Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αυτοί είναι ηγέτες, αυτοί είναι πατριώτες .. Ο Kenny ορκίζεται να επαναδιαπραγματευθεί την συμφωνία



Διαβάστε το άρθρο της  Belfast Telegraph , για να διαπιστώσετε πως σκέφτονται και πως ενεργούν οι ηγέτες και οι πολιτικοί, που πάνω από όλα βάζουν την λαϊκή επιταγή και το συμφέρον της χώρας τους.

Ο άνθρωπος που φαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας έχει βάλει το στίγμα του στις Βρυξέλλες, για την επαναδιαπραγμάτευση πολλών δισεκατομμυρίων του πακέτου διάσωσης της χώρας του.
Ο ηγέτης του κόμματος “Fine Gael” κ.
Enda Kenny , μετά από μια ώρα συνομιλιών με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, δήλωσε:
«Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ιρλανδία και έκανα σαφές ότι αν εκλεγούμε, θα επιδιώξω να επαναδιαπραγματευτώ το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας "
Ο κ. Kenny, ο οποίος πήγε στις συνομιλίες με τον υπεύθυνο οικονομικών του κόμματός του Michael Noonan, δεν έδωσε λεπτομέρειες των πιθανών αλλαγών του πακέτου διάσωσης, και της μείωσης του τρέχοντος επίπεδου των επιτοκίων δανεισμού.
"Καταλαβαίνω ότι μόνο με εντολή από τον λαό, θα είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε αυτό το θέμα. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν (οικονομικές) δυσκολίες για τις άλλες χώρες της ΕΕ και κατανοούμε πλήρως την απαίτηση για την ευρωπαϊκή συνεργασία
και υποστήριξη ».
Ο κ. Kenny συνέχισε: «Ήρθαμε εδώ για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα για το πού βρισκόμαστε και περιέγραψα το πρόγραμμα που το κόμμα μου θέλει να θέσει στο λαό της Ιρλανδίας."