Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μικρές αλλαγές στο λύκειο προανήγγειλε ο Γ. Μπαμπινιώτης

Μικρές αλλαγές στο λύκειο προανήγγειλε ο Γ. ΜπαμπινιώτηςΟ υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο αναφέρθηκε στις αλλαγές στο λύκειο σημειώνοντας πως οι αλλαγές αυτές θα είναι ελάσσονος σημασίας.
Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και επανέλαβε στο ραδιόφωνο σήμερα, ο κ. Μπαμπινιώτης, «οι αλλαγές είναι μικρές σε αντίθεση με τις αλλαγές στο εξεταστικό που έχουν μελετηθεί στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου και πρόκειται να σηματοδοτήσουν ένα σύστημα με το οποίο -οψέποτε ισχύσει- θα ανασάνει η ελληνική οικογένεια και οι μαθητές». όπως αναφέρει το real.gr
Ο υπουργός επανέλαβε ότι όλα είναι έτοιμα «τόσο για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όσο και για τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς». Αναφερόμενος στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, ο υπουργός επισήμανε ότι «με τη ρύθμιση που έγινε μετά την παρέμβασή του, τα ιδρύματα άρχισαν επιτέλους να παίρνουν χρήματα και θα συνεχίσουν να παίρνουν χρήματα μέχρι τον Ιούλιο».
Ερωτηθείς, τέλος, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δήλωσε ότι η τετράμηνη παράταση που ζήτησε και πήρε, ήταν απαραίτητη αλλά η διαδικασία θα προχωρήσει. Εξάλλου, ο υπουργός έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη συνάντηση με όλες τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).
http://www.tsantiri.gr/politiki/mikres-allages-sto-likio-proaningile-o-g-bampiniotis.html