τον καιρό της παντοδυναμίας του..."όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα!!"...
...δεν έχω συνειδητοποιήσει πως απευθύνονταν στον...Τσουκάτο, τον Μαντέλη και τους άλλους...τους...αφανείς
 !! 
-
 Ηταν απόφαση της Ενωσης η υποστήριξη εγχώριων βιομηχανιών",υποστήριξε στην κατάπτυστη δήλωσή του όταν αναφέρθηκε το όνομα του με την Siemens.
Δεν γνώριζα πως "υποστήριξη" σημαίνει μίζα!! , που εισερχόμενη στα κομματικά ταμεία ή τις τσέπες υπουργών και στελεχών, καθίσταται νόμιμη και ηθική!!
Πως "εγχώρια βιομηχανία" ήταν ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ κλπ, καρποί παράνομης,εξωσυζυ-γικής ελληνογερμανικής σχέσης!!

Ο Sieμίτης
 οι καναλάρχες και οι εργολάβοι ήσαν η...Τρόϊκα εκείνης της εποχής
Που στηρίχτηκε ξεδιάντροπα από πολλούςΠασόκους και "αριστερούς".
Που ακόμα ορκίζονται στο όνομα ενός ανασφαλούςαναξιόπιστου και επικίνδυνου ...μιζαδόρου!!
 

...Δικαίωμά τους!!  
Και...συμφέρον τους!!
ΠολιτικόΚοράκι


http://emprosdrama.blogspot.com/2011/02/blog-post_7677.html#more
Read more

Aπειλούν τη ζωή μάρτυρα του παραδικαστικού. Το απύθμενο θράσος των καθαρμάτων.


Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2011
Λίγο μετά τις 04:30, ξημερώματα Τετάρτης, ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault,σταμάτησε έξω από το σπίτι του προστατευόμενου μάρτυρα για το παραδικαστικό κύκλωμα, κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλου.
Πριν γίνει αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, το ίδιο αυτοκίνητο έκανε γύρους αργά έξω από την οικία του στην Καλλιθέα.
Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικοί φρουροί που φυλάσσουν το σπίτι, και σε έλεγχο που έκαναν, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για δύο Αλβανούς, ενώ το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και είχε πλαστές πινακίδες.
Όπως εξηγεί ο 65χρονος δικηγόρος Παρασκευόπουλος στη zougla.gr, ξύπνησε ανάστατος από τις φωνές των αστυνομικών και κατέβηκε αμέσως στον δρόμο μπροστά από το σπίτι του για να δει τι συμβαίνει.
Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο έφτασαν περίπου 15 περιπολικά, ενώ αστυνομική υποστήριξη ήρθε και από το ΑΤ Καλλιθέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται.
«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου και τη ζωή των παιδιών μου»
Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, είναι ο δικηγόρος που βοήθησε τις έρευνες, δίνοντας στοιχεία για την υπόθεση της «μαφίας των ακινήτων» .Ο ίδιος έχει καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Όπως εξηγεί, έχει καταθέσει για το παραδικαστικό κύκλωμα στη Δικαιοσύνη, ενώ σε συνεντεύξεις του κάνει λόγο και για «δεκάδες ονόματα δικαστών, η πλειονότητα των οποίων δικάζει στο Εφετείο, οι οποίοι διευκόλυναν την οργάνωση». Μάλιστα τα ονόματα αυτά, όπως λέει, του τα είχαν αποκαλύψει ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.
Υποστηρίζει επίσης ότι στο παράνομο κύκλωμα, το οποίο με πλαστογραφίες και διάφορες απάτες υπεξαιρούσε ακίνητα μεγάλης αξίας σε πλειστηριασμούς, εμπλέκεται και ανώτατος δικαστικός τον οποίο η σπείρα αποκαλούσε «Τασούλη».
Ο 65χρονος δικηγόρος αναφέρει στη zougla.gr ότι δέχεται απειλές για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Χαρακτηριστικά λέει ότι βρήκε στο γραμματοκιβώτιο μια σφαίρα από καλάσνικοφ μέσα σε φάκελο, αλλά δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει επειδή γι’ αυτόν «είναι θέμα αρχής η αποκάλυψη της αλήθειας».
Παράλληλα αποκαλύπτει ότι άγνωστοι τηλεφωνούν στο κινητό της κόρης του και την απειλούν στα Τούρκικα λέγοντας της την έκφραση « ή εσύ ή αυτός»
Read more

Οι ξιπασμένοι εξουσιαστές πάνε (με σιγαστήρα) να διορίσουν κι άλλους 192 στην ΕΡΤ για να κλείσουν στόματα!


http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=medianews&item_id=14578




Την προκήρυξη για την πλήρωση 192 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), θα δημοσιοποιήσει η ΕΡΤ Α.Ε. αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011. Οι θέσεις αυτές αφορούν στην κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών των Κεντρικών Υπηρεσιών της εταιρείας.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης με το παράρτημά της, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, θα βρίσκονται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ Α.Ε. www.ert.gr από την ίδια μέρα (Παρασκευή 4.2.2011).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση (έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1), μόνο ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή στα γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011. Η σχετική φόρμα και το έντυπο της αίτησης, θα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική ανάρτηση της προκήρυξης στoν ανωτέρω διαδικτυακό τόπο www.ert.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αξιολόγησης Προσωπικού της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΡΤ Α.Ε. στα τηλέφωνα 210 6075681-82 και 2106075657, τις ώρες 08:30 -14:30.
Read more

Οι "ηλίθιοι" του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και ο Θ.Πάγκαλος


Μόλις το Μάρτιο πέρισυ, ο Θ.Πάγκαλος αποκαλούσε «ηλίθιους» τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, για ένα ψήφισμα που είχε εκδοθεί τότε από τη Ν.Ε, σύμφωνα με το οποίο εκφράζονταν κάποιες απόψεις για την..
 απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα, σε μία γενικότερη συζήτηση που γινόταν τότε, ενόψει και της ψήφισης του Νόμου που έδινε το δικαίωμα σε μετανάστες για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πριν από λίγες ημέρες ο συγκεκριμένος Νόμος κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Ο, κατά τα λοιπά λαλίστατος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που είναι άραγε τώρα; Για την ιστoρία, ο Θ.Πάγκαλος είχε πει τότε (το Μάρτιο του 2010) «… είναι και τελείως ηλίθιοι, οι άνθρωποι αυτοί που ομοφώνως αποφάσισαν, είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο….»

newsblog
Read more

Που είναι οι δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, κ. Λοβέρδο;;

Πλαίσιο Κυβερνητικού Προγράμματος ΠΑΣΟΚ, 
Οκτ.2009
Aυτό είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, δείτε τι αναφέρει για δωρεάν υπηρεσίες..
"Για το ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση και η ολοκλήρωση του ΕΣΥ, είναι δέσμευση προς τους πολίτες. Για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, ενιαία δομή, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.."
Διαβάστε τώρα  τι δήλωσε η κ.Ξενογιαννακοπούλου στη συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή (18/10/2009)  

"Αυτή λοιπόν είναι η δέσμευσή μας για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, ενιαία δομή, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προσβασιμότητα σε όλους, αναβαθμισμένη πρόληψη διαφάνεια και λογοδοσία παντού. "

Μπορείτε να μας πείτε κ. Λοβέρδο που είναι αυτές οι περίφημες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες έχετε δεσμευτεί;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html 
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/02/blog-post_6629.html 
Read more

Ανοιχτές και το απόγευμα οι «υπηρεσίες αιχμής» από τον Οκτώβριο 40ωρο προ των πυλών για το Δημόσιο Το ωράριο θα εξισωθεί με εκείνο του ιδιωτικού τομέα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων -από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα- καθώς και τη λειτουργία υπηρεσιών αιχμής του Δημοσίου το απόγευμα, γνωστοποίησε στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
 Διευκρίνισε ότι το νέο ωράριο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο, ώστε "οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους" και τόνισε ότι το ωράριο στις υπηρεσίες που θα λειτουργούν και το απόγευμα θα είναι συνεχές και όχι διακεκομμένο.
Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου. Ο υπουργός υποστήριξε ότι στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου και η άρση των αδικιών και όχι η συμπίεση του μισθολογικού κόστους.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε επιφυλάξεις για το νέο ωράριο, αλλά και για το ενιαίο μισθολόγιο. Δήλωσε, ωστόσο, ότι αναγνωρίζει τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο.
πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
“κάποιες επιφυλάξεις”, “ειλικρινείς διαθέσεις της κυβέρνησης”… κυβερνητικός συνδικαλισμός στην εποχή που ουσιαστικά κυβερνάει το ΔΝΤ;
Μάλλον πρέπει να πάμε ένα βήμα μπροστά. 
Read more

Εμπαιγμός από το υπουργείο Εξωτερικών

Το περασμένο έτος το υπουργείο Εξωτερικών με μία πρωτοφανή ενέργεια επέβαλλε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο “προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού”.
Η εγκύκλιος (αριστερά) που στάλθηκε τότε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με την υπογράφη του γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπου δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από κατά τόπους ομογενείς, αναφέροντας ευθαρσώς ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων.
Όπως μεταδίδει ιστοσελίδα της Ομογένειας από τις ΗΠΑ, στις 10 Φεβρουαρίου παρατίθεται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη δεξίωσή του για το Ολοκαύτωμα!
Στις 21 Ιανουαρίου 2011 σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο “Στάση πληρωμών κηρύσσει το υπ. Εξωτερικών” περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το υπουργείο:
“Ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου, με ορατές επιπτώσεις στη λειτουργία διπλωματικών αρχών του εξωτερικού, αλλά και στην οργάνωση διπλωματικών αποστολών, βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αυστηρής τήρησης από το υπουργείο Οικονομικών των περιορισμών στην εκροή κεφαλαίων που έχουν προϋπολογισθεί για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει ότι ανά μήνα θα εκταμιεύεται για κάθε υπουργείο το 7% του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των υπερβάσεων που συνήθως καταγράφονται στο κλείσιμο του χρόνου. Αυτές οι υπερβάσεις –εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις από το 2010– ήταν η πρώτη δαπάνη που στο υπουργείο Εξωτερικών διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να καλύψουν, με βάση τα νέα δεδομένα. Πρόκειται, δε, για οφειλές κυρίως από προμήθειες υλικών, που ακόμη δεν έχουν εξυπηρετηθεί“.
 













Αν όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου σαφώς θεωρεί ότι ο εορτασμός της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν αποτελεί χρέος τιμής και μνήμης όπως το εβραικό Ολοκαύτωμα και σίγουρα παραμένει αδιάφορο εάν μερικοί διπλωμάτες μας καλύπτουν σήμερα τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των πρεσβειών και προξενείων από την τσέπη τους. Άλλωστε προέχει ο εξοπλισμός και η διακόσμηση των γραφείων της κας ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη με δαπάνες ύψους 70.000 και πλέον ευρώ.
Read more

Ότι το 2002 ήταν για το ΠΑΣΟΚ, ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτό..σήμερα είναι μια χαρά μέτρο !!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
Ενότητα για το μέλλον
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάρος  30 Σεπτεμβρίου 2002  
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί .
Η απόφαση σας για την επιβολή αμοιβής στα Κέντρα Υγείας, μας βρίσκει  ολοκληρωτικά αντίθετους. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία είναι ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτή.
         Είναι εντελώς ανεφάρμοστη, δεδομένης της ανυπαρξίας ταμειακής υποστήριξης στα Κέντρα Υγείας  και προφανώς άνευ εισπρακτικής ουσίας.
  Κατόπιν τούτου ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.
     Επίσης θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για δραστική αύξηση των ιατρών  ειδικοτήτων που θα συμπληρώνουν το υπάρχον δυναμικό του Κέντρου Υγείας Πάρου. Η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας να διαθέσει μόνον οκτώ ιατρούς για τις Κυκλάδες (εκ των οποίων  ο ένας για την Πάρο) προφανώς δεν είναι άξια λόγου.
                           Στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία
                                                                                                         Με τιμή
                   Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου


                                                    Γιάννης  Ραγκούσης

http://kepparou.blogspot.com/2011/02/2002.html 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/2002.html#more
Read more