Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΔΟΕ ΠΡΟΣ Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ: Η αντίδραση μας θα είναι τέτοια που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν

ΔΟΕ ΠΡΟΣ Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ: Η αντίδραση μας  θα είναι τέτοια που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Την κατηγορηματική αντίθεση των εκπαιδευτικών σε «κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης – κατηγοριοποίησης, η οποία θα οδηγεί σε απολύσεις, τιμωρία των εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση των σχολείων» δήλωσε το ΔΣ της ΔΟΕ , κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη και προειδοποίησαν:
«Σε κάθε τέτοια περίπτωση η αντίδραση του κλάδου των εκπαιδευτικών θα είναι τέτοια που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέλαβε τη θέση του για αξιολόγηση που θα έχει τα χαρακτηριστικά της ανατροφοδότησης και βελτίωσης του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού, που δε θα λειτουργεί τιμωρητικά και δε θα συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του, διαβεβαίωσε πως οτιδήποτε κυκλοφορεί ως προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ή έχει συνταχθεί στο παρελθόν δεν είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας ούτε τη δεσμεύει. Δήλωσε, πως είναι αναγκαία η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και δεν θα συνδέεται με απολύσεις. Ζήτησε να κατατεθούν οι προτάσεις της Δ.Ο.Ε. μέχρι τα μέσα Μαΐου και διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος θα γίνει από μηδενική βάση.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ θα εξετάσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίασή του και θα καθορίσει τη στάση του αναφορικά με την πρόταση του Υπουργού.
Επίσης, στα πλαίσια της συνάντησης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που προέκυψε με το επίδομα θέσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Aπό τη συνάντηση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των αριστερών Παρεμβάσεων – Κινήσεων - Συσπειρώσεων και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/4/2012 συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μετά από πρόσκληση του Υπουργού προς τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες. Το θέμα της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση στην εκπαίδευση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κατέθεσε τις θέσεις του κλάδου όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τα εκπαιδευτικά συνέδρια και τις Γενικές του Συνελεύσεις. Δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση των εκπαιδευτικών σε κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης – κατηγοριοποίησης, η οποία θα οδηγεί σε απολύσεις, τιμωρία των εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση των σχολείων.
Σε κάθε τέτοια περίπτωση η αντίδραση του κλάδου των εκπαιδευτικών θα είναι τέτοια που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέλαβε τη θέση του για αξιολόγηση που θα έχει τα χαρακτηριστικά της ανατροφοδότησης και βελτίωσης του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού, που δε θα λειτουργεί τιμωρητικά και δε θα συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
Η λογική των ποσοστώσεων είναι κατάφωρα άδικη, έχει σκοτεινά σημεία στην εφαρμογή της, είναι έξω από παιδαγωγικές αρχές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Ο Υπουργός Παιδείας από την πλευρά του, διαβεβαίωσε πως οτιδήποτε κυκλοφορεί ως προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ή έχει συνταχθεί στο παρελθόν δεν είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας ούτε τη δεσμεύει. Δήλωσε, πως είναι αναγκαία η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και δεν θα συνδέεται με απολύσεις. Ζήτησε να κατατεθούν οι προτάσεις της Δ.Ο.Ε. μέχρι τα μέσα Μαΐου και διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος θα γίνει από μηδενική βάση.
Το Δ.Σ. θα εξετάσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίασή του και θα καθορίσει τη στάση του αναφορικά με την πρόταση του Υπουργού.
Επίσης, στα πλαίσια της συνάντησης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που προέκυψε με το επίδομα θέσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Από τη Δ.Ο.Ε.
http://www.esos.gr/dimosia-ekpaidefsi/protovathmia/item/28241-δοε-προσ-γ-μπαμπινιωτη-η-αντίδραση-μας-θα-είναι-τέτοια-που-όμοιά-της-δεν-έχει-υπάρξει-στο-παρελθόν.html