Πέμπτη 20 Μαΐου 2010


Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί, καθώς και οι υπηρεσίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι δικηγόροι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Στον κλάδο υγείας, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες Πρόνοιας και τα θεραπευτήρια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην απεργία.

Μετ' εμποδίων οι μεταφορές

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Προαστιακό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα εκτελούνται μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Ακυρώνονται ακόμη όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ

Λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα ισχύσει σήμερα το μέτρο του περιορισμού και της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ.

Δεν θα απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι της ΥΠΑ, οι οποίοι στις άγονες γραμμές εκτελούν καθήκοντα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ματαιώνονται πτήσεις της Olympic Air από και προς τα μικρά ελληνικά αεροδρόμια.
naftemporiki.gr