Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Queen - 'The Show Must Go On' (Music Video)

Read more

Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί με «κυρώσεις» τα στελέχη εκπαίδευσης … και δηλώνει δεν θα επιτρέψει την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 «Κανείς εκπαιδευτικός αξιολογητής. Κανείς εκπαιδευτικός συνεργός στις απολύσεις. Δεν έχει θέση στον κλάδο όποιος συνεργήσει σε απολύσεις. Πρέπει να διαλέξουν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης με ποιόν είναι: με το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή με την τρόικα και την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου;»
Την προειδοποίηση αυτή κάνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ με  σημερινή ανακοίνωση και δηλώνει ότι
« θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να ακυρώσει στην πράξη την υλοποίηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων».
Στην κατεύθυνση αυτή θα εργαστούμε για να ακυρώσουμε όλες τις διαδικασίες προετοιμασίας της εφαρμογής της αξιολόγησης, τονίζει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών .
Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι η αξιολόγηση  θα είναι το κύριο εργαλείο για τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ,
ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ  ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με την ψήφιση του νέου μισθολόγιου – βαθμολόγιου (ν.4024/11), τα προεδρικά διατάγματα που ετοιμάζονται για την εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης αλλά και τη νέα εγκύκλιο (14841/Γ/13-2-12) του Υπ. Παιδείας, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς.
Με τον πλέον ακραίο τρόπο άλλωστε η Υπουργός Παιδείας μίλησε και πρόσφατα δημόσια για το τιμωρητικό και ακραία νεοφιλελεύθερο μοντέλο αξιολόγησης που προωθεί, οδηγώντας όχι μόνο στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στη μισθολογική και  βαθμολογική καθήλωση τους, αλλά και στις απολύσεις.
Αποκαλυπτικά τα λόγια της κας Α. Διαμαντοπούλου: «Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη»! Η απόλυτη σύνδεση μισθού και βαθμού με την αξιολόγηση – απόδοση, θέση που απορρίπτεται ακόμα και από τους πιο ένθερμους θιασώτες της εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Ο «ελεύθερα» εξαρτώμενος από την διοίκηση και το υπουργείο εκπαιδευτικός, θέλουν να είναι υποτακτικός και χωρίς αντιστάσεις για τα όσα μας επιβάλλει η καταστροφική «τροϊκανή» εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική τους, στην εφαρμογή της οποίας η κα Διαμαντοπούλου φαίνεται πως επιδιώκει τον επιτελικό ρόλο του «διευθυντή της ορχήστρας».
Την ίδια ώρα στα φιλικά μέσα ενημέρωσης διοχετεύεται η «πληροφορία» πως οι επιδόσεις των μαθητών θα καθορίζουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Είναι προφανές ότι παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία και οι τεχνοκράτες του ΥΠΕΠΘ γνωρίζουν πολύ καλά τις κοινωνικές παραμέτρους της σχολικής επίδοσης, στοχεύουν ξεκάθαρα μέσα από την καθιέρωση της αξιολόγησης στην απόλυτη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Από την άλλη  μεριά, η λεγόμενη αξιολόγηση ή αυτοαξιολόγηση των σχολείων θα οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση και τελικά στο κλείσιμο αρκετών από αυτά. Τόσο η κατεύθυνση της εφαρμοζόμενης τροϊκανής πολιτικής, όσο και η διεθνής εμπειρία όπου εφαρμόστηκε εκεί οδηγούν.
 Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρέππα για την αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την κατάργηση των οργανικών θέσεων με αποφάσεις επιτροπών σε κάθε Υπουργείο αλλά και της «αξιολόγησης» του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, έπειτα από γραπτές εξετάσεις και συνεντεύξεις, αποκαλύπτουν τα εργαλεία που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για κατάργηση μονάδων και απολύσεις στο δημόσιο, έχοντας συμφωνήσει με την τρόικα τη μείωση κατά 150.000 δημοσίων υπαλλήλων (ανάμεσα τους και εκπαιδευτικών) ως το 2015, βάζοντας επίσης ως στόχο τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τη φετινή χρονιά.
Είναι πλέον σαφές πως δεν συζητά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας διαδικασίες για το πώς θα βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο. Του δημόσιου σχολείου που με την πολιτική τους, κυβέρνηση και τρόικα επιχειρούν να το διαλύσουν: δραματική και συνεχής μείωση δαπανών, συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών μαθητές χωρίς βιβλία,  κατάργηση βιβλιοθηκών, κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ κ.λπ.
Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των γενικών Συνελεύσεων του κλάδου μας.
Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι κατανοητό και στους πλέον δύσπιστους πως η αξιολόγηση θα είναι το κύριο εργαλείο για τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό όλοι οι παράγοντες και τα στελέχη της εκπαίδευσης καλούνται σήμερα να αποφασίσουν με ποιόν είναι. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που από τη θέση τους στελέχους είναι δυνατόν να συμβάλλουν στην χειραγώγηση, την μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση των συναδέλφων τους; Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που από τη θέση τους στελέχους είναι δυνατόν να αποτελέσουν το φορέα των απολύσεων των συναδέλφων τους; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Γι’ αυτό και το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάνει έκκληση σε όλους τους Σχολικούς Συμβούλους, σε όλους τους Διευθυντές σχολείων, σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών. Κανείς εκπαιδευτικός αξιολογητής. Κανείς εκπαιδευτικός συνεργός στις απολύσεις. Δεν έχει θέση στον κλάδο όποιος συνεργήσει σε απολύσεις. Πρέπει να διαλέξουν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης με ποιόν είναι: με το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή με την τρόικα και την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου;
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ υλοποιώντας την τελευταία απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ (4/2/2012) θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να ακυρώσει στην πράξη την υλοποίηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Στην κατεύθυνση αυτή θα εργαστούμε για να ακυρώσουμε όλες τις διαδικασίες προετοιμασίας της εφαρμογής της αξιολόγησης.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ σε επαγρύπνηση και δράση.
Όλοι μαζί θα ανατρέψουμε αυτή  την πολιτική.
http://www.esos.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1/item/27598-%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%C2%AB%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%C2%BB-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%87%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%E2%80%A6-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85.html
Read more

Να τι υπογράφουμε. Καλώς ήρθαμε στην κόλαση…

The bondholder
Αυτό είναι το νέο μνημόνιο για την νέα δανειακή σύμβαση, που ψηφίστηκε. Δείτε τα μετρά για τα οποία κανείς δεν λέει τίποτα. Δείτε την αθλιότητα.
Τα κύρια σημεία.
Στόχοι
Έλλειμμα το 2012 €2063εκ
Πλεόνασμα το 2013 €3600εκ
Πλεόνασμα το 2014 €9500εκ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. 
ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;


Στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να βρούμε αλλά 11,5 Δις. Το μεγαλυτερο μερος των 11.5 δις θα έρθει από περικοπές. (αργός θάνατος).
Θα αποτύχουμε ( αυτό στο επόμενο άρθρο) και όλος ο πλούτος της χώρας χάθηκε. Καλύτερη η χρεωκοπία - γρήγορος θάνατος αλλά θα τους πάρουμε όλους μαζί μας
Τα εσοδα των αποκρατικοποιησεων δεν θα μπουν στον κρατικό προϋπολογισμό. Πουλάμε αλλά δεν ελαττώνουμε το έλλειμα
Τα λεφτά για τις τράπεζες δεν θα μετρήσουν στον προϋπολογισμό (οι συντάξεις φυσικά ναι)
Για το 2012
1 δις λιγότερα για φάρμακα
300 εκ λιγότερα για υλικό του στρατού (δεν θα περνούν μπρος οι μηχανές)
270εκ λιγότερα έξοδα για την λειτουργιά του δημόσιου τομέα
Τέλος στα κίνητρα για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών
300εκ από περικοπών συντάξεων
7.5 δις από αποκρατικοποιήσεις
Τον ΙΟΥΝΙΟ 2012
10% μείωση σ’ όλα τα επιδόματα
Αυξήσεις στα εισιτήρια λεωφορείων και τρένων 25%
Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ώστε να είναι ίδιες με τοις τιμές της αγοράς
Αλλαγή στους συντελεστές φορολόγησης για φυσικά και νομικά πρόσωπα
Θα κλείσουν 200 εφορίες
Απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων
Μονό 10% όλων των συντάξεων θα είναι λόγο αναπηρίας
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 οι συντάξεις και η περίθαλψη πρέπει να είναι «budget neutral” . Τι εννοούν μ’ αυτό.
Θα γίνουν περικοπές σχεδόν 8-10 δις ετησίως στις συντάξεις. Μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να έχει κατατεθεί το σχέδιο το πώς θα γίνουν αυτές οι περικοπές από το 2012 μέχρι το τέλος του 2014.
Καλώς ήρθαμε στην κόλαση…
Read more

Η "αδιαφορία" του κ. Βενιζέλου για τα CDS και το real estate του Κολωνακίου










«Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πληρωθούν τα CDS…»


Δήλωσε πρόσφατα ο Βενιζέλος. Αλήθεια, ποιον ρώτησε και ποιους  εμπεριέχει ο μεγαλοπρεπής πληθυντικός ευγενείας του καλού υπουργού;


Γιατί μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ενδιαφέρει αυτό το χυδαίο τζογάρισμα στις πλάτες μας.


Όταν μάλιστα κυκλοφορεί έντονα στη πιάτσα ότι εκ των πρωταγωνιστών της συγκεκριμένης συμμορίας αγόρασε πρόσφατα  ένα εντυπωσιακό κτίριο στο Κολωνάκι αξίας 20 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν προιόν εγκλήματος σε βάρος των Ελλήνων.


Επ’ αυτού θα ακολουθήσουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις.


Πραγματικές, όχι σαν κι εκείνες του κ. αντιπροέδρου, ο οποίος  έσπευσε να θολώσει τα νερά γύρω από τον «εκατομμυριούχο» βουλευτή διαχέοντας τεχνηέντως τις ευθύνες σε συγγενείς, φίλους και ντελιβερατζήδες πάσης φύσεως…
http://kourdistoportocali.com/articles/9971.htm
Read more

Ο δωδεκάλογος του Μνημονίου

Για γέλια και για κλάματα…
1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να
κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).
2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση “Τελειώνετε κυρία
μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε, είπαμε).
3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να
κάνεις” (Μία; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ…….!!!).
4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ
πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού
Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για
εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο
ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον
ανύπαρκτος όρος).
7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος
“εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.
8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του
Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της
Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά
“Εσύ, τί θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;”
9. Από την έκφραση “δουλειές με φούντες” κρατήστε τις φούντες!  ποτέ
δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε
τίποτα!
10. Ξεχάστε τη δικαιολογία “άργησα γιατί είχα μία δουλειά” καθώς δεν
περνάνε πια αυτά …
11. Η έκφραση “εργασία και χαρά” καταργείται μέχρι νεωτέρας.
12. Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου ” τι δουλειά έχεις εσύ
εδώ;” – “άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;” – “τι δουλειά είχες με
αυτόν/ήν;”
Υ.Γ. Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε … ή αλλιώς σε δουλειά να
βρισκόμαστε !!!

Read more

Φαρμακευτικοί σύλλογοι σταματούν την πίστωση από 1η Μαρτίου σε όλα τα ταμεία -

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας,  παρακολουθούν με αγανάκτηση την για μία ακόμη φορά, αθέτηση των υποσχέσεων των Κυβερνόντων. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας  μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από 1/3/2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.  
Read more

ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ



Δεν έγινε η συνάντηση που ζήτησε οΨυχάρης. Μάθαμε ότι ο Καραμανλήςβρήκε πρόφαση και απέφυγε την συνάντηση. Για ποιον λόγο; Δεν γνωρίζουμε. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως ο Καραμανλής δεν θέλει να δώσει δικαιώματα στην Α' Αθήνας. Η δεύτερη... εκδοχή αφορά τον πατέρα του Σταύρο Ψυχάρη. Θέλει να στείλει μήνυμα ο Καραμανλής για την απόπειρα γελοιοποίησης μέσα από το Βήμα. Διαλέγετε και παίρνετε...
http://poylatrella.blogspot.com/2012/02/blog-post_2882.html
Read more

Ο «Αρμαγεδδών» στην Παιδεία συνεχίζεται…

Καταστρεπτικός για την εκπαίδευση και την κοινωνία, ο νέος γύρος συγχωνεύσεων, καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων.

Η ανερμάτιστη, επικίνδυνη αντιεκπαιδευτική πολιτική (θυμίζει «Αρμαγεδδώνα») συνεχίζεται…
Η Υπουργός της «φωτοτυπίας» κ. Διαμαντοπούλου και η αρμόδια Υφυπουργός για τα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χριστοφιλοπούλου,  συνεχίζουν την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ο προγραμματιζόμενος νέος γύρος συγχωνεύσεων, υποβιβασμών και καταργήσεων σχολικών μονάδων δημιουργεί νέα αδιέξοδα, ενδοπεριφερειακές ανισότητες, κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα και οδηγεί στην εργασιακή ανασφάλεια εκατοντάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και στην αδιοριστία εκατοντάδες αναπληρωτές.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ικανοποιώντας κομματικά ρουσφέτια και αδιαφορώντας για τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες προχωρά στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Τα λάθη συνεχίζονται.
Η αντίστοιχη  περσινή αποτυχημένη προσπάθειά τους και η ανάλγητη για τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία στάση τους δημιούργησε αδιέξοδα και, δυστυχώς, συνεχίζουν στην ίδια αδιέξοδη συνταγή.
Στη μνημονιακή πολιτική της βάρβαρης λιτότητας και των περικοπών ο εκπαιδευτικός κόσμος και η κοινωνία μας  αντιστέκονται.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί το δίδυμο Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου:
·        Να σταματήσει την αλαζονική και αυθαίρετη συμπεριφορά του
·        Να απομονώσει τους διορισμένους κομματικούς εγκάθετους και αυλοκόλακες της και να λειτουργεί με κανόνες αξιοκρατίας και όχι ρουσφετολογίας.
·        Να προχωρήσει σε πλατύ, ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο με τους φορείς της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση συγχώνευσης, κατάργησης και υποβιβασμού σχολικής μονάδας.

Τέλος θυμίζουμε:
ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Read more

Ζητάν 325εκ. Ευρώ… Εμείς στα γρήγορα τους βρήκαμε 500!!!!- Αει στα τσακίδια καραγκιόζηδες – ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ! ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ!!

toparon.PNG
Αρνούνται να καταβάλουν ΦΠΑ δέκα ετών

Οι Γερμανοί αξιώνουν μειώσεις των χαμηλών συντάξεων και σφίξιμο του ελληνικού ζωναριού, την ίδια στιγμή όμως φαίνεται πως χρωστούν 500.000.000 ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος και αρνούνται να τα καταβάλουν!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Παρόν», από το 2001, η εταιρία «Διεθνείς Αερολιμένας Αθηνών», της οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ τον οποίο εισπράττει, έχοντας κατοχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα συμψηφισμού, χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος τέτοιου δικαιώματος.
Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ και συνολικά ξεπερνά τα 500.000.000.

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/325-500.html#more
Read more

Το "Time" επικήρυξε τον Πούτιν!

Άμεση απάντηση από το Κρεμλίνο!

Eίναι απίστευτο και όμως συνέβη! Το αμερικανικό περιοδικό Time δημοσιεύει στο εξώφυλλό του μια φωτογραφία του Πούτιν, πάνω από την οποία ο τίτλος είναι:
«Η απίστευτη συρρίκνωση του μεγέθους του πρωθυπουργού της Ρωσίας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία ως πρόεδρος, όμως η επιρροή του στην εξουσία είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ. Γι’ αυτόν τον λόγο ο κόσμος είναι ένα πιο επικίνδυνο μέρος».
Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό Kommersant-FM, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, άσκησε κριτική όσον αφορά το εξώφυλλο του περιοδικού.
«Με μεγάλη βεβαιότητα μπορεί να πει κανείς ότι αυτός που έγραψε αυτές τις λέξεις είναι ένας πολύ ‘ρωσόφοβος‘ και ‘πουτινόφοβος‘ άνθρωπος. Και αυτή η φοβία τον τυφλώνει, δεν του επιτρέπει να εκτιμήσει αντικειμενικά την πραγματικότητα», σημείωσε.
«Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να εξηγούμε τις δράσεις που αναλαμβάνουμε, είμαστε έτοιμοι να τα εξηγήσουμε όλα σε όποιον το επιθυμεί. Κατά τον ίδιο τρόπο όμως, δεν θα δώσουμε εξηγήσεις σε κάποιους, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουμε», προσέθεσε ο Πεσκόφ.
Ο ρώσος ηγέτης είναι η πρώτη φορά από το 1999 που ανέβηκε στην εξουσία που αντιμετωπίζει, τέτοια αμφισβήτηση από συγκεκριμένους κύκλους στη Ρωσία, πίσω από τους οποίους το Κρεμλίνο έχει καταγγείλει αμερικανικό δάκτυλο...
Πάντως παρά τις αμφισβητήσεις, ο Πόυτιον εξακολουθεί να έχει φανατικούς φίλους, στους οποίους και στηρίζει την νίκη του στις επερχόμενες εκλογές..
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/391630/Default.aspx
Read more

Τρόϊκα – ο οικονομικός δολοφόνος της Ελλάδος.!!!!!!!!!!!!!


Τρόϊκα – ο οικονομικός δολοφόνος της Ελλάδος.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ειδικό Δικαστήριο για τα μέλη της Τρόικα υπάρχει????????

Γράφουμε και σε χθεσινή ανάρτηση για τα ερωτηματικά, αλλά και την δυσαρέσκεια που προκαλεί πλέον ο πολύς Πολ Τόμσεν ακόμα και στο ….ΔΝΤ. Το οποίο χαρακτήρισε «αυθάδη παρέμβαση» την επιβολή από την τρόικα αλλαγών στο ελληνικό Σύνταγμα, για να απαντήσει ο Πολ Τόμσεν ότι «το ίδιο έκανε και η Ισπανία».

Το τελευταίο καιρό, άλλωστε πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που λένε ότι ο Πολ Τόμσεν και η Τρόικα θα μείνουν στην ιστορία ως οι άνθρωποι που διέλυσαν συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Και δυστυχώς, οι Ελληνικές Αρχές συνδιαλέγονται με αυτόν τον απίστευτο τύπο, που εργάζεται για το ΔΝΤ, ως υψηλόμισθος, με 309.000 δολάρια το χρόνο, και δεν έχει ποτέ πληρώσει ούτε ένα ευρώ σε φόρους, καθώς έχει απαλλαγεί από τη φορολογία με Νόμο, όπως όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του ΔΝΤ.

Δηλαδή αμείβεται όσο ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, και παίρνει περισσότερα χρήματα ακόμη και από τον ίδιο τον Ομπάμα!

Σε όποια χώρα της Ευρώπης υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία 20 χρόνια, το αναλαμβάνει ο Τόμσεν, αφήνοντας πίσω του καμένη γή. Παράδειγμα, η Σερβία, Σλοβενία, Σκόπια, Ρουμανία και Ρωσία από όπου τον πέταξε το 2004 με τις κλοτσιές ο Πούτιν με την εκλογή του.

Δύο χρόνια λειτουργεί ως υπάλληλος του ΔΝΤ χωρίς την έγκριση της Κομισιόν κάτι άλλωστε που δήλωσε και ο ηγέτης της Σοσιαλιστικής πτέρυγας της Γαλλίας.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με την Τρόικα η … ελληνική δικαιοσύνη; Με την κατηγορία της προσπάθειας διάλυσης της χώρας, της άσκησης οικονομικής πολιτικής αντίθετης προς τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προς όφελος ιδιωτικών οργανισμών και της κατάλυσης του Ευρωπαϊκού καταστατικού χάρτη;

Μήπως πρέπει να διερευνηθεί εάν οι ενέργειές της λειτούργησαν, ανεξαρτήτως προθέσεως, προς όφελος, ιδιωτικών κερδοσκοπικών οργανισμών και ιδρυμάτων και αλλοτρίων συμφερόντων, οπότε σε αυτήν την περίπτωση έχει παραβιάσει την έννομη τάξη που έχει θεσπιστεί με την Καταστατική Χάρτα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Επίσης μήπως στα πλαίσια της ανακριτικής διαδικασίας πρέπει να διερευνηθεί εάν η Τρόϊκα λειτούργησε εκβιαστικά με τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους Δικαστικούς Λειτουργούς με τους οποίους συναντήθηκε, προκειμένου να επιβάλει με τους εκβιασμούς της αντισυνταγματικά νομοθετήματα, λειτουργώντας προς όφελος ιδιωτών και όχι της ΕΕ.

Ας μας πει από πού αντλούσε η Τρόικα την εξουσία αυτή και με τις πλάτες ποίων!

Το ελληνικό δικαστικό σύστημα έχει υποχρέωση να ορθώσει ανάστημα, να επιδείξει τη γενναιότητα που επιβάλλει η κρισιμότητα των περιστάσεων και να προστατέψει την Ελληνίδα και τον Έλληνα από τους διεθνείς οικονομικούς δολοφόνους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουν εκλείψει από το δικαστικό μας σώμα δικαστές του αναστήματος του Πολυζωίδη!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html
Read more

Γερμανικά ΜΜΕ διακινούν λίστα Ελλήνων δημοσιογράφων που έχουν εργαστεί για Γερμανούς και Γάλλους εμπόρους όπλων...




Λίστα με Έλληνες δημοσιογράφους που έχουν εργαστεί για λογαριασμό Γάλλων και Γερμανών εμπόρων όπλων διακινείται στους διαδρόμους γερμανικών ΜΜΕ.

Όπως όλα δείχνουν η λίστα δεν θα αργήσει να δοθεί στη δημοσιότητα. Το 2012 θα είναι η χρονιά των αποκαλύψεων...

http://kourdistoportocali.com/articles/9965.htm
Read more

Οδυνηρό το εμπάργκο κατά της Γερμανίας στα προϊόντα της: 5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!!!
Αρχίζει και αποδίδει … οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς: Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του ΓερμανικούΕμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ
Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα κια το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.
Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ – μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους…
Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. ”Κομμένα πια τα δανεικά” λένε οι Γερμανοί, “κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα” λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι ”Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα”
defencenet
http://filologos10.wordpress.com/2012/02/25/%ce%bf%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b7%cf%81%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b3%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1/
Read more

Στην κρεμάλα ο Βενιζέλος, στη Θεσσαλονίκη

Πορεία προς γραφεία βουλευτών πραγματοποίησαν απόψε Θεσσαλονικείς! Μια απο τις στάσεις που έκαναν ήταν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και. τον κρέμασαν! Δείτε τη φωτογραφία
του Γιώργου Κασαπίδη (στο thestival):

http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_118.html#more
Read more

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τριήμερο στον Δήμο Αμυνταίου κάνει ο Καραμανλής

Ιδιωτική επίσκεψη στον Δήμο Αμυνταίου κάνει ο  Κωνσταντίνος Καραμανλής  το τριήμερο της Αποκριάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες 
έχει έρθει στην περιοχή οικογενειακός, συνοδευόμενος από άλλα δυο ζευγάρια, για να χαλαρώσει και να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου μας.
http://anapodoi.blogspot.com/2012/02/blog-post_7899.html
Read more

Ο Λαυρεντιάδης έχει βγάλει πάνω από 700 εκατομμύρια στο εξωτερικό.

Περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ έχουν φυγαδεύσει σε «ασφαλείς» τοποθεσίες στο εξωτερικό ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και στενοί του συνεργάτες τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι είναι πλέον γεγονός ότι οι ελβετικές αρχές «πάγωσαν» μετά από απαίτηση της ελληνικής Δικαιοσύνης τους τρεις επίμαχους λογαριασμούς του επιχειρηματία που περιέχουν περίπου 160.000.000 ευρώ.

Τους λογαριασμούς που ανακαλύφθηκαν μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής είχε ανοίξει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας διαχειριστής κεφαλαίων.
Ερωτηθείσα σχετικά με το «πάγωμα» των κεφαλαίων, μια εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης και της αστυνομίας της Ελβετίας, η Ινγκριντ Ρίσερ, είπε ότι «είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε κανένα προσωρινό μέτρο το οποίο λαμβάνεται στο πλαίσιο οποιασδήποτε ποινικής διαδικασίας».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το iefimerida.gr για το παγκόσμιο «σαφάρι» που διεξάγεται αυτή τη στιγμή προκειμένου να ανακαλυφθούν όσα δυνατόν περισσότερα χρήματα καταθέσεων του κ. Λαυρεντιάδη και συνεργατών και στη συνέχεια να διαταχθεί η δέσμευσή τους.
Η πρόθεση του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση είναι απλή: Θέλει να δεσμευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Proton Bank για τα δάνεια μαϊμού που έδωσε η τράπεζα υπό τη διοίκηση του κ. Λαυρεντιάδη, στον ίδιο και σε φίλους του χωρίς ουσιαστιικές εγγυήσεις.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/700.html#.T0fKyv_4AwI.
Read more

Μαρτυρία – ντοκουμέντο: «Δε θα γίνετε Αργεντινή. Δυστυχώς για εσάς…»

" Εδώ στην Αργεντινή παρακολουθούμε τα τραγικά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και μπορούμε να δώσουμε μόνο μια εξήγηση για όλα αυτά: Ε, αυτό είναι ότι ακριβώς συνέβη στην Αργεντινή το 2001 και το 2002...!
Δέκα χρόνια πριν και η Αργεντινή επίσης πέρασε μια συστημική οικονομική κατάρρευση εξαιτίας του εξωτερικού της χρέους, το οποίο κατέληξε σε κοινωνική αναταραχή, μεγάλη ταλαιπωρία για τους εργαζομένους, βία και συγκρούσεις με την Αστυνομία.
Μερικούς μήνες πριν η Αργεντινή «εκραγεί», και πιο συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου  2001 ο τότε πρόεδρος της χώρας Fernando de la Rúa – ο οποίος αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί κάτω από το βάρος της κοινωνικής κρίσης- κάλεσε στο υπουργείο Οικονομικών ως υπουργό τον διαβόητο Domingo Cavallo  φίλο των τραπεζών, μέλος της γνωστής trilateral και προστατευόμενο του συστήματος Rockefeller/Soros/Rhodes.
Ο  Cavallo ήταν ο φρικτός αρχιτέκτονας της οικονομικής αιχμαλωσίας της Αργεντινής στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, όταν ήταν πάλι υπουργός Οικονομικών αλλά και υπουργός Εξωτερικών κατά τη δεκαετία του ΄90 επί προεδρίας Carlos Menem.
Ο Menem και ο Cavallo είναι οι βασικοί πρωτεργάτες, της παράδοσης της Αργεντινής στις ΗΠΑ και τη Βρετανία μετά τον πόλεμο των νησιών Falklands, ανοίγοντας την οικονομία στις ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις, στην απελευθέρωση και στην υπερχρέωση στο αμερικανικό δολάριο κάτι που οδήγησε στην αύξηση του εξωτερικού δανεισμού σχεδόν τρεις επάνω μέσα σε λίγα χρόνια.
Το σχέδιο αυτό προετοίμασε πρακτικά την κατάληψη της Αργεντινής από τους τραπεζίτες, και χρειάστηκε ένας συγκεκριμένος κύκλος για να ολοκληρωθεί και για αυτό το λόγο ο Cavallo επέστρεψε στο πόστο του το 2001, για να ολοκληρώσει το έργο του.
Της παραίτησης της κυβέρνησης –στις 20 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε η κυβέρνηση de la Rúa και μαζί της και ο Cavallo- διαδέχθηκε μια πρωτοφανής ακυβερνησία στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια εκείνου του ζεστού καλοκαιριού του Δεκεμβρίου του 2001 οι κυβερνήσεις άλλαζαν πιο συχνά από την «ημέρα και τη νύχτα». Μέσα σε μια εβδομάδα μόνο είχαν ορκιστεί και παραιτηθεί τουλάχιστον 4 πρόεδροι. Ένας εξ αυτών ο Adolfo Rodriguez Sáa η θητεία του οποίου άντεξε δεν άντεξε τρία 24ωρα, έκανε το μόνο σωστό πράγμα, έστω και αν το έκανε λάθος: Κήρυξε επίσημα την πτώχευση της Αργεντινής. 
Τότε άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως: Οι διεθνείς τραπεζίτες και το IMF (ΔΝΤ) έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να «σπάσουν τη ραχοκοκαλιά»  της χώρας. Τα διεθνή ΜΜΕ προέβλεπαν όλων των ειδών τις καταστροφές. Η πτώχευση της χώρας σήμαινε πως η Αργεντινή θα έπρεπε να υποφέρει μόνη της και μέσα στην αγωνία, όντας εξοστρακισμένη από τη «διεθνή οικονομική κοινότητα».
Δεν είσαι το αφεντικό μου πια…
Αλλά άσχετα με το πόσο στραβά πήγε, ήταν πολύ καλύτερα χωρίς τη «βοήθεια» των τραπεζιτών, χωρίς το IMF, τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Καλύτερα να ξεκαθαρίζεις τα προβλήματα μόνος σου παρά να είσαι αναγκασμένος να ζεις παρασιτικά από τους «γύπες» του διεθνούς τραπεζικού συστήματος οι οποίοι ξεσκίζουν τις σάρκες της χώρας σου, μια χώρας που παρακμάζει κοινωνικά και οικονομικά.
Και πόσο άσχημο ήταν το 2002 για την Αργεντινή; Πολύ άσχημο: Το ΑΕΠ έπεσε κατά 40%, η ανεργία ανήλθε στο 30% και το 50% του πληθυσμού πέρασε κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το πέσος υποτιμήθηκε εν μια νυκτί από 1:1 σε 1:4ενώ όσοι είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς δολάρια αναγκάστηκαν να τα ανταλλάξουν σε πέσος με ισοτιμία 1,40 πέσος προς 1 δολάριο.
Ναι αλλά τι είχε κάνει λάθος η κυβέρνηση της Αργεντινής; Στους μήνες που ακολούθησαν την οικονομική κατάρρευση, υπέκυψε στις εντολές και τις συνταγές του IMF οι οποίες ήταν στην ουσία η ίδια η αιτία για την οικονομική της καταστροφή. Η Αργεντινή δανειζόταν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε να επιστρέψει πίσω και οι τραπεζίτες το γνώριζαν αυτό!
Οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν συνέχισαν να λειτουργούν για τους τραπεζίτες μεταθέτοντας το χρέος σε βάθος 30 και 40 ετών, ενώ το 2006 η Αργεντινή κατάφερε να ξεπληρώσει όλο το χρέος της στο IMF σχεδόν 10 δισ. $ σε ρευστό.
Οι ίδιοι «γύπες» πετούν γύρω από την Ελλάδα
Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια παρόμοια απόφαση. Είτε κρατά την κυριαρχία της, ή παραδίδεται στην «Τρόικα» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το IMF που εργάζονται για τους τραπεζίτες και όχι για τους ανθρώπους.
Χωρίς να αποτελεί έκπληξη σήμερα βρίσκουμε στην Ελλάδα ένα άνθρωπο της Trilateral και του συστήματος Rockefeller/Rothschild να διοικεί τη χώρα, πράττοντας τα ίδια ακριβώς που είχαν πράξει άλλοι στην Αργεντινή το 2001 και 2002.
Η Αργεντινή όχι μόνο υπέστη τον Cavallo αλλά και ο τότε πρόεδρός της De la Rúa ήταν επίσης συν-ιδρυτής του εγχώριου lobby CARI – του Αργεντινού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων- ενός τοπικού «υποκαταστήματος» της  Trilateral και της μαφίας της Bilderberg.
Η Ελλάδα σήμερα πρέπει να κάνει αυτό που αποφάσισε η Αργεντινή να κάνει πριν από μια δεκαετία. Καλύτερα να υποφέρετε τον πόνο και την δοκιμασία, ξεκαθαρίζοντας το χάος που δημιούργησαν οι πολιτικοί σας σε συνεννόηση με τους διεθνείς τραπεζίτες, κρατώντας όποια Εθνική κυριαρχία εξακολουθείτε να έχετε παρά να αφήσετε τους τραπεζίτες που εδρεύουν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή την Φρανκφούρτη να καθορίζουν το μέλλον σας.
Είναι το «νέο-αποικιακό» μοντέλο της οικονομικής ισχύος
Ή νομίζετε πως είναι απλά κακή τύχη, ή κακή εκτίμηση και σύμπτωση που χώρες όπως η Ελλάδα, η Αργεντινή, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Βραζιλία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ρωσία, η Μαλαισία, η Ουκρανία, η Ινδονησία, η Νότιος Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Γαλλία και ακόμη ακόμη οι ΗΠΑ και η Βρετανία, που δανείζονται πάντα τόσο πολλά από τους τραπεζίτες για να «διαπιστώσουν» στη συνέχεια πως ότι δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν και κατά τρόπο συστηματικό οι ίδιοι τραπεζίτες (CitiCorp, HSBC, Deutsche, Commerz, BNP, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorganChase, BBVA) δανείζουν τόσα πολλά σε χώρες για να «διαπιστώσουν» στη συνέχεια πως δεν μπορούν να τα εισπράξουν;
Όχι! Είναι ο δρόμος που οδηγεί στις «αναδιαρθρώσεις χρέους», στις «επαναχρηματοδοτήσεις χρέους» και στις «ανταλλαγές ομολόγων» οι οποίες επεκτείνουν το κρατικό χρέος πρακτικά σε ορίζοντα 20, 40 ή περισσοτέρων ετών.
Η παραπάνω διαδικασία εγγυάται απίστευτα μεγάλα και κολοσσιαία επιτόκια, για τους μεγάλους τραπεζίτες και όλους αυτούς του «καλούς» πολιτικούς, βαρόνους των ΜΜΕ, επενδυτές  και μεσίτες χωρίς του οποίους κάτι τέτοιο δε θα ήταν δυνατό.
Αυτό είναι το μοντέλο. Πρέπει να τρέχει και να τρέχει με αυτόν τον τρόπο… Αυτή είναι η τερατώδης μηχανή που συντρίβει όνειρα και ελπίδες των ανθρώπων  και δεν την ενδιαφέρει ποιοι είναι τα θύματα της: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι ή Βουδιστές, γιατι δεν έχει καμία ηθική.
Φέρτε πίσω τη Δραχμή
Έτσι λοιπόν Ελλάδα: Απλά χρεωκοπήστε το κρατικό σας χρέος: Απλά επιστρέψτε στη Δραχμή: Απλά πείτε «Όχι ευχαριστώ» στους Γερμανούς τραπεζίτες, και στα αρπακτικά της Τρόικα. Πείτε όχι στον δικό σας πρόεδρο της Trilateral.
Με αυτόν τον τρόπο θα θέσετε ένα ισχυρό προηγούμενο για τους Ευρωπαίους γείτονές σας: Όπως η Ισπανία που έχει πληγωθεί τόσο άσχημα για τους ίδιους λόγους. Όπως η Ιταλία με τον δικό της πρωθυπουργό της τριμερούς, Mario Monti –και επίσης πρόεδρος της ευρωπαϊκής Trilateral.
Η Ελλάδα το λίκνο της Δημοκρατίας, μπορεί να διδάξει στον κόσμο ένα μάθημα αληθινής Δημοκρατίας με το να πετάξει έξω τα παράσιτα από τη χώρα, μια κίνηση η οποία παρ΄ ελπίδα μπορεί να οδηγήσει στο να τα πετάξουν έξω από την Ευρώπη και ίσως αργότερα από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Γιατί αυτό που η Ελλάδα, η Αργεντινή, η Ιταλία και η Ισπανία περνούν τώρφα δεν είναι μια αληθινή Δημοκρατία, αλλά μάλλον μια διαστρεβλωμένη μίμησή της η οποία συστηματικά τις οδηγεί στον έλεγχο των παγκόσμιων αφεντικών, στον έλεγχο της Trilateral της Bilderberg και της διεθνούς τραπεζικής κυριαρχίας.
Αυτοί διοικούν τώρα το «παιχνίδι» όπου όλες οι χώρες καταλήγουν να έχουν την «καλύτερη δημοκρατία που τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν» κάτι το οποίο δεν είναι Δημοκρατία…
Τα μεγαθήρια της οικονομικής ισχύος επελαύνουν με πλήρη ταχύτητα εναντίον όλων μας. Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, ποιος θα είναι ο επόμενος; Η  Ισπανία; Η Ιταλία; Η Πορτογαλία; Η Αργεντινή; (ξανά;) 
Και τι θα γίνει εάν η Ελλάδα γυρίσει πίσω στην Δραχμή;
Αφήστε και την Ιταλία να γυρίσει πίσω στην Λιρέτα, την Ισπανία στην Πεσέτα, την Πορτογαλία στο Εσκούντο…!
Ένα εθνικό νόμισμα είναι το κλειδί στην εθνική κυριαρχία.
Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι είτε θα κυβερνάς για τον κόσμο ενάντια στους τραπεζίτες, είτε για τους τραπεζίτες ενάντια στον κόσμο.
Adrian Salbuchi για το Russia Today
Ο Adrian Salbuchi είναι πολιτικός και οικονομικός αναλυτής, και ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός στην Αργεντινή (http://www.asalbuchi.com.ar/)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35216&Itemid=139

Μια προφητική ματιά δίνει σε άρθρο-ανοικκτή επιστολή προς τον Ελληνικό λαό  ο Αργεντινός αναλυτής Adrian Salbuchi. Στο άρθρο του –το οποίο δημοσιεύεται στο ρωσικό ιστολόγιο του Russia Today- ο Salbuchi κάνει μια παράλληλη περιγραφή των γεγονότων που έφεραν στην Αργεντινή στην οικονομική κατάρρευση και την πτώχευση μια δεκαετία πριν σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, αλλά και πρόκειται να συμβούν. Πολλές λεπτομέρειες των δύο αυτών ιστοριών  είναι «ανατριχιαστικά» παρόμοιες σε σημείο που όλοι να απορούν: Θα ζήσουμε αυτά που πέρασε η Αργεντινή το 2001 και 2002; 
Μια συμβουλή από την Αργεντινή: "Χρεωκοπήστε τώρα..."
Read more

Ν.Δ. προς Ντόρα Μπακογιάννη: "Γύρνα πίσω, κανείς δεν περισσεύει από την μάχη"


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35097&Itemid=139
Ευθεία πρόσκληση επιστροφής (ή τουλάχιστον όσο ευθεία μπορούσε να υπάρξει) στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε στην Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγο ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επιβεβαιώνοντας απόλυτα στην σχετική πληροφόρηση για το θέμα που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr από τις 13/02. 
Συγκεκριμένα, μία ημέρα μετά την υπό όρους πρόσκληση επιστροφής που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στους «αντάρτες» της ΝΔ οι οποίοι καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο και διαγράφηκαν, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης προχώρησε ακόμα περισσότερο και φωτογραφίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «Σ' αυτήν τη μάχη κανείς δεν περισσεύει απ' οποιονδήποτε πολιτικό χώρο».
«Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι η χώρα θα σωθεί αν δεν παλέψουμε και δεν αγωνιστούμε, και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση των στελεχών» επισήμανε ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι καλούνται «σ' αυτό τον αγώνα όλοι όσοι θέλουν να τον δώσουν και μπορούν να συστρατευθούν για το καλό της χώρας και κανενός κόμματος και κανενός αρχηγού». Και κατέληξε με την βόμβα: «Σ' αυτήν τη μάχη κανείς δεν περισσεύει απ' οποιονδήποτε πολιτικό χώρο».
Το ότι προσπαθεί να «αφήσει εκτός κάδρου» την αντιπαλότητα του Α.Σαμαρά με την Ν.Μπακογιάννη λέγοντας ότι «η συστράτευση αφορά την πατρίδα και όχι τον Α.Σαμαρά», ενισχύει την άποψη ότι το προσκλητήριο εκτός από τους νυν διαγραφέντες αφορά και τους διαγραφέντες του πρώτου Μνημονίου, δηλαδή την Ντόρα Μπακογιάννη και τα στελέχη της ΔΗΣΥ.
Άλλωστε άμεσα προχώρησε σε παραλληλισμό των δύο περιπτώσεων διαγραφών λέγοντας ότι:
 «Όσο δύσκολο ήταν το 'όχι' του Αντώνη Σαμαρά στο πρώτο μνημόνιο, άλλο τόσο δύσκολο ήταν το "ναι"...», άρα όσο δύσκολο ήταν να κάνει τις διαγραφές στο δεύτερο Μνημόνιο, τόσο δύσκολο ήταν να τις κάνει και στο πρώτο.
Έχουμε ήδη σημειώσει ότι υπάρχουν ισχυρές «εξωθεσμικές» δυνάμεις εκτός και εκτός Ελλάδος που δεν θέλουν η Ν.Μπακογιάννη να μείνει εκτός Βουλής και ειδικά εκτός αυτή της Βουλής και από την στιγμή που πλέον καθίσταται σαφές ότι πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα το 3%, η περίπτωση της ΝΔ είναι μονόδρομος. «Τίποτα δεν σας χωρίζει τώρα σε πολιτικό επίπεδο από τον Α.Σαμαρά» είπε στην πρόεδρο της ΔΗΣΥ, σημαντική προσωπικότητα του επιχειρηματικού χώρου, πριν λίγες ημέρες, μετά την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από τη ΝΔ.
Η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα (στη ΝΔ δεν υπολογίζουν μόνο το 2,5% της ΔΗΣΥ, αλλά περισσότερο στην θετική δυναμική που θα αναπτυχθεί από την επιστροφή της), αλλά αυτό είναι μία απόφαση που θα ληφθεί άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες και σίγουρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου οπότε και αναμένεται η διάλυση της Βουλής για τις εκλογές, αν επιτρέψει η Γερμανία να γίνουν εκλογές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Η Ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Αυτή είναι η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος των ανεξάρτητων Ελλήνων.
Διαβάστε την..
anexartitoi
Read more

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκπαιδεύουν το Στρατό για μάχες σε πολιτικό περιβάλον - Παρουσιάζουμε έγγραφο φωτιά!

Την ώρα που ακυρώνουν σοβαρές τακτικές ασκήσεις προβαίνουν σε πανάκριβες εκπαιδεύσεις αντιμετώπισης εχθρών σε ... κτίρια ! Αποκαλύπτουμε γιατί ήρθαν οι Seals στην Ελευσίνα!!
Από την μέρα που αποκαλύψαμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση (Παπανδρέου), είχε οργανώσει ένα σχέδιο ΑΜΕΣΗΣ εμπλοκής του Στρατού σε καταστολή διαδηλώσεων πολιτών έχει περάσει αρκετό διάστημα. Για το ζήτημα έχουμε προβεί ήδη σε σωρεία αποκαλύψεων που δημιούργησαν «σεισμό» στο διαδίκτυο και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Φαίνεται όμως, ότι η περιβόητη «διαταγή καταστολής όχλου», που «ανοίχτηκε» επί Πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου , και αποκαλύψαμε κατ αποκλειστικότητα εδώ στους AegeanTimes, δημιουργεί διαρκώς «απόνερα» στον ελληνικό στρατό!

Σήμερα, αποκαλύπτουμε άλλο ένα έγγραφο φωτιά, του Ελληνικού Στρατού, το οποίο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτελεί μια «μαριονέτα» της προηγούμενης Κυβερνήσεως και των δανειστών μας!

Πρόκειται για ένα έγγραφο, που σας παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, το οποίο αναφέρεται στο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας-Φρούρησης».

Οι μονάδες που δέχτηκαν δύο σχετικές διαταγές αναφέρουν τις σχετικές τους ενέργειες στο Γενικό Επιτελείο.

Ετσι, προγραμματίζουν τις ενέργειές τους, για την διεξαγωγή μια άσκησης που θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου του 2012!

Σύμφωνα με το έγγραφο-ντοκουμέντο, προκύπτει ότι η άσκηση αυτή θα αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού, που εμπλέκει ανοιχτά πλέον το Στρατό, σε επιχειρήσεις εντός πολιτικών κτηρίων!!!

Στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι για την άσκηση αυτή θα διατεθεί το κτήριο της πρώην 140ΣΗΠ, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!

Μάλιστα, για μια μονάδα και μόνο, το κόστος των πυρομαχικών θα φτάσει τα 10.000 ευρώ!!!

Πρόκειται στην ουσία, για μια άσκηση πανάκριβη, αν θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να εκπαιδευτεί ο στρατός σε μάχες εντός κτηρίων!!!
Γιατί σε μια χρονική στιγμή που γίνονται περικοπές από παντού, διακόπτονται ασκήσεις πολύ σοβαρής σημασίας, όπως για παράδειγμα ο «Παρμενίων», ο Στρατός, εκπαιδεύεται σε αντιμετώπιση καταστάσεων, για τις οποίες υπεύθυνη είναι η ... Αστυνομία;

Είναι προφανές, ότι μετά την άσκηση «Καλλίμαχος» στο Κιλκίς, ο Στρατός, οδηγείται με το ζόρι κυριολεκτικά, σε μια πρωτοφανή αλλαγή δόγματος και στάσης! Ο Στρατός μας εκπαιδεύεται σε αντιμετώπιση πρωτοφανών καταστάσεων, γιατί προφανώς η Κυβέρνηση Παπαδήμου, ακολουθεί το απαράδεκτο δόγμα, που θέσπισε η Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ένα δόγμα που είναι άκρως επικίνδυνο στις μέρες μας, αφού ο Στρατός χάνει τον τακτικό του προσανατολισμό , που είναι η άμυνα της χώρας από όσους επιβουλεύονται τα σύνορά μας και αποκτά ρόλο «προστάτη του πολιτικού συστήματος» και όσων φοβούνται ότι επίκειται «εξέγερση του Ελληνικού πληθυσμού»!

Το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα, αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη, την οποία θα προσπαθήσουν να την παρουσιάσουν ως μια …συνηθισμένη άσκηση του Στρατού που γίνεται επί χρόνια, χωρίς όμως να εξηγήσουν, πως είναι δυνατόν, τέτοιου είδους ασκήσεις να ξεφυτρώνουν ως… μανιτάρια!

Η αλήθεια είναι, ότι η άσκηση αυτή αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση –από τις πολλές- , για την μεταβολή του ρόλου του Στρατού, που ετοιμάζουν οι Κυβερνόντες!

Πριν δυο εβδομάδες, στην Ελευσίνα, έφτασε μια πολυμελή στρατιωτική μονάδα!

Τότε, αρκετοί δημοσιογράφοι και bloggers έγραψαν ότι έφτασε ξένη δύναμη στην Ελλάδα για τα επεισόδια!

Εμείς δεν είχαμε γράψει απολύτως τίποτε
, παρά του ότι ήμασταν οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε με το θέμα και αποκαλύψαμε την ύπαρξη ξένης δύναμης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Λάρισα!

Δεν παρασυρθήκαμε και ψάξαμε το θέμα!

Πράγματι λοιπόν, είχε φτάσει στην Ελευσίνα, στην 112ΠΜ, μια ξένη στρατιωτική δύναμη!

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν ήταν η EuroGend force ή κάποια ευρωπαϊκή μονάδα Στρατοχωροφυλακής
που έφτασε στη χώρα μας για να προστατέψει τους Κυβερνόντες και να συνδράμει τα ΜΑΤ στα επεισόδια που θα ξεσήκωνε η υπογραφή του δεύτερου μνημονίου!

Ηταν κάτι πολύ ... χειρότερο!!!

Επρόκειτο για μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, των γνωστών «Seals»!


Οι Seals, αποτελούν μια μονάδα γνωστή παγκοσμίως, από τις επιχειρήσεις της εντός ξένων εδαφών και είναι εκατοντάδες τα περιστατικά κατά τα οποία έδρασαν σε ξένες πόλεις πολύ μακριά από τις ΗΠΑ με κορυφαία, την επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν και την δολοφονία του!

Η ομάδα που έφτασε εδώ , ήρθε με την «κάλυψη», της κοινής άσκησης Ελλήνων και Αμερικανών κομάντος!

Η αλήθεια είναι όμως, ότι κατά την διάρκεια της δεκαπενθήμερης παραμονής τους, έφτασαν στη χώρα κορυφαίοι εκπαιδευτές των Seals, που εκπαίδευσαν Ελληνες κομάντος στην αντιμετώπιση και καταστολή του «αντάρτικου πόλης» και σε «τακτικές αντιμετώπισης εξεγερμένου πλήθους»!

Προφανώς λοιπόν, και εκπαίδευσαν του ... εκπαιδευτές της άσκησης που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2012 και περιγράφεται στο έγγραφο που σήμερα σας αποκαλύπτουμε!

Και όλα αυτά, νομιμότατα, μιας και εδώ και ένα χρόνο, έχει «ανοιχτεί» η διαταγή καταστολής όχλου, και έχει διανεμηθεί από το ΓΕΕΘΑ στους αποδέκτες!

Τι εννοεί το έγγραφο όταν λέει στην παράγραφο 6, «το κόστος κάθε σειράς» και στην παράγραφο 7, «να επιτύχει τις αθλητικές επιδόσεις της διαδικασίας εισαγωγής»;;;


Τι έχει να πει για όλα αυτά άραγε, ο Λουκάς Παπαδήμος;

Οπωσδήποτε ... τίποτα!

Τι έχει να πει όμως η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος ο κ.Σαμαράς, που αν –τονισμένο το αν- γίνει ποτέ Πρωθυπουργός θα τα βρει μπροστά του;

Γιατί σιωπά η Αριστερά στην Ελλάδα, η οποία είναι ενήμερη για όλα αυτά;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΣΟ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΣΚΗΣΗ :



aegeantimes
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/02/blog-post_3719.html?spref=fb
Read more

Βόμβα Πεπόνη: Ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών Γ.Παπανδρέου για ΕΛΣΤΑΤ!


20120224-080154.jpgΝα διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και των τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών ζητεί ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες του μέλους της, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείματος της χώρας.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία, ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε την δικογραφία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε κρίνοντας ότι διαφαίνονται πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τεντες χρέωσε την δικογραφία στον εποπτεύοντα τους οικονομικούς εισαγγελείς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ο οποίος θα αποφασίσει εαν η υπόθεση θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες της Ζ. Γεωργαντά η οποία υποστήριξε ότι “το
έλλειμα της χώρας για το 2009, σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από εκείνο της Ιρλανδίας που ήταν 14% ωστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα”.
Ο κ. Πεπόνης, στηριζόμενος στις μαρτυρικές καταθέσεις ζητεί την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

http://olympia.gr/2012/02/24/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b5%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%cf%85%ce%b8/
Read more

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ: Πάνε για συνταγματική αναθεώρηση για την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων - Καταργούν ακόμη και τη σίτιση στους σπουδαστές ΑΕΙ-ΤΕΙ!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ: Πάνε για συνταγματική αναθεώρηση για την κατάργηση της μονιμότητας και των δημοσίων υπαλλήλων - Καταργούν ακόμη και τη σίτιση στους σπουδαστές ΑΕΙ-ΤΕΙ !
 
 
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει δεκάδες υπουργικές αποφάσεις  που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων, να ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο για τις νέες μειώσεις μισθών - συντάξεων και να καταθέσει στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012. Οι πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις είναι:
 
*Η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας (στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων.
 
* Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, καθώς και του επιδόματος τροφής (κουπόνια) των φοιτητών.
 
* Η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη.
 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» (Κυριακή 19/2)  η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου καλείται να εφαρμόσει με αποφάσεις ή μέσω του εφαρμοστικού νόμου το πακέτο των προαπαιτούμενων δράσεων (prior actions) και των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα προκειμένου "στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας να εγκριθεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και να δοθεί το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χρέους (το περίφημο PSI) προκειμένου να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαρτίου".
 
 
Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσιάζει "Το Βήμα", οι δανειστές μας απαιτούν :
 
-υπογραφή υπουργικών αποφάσεων και έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες (δηλαδή, η παράταση ισχύος) στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν, η κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, το «πάγωμα» των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η τρόικα έχει ζητήσει από τα κόμματα εξουσίας να δεσμευθούν ότι στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα υπάρξει πρόνοια για την κατάργηση της μονιμότητας και των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα απομακρύνονται με την κατάργηση των θέσεών τους.
 
-Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών
 
-Θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (όλους όσοι εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών), που είναι 400 ευρώ στις πόλεις με πληθυσμό κάτω των 200.000 ατόμων και 500 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.
 
-Για ζητήματα που αφορούν τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (γιατρών, δικαστικών, νομικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών) σε ποσοστό 10% από 1ης Ιουνίου, τη νέα περικοπή των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ σε ποσοστό 12% σε όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης και των επικουρικών συντάξεων θα κατατεθεί στη Βουλή εφαρμοστικός νόμος. Με τις νέες περικοπές οι συνταξιούχοι θα χάσουν μέσα στο 2012 συνολικά 520 εκατ. ευρώ.
Σ' αυτόν θα υπάρξει και ρητή διάταξη για την αναδρομική εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο από 1ης Νοεμβρίου 2011. Με τη διάταξη αυτή και τις σχετικές αποφάσεις που θα ακολουθήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που διατηρούσαν τις ίδιες αποδοχές καθώς δεν είχαν επαναξιολογηθεί ή «ξεχαστεί» θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο τις πρόσθετες αμοιβές που είχαν πάρει.
 
-Με απόφαση πρόκειται να καταργηθεί το ειδικό επίδομα για συμβασιούχους στα πανεπιστήμια και το επίδομα τροφής (κουπόνια) για φοιτητές, απόφαση που κατ' ουσίαν θα οδηγήσει στο κλείσιμο των πανεπιστημιακών λεσχών.

-Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του Δημοσίου που δεν αναφέρονται αναλυτικά.

-Επίσης να εκδοθούν οι εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων:

- Λογιστές, γιατροί, οδοντίατροι, οπτικά, κέντρα αδυνατίσματος, κέντρα αισθητικής, κεντρικές αγορές τροφίμων, φορτοεκφορτωτές κ.ά.

Επίσης το κλείσιμο των επιχορηγούμενων από τον προϋπολογισμό ερευνητικών κέντρων.

Ως τις 24 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την Ε.Ε., το αργότερο ως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για όλη την περίοδο 2012-2015.
Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ



Το κίνημα των πολιτών γεννήθηκε.
Η Παναγιά να είναι βοηθός και προστάτης.
Πάνος Καμμένος
Read more

ΡΑΜΠΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

Smith
Η επιτυχία του Βενιζέλου για την σωτηρία μας.

Ράμπο του ΣΔΟΕ από την Δανία στους ελληνικούς δρόμους για να κυνηγήσουν τούς Έλληνες φοροφυγάδες-χέλια.
Μας έχει καταδώσει ως χέλια-φοροφυγάδες στο Εcofin και τρέχουν όλοι να πιάσουν τα χέλια τους Έλληνες...
Διαβάστε το σχετικό άρθρο σε Δανική εφημερίδα..


Η Δανία έτοιμη να κυνηγήσει τα ελληνικά φοροδιαφεύγοντα χέλια
Δανοί φοροτεχνικοί κατευθύνονται προς την Αθήνα για να βοηθήσουν την Ελλάδα να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες.

BT 23 Feb 2012 SKAT JAGTpa Graeske Skateal
Read more

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ


Υπερψηφίστηκε πριν από λίγο επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για το PSI που είχε εισαχθεί για ψηφοφορία στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Το νομοσχέδιο, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και την Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ το καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Αριστερά.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι κανένα κόμμα δεν ζήτησε να γίνει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία (πρωτοφανές!) και έτσι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χωρίς να ξέρουμε τη προσωπική θέση κάθε εθνοπατέρα.
ΝΤΡΟΠΗ σας και γίνατε όλοι σας πλέον ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.
ΟΡΕΣΤΗΣ
http://olympia.gr/2012/02/23/%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%83%ce%b1%cf%83/#more-129979
Read more

ΜΠΑ, ΑΠΟ ΤΟ (1 Εκατ. Ευρω) ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΜΑΣ "ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ" Η ΤΡΟΪΚΑ και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ και ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.;;;


ΜΠΑ, ΑΠΟ ΤΟ (1 Εκατ. Ευρω) ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΜΑΣ "ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ" Η ΤΡΟΪΚΑ και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ και ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.;;;

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ και ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ... ΜΕΙΖΟΝ;;;

Ασφαλώς και είναι κατακριτέος ηθικά όμως μόνο, ό-ή Βουλευτής πού έβγαλε (1 εκατ. ευρώ) στο εξωτερικό...
Νόμιμα όμως αφού το επιτρέπουν οι κείμενες διατάξεις πού ψηφίζει η ίδια ή ...Βουλή...!!!

Τό άρπαξαν βέβαια οί "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των Μ.Μ.Ε. και του συστήματος και το ανήγαγαν σε θέμα Εθνικής προδοσίας...

Παλιό κόλπο γιά να "εντοπίσουν" αποκλειστικά καί μόνο τα χάλια της οικονομίας μας σε μεμονωμένες περιπτώσεις και να καταδείξουν ότι δεν φταίει ο Γιώργος και οι συναυτουργοί του γιά την εξαθλιωσή μας που ψήφισαν το πρώτο Μνημόνιο πού αποτελεί το Α και το Ω της σημερινής μας κατάντιας, αλλά εμείς οι πολίτες...

Λες και υπάρχει εχέφρων Έλληνας πού σύμφωνα με το νόμο πού του παρέχει την δυνατότητα να βγάλει τα λεφτά του έξω ( εφ΄όσον έχει) θα τα άφηνε εδώ να τα διαχειρισθεί ο Γιωργάκης, ο Παπακωνσταντίου ή ο Βενιζέλος γιά να γίνουν... στάχτη και μπούρμπαχη...!!!

Τούς διευκολύνει άλλωστε ότι την ίδια ημέρα Πασοκοι και Καρατζαφέρης ψήφισαν στην Βουλή την Εξεταστική γιά την οικονομία για να δώσουν "συγχωροχάρτι" στον...εαυτόν τους...!!!
Λές και πρέπει να ξεχάσουμε ποιοί ήταν οι "λαγοί" του Μνημονίου και του ΔΝΤ.

Λες και πρέπει να ξεχάσουμε τούς "εγκληματίες" της φτώχειας μας πού με τις δηλώσεις τους, υποχρέωναν του Έλληνες καταθέτες να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις Ελληνικές τράπεζες και να τα φυγαδεύσουν σε ξένες.

*-- Όταν ο Παπακωνσταντίνου έλεγε ανοήτως από τον Δεκέμβριο του 2009 ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις, τί έπρεπε να κάνει ο Έλληνας να τα αφήσει εδώ.;;;

*-- Όταν το Γιωργάκι πρό 5 μηνών μίλησε γιά... δημοψήφισμα, ποιός τρελάθηκε να τα άφηνε εδώ;;;
Καί ενώ αυτοί οί "εγκληματίες" ( Πασοκ- Καρατζαφέρης) χθές στην Βουλή έδιναν συγχωροχάρτι στον εαυτόν τους γιά τα εγκληματά τους, έσκασε μύτη το 1 εκατ. του Βουλευτή.
Όσοι είναι Λωτοφάγοι ας το φάνε...!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/02/1.html
Read more

Έτσι η Goldman Sachs οργάνωσε την χρεοκοπία της Ελλάδας

Διαβάστε το όλο, αλλά και προετοιμαστείτε να μην πάθετε… εγκεφαλικό!
Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Θέλετε να μάθετε με λεπτομέρειες πώς η Goldman Sachs Οργανώνει την Χρεωκοπία της Ελλάδας; 
Διαβάστε όλη την Ανάλυση του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου. Θα εκπλαγείτε! 
Το πρώτο που θα πρέπει να μάθουμε είναι ποιος ήταν και είναι ο... «Τοποτηρητής» (Our man in Greece) της Goldman Sachs στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπήρχε «Τοποτηρητής» στην Ελλάδα, γιατί αποκαλύφτηκε, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω από την Γαλλική Λιμπερασιόν, ότι η G. S. διατηρούσε «Τοποτηρητές» σε όλα τα Κράτη και όλους τους σημαντικούς Οργανισμούς των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ασίας και της Ιαπωνίας! 
Όλοι οι «Τοποτηρητές» της ήταν κορυφαία Στελέχη που επηρέαζαν την Οικονομία και Διαχείριση των Δημοσιονομικών Προβλημάτων, της κάθε «χώρας-Πελάτη». 
Έναν «Κατάσκοπο» πιο απλά που Ενημερώνει Συστηματικά και Μεθοδευμένα όλες τις Αποφάσεις και Ενέργειες της Οικονομίας της χώρας, ώστε οι «Εχθροί» να ετοιμάζουν και να στοχεύουν ζυγισμένα και τελικά τους...
χτυπήματα! Αποδείχτηκε ότι όλα τα Κράτη με τα οποία η Goldman Sachs είχε συναλλαγές, υπήρχαν φυτεμένοι δικοί της συνεργάτες!
Πώς θα σας φαινόταν αν ο προπονητής του Ολυμπιακού έπαιζε 100 εκατομμύρια στο Προ-Πο, ποντάροντας στην ήττα και τον υποβιβασμό της ομάδας του και συνιστώντας στους φίλους του να κάνουν το ίδιο; Τι θα έκαναν οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων σε έναν τέτοιο προπονητή;
Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι κάνει η τράπεζα Goldman Sachs, κύριος σύμβουλος επί σειρά ετών των Eλληνικών Kυβερνήσεων σε θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, προνομιακός συνομιλητής των Πρωθυπουργών και από τους κύριους Διαχειριστές του Δημόσιου Χρέους μας. Με το ένα χέρι, η Τράπεζα κερδίζει δισεκατομμύρια από τις «Συμβουλές» της και τη «Διαχείριση του Χρέους» της χώρας μας και με το άλλο, «Παίζει» και «Ποντάρει» στην Αγορά των Στοιχημάτων (CDS) στη… Χρεωκοπία της Ελλάδας! Το παιχνίδι παίζεται σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό Hedge Fund του Paul Paulson, που κέρδισε του κόσμου τα λεφτά στην κρίση του 2008.

H Goldman Sachs, φροντίζει ταυτόχρονα να «Υπονομεύει» την ελληνική «αξιοπιστία», τινάζοντας στον αέρα τα ελληνικά επιτόκια με στόχο να υποχρεώσει την Ελλάδα να χρεωκοπήσει, για να κερδίσει και από το «Στοίχημα» που «Πόνταρε» ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει! Αν δεν χρεωκοπήσει η Ελλάδα κερδίζει από τα αυξημένα επιτόκια. Αν χρεωκοπήσει, κερδίζει από τη χρεωκοπία!

Κερδίζει και φουσκώνοντας τη φούσκα, Κερδίζει και ξεφουσκώνοντας τη φούσκα! Το μέγα κόλπο βασίζεται στην «αρχή»: «Άρπαξε την επιταγή πριν σκάσει το καρπούζι». Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα Καρπούζι. Η Τράπεζα το επινοεί, το Δημιουργεί και το Παρουσιάζει ως Υπαρκτό! Κερδίζει από την Πώλησή του και το αφήνει να σκάσει… πριν το πάρει στα χέρια του ο αγοραστής! Πουλάει και αγοράζει… αέρα και κερδίζει δισεκατομμύρια με τη στενή συνεργασία των διεφθαρμένων Πολιτικών σε βάρος των Άμοιρων Πολιτών!

Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει, είναι η πάγια μέθοδός της, χάρη στην οποία κυριάρχησε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές. Η Γκόλντμαν γιγαντώνεται απομυζώντας τους πελάτες-θύματα, γι’ αυτό την ονόμασε βαμπίρ=βρυκόλακα η Λιμπερασιόν. Τα ίχνη της εντοπίζονται πίσω από όλες τις φούσκες και οικονομικές καταστροφές (κερδοσκοπία πετρελαίου, μετοχών υψηλής τεχνολογίας κ.ο.κ.).

Η τράπεζα πρωταγωνίστησε στα σάπια στεγαστικά δάνεια, οδηγώντας στην καταστροφή του 2008. Τότε, οι τραπεζίτες ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να ξοδέψουν 11.400 δισεκατομμύρια δολάρια (αν έχετε τρόπο να φανταστείτε ένα τέτοιο ποσό) για να καλύψουν τις νομότυπες ή μη απάτες των τραπεζών. Αφού σώθηκαν από τη χρεωκοπία, βγάζοντας μάλιστα και το κάτι τις, οι τραπεζίτες επανήλθαν στα ίδια βάζοντας στο στόχαστρο ευάλωτα κράτη. Ταυτόχρονα δοκιμάζουν και το Ευρώ πριν προλάβει να κατοχυρωθεί ως ένα δεύτερο εναλλακτικό παγκόσμιο αποθεματικό που θα υπονόμευε την αμερικανική κυριαρχία του δολαρίου!

Οι Αμερικανοί λατρεύουν τα παρατσούκλια. Τη CIA τη λένε «The Company», (H Εταιρεία). Τη Μαφία «The Family» (Η Οικογένεια). Την Goldman Sachs «The Firm» (Η Φίρμα). Οι Goldman και Sachs, ήταν δύο Γερμανοεβραίοι μετανάστες. Ίδρυσαν την τράπεζα το 1869, αλλά δεν θα μπορούσαν ίσως να φανταστούν ότι θα γινόταν σήμερα η μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά και μια πραγματική, αν και αφανής, όσο μπορεί, υπερκυβέρνηση του κόσμου.

Η Γκόλντμαν δεν έχει απλώς καλές σχέσεις με την Aμερικανική Kυβέρνηση. Eίναι σε μεγάλο βαθμό, η Kυβέρνηση! Το μυστικό της επιτυχίας της; Έσπαγε πρώτη όλες τις κρατικές ρυθμίσεις και ηθικές δεοντολογίες, ποντάροντας και κερδίζοντας από την χρεωκοπία των πελατών της! Μπορούσε να το κάνει, γιατί είχε ανθρώπους της στην κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σε ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις που διαμορφώνουν την τραπεζική αγορά και τις Ρυθμίσεις της!

Η αχαλίνωτη κερδοσκοπία της συνέβαλε στο Κραχ του 1929. «In God we Trust» γράφει κάθε δολλάριο, «In Goldman Sachs we Trust», παρέφρασε ο Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ, που της αφιέρωσε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του για την κρίση. Στις δεκαετίες του «κρατισμού» που ακολούθησαν, η Γκόλντμαν έγινε πιο προσεκτική, έφτιαξε το όνομά της και είχε μάλιστα μότο την «μακροπρόθεσμη απληστία». Διεύρυνε προσεκτικά την επιρροή της, διεισδύοντας σταδιακά και «φυτεύοντας» τους ανθρώπους της στα βασικά κέντρα οικονομικής εξουσίας ΗΠΑ και Ευρώπης, στις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες. Ώσπου, οι σταδιακές «Aπελευθερώσεις» της αγοράς χρήματος πέρασαν το κρίσιμο σημείο, στα τελευταία χρόνια Κλίντον, με Υπουργό Οικονομικών τον Ρούμπιν, επιτρέποντας στην τράπεζα να παίξει άγρια το «μεγάλο παιχνίδι» της, την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας «Αυτοκρατορίας του Χρήματος». Ένα παράδειγμα ήταν η κατάργηση του νόμου που έβαζε πλαφόν στις Μοχλεύσεις των Επενδυτικών Παιχνιδιών και των Στοιχημάτων! Η Γκόλντμαν εκμεταλλεύθηκε τις «Απελευθερώσεις» και την κατάργηση των περισσότερων φραγμών και ρυθμίσεων (που συχνά προκάλεσε η ίδια), συμπρωταγωνιστώντας στο στήσιμο της μιας φούσκας μετά την άλλη. Μπόρεσε να το κάνει, γιατί επηρέαζε με τους ανθρώπους της καθοριστικά την αμερικανική και ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

Η μεγάλη ευκαιρία της ήταν η κρίση του 2008. Πρωταγωνίστησε στον μπουμ των στεγαστικών δανείων προς αναξιόπιστους δανειολήπτες, μετά ανακάτεψε τα «τοξικά δάνεια» με υγιέστερα προϊόντα και τα πούλησε ως υγιή. Μετά κερδοσκόπησε εις βάρος των αγοραστών των προϊόντων της στην δευτερογενή αγορά CDS, (Στοιχημάτων) των ασφαλιστικών συμβολαίων έναντι αναξιόπιστων χρεών, επιταχύνοντας την κρίση. Από τη μια κέρδισε μεταπουλώντας στεγαστικά δάνεια, από την άλλη ποντάροντας και συμβάλλοντας στην καταστροφή των προϊόντων της. Κύριο εργαλείο της ήταν η αγορά CDS (Credit Default Swaps), δευτερογενών χρηματοπιστωτικών προϊόντων, ασφαλίστρων έναντι χρεωκοπίας, μια από τις πιο αδιαφανείς και πιο απορυθμισμένες Πρακτικές. Τρεις τράπεζες ελέγχουν το 75% της αγοράς. Οι Goldman Sachs, J. P. Morgan και η Γερμανική Deutche Bank.

Όταν ξέσπασε η κρίση, η Γκόλντμαν χρησιμοποίησε τον άνθρωπό της στην κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομιών Πόλσον για να αποτρέψει κάθε συνδρομή στις τράπεζες, οδηγώντας στη χρεωκοπία τον κύριο ανταγωνιστή της, τη Λήμαν Μπράδερς. Όταν η Λήμαν χρεωκόπησε, ο Πόλσον άλλαξε αμέσως ρότα και έσπευσε να διασώσει τις υπό χρεωκοπία τράπεζες. Η Γκόλντμαν όχι μόνο απηλλάγη του κύριου ανταγωνιστή, αλλά και κέρδισε 13 δις δολλάρια από το σχέδιο σωτηρίας. (Μια εκπληκτική έρευνα για την Γκόλντμαν Σακς δημοσιεύεται στο περιοδικό «Τετράδια», τεύχος 57-58, των εκδόσεων «Στοχαστής»).

Σε αυτή την «Tράπεζα που τρομάζει», κατά την έκφραση της Λιμπερασιόν, ανέθεσαν διαδοχικές Eλληνικές Kυβερνήσεις, μετά το 1998, σημαντικό μέρος της Διαχείρισης του Ελληνικού Χρέους και της…Εμπιστεύτηκαν το Μέλλον του Ελληνικού Λαού!

«Η Γκόλντμαν Σακς είναι παντού». H φράση ανήκει στον Ματ Τάιμπι, ερευνητή δημοσιογράφο, που υπογράφει μια μεγάλη έρευνα για την Γκόλντμαν στο περιοδικό Rolling Stone. H μέθοδος της Φίρμας είναι ο … εισοδισμός, τόσο επιτυχής που η τράπεζα απέκτησε και δεύτερο παρατσούκλι, αφού την ονομάζουν και “Κυβέρνηση Σακς”. Επιλέγει στελέχη της, τα κάνει εκατομμυριούχους και μετά τους … βρίσκει δουλειά στις κεντρικότερες θέσεις του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Ιδού μερικά από τα αστέρια του διεθνούς δικτύου της:

Mario Draghi. Υπεύθυνος ιδιωτικοποιήσεων στην Ιταλία (1991-2001), αντιπρόεδρος Ευρώπης της Goldman Sachs (2001-2006), Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Otmar Issing. Επικεφαλής οικονομολόγος και αρχιτέκτονας της νομισματικής στρατηγικής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας (1998-06), διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs, Πρόεδρος του Center for Financial Studies στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Με πρόσφατο άρθρο του στους Financial Times συγχαίρει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σθεναρή αντίστασή τους στην καταστροφική, όπως την χαρακτηρίζει, ιδέα μιας ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει όλες τις ιδιότητες του αρθρογράφου, πλην αυτής του συμβούλου της Goldman Sachs.

Lloyd Blankfein. Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Goldman Sachs. Ο χειρότερος Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του 2009 κατά το Forbes, πρόσωπο της χρονιάς κατά τους Financial Times. Ετήσια αμοιβή 53 εκατομμύρια δολλάρια.
Henry Paulson. Μετά από 30 χρόνια στη Φίρμα, έγινε Υπουργός Οικονομικών του Μπους!

Lawrence Summers. Σύμβουλος του Κλίντον, του Μπους και του Ομπάμα. Αρχιτέκτονας της φιλελευθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Προστατευόμενος του Ρούμπιν, βετεράνου της Φίρμας.

Dan Jester. Στην κυβέρνηση Ομπάμα. Αναμείχθηκε στη διάσωση της ΑΙG, όπου ένα μεγάλο μέρος από το κεφάλαιο που δαπανήθηκε κατέληξε στην Goldman Sachs!
Η επιχείρηση «Χρεωκοπία της Ελλάδας».

To 1998 η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ως κύρια επιδίωξη την ένταξη στην ΟΝΕ. Τα νούμερα δεν έβγαιναν. Η Αθήνα θα μπορούσε ίσως να περιορίσει τη φοροδιαφυγή των μεσαίων-ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων που δεν συνηθίζουν να πληρώνουν φόρους, αφήνοντας τη στήριξη του κράτους στους μισθωτούς και συνταξιούχους (που ταυτόχρονα κατηγορούν ως… ανεπρόκοπους). Θα μπορούσε να περιορίσει την «Παραοικονομία» ή το κόστος της «Διαφθοράς». Θα μπορούσε να σκεφτεί άλλες Αναπτυξιακές Στρατηγικές. Προτίμησε τον εύκολο, αν και πανάκριβο δρόμο, το Μασκάρεμα του Χρέους. Για να το κάνει απευθύνθηκε, σύμφωνα με τους New York Times και τη Wall Street Journal, στη διαβόητη Goldman Sachs!

Για τη συνεργασία αυτή την εγκαλεί τώρα και ζητά να πληροφορηθεί τι έγινε η Κομισιόν.

Γράφει σε μια έρευνά του το γαλλικό Μαριάν: «Για την πιο μεγάλη Τράπεζα του κόσμου, η Πατρίδα της Δημοκρατίας μετετράπη σε… Αγελάδα προς Άρμεγμα…»

«Όταν ο Γκάρυ Κον προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το 2001, οι έλληνες αξιωματούχοι τον περιμένουν όπως τον Μεσσία… O Κώστας Σημίτης αποφασίζει να βάλει τον λύκο μέσα στο μαντρί». H Γκόλντμαν Σακς, γράφει το περιοδικό, «διαφθείρει» την ελληνική κυβέρνηση «πείθοντάς» την ότι μπορεί με τα προϊόντα της να χρηματοδοτεί τις δαπάνες της. Η Γκόλντμαν βγάζει 300 εκατομμύρια δολάρια, για να κρύψει η ελληνική κυβέρνηση, όλο κι όλο, ένα δάνειο ενός δις 30% αμοιβή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου πάει για το «νταβατζηλίκι» της Goldman Sachs!

Ο οίκος αξιολόγησης Μούντις καλύπτει την επιχείρηση αξιολογώντας με άριστα την Ελλάδα! Η ατιμωρησία οδηγεί σε μονιμοποίηση των πρακτικών. Το τελευταίο από αυτά τα προϊόντα είναι ο «Titlospe», δάνειο 5,3 δις το 2009.

Με τη μέθοδο αυτή, η Αθήνα χρησιμοποίησε διάφορα δομημένα προϊόντα για να κρύψει το πραγματικό ύψος του χρέους επιτρέποντας στην Ελλάδα να εκπληρώσει τεχνικά, όχι όμως και ουσιαστικά, τα κριτήρια του Μάαστριχτ, πρακτική που άρχισε το 1998 και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του 2009. Η Γκόλντμαν, η Εθνική Τράπεζα και η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησαν ένα «νεφέλωμα» διεθνών εταιρειών που ειδικεύτηκαν στην αγοραπωλησία ελληνικών τίτλων μετασχηματισμένων σε ιδιόμορφα, δομημένα προϊόντα.

Όλα ήταν νόμιμα, υποστηρίζεται σήμερα. Και τα δάνεια στους άστεγους που ανατίναξαν το τραπεζικό σύστημα νόμιμα ήταν, δεν ήταν όμως προς το δημόσιο συμφέρον. H φούσκα που δημιουργήθηκε είναι αυτή ακριβώς που σκάει σήμερα στα μούτρα μας, έχοντας οδηγήσει το ελληνικό κράτος στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η Κομισιόν πάντως δεν έχει πεισθεί για τη νομιμότητα ορισμένων από τις διαδικασίες αυτές. Ένα από τα συνηθέστερα κόλπα της Γκόλντμαν είναι η έκδοση χρεωγράφων σε άλλο νόμισμα από μια χώρα και η εν συνεχεία χρήση swaps για κάλυψη από αλλαγές ισοτιμιών. Το κόλπο, που υποπτεύεται η Κομισιόν ότι έγινε και εξετάζει τη νομιμότητά του, αρχίζει από κει και πέρα, με την αυθαίρετη αλλαγή από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα της ισοτιμίας, χωρίς να το ανακοινώσει σε κανένα, σύμφωνα με το γαλλικό ρεπορτάζ. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνει την αξία του χρέους.

Η δεύτερη μέθοδος είναι η πρόβλεψη μελλοντικών εξόδων. Σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, η Γκόλντμαν πρότεινε στην κυβέρνηση της ΝΔ να προεξοφλήσει έσοδα των αεροδρομίων, «μειώνοντας» λογιστικά το χρέος κατά 0,5% του ΑΕΠ. Για την ωραία αυτή συμβουλή, ένα ακόμα λογιστικό τρικ, το ελληνικό κράτος πλήρωσε ένα ποσό 200-300 εκατομμυρίων ευρώ!

Τα ήξεραν!

Το γεγονός ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσέτρεξαν στη «δημιουργική λογιστική», σε νομότυπες απάτες, δεν απαλλάσσει τους Έλληνες ιθύνοντες των ευθυνών τους, δείχνει όμως τον βαθμό διάβρωσης και εξάρτησης και άλλων Ευρωπαίων. Είναι πολύ δύσκολο επίσης να πιστέψουμε ότι Βρυξέλλες, Παρίσι και Φρανκφούρτη δεν ήξεραν και δεν άφησαν να γίνουν όλα αυτά, προφανώς αποβλέποντας σε μεγάλα πολιτικά-οικονομικά οφέλη. Η Φρανκφούρτη παίρνει κάθε χρόνο λεπτομερείς εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας. Γνωρίζει ακριβώς πόσο είναι το χρέος. Το ξέρανε και το Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση τους ανακοίνωσε ότι είναι διπλάσιο, όπως το ήξεραν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και οι τράπεζες, κάνανε όμως τους έκπληκτους. Η ευθύνη είναι μοιρασμένη, αλλά οι Έλληνες θα πληρώσουν τη νύφη.

Η υπόθεση δείχνει επίσης πόσο η Ευρώπη είναι υπονομευμένη εκ των έσω, αφού αναθέτει σε αμερικανικές τράπεζες τη διαχείριση των πιο σημαντικών πτυχών και ευάλωτων σημείων των οικονομικών της (όπως κάνει άλλωστε και στους τομείς προσωπικών δεδομένων, περιλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλης πληροφορίας που μεταφέρει στις αμερικανικές υπηρεσίες, δήθεν για την τρομοκρατία). Πρόσφατα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής αποκάλυψε με ερώτησή του την αναγνώριση, σε κανονισμό της Κομισιόν, του ρόλου των τριων κυρίως αμερικανικών οίκων αξιολόγησης, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό Κονγκρέσο τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις!

Η Ελλάδα έκρυψε με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ώσπου, στις αρχές του 2009, άρχισαν να έρχονται οι πληροφορίες από τη Γερμανία για κίνδυνο χρεωκοπίας της Ελλάδας (σχετικά δημοσιεύματα του Σπήγκελ και άρθρο του Κώστα Σημίτη στην Ημερησία). Τον Σεπτέμβριο 2009, με πρωτοβουλία της Γκόλντμαν και μεσολαβητή την εταιρεία Markit, συγκροτείται κονσόρτσιουμ 12 τραπεζών που δημιουργεί ειδικό ίντεξ στην αγορά CDS για την κάλυψη αυξημένου ρίσκου του χρέους Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, εν αναμονή του κερδοσκοπικού παιχνιδιού (iTraxxSovX Western Europe). Πρόκειται κατ’ ουσίαν για στοίχημα στη χρεωκοπία των τριων κρατών, που στήνει ο σύμβουλός μας.

H Goldman γνωρίζει άριστα όλες τις πτυχές του ελληνικού χρέους. Γνωρίζει επίσης τι πρόκειται να γίνει, αφού η ίδια το ετοιμάζει. Τι κάνει; Περιμένει να περάσει ένας μήνας από τις εκλογές, να συνειδητοποιήσει η νέα κυβέρνηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και στέλνει, σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, αντιπροσωπεία τραπεζιτών στην Αθήνα, υπό το Νο 2 της τράπεζας Γκάρι Κον. Γίνονται δύο συναντήσεις (έχουν γίνει και αρκετές άλλες στο εξωτερικό). Mία στο Υπουργείο Οικονομικών και μία στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς. Προτείνουν ένα ακόμα χαριτωμένο προϊόν τους, σχεδιασμένο να στείλει στο μέλλον το κόστος του ΕΣΥ. Λίγο πριν σπρώξουν την Ελλάδα στον Καιάδα, ετοιμάζονται να της αρπάξουν κάτι ακόμα.

Η τελική επίθεση. Τον Δεκέμβριο, η επίθεση αρχίζει μέσω των οίκων αξιολόγησης που υποβαθμίζουν την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα, παρόλο που γνώριζαν μια χαρά εδώ και καιρό την πραγματική κατάσταση. Η ελληνική αξιοπιστία πλήττεται από παντού. H Goldman εξακολουθεί πάντως να βγάζει ένα «σκασμό λεφτά», όπως με την έκδοση του δανείου της 25.1.2010. Ενώ συνεχίζει να κερδίζει από τη διαχείριση του χρέους, δεν περιμένει ούτε μια μέρα από την πώληση του δανείου και ξαναχτυπάει την Ελλάδα μέσω των Financial Times, προνομιακού εκφραστή και του Σίτι και της Κομισιόν (τέτοια είναι τα ευρωπαϊκά χάλια). Παίζοντας έτσι διπλό παιχνίδι και εις βάρος της Ελλάδας, και εις βάρος των άλλων πελατών της, αγοραστών του τελευταίου δανείου, που βλέπουν τα ελληνικά επιτόκια και spread να εκτινάσσονται αμέσως μετά.

Η λονδρέζικη εφημερίδα γράφει ότι η Αθήνα θέλει να δανειστεί από την Κίνα μέσω της Γκόλντμαν. Το δημοσίευμα προκαλεί αμέσως αύξηση του πρίμιουμ για το χρέος. Κανείς δεν πιστεύει ότι η εφημερίδα μπορούσε να δημοσιεύσει τέτοια είδηση, χωρίς να την επιβεβαιώσουν από την Γκόλντμαν. Κατ’ άλλους την είδηση την έδωσε η ίδια η Γκόλντμαν όταν πληροφορήθηκε (άραγε από ποιον;) ότι ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με την Κίνα προκειμένου οι Ασιάτες της Cosco που έχουν πάρει το λιμάνι του Πειραιά να αναλάβουν ένα σημαντικό κομμάτι του δανεισμού της χώρας. Η τράπεζα δεν περιορίζεται φυσικά στα κέρδη από το ελληνικό χρέος. Κερδοσκοπεί αμέσως κατά του ευρώ, πιστή στην αρχή «αγοράζουμε στη φήμη και πουλάμε στο γεγονός». Μεταξύ 26.1 και 2.2.2010 οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες και τα χετζ φαντ, μεταξύ των οποίων και η Γκόλντμαν, ρευστοποιούν συμβόλαια αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, περισσότερα από τον Σεπτέμβρη του 2008, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης.

Από την αγορά CDS, παίζοντας δηλαδή τη χρεωκοπία της Ελλάδας, η Γκόλντμαν υπολογίζεται ότι κέρδισε ένα έως τρια δισεκατομμύρια δολλάρια. Οι χρηματιστές της Γουώλ Στρητ σφυρίζουν αδιάφορα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Έλληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα» (δήλωση του Αμίτ Σαρκάρ, επικεφαλής αμερικανικού επενδυτικού ταμείου, Μαριαν, 20.2.2010).

Το διακύβευμα: υποδούλωση Ελλάδας, υποδούλωση Ευρώπης

Η Ελλάδα γίνεται προνομιακή δίοδος για τον έλεγχο της Ευρώπης και την εξασθένηση του ευρώ, προτού το ευρωπαϊκό νόμισμα καταστεί κύριο αποθεματικό. Επιδιώκεται επίσης να γίνει το νέο υπόδειγμα μιας Ευρώπης χωρίς κοινωνικό κράτος. Μέρκελ και Σαρκοζί άρχισαν να καταλαβαίνουν μόλις αυτό τον μήνα τι συμβαίνει και τις συνέπειες για την Ευρώπη και παραμένουν βασικά αμήχανοι, παρόλο που έχουν εύκολες λύσεις, που περιγράφουν αρκετά έντυπα, όπως έκδοση ευρωομολόγων ή αγορά από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του ελληνικού χρέους, που θα τσάκιζε τα πόδια των κερδοσκόπων και θα τους ανάγκαζε να ξανασκεφτούν πολλές φορές πριν ξαναεπιτεθούν.

Βερολίνο όμως και Παρίσι παραμένουν δέσμιοι της ιδεολογίας και της αρχιτεκτονικής του ευρώ που τους εμποδίζει να αντιδράσουν με άλλο τρόπο, εκτός από το να απαιτούν περίπου την αυτοκτονία της ελληνικής κοινωνίας. Η Ευρώπη είναι εκ των ένδον υπονομευμένη, όπως αποδεικνύει η δραστηριότητα κατά της Ελλάδας της Ντώυτσε Μπανκ, της PNB Paribas, της Σοσιετέ Ζενεράλ και των ελβετικών τραπεζών στην αγορά CDS, αλλά και η στάση των αρμοδίων της Κομισιόν, των «ευρωπαίων ηλιθίων», όπως τους αποκαλούν οι Γάλλοι. Η «παγκοσμιοποίηση» είναι φτιαγμένη από και για τους Αγγλοσάξωνες. Όσο για το ελληνικό ζήτημα μοιάζει για ορισμένα τουλάχιστο γαλλικά έντυπα μια μάχη μεταξύ δημοκρατίας και ολοκληρωτισμού, όπως υποδεικνύει η Λιμπερασιόν δημοσιεύοντας, δίπλα-δίπλα, τη φωτογραφία της Βουλής των Ελλήνων και του ουρανοξύστη Goldman Sachs, της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου που χρησιμοποιεί όλη της τη δύναμη εναντίον μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας.

Σχόλια:

Δυστυχώς για την ανθρωπότητα, αυτά που γράφει ο Κωνσταντακόπουλος είναι οχι απλως λογικοφανή αλλα και σε μεγάλο βαθμό σωστά. Προσπάθειες για την χαλιναγώγηση της Σάκς και άλλων τραπεζικών κολοσών έχουν ξεκινήσει στην Αμερική και διεθνώς αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταλήξουν κάπου (γιατί αντιδρούν τα οργανωμένα συμφέροντα και υπάρχουν αρκετοί πουλημένοι στο Κογκρέσο και αλλού).

Το κυριότερο που εμείς μπορούμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε γρήγορα στις απαραίτητες θυσίες για να σταματήσουμε να ήμαστε ευάλωτοι. Όσο δυνατή κι αν είναι η Σάκς δεν μπορεί να κερδοσκοπήσει σε βάρος καλοδιοικούμενων χωρών, και υπάρχουν ευτυχώς αρκετές (πολλές έφτασαν σε αυτό το σημείο με την ευεργετική συνδρομή του ΔΝΤ). Αν, πέρα από αυτό, μπορούμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο, π.χ. να τιμωρήσουμε (με δημόσια απαγχόνιση στην Πλατεία Συντάγματος) όποιον υπεύθυνο της Σάκς ή κακόβουλο συνεργάτη της βρεθεί στην επικράτεια μας, ή να ξεκινήσουμε μια παγκόσμια λαϊκή εξέγερση, τόσο το καλύτερο, αλλά … πρέπει να έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας.

Υποσημείωση: Η ΕΚΤ εμμέσως κάνει αυτό που συνιστά ο αρθρογράφος, συνεχίζοντας να δέχεται ελληνικά ομόλογα σαν ενέχυρο για την χρηματοδότηση τραπεζών της Ευρωζώνης. Από μόνο του, όμως, αυτό δεν αρκεί για να σταματήσει η κατρακύλα των ελληνικών ομολόγων. Χρειάζεται και εμείς σαν κράτος να πείσουμε ότι παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζονται για να ήμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε τα ομόλογα στην λήξη τους. Αυτό απέχουμε πολύ από το να το καταφέρουμε.
Κωνσταντίνος
http://emprosdrama.blogspot.com/2012/02/goldman-sachs.html
Read more