Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.



Την άλλη Κυριακή 30-5-2010, όλα τα μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Για πρώτη φορά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν το δικαίωμα της εκλογής απευθείας των Προέδρων της κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Επίσης απευθείας από τα μέλη εκλέγονται και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ), και φυσικά απευθείας εκλέγονται και τα μέλη τόσο των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων όσο και των Διαμερισματικών Τοπικών Οργανώσεων.

Από τη Ρηγίλλης λοιπόν, καλούνται....


όλα τα μέλη του κόμματος να δώσουν το παρόν στις δημοκρατικές αυτές εσωκομματικές διαδικασίες και να μην αδιαφορήσουν. Η αδιαφορία για τη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες στην ουσία σημαίνει παραχώρηση σε άλλους της δυνατότητας για ρύθμιση της ζωής μας.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Πρόεδρου των Νομαρχιακών Επιτροπών έληξε ήδη από την περασμένη Τετάρτη, ενώ η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Πρόεδρου Δημοτικών και Διαμερισματικών Επιτροπών καθώς και για μέλη των επιτροπών αυτών ενώ έληγε χθες, τελικά παρατάθηκε, λόγω και του τριημέρου, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ και η αναγκαιότητα αυτής της παράτασης θα κρίνεται από την οικεία Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή.

Βλέπουμε λοιπόν πως, μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μέσα σε επτά μόλις μήνες και κάτω από την ηγεσία και την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, το μέχρι πρότινος υπερσυντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έκανε άλματα δημοκρατικότητας που δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί κανείς μόλις επτά μήνες πριν και συγκεκριμένα:

Α) Εκλέγει πλέον τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος απευθείας από τα μέλη του κόμματος (Ισχύει μόνο για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ).

Β) Εκλέγει τον Πρόεδρο της νεολαίας του κόμματος (ΟΝΝΕΔ) απευθείας από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ (Ισχύει μόνο για Νέα Δημοκρατία).

Γ) Εκλέγει τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών και τους Προέδρους των Δημοτικών Επιτροπών του κόμματος απευθείας από τα μέλη του κόμματος (Ισχύει μόνο για Νέα Δημοκρατία).

Και όλα αυτά κάτω από το βάρος μιας πρόσφατης συντριπτικής εκλογικής ήττας για την Νέα Δημοκρατία και κάτω από το βάρος μιας ασφυκτικής προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ και των νταβατζήδων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Οι προσπάθειες αυτές του Αντώνη Σαμαρά, αν και συναντούν την δυστοκία ακόμα και ανάμεσα στα μέλη του κόμματος που τόσα χρόνια δεν γνώριζαν τέτοιες διαδικασίες, εντούτοις έφεραν τους πρώτους καρπούς, με την πρόσφατη νίκη και άνετη επικράτηση της φοιτητικής και σπουδαστικής νεολαίας ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που σημαίνει ότι μέσα σ’ αυτόν τον πολιτικό χαλασμό η νέα γενιά αποδέχεται και εγκρίνει τις νέες δημοκρατικές διαδικασίες.

Εμείς περιμένουμε κάποια στιγμή από τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει και στις τελικές μεταρρυθμίσεις για να εκδημοκρατιστεί πλήρως το κόμμα και να συμμετέχει ουσιαστικά ένα τμήμα της κοινωνίας στην πολιτική.

Δηλαδή την εκλογή απευθείας από τα μέλη του κόμματος των υποψηφίων βουλευτών και τοπικών αρχόντων καθώς και τη θέσπιση εσωκομματικών δημοψηφισμάτων. Φυσικά θα πρέπει να γίνει πρώτα, με ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά, μια αξιολόγηση και ξεκαθάρισμα των παλιών μηχανισμών που είχαν παγιωθεί μέσα στο κόμμα και το κρατούσαν δέσμιο των προσωπικών τους συμφερόντων.
hassapis-peter