Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Αλλη μια επένδυση της "επάρατης" Δεξιάς, πήρε "σάρκα και οστά"....

Μετά την επιτυχημένη επένδυση της Εθνικής Τράπεζας του 2006 με την εξαγορά της Finansbank, η Εθνική ανοίγει 75 νέα υποκαταστήματα Finansbank στην Τουρκία το 2010.
Χθες ήρθαν οι Κινέζοι της COSCO για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και την υπογραφή της σύμβασης.
Η σύμβαση προβλέπει την αναβάθμιση και λειτουργία του λιμανιού του ΟΛΠ για 35 χρόνια. Επίσης η COSCO, μέχρι το 2015 θα κατακευάσει και άλλη μια προβλήτα στο λιμάνι.
Για να έχετε μια τάξη μεγέθους η επένδυση θα αποφέρει 3,5 δις ευρώ στην Ελληνική οικονομία. Τίποτα δηλαδή μικροπράγματα...... To 25% της 1ης δόσης του δανείου που πήραμε από την Ε.Ε !!!!
Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ρηγίλλης αναφέρθηκε, στην αλλαγή στάσης όσων κάποτε αμφισβήτησαν την ανάγκη αυτής της επένδυσης και που σήμερα, ευτυχώς, και εκείνοι θεωρούν αναγκαία.
Για να μην ξεχνιόμαστε και επειδή μας ζάλισαν τα κανάλια με την κα Κατσέλη και τους Κινέζους:
1.Το ΠΑΣΟΚ δεν μιλούσε για ξεπούλημα των λιμανιών;
2.Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε υποστηρίξει ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία;
3. Ο Παπουτσής στη Βουλή δεν μιλούσε για μέγα σκάνδαλο;
4. Δεν οργάνωναν πορείες έξω απ το Υπουργείο Ναυτιλίας για να ακυρώσουν τη συμφωνία;

Έστω και αργά, άλλη μια επένδυση της "επάρατης" Δεξιάς, πήρε "σάρκα και οστά"....
exomatiakaivlepo.gr
Read more

Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.



Την άλλη Κυριακή 30-5-2010, όλα τα μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Για πρώτη φορά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν το δικαίωμα της εκλογής απευθείας των Προέδρων της κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Επίσης απευθείας από τα μέλη εκλέγονται και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ), και φυσικά απευθείας εκλέγονται και τα μέλη τόσο των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων όσο και των Διαμερισματικών Τοπικών Οργανώσεων.

Από τη Ρηγίλλης λοιπόν, καλούνται....


όλα τα μέλη του κόμματος να δώσουν το παρόν στις δημοκρατικές αυτές εσωκομματικές διαδικασίες και να μην αδιαφορήσουν. Η αδιαφορία για τη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες στην ουσία σημαίνει παραχώρηση σε άλλους της δυνατότητας για ρύθμιση της ζωής μας.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Πρόεδρου των Νομαρχιακών Επιτροπών έληξε ήδη από την περασμένη Τετάρτη, ενώ η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Πρόεδρου Δημοτικών και Διαμερισματικών Επιτροπών καθώς και για μέλη των επιτροπών αυτών ενώ έληγε χθες, τελικά παρατάθηκε, λόγω και του τριημέρου, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ και η αναγκαιότητα αυτής της παράτασης θα κρίνεται από την οικεία Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή.

Βλέπουμε λοιπόν πως, μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μέσα σε επτά μόλις μήνες και κάτω από την ηγεσία και την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, το μέχρι πρότινος υπερσυντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έκανε άλματα δημοκρατικότητας που δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί κανείς μόλις επτά μήνες πριν και συγκεκριμένα:

Α) Εκλέγει πλέον τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος απευθείας από τα μέλη του κόμματος (Ισχύει μόνο για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ).

Β) Εκλέγει τον Πρόεδρο της νεολαίας του κόμματος (ΟΝΝΕΔ) απευθείας από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ (Ισχύει μόνο για Νέα Δημοκρατία).

Γ) Εκλέγει τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών και τους Προέδρους των Δημοτικών Επιτροπών του κόμματος απευθείας από τα μέλη του κόμματος (Ισχύει μόνο για Νέα Δημοκρατία).

Και όλα αυτά κάτω από το βάρος μιας πρόσφατης συντριπτικής εκλογικής ήττας για την Νέα Δημοκρατία και κάτω από το βάρος μιας ασφυκτικής προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ και των νταβατζήδων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Οι προσπάθειες αυτές του Αντώνη Σαμαρά, αν και συναντούν την δυστοκία ακόμα και ανάμεσα στα μέλη του κόμματος που τόσα χρόνια δεν γνώριζαν τέτοιες διαδικασίες, εντούτοις έφεραν τους πρώτους καρπούς, με την πρόσφατη νίκη και άνετη επικράτηση της φοιτητικής και σπουδαστικής νεολαίας ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που σημαίνει ότι μέσα σ’ αυτόν τον πολιτικό χαλασμό η νέα γενιά αποδέχεται και εγκρίνει τις νέες δημοκρατικές διαδικασίες.

Εμείς περιμένουμε κάποια στιγμή από τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει και στις τελικές μεταρρυθμίσεις για να εκδημοκρατιστεί πλήρως το κόμμα και να συμμετέχει ουσιαστικά ένα τμήμα της κοινωνίας στην πολιτική.

Δηλαδή την εκλογή απευθείας από τα μέλη του κόμματος των υποψηφίων βουλευτών και τοπικών αρχόντων καθώς και τη θέσπιση εσωκομματικών δημοψηφισμάτων. Φυσικά θα πρέπει να γίνει πρώτα, με ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά, μια αξιολόγηση και ξεκαθάρισμα των παλιών μηχανισμών που είχαν παγιωθεί μέσα στο κόμμα και το κρατούσαν δέσμιο των προσωπικών τους συμφερόντων.
hassapis-peter

Read more

Η ΝΔ καταγγέλλει κυβερνητικό σχέδιο ενοχοποίησης της για το Βατοπέδι

Σχετικά με το «θόρυβο» που δημιούργησε η χθεσινή απολογία της κας Μαντέλη στην υπόθεση Βατοπαιδίου, ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Αναστάσιος Νεράντζης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο καθένας κατανοεί τον λόγο για τον οποίο η κα Μαντέλη, ξαφνικά, άλλαξε τα, μέχρι χθες, λεγόμενά της. Ο κατηγορούμενος δικαιούται ακόμη και να ψεύδεται. Πολύ περισσότερο, αφού πριν από δύο ημέρες -και για προφανείς λόγους- ψηφίστηκε ειδική ρύθμιση, με την οποία ακόμα και κατηγορούμενος μπορεί, καταγγέλλοντας υπουργό, να απαλλαγεί από την ποινή.

Αυτή ακριβώς η ρύθμιση αποδεικνύει τις υπόνοιες για ύπαρξη σχεδίου της Κυβέρνησης προς ενοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων. Είχαμε καταγγείλει τον υπουργό κ. Καστανίδη για τη ρύθμιση αυτή και δυστυχώς επαληθευθήκαμε σύντομα.

Την ώρα που η κοινωνία βιώνει τις συνέπειες από τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μάταια το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επωφεληθεί από ισχυρισμούς τύπου Μαντέλη…».
antinews.gr
Read more

Η μεγάλη απορία πακέτο στήριξης για την Ελλάδα δημιουργήθηκε το κλίμα στην αγορά γιατί δεν βελτιώνεται;

Από τα αξιοπερίεργα της τρέχουσας πραγματικότητας είναι ότι ενώ η Ελλάδα κινδύνευσε να καταρρεύσει η ΕΕ και το ΔΝΤ αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελλάδα με 110 δις ευρώ.
Τα πρώτα 20 δις ευρώ εκταμιεύτηκαν ενώ ταυτόχρονα η Ευρώπη σε μια ιστορική απόφαση αποφάσισε με ένα πακέτο 750 δις ευρώ να στηρίξει τις πιο αδύναμες και βεβαίως με αυτό τον τρόπο το ευρώ.
Πολλά δις για την Ευρώπη πολλά δις για την Ελλάδα όμως η μεγάλη απορία είναι το κλίμα γιατί δεν βελτιώνεται;
Η απάντηση θα είναι σαφής.
Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι το πρόβλημα όλου του πλανήτη.
Μόνο η Ελλάδα έχει χρέη όλες οι χώρες έχουν διογκωμένα χρέη.
Η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο βασικός προβληματισμός των διεθνών επενδυτών είναι ότι η κρίση χρέους δεν θα μπορέσει να τιθασευτεί και εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν παγκόσμιες αλυσιδωτές παρενέργειες.
Για την Ελλάδα οι ανησυχίες των διεθνών επενδυτών είναι πιο μεγάλες.
Δεν θεωρούν ότι η χώρα θα καταφέρει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της δεν θα καταφέρει να φανεί αντάξια των δεσμεύσεων της.
Το διεθνές κεφάλαιο ανησυχεί για την Ελλάδα πέραν των άλλων και για ένα βασικό λόγο.
Με έλλειψη παραγωγικού δυναμικού με μεγάλη εξάρτηση από τις εισαγωγές και με δομικά προβλήματα στην οικονομία η χώρα έχει χρεοκοπήσει και κρατιέται εν ζωή λόγω της παραοικονομίας που αντιστοιχεί στο 35% του εσωτερικού πλούτου.
Έτσι εξηγείται γιατί οι κυβερνήσεις δεν πάταξαν εν τι γενέσει του το φαινόμενο της παραοικονομίας.
Πάντως οι αγορές στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα κρατώντας το spread πάνω από τις 500 μονάδες βάσης τα CDS πάνω από τις 750 μονάδες βάσης και το ΧΑ κάτω από τις 1600 μονάδες.
Το διεθνές κεφάλαιο αμφισβητεί την Ελλάδα και ως αποκορύφωμα αυτών είναι ότι 1 στους 3 ξένους επενδυτές θεωρούν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει τελικά σε αναδιάρθρωση χρέους.
Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr
Read more

Νέo φαντασιόπληκτο (;) δημοσίευμα, κατά Τζάκρη αυτήν την φορά, που αναπαράγουν τα blogs

Δυστυχώς, τα blogs που πιστέψαμε και υπερασπιστήκαμε ως ανιδιοτελείς υπασπιστές της δημοκρατίας κ της ελεύθερης έκφρασης, αποδεικνύονται στην πλειοψηφία τους (υπάρχουν κ εξαιρέσεις) μικρότερα των περιστάσεων!!! Μετά την απόλυτη παραπληροφόρηση κ την αήθη επίθεση κατά της Διαμαντοπούλου, συνεχίζουν τα παράδοξα ακροβατικά με την Τζάκρη, καταγγέλοντάς την ότι διόρισε ρουσφετολογικά το μισό της σόι. Επειδή προφανώς κάποια blogs βαρέθηκαν να ψάξουν την αλήθεια κ προτίμησαν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, το epikairo είναι υποχρεωμένο να αναρτήσει τα λινκς των blogs (άλλωστε είναι και της μόδας) που τεμπέλιασαν να δουν τι πραγματικά ισχύει (αίμα θέλουν; αίμα θα έχουν) και να αναλύσει de profundis τα γεγονότα ως πραγματικά έχουν....

Η συνέχεια στο: http://www.epikairo.gr/


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/o-blogs.html#ixzz0oer0k6MW
Read more

Κατηγορείται ότι διόρισε το …σόι της

Κατηγορείται ότι διόρισε το …σόι της
Από Factorx | Σαβ. 22 Μαι 2010, 10:22 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Διαψεύδει η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να μεσολάβησε για την πρόσληψη στο Μουσείο Πέλλας συμπολιτών και συγγενών της.

Σημειώνει ότι για τη διενέργεια του διαγωνισμού ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, δηλώνει ότι θα στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας και κάνει λόγο για άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος της.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναφορικά με το δημοσίευμα του φύλλου της 22ης.05.2010 της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» και προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή κάθε είδους παρανόησης, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 1551/07.04.2010 προκήρυξη του ΥΠΠΟΤ ανακοινώθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο η πρόσληψη ως εκτάκτου ωρομίσθιου προσωπικού μεταξύ άλλων στην ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων για χρονικό διάστημα έως 1320 ωρών για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Πέλλας 9 φυλάκων εργοταξίου ημέρας κατηγορίας ΔΕ, 7 φυλάκων εργοταξίου νύχτας κατηγορίας ΔΕ και 1 καθαριστή κατηγορίας ΥΕ, καθώς επίσης και η πρόσληψη ως εκτάκτου ωρομίσθιου προσωπικού για χρονικό διάστημα ως 990 ωρών 11 φυλάκων εργοταξίου ημέρας κατηγορίας ΔΕ, 2 φυλάκων εργοταξίου νύχτας κατηγορίας ΔΕ και 1 καθαριστή κατηγορίας ΥΕ.

Η δημοσιευθείσα προκήρυξη του ΥΠΠΟΤ διευκρίνιζε ρητά ότι για την πλήρωση των προκηρυχθεισών θέσεων εργασίας θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα κριτήρια και η αντίστοιχη μοριοδότηση του αρ. 21 παρ.11 Ν. 2190/2004, ήτοι του ΑΣΕΠ και ότι ειδικότερα οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε πίνακα κατά κλάδο ή ειδικότητα με τη σειρά του βαθμού εντοπιότητας, ενώ η σειρά κατάταξης μεταξύ όσων συγκέντρωναν τα ίδια προσόντα θα γινόταν με βάση την βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα βαθμολογούμενα κριτήρια (χρόνος ανεργίας, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, αριθμός ανηλίκων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία).

Από τα ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι η επίμαχη ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ αφορά στην προκήρυξη ενός απολύτως διαφανούς διαγωνισμού για την πρόσληψη εκτάκτου ωρομίσθιου προσωπικού, που διενεργείται αποκλειστικά με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και με αυστηρή μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων, χωρίς την ανάμιξη κανενός άλλου Υπουργείου πλην του ΥΠΠΟ (πολλώ μάλλον χωρίς την ανάμιξη του Υπουργείου Εσωτερικών, ή εμού της ιδίας).

Κατηγορούμαι σήμερα επειδή στον πίνακα επιτυχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού αναγράφονται συμπολίτες μου, δύο εκ των οποίων τυχαίνει να είναι συνεπώνυμοί μου, είτε λόγω συγγένειας, είτε λόγω απλής συνωνυμίας και καταγγέλλεται ότι η τυχόν επιτυχία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αυτών των ανθρώπων, οφείλεται σε δική μου παρέμβαση, ενώ αποκρύβεται τεχνηέντως το γεγονός ότι οι πίνακες επιτυχόντων καταρτίστηκαν με βάση τα προσόντα που είχαν τα άτομα αυτά και την μοριοδότησή τους σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Άλλωστε οι πίνακες επιτυχόντων υπόκεινται σε ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο.

Είναι προφανές ότι τα άτομα που αναγράφηκαν στους πίνακες επιτυχόντων, είτε είναι συγγενείς μου, είτε τυχαίνει απλά να έχουν κοινό επώνυμο με μένα, έχουν κάθε δικαίωμα να μετέχουν σε διαγωνισμούς προσπαθώντας να πετύχουν την πρόσληψή τους σε κάποια θέση και έχουν κάθε δικαίωμα να πετυχαίνουν σε κάποιο διαγωνισμό, εφόσον πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια.

Παρά τις ανωτέρω διευκρινίσεις όμως και επειδή είναι ανάγκη για όλους μας να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, παρακαλώ προσωπικά και δημοσίως το ΥΠΠΟΤ να προβεί στην εν γένει διερεύνηση του διαγωνισμού, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό που οργανώθηκε και εποπτεύεται αποκλειστικά από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού, που έχει και την ευθύνη για την συνολική νόμιμη και διαφανή διεξαγωγή του.

Μάλιστα μετά από αίτημα δικό μου και εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, την υπόθεση θα διερευνήσει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Όσον αφορά την σε βάρος μου παρούσα καταγγελία, περί δήθεν παρέμβασής μου στο διορισμό συγγενών και συγχωριανών μου σε θέσεις του Δημοσίου, επειδή αποτελεί άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος μου και επειδή είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο για μένα να καλούμαι μετά από δήθεν “καταγγελία” και δήθεν “αποκάλυψη”, να αποδεικνύω το ήθος, την αξιοπρέπεια και την πολιτική μου συνείδηση, έχω δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους μου ν’ ασκήσουν τα ένδικα βοηθήματα που μου παρέχει ο νόμος και να προβούν άμεσα στην υποβολή μηνύσεως και αγωγής αποζημίωσης, για την δια του τύπου συκοφαντική μου δυσφήμηση και τούτο όχι γιατί επιθυμώ να είμαι στο απυρόβλητο και γιατί δεν δέχομαι την κριτική, αλλά γιατί θεωρώ ότι η κριτική πρέπει να στηρίζεται σε έρευνα και να έχει στον πυρήνα της την αλήθεια».

antinews.gr

Read more

Επισπεύδονται για τον Ιούλιο τα νέα μέτρα


Επιβεβαιώνονται όσα αποκαλύψαμε χθες: Έρχονται νέες ανατροπές όπως μείωση μισθών, ψαλίδι στις αποζημιώσεις λόγω απολύσεων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατώτερα ημερομίσθια για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας, τετραήμερα ή και λιγότερο με περικοπές μισθών, εργασιακές σχέσεις – λάστιχο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εργοδοτών (Η κοινωνική έκρηξη επισπεύδεται)

Έτσι τα σημερινά ΝΕΑ επιβεβαιώνουν ότι η νέα «καμπάνα» για την Ελλάδα- που προοιωνίζεται νέο γύρο σκληρών μέτρων- θα περιέχεται σε κοινή έκθεση που θα συντάξουν οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στην έκθεση δεν θα επισημαίνεται απλώς η ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να υλοποιήσει βασικές δεσμεύεις που έχει αναλάβει με το μνημόνιο. Πρόσφατα στις Βρυξέλλες άλλωστε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε με νόημα ότι «περάσαμε τις βασικές αρχές, όχι όμως όλα τα μέτρα του μνημονίου».
Κοινοτικές πηγές έλεγαν πως ήδη έχουν εντοπιστεί καθυστερήσεις ή αθετήσεις δεσμεύσεων σε τουλάχιστον τέσσερις τομείς:

Το Ασφαλιστικό, στο οποίο απαιτούν δημοσιονομικό όφελος πολύ νωρίτερα- ακόμη και από το 2012. Σημειώνεται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου.

Οι αποζημιώσεις. Το δεύτερο ζήτημα που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους «κηδεμόνες» της ελληνικής οικονομίας είναι οι… ντρίμπλες της κυβέρνησης όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Κι αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το ζήτημα τη μείωσης του ποσού που δίδεται ως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης έχει παραπεμφθεί για προεδρικό διάταγμα- κάτι που στις Βρυξέλλες εκλαμβάνεται ως… ελληνικές καλένδες. Έτσι όπως γράψαμε χθες ο κ. Α. Λοβέρδος κάλεσε σε διαβούλευση τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ προσανατολίζεται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις

Τα «κλειστά επαγγέλματα». Παρά τις εξαγγελίες περί απελευθέρωσης στις μεταφορές, μέχρι χθες η βούληση της κυβέρνησης ήταν να υποχωρήσει στα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών που εκτελούν μεταφορές και να διατηρήσει κατά το μάλλον ή ήττον το υπάρχον καθεστώς. «Σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί ο ανταγωνισμός και όχι τα συμφέροντα των σημερινών ιδιοκτητών», σημείωσαν οι «κηδεμόνες», με αποτέλεσμα να αλλάξει στάση η κυβέρνηση

Η εξυγίανση ΟΣΕ. Ακόμη, οι κοινοτικοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τον ρυθμό που σχεδιάζει η κυβέρνηση να μειώσει τις κρατικές δαπάνες. Παραδείγματος χάριν, για το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, που πρόκειται να παρουσιαστεί στην οριστική του μορφή τον Ιούνιο, δεν έχουν πειστεί ότι είναι αρκετά δραστικό. «Δεν έχουν καταλάβει», σημειώνει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, «ότι σύμφωνα με το μνημόνιο οι ζημιές του ΟΣΕ το 2011 πρέπει να είναι μηδέν, όχι απλώς μικρότερες από φέτος».

Φυσικά υπάρχουν και άλλα
antinews.gr
Read more

Αντώνη, δεν υπάρχει λόγος να μιλάς με ξοφλημένους.


Δυστυχώς, το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Άλτερ ήταν η ταφόπλακα της όποιας αξιοπιστίας είχε χτίσει τόσα χρόνια ο κύριος Χατζηνικολάου.

Με ψευτοτσαμπουκά, τραμπουκισμό και θλιβερό οίστρο, έδειξε ξεκάθαρα ότι το σύστημα των ΜΜ”Ε” είναι υπό κατάρρευση. Ξόφλησαν. Ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο.

Ένα σάπιο σύστημα, όλο λαδωμένο από τη Siemens νομίζει ότι θα γλιτώσει την οργή της κοινωνίας πουλώντας παραμυθάκια τύπου Βατοπαιδίου. Μόλις προχθές βγήκαν άλλα 200 εκατομύρια Ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, που πήρε η Siemens για ένα έργο που ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕ. Μία εβδομάδα πριν, βγήκε το μεγάλο σκάνδαλο του ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ που ο ΟΤΕ “χάρισε” στους Γερμανούς. Κάθε ημέρα, η εξεταστική της Siemens φέρνει στο φως που πραγματικά πήγαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού. Των ασφαλιστικών ταμείων. Του μόχθου ετών που οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ πολιτικάντηδες και επιχειρηματίες τον έσπρωξαν στον Γερμανικό νεοϊμπεριαλισμό και ακόμα μένουν ατιμώρητοι.

Και όμως, βλέπετε ότι ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ δεν ασχολείται με αυτές τις αποκαλύψεις. Ακόμα και ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΕΡΕΛΗΣ παραδέχτηκε ότι τα δημοσιογραφικά λαμόγια ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ από τη Siemens για να το βουλώνουν. Χρήμα του Ελληνικού λαού δηλαδή, ενώ τώρα υποστηρίζουν με μανία το ΔΝΤ για να ολοκληρώσουν το έγκλημα της οικονομικής υποδούλωσης της Πατρίδας.

Για να χτίσουν τις βιλάρες τους, ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. Τα καθάρματα, οι αδίστακτοι απατεώνες, οι μαύροι “λειτουργοί” που ανεβοκατεβάζουν τις Πόρσε τους με εσωτερικά ασανσέρ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιοί είναι. Το ξέρουν και οι ίδιοι πλέον ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει. Αυτός ο ψευτοτσαμπουκάς είναι ο ΤΡΟΜΟΣ που τους έχει κυριεύσει αφού βλέπουν να χάνουν το παιχνίδι και να έρχεται η ώρα της κρίσης καλπάζοντας.

Οι ίδιοι όμως διάλεξαν αυτόν τον δρόμο και η απληστία, φέρνει αναπόφευκτα τη Νέμεση. Γι’ αυτό Αντώνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάς με ξοφλημένους. Με επίορκους λειτουργούς που ανάγουν περσόνες τύπου “πεντακαθαρίδη” σε “αξιόπιστους μάρτυρες”. Με ανθρώπους βουτηγμένους μέχρι τα μπούνια στον βούρκο της διαπλοκής.

Η επόμενη μέρα ανήκει στα Blogs, γιατί τα blogs είναι η αφύπνιση ενός λαού από το σκοτάδι που ήθελαν να τον κρατούν οι “ποιμένες” και “διαφωτιστές” του. Το ποίμνιο έγινε Λύκος* και αλίμονο σε όποιον βρεθεί στο διάβα του.

(*Λυκ=Φως)
…Σε λίγο η συνέχεια.
http://olympia.gr/2010/05/22/samaras-xatzhnikolaou/

olympia.gr
Read more

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

"AΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ"> Η Τζάκρη διόρισε 36 (απο τους 300 υποψηφίους) συγγενείς της και συγχωριανούς της στο Μουσείο Πέλλας!















Με νέες αποκαλύψεις για την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάγκρη η οποία σύμφωνα με το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" "βόλεψε" 36 συγγενείς και συγχωριανούς της στο Μουσείο Πέλλας κυκλοφορεί το τρίτο φύλλο της εφημερίδας. Στο φύλλο θα βρείτε και άλλα αποκαλυπτικά θέματα και σίγουρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει νέους μπελάδες μετά το σκάνδαλο με την Γκερέκου ακόμη μια υφυπουργός της Κυβέρνησης δείχνει συμπεριφορά που εκθέτει την ίδια αλλά και το κόμμα. Η εφημερίδα "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" συνεχίζει να φέρνει στην επιφάνεια σκάνδαλα και δείχνει ότι δεν συμβιβάζεται παρά μόνο με την ΑΛΗΘΕΙΑ.Μην χάσετε το φύλλο που κυκλοφορεί αύριο...

Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ": "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ..."

Επικονωνήσαμε πριν λίγο με την υφυπουργό Εσωτερικών για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ"

"Δεν έχει καμία σχέση το Υπ. Εσωτερικών με τις συγκεκριμένες προσλήψεις. Είναι διαγωνισμός του υπ. Πολιτισμού το οποίο καλώ να δώσει στη δημοσιότητα την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Είμαι αποφασισμένη να καταφύγω στη Δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω ανακοίνωση -απάντηση για το δημοσίευμα..."

















kourdistoportokali.gr
Read more

Επιμένει η Βάσω για το σκάνδαλο με το "σορτάρισμα"...














Από το press-gr
Επιμένει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου
στις αιτιάσεις της κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για διευκόλυνση των κερδοσκόπων σε βάρος της χώρας μέσω των αλλαγών στις συναλλαγές των ελληνικών ομολόγων.
Η κ. Παπανδρέου δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις που έδωσε η κεντρική τράπεζα, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της και σε σημερινή της δήλωση τονίζει: «Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι, γιατί μεσούσης της χρηματοοικονομικής κρίσης που ήταν παγκοίνως γνωστό το πρόβλημα των ανοιχτών θέσεων (σορτάρισμα), που...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα
PRESS-GR.blogspot.com: Επιμένει η Βάσω για το σκάνδαλο με το "σορτάρισμα"...
Read more

To ΠΑΣΟΚ μπροστά στα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε......

Και ξαφνικά μέσα σε όλα τα «καλά» που έφερε η έλευση του ΠΑΣΟΚ, με την αύξηση του ΑΕΠ για την παιδεία στο 5%, τις αυξήσεις
μισθών και τόσα άλλα ειρωνικώς αναφερόμενα, προσπαθεί να λύσει και τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε στην εκπαίδευση. Μετά από 28 χρόνια και τρείς τουλάχιστον δικές του μεταρρυθμίσεις κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά στο χώρο και προσπαθεί τώρα να κάνεις «διορθώσεις». Πώς; Εισάγοντας την αξιολόγηση ή την αυτοαξιολόγηση ή όπως αλλιώς θα την πει στο μέλλον. Μια αξιολόγηση όμως που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ από το 1982 είχε δαιμονιοποιήσει και ποικίλως καταγγείλει όταν ήθελε να την καταργήσει. Και τώρα προσπαθεί να την ανασύρει από τα
τάρταρα που το ίδιο την είχε ρίξει. Είναι το ΠΑΣΟΚ που το 2000
γέμισε την Ελλάδα με θνησιγενή ολοήμερα τμήματα χωρίς σχεδιασμό και
για να ικανοποιήσει του δικούς του τοπικούς άρχοντες και βουλευτές.
Έτσι λοιπόν ίδρυσε σε κάθε χωριό δίνοντας 3000 ευρώ και ένα ολοήμερο
σχολείο για να απορροφήσει τα χρήματα της ΕΕ ενώ ξέραμε όλη ότι αυτά
τα τμήματα μετά από λίγα χρόνια θα σβήσουν λόγω ελλείψεως μαθητών και
αστικοποιήσεως του πληθυσμού. Μόνο που τα σχολεία θέλουν και
προσωπικό εκτός από ένα ψυγείο και ένα φούρνο μικροκυμάτων. Και εφηύρε
τους ωρομισθίους. Γέμισε η Ελλάδα ωρομισθίους , συνάδελφοι που άλλαζαν
περιοχές ,νομούς και σχολεία για χρόνια για λίγα ευρώ με αντάλλαγμα
το διορισμό τους. Και όσο πλήρωνε η ΕΕ όλα ήταν μέλι γάλα και όλοι
ευχαριστημένοι, από κάποιο σημείο όμως και έπειτα άρχισε να πληρώνει
το Ελληνικό κράτος και δημιουργήθηκε το μεγάλο πρόβλημα. Ήρθε η
κρίση και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, με τις οποίες έχουμε κατάργηση
ωρομισθίων (άσχετα αν τόσα χρόνια πρόσφεραν πολλά στην ελληνική
εκπαίδευση) , κατάργηση τμημάτων και ολοημέρων που με περηφάνια είχαν
ίδρυσει ..........
Και τρίτο και τελευταίο τα περίφημα νέα βιβλία με τις καινοτόμες δράσεις
γραμμένα σύμφωνα με τη διαθεματικότητα, τα οποία έγραψαν και
αξιολόγησαν οι ίδιοι και μετά από 4 μολις χρόνια τα αλλάζουν λέγοντας ότι
έχουν υπερβολική ύλη, χώρια που πολλά είναι απαράδεκτα και πρέπει να
αποσυρθούν ολοκληρωτικά.
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έπαθε αυτό που λέει μια παλιά ποντιακή παροιμία:
Αυτό που τρίβεις στο πιάτο σου έρχεται στο κουτάλι σου.
Έτσι και το ΠΑΣΟΚ αυτό που έτριβε όλα τα χρόνια στο πιάτο της
εκπαίδευσης είναι αναγκασμένο το ίδιο να το γευτεί.

Αντωνιάδης Αναστάσιος
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Δυτ. Μακεδονίας
Read more

Σχετικά με το post: Ο Τόλης, η Άντζελα και η ΦΑΡΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ | ANTI WEBLOG

Σας ενημερώνουμε ότι εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στο post
Ο Τόλης η Άντζελα και η ΦΑΡΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ η πηγή του άρθρου. Το θέμα το πήραμε από το antinews.gr. Μπορείτε παρακάτω να δείτε τη σχετική ανάρτηση.

Ο Τόλης, η Άντζελα και η ΦΑΡΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ | ANTI WEBLOG
Read more

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει τον Αρχάγγελο της Κάθαρσης



Αφού το ΠΑΣΟΚ θέλει κάθαρση να συσταθεί και Εξεταστική Επιτροπή για το «σορτάρισμα» των ομολόγων

Δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Όσο ψηλά κι αν ήταν – όσο ανόητοι κι αν ήταν που άφηναν έναν επιτήδειο καλόγερο να τους δουλεύει.

Ποιόν όμως ενδιαφέρει αυτό αυτήν την στιγμή που ο τόπος γκρεμίζεται από τα αλλεπάλληλα λάθη και τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου;

Μόνο το ΠΑΣΟΚ και την μαύρη προπαγάνδα του ενδιαφέρει αυτός ο απίθανος ρεβανσισμός του να κυνηγάς πολιτικά πτώματα για να αποπροσανατολίσεις τον λαό και να δημιουργήσεις προβλήματα στον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν δικαιούται όμως το ΠΑΣΟΚ να παριστάνει τον Αρχάγγελο της Κάθαρσης και τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτικής ζωής.

Το ΠΑΣΟΚ του σκανδάλου του Κοσκωτά, της Αγοράς του Αιώνα, του Λούβαρη, της Ζήμενς, του ΟΤΕ και της Ιντρακόμ, του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει κανένα δικαίωμα να πολώνει συνεχώς την πολιτική ζωή για να άρει τα αδιέξοδά του.

Κι αν είναι να τιμωρηθεί για κάτι ο Καραμανλής είναι που δεν έστειλε στα δικαστήρια το σκάνδαλο των ΤΟΡ και τα άλλα που είχε στα συρτάρια του χάρις της ανιστόρητης και ανεκδιήγητης «συναίνεσης»

Πάμε παρακάτω:

Φωνάζουμε από καιρό για την Τράπεζα της Ελλάδος και το short selling, θέμα το οποίο είναι πάντα στην επικαιρότητα και προκαλεί σοβαρούς τριγμούς και στο ΠΑΣΟΚ (πχ Επιμένει η Βάσω Παπανδρέου για τους κερδοσκόπους)

Ήδη η δικαιοσύνη ερευνά τους λόγους για τους οποίους η Τράπεζα της Ελλάδος άλλαξε το κανονισμό του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από 3 σε 10 δέκα μέρες, αλλαγή που διευκόλυνε την κερδοσκοπία των αγορών σε βάρος των ελληνικών τίτλων.

Η Βουλή όμως τι κάνει για όλα αυτά;

Γιατί αυτή η σιωπή;

Είναι νομίζουμε καιρός τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποβάλλουν από κοινού πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής γι αυτό το θέμα για τους εξής μεταξύ άλλων λόγους:

1. Ποιοι από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα «σορτάριζαν» στα ελληνικά ομόλογα και επένδυαν στην πτώχευση της ελληνικής οικονομίας;

2. Ποιοι αποφάσισαν την αλλαγή του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του ελληνικού δημοσίου από 3 σε 10 μέρες και γιατί;

3. Ο υπουργός Οικονομικών, με ποια αιτιολογία έδωσε την συγκατάθεσή του στην αλλαγή αυτή;

4. Αυτή η αλλαγή απέβη επωφελής για το ελληνικό δημόσιο; Αν ναι, ποιο το όφελος και αν όχι ποιο το ύψος των ζημιών;

5. Ποιοι, ιδιώτες, επωφελήθηκαν από την αλλαγή αυτή;

Ποιος είναι ο καλύτερο τρόπος για να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά; Η Σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής.

Για να διερευνηθούν και οι ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων, που είτε δια των πράξεων, είτε δια των παραλείψεων ανέχθηκαν την κατάσταση αυτή.
antinews.gr
Read more

Οι Έλληνες απατεώνες κάνουν την αυτοκριτική τους


το βίντεο από το Taxalia
Read more

Δήλωση του Θ. Ρουσόπουλου

Πριν καν καταθέσω στην δεύτερη εξεταστική επιτροπή του Βατοπεδίου, υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι η πλειοψηφούσα παράταξη της Βουλής έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε προανακριτική επιτροπή.

Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ότι η γεμάτη αοριστίες κατάθεση της κατηγορουμένης υπαλλήλου του υπουργείου Ανάπτυξης θα χρησιμοποιηθεί σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
Η κ. Μαντέλλη χωρίς να λέει το οτιδήποτε ουσιωδώς επιβαρυντικό για εμένα αναφέρεται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που δήθεν έκαναν οι μοναχοί ενώπιόν της για να με συναντήσουν και να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Πρόκειται για μεγάλο ψεύδος. Ουδέποτε ασχολήθηκα με τις υποθέσεις των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο.
Ας αποφασίσουν επιτέλους οι πολιτικοί μου διώκτες εάν κατηγορούμαι επειδή γνώριζα τους μοναχούς ή εάν κατηγορούμαι επειδή αναμίχθηκα στις ανταλλαγές. Διότι αν με κατηγορούν για τις κοινωνικές μου σχέσεις με το Άγιο Όρος, εγώ πρώτος γνωστοποίησα τις σχέσεις αυτές από την περίοδο που ήμουν δημοσιογράφος. Αν κατηγορούμαι ότι από θέση ισχύος ενεπλάκην στην υπόθεση των ανταλλαγών, θα πρέπει επιτέλους μετά από δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και την μακρά ανάκριση στη δικαιοσύνη να βρεθεί έστω ένας –δεν λέω ούτε καν δύο αλλά ένας- να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο στοιχείο που να τεκμηριώνει δική μου εμπλοκή. Τέλος θέλω να σημειώσω ότι η κ.Μαντέλη είχε στο πρόσφατο παρελθόν κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελέα Σπυροπούλου, όπου δεν είπε τίποτε από αυτά που λέει τώρα για εμένα. Στη συνέχεια κλήθηκε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής όπου επίσης δεν είπε τίποτε από τα όσα λέει τώρα για εμένα. Τι είναι αυτό που μεσολάβησε ώστε να «θυμηθεί» αιφνιδίως ότι οι μοναχοί δήθεν τηλεφωνούσαν σ’ εμένα ενώπιόν της; Τι σκοπούς εξυπηρετεί;

Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου έναντι όσων -όπου και αν βρίσκονται- ελαφρά τη καρδία σπιλώνουν το όνομά μου επί ενάμιση χρόνο τώρα
antinews.gr
Read more

Τα blogs κύριοι γράφουν ιστορία

του Γιάννη Παπαϊωάννου
Εκείνο που το πολιτικό σύστημα και ο κος Πεταλωτής δεν έχει αντιληφτεί δεν είναι απλά η δύναμη των blog ή επιρροή τους, η συκοφαντική τους δυνατότητα, η ανωνυμία και αλλά τέτοια ρηχά Διάβασα και δήθεν “έγκυρους” αναλυτές να αποκαλούν όλο τον χώρο κιμαδομηχανή. Πολύ ενδιαφέρον ως κοινωνιολογική προσέγγιση, καλή ίσως για να…

αναγνωστεί μεταξύ κυρίων του Βαθέως ελληνικού κατεστημένου κατά το απογευματινό τους Τσάι. Όμως ταυτόχρονα μια ανάλυση που δείχνει απλά ΠΑΝΙΚΟ


Όλοι είδαμε πανικόβλητη την Άννα Διαμαντοπούλου στα κανάλια να προσπαθεί προκαλέσει αντισυσπείρωση του πολιτικού και Δημοσιογραφικού κόσμου εναντίων της «επιχείρησης αίμα στο κοινό» και των blogs. Όλοι μπορούμε να δούμε τον Πεταλωτή να ιδρωκοπεί για την ίδια προσπάθεια.


Διαβάστε τη συνέχεια του πολύ ενδιαφέροντος άρθρου στο:

Τα blogs κύριοι γράφουν ιστορία « www.olympia.gr
Read more

Αποκάλυψη! Ο Κύριος Παπανδρέου γνώριζε ότι η Τουρκία θα αποκτούσε πυρηνικά! « www.olympia.gr

Read more

Επιστολή Διαμαρτυρίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βερολίνου

Θέμα: «Ενδεχόμενο ανακλήσεων αποσπασμένων εκπαιδευτικών»

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να ανακαλέσει στην Ελλάδα εκπαιδευτικούς με τη λήξη της τριετίας τους, προδιαγράφοντας με αυτό τον τρόπο την προοπτική κατάργησης των ελληνικών μαθημάτων στα Κεντρικά Ευρωπαϊκά Σχολεία, στα Τμήματα Μητρικής Γλώσσας, στο Αμιγές Λύκειο και στα Ενταγμένα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας γερμανικών γυμνασίων. Κίνητρο για την επιστολή αυτή αποτελούν τα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνουμε από γονείς ελληνοπαίδων και πλήθος πολιτών που μας ζητούν να αγωνιστούμε ώστε να παραμείνουν οι έλληνες δάσκαλοι στα σχολεία και να τους απαντήσουμε, πώς είναι δυνατόν η Ελληνική Πολιτεία, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το Έθνος, να θέλει να πλήξει έτσι ανεπανόρθωτα την ελληνόγλωσση εκπαίδευση αποκόπτοντας την ομογένεια από την ζωντανή ελληνική πραγματικότητα.

Κάνουμε έκκληση για την ματαίωση των σχεδίων του Υπουργείου.

Για ποιον θέλουμε να σώσουμε το κράτος μας, αν όχι για τα παιδιά, για το μέλλον μας.

Για το σκοπό αυτό θα προχωρήσουμε και σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας.

Για τον Σύλλογο Υποστήριξης Κρατικών Ευρωπαϊκών Σχολείων Βερολίνου

-ελληνογερμανικό τμήμα-

Η Αντιπρόεδρος

Ε. Μπαλάτσιου-Adjaye

Στους Συλλόγους Γονέων Βερολίνου συμμετέχουν:

Ο Σύλλογος Υποστήριξης Κρατικών Ευρωπαϊκών Σχολείων Βερολίνου, ελληνογερμανικό τμήμα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μητρικής γλώσσας

Ο Σύλλογος Λυκείου Βερολίνου Αριστοτέλης

Φορείς που συνυπογράφουν την επιστολή:

Γενικός αντιπρόσωπος Κρατικού Ευρωπαϊκού Γυμνασίου Heinrich-von-Kleist

Πολιτιστικός Σύλλογος Βερολίνου «Εξάντας»

Γενικός αντιπρόσωπος Κρατικού Ευρωπαϊκού Δημοτικού σχολείου ΑΘΗΝΑ

Γενικός αντιπρόσωπος Κρατικού Ευρωπαϊκού Δημοτικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ

Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου και Βραδεμβούργου

Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Βερολίνου «Καθαρεοδωρή»

Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Βερολίνου

Γερμανοελληνική Εταιρεία Βερολίνου

Βερολίνο, 20.05.2010

Αποστολέας

Σύλλογος Υποστήριξης Κρατικών Ευρωπαϊκών Σχολείων Βερολίνου

-ελληνογερμανικό τμήμα-

Πρόεδρος: Βικτώρια Μαυροματίδη

Προς:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ Β’

κ. Θάλεια Δραγώνα

κ. Στέφανο Βλαστό

κ. Άννα Κρέτσα

Κοινοποίηση:

Γραφείο Προέδρου της Δημοκρατίας

Γραφείο Πρωθυπουργού

Γραφείο Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου

Γραφείο Υφυπουργών Παιδείας

κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου

κ. Γιάννη Πανάρετο

Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας

κ. Βασίλειο Κουλαϊδή
antinews.gr
Read more

Το ΠΑΣΟΚ και το Πακιστάν εκστρατεύουν κατά του διαδικτύου



Πάνω που πήγαμε και εμείς να τα βάλουμε με το νέο ΠΑΣΟΚ, επειδή όπως φαίνεται δεν το βολεύουν τα νέα διαδικτυακά και ανεξάρτητα μέσα επικοινωνίας, δηλαδή τα μπλόγκς, έρχεται μια είδηση από το μακρινό Πακιστάν, που τα βάζει όλα στη θέση τους.
Το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Το θυμάστε; Εκείνο ντε, το ΠΑΣΟΚ που κόντεψε κάποτε να μας βάλει όλους να φοράμε παλαιστινιακές μαντίλες και να λατρεύουμε τον Καντάφι ως τον νέο Μεσσία. Το ΠΑΣΟΚ που αγκάλιασε τους μουσουλμάνους αδελφούς όπου γης, και που έκανε τα τεράστια ανοίγματα προς κάθε πικραμένο ισλαμιστή, με απώτερο σκοπό τα πετροδολάρια. Το ΠΑΣΟΚ που έβλεπε καμηλιέρη και δονούνταν από συγκίνηση. Το θυμάστε;
Ε, λοιπόν, όπως φαίνεται, το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει ανοιχτή γραμμή με το μουσουλμανικό Πακιστάν. Και όχι μόνο ανοιχτή, αλλά και κοινή γραμμή.
Θυμάστε τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού του Πακιστάν προς τον ομόλογό του τον Γιώργο επειδή άνοιξε το δρόμο για να ξεφορτωθεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες του που θα...
έλθουν να πλένουν τζάμια στην Αθήνα ως Έλληνες πολίτες πλέον;
Τι ς τελευταίες ώρες αναπτύσσεται νέο κοινό πεδίο δόξης λαμπρόν. Όχι φυσικά πολεμώντας Ταλιμπάν και παρόμοιες αηδίες. Η κοινή γραμμή Αθήνας – Καράτσι αφορά τον πανικό και των δυο από τις αποκαλύψεις του Διαδικτύου και τη λυσσαλέα επίθεση που αμφότερες οι χώρες εξαπέλυσαν εναντίον του διαδικτύου.
Στα καθ`ημάς έχουμε τον κ. Πεταλωτή, που ως άλλος Αγιατολάχ κατακεραυνώνει τους Έλληνες μπλόγκερς, απειλώντας τους με ακατονόμαστες τιμωρίες.
Στο Πακιστάν, έχουμε τους ιμάμηδες να απαιτούν το κλείσιμο του Facebook και του YouTube. Οι δικοί μας μπλόγκερς κατηγορούνται από την επίσημη κυβέρνηση ότι προωθούν την φημολογία και απειλούν τη σταθερότητα του πολιτεύματος και μπλα μπλα μπλα… Οι του Πακιστάν ότι είναι και καλά…ασεβείς.
Στο Πακιστάν μάλιστα, μπλόκαραν τα δυο παραπάνω δημοφιλή σάϊτς μαζί με 450 άλλα λίνκς, συμπεριλαμβανομένων και σελίδων της Wikipedia! Τόσο καλά. Για λόγους λέει, θρησκευτικής ασέβειας.
Συνεπώς, τι χρείαν έχομεν λοιπών μαρτύρων; Το όνειρο του πρώιμου ΠΑΣΟΚ για πλήρη αδελφοσύνη και συνεργασία με τους μουσουλμάνους φίλους μας, μπορεί να απέτυχε πολιτισμικά, πολιτικά, και εμπορικά, κατάφερε όμως να ολοκληρωθεί μέσα από τη κοινή πίστη πως το διαδίκτυο κάνει κακό.
Για τους Πακιστανούς ιμάμηδες, το διαδίκτυο βλάπτει την επαφή με τα θεία, για τους δικούς μας «πολιτικούς ρασοφόρους», βλάπτει την επαφή με τη βλακεία… που θέλουν να μας επιβάλλουν τηλε-κατευθυνόμενη.

Αλαχού Ακμπάρ λοιπόν, και ραντεβού … στο κήπο του Αλλάχ!

Strange Attractor-antinews.gr
Read more

Κόβουν απο τα ασφαλιστικά ταμεία βασικά φάρμακα, οι ασφαλιζόμενοι θα τα πληρώνουν πλέον όλα κανονικά !!!


"Ψαλίδισαν" όλα βασικά φάρμακα απο τα ασφαλιστικά ταμεία !

Με το κόλπο της μη συνταγογράφησης η κυβέρνηση κατάφερε να εξαφανίσει απο την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων βασικά φάρμακα τα οποία στο εξής οι ασφαλιζόμενοι θα καλούνται να τα πληρώνουν κανονικά στα φαρμακεία καταβάλλοντας ολόκληρο το ποσό.

'Ετσι...Αντιπυρετικά, σιρόπια, αλοιφές, παυσίπονα αποτελούν βασικά φάρμακα στο κάθε σπίτι και όλοι χρειάζονται συχνά, πλέον δεν θα καλύπτονται απ' τα ταμεία....


Kανείς βέβαια δεν ρώτησε τους ασφαλισμένους που ουσιαστικά τα πληρώνουν μέσω των κρατήσεων.

Έτσι πλέον γνωστά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, το Depon, το Ρanadol, το Salospir, το Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το αντιισταμινικό Fenistil, το Lonarid, Μaalox και Simeco και δεκάδες άλλα οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να τα αγοράζουν ακόμη και αν έχουν συνταγή γιατρού.

Πάνω στη... βιασύνη το υπουργείο δεν έχει δώσει τον κατάλογο με όλα τα φάρμακα αν και η απόφαση ισχύει από σήμερα. Όλα δείχνουν ότι η λίστα βασίζεται σε παλιότερο κατάλογο του ΕΟΦ.
tiresias press
Read more

H Άννα Διαμαντοπούλου μιλά για τον εκφοβισμό της και τους κανιβαλισμούς


Δείτε το βίντεο, σχόλια δεν κάνουμε εμείς, κάντε τα εσείς:

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/h_21.html#ixzz0oXvnN0H4
Read more

Εφόσον οι δημοσιογράφοι εξαιρούνται απο το ασφαλιστικό γίνεται φανερό ότι είναι ανώτεροι απο τούς υπόλοιπους Ελληνες πολίτες...


Συνηθίζουμε να λέμε όταν αναφερόμαστε σέ συντεχνίες ότι δέν πρέπει να γενικεύουμε και ότι δέν είναι όλοι ίδιοι και ότι επίσης οι τυχόν ευθύνες θα πρέπει να εξατομικεύονται...
Τί γίνεται όμως όταν μιά ολόκληρη συντεχνία εξαιρείται απο ρυθμίσεις πού όμως αφορούν όλους τούς υπόλοιπους Ελληνες ?
Εκεί όλα τα μέλη τής συντεχνίας , χωρίς εξαίρεση, συμμετέχουν σέ αυτό πού γίνεται...
Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι το σύνθημα "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι" είναι οπωσδήποτε ένα καταδικαστέο σύνθημα απο κάθε άποψη, θα πρέπει να διερευνήσουμε τούς λόγους τής εξαίρεσης τής συγκεκριμένης συντεχνίας...

Οι δυνατότητες ερμηνείας είναι περιορισμένες...
Τό πιθανότερο είναι ότι οι δημοσιογράφοι εξαιρούνται απο τις ρυθμίσεις επειδή προφανώς είναι ανώτεροι απο τούς υπόλοιπους Ελληνες..
Δέν θα ήταν ποτέ δυνατόν δηλαδή οι Ελληνες δημοσιογράφοι να συνωστίζονται με όλους τούς υπόλοιπους Ελληνες (πλέμπα) για ζητήματα υγείας ή σύνταξης κλπ...
Είναι φανερό ότι θα έπρεπε να εξαιρούνται...
Απο τη μεριά μας θα πρέπει να συγχαρούμε όλους τούς υπόλοιπους Ελληνες πού με τη στάση τους αναγνωρίζουν την ανωτερότητα τών δημοσιογράφων ώς ξεχωριστό είδος μέσα στην ελληνική κοινωνία και δέν δημιουργούν προσκόμματα στό νομοσχέδιο...
Μπράβο λοιπόν στούς υπόλοιπους (πλήν δημοσιογράφων) Ελληνες...
Είναι άξιοι τής μοίρας τους....
wolf-jimmy278
Read more

Για αυτούς τους λόγους έπρεπε να παραιτηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου(troktiko)


Ξέρετε γιατί θα έπρεπε να φύγει η Διαμαντοπούλου; Θα σας πούμε εμείς τους λόγους που έβαλε μπροστά τα παιδιά (σιγά τώρα που την έπιασε ο πόνος) των πανελλαδικών εξετάσεων.

1). Έχει τον γιο της που είναι μαθητής σε κολέγιο, φοιτά στο ΙΒ του Γείτονα στη Βάρη, και το Σεπτέμβρη του 2011 θα ταξιδέψει προς Αγγλία ή Αμερική για σπουδές. ΔΕΝ θα ανταγωνισθεί τους συμμαθητές του αλλά ξεκινά τη ζωή του από θέση ισχύος διότι παρόλο που η μητέρα του είναι Υπουργός Παιδείας με τις επιλογές της απαξιώνει απολύτως το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι δικαίωμά της αυτές οι επιλογές, όμως το ενδιαφέρον της για τα παιδιά δεν μας πείθει.

2). Η κ.Διαμαντοπούλου και το σύστημα παιδείας που υπηρετεί έβαλε χθες θέμα στην λογοτεχνία με τίτλο "Στου Κεμάλ το σπίτι". Την ημερομηνία 19 Μαίου που είναι η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η επιτροπή έβαλε τίτλο τον Κεμάλ που είναι ο μεγάλος σφαγέας των Ποντίων και των Αρμενίων! Και...
βέβαια μην πιστέψει κανένας ότι έγινε τυχαία. Έτσι δεν είναι κ.υπουργέ που μετέχετε στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

3). Έχετε μια γ.γ. που έχει καταγγελθεί ότι δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!!! Είναι η Θ.Δραγώνα που μάλιστα είχε απρεπή συμπεριφορά στην ηρωίδα δασκάλα της Θράκης σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Χαρά Νικοπούλου.

4). Ο σύζυγος της υπουργού παιδείας Γ.Σαλαβάνος διορίστηκε στο Δ.Σ του "Κτηματολογίου ΑΕ" που διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ και έργο. Είναι πολιτικά ηθικό να γίνεται κάτι τέτοιο;

5). Έβαλε υπογραφή 194.500 ευρώ για να πάρουν οι υπάλληλοι του υπουργείου τις υπερωρίες μέχρι το τέλος του 2010 την ώρα που όλοι οι άλλοι σφίγγουν το ζωνάρι.

6). Γύρισε την πλάτη στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και έφυγε από την πίσω πόρτα για να μην τους αντιμετωπίσει στο κρατικό κανάλι.

7). Η παιδεία είναι άνω κάτω με το νομοσχέδιο που τινάζει στον αέρα ωρομίσθιους-αποσπάσεις-αδιόριστους και η Άννα Διαμαντοπούλου ασχολείται με τις φήμες.

8). Οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν ένα κάρο χρήματα στα φροντιστήρια επειδή τα σχολεία δεν τους προσφέρουν την παιδεία που επιβάλλεται να έχει κάθε νέος πολίτης - μαθητής αυτής της χώρας.


9).Με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011 που σημαίνει ότι τα Ελληνικά καταργούνται από την ομογένεια και φτιάχνει το κράτος ...γενίτσαρους.

10). Το τελευταίο αλλά για εμάς σοβαρό είναι ότι συμμετέχετε στην περίφημη λέσχη bilderberg που καθορίζει πολλά πράγματα με τις αποφάσεις της. Και έχετε δώσει όρκο τιμής να μην μαθαίνει ποτέ και κανένας τι λέτε εκεί μέσα. Έχετε αυτό το δικαίωμα; Ο όρκος σε μια λέσχη κάποιων ισχυρών ανθρώπων έχει περισσότερο βάρος από τον όρκο στην Πατρίδα και τον λαό του;
Δεν έπρεπε να μάθουμε τι συζητήσατε στον "Αστέρα" για την οικονομία;

Αυτά και άλλα πολλά έπρεπε να την ρωτήσουν στο mega αλλά ΔΕΝ βρέθηκε ούτε ένας να το κάνει.

Γιαυτούς και για άλλους πολλούς λόγους θα έπρεπε να είχατε φύγει...

Υ.Γ: Θα μπορούσαμε να πούμε και για τα 15 ακίνητα που είχατε δηλώσει παλαιότερα στο πόθεν έσχες αλλά είναι η νόμιμη περιουσία σας. Μην προσπαθείτε όμως να μας πείσετε ότι μας καταλαβαίνετε. Εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα.
troktiko.gr
Read more

Π. Καμμένος: "Σπάστε την ομερτά μέσω των blogs"

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή Π. Καμμένου στον Πεταλωτή που άφησε υπονοούμενα για φίμωση της ελευθερίας των blogs. Δηλώσεις και υπονοούμενα που ταιριάζουν μόνο σε μη-δημοκρατικά πολιτεύματα. Διαβάστε τι δήλωσε ο Καμμένος:


"ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΜΕ ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΖΙΕΜΕΝΣ ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΤΕΝΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΡΝEIΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ...


ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΣHΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ.ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΛΟΓΚΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΟΜΕΡΤΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ"


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ
Read more

Bravo κ. Διαμαντοπούλου, δώστε κι' άλλα χρήματα...*


...Ας πληρώνει την κρίση μόνο ο απλός "πολίτης"

* - Χορηγεί bonus 194.500 ευρώ!

Η υπουργός (πρώην Εθνικής) Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, φροντίζει και εκείνη για τους συνεργάτες της και τους συνεργάτες των συνεργατών της.
Με απόφασή της χορηγεί ποσό ύψους 194.500 ευρώ σε 55 υπαλλήλους στο πολιτικό της γραφείο και στα γραφεία των υφυπουργών, του γενικού γραμματέα και των ειδικών γραμματέων, με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2010, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.
Και όλα αυτά σε εποχή ισχνών αγελάδων, με την κυβέρνηση να επικαλείται τον «πατριωτισμό» των πολιτών, για να περάσει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων και να περικόψει ...δαπάνες.
Κοινώς, η υπουργός ακολουθεί την πεπατημένη των συναδέλφων της στην κυβέρνηση, κ. Ιωάννη Ραγκούση, υπουργού Εσωτερικών και Γιώργου Κουτρουμάνη, υφυπουργού Εργασίας, οι οποίοι φρόντισαν για την χορήγηση αναδρομικών υπερωριών στους υφισταμένους τους ή στους πρώην συναδέλφους τους.
Η κ. Διαμαντοπούλου, μεριμνά λοιπόν για τη «συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης», προκειμένου να καλυφθούν υπερωριακές ανάγκες 40 ώρες το μήνα για έκαστο από τους 55 προνομιακούς υπαλλήλους, καθώς το υπόλοιπο προσωπικό του υπουργείου δεν παίρνει κάτι… δεκάρα τσακιστή.
Φυσικά, οι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημοσίου βλέπουν την ίδια ώρα τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, λόγω της περικοπής των επιδομάτων τους. Όσοι τοποθετηθούν ή αποσπαστούν σε γραφεία υπουργών, υφυπουργών ή γενικών γραμματέων, ίσως περάσουν καλύτερα.

Αλήθεια, τις μετράει κανείς τις ώρες «υπερωριακής απασχόλησης» στο υπουργείο Παιδείας;

Στο ΠαΣοΚ λοιπόν, έχοντας εξασφαλίσει μια κακώς εννοούμενη (και καθόλα επικριτέα) επικοινωνιακή ανοχή από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: Να φροντίζουν για τους ανθρώπους τους.

Πρέπει εξάλλου να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα. Όλα αυτά όμως, γίνονται με δημόσιο χρήμα κα εκεί, υπάρχει θέμα, μια και «η υπερωριακή απασχόληση κρίνεται απαραίτητη για την «κάλυψη εποχιακών εκτάκτων αναγκών των πολιτικών γραφείων του υπουργείου Παιδείας», όπως διαβάζουμε στο σχετικό ΦΕΚ.
Σύμφωνα λοιπόν με την 32971/Η/22-3-2010 απόφαση (δημοσιευόμενη, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2010, στο υπ’ αριθμόν 311 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 23ης Μαρτίου 2010) της κ. Διαμαντοπούλου, εγκρίνεται δαπάνη 194.500 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση 55 υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία της υπουργού, των υφυπουργών, του γενικού και των ειδικών γραμματέων του υπουργείου Παιδείας, από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2010.
Δηλαδή, και σε αυτόν, σε αυτήν ή σε αυτούς που εργάζονται στο γραφείο της κ. Θάλειας Δραγώνα…
Και κάτι τελευταίο: ήταν ενήμερο το Μαξίμου για αυτή τη δαπάνη;

Αν ναι, υπάρχει μείζον θέμα.
Δεν μπορούν να ζητούν θυσίες από τους πολίτες και από την άλλη να δαπανούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Και δεν είναι η πρώτη περίπτωση…
Αρχίζουν και μαζεύονται αρκετές.
Κατά πολλούς πάντως, πρόκειται γενικότερα για φαινόμενα «αστικού» σοσιαλισμού των νοτίων & βορείων προαστίων της Αθήνας ή Τρίτο Δρόμο, όπως αποκλήθηκε η πιο «φιλελεύθερη» εκδοχή του και λάτρεις του οποίου σήμερα μας κυβερνούν.

tiresias-
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για αναπτυξη
Read more

Τροποποιήσεις στον «Καλλικράτη»

Με τροποποιήσεις υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε σε αλλαγές μετά από παρατηρήσεις όλων των κομμάτων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο και επιφυλάσσεται να λάβει θέση επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής. Το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, στις αλλαγές που επήλθαν στο νομοσχέδιο συγκαταλέγεται και το ότι καθορίζεται μεταβατική περίοδος έως το 2011 από την έναρξη της εφαρμογής του «Καλλικράτη», κατά την οποία δεν θα ισχύει το ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000.

Τροποποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε έδρες δήμων. Ειδικότερα, στο δήμο Βοϊου του Ν. Κοζάνης, ως έδρα ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για τη Νεάπολη, η οποία γίνεται ιστορική έδρα του δήμου, ενώ στο δήμο Δωρίδος του Ν. Φωκίδος, ως έδρα ορίζεται το Λιδορίκι, αντί για το Ευπάλιο, το οποίο γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών οι οποίες έχουν ως εξής:

* Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο Δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται σε Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ οι δήμοι Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ορεινοί.

* Στο νομό ΑΡΤΑΣ ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα έχει ως έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας

* Στο νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

* Στο νομό ΕΥΒΟΙΑΣ ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννης

* Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ ο δήμος Κυλλήνης μετονομάζεται σε δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ήλιδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποκτά ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα

* Στο νομό ΗΜΑΘΙΑΣ ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα

* Στο νομό ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο δήμος Ηρακλείου θα έχει ιστορική έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων θα έχει ιστορικές έδρες τα Πεζά, τις Αρχάνες και τον Πύργο. Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα έχει ιστορικές έδρες το Καστέλλι και το Αρκαλοχώρι

* Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο δήμος Λαγκαδά, με έδρα τον Λαγκαδά, θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά

* Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο

* Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ ο δήμος Σπάρτης θα έχει ιστορική έδρα το Μυστρά

* Στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμο Αγίου Νικολάου

* Στο νομό ΠΕΛΛΑΣ ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας

* Στο νομό ΠΙΕΡΙΑ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού

* Στο νομό ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα

* Στο νομό ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο

* Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο δήμος Καλλικράτειας -Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας

* Στο νομό ΧΑΝΙΩΝ οι νέοι δήμοι Σφακίων και Καντάνου-Σέλινου χαρακτηρίζονται ορεινοί.

Επικρίσεις από την αντιπολίτευση

Κατά τα άλλα, ο κ. Ραγκούσεης εξήρε το έργο της Επιτροπής κατά την τριήμερη επεξεργασία του Καλλικράτη και των βουλευτών των κομμάτων για τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις τους και τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα εγχείρημα που δημιουργήθηκε στις πιο δύσκολες συνθήκες που θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει και παρόλα αυτά δεν υπήρξε γενικευμένη κοινωνική αντίδραση.

Σε ό,τι αφορά το χωροταξικό, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατέληξε στην καλύτερη δυνατή πρόταση που μπορεί να βαδίσει η κοινωνία και η οποία είναι διαμορφωμένη σε δύσκολες συνθήκες από κάθε άποψη, «εξαντλήθηκαν όμως όλα τα περιθώρια για να βρεθεί η χρυσή τομή».

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Χρ. Ζώης, εξέφρασε την ικανοποίηση του κόμματός του για τις τροποποιήσεις που αφορούν στη Σιάτιστα και το Λιδορίκι, σημειώνοντας, ωστόσο, πως είναι ελάχιστες στο σύνολο των 25 αιτημάτων για αλλαγές.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνεται αυτό που σας καταλόγισα υποθετικά ότι η συζήτηση ήρθε στο χωροταξικό με ευθύνη δική σας. Δεν συζητήσαμε οικονομικά και θεσμικά θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Δεν ψηλαφίσαμε καν τα ζητήματα που σας θέσαμε. Θα σας συνοδεύει αυτή η τακτική κι αν δεν την αλλάξετε στην Ολομέλεια δεν θα μείνουμε στις παρατηρήσεις, θα σας καταλογίσουμε πρόθεση», επεσήμανε.

«Εργαλείο αντιλαϊκής πολιτικής» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού και του ΔΝΤ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Παπακωνσταντίνου, εκτιμώντας ότι η εφαρμογή του θα αποφέρει υπηρεσίες χειρότερες και ακριβότερες για τον πολίτη.

Ο Π. Μαρκάκης από τον ΛΑΟΣ παρατήρησε ότι ο υπουργός αρκέστηκε να ευχαριστήσει τους βουλευτές για τις προτάσεις τους, αλλά δεν τις έκανε δεκτές, προσθέτοντας ότι οι βελτιώσεις που έγιναν έχουν νομοτεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι ουσίας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Τσούκαλης έκανε λόγο για συζήτηση υψηλών προδιαγραφών και πρόσθεσε ότι θα αναμένει να διαπιστώσει στην Ολομέλεια αν ο υπουργός θα αποδείξει ότι πράγματι θα κάνετε θεσμικές και γενναίες τροποποιήσεις, γιατί – όπως είπε – αυτές που προκάλεσε σήμερα είναι «διαχειριστικού χαρακτήρα».

Απαντώντας στις επικρίσεις ο κ. Ραγκούσης άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών στις έδρες των δήμων, υπό τον όρο ότι θα συμφωνούν οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων και θα γίνουν δεκτές από την Ολομέλεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ , Ναυτεμπορική/antinews.gr
Read more

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ο Γ.Πεταλωτής για τα blogs (για να μην ξεχνιόμαστε Γιώργο)


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0oVCaameq
Read more

Ο Γ.Παπανδρέου για την COSCO (για να μην ξεχνιόμαστε Γιώργο!)


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0oVBvMU4k
Read more

Η ΤτΕ έστρωσε… χαλί στους κερδοσκόπους;

Read more

Ο κ. Πεταλωτής τα βάζει με τα μπλογκς

Απόσπασμα της σημερινής ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου.
ΠΑΠΠΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα, το συζητήσαμε και χθες εδώ, ένα όργιο φημών, ένα μπαράζ περί αποκαλύψεων το Σαββατοκύριακο, που αφορούν μέλη της κυβέρνησης. Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση έχει κάποιο σχέδιο, πώς αντιμετωπίζει όλη αυτή τη φημολογία, που εν τέλει παραλύει και την κυβέρνηση.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση δεν παραλύει με τις φημολογίες. Είναι αλήθεια, ότι δηλητηριάζεται η δημόσια ζωή από μια ακατάσχετη φημολογία σε σχέση με πολιτικά πρόσωπα, που βάλλουν ιδιαίτερα μέλη της κυβέρνησης, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Είναι ευθύνη όλων μας να ανακόψουμε αυτό το όργιο φημών. Εμείς, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο Έλληνας πολίτης και η ελληνική κοινωνία. Τέτοιου είδους φημολογία και λασπολογία δεν μας αγγίζει. Η κυβέρνηση αυτή, από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει δώσει δείγματα ότι είναι μια κυβέρνηση που έχει έρθει, όχι για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κάθε υπουργού, όπως γινόταν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση. Και φυσικά, όλοι όσοι λασπολογούν ακατάσχετα, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία που τους προσφέρουν τα νέα μέσα επικοινωνίας, θα πάρουν την απάντησή τους.
ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, μας είπατε προηγουμένως ότι όσοι λασπολογούν ακατάσχετα, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, θα πάρουν σύντομα την απάντηση. Πώς;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, διαψεύδονται εκ των πραγμάτων. Γιατί το να λέει κάποιος και να ισχυρίζεται ανωνύμως όλες αυτές τις φήμες και τις απαράδεκτες ιστορίες που ξετυλίγονται κάποτε έχει και μια κατάληξη. Αυτή η κατάληξη, όταν διαψεύδεται εκ των πραγμάτων, είναι μια απάντηση προς όλους.
Προς το τι αυτό το “μένος” κ. Πεταλωτή;
Τι έγινε πάλι, αρχίσαμε να φοβόμαστε την αλήθεια που λένε τα περισσότερα blogs;
Αφού η λασπολογία δεν σας αγγίζει και αφού έχετε έρθει για να αντιμετωπίσετε την αλήθεια και τα προβλήματα της χώρας, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε και κανέναν.
Τις φήμες όμως κ. Πεταλωτή δεν τις βγάζουν τα blogs, τις βγάζουν στελέχη της κυβέρνησης..
Το βαθύ λαρύγγι τα blogs το δημιούργησαν, τις ακατάσχετες δηλώσεις εδώ και εκεί τα blog τις έκαναν;
Όταν αυτά που γράφουν ΜΟΝΟ τα blog, και ΟΧΙ οι εφημερίδες και τα κανάλια, τα υποστηρίζουν για παράδειγμα 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πάλι τα blog φταίνε;
Και εν τοιαύτη περιπτώσει τι απάντηση ΘΑ πάρουμε και από ποιον;
Εμείς κ. Πεταλωτή την απάντηση την παίρνουμε κάθε μέρα από τους χιλιάδες αναγνώστες που μας τιμούν με την προτίμησή τους και μας διαβάζουν

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com
Read more

Ο Γ. Παπανδρέου κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου!!!


Μάρτιος 2008.. Τότε ο Γιωργάκης μας διαδήλωσε μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στο σημερινό. Για να μην ξεχνάμε λοιπόν πόσο αδιανόητα και προκλητικά απατεώνες είναι, απολαύστε 2 φωτογραφίες από τις.. 38 που έχει στο site του Παπανδρέου από αυτή την πορεία.

Και επειδή θα πληρώνουμε πια και τον αέρα ο Γιωργάκης μας παρέχει τις φωτογραφίες όπως γράφει στο site του ΔΩΡΕΑΝ! Για να περνάμε προφανώς την ώρα μας ως άνεργοι χαζεύοντας.
Αναγνώστης

απo TreloKouneli
Read more

ONLINE-PRESS: ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ: 1, 5 εφάπαξ είναι οι απώλειες εισοδήματος των εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια!

Read more

Η Κυβέρνηση του  Γυμναστηρίου και η ζάπλουτη υπουργός Παιδείας! - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Read more

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Read more

ΠΑΣΟΚ – ΜΜΕ: Το απώγειο του μεταπολιτευτικού φασισμού.


Γέμισαν τα ΜΜ”Ε” των βαρώνων από διθυραμβικά σχόλια για την “επική” συμφωνία με την Cosco και τους σωτήρες Κινέζους που έρχονται στην Ελλάδα. Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο των Νέων που είναι μνημείο γελοιότητας. Ο κόκκινος μάνατζερ, οι κολοσσιαίες επενδύσεις και ο λαός με μνήμη χρυσόψαρου.

Ακόμα και ο πιο καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας έχει αντιληφθεί τον αδίστακτο, φασιστικό χαρακτήρα του μορφώματος που ονομάζεται “ΠΑΣΟΚ – Βαρώνοι”. Από την περίοδο των πυρκαγιών είχε καταστεί άλλωστε σαφές. ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Δεν υπολογίζουμε τίποτα, ούτε το συμφέρον της χώρας ούτε τον πολίτη. Θέλουμε την εξουσία.

Όχι από …βίτσιο βέβαια αλλά από τα τεράστια συμφέροντα που τρέφονται διαχρονικά από το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο Βουλγαράκης υπέγραφε τη συμφωνία και ο Καμμένος έτρεχε να παίζει κρυφτούλι με τα πράσινα κρατικοδίαιτα τρωκτικά για να μην έρθουν σε επαφή με τα κλιμάκια ελέγχου της Cosco…

1.Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για ξεπούλημα των λιμανιών,

2. Ο Νομάρχης Πειραιά μαζί με το Δήμαρχο οργάνωναν πορείες έξω απ το Υπουργείο Ναυτιλίας για να ακυρώσουν τη συμφωνία,

3. Κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΛΘ και ανάγκασαν την επίσης Κινεζική Ηutchison να εγκαταλείψει το διαγωνισμό και η Ελλάδα έχασε 3,2 δις € ! Χαϊδεύοντας παράλληλα τα αυτιά αυτών που έκαιγαν Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

4.Ο Χρ. Παπουτσης στη Βουλή μιλούσε για μέγα σκάνδαλο – ενώ είναι ο μοναδικός πλειοδοτικός διαγωνισμός στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους χωρίς ενστάσεις από τους μειοδότες.

5.Το ΠΑΣΟΚ είχε υποστηρίξει ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία .

6.Ολες οι εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για το ξεπούλημα του αιώνα!(κάντε μία απλή αναζήτηση στις φυλλάδες των βαρώνων όπως αυτή των Νέων για τη στάση του νομάρχη!!!)

Σήμερα

1. Έκαναν λόγο για την πλέον επιτυχημένη συμφωνία στην ιστορία του Ελληνικού δημοσίου!!
2. Κάνουν στον Πρόεδρο της Cosco υποδοχή Αρχηγού κράτους .
3. Τον συναντά στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
4. Υπουργοί σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του και να κανουν διθυραμβικές ανακοινώσεις συνεργασιας.
5. Μέλανε ότι πραγματοποιείται η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στη χωρά.
6. Ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης Πειραιά τον υποδέχτηκαν με τιμές και δώρα!

Και μετά αναρωτιόμαστε εμείς για τη Siemens, τον Σπανουδάκη, τον Παπακωνσταντίνου και την Goldman Sachs. Έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη πολιτική απάτη. Οφείλουμε να τους σταματήσουμε.
olympia.gr
Read more

Μαριλίζα, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ !

Κυρία Ξενογιαννακοπούλου,
από αυτό εδώ το συν-ιστολόγιο, σας ρωτήσαμε 50 φορές, τι απέγινε τελικά η κατεπείγουσα έρευνα που διατάξατε για τον άδικο θάνατο του μικρού Γιάννη Μωυσιάδη από την Κοζάνη, στις 17 Μαρτίου.

Σας ρωτήσαμε, πότε ακριβώς θα καλυφθούν τα κενά, στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και απαντήσατε...
με το γνωστό πολιτικό λόγο, περί "προκηρύξεων", "προγραμματισμού" και άλλα γελοία. Λόγια, λόγια, λόγια, λόγια, λόγια......

Ζητήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις κι όχι τις γνωστές υπεκφυγές, που ενοχλούν πλέον πάρα πολύ τον ελληνικό λαό, όπως π.χ. "διατάξαμε έρευνα","το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο" και άλλες παπαριές.

Σας το είπαμε πολλές φορές: ο λαός σας έστειλε εκεί, όχι για να διαπιστώνετε, αλλά για να λύνετε προβλήματα.

Στη θέση σας θα ντρεπόμουν πολύ, που έφτασε 20 Μαϊου και δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση: "που είναι η κατεπείγουσα αναφορά που διατάξατε για το περιστατικό της Κοζάνης, που ξεσήκωσε όλη τη Δυτ.Μακεδονία στο πόδι";
Μην τολμήσετε λοιπόν να ξαναδηλώσετε ότι "διατάξετε έρευνα" !

taxalia
Read more

"Στου Κεμάλ το Σπίτι"...



Την ημέρα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τα τουρκικά στίφη και τον στυγνό δολοφόνο- δημιουργό της σύγχρονης Τουρκίας Κεμάλ, το υπουργείο έβαλε στις εξετάσεις κείμενο με τίτλο "Στου Κεμάλ το Σπίτι". Τα περί διορισμού του συζύγου είναι τρίχες κατσαρές!Η κα. υπουργός είναι σοσιαλήστρια και ως γνωστό οι σοσιαληστές δεν βολεύουν τους ημετέρους! Αυτά τα κάνουν οι κακοί δεξιοί! Επίσης, οι σοσιαληστές δεν παραιτούνται! Αυτά τα κάνουν κάτι παλιοδεξιοί ψευτοεύθικτοι, σαν τον Τσιτουρίδη. Θυμάστε γιατί είχε παραιτηθεί ο Τσιτουρίδης; Γιατί είχε προσπαθήσει να πετύχει μεταγραφή του παιδιού του. Εύθικτος δεξιός! Ενώ η σοσιαλήστρια υπουργός, βράχος! Αντιστέκεται στην αποκάλυψη του διορισμού του συζύγου της και δεν κάνει το χατήρι στους άθλιους Έλληνες να μας αδειάσει την γωνιά! Συγκρίνετε ήθος και βγάλτε συμπέρασμα!

paideia-gr/press-gr
Read more

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί, καθώς και οι υπηρεσίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι δικηγόροι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Στον κλάδο υγείας, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες Πρόνοιας και τα θεραπευτήρια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην απεργία.

Μετ' εμποδίων οι μεταφορές

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Προαστιακό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα εκτελούνται μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Ακυρώνονται ακόμη όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ

Λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα ισχύσει σήμερα το μέτρο του περιορισμού και της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ.

Δεν θα απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι της ΥΠΑ, οι οποίοι στις άγονες γραμμές εκτελούν καθήκοντα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ματαιώνονται πτήσεις της Olympic Air από και προς τα μικρά ελληνικά αεροδρόμια.
naftemporiki.gr
Read more

Το ΔΝΤ καταργεί το μονοπώλιο της ΔΕΗ και το δίνει στους … ιδιώτες

Ήρθαν να μας πάρουν και τα… σώβρακα οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και θα το κάνουν θέλουμε δε θέλουμε. Πέρα από τα μέτρα που επέβαλαν και αυτά που έρχονται, θέτουν μια σειρά από θέματα τα οποία είναι αδύνατο να μην υποκύψει η κυβέρνηση διότι το Ταμείο απειλεί ότι δεν θα δώσει τα υπόλοιπα χρήματα του δανείου.

Μια από τις απαιτήσεις της είναι και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με ουσιαστικό τερματισμό του μονοπωλίου της ΔΕΗ. Όχι ότι είμαστε τρελά ευχαριστημένοι από τη ΔΕΗ, αλλά το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι ζητούν να σπάσει η εταιρεία στα δύο, στα δίκτυα και τη διαχείρισή τους και στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας.

Στόχος, δήθεν των τεχνοκρατών είναι να αναπτυχθεί ο υγιής ανταγωνισμός μέσω της απελευθέρωσης.

Κρυφή επιδίωξη, όμως, είναι να μπουν ιδιώτες στην ενέργεια, αρκετοί ευρωπαίοι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Με τη βοήθεια… προθύμων από την Ελλάδα ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι. Άλλωστε, Μυτιληναίος, Μπόμπολας, Περιστέρης, Ιωάννου και πολλοί άλλοι έχουν ήδη πάρει θέση στον ενεργειακό στίβο.

Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλώς παρίσταται, άλλωστε ΔΝΤ παρόντος πάσα αρχή παυσάτω.
antinews.gr
Read more

Και τώρα κ.υπουργέ Υγείας; Ένα 5χρονο αγοράκι πέθανε γυρίζοντας από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο…

Τελικά όχι μόνο δεν γίνεται τίποτε, όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι, αλλά τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Τραγικός θάνατος για 5χρονο αγοράκι που πλήρωσε με τη ζωή του τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την έλλειψη ιατρών. Το μικρό αγοράκι τραυματίστηκε όταν καταπλακώθηκε από πόρτα στην Ξάνθη. Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου διακομίστηκε δεν... υπήρχε παιδίατρος, οπότε χρειάστηκε η διακομιδή του στην Καβάλα. Και στην Καβάλα όμως κρίθηκε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το περιστατικό και κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη. Ήταν όμως πολύ αργά για τον 5χρονο μικρό, ο οποίος εξέπνευσε… Και τώρα κ.υπουργέ Υγείας; Θα διατάξετε πάλι καμία… ΕΔΕ;
(newsblog.gr)

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/5_20.html#ixzz0oRkmUVAq
Read more

To ΠΑΜΕ "Κατέλαβε" το Υπουργείο Εργασίας


Από νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ έχει αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 500 βρίσκονται μέσα και έξω από το Υπουργείο.
exomatiakaivlepo
Read more

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρνουν στην Βουλή το θέμα του διακανονισμού των ομολόγων

Read more

Ο Τομέας Οικονομίας της ΝΔ δεν διαβάζει μπλογκς;

Read more

5 πορίσματα για το Βατοπέδι



Για άλλη μια φορά η Βουλή κατώτερη των περιστάσεων παίζει τις κουμπάρες και δικαιώνει απόλυτα αυτούς που έλεγαν ότι οι εξεταστικές γίνονται για να αναπληρώσουν οι συμμετέχοντες τα εισοδήματα που κόβονται λόγο των μέτρων.

Για άλλη μια φορά οι βουλευτές ξέχασαν ότι είναι εκεί για να αντιπροσωπεύουν τον Ελληνικό λαό και όχι για να εξευτελίζουν την ίδια την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Άντε λοιπόν κάθε Κυριακή Παράσταση…

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Μαΐου 19, 2010
Read more

Σόκ - Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας - Κατάργηση !

Σχέδιο πρότασης για τον χωροταξικό επανασχεδιασμό των πανεπιστημίωνΣας παραθέτουμε την μελέτη του κ. Γρυσπολάκη, δημοσιεύτηκε πριν από λίγο. Θυμίζουμε ότι είναι απλά πρόταση του -κατά πολλούς "μισότρελου" Γρυσπολάκη, που καταθέτηκε στην σύνοδο των Πρυτάνεων πριν από ένα μήνα. Παρόλα αυτά η Σύνοδος, έκανε το κείμενο αποδεκτό ως κείμενο εργασίας.Ι. Κατάργηση – Συγχώνευση Πανεπιστημίων.Δυστυχώς, από το 1995 μέχρι το 2009 ιδρύθηκαν χωρίς κάποιο σχεδιασμό και επιστημονική τεκμηρίωση Πανεπιστήμια διάσπαρτα στην περιφέρεια. Είναι σαφές ότι ορισμένα εξ αυτών δεν είναι βιώσιμα, αφού η διασπορά σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις, αλλά και σε διάφορα νησιά δεν επιτρέπει την επιστημονική (διδακτική και ερευνητική) μεταξύ τους αλληλεπίδραση, δηλαδή την υλοποίηση της αρχής της διεπιστημονικότητας, απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία ενός σύγχρονου πανεπιστημίου.ΦΑΣΗ Ι. Κατάργηση των Πανεπιστημίων που δεν θεωρούνται βιώσιμα λόγω της διασποράς των Τμημάτων τους ή λόγω του νεοσύστατου ή λόγω της μη τεκμηρίωσης εθνικών λόγων για την ύπαρξή τους, δηλαδή των Πανεπιστημίων Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας και Διεθνές Πανεπιστήμιο ως ακολούθως:(α) Πανεπιστήμιο Στ. Ελλάδος: Τα δύο Τμήματα του Παν. Στερεάς Ελλάδος ενσωματώνονται στο Ο.Π.Α., λόγω ύπαρξης συναφών Τμημάτων σε αυτό με στόχο την κατάργησή τους, αφού και τα δύο θεωρούνται απολύτως περιφερειακά και άνευ ουσιαστικού γνωστικού αντικειμένου για τη χώρα μας, η οποία στερείται ιατρικής τεχνολογικής παραγωγής(β) Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Τα Τμήματα της Φλώρινας ενσωματώνονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εξ αυτών τα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα και το Καλών Τεχνών σταδιακά καταργούνται, αφού υπάρχουν τα ίδια στα Ιωάννινα. Τα δύο Τμήματα Μηχανικών στην Κοζάνη δεν έχουν υποδομές και δεν θεωρούνται βιώσιμα, ενώ το ιδρυθέν Τμήμα της Καστοριάς θα πρέπει να ακυρωθεί. Το Παν. Ιωαννίνων θα πρέπει να αποφασίσει για την περαιτέρω λειτουργία των δύο αυτών Τμημάτων, ώστε να μην συνεχίσουν τη λειτουργία τους σε άλλη πόλη από αυτή στην οποία λειτουργεί το Τμήμα Χημικών Μηχανικών (μετονομασία του Τμήματος Επιστήμης Υλικών)
Ιωακείμ Γρυσπολάκης, Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ΑΝΚΟ
Read more

Αυτό κυρία Διαμαντοπούλου δεν είναι σκάνδαλο!


194.500 ΕΥΡΩ ΣΕ... ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!

Συγγνώμη αν σας ενοχλούμε... Ξέρουμε ότι είστε απασχολημένη με τις... φήμες. Ας μη σταθούμε λοιπόν στις φήμες, σύμφωνα λοιπόν με την 32971/Η/22-3-2010 απόφαση σας κυρία Διαμαντοπούλου, που είναι δημοσιευόμενη, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2010, στο υπ’ αριθμόν 311 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 23ης Μαρτίου 2010) εγκρίνεται δαπάνη 194.500 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση 55 υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία το δικό σας, των υφυπουργών, του γενικού και των ειδικών γραμματέων του υπουργείου Παιδείας, από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2010.

Φυσικά το υπόλοιπο προσωπικό του υπουργείου δεν παίρνει σεντ…

Ασε που μπορεί να μην ξέρει ο Παπανδρέου! Γιατί αν ξέρει και αφήνει να γίνεται αυτή η αδικία, τότε αυτό είναι μεγαλύτερο φάουλ από αυτό με την Γκερέκου!
troktiko
Read more

क्स्व्र;इव


Read more

Γιατί δεν απάντησε η Διαμαντοπούλου για τον σύζυγο της που διορίστηκε από την κυβέρνηση στο Κτηματολόγιο Α.Ε.;


ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΝΤΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ;Aλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ρώτησε την Άννα Διαμαντοπούλου από το Mega για το θέμα που βάλαμε και είναι γνωστό για τον σύζυγο της Γιάννη Σαλαβάνο ότι διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Δ.Σ του εθνικού κτηματολογίου. Γιατί κ.Διαμαντοπούλου δεν απαντήσατε για το θέμα που προβάλαμε και σας ενόχλησε περισσότερο;Πως ο σύζυγος σας μπήκε στο Δ.Σ. μιας Α.Ε που διορίζει το κράτος και διαχειρίζεται δεκάδες...εκατομμύρια ευρώ;Μιλάτε μόνο για τις φήμες μαζί με τον Πρετεντεράκο και δεν βρέθηκε κανένας να σας ρωτήσει για τον σύζυγο σας;Μια οικογένεια έχει δύο καίρια πόστα σε κρατικές θέσεις; Τόσο ικανή είναι αυτή η οικογένεια που έχει και τους δύο συζύγους σε υπουργική και επιτελική θέση;
troktiko

Read more

Ολόκληρη η δήλωση Διαμαντοπούλου...

«Περί δήθεν παραιτήσεώς μου»
Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των «…μη ειδήσεων» περί δήθεν παραίτησής μου.
Μέχρις εδώ!
Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει...
στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας .
Η επιχείρηση «αίμα στο κοινό» είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους.
Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Άννα Διαμαντοπούλου
Read more