Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους!!

Read more

Με ρήτρα δραχμής τα δάνεια!

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ζητάει στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η αρχή έγινε με τη ΔΕΗ, όταν προ 15ημέρου η διοίκηση της Επιχείρησης άρχισε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη. Η πλευρά της ΕΤΕπ έθεσε για πρώτη φορά στη διοίκηση της ΔΕΗ ....
δύο νέους όρους για τη σύναψη του δανείου. Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη είτε της διάλυσης της Ευρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής. Πηγές από την ΕΤΕπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία) και θα επεκταθεί συνολικά στις χώρες της Ευρωζώνης. Στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει γίνει σαφές από την ΕΤΕπ ότι το σύνολο των νέων συμβάσεων για δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις θα συμπεριλαμβάνουν «ρήτρα δραχμής» καθώς επίσης και ότι θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο. Πηγή:

Καθημερινή
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_2027.html
Read more

ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗΣ: Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ "ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ" ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009

Με συνέντευξη του στην Realnews ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας υποστηρίζει ουσιαστικά ότι «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 7 Οκτωβρίου του 2009.

«Το ίδιο βράδυ και πριν πάω τα στοιχεία, του μίλησα στο τηλέφωνο και του είπα: ‘’Κύριε υπουργέ, η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει αυτά τα αποτελέσματα που στείλαμε αφού η Eurostat βγάλει το δελτίο Τύπου, στις 21 Οκτωβρτίου του 2009’’. Μου είπε: ‘’Θα το ανακοινώσω εγώ, γιατί πρόκειται να το αλλάξω’’. Όταν το είπε αυτό, ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία ακόμα, δεν τα είχα πάει. Έμεινα άφωνος, διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό.
Αυτό ήταν ωμή παρέμβαση» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Μ.Κοντοπυράκης.

Για την πρόβλεψη του ελλείμματος του 2009 είχαν τεθεί επί τάπητος διαφορετικά σενάρια σε απανωτές συσκέψεις που έλαβαν χώρα, στα μέσα Οκτωβρίου στο υπουργείο Οικονομικών με επικεφαλής τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η Realnews τα δύο σενάρια που επικράτησαν ήταν η πρόβλεψη του ελλείμματος στο 14,8% (35,6 δισ. ευρώ) και στο 12,5% (30,1 δισ. ευρώ), σενάρια που παρουσίαζαν απόκλιση της τάξης των 5,5 δισ. ευρώ. Η διαφορά αυτή κατά κύριο λόγο προέκυπτε από τα χρέη των νοσοκομείων, που στην πρώτη μεν περίπτωση έφταναν τα 2,2 δισ. ευρώ και στη δεύτερη περίπτωση τα 4,7 δις. ευρώ. Στις 19 Οκτωβρίου, λίγα λεπτά πριν η Στατιστική Υπηρεσία, με εντολή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στέλνει στην Eurostat πρόβλεψη ελλείμματος στο 14,8%, το υπουργείο Οικονομικών ακύρωσε την αποστολή. Δύο μέρες μετά, στις 21 Οκτωβρίου, η πρόβλεψη του ελλείμματος άλλαξε και επελέγη αυτή του 12,5%.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Ο τότε υπουργός Οικονομικών κατηγορεί τον Μ.Κοντοπυράκη ότι έδωσε ψευδή στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και προσπαθεί με την συνέντευξη του στην Realnews προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ.Παπακωνσταντίνου:

Ο κ. Κοντοπυράκης ως Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας έχει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι στις 2 Οκτωβρίου του 2009 διαβίβασε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εν γνώσει του ψευδή στοιχεία.

Είναι προφανές ότι τόσο στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και στην συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών του, λέγοντας ότι αυτός απλώς διαβίβαζε στοιχεία.

Αποτελεί ευθύνη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σε κάθε πολιτισμένη χώρα να συλλέγει και να αποστέλλει δημοσιονομικά στοιχεία, τα οποία αντικατοπτρίζουν την πραγματική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Τη στιγμή που ο κ. Κοντοπυράκης αποδεχόταν εγγράφως με την αποστολή των στοιχείων προς την ΕΕ, καταρρακώνοντας την όποια εναπομείνασα αξιοπιστία της χώρας, ότι το έλλειμμα στο τέλος του 2009 θα έκλεινε στο 6%:

- η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ήδη αποτυπωμένο στο στατιστικό δελτίο της ταμειακό έλλειμμα 9% ως τον Αύγουστο
- ο τότε Υπουργός Υγείας είχε ήδη με απάντηση του σε ερώτηση Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή δημοσιοποιήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές νοσοκομείων 5,5 δισ. ευρώ
- οι Διοικητές των ΟΚΑ είχαν κοινοποιήσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και στον τότε προϊστάμενο του κ. Κοντοπυράκη την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης τους κατά πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Για όλα αυτά, ο κ. Κοντοπυράκης δεν ήξερε και δεν άκουσε απολύτως τίποτα. Αντ’ αυτού έχει το θράσος να συνεχίζει να υπερασπίζεται την απόκρυψη των πραγματικών μεγεθών και να λέει στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ερωτηθείς για το έλλειμμα:

- «Το πώς βγαίνει το έλλειμμα, εκτός από κάποιες γενικές αρχές, πραγματικά δεν το ξέρω... Ποτέ δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Και ήταν ένα θέμα που επιστημονικά δεν με ενδιέφερε».

- «Τα θέματα αυτά που με απασχολούσαν επειδή μπορούσα να τα δουλέψω ήταν η υπογεννητικότητα».

Ο συγκεκριμένος κύριος έχει εκθέσει την χώρα επανειλημμένα. Το 2007 ανακοίνωσε αναθεώρηση ΑΕΠ 25,6% επικαλούμενος μη καταγεγραμμένες οικονομικές δραστηριότητες μεταξύ άλλων από την πορνεία και τα ναρκωτικά. Φυσικά, η αναθεώρηση αυτή απορρίφθηκε από την ΕΕ, η οποία δέχτηκε αναθεώρηση 9,6%. Όμως, η ζημιά για την αξιοπιστία της χώρας είχε ήδη γίνει.

Σήμερα στο μεγάλο ζήτημα της απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων του ελλείμματος του 2009 προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ενέργειες τις τότε πολιτικής ηγεσίας της χώρας και τις δικές του. Είναι θλιβερή η προσπάθεια να βγάλει από πάνω του τις σαφέστατες ευθύνες, για τις οποίες πρέπει να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Όμως υπάρχουν και όρια, τα οποία προφανώς ο κύριος Κοντοπυράκης έχει υπερβεί, όταν χαρακτηρίζει «ωμή παρέμβαση» το αυτονόητο αίτημα του προϊσταμένου του Υπουργού Οικονομικών προς αυτόν όπως και προς κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, για την τεκμηρίωση των στοιχείων του ελλείμματος τον Οκτώβριο του 2009. Προφανώς, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο, όταν υπάρχει πρωτοφανής διαφορά των διαβιβασθέντων από τον κ. Κοντοπυράκη στοιχείων με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία μεταξύ άλλων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/5601-kontopurakis-o-papak%CE%BFntantinou
Read more

ΟΤΑΝ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΑΛΛΑΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
-
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ…
-
-
-
-
Read more

“Τελεσίγραφο” Παυλόπουλου: Ψήφο Ανοχής και όχι συγκυβέρνηση!



20120420-214905.jpgΣε συνεντεύξεις του στους Τ/Σ «ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL» στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» την 18/4/2012 και «ΝΕΤ» στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» την 19/4/2012, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Αθήνας που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Κ. Καραμανλή, κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:«Ο Αρχηγός του πρώτου Κόμματος που θα προκύψει μετά τις εκλογές δικαιούται, κατά το Σύνταγμα και την πολιτική πρακτική, να ζητήσει την ψήφο ανοχής του Κόμματός του τουλάχιστον από το δεύτερο Κόμμα. Αν ο Αρχηγός του τελευταίου αρνηθεί την ψήφο
ανοχής, αναλαμβάνει την ευθύνη νέων εκλογών. Με ό,τι τούτο συνεπάγεται για την τύχη του Τόπου, αυτές τις κρίσιμες ώρες κατά τις οποίες η ακυβερνησία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε άτακτη χρεοκοπία.»

Η δήλωση αυτή έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις θέσεις που έχουν εκφράσει άλλοι “πρωτοκλασάτοι” που θεωρούν την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ως “αναγκαίο κακό”. Ο Παυλόπουλος αντίθετα δεν αναφέρει καν ως θεσμικό ενδεχόμενο την περίπτωση της συγκυβέρνησης. Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις για να δούμε πως θα αντιδράσει εάν υπάρξει τέτοια “απόπειρα” μετεκλογικά…

http://olympia.gr/2012/04/20/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%85%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%87%ce%ae%cf%82/
Read more

Ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί το πειραματόζωο «Έλληνας».


Από το πουθενά και πάλι οι Έλληνες στην ατμομηχανή της ιστορίας.
Μπορεί οι γαλλικές εκλογές να είναι σημαντικές σε ότι αφορά τους συσχετισμούς δυνάμεων μέσα στην ΕΕ, αλλά εκείνο που κάνει ολόκληρη την ανθρωπότητα και κυρίως την ΕΕ να κρατά την αναπνοή της είναι οι ελληνικές εκλογές. Ναι, όσο και αν φαίνεται παράξενο, οι ελληνικές εκλογές, που άλλοτε περνούσαν απαρατήρητες, αυτή τη φορά αποτελούν κατ’ αρχήν, τον σημαντικότερο παράγοντα εξέλιξης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όσο πλησιάζουμε....
προς τις εκλογές και όσο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (τα οποία κόμματα είναι και τα μόνα που έχουν υπογράψει ότι θα τηρήσουν το μνημόνιο) δεν λένε να ανακάμψουν στις δημοσκοπήσεις, τόσο και οι διεθνείς αγορές εμφανίζονται πιο νευρικές σε σχέση με το τι θα συμβεί μετά την 6η Μαϊου.
Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι, σε όσα κράτη χρεοκόπησαν στο παρελθόν και προσέφυγαν στο ΔΝΤ, μπορεί να άλλαξε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και μπορεί να εξαφανίστηκε ολόκληρο το παλιό πολιτικό προσωπικό (κάτι που φαίνεται ότι δεν θα γίνει εδώ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, λόγω του ότι κυρίως έχει μείνει αλώβητος ο δημόσιος τομέας και η κρατικοδίαιτη εκλογική πελατεία), όμως σε όλα αυτά τα κράτη δεν υπήρχε το αντίστοιχο προηγούμενο της Ευρωζώνης. Στην δική μας περίπτωση έχουμε ένα κράτος μέλος μιας ένωσης κρατών με κοινό νόμισμα που χρεοκόπησε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κυρίως το γεγονός ότι αυτή η Ένωση προσπαθεί με διάφορα γιατροσόφια να διασώσει το κοινό νόμισμα και τα συμφέροντά της, όχι προσφέροντας αλληλεγγύη, αλλά εξαθλιώνοντας το μέλος της και τιμωρώντας το, κερδοσκοπώντας και από πάνω σε βάρος του. Αν λοιπόν καταδικαστεί η πολιτική αυτή της ΕΕ από τον ελληνικό λαό, τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου εναντίον ολόκληρης της Ένωσης.

Το σημαντικότερο βέβαια εξ όλων είναι ότι, οι ίδιοι οι λαοί της ΕΕ και όχι μόνο, παρακολουθούν το πείραμα που γίνεται στην Ελλάδα και ανάλογα θα δράσουν και αυτοί στο μέλλον. Αν ο ελληνικός λαός υποκύψει στις επιταγές της τρόϊκας και της Γερμανίας και δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και συνέχισης στους δανειστές, τότε θα επέλθει μια μεγάλη παγωμάρα σε όλα τα ευρωπαϊκά έθνη. Αν όμως ο ελληνικός λαός δείξει ότι θέλει να διώξει από πάνω του τους δανειστές και να ανακτήσει την Εθνική Κυριαρχία του και την ανεξαρτησία του, τότε κανένα παρόμοιο μέτρο δεν πρόκειται να αποτολμήσουν και στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Αλλά θα αλλάξει συνολικά η οικονομική πολιτική ολόκληρης της ΕΕ, προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, της έκδοσης χρήματος από την ΕΚΤ, έκδοσης ευρωοομολόγων και δανεισμού απευθείας των κρατών από την ΕΚΤ. Απίστευτο, κι όμως αυτό είναι στα δικά μας χέρια. Η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια. Από το πουθενά φέρνει και πάλι τους Έλληνες στην ατμομηχανή της ιστορίας.

Μέχρι τώρα το πειραματόζωο «Έλληνας», δέχεται με ανεξήγητη υπομονή και καρτερία, όλα όσα το ίδιο το σάπιο, διεφθαρμένο και απόλυτα υπεύθυνο πολιτικό σύστημα εφαρμόζει σε βάρος του. Δεν εξεγέρθηκε, όπως ανέμεναν πολλοί, δεν επαναστάτησε, δεν πήρε στο κυνήγι τα διάφορα λαμόγια, αλλά κάθισε μοιρολατρικά στον καναπέ του και όταν τα πράγματα φτάνουν στο προσωπικό απροχώρητο, καταφεύγει στο ακραίο και άσκοπο μέτρο της αυτοκτονίας.

Τώρα όμως, το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα καλεί το «πειραματόζωο» στην κάλπη, για να ψηφίσει ουσιαστικά δημοψηφισματικά, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συνυπογράψει και θα συγκυβερνήσουν: «Ναι ή όχι στο μνημόνιο», «Ναι ή όχι στην Εθνική Ανεξαρτησία», «Ναι ή όχι στην εξαθλίωσή του».

Τα κόμματα του μνημονίου μας τρομοκρατούν και τρομοκρατούν και τα μικρότερα κόμματα, κολλώντας τα στον τοίχο, με το δίλημμα «Ναι ή όχι στο ευρώ».
Εμείς, μέσα από αυτό εδώ το blog, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, με ευθύτητα απαντάμε: «ΟΧΙ στο ευρώ».

Προέχουν οι Έλληνες.
 
Read more

Ελληνικό εκλογικό σύστημα

Ο νόμος 3636/2008, μετά από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, τροποποίησε τον 3231/2004, παραχωρώντας στο πρώτο κόμμα 50 επιπλέον έδρες, δηλαδή 10 περισσότερες σε σχέση με το νόμο του 2004. Έτσι, οι έδρες που κατανέμονται με βάση το ποσοστό των κομμάτων είναι 250 αντί για 260, και άρα το θεωρητικό ελάχιστο ποσοστό για να πετύχει κάποιο κόμμα βέβαιη αυτοδυναμία από 42.7% (111/260) των εγκύρων μετατρέπεται σε 40.4% (101/250). Το ελάχιστο ποσοστό αυτοδυναμίας 40.4% επί των εγκύρων αλλάζει και δεν είναι σταθερό (γίνεται μικρότερο) ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρουν τα κόμματα που τελικά μένουν εκτός βουλής. Επίσης o νόμος 3636/2008 δυσχέρανε ιδιαίτερα τις προεκλογικές συνεργασίες κομμάτων, καθότι η επιπλέον παραχώρηση των 50 εδρών σε συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων προς διευκόλυνση σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης λαμβάνει χώρα μόνο αν ο μέσος όρος της δύναμης των κομμάτων που τον απαρτίζουν είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς κόμματος που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψήφων. Μέσος όρος θεωρείται το πηλίκο του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός προς τον αριθμό των κομμάτων που τον αποτελούν. Αν για παράδειγμα ο συνασπισμός των κομμάτων Χ και Ψ έχει συνολική δύναμη 43% (μέσος όρος καθενός κόμματος 21,5%) και το αυτοτελές κόμμα Ω 30%, στο τελευταίο θα δοθούν οι επιπλέον 50 έδρες. Οι τροποποιήσεις του νόμου αυτού θα εφαρμοστούν στις πρώτες εκλογές μετά από αυτές του 2009.
Εκλογικό σύστημα
Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα, για να εισέλθει ένας συνδυασμός ή ένας μεμονωμένος υποψήφιος στη Βουλή, πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 3% των εγκύρων ψήφων πανελλαδικά. Στα έγκυρα δε συμπεριλαμβάνονται τα λευκά ψηφοδέλτια. Αν για παράδειγμα δώσουν 8.000.000 πολίτες έγκυρη ψήφο, θα πρέπει το κόμμα ή ο μεμονωμένος υποψήφιος να λάβει τουλάχιστον 240.000 ψήφους, προκειμένου να λάβει μέρος στην κατανομή των εδρών. Η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό την αποφυγή του κατακερματισμού των βουλευτικών εδρών σε πολύ μικρά κόμματα και την ενίσχυση των μεγάλων κομμάτων, ώστε να σχηματίζεται ευκολότερα απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
Ο νόμος 3231/2004 εισάγει κατά τα λοιπά νέο σύστημα κατανομής των κοινοβουλευτικών εδρών σε όσους ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό. Ως έγκυρες ψήφοι λογίζονται αυτές οι οποίες δεν είναι λευκές ή άκυρες (σημαδεμένες, μουντζουρωμένες, φάκελος χωρίς ψηφοδέλτιο κλπ.). Ο μη συνυπολογισμός των
λευκών στις έγκυρες ψήφους έγινε με μεταγενέστερη ερμηνευτική διάταξη, αυτή του άρθρου 1 του νόμου 3434/2006, παρόλο που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) με την υπ' αρ. 12/2005 απόφασή του είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (6 προς 5) ότι η αντίστοιχη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου ήταν αντισυνταγματική. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η λευκή ψήφος διακρίνεται από την άκυρη και αποτελεί ενάσκηση του εκλογικού δικαιώματος, γι' αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν. Οι διατάξεις που ορίζουν ότι το εκλογικό μέτρο ευρίσκεται χωρίς να συμπεριληφθούν οι λευκές ψήφοι «θίγουν τον πυρήνα της λαϊκής κυριαρχίας και την ισότητα της ψήφου και είναι αντίθετες προς τις [...] συνταγματικές διατάξεις». Η απόφαση αυτή πάντως ανέτρεπε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου του ΑΕΔ όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί σύμφωνη με το Σύνταγμα[2]. Πιο συγκεκριμένα ο ισχύων εκλογικός νόμος προβλέπει τα εξής:



  • Για να εισέλθει ένας συνδυασμός (κόμμα, συνασπισμός κομμάτων ή μεμονωμένος υποψήφιος) στο Κοινοβούλιο, πρέπει να λάβει ποσοστό τουλάχιστον 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της επικράτειας (Άρθρο 5 του νόμου). Στα έγκυρα δε συμπεριλαμβάνονται τα λευκά ψηφοδέλτια.
  • Οι 260 250 από τις 300 έδρες διανέμονται βάσει απλής αναλογικής, με εκλογικό μέτρο το κλάσμα {άθροισμα ψήφων όσων ξεπέρασαν το 3%}/260 250. Για να καθορισθεί ο αριθμός των εδρών που λαμβάνει κάθε συνδυασμός, γίνεται η διαίρεση {ψήφοι συνδυασμού}/{εκλογικό μέτρο}, με το πηλίκο στρογγυλοποιημένο στον προηγούμενο ακέραιο (πχ, εάν προκύπτει 95,9, ο συνδυασμός κερδίζει 95 έδρες). Εάν στο τέλος της διανομής μένουν αδιάθετες έδρες λόγω των στρογγυλοποιήσεων, αυτές παραχωρούνται στους συνδυασμούς με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα από την παραπάνω διαίρεση. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό κατανέμονται και οι έδρες των βουλευτών Επικρατείας.
  • Οι υπόλοιπες 40 50 έδρες παραχωρούνται στον πρώτο συνδυασμό, ανεξάρτητα από το ποσοστό του ή τη διαφορά του από το δεύτερο. Η διάταξη αυτή, η οποία είναι στοιχείο πλειοψηφικού συστήματος, βασίζεται στη σκέψη ότι επιτρέπει τη δημιουργία σταθερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έτσι, για να αποκτήσει ένα κόμμα την απόλυτη πλειοψηφία των 151 εδρών στο Κοινοβούλιο, δεδομένου ότι είναι πρώτο σε ψήφους και θα λάβει τις 40 50 έδρες, πρέπει να πάρει τουλάχιστον άλλες 111 101 από τις 260 250 έδρες που κατανέμονται με την απλή αναλογική. Άρα χρειάζεται ένα ποσοστό 42.69% 40.5% (111/260 101/250) επί του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων των κομμάτων που δικαιούνται έδρες, δηλαδή των κομμάτων που έχουν ποσοστό μεγαλύτερο από το όριο του 3%. Έτσι, όσο το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που βρίσκονται κάτω από το 3% αυξάνεται, τόσο μειώνεται το ποσοστό που απαιτείται να λάβει το πρώτο κόμμα, ώστε να αποκτήσει αυτοδυναμία. Στις εθνικές εκλογές του 2007 το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων κάτω από 3% ήτανε 3.08%. Έτσι το ποσοστό που απαιτούνταν για να λάβει το πρώτο κόμμα οπωσδήποτε (δηλαδή χωρίς τη χρήση υπολοίπου) 111+40=151 έδρες ήτανε 41.37%. Το πρώτο κόμμα σε εκείνες τις εκλογές έλαβε 41.83% και 112+40=152 έδρες. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό βρίσκεται το πόσες έδρες δικαιούται ένας συνδυασμός σε όλη την επικράτεια, όχι όμως και ποιες.
ΠΗΓΗ : ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Read more

Οι μισοί Έλληνες αδυνατούν να αγοράσουν τρόφιμα!

Οι μισοί Έλληνες αδυνατούν να αγοράσουν τρόφιμα!Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη φτώχεια η χώρα μας Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους ....
λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη – και καθόλου τιμητική – θέση, ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει φτωχό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του! Το συντριπτικό αυτό ποσοστό τοποθετεί την Ελλάδα πιο πάνω από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία. Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες δεν αντιμετωπίζει αδυναμίες πληρωμής, αν και το 97% έχει διαπιστώσει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα έκτακτο έξοδο 1000 ευρώ. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα ήταν σε θέση να καλύψουν το ποσό. Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι καθυστερεί να πληρώσει λογαριασμούς και οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα των παιδιών τους το επόμενο διάστημα.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_7556.html
Read more

Στα 72 εκατ. ευρώ το κόστος των εκλογών

Δυσφορία από την τρόικα που είχε βάλει πλαφόν στα 50 εκατ. ευρώ.

Στα 72 εκατ. ευρώ το κόστος των εκλογών
«Μαύρη τρύπα» μεγέθους 72 εκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσουν στα δημόσια ταμεία οι εκλογές της 6ης Μαΐου, ποσό που θα αυξηθεί κατακόρυφα στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικό γύρο.
Στο συγκεκριμένο ποσό μάλιστα δεν έχουν υπολογιστεί οι 3 δόσεις της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, οι οποίες αποδεσμεύτηκαν πρόσφατα (σ.σ. μετά την ψήφιση της προκλητικής τροπολογίας) με την δικαιολογία των προεκλογικών αναγκών των παρατάξεων και οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαύρη τρύπα» έχει προκαλέσει την δυσφορία των μελών της τρόικας καθώς είχαν ξεκαθαρίσει ότι το κόστος των εκλογών δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.
60 εκατ. για εκλογικά επιδόματα
Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, αποδεσμεύεται κονδύλι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαστικοί που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης. Πρόκειται για τα περίφημα εκλογικά επιδόματα τα οποία θα λάβουν μεταξύ άλλων υπάλληλοι Δήμων, Περιφερειών, υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Τυπογραφείου, Γ.Γ. Επικοινωνίας, διεύθυνσης δημοσιονομικού ελέγχου κ.α.
Επιπροσθέτως, εκλογικό επίδομα θα λάβουν –με απόφαση της τελευταίας στιγμής– και οι άνδρες της αστυνομίας. Το σχετικό ποσό που θα πιστωθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ.
12 εκατ. εκλογική χρηματοδότηση κομμάτων
Στα 60 εκατ. ευρώ που θα δοθούν με την μορφή εκλογικού επιδόματος σε δημόσιους υπάλληλους πρέπει να προστεθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που θα «οδεύσουν» στα κομματικά ταμεία ως κρατική –έκτακτη– εκλογική χρηματοδότηση. Όπως έγραψε το newsbomb.gr, η Διακομματική Επιτροπή, με μια άνευ προηγουμένου προκλητική απόφαση, αύξησε το σχετικό κονδύλι κατά 4,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2009. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ακολουθώντας το «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τον σχετικό νόμο που λέει ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δοθεί ως εκλογική ενίσχυση ισούται με 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια πήραν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δημόσιο ταμείο όπου συγκεντρώνονται οι κόποι και ο ιδρώτας των ελλήνων φορολογουμένων.
3 δόσεις τακτικής χρηματοδότησης ύψους 29 εκατ. ευρώ
Πάντως, στα 72 εκατ. ευρώ που –για την ώρα– είναι το επίσημο ποσό στο οποίο θα ανέλθει το κόστος των εκλογών δεν έχουν υπολογιστεί τα χρήματα που θα μοιραστούν τα κόμματα ως τακτική επιχορήγηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες στην Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία που αποδεσμεύει 3 δόσεις από το συνολικό κονδύλι, ύψους 29 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για την τελευταία δόση του 2011 η οποία ανέρχεται σε 13,5 ευρώ και για τις 2 πρώτες του 2012 που υπολογίζονται σε 7,7 εκατ. ευρώ έκαστη.
http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/story/129748/sta-72-ekat-eyro-to-kostos-ton-eklogon
Read more

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.!!!!!


ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. !!!

Από το 1993 επί κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και όταν ήταν Υπουργός εξωτερικών ο ΣΑΜΑΡΑΣ ξεκίνησε το «άνοιγμα» των συνόρων για την εισροή μεταναστών στη χώρα μας.
Οι πρώτοι που άρχισαν να έρχονται ήταν από την ΑΛΒΑΝΙΑ.

Στη συνέχεια άνοιξαν τα σύνορα και για άλλες χώρες του ανατολικού μπλοκ κυρίως ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
Στόχος ήταν να βρεθεί φτηνή και αδήλωτη εργασία ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν στη χώρα μας.
Οι Έλληνες άρχισαν να «επιλέγουν» εργασίες και άρχισαν να ανθίζουν οι καφετέριες και ο τζόγος.

Πολλοί Έλληνες έχοντας απωθημένα από την εποχή της φτώχιας στη χώρα μας και βλέποντας ότι για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους έπρεπε να σπουδάσουν, έστειλαν τα παιδιά τους με κάθε τρόπο να σπουδάσουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε μια γενιά σπουδασμένων και ανέργων.
Στην Ελληνική ύπαιθρο και στις επιχειρήσεις προσλαμβάνανε κυρίως αλλοδαπούς χαμηλών προσδοκιών.

Κάποια στιγμή που είδαν ότι οι παραπάνω αλλοδαποί (ΑΛΒΑΝΟΙ – ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ) άρχισαν να δημιουργούν επιχειρήσεις στη χώρα μας και σιγά-σιγά αποκτούσαν πίττα από την αγορά (νόμιμη η παράνομη) , άνοιξαν τα σύνορα για την εισροή ακόμα χαμηλότερου επιπέδου αλλοδαπών, και άρχισε η χώρα να κατακλύζεται από ανατολή και Αφρική.
Η χώρα άρχισε να βυθίζεται στο χάος και στην αναρχία μόνο και μόνο για την εξομοίωση των αλλοδαπών με τους έλληνες.

ΟI ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ:
Δεν ζουν σ αυτήν την χώρα ;
Δεν βλέπουν την κατάσταση ώστε απλά να κάνουν την δουλειά τους αποτρέποντας τα προβλήματα;
Γιατί νομοθετούσαν υπέρ των αλλοδαπών;
Γιατί ενώ από την μία εισαγάγαμε πολύ φτηνό εργατικό, οι ...Έλληνες επιχειρηματίες επένδυαν στο εξωτερικό (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ);
Δεν ανησύχησαν για τα προβλήματα (ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κλπ) που μετέφεραν μαζί τους όλοι αυτοί;

Δεν σκέφτηκαν ότι θα επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος;
Δεν βλέπουν την επερχόμενη σοβαρή αλλοίωση του πληθυσμού; Γιατί ακόμα και σήμερα δεν κάνουν τίποτα;
Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία; Φοβούνται;
Τι φοβούνται;
Υλοποιείται ένα μακροχρόνιο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού και του κοινωνικού ιστού της ΕΛΛΑΔΑΣ.????????????
http://pwssekatanthsanellada.blogspot.com/2012/04/blog-post_20.html
Read more

Καταρρέει στις 6 Μαΐου το ευρώ;;;


Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αλλά και η ανησυχία για την "επόμενη μέρα" των ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Και για το Focus από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα κριθεί το μέλλον του ευρώ.

«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ». Αυτήν την άποψη εκφράζει ο....
αρθρογράφος στις οικονομικές σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του Focus, συνδέοντας τους λόγους των φόβων του με τις εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και την Γαλλία.

Ο φόβος των αγορών

Η επανεμφάνιση του φάσματος διάλυσης της ευρωζώνης, αυτή τη φορά με αφορμή την Ισπανία, είναι εκείνο που οδηγεί τον γερμανό αρθρογράφο να πιστεύει ότι επειδή ακριβώς οι αντιδράσεις των χρηματαγορών βασίζονται εν πολλοίς στη ψυχολογία, όσο περισσότερο πλησιάζει η ημερομηνία της 6ης Μαΐου, τόσο περισσότερο οι αγορές θα δείχνουν νευρικότητα.

«Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και ο 2ος και αποφασιστικός γύρος των γαλλικών προεδρικών αποκτούν τεράστια σημασία, γιατί θα κριθεί η τύχη των προγραμμάτων διάσωσης και επομένως το μέλλον του κοινού νομίσματος» υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, ο οποίος υιοθετεί το προεκλογικό επιχείρημα κατά του υποψηφίου των γάλλων σοσιαλιστών, ότι σε περίπτωση νίκης του θα προκληθούν αναταραχές στις αγορές.

«Κυρίως η προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν δεσμευτεί απέναντι στις Βρυξέλλες να τηρήσουν πολιτική λιτότητας παρά το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, δεν συγκεντρώνουν μαζί ούτε και το απαραίτητο μίνιμουμ του 36%. Η οργή των Ελλήνων για τις περικοπές είναι μεγάλη, η πτώχευση απεφεύχθη, αλλά η ανεργία έχει ξεπεράσει το 22%, η ανεργία των νέων το 50%».

Μετά τις εκλογές, τί;

«Αυτήν την οργή την εκμεταλλεύονται τα ακραία αντιμνημονιακά κόμματα. Η λύση των κομμάτων διαμαρτυρίας, δεξιά ή αριστερά του κέντρου, προέρχεται από εκείνους που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, ότι η χώρα έχει κατακτηθεί από τους δανειστές και την τρόικα, ότι δεν έγιναν παραλείψεις από τους εγχώριους πολιτικούς, αλλά από τους ξένους», παρατηρεί ο αρθρογράφος, που διερωτάται τί θα γίνει με το πρόγραμμα διάσωσης μετά τις εκλογές σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί σταθερή κυβέρνηση συνασπισμού μια που ακόμη και ο πιθανότερος πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς, με βαριά καρδιά δέχθηκε το πρόγραμμα λιτότητας.

«Και η παραμικρότερη παρέκκλιση από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους δανειστές της Ελλάδας», υποστηρίζει ο Γιούργκεν Μάτες από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας. «Οι ελληνικές εκλογές έχουν υπαρξιακή σημασία για τα χώρα», τονίζει. Ο αρθρογράφος του Focus προειδοποιεί για τον κίνδυνο μετάδοσης. «Σε περίπτωση που κλιμακωθεί και πάλι η κατάσταση παρά τις προσπάθειες απομόνωσης της Ελλάδας, η κρίση θα συμπαρασύρει και τις άλλες χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα. Η Ισπανία χρειάζεται βοήθεια και πιθανότατα και η Ιταλία. Άρα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα έφτανε στα όριά του», καταλήγει επικαλούμενος δήλωση - έκκληση του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη πως η ανάγκη διαμαρτυρίας δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και το ευρώ.

Ειρήνη Αναστασοπούλου, Focus online money
Υπεύθ. Σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου

Από: dw.de
Read more

ΒΙΝΤΕΟ: Η καλύτερη προεκλογική ομιλία που έγινε ποτέ!

Για να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νεότεροι…
Διαχρονικά λόγια… μεγάλων ανδρών…

tsantiri
http://olympia.gr/2012/04/21/%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1/#more-145089
Read more

Το δηλητήριο της Λ.Κανέλλη για τον Ε.Βενιζέλο, απλά... δεν υπάρχει!


Φαρμακερά βέλη κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε η Λιάνα Κανέλλη μέσω του προφίλ της στο Facebook.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ κάνει λόγο για ηθική αυτουργία «στο έγκλημα κατά του λαού που συντελείται με ιδιαζόντως απεχθή τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια». «Πρώτη φορά έχω ακούσει υπουργό Οικονομίας να παρακαλάει σπαρακτικά τους βουλευτές να σταθούν όλοι μαζί στο ύψος των περιστάσεων...» γράφει χαρακτηριστικά, όπως διαβάζουμε στο newpost.gr

Αναλυτικά η ανάρτηση της Λιάνας Κανέλλη έχει ως εξής:

Τι ρίγη συγκίνησης απλώθηκαν στη δημόσια σκηνή - κοινοβούλιο! Τι πατριωτικό πάθος έβγαλε όλο το γέλιο το μαύρο που κρύβει ο οργισμένος άνεργος στο φυλλοκάρδι του! «Πρώτη φορά έχω ακούσει υπουργό Οικονομίας να παρακαλάει σπαρακτικά τους βουλευτές να σταθούν όλοι μαζί στο ύψος των περιστάσεων...», υπογραμμίζει με στόμφο ο τηλεπαρουσιαστής.

Ο λόγος, βεβαίως, για τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος όντως εκλιπάρησε, χωρίς να απαλλαγεί ούτε λεπτό από το αλαζονικό επιτηδευμένο ύφος του παντογνώστη που απευθύνεται σε κατώτερης νοημοσύνης κοινό από έδρας μάλιστα. Τι ζητιάνεψε στα πλαίσια μιας καλοσχεδιασμένης πολιτικής της εικόνας του ο εκπεσών καθηγητής;

Στην πραγματικότητα απαίτησε τη λογιστική διανομή της ηθικής αυτουργίας στο έγκλημα κατά του λαού που συντελείται με ιδιαζόντως απεχθή τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια. Στην ουσία ζήτησε να χαμηλώσουν τους ρητορικούς υποκριτικούς τόνους ψευδοαντιπολίτευσης οι συνεταίροι και συνένοχοι του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. Θέλει αποδόμηση και μετάφραση αυτή η συμπεριφορά. Πριν παγιδευτούν πολίτες θεατές, άνθρωποι με φιλότιμο ή επαρκή αφέλεια, από το ιδιότυπο «σας παρακαλώ»...

Ας γυρίσουμε το ρολόι πίσω στα σκοτεινά μεσαιωνικά χρόνια, εκεί που πραγματικά δουλεύει εδώ και αρκετόν σύγχρονο καιρό. Μια μάζα εξαθλιωμένων εργαζομένων, δούλων στα χωράφια και τα σπίτια τα υποστατικά των αφεντάδων προσκαλείται σε δημόσια εκτέλεση. Δικαστές, παπάδες και δήμιοι επί σκηνής. Το πλήθος μουγγό και μουδιασμένο, πιο πολύ συμπονάει τους μελλοθάνατους παρά περιμένει το ψίχουλο που θα διανεμηθεί μετά το τέλος της τελετής.

Κι ο ντελάλης του αφεντικού «παρακαλεί» με στεντόρεια φωνή το πόπολο να ζητωκραυγάσει την ώρα που θα τεντώνεται το σκοινί. «Παρακαλεί» να ξεχαστεί ποιος έδωσε τη διαταγή, ποιος εξέδωσε την ετυμηγορία, ποιος εκτέλεσε την ποινή και, κυρίως, ποια είναι τα θύματα κάτω απ' τις κουκούλες με τη θηλιά περασμένη στο λαιμό. Γιατί το πλήθος δεν πρέπει να δει τον αδερφό και το γονιό, τη μάνα και το παιδί του, το φίλο και διπλανό του εργάτη να δολοφονείται.

Δεν είναι καινούριο το έργο. Είναι παμπάλαιο. Κουκούλες θυμίζω ότι σε όλες τις βάρβαρες εκτελέσεις, σ' όλα τα θέατρα επίδειξης δύναμης των αρχόντων σε βάρος των λαών, φοράνε ταυτόχρονα και οι δήμιοι και τα θύματα. Οι μεν για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους συνεχώς κι απρόσκοπτα ζώντας ανενόχλητοι μέσα στις κοινωνίες.

Τα δε θύματα για να μη μένει το πρόσωπό τους στη μνήμη των θεατών ως προειδοποίηση ότι ο καθένας θα μπορούσε να αντικρίσει το θάνατο σ' ένα ικρίωμα αν δεν παραμένει συμμορφούμενος κι απρόσωπος μέσα στο πλήθος των αδρανών θεατών... Το καπιταλιστικό θέατρο της βαρβαρότητας πάντα δανειζόταν απ' το τσίρκο κουστούμια, στολές, γκριμάτσες και τελετουργικά τερτίπια, ακροβατισμούς και εξόφθαλμες αποκοτιές, ανθρώπους με ευλυγισία λάστιχου κι όλα όσα απαιτούνται για να κολάζεται το έγκλημα και να δικαιολογείται το επόμενο. Τα δε πυροτεχνήματα, τα προκαθορισμένα τυχαία «θαύματα» δε λείπουν από καμιά βάρβαρη εποχή. Ετσι την κρίσιμη στιγμή, που το ικρίωμα κινδυνεύει να γκρεμοτσακιστεί απ' το βάρος των θυμάτων και τη βουή του οργισμένου πλήθους, σκάει η φανφάρα των συνοικιακών εκβιαστών και τοκογλύφων σε μια πόλη.

Για να ξεχάσει για λίγο το πόπολο πως πληρώνει με φτώχεια κι εξευτελισμούς, με πείνα κι ανεργία, τους άλλους, τους μεγάλους τοκογλύφους, τους κερδοσκόπους και φονιάδες, εκείνα τα αφεντικά που αιώνες μετά, τους είπανε με τ' όνομά τους οι εργάτες, μέχρι και τα παιδιά. Οι καπιταλιστές είναι που παρακαλάνε να μείνουν οι κουκούλες, οι μάσκες στη θέση τους κι έτσι δήμιοι και θύματα μαζί να συμμετέχουν στην τελετή που στο επίκαιρο ικρίωμα τη βάφτισαν «πατρίδα σε κρίση». Μπάχαλο την τελετή συναίνεσης.

Μπάχαλο και ματαίωση της ταξικής συναίνεσης που στέλνει στην κρεμάλα πάντα τον ίδιο «κοινωνικό εταίρο» άμα ξεχάσει ν' αντιστέκεται. Γιατί το μόνο παρακαλώ είναι προς εκείνον τον ήλιο το νοητό κι εκείνη τη μυρσίνη τη δοξαστική που θυμιατίζει στο Αξιον Εστί ο ποιητής και ψάλλει: «Μη παρακαλώ σας, μη λησμονάτε τη χώρα μου».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=39760&Itemid=131
Read more

Βενιζέλος: "Δεν πήγαμε κι άσχημα απόψε στο Ηράκλειο... Να, τόσο λίγo θέλαμε για να γεμίσουμε ταξί"!

Read more

Και δεύτερη αυτοκτονία χθες στο Ηράκλειο ... 60χρονος έκοψε τις φλέβες του

Και δεύτερη αυτοκτονία χθες στο Ηράκλειο
Δύο αυτοκτονίες μέσα σε μια μέρα, σημειώθηκαν χθες στο Ηράκλειο. Μετά την αυτοκτονία του 54χρονου λογιστή που γέννησε πολλά ερωτηματικά λόγω του ιδιόχειρου σημειώματος (διαβάστεεδώ) άλλη μία αυτοκτονία συνταράζει την τοπική κοινωνία, που παρακολουθεί μουδιασμένη τις αυτοχειρίες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Αργά χθες το βράδυ, έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 60χρονος στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο, κόβοντας τις φλέβες του. Τραγική φιγούρα ο γιος του 60χρονου, που βρήκε τον πατέρα του νεκρό.

Read more

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων

Read more

Ένα πονηρό δημοσίευμα εκλογικών αλχημειών από Λαμπρακιστάν…

Το Λαμπρακιστάν κατασκευάζει τα ποσοστά και τις έδρες του εκλογικού αποτελέσματος από ΤΩΡΑ: Δίνει 45% στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και 170 έδρες!!!...

Το Λαμπρακιστάν δεν σηματοδοτεί απλώς την αχαλίνωτη βία και νοθεία που θα υπάρξουν, αλλά και διαλαλεί τη βία και τη νοθεία που γνωρίζει ότι θα υπάρξουν...
Το παρακρατικό αυτό μαγειρείο του καθεστώς συμμετέχει ενεργά στην κατασκευή των εκλογικών αποτελεσμάτων…

Το δημοσίευμα βρίσκεται ΕΔΩ:
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4712857


Στην πρώτη παράγραφο διαβάζουμε:
«Ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού, που οδηγεί σε μια Βουλή δέκα κομμάτων και, σχεδόν αναγκαστικά, σε μια νέα κυβερνητική συνεργασία μετά τις κάλπες της 6ης Μαΐου, επιβεβαιώνεται από την πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για “ΤΑ ΝΕΑ”».


Στην πρώτη παράγραφο δέχεται ότι θα υπάρξει μια Βουλή δέκα (10) κομμάτων!


Μετά, με Βουλή δέκα κομμάτων, το Συγκρότημα επιδίδεται σε διάφορες εκλογικές αλχημείες και μας απογειώνει στην κατασκευή: 45% τα δύο μεγάλα κόμματα και έδρες 170!!!


Το δόλιο και πονηρό τέχνασμα είναι η «αδιευκρίνιστη ψήφος»!!!


Ποια είναι αυτή η «αδιευκρίνιστη ψήφος», οι πονηροί αλχημιστές δεν μας το λένε.


Απλώς παίρνουν αυτόν τον απροσδιόριστο όρο «αδιευκρίνιστη ψήφος» και κάνουν πάλι αυθαίρετες αναγωγές.


Έτσι μας λένε ότι η ΝΔ από «αρχική πρόθεση ψήφου 19%» θα φτάσει στο 25%: 6 ποσοστιαίες μονάδες πάνω…


Και το ΠΑΣΟΚ από 14.2% σε 19.1%: 5 μονάδες πάνω…


Όλες οι δημοσκοπήσεις, αυτές που οι ίδιοι κατασκευάζουν καθημερινά, καταγράφουν συντριπτική πτώση και κατάρρευση το ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και το Λαμπρακιστάν με την αλχημεία της απροσδιοριστίας, αυτή της «αδιευκρίνιστη ψήφου» εξακοντίζει τα ποσοστά τους στο 25% και στο 19%.


Και παρόλα αυτά στη Βουλή θα μπούνε 10 κόμματα, ακόμα και της Ντόρας!!!


Γίνεται ολοκάθαρο. Το Λαμπρακιστάν προαναγγέλλει, αυτό που γνωρίζει κάθε πολιτικά σκεπτόμενος και εμείς το έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα: Ότι η βία και νοθεία σε αυτές της εκλογές θα πάρουν φρενοβλαβείς διαστάσεις και αυθάδεις μορφές…


Αλήθεια γιατί, τα «αντιμνημονιακά» κόμματα και ιδιαίτερα τα κόμματα της «αριστεράς» και ακόμα πιο ιδιαίτερα το ΚΚΕ, ΣΙΩΠΟΥΝ;


Η ΣΙΩΠΗ σε κάτι που όλοι γνωρίζουν και αναγγέλλεται μάλιστα τόσο ανοικτά από το Λαμπρακιστάν είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ…
πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_5274.html
Read more

Ποιοι βουλευτές δεν μπαίνουν σίγουρα στην επόμενη Βουλή

 Ποιοι βουλευτές δεν μπαίνουν σίγουρα στην επόμενη Βουλή
Άλλοι με πολυετή θητεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα και άλλοι με λιγότερη εμπειρία και χρόνια στην πλάτη τους. Πήραν όμως την ίδια χρονική στιγμή την ίδια απόφαση. Να απέχουν από την εκλογική διαδικασία…

Αναλυτικά, οι βουλευτές που δεν θα είναι υποψήφιοι είναι οι εξής:
1.Έλενα Παναρίτη (Επικρατείας ΠΑΣΟΚ)
2. Ηλίας Μόσιαλος (Επικρατείας ΠΑΣΟΚ)
3. Δημήτρης Σιούφας (Επικρατείας ΝΔ)
4. Θανάσης Τσούρας (Α΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ)
5. Σπύρος Κουβέλης (Α΄Αθηνών-είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ)
6. Άννα Βαγενά (Α΄ Αθηνών, ΠΑΣΟΚ- ανεξάρτητη, αντικατέστησε την παραιτηθείσα Πέμυ Ζούνη)
7. Ελίζα Βόζενμπεργκ (Α΄Αθηνών-είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. της ΝΔ)
8. Βάσω Παπανδρέου (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ-είχε διαγραφεί από την Κ.Ο.)
9. Κώστας Γείτονας (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ)
10.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ)
11.Έλσα Παπαδημητρίου (Αργολίδος-είχε ανεξαρτητοποιηθεί)
12.Θεόδωρος Πάγκαλος (Αττικής-ΠΑΣΟΚ)
13.Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας -είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ)
14.Θανάσης Χαντάβας (Γρεβενών- ΠΑΣΟΚ)
15.Μιχάλης Χαλκίδης (Ημαθίας ΝΔ)
16.Μανώλης Στρατάκης (Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ)
17.Σπύρος Βούγιας (Α΄Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ)
18.Βασίλης Γερανίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ)
19.Ευάγγελος Αργύρης (Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ)
20.Ντίνος Ρόβλιας (Καρδίτσης ΠΑΣΟΚ)
21.Νίκος Σαλαγιάννης (Καρδίτσης ΠΑΣΟΚ)
22.Άγγελος Μανωλάκης (Κορινθίας ΠΑΣΟΚ)
23.Σπυροπάνος Μαργέλης(Λευκάδας ΠΑΣΟΚ)
24. Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης ΠΑΣΟΚ)
25. Σωκράτης Ξυνίδης (Ξάνθης ΠΑΣΟΚ)
26. Μανώλης Μπεντενιώτης (Α΄Πειραιώς ΠΑΣΟΚ)
27. Ευάγγελος Παπαχρήστος (Πρεβέζης ανεξάρτητος)
28. Χρήστος Χάιδος (Τρικάλων ΠΑΣΟΚ)
29. Σούλα Μερεντίτη (Τρικάλων ΠΑΣΟΚ)
30. Σωτήρης Χατζηγάκης (Τρικάλων ανεξάρτητος)
31. Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής ΝΔ)
proinimatia.blogspot.com
http://olympia.gr/2012/04/20/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1/
Read more

Αγωνία στο Mega>Κόβονται "Πρωταγωνιστές", "Ερευνα", "Εμπόλεμη Ζώνη". Πρόταση Κοντομηνά στη Τρέμη!




Διάχυτη είναι η ανησυχία στους διαδρόμους του Μεγάλου Καναλιού.

Ο Ηλίας Τσίγκας , όπως γράφουμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, έδωσε προθεσμία ως τη Τρίτη στους δημοσιογράφους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα διαφημιστικά έσοδα του Απριλίου είναι 40% κάτω από το προηγούμενο μήνα και το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό.
Οι επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δραματικές περικοπές στο πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.
Κάτω από αυτές συνθήκες εκπομπές όπως οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, η «Έρευνα» του Παύλου Τσίμα, η «Εμπόλεμη Ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη θεωρούνται κομμένες εκτός κι αν υπάρξουν θεαματικές θετικές εξελίξεις.
Ήδη έχει ακουσθεί ότι ο Παύλος Τσίμας συζητάει με τον ΣΚΑΙ, ενώ αμφίβολη είναι και η παρουσία της Όλγας Τρέμη στο κανάλι.
Την τελευταία φλερτάρει και ο Δημ. Κοντομηνάς για τον Alpha!
Oι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο και γενικότερα στα ΜΜΕ είναι σοκαριστικές…
http://www.kourdistoportocali.com/articles/10938.htm
Read more

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ψεύτης, προδότης και θρασύς …σύντομα σε διακοπές παρέα με τον Άκη


Το χοντρό ψέμα του Παπακωνσταντίνου μεσ’ στα μούτρα μας. Ο άνθρωπος δεν παίζεται.
Αν ήταν δικηγόρος θα είχε καταδικάσει όλους τους πελάτες του στην χείριστη των ποινών.


Και αυτό γιατί δεν λέει τα κατά συνθήκη ψεύδη αλλά ψέματα χοντροκομμένα και μάλιστα για πραγματικά γεγονότα και νούμερα.
Γιατί όλα αυτά; Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε το πρωί μια συνέντευξη στον Ευαγγελάτο μέσω διαδικτύου στο Newsit. Πολύς κόσμος έστειλε ερωτήσεις στείλαμε και εμείς μια σαν blog. Για καλή μας τύχη ο Νίκος
έκανε την ερώτηση στον πρώην υπουργό.
Ερώτηση: Έχει μετανιώσει που ως υπουργός οικονομικών χώρας με πρόβλημα στον δανεισμό και ενόψει δανεισμού αποκάλεσε την χώρα τιτανικό; Ο ίδιος θα δάνειζε μια χώρα που ο υπουργός οικονομικών της έκανε το ίδιο; Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω θα το ξαναέκανε;
Απάντηση: Η χώρα πήγαινε σαν τον Τιτανικό με την κυβέρνηση Καραμανλή γιατί ο καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα. Τα περίφημα σπρεντ τις επόμενες 6 εβδομάδες δεν κουνήθηκαν ρούπι. Απόδειξη ότι αυτή η δήλωση άφησε την χώρα να δανειστεί.
Ο Ευαγγελάτος έκανε μόνο την πρώτη ερώτηση στον αέρα. Για την δεύτερη και τρίτη δεν τέθηκε καν θέμα και αναρωτιέμαι γιατί. Εν πάσει περιπτώσει ο υπουργός απάντησε οτι ουδέν πρόβλημα ούτε στον δανεισμό, ούτε στην δήλωση, ούτε στα σπρέντ.
Μια παρένθεση πριν την αποκάλυψη του ψέματος:
Για να γίνουν ΟΛΑ αυτά που έγιναν, έπρεπε να συμβεί το εξής: Έπρεπε να βγει με κάποιο τρόπο η χώρα από τις αγορές.
Αυτό είναι ένα πολύ κομβικό σημείο, γιατί έτσι βρίσκεται στον αέρα χωρίς δανεισμό, έτσι γίνεται εξαιρετικά αδύναμη, έτσι περνάνε όλα τα μέτρα πολύ εύκολα.
Βγάλτε την Γερμανία απο τις αγορές και θα δείτε: Σε 3 ώρες θα έχει καταρρεύσει.
Γι’ αυτό επιμένω πολύ στο θέμα της βίαιης εξόδου απο τις αγορές και προσωπικά πιστεύω οτι στο μέλλον Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου θα δικαστούν γι’ αυτό τον λόγο.
Κλείνει η παράνθεση και πάμε στο ψέμα:
Τα σπρέντ δεν κουνήθηκαν ρούπι τις επόμενες έξι εβδομάδες.
Δείτε στην φωτογραφία των ελληνικών σπρέντ δεκαετών ομολόγων το σημείο της δήλωσης και την συμπεριφορά των σπρέντ απο κει και πέρα.

Αρχές Φεβρουαρίου είχαν αρχίσει να υποχωρούν.
Και φρόντισε ο αρμόδιος υπουργός να τα ξανανεβάσει με μια δήλωση που σίγουρα δεν θα βοηθούσε, οπότε γιατί να την κάνει; Λες και ήθελε να βγούμε απο τις αγορές!
Γιατί εκτόξευση των σπρέντ σημαίνει αδυναμία δανεισμού και ΔΝΤ, είναι πολύ βασικό.
Συμπέρασμα;
Την ημέρα της δήλωσης, 16 Φεβρουαρίου 2010 τα σπρέντ ήταν στις 250 μονάδες και η χώρα δανειζόταν κανονικά. 8 εβδομάδες μετά, τα σπρέντ ήταν στις 950 μονάδες και η χώρα στο ΔΝΤ.
Αυτή είναι η σωστή απάντηση. Με τη διαφορά ότι αυτή οδηγεί στα ειδικά δικαστήρια.
himaira.blogspot.com
http://olympia.gr/2012/04/20/%cf%88%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b8%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%8d%cf%82-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%cf%83/#more-145035
Read more

ΘΑΥΜΑ : ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ - Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΑΡΩΝΕΙ!!!

ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ
Ο υπάλληλος του Καλογρίτσα, γνωστός στη δημοσιογραφική πιάτσα και ως "εκπρόσωπος Τύπου της GPO", κατά κόσμον Θεοδωρικάκος, έβαλε και πάλι το χεράκι του και έκανε το θαύμα του εμφανίζοντας τον πρόεδρο του υπό κατάρρευση ΠΑΣΟΚ, καταλληλότερο για πρωθυπουργό! Αυτά δεν γίνονται ούτε...
σε χώρες σαν την Ουγκάντα. Γίνονται όμως στην Ελλάδα του Mega και της GPO. Για γέλια η κατάσταση...

πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_9214.html
Read more

Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος σε γυμνάσια και λύκεια


Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος σε γυμνάσια και λύκεια
Στις 21 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές - Τα δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου
Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος σε γυμνάσια και λύκεια
Στις 17 Μαΐου θα λήξει εφέτος το διδακτικό έτος στα γυμνάσια της χώρας, ενώ στις 15 Ιουνίου θα λήξει το διδακτικό έτος στα δημοτικά σχολεία. Αυτό έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.
Στις 17 Μαΐου όμως θα λήξουν τα μαθήματα στα λύκεια, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας θα ξεκινήσουν στις 21 του μήνα. Οπως έχει ήδη ακόμη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.
Από την άλλη πλευρά, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Read more

Προς διαγραφή Ευαγγελάτος- Κοσιώνη- Σρόιτερ- Βερύκιος- Παπαδρόσος

Προς διαγραφή Ευαγγελάτος- Κοσιώνη- Σρόιτερ- Βερύκιος- Παπαδρόσος Τη χθεσινή στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ (από 18.00 έως 22.00) παράλληλα με την 24ωρη απεργία των τεχνικών, την έσπασαν ο Alpha και ο ΣΚΑΙ και τώρα αναμένουμε τα… επίχειρα. Ο Νίκος Ευαγγελάτος- λένε από την ΕΣΗΕΑ, θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής και μάλλον θα διαγραφεί. Είναι πολλές άλλωστε οι ανάλογες «αμαρτίες» που έχει διαπράξει. Στο Πειθαρχικό, είναι ....
βέβαιο ότι θα φτάσει και η Σία Κοσιώνη και άλλοι από τους συντελεστές του δελτίου. Στον Alpha τα πράγματα είναι περισσότερο περιπεπλεγμένα. Οι πληροφορίες που φτάνουν στην ΕΣΗΕΑ, λένε ότι ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος, έκανε πράξη τη βούληση του ιδιοκτήτη Δημήτρη Κοντομηνά να μεταδοθεί δελτίο ειδήσεων, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στους δημοσιογράφους. Στο… θεάρεστο έργο του- λένε, είχε βοήθεια από τον παρουσιαστή του δελτίου Αντώνη Σρόιτερ και τον Δήμο Βερύκιο οι οποίοι προσφέρθηκαν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα εμφανιζόταν στο γυαλί, δημιουργώντας απεργοσπαστικό ρεύμα. Οι προαναφερόμενοι, θα διαβούν- και αυτοί την πόρτα του Πειθαρχικού, με το ερώτημα ποινής που θα φτάνει μέχρι και στη διαγραφή. ΧΡΑΝ
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_6047.html
Read more

Δεν μας φτύνουν, σύντροφε. Ψιχαλίζει...


Δέκα εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται εκτάκτως στα κόμματα με απόφαση της διακομματικής επιτροπής. Τώρα, τι να πει κανείς; Ότι είναι γαϊδούρια; Ότι είναι χοντρόπετσοι; Ότι για άλλη μία φορά αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνοι είναι; Αυτοί θα μας σώσουν; Αυτοί το μόνο που έχουν μάθει είναι να μοιράζουν τα χρήματα του κράτους. Άλλη δουλειά δεν έμαθαν τόσα χρόνια, παρά μόνο πως να ξεσκίζουν τις σάρκες του ελληνικού δημοσίου.
ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι βάζουν χέρι στα δημόσια ταμεία στο όνομα της Δημοκρατίας. Ούτε ένας από αυτούς δεν βρέθηκε να πει «όχι ευχαριστώ». Να αρνηθεί την...
«έκτακτη βοήθεια» στο όνομα της αλληλεγγύης του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.
Μην τολμήσει κανείς να μας κατηγορήσει για... λαϊκισμό. Πότε, δηλαδή, θα πρέπει κανείς να διαμαρτυρηθεί; Είναι δυνατόν Γιάννης να κερνάει και Γιάννης να πίνει; Είναι δυνατόν να είναι τόσο ξεδιάντροποι;
Λένε ότι έχουν δημιουργηθεί ανάγκες λόγω της προεκλογικής περιόδου. Τι μας λένε; Ξέρουν, άραγε, πόσες ανάγκες έχουν δημιουργηθεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους λόγω της κρίσης; Μόνο και μόνο για χάρη τους δεν θα έπρεπε καν να σκεφτούν μία τέτοια ρύθμιση. Είναι πρόκληση.
Όπως πρόκληση είναι η δανειοδότησή τους από το τραπεζικό σύστημα. Η αδιαφάνεια που κυριαρχεί στα οικονομικά τους, τα σκάνδαλα δωροδοκίας από μεγάλες εταιρείες, η ατιμωρησία που έχει γίνει κανόνας για τους δωρολήπτες.
Πρόκληση είναι ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση μας βγάζουν την γλώσσα κοροϊδευτικά, όταν αποφασίζουν να μοιράσουν στους εαυτούς τους και μόνο λεφτά που ΔΕΝ υπάρχουν. Και δεν είναι μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας. Είναι όλοι τους. Όλοι τους θα πάρουν τα λεφτά και την σχετική απόφαση την πήραν και πάλι όλοι μαζί. Τα θερμά μας συγχαρητήρια...

γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
 


από το capital μέσω apneagr
Read more

Economist: Οι εκλογές βλάπτουν

«Άκαιρες» οι εκλογές και «άσκοπη» η προεκλογική ένταση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστηρίζει σε ανάλυσή του για την Ελλάδα ο «Economist».

Economist: Οι εκλογές βλάπτουν
Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό, οι πιστωτές της Ελλάδας παρατηρούν ανήσυχοι μια άκαιρη εκλογική αναμέτρηση, που στερεί από την καθημαγμένη οικονομία 30 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, η προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα χαρακτηρίζεται άσκοπη, καθώς η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη.
Όσο για τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο Economist τις κρίνει ανεδαφικές.
Το περιοδικό σημειώνει το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ παράλληλα με την μειωμένη σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει.
Επίσης, θεωρεί βέβαιη τη συσπείρωση, την τελευταία στιγμή, των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζει το περιοδικό, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν.
Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό, η Νέα Δημοκρατία αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο για αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ένα πόστο που απαιτεί αναγνωρισμένο τεχνοκράτη, με τέλειο χειρισμό της αγγλικής, ειδίκευση στα μακροοικονομικά, μια προσωπικότητα που να έχει την αποδοχή των πιστωτών και να μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα.
Ο Economist εκτιμά ότι τα χαρακτηριστικά αυτά συγκεντρώνει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος και παρά την επιθυμία του να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, ίσως υποκύψει στις πιέσεις και παραμείνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης.
Read more

Η αγωνία του Αντώνη Σαμαρά πριν… το πέναλτι - Οι περιπτώσεις Γ.Συμπιλίδη-Ε.Μεϊμαράκη



Μεγαλώνει η αγωνία της ΝΔ λίγο πριν το… πέναλτι των εκλογών καθώς δημοσκοπικά ο κύριος στόχος αυτός της αυτοδυναμίας της δείχνει όλο και πιο απόμακρος ενώ ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν και την «ψαλίδα» που τη χωρίζει από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ να κλείνει, έστω και ελαφρά, χωρίς να απειλείται η πρώτη θέση της ΝΔ σε καμία περίπτωση. Και κλείνει όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ του 14-16% ανεβαίνει, αλλά γιατί η ΝΔ του 31% έχει πέσει μέχρι το 21%.

Και αν το εγχείρημα της αυτοδυναμίας ήταν ούτος ή άλλως θνησιγενές, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο εκνευρισμό στη Συγγρού είναι η μείωση της απόστασής της από το ΠΑΣΟΚ, εκνευρισμός ο οποίος μετά «κόπου και βασάνων» κάποιοι προσπαθούν να τον περιορίσουν «εντός των τειχών».

Το θέμα όμως είναι ότι ακόμη και τώρα την ύστατη αυτή στιγμή δεν λείπουν τα λάθη στο «τακτικό» πολιτικό πεδίο της μάχης. Η υποψηφιότητα του Γιώργου Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας – υποψηφιότητα η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΝΔ - και η παραίτησή του μόλις σήμερα είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των λαθών στα οποία υποπίπτει σχεδόν καθημερινά η ηγεσία της ΝΔ.

Λάθη τα οποία δεν μπορεί να είναι παρά παιδαριώδη. Πως είναι αλήθεια δυνατό η ηγεσία της ΝΔ και οι πέριξ αυτής να προχωρήσουν σε μια τέτοια υποψηφιότητα χωρίς να έχουν αντιληφθεί τις επιπτώσεις που ήταν σίγουρο ότι θα επακολουθούσαν.

Και ποιος ευθύνεται για αυτά τα λάθη;

Δεν πάει πολύς καιρός, 3 Απριλίου ήταν, από το έντονο φραστικό επεισόδιο –και πρωτοφανές για το κόμμα της ΝΔ- επεισόδιο που επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί στη συνέχεια –για χάρη της ενότητας του κόμματος- μεταξύ του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου και του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη.

Στη σύσκεψη τότε των συνεργατών του Αντ. Σαμαρά ο τρίτος όροφος των γραφείων του κόμματος, «τινάχθηκε» στον αέρα, αφού η ένταση μεταξύ των δυο ανδρών, κυριάρχησε και επισκίασε τη συζήτηση για την προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ.

Οι φωνές είχαν ακουστεί μέχρι τους διαδρόμους φωνές οι οποίες διανθίζονταν από σκληρότατες εκφράσεις του τύπου . «Μας διαλύεις το κόμμα. Τι πράγματα είναι αυτά. Τι κάνετε;» από πλευράς Μουρούτη προς στον Λυκουρέντζο, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την κατάσταση που παρουσιάζει ο κομματικός μηχανισμός, λίγο πριν την τελική ευθεία των εκλογών.

Η μομφή του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου δεν έμεινε αναπάντητη από τον Ανδ. Λυκουρέντζο ο οποίος είχε εκστομίσει εξίσου βαριές εκφράσεις εναντίον του Γ. Μουρούτη.

Και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη, αλλά ούτε και η τελευταία που ο Γ. Λυκουρέντζος δεχόταν επίθεση από τον προσωπικό «κύκλο» του Αντ. Σαμαρά.

Η τοποθέτηση του Ε.Μεϊμαράκη ως υπεύθυνου προεκλογικού αγώνα, θυμίζει μάχη του Γ'Π.Π. που προσπαθείς να την κερδίσεις με όπλα του Α'Π.Π.! Ο Ε.Μεϊμαράκης πέρα από τους "σκληρούς" νεοδημοκράτες δεν κάνει "γκελ" σε κανένα άλλο στρώμα ψηφοφόρων του εκλογικού σώματος. Και οι "σκληροί" της ΝΔ, έχουν πάει σχεδόν όλοι στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π.Καμμένου!

Αν η τοποθέτηση Μεϊμαράκη έγινε για να πλαγιοκοπηθούν οι Ανεξάρτητοι, τότε έχει ήδη αποτύχει. Άλλωστε τι να υποσχεθεί ο Βαγγέλης στους ψηφοφόρους; Διορισμούς; Πως; Με 21 ή 25% στην καλύτερη; Ή το παραμύθι περί αυτοδυναμίας που πρακτικά κοροϊδεύουν τον εαυτό του; Επειδή κρύβουν ότι χρειάζονται 40,5% για να συγκεντρώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση με οκτακομματική Βουλή (με εννέα κόμματα ακόμα περισσότερο) νομίζουν ότι ο κόσμος είναι χαζός;

Έτσι μια από τις παράπλευρες αυτές απώλειες του ενδοκομματικού αυτού πολέμου που έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα της ΝΔ ήταν και η υποψηφιότητα Συμπιλίδη, μια «μπανανόφλουδα» που πάτησε ο πρόεδρος της ΝΔ χωρίς κανείς τον προειδοποιήσει.

Παράλληλα τα νέα είναι άσχημα και την συσπείρωση του κόμματος που παρουσιάζει επίσης πολύ χαμηλή δυναμική και η αγωνία δείχνει να μεταβάλλεται σε πανικό, όσο περνούν οι ημέρες και η ημερομηνία των εκλογών φαντάζει περισσότερο απειλητική παρά ελπιδοφόρα για τη Συγγρού.

Οι φυγόκεντρες δυνάμεις που παρουσιάζουν οι διάφορες τάσεις μέσα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι οποίες προσωρινά έδειξαν να καταλαγιάζουν μετά την σταδιακή επανένταξη κάποιων από τους βουλευτές που είχαν εκδιωχθεί εξαιτίας της στάσης και καταψήφισης του δεύτερου μνημονίου, ενισχύθηκαν όμως από τις πρόσφατες αποχωρήσεις δύο βουλευτών από την ΝΔ: Του βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη και του Γιώργου Βαγιωνά.

Το περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά για άλλη μια φορά αιφνιδιάστηκε. Και η αγωνία όλων είναι πότε θα έρθει η έκρηξη.

Η Συγγρού ελπίζει αυτή να γίνει τουλάχιστον μετά τις εκλογές ο πανικός όμως μεγαλώνει καθώς τα σημάδια μιας ρήξης μέσα στη ΝΔ πριν τις εκλογές της 6ης Μάιου είναι έντονα και ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή πότε θα ξεσπάσει η «μπόρα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=39713&Itemid=139
Read more

Του Νοταρά τα τέκνα


Για μια δυο μέρες κορυβαντιούσαν εκστασιασμένοι ορισμένοι δημοσιογράφοι των κεντρικών ΜΜΕ που στηρίζουν τον δικομματισμό για την Επιστολή Βενιζέλου προς Μπαρόζον!



Ούτε οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους δεν έτυχαν τόσων επαίνων μέσα σε δύο χιλιάδες χρόνια, όσων η επιστολή Βενιζέλου προς Μπαρόζον για δύο ημέρες. (Αν και συνήθως τα ψέματα κρατούν τρεις)...



Ως φαίνεται κάποιο παπαγαλάκι εκ Βρυξελλών σφύριξε στα ημεδαπά αντίστοιχα πτηνά, ότι ο Μπαρόζος πρόκειται να εξαγγείλει μέτρα τινα (και να! Να χάσκουν τα πτηνά) ανάπτυξης στο εν Ελλάδι Προτεκτοράτο, οπότε



Έσπευσαν να «προλάβουν» το γεγονός οι περί τα τοιαύτα εξασκημένοι σμπίροι κι έβαλαν τον (αγομενοφερόμενο) Μπενύτο να γράψει γράμμα και γραφή (κι απάντηση δεν πήρε) προς την Υψηλή Πύλη, ότι τέτοια μέτρα πρέπει να εξαγγελθούν (και ιδού μερικά, πολυχρονεμένε μου Αγά), αναμένονται, θα κάμουν καλό στην οικονομία, δεν μπορώ να αυξήσω άλλο τον ΦΠΑ στις μπουγάτσες, περιμένουμε – ευχαριστούμε!



Πλην όμως, όχι μόνον δεν απάντησε στον Επιστολή Βενιζέλου ο Μπαρόζος ο Μπαρμπαρόσας της Μπαρμπαριάς καμάρι, όχι μόνον δεν εξήγγειλε μέτρα ανάπτυξης, αλλά αντιθέτως, βγήκε λαύρος και...

μας κατακεραύνωσε, ζητώντας νέες περικοπές, 40%, άγρια λιτότητα έως το 2030 (εκτός κι αν ως τότε έχουν έρθει τα UFO) και νέα μέτρα (χαράτσια) αξίας 12 δις Ευρώ, άντε 15 δις και βλέπουμε!



Κάγκελο ο Βενιζέλος;



Άλαλα τα κύμβαλα των πονηρών;



Αμ δε!



Και τί έγινε;



Πρώτη φορά μας πιάνουν να λέμε μπαρούφες;



Αρκεί που «κερδίσαμε την πρώτη εντύπωση», ότι ο Βενιζέλος έγραψε επιστολή στον Μπαρόζο. Το ότι ο Μπαρόζος τον έκλασε τον Μπενύτο, ποιος το πρόσεξε; κάτι λίγοι; Αυτοί είναι πειραγμένοι! Πάμε παρακάτω. Άλλη μπαρούφα να σκεφτούμε, άλλη μια «νίκη» να πλασάρουμε, ποιος θυμάται τι έγινε προχτές, σημασία έχει τι λέμε εμείς ότι θα γίνει αύριο.



Έτσι δουλεύει η προπαγάνδα!



«Όσο πιο χοντρά ψέματα λες, τόσο πιο εύκολα τα χαύουν οι μάζες» δασκάλευε ο Χίτλερ τον Γκαιμπελς – σας το έχουμε ξαναγράψει.



Αλλά, αν υπάρχει η προπαγάνδα που σκούζει, υπάρχει και μια πιο επικίνδυνη προπαγάνδα, αυτή που ψιθυρίζει, σφυράει αδιάφορα, σχετίζεται με τα πράγματα στο πιο χαλαρό, βρε αδερφέ, και πάντως μακριά από στρατεύσεις. Ψύχραιμα, νηφάλια και καθώς πρέπει...



Αυτήν την προπαγάνδα δεν την ασκούν από τα κεντρικά ΜΜΕ κυρίως, μόνον δημοσιογράφοι αλλά και μία ελίτ διανοουμένων ου μην και δημοσιολογούντων.



Ένα παρεάκι αλληλοεπαινούμενων και αλληλοϋποστηριζόμενων τύπων, εύκολα αναγνωρίσιμων – έχουν όλοι υποστηρίξει το Μνημόνιο, το Σχέδιο Ανάν, τις εισβολές και τους πολέμους όπου Γης

οι περισσότεροι «εκσυγχρονιστές», ολίγον «αριστεροί», κάποιοι, κάργα νεοφιλελεύθεροι άλλοι,

όλοι παραδέχονται ότι είναι πολιτικοποιημένοι, αλλά βγελύσονται την κομματική ένταξη – τη βρίσκουν τρε μπανάλ, τους αρκεί να υπηρετούν τα κόμματα εξουσίας, αλλά αφήνουν την κομματική ένταξη και βαριά καλογερική για τους υποδεέστερους και τους χαχόλους.



Κι όντως, αυτοί οι «ανεξάρτητοι» (διάβαζε: υποκριτές) είναι «υπηρέτες πολλών αφεντάδων», έχουν υπηρετήσει ευδοκίμως, πότε ο ένας, πότε ο άλλος και πότε όλοι μαζί όλο το φάσμα απ’τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη, έως τη Ντόρα, τον Σημίτη, τον Γιωργάκη και τον Μπενύτο.
Χολερικοί με τον λαό τον βρίσκουν λαϊκιστή,

Τον κοροϊδεύουν και τον κατηγορούν

Με τον φθηνό κυνισμό του σοφιστή ή του ημιμαθούς, η πατρίδα

τους μυρίζει ποδαρίλα,

η παράδοση τους ξινίζει

ο συνδικαλισμός τους προκαλεί κοκκύτη.
Ένας πεμπτοφαλλαγίτικος εσμός που στόχευσε επίμονα και μεθοδικά στον αυτοσεβασμό των Ελλήνων, τους έσπασε τον τσαμπουκά και προετοίμασε το έδαφος για τις συκοφαντίες Γιωργάκη περί «τεμπέληδων» και «διεφθαρμένων»
Ή τα εμέσματα Παγκάλου ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» προϋποθέσεις όλα αυτά, για να σκύψουμε στη συνέχεια το κεφάλι, να αποδεχθούμε την ήττα, την αιχμαλωσία και την κατοχή.
Οι τύποι αυτοί δεν έχουν αφήσει άνθρωπο σε χλωρό κλαρί κατηγορώντας φερ’ειπείν για αρχαιοπληξία όποιον καταφεύγει στα κλασικά γράμματα, για εθνικιστή
Όποιον με καμένο πια εγκέφαλο δεν μυρηκάζει τα δικά τους κλισέ.
Όπως ότι «είμαστε ρατσιστές», ότι για «όλα μας φταίνε οι ξένοι» - μια αφόρητη πληκτική καταιγίδα από στερεότυπα.
Μοιάζει όλη αυτή η ορδή σαν του Νοταρά τα τέκνα. Όταν ήρθε η ώρα στα νιάτα τους – ή αργότερα καθ’οδόν – να πουν το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι, αυτοί διάλεξαν το ναιμεναλλά,
Ίσως να’ ναι και οι Οθωμανοί μια κάποια λύσις σκεφτόταν κι αναλόγως έπραττε ο γέρων Νοταράς, ώσπου είδε τα παιδιά του λάφυρα του ανείπωτου.
Ίσως αυτόν τον ανείπωτο τρόμο του μέσα τους θανάτου να ξορκίζουν και τα παπαγαλάκια, κρώζοντας ρετσινιές, αρες και λοιδωρίες εναντίον των απλών, των φτωχών, των αγαθών του λαού,
Κι εν τέλει εναντίον του Δήμου, των κομμάτων (πλην των κομμάτων των Δυνατών), των συνδικάτων και των όντως ποιητών, δηλαδή των καλών καγαθών...
Του Στάθη από enikos, μοντάζ Γρέκι
http://greki-gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_1724.html#more
Read more