Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


gymnasio livaderouΣε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε χθες Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011,  το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λιβαδερού, καθώς ύστερα από επίσκεψη του Προέδρου και μελών του Τοπικού Συμβουλίου και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιβαδερού στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,  επαληθεύτηκαν οι φόβοι τους  πως η εισήγησή της προς το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί σε κλείσιμο του Γυμνασίου Λιβαδερού και στη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Τρανοβάλτου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου, ο Τσιτσόπουλος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος των Καμβουνίων, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο Μακρυγιάννης Μενέλαος, πρώην υποψήφιος δήμαρχος,  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Λιβαδερού στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, ο Ιερέας του χωριού και πλήθος γονέων και κατοίκων του χωριού καθώς και το σύνολο των μαθητών του Γυμνασίου.
Ο Βρόντζος Αλέξανδρος, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προθέσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους με τίποτα δεν πρέπει να αποδεχθεί το Λιβαδερό μια τέτοια απόφαση, καθώς το μόνο που έχουμε να καμαρώνουμε αυτή τη στιγμή και το οποίο μας κρατά ζωντανούς είναι τα σχολεία-κοσμήματα του χωριού. Πιθανό κλείσιμο ενός σχολείου σημαίνει ταυτόχρονα και ερήμωση του τόπου μας. Ακόμα τα κριτήρια που σε Δελτίο τύπου εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας καλύπτουν πλήρως την επιθυμία των κατοίκων να παραμείνει το Γυμνάσιο Λιβαδερού  σε λειτουργία.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο όλοι οι καλεσμένοι. Όλοι, όπως και το σύνολο των παρευρισκομένων,  τάχτηκαν ενάντια στο θέμα του κλεισίματος του Γυμνασίου και αποδέχτηκαν ομόφωνα την πρόταση για περαιτέρω δράση και αγώνες, ο δε Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε πως και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού με τίποτα δε θα επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη και πως δε θα πειραχτεί το Γυμνάσιο.
Έτσι αποφασίστηκε:
Διήμερο προειδοποιητικό  κλείσιμο όλων των σχολείων του Λιβαδερού και του Γραφείου της Τοπικής Κοινότητας για τη Δευτέρα 31/01/2011 και Τρίτη 01/02/2011. Ακόμα την Τρίτη 01/02/2011 και από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 αποφασίστηκε το κλείσιμο της Εθνικής οδού Κοζάνης-Αθηνών στην Διασταύρωση Λιβαδερού. Τέλος, το Τοπικό Συμβούλιο πρότεινε την Τετάρτη 16/02/2011 γονείς και μαθητές να προβούν σε ολιγόωρη κατάληψη των Γραφείων της Β/θμιας  Δ/νσης και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κοζάνη.
  • ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  • ΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ    ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
  • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΙΣΗ    ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ

Παραθέτουμε και το Υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιβαδερού στις 20/1/2011: