Σάββατο 7 Απριλίου 2012

....

Read more

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ-ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ...

Read more

Νέο σχ.ν. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: Μονιμοποίηση μόνο με θετική αξιολόγηση - Τα κριτήρια

Read more

Τελευταίο αντίο...

http://nonews-news.blogspot.com/





Το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος,Δημήτρη Χριστούλα, λένε αυτή των ώρα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Μετά από... επιθυμία του ίδιου, δεν θα ψαλεί, αλλά φίλοι και συγγενείς θα στον αποχαιρετήσουν στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχει θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.

Με τον τρόπο αυτό θα πέσει η αυλαία σε μια τραγωδία που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η τραγική και συνάμα συμβολική πράξη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα έξω από το κτίριο της Βουλής, θα «στοιχειώνει» για πολύ καιρό ακόμα τη συλλογική μνήμη...

http://www.kourdistoportocali.com/articles/10698.htm
Read more

Η εθνική κοινωνική μας Υποκρισία!

2012
20120407-112935.jpgΓράφει ο Τρελλάκιας
Πάντα είναι αξιόλογο να κοιτάς την πραγματικότητα, έχοντας μέσα στο μυαλό σου την ιστορική αναδρομή γεγονότων και καταστάσεων που δίνουν την χροιά των πιθανοτήτων που θα δούμε στα προσεχώς της ζωής! Ψάχνεις στο χθες, τότε που η ηλιθιότητα ενός παρορμητικού ειδικού φρουρού όπλισε και αφαίρεσε την ζωή ενός άτυχου και αδικοχαμένου έφηβου στα σοκάκια του γκέτου των Εξαρχείων, τότε που το παρακράτος της πασοκικής διαπλοκής με την βοήθεια των ξένων δυνάμεων άφησαν την Χώρα να βρίσκεται κάπου μεταξύ αναρχίας και απόλυτης διάλυσης για να μπορέσει να ρίξει την τότε κυβέρνηση!
Πόσοι λίβελοι δεν γράφηκαν για την αναποτελεσματικότητα του τότε κράτους να επιβάλει την τάξη και την ηρεμία! Ανάλογα την πολιτική χροιά των τότε δημοσιοκάφρων της διαπλοκής, ανάλογα τα πολιτικά πιστεύω του εργοδότη τους, τα ΜΜΕ έδιναν την εικόνα που ήθελαν! Τότε που καιγόταν το χριστουγεννιάτικο κέντρο στο Σύνταγμα, και αρκετοί μίλαγαν για το «εξεργεμένο νεανικό κοινωνικό σύνολο των 700 ευρώ» που με αφορμή τον
αδικοχαμένο Αλέξη ζητούσε την χαμένη του τιμή από ένα άδικο κράτος!
Τότε που οι «αναρχικοί- παρακρατικοί» στρατολόγησαν τα άτομα που ήθελαν, είτε από αλλοδαπούς είτε από ιθαγενείς για να φτιάξουν τον «στρατό των πόλεων» όπως έλεγε και η διαδικτυακή τους εφημερίδα! Ο κ. Παυλόπουλος που ήταν στην θέση του Υπουργού ήταν αυτός που τον κατηγορούσαν πως δεν έκανε τίποτα, πως η ………αναποφασιστικότητα του έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα! Ο σημερινός Υπ. ΠΡΟ. ΠΟ. δήλωνε πως η Αθήνα είχε μετατραπεί σε …..Καμπούλ! Ο ηλίθιος ΓΑΠ μιλούσε για την ανικανότητα του Καραμανλή! Βέβαια κανείς δεν έλεγε πως το μόνο …….λάθος του Παυλόπουλου ήταν ότι ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Καραμανλή και όχι στο Πασοκ! Δεν μιλούσε κανείς από τα υποταγμένα κοπρόσκυλα της διαπλοκής για τα άτομα του παρασκηνίου που σχεδίαζαν την ανατροπή με το χτύπημα στην καρδιά των οπαδών της κεντροδεξιάς, την ασφάλεια της καθημερινότητας!
Σήμερα, μετά από τον ορυμαγδό της σχεδόν τρίχρονης κυβερνητικής αλλαγής από τότε για ποια …..Καμπούλ μιλάμε; Από τους νεκρούς της MARFIN, έως τον αδικοχαμένο συνταξιούχο φαρμακοποιό, τα περήφανα γηρατειά που έλεγε ο αρχιδοσίλογος και πράκτορας της CIA παλαιότερα, είχαμε κάτι ανάλογο; Ειδικά σήμερα που η κοινωνική συνοχή ήδη είναι διαλυμένη, τώρα που ΥΠΑΡΧΕΙ η πραγματική ανάγκη για επανάσταση, οι νεολαία των 700 ευρώ που πήγε στα 400 ευρώ δεν μιλά; Τα «περήφανα» γηρατειά που θα αρχίσουν να ……εξολοθρεύονται από τα γενόσημα, και την ασιτία που είναι; Οι αγρότες που κατέβαιναν στην Αθήνα για να διεκδικήσουν τα συμφέροντα τους για ένα καλύτερο αύριο, που είναι; Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που σήμερα κατηγορείται για παράνομες συναλλαγές τότε με τις δυναμικές της διαμαρτυρίες έδινε τον τόνο της αντιπολίτευσης, έχοντας ανοικτά τον κατηγορούμενο για τις πρακτικές του Παπακωνσταντίνου, από πίσω της, σήμερα γιατί δεν κατεβάζει τους διακόπτες; Οι στρατιωτικοί που στήνονται σαν διακοσμητικά στοιχεία με τις επίσημες στολές τους πίσω από τα πολιτικά σκύβαλα της νομενκλατούρας των 300 της βουλής δεν ακούν την διαμαρτυρία των Ελλήνων; Τι περιμένουν;
Απλά ξεχνούμε πως η κυβέρνηση είναι του Πασοκ. Είναι η κυβέρνηση του παρακράτους. Είναι οι απολήξεις των επιχειρηματιών που άνηκαν στην κατηγορία του …….Βασικού Μετόχου! Είναι αυτοί που συνεχίζουν να ζουν από τον κρατικό πακτωλό χρημάτων για την υποστήριξη τους στο έκτρωμα της δοτής κυβέρνησης που ζούμε! Είναι αυτοί που ουσιαστικά παίρνουν την εκδίκηση τους από τους ……….άφρονες Έλληνες που το 2004 έδωσαν την δυνατότητα στον Καραμανλή να σκεφτεί να τους κόψει την δύναμη με τον βασικό μέτοχο! Είναι αυτοί που τρέφουν το παρηκμασμένο και ουσιαστικά απαξιωμένο σύνολο των συνδικαλιστών που έδωσαν γη και ύδωρ στο παρακρατικό κόσμο της πασοκικής νομενκλατούρας της μεταπολίτευσης! Οι Πραιτοριανοί της ομάδας των επιχειρηματιών που ανάλογα την δουλικότητα τους και την τυφλή εμπιστοσύνη τους ανέβαιναν στην κομματική σκάλα του ………σοσιαλιστικού μορφώματος πασοκ! Η απόλυτη κοροϊδία της λογικής και των όσων γνωρίζουμε! Αυτή η κοροϊδία που ακόμα αφήνει τον πλέον αποτυχημένο Υπουργό δημοσίας τάξεως από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους να είναι στην θέση του παρόλο που δήλωσε ο ίδιος ότι ΔΕΝ διάβασε το Μνημόνιο Κατοχής της Χώρας μας και το υπέγραψε! Η απόλυτη διαπλοκή, η κοροϊδία της λογικής!
Και φτάνουμε στο απόλυτο της καταστροφής της νοημοσύνης! «Όλοι το ίδιο είναι». Το ακούς συνέχεια και παντού! Η απόλυτη ισοπέδωση των πάντων, καμία ιστορική προσπάθεια να δούμε την διαφορετικότητα! Ανοικτά τα αυτιά και τις κεραίες στην προπαγάνδα! Κανείς δεν βλέπει την κοροϊδία, την ενδοτικότητα των υπερασπιστών του Μνημονίου, είτε πράσινου χρώματος είτε μπλε! Κανείς δεν βλέπει τα όρια της οικονομίας που πια έσπασαν από την παράδοση άνευ όρων του Ζαβού στον γερμανικό ολοκληρωτικό επεκτατισμό! Μιλούν για την ευθύνη Καραμανλή στην μη επανίδρυση του κράτους ξεχνώντας πως όλοι ήταν αντίθετοι σε αυτό! Θεωρούν πως από παραλείψεις του φτάσαμε στο Μνημόνιο!!!!!!!! Ξεχνούν πως ο Ζαβός μας έβαλε στο Μνημόνιο και όχι ο Καραμανλής! Υπήρχε και τρόπος και χρόνος να αποφευχθεί! Είτε από τις αρχές του 2009 που μιλούσε ο Καραμανλής για συλλογική προσπάθεια, εθνική συνεννόηση υπό την καθοδήγηση του Προέδρου, είτε με την ακατάσχετη παροχολογία του Ζαβού στο τέλος του 2009! Γίνεται μια προσπάθεια ……τσουβαλιάσματος των ευθυνών, που δυστυχώς όσο θα περνά ο καιρός θα είναι και πιο φανερή η αλήθεια, αυτήν που προσπαθούν λυσσασμένα να κρύψουν! Είτε με τον πρώτο υπάλληλο τους η τρόικα είτε με τον δεύτερο, ΔΕΝ θα μπορέσουν να περάσουν τον σκόπελο των εκλογών που έρχονται. Οι μνημονιακές δυνάμεις θα βουλιάξουν στην ενδοτικότητα τους! Περιμένουμε την επόμενη ημέρα ως την απαρχή νέων πολιτικών γεγονότων!
Η τελευταία ευκαιρία του συστήματος είναι να αποτύχει στις επικείμενες εκλογές. Μόνο έτσι θα πάρει οξυγόνο για να μπορέσει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του! Ο δικομματισμός για να επιζήσει πρέπει να αποτύχει στις εκλογές που έρχονται! Έτσι μόνο θα καταλάβει πως πρέπει να μπει και αυτός στον 21 αιώνα. Χρειάζεται η κάθαρση, το καθαρτήριο η νέα προσπάθεια για να διώξει από πάνω του πρόσωπα και σύμβολα του παρελθόντος. Να αποκτήσει και πάλι ιδεολογία και εθνική ταυτότητα, χωρίς εσωτερικούς και εξωτερικούς πάτρωνες! Είναι η μόνη διέξοδος για την Ελληνική Δημοκρατία! Τα άλλα μονοπάτια είναι ζοφερά και γεμάτα κινδύνους και απρόοπτα, με δεδομένα τα εθνικά και ενεργειακά ζητήματα που έχουμε ανοικτά με τους ……..φιλειρηνικούς γείτονες μας!
Ας το καταλάβουμε καλά, η επικρατούσα κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των άλλων είναι η Εθνική κοινωνική υποκρισία στην καθημερινότητα, που είναι τροχοπέδη στην λογική και στην εξέλιξη, στην ανάπτυξη των υγειών δυνάμεων της κοινωνίας!
http://olympia.gr/2012/04/07/%ce%b7-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%af%ce%b1/#more-141282
Read more

Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλμβάνονται.!!!



Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται.!!

Στους καιρούς του έσχατου εθνικού εξευτελισμού που ζούμε, στους καιρούς που επιμένουν να μην αυτοκτονούν ή -έστω- να μην παραιτούνται οι υπεύθυνοι για τις αυτοκτονίες των πολιτών, που χαρίζονται στη***Siemens** των σκανδάλων -

αλλά είναι εξουθενωτικοί με τον κοσμάκη-, που αθωώνουν το περιοδικό***Focus** για την προσβολή των συμβόλων και των Ελλήνων, που μας έχουν καταντήσει γερμανική αποικία, ας θυμηθούμε:..
Ηταν σαν σήμερα, 6 Απριλίου, στα 1941.

Το πρώτο Γερμανικό πολεμικό ανακοινωθέν της ημέρας έλεγε:
«Τα επιτεθέντα Στρατεύματά μας, προσέκρουσαν εις πείσμονα αντίστασην.Η ικανότητα του εχθρού (Ελλήνων) για άμυνα, παραμένει αμείωτος».

Τρείς μέρες αργότερα, ένα γερμανικό αυτοκίνητο με υψωμένη λευκή σημαία, πλησιάζει τις Ελληνικές θέσεις, στο κεντρικό δρόμο Κούλας-Σιδηροκάστρου.
Τρεις Έλληνες στρατιώτες με επικεφαλή τον Ανθ/γό Ι. Δαμιανό πήγε προς συνάντησή τους.

Ο επικεφαλής Γερμανός αξιωματικός, χαιρετά τους Έλληνες σε στάση προσοχής και ζητά την παράδοση του οχυρού διότι οι Γερμανοί ήδη έχουν εισέλθει στην Θεσσαλονίκη και υπεγράφη ανακωχή.

Ο Διοικητής του οχυρού, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος απήντησε:

«Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται»!!!
Ακούτε μωρέ εσείς οι σημερινοί, που δεν αφήσατε οχυρό για οχυρό του ελληνισμού όρθιο;
Ακούτε εσείς οι κομψεύαμενοι πολιτικοί της "σωτηρίας", οι λογιστές και ορθολογιστές της δεκάρας, τα τσιράκια των νταβατζήδων, οι αισχροί διώκτες κάθε ωραίου, μεγάλου και αληθινού;

Ουκ επ'άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος...Κι'αν το λιγοστό ψωμί που τρώμε είναι επειδή η πατρίδα κουνιέται στα μπορντέλα της Ευρώπης, επειδή εσείς διαγράψατε το έντιμο ΟΧΙ από το λεξιλόγιό σας, δεν το θέλουμε αυτό το ψωμί, αυτό το ευρώ της ντροπής.

Γιατί εμείς έχουμε "πρόσωπο", που έλεγε ο παππούς μου.Καλύτερα να πεινάσουμε (που δεν θα πεινάσουμε) παρά να ζούμε σε μια πόρνη Ελλάδα και να καμαρώνουμε σαν τις ξεδοντιάρες τσατσάδες των παλιών οίκων ανοχής.

Εμείς έχουμε όρθια κάστρα -ακόμη- μέσα μας και κάθε που μας παίρνει ο ύπνος -που εσείς σπέρνετε- μας ξυπνά η μυρωδιά του μπαρουτιού που έχει ποτίσει τις πέτρες των οχυρών.
Τιναζόμαστε, κάνουμε τον σταυρό μας και περιμένουμε: Την ώρα που θα ορίσει ο Κύριος.....
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/04/blog-post_8438.html
Read more

Η δοτή κυβέρνηση των αγορών, στηρίζεται ΜΟΝΟ στα ΜΑΤ.!!!!



Η δοτή κυβέρνηση των αγορών, στηρίζεται ΜΟΝΟ στα ΜΑΤ.!!!!

Νέο θύμα ο Μάριος…

Για άλλη μια φορά το μακρύ χέρι των υπογείων του Μαξίμου έδρασε. Οι δυνάμεις καταστολής της φασιστικής κυβέρνησης προσπαθούν να επιβάλλουν την απόλυτη τρομοκρατία με τη γνωστή μέθοδο των κλομπς.

Καταλαβαίνω την πρεμούρα του Πρωθυπουργού να προσφέρει την Ελλάδα στο πιάτο της συμμορίας των χρηματαγορών ως καλός εντολοδόχος τους. Γνωρίζει και ο ίδιος όμως ότι
για να τα καταφέρει πρέπει να υποτάξει τον Ελληνικό ΛΑΟ.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν προσπαθεί να τρομοκρατήσει, ακόμη και να δολοφονήσει εάν χρειαστεί πολίτες ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι και να υποταχθούν. Βέβαια ο συγκεκριμένος κύριος φαίνεται να αγνοεί την ιστορία του Έθνους το οποίο ποτέ δεν υποτάχθηκε πλήρως σε κανέναν κατακτητή. Πολύ περισσότερο σε χαρτογιακάδες και συμμορίες.

Μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαμαρτυριών, ο δοτός Πρωθυπουργός απαγορεύει στον Ελληνικό ΛΑΟ να κλάψει και τους νεκρούς του.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα δύο τελευταία βράδια εκτός από τους απλούς πολίτες έχει δοθεί εντολή να γίνεται επίθεση στους δημοσιογράφους, και πολύ περισσότερο στους φωτορεπόρτερς οι οποίοι σε κάθε προσπάθεια καταστολής του ΛΑΟΥ αποδεικνύουν με τις φωτογραφίες του την κρατική καταστολή.

Με εντολή από την ηγεσία «Σχεδιάστε να φύγουν και από την πλατεία» όπως ακούγεται από τον ασύρματο στο παρακάτω βίντεο του Ζαφείρη Χαϊτίδη , στο 1:12, οι δυνάμεις καταστολής μετατρέπονται μεμιάς σε τάγματα ασφαλείας και ξεκινούν την επίθεση προς το ΛΑΟ.

http://www.youtube.com/watch?v=i8CelMMocfA&feature=bf_prev&list=UUf3dPyECRrxnv0NdA8SkBbw&lf=plcp


Αποτέλεσμα των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων ασφαλείας της κατοχικής κυβέρνησης είναι ο τραυματισμός μια δημοσιογράφου προχθές και δεκάδων πολιτών, και ο βαρύτατος τραυματισμός εχθές του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου.

Ο Μάριος διακομίστηκε εχθές αργά το βράδυ στο νοσοκομείο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές υποβάλλεται σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Το έγκλημα που έκανε ήταν ότι έκανε καλά τη δουλειά του και στο παρελθόν μέσα από τις φωτογραφίες του έχει γκρεμίσει πολλές φορές «τα άλλοθι» των κρατικών τραμπούκων.

Ο Μάριος, έχει καλύψει, αναταραχές, βίαιες καταστάσεις, εμφυλίους και πολέμους σε άλλες χώρες και έβγαινε πάντα όρθιος. Τα κλομπς όμως της δοτής κυβέρνησης τον γονάτισαν και τον έστειλαν στο χειρουργείο.

«Αυτό το χτύπημα δεν ήταν στον Μάριο, ήταν στο κεφάλι, στα μάτια και τα αυτιά όλων μας», αναφέρει σε μήνυμά της στο διαδίκτυο η σύντροφος του Μάριου…

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία για την επέμβαση και γρήγορη ανάρρωση σε ένα φίλο που αν μη τι άλλο όσες φορές είχαμε βρεθεί, το πάθος του για ζωή ήταν εμφανέστατο, το πάθος του για κοινωνική δικαιοσύνη το ίδιο, αλλά και η διάθεσή του με τις φωτογραφίες του να αποκαλύπτει και να ξεγυμνώνει τις κρατικές ατασθαλίες, και η αποτύπωση της κοινωνικής αδικίας και της βοήθειας στο συνάνθρωπο ήταν τρόπος ζωής.

Μάριε κράτα γερά…
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/04/blog-post_07.html
Read more

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά η διανομή προϊόντων στην πόλη της Κοζάνης.


Ο Γεωργοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Δυτικής Μακεδονίας Αλιάκμων σε συνεργασία με τους παραγωγούς και άλλους συνεταιρισμούς κατορθώσανε, μετά την διανομή της πατάτας, να φέρουνε σε πέρας και την διανομή και άλλων βασικών αγαθών σε τιμές πιο οικονομικές από αυτές των ραφιών των σούπερ μάρκετ, παραμερίζοντας ουσιαστικά τους μεσάζοντες. Τα προϊόντα που διατέθηκαν ήταν: ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 4 γραμμών με οξύτητα 0,2% , μέλι και πατάτες κίτρινης ποικιλίας agria. Το ελαιόλαδο προμηθεύτηκε από τον Ε.Α.Σ. Κορινθίας και το μέλι από τους παραγωγούς της περιοχής , υπό την εποπτεία του Μελισσοκομικού Συν/μού Κοζάνης.
Η παράδοση στο κοινό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 / 04 / 2012 στο χώρο ανάμεσα στο Σιδηροδρομικό σταθμό της Κοζάνης και τις αποθήκες της Ένωσης. Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες γίνανε μέσω του πρώτου Αγροτικού Κοινωνικού Δικτύου www.agroname.com καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.ktinotrofoi.gr ενώ παραγγελίες πραγματοποιηθήκανε και τηλεφωνικά στο νούμερο 2461354334.

Το agroname.com δίνει την δυνατότητα σε παραγωγούς, συνεταιρισμούς και άλλους φορείς για ανάλογες δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα να δημιουργήσουν την δική τους διανομή και να ξεκινήσουν την συλλογή παραγγελιών, εύκολα και αποτελεσματικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνουν μέλη του agroname.com, κάτι το οποίο είναι πολύ εύκολο και εντελώς δωρεάν, και στην συνέχεια να αιτηθούν την άδεια να γίνουν διανομείς, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους. Μόλις η αίτησή τους γίνει δεκτή, θα μπορούν πλέον γρήγορα και εύκολα να αναρτούν την δική τους διανομή και να ξεκινούν να συγκεντρώνουν παραγγελίες.

Κύριος στόχος είναι η συνύπαρξη σε έναν διαδικτυακό χώρο των καταναλωτών και των παραγωγών με αποτέλεσμα την άμεση επικοινωνία και ενημέρωση μεταξύ τους. Σίγουρα οι μεμονωμένες προσπάθειες κάθε περιοχής αποτελούν ένα βασικό και πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων όμως ενωμένοι θα κατορθώσουμε περισσότερα.
Read more

Τι πραγματικά συζητήθηκε στο «Πεντελικόν»

Οι σχέσεις του Γ. Παπανδρέου με τη διεθνή τράπεζαGoldman Sachs ήταν παλαιότερες της ημερομηνίας που άρχισε η πρωθυπουργία του.


Για τον λόγο αυτό η συνάντηση με έναν εκ των δύο επικεφαλής του διεθνή οίκου, του περίφημου Γκάρι Κον, με την παρουσία και του ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του τομέα Ευρώπης της G.S, σχεδόν δημόσια, στο ξενοδοχείο «Πεντελικό», στο Κεφαλάρι, ναι μεν συζητήθηκε στους οικονομικούς κύκλους της Αθήνας, αλλά δεν αιφνιδίασε.

Ήταν δεδομένο ότι η Goldman Sachs γνώριζε πολύ καλά τις ελληνικές υποθέσεις σε σχέση με πολλές άλλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ αλλά και ευρωπαϊκές.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, συμμετείχαν στη συνάντηση οι...

οικονομικοί υπουργοί Γ. Παπακωσταντίνου και Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Εξωτερικών, επίσης της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αλλά με ιδιαίτερες σχέσεις με την Αυστρία και την Γερμανία, Δ. Δρούτσας.

Τίποτα δεν προϊδέαζε στη συνάντηση την κρίση στην οποία θα έμπαινε η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, αλλά και για το «σπιράλ καθόδου» που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα είχε ανάγκη από μεταρρυθμίσεις για να οργανώσει την οικονομία της και να συγκλίνει με τους στόχους της ευρωζώνης, αλλά μέχρι εκεί.

Από την πλευρά της Goldman Sachs, σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πηγές, προτάθηκε ένα σχέδιο που θα διασφάλιζε την Ελλάδα σε επίπεδο δανεισμού και θα της ενίσχυε τους όρους και το πλαίσιο για ξένες επενδύσεις. Η πιο εξωστρεφής από οικονομικής άποψης Ελλάδα ήταν κύριος στόχος και η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας μια πολύ καλή εγγύηση.

Ο κ. Κον πρότεινε μια σειρά από περίπου δέκα deals με ιδιώτες που θα εξασφάλιζαν στην Ελλάδα περίπου 50 δισ. ευρώ δάνεια. Μαζί με όσα είχαν ήδη εξασφαλισθεί από τον επίσημο διεθνή δανεισμό, θα ήταν απολύτως καλυμμένη, για να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση, σε πολύ θετικό κλίμα για την αρνητική διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία, στην αναγκαία ανασυγκρότηση της χώρας.

Τα deals που πρότεινε η Goldman Sachs στηρίζονταν σε δανεισμό, μετοχοποιήσεις, και ιδιαίτερα σε ιδιωτικές τοποθετήσεις (private placement) διεθνών funds.

Η βραδιά έκλεισε πολύ καλά, με καταρχήν συμφωνία, παρά το γεγονός ότι οι γνώσεις του Γ. Παπανδρέου στα χρηματοπιστωτικά του είδους ήταν πολύ περιορισμένες. Η Goldman Sachs σε μια αρχική φάση ήρθε σε επαφή για private placement, με 5 ή 6 funds, με στόχο τα πρώτα 10 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία, πληροφορίες τόσο από τα ίδια αυτά funds, όσο και από άλλες πηγές των διεθνών αγορών, που δεν συμμετείχαν στην όλη συζήτηση, ήθελαν δύο ακόμη διεθνείς τράπεζες, να έχουν «μπει» στο ίδιο παιχνίδι, ενημερωμένες από ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Οι τράπεζες αυτές, σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές ήταν η Morgan Stanley και η Deutsche Bank. Σε τέτοιου τύπου διαδικασίες η εμπιστευτικότητα είναι ένας κανόνας απαράβατος. Η δημοσιότητα και οι ανακοινώσεις ακολουθούν το «κλείσιμο» της όποιας συμφωνίας και σε καμία περίπτωση δεν προηγούνται.

Η Ελλάδα θεωρήθηκε μια αναξιόπιστη χώρα και η όλη διαδικασία ακυρώθηκε. Ποιος έφταιγε γι’ αυτό από την ελληνική πλευρά; Οι υποψίες βαραίνουν τον Γ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος σε γενικές γραμμές ήταν αντίθετος με τη συνεργασία με την Goldman Sachs. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος.

Ειδικά από τη στιγμή, που με εμπλοκή του ίδιου του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν, έγιναν γνωστές οι συζητήσεις που είχε δύο μήνες πριν από την συνάντηση στο «Πεντελικό», ιδιωτικά και απολύτως μυστικά με τον Γ. Παπανδρέου για ένταξη στο ΔΝΤ.

Τον Φεβρουάριο του 2010, όταν οι λύσεις της Goldman Sachs αποτελούσαν πλέον παρελθόν, η Ελλάδα βρισκόταν εκτός αγορών, με το έλλειμμα του 2009 να έχει εκτοξευθεί πάνω από 15% του ΑΕΠ, ανακοινώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο προσέλαβε την Γαλλική τράπεζα Lazard για την αναδιάρθρωση του χρέους της. Την τράπεζα δηλαδή που είχε αναλάβει «εργολαβικά» την υποστήριξη του Στρος Καν για την επικράτησή του στην προεδρία της Γαλλίας, κάτι που δεν θα προκύψει εξαιτίας των σκανδάλων που εν τω μεταξύ προέκυψαν.

Η Goldman Sachs ξαφνικά μετετράπη στον «δράκο» των αγορών και οι αγορές σε κερδοσκόπους, από τους οποίους κινδύνευε η Ελλάδα, παρά την αντίθεση ότι ο στόχος όλων των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης και τα Μνημόνια έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Την επιστροφή στις αγορές…
Μενέλαος Τασιόπουλος



ΠΗΓΗ: Τι πραγματικά συζητήθηκε στο «Πεντελικόν» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/04/blog-post_1355.html#ixzz1rL7gxTD9
Read more

ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ...


Μετά τον Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Περιβάλλοντος, που δήλωσε ότι «δεν καταλαβαίνει τη συζήτηση που μας συγκρίνει με μισθούς Βουλγαρίας», προχτές είχαμε τον Σαχινίδη, τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος - κινούμενος στην πεπατημένη του προεκλογικού ΠΑΣΟΚισμού - ετάχθη κι αυτός κατά της συζήτησης ότι θα μειωθούν (κι άλλο) οι μισθοί των εργαζομένων.

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Καταρχάς δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η ιταμή τους ψηφοθηρία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο εξαχρείωσης ώστε να μας καλούν αφενός να τους... ευγνωμονούμε - και άρα να τους υπερψηφίσουμε - για τις μέχρι τώρα περικοπές, αφετέρου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείοκατάντιας ώστε να εμφανίζουν την (ψευδή) μισο-δήλωση ότι δε θα κάνουν κι άλλες περικοπές (σ.σ.: που θα τις κάνουν) σαν μέγιστη προεκλογική «παροχή» (!) και σαν... υπόσχεση!

Τα όρια της πολιτικής απάτης τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Το δείχνουν τα έως τώρα έργα τους.

Οσο για το πού θα φτάσει η βαλίτσα της έτσι κι αλλιώς δεδομένης πολιτικής απάτης, για το τι άλλο θα κάνουν πέραν όσων έχουν ήδη διαπράξει με τους μισθούς στα 400 ευρώ και την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο, αντί άλλης απόδειξης, ας απαντήσει το μνημόνιό τους:...

1) Στη σελίδα 427 του μνημονίου αναφέρονται όλα όσα... (δε) θα κάνουν και συγκεκριμένα τα εξής:
«Αντικατάσταση» (!!!) των σημερινών μισθών πείνας με τους «καθόλου» μισθούς, όπως θα έχουν επιβληθεί μέχρι τον Ιούλη. Σελίδα 518 του μνημονίου...
*«Τα μέτρα αυτά (σ.σ.: μειώσεις μισθών κ.λπ.) θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»!

Από την επομένη των εκλογών, επομένως, και εφόσον υφαρπάσουν την ψήφο, θα θέσουν σε εφαρμογή ό,τι ακριβώς έχουν ψηφίσει και έχουν καταστήσει «υπέρτατο νόμο» του κράτους τους:

Κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων θα οδηγηθεί σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην αποκλίνει από τον αντίστοιχο των λεηλατημένων από τους καπιταλιστές χωρών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας, της Αλβανίας κ.ο.κ.

2) Στη σελίδα 518 του μνημονίου, κάτω από τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καθορισμού των μισθών», διαβάζουμε:
«Εως το τέλος Ιουλίου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Από την επόμενη των εκλογών, επομένως, και εφόσον υπαρπάσουν την ψήφο, και με καταληκτική ημερομηνία τον ερχόμενο Ιούλη, προχωρούν στην... «αντικατάσταση» (!!!) των μισθών.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι τους σημερινούς μισθούς, που τους πήγαν στα 400 ευρώ, θα τους «αντικαταστήσουν»... προς τα πάνω;

http://ellinikoforoum.blogspot.com

Read more

H κραυγή της νέας γενιάς των εκπαιδευτικών... , του Χρήστου Ηλιόπουλου




Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, καθηγητή Κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη.

H κραυγή της νέας γενιάς των εκπαιδευτικών...




κ. Υπουργέ,

Πρόσφατα μας στείλατε στα σχολεία μια επιστολή, για να μας "σφίξετε" όπως είπατε, "το χέρι" επ' ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων σας. Σας ευχαριστούμε θερμα. Ωστόσο, αυτή υπήρξε και η αφόρμηση σκέψεων και προβληματισμών, που θα ΄θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας.


Πιστεύοντας όπως και πολλοί συνάδελφοί μου στο αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης, έλαβα την απόφαση να μετάσχω στις απαιτητικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, για να διοριστώ. Το αποτέλεσμα υπήρξε θετικό.Παρ' όλα αυτά, η πραγματικότητα που βιώνουμε οι περισσότεροι από εμάς είναι πλέον το λιγότερο "απογοητευτική". Και εκφράζω με όσα γράφω την πλειονότητα των συναδέλφων, Ιδιαίτερα των νεότερων, που έχουμε υποστεί δυσβάστακτες και άδικες μισθολογικές μειώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς αυτή τη στιγμή ασκούμε το ύψιστο λειτούργημα του εκπαιδευτικού μακριά από τα σπίτια μας, αντιμετωπίζοντας υπέρογκα πάγια μηνιαία έξοδα, λαμβάνοντας μισθό - φιλοδώρημα ξεκινώντας από 530 ευρώ...αναλόγως και της όποιας προϋπηρεσίας μας.Πιστεύω ότι δεν εκπλήσσεστε. ΄Αλλωστε η επιστολή σας δείχνει ότι γνωρίζετε σε γενικές γραμμές την κατάσταση. Αλλά την πένα αυτή τη στιγμή κρατεί το χέρι κάποιου, που όχι μόνο γνωρίζει, αλλά και βιώνει αυτήν την κατάσταση μαζί με χιλιάδες συναδέλφους του. Ξέρετε, συχνά η απόσταση ανάμεσα στο "γνωρίζω" και το "βιώνω" είναι η απόσταση της θεωρίας από την πράξη, η οποία συχνά είναι αβυσσαλέα.

Κ. Υπουργέ, οι ΄Ελληνες εκπαιδευτικοί είμαστε υπερήφανοι. Δεν εκλιπαρούμε τον οίκτο κανενός ούτε πτοούμαστε. Απλώς προβληματιζόμαστε για το άδηλο μέλλον. Το μέλλον όχι μόνο το δικό μας αλλά και των μαθητών μας, τους οποίους αγαπάμε και θέλουμε να δούμε να ανοίγουν τα φτερά τους και να γίνονται άρτιες προσωπικότητες. Περισσότερο γράφω αυτήν την επιστολή για να ακούσετε και εσείς τη δική μας "φωνή" και για να μάθει ο ελληνικός λαός κάποιες αλήθειες, οι οποίες συχνά συσκοτίζονται και επικαλύπτονται - μάλλον σκοπίμως - από "διάφορους" που έχουν το ανάλογο συμφέρον, προκειμένου να συντηρείται ο στρεβλός "μύθος" του "ανεπαρκούς", "μίζερου", "οκνηρού", "βολεμένου" εκπαιδευτικού που υπηρετεί στο δημόσιο σχολείο.

Κ. Υπουργέ, αγαπητοί γονείς, καλό θα ήταν να ξέρετε ότι:

- Πολλοί ΄Ελληνες εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να ζουν με λιγότερο από 10 ευρώ τη μέρα. Ναι. Σωστά διαβάσατε. Παρ' όλα αυτά, πολλοι από αυτούς δαπανούν χρήματα από τον πενιχρότατο μισθό τους για να φέρνουν δικό τους χαρτί φωτοτυπίας, καθώς σε πολλά σχολεία οι όποιοι πόροι έχουν "στερέψει". Και αυτό για να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα της διδασκαλίας τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν αυτό που η συνείδησή τους επιτάσσει: το κάλλιστο στους μαθητές τους, οι οποίοι κάθε πρωί τους κοιτάζουν στα μάτια με απορίες, ερωτηματικά και, κάποιες φορές. δόξα τω Θεώ, με αιδήμονα αλλά φανερή ευγνωμοσύνη.

- Πολλοί ΄Ελληνες εκπαιδευτικοί διδάσκουν αμισθί, πέραν του "κανονικού" ωραρίου τους, φτωχά παιδιά που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας έξωθεν φροντιστηριακής υποστήριξης. Αλήθεια, πόσοι το γνωρίζουν αυτό;

- Πολλοί ΄Ελληνες εκπαιδευτικοί κάποιες φορές κυριολεκτικά καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον καθημερινό επιούσιο τους και στην ανάγκη να δαπανήσουν χρήματα δικά τους για να βγάλουν φωτοτυπίες για τους μαθητές τους.



Και όλα αυτά γιατί; Γιατί πιστεύουν στο μέλλον αυτού του τόπου. ΄Ενα μέλλον που, όντως, περνά μέσα από τη μόρφωση και το ναό της που αποκαλείται "σχολείο".

Κ. Υπουργέ,

Οι ΄Ελληνες εκπαιδευτικοί συν τοις άλλοις αισθανόμαστε π ρ ο δ ο μ έ ν ο ι. Ιδιαίτερα, όταν πληροφορούμαστε ότι το ενιαίο μισθολόγιο είναι κάθε άλλο παρά ενιαίο... Κατά το δόγμα του "όλοι είμαστε ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους"... Δεν είναι δυνατό υπάλληλος στο δήμο, καταλαβών τη θέση του στο δημόσιο με "αδιαφανείς" διαδικασίες κατά το παρελθόν, να αμείβεται με μισθό διπλάσιο σχεδόν συγκριτικά με ένα νεοδιορισθέντα εκπαιδευτικό, ο οποίος εισήχθη στο δημόσιο α ξ ι ο κ ρ α τ ι κ ό τ α τ α! Δεν είναι δυνατό χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοι να είναι αυτή τη στιγμή επι ξύλου κρεμάμενοι, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πια νέων διορισμών, όταν σε άλλες υπηρεσίες γίνονται, ακόμα και τώρα, αθρόες προσλήψεις μέσω "υπόγειων διαδρομών". Και πού; Στην εκπαίδευση που, αποδεδειγμένα, έχει τεράστιες ανάγκες, εφόσον θέλουμε να συνεχίσουμε ως κοινωνία να απολαύουμε εκπαίδευσης που θα πληροί τους απαραίτητους για μια¨"πολιτισμένη", "ευρωπαϊκή" χώρα όρους. Δεν είναι δυνατό να πιστέψουμε ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", όταν αποδεδειγμένα "λεφτά υπάρχουν" αλλά όχι για την εκπαίδευση... Και είναι φανερό αυτό, διότι και εμείς γνωρίζουμε και εσείς ότι "πακτωλοί" χρημάτων δαπανώνται, ακόμα και τώρα, για να συντηρούνται "στρατοί" κομματικών παρατρεχάμενων, από κάποιους σαν εκείνον που ανερυθρίαστα αποκάλεσε "κοπρίτες" τους δημόσιους υπαλλήλους και "αντιπαραγωγικούς" τους αξιωματικούς μας. Αλλά ας μη φύγουμε από το θέμα...

Το ζήτημα, κ. Υπουργέ, είναι για πόσο ακόμη όλοι εμείς οι φιλότιμοι διάκονοι της εκπαίδευσης θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε στην τάξη με θετική ψυχική προδιάθεση. Πώς θα επιτευχθεί η περιλάλητη και πολυπόθητη αναβάθμιση της εκπαίδευσης, που επαγγέλλεστε, όταν μια από τις βασικότερες παραμέτρους στις οποίες αυτή εδράζεται,ο "μαχόμενος" εκπαιδευτικός, αισθάνεται ότι δεν εισακούεται; Πώς θα εξακολουθήσει να είναι "μαχόμενος", όταν διαρκώς τον αποδυναμώνουμε και του αφαιρούμε το όποιο κίνητρο να βελτιώνεται και να βελτιώνει; Πώς θα εξακολουθήσει "να είναι Ποιητής και τα βιβλία σαν κρίνα", όπως επιτάσσει ο λόγος του ποιητή, όταν ξέρει ότι, όσο και αν προσπαθεί και μοχθεί, αν η"μνημονιακή λαίλαπα" το επιβάλλει, κινδυνεύει να εκπαραθυρωθεί από την εκπαίδευση, με τη μορφή της "εφεδρείας" ή και της απόλυσης... Πόσο ασφαλής, κύριε Υπουργέ, αισθάνεται ο ΄Ελληνας εκπαιδευτικός και για ποια αναβάθμιση της εκπαίδευσης ομιλούμε, σε μια ζοφερή πραγματικότητα που ο μόνος νόμος που εφαρμόζεται είναι η δεσποτεία των αριθμών, η αναισχυντία και ασυδοσία των "αγορών" και που όλα υπολογίζονται με "βάση την τιμή και όχι την αξία τους".

Για όλους τους παραπάνω λόγους, μιλώντας με τη φωνή της συνείδησής μας, κ. Υπουργέ:

Θα είμαστε δίπλα σε αυτόν που θα αναλάβει υπεύθυνα να οδηγήσει την ελληνική εκπαίδευση σε στέρεο έδαφος και θα αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται τη ρήση "πρώτα ο μαθητής" αποκαθιστώντας συνολικά τον εκπαιδευτικό . Δυσαρεστημένος και ανασφαλής εκπαιδευτικός σημαίνει υπολειτουργούν σχολείο και, επομένως, μαθητής που δεν εισπράττει - κακά τα ψέματα - από αυτό εκείνο που αξίζει.

Θα είμαστε δίπλα σε αυτόν που θα εργαστεί με συνέπεια προκειμένου να σχολεία να γίνουν αυτό που θα έπρεπε να είναι: κέντρα πολιτισμού!

Θα είμαστε όμως απέναντι σε αυτόν που προκλητικά θα αγνοεί και θα επιδιώκει σκοπίμως να απαξιώνει ποικιλοτρόπως το ελληνικό σχολείο και τον ΄Ελληνα εκπαιδευτικό, προκειμένου ίσως να δικαιολογήσει τη μισθολογική καταβαράθρωσή του και την εν γένει υποχρηματοδότηση της Παιδείας με διάφορες προφάσεις...(βλ. ικανοποίηση των όρων του μνημονίου...) Πιστεύουμε ότι εσείς ανήκετε στις δύο πρώτες κατηγορίες, γιατί είστε και εσείς "δάσκαλος" και ακούτε εδώ και σαράντα χρόνια τον παλμό της εκπαιδευτικής κοινότητας και της μαθητιώσας νεολαίας.
Κ. Υπουργέ,

Ο γράφων είναι ένας απ' τους πολλούς εκπαιδευτικούς αυτής της "όμορφης και παράξενης πατρίδας" που πιστεύει στην ανιδιοτελή προσφορά. Πιστεύει ότι το "δασκαλίκι" είναι λειτούργημα θεμελιωμένο πάνω στο πνεύμα της φιλαλληλίας και, ενίοτε, της αυτοθυσίας. Δε λατρεύει, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, το Μαμωνά ούτε προτάσσει το κέρδος. Αλλά με βαθύτατη θλίψη συνειδητοποιεί ότι η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Παιδείας ολισθαίνει επικίνδυνα, όσο εξακολουθεί να αγνοεί τον "παράγοντα" δάσκαλο και τις ανάγκες του, ο οποίος οδεύει πλέον πλησίστιος προς την πλήρη απαξίωση και εξαθλίωση.

Με εκτίμηση
Χρήστος Ηλιόπουλος, εκπαιδευτικός
Ιεράπετρα Κρήτης


Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Μ Ε! Δ Ε Ν Υ Π Ο Κ Υ Π Τ Ο Υ Μ Ε! Δ Ι Π Λ Α Σ Τ Ο Μ Α Θ Η Τ Η
Υ.γ Ο γράφων δεν ανήκει ούτε είναι συνοδοιπόρος πολιτικών παρατάξεων. Είναι ένας αγωνιών ΄Ελληνας εκπαιδευτικός, με μόνη επιθυμία να προσφέρει στην κοινωνία και να ζει με αξιοπρέπεια.
Read more

•Υπουργείο Παιδείας: Διάταξη σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διάταξη σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας

Διάταξη σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις»

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνει διάταξη του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την οποία προβλέπεται τετράμηνη παράταση για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων αξιολόγησης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ενημερώθηκε ότι βάσει προηγούμενης διάταξης (ν. Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι την 4η Μαΐου. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα και δεν προσιδιάζουν με αυτά των υπόλοιπων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα ενώ για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο και τέθηκε στις συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τις Ομοσπονδίες, χρειάζεται να υπάρξει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς.

Ως εκ τούτου, ο υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης ζήτησε και έλαβε τετράμηνη παράταση, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος .

Η τροποποιηθείσα διάταξη έχει ως εξής:

β) Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και τα κριτήρια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και η βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης. Το προεδρικό διάταγμα εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/2011.
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=61583
Read more

Γιατί το «Μνημόνιο» καταλύει το Σύνταγμα;

του Ελευθέριου Δικαίου

Οι πρόγονοί μας από την Άλωση της Πόλης έως το 1821, αλλά και ύστερα μέχρι και την Μεταπολίτευση δεν θυσίασαν την ψυχή και το αίμα τους για την Ελλάδα, για να παραδοθεί σήμερα η ανεξαρτησία της χώρας μας σε αλλότριες δυνάμεις. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία ο ελληνικός λαός στενάζει και πάλι, υποτελής κάτω από τον ζυγό μίας επικυριαρχίας νέου τύπου μίας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας. Μίας επικυριαρχίας που δεν επιβλήθηκε αυτή τη φορά με πόλεμο στα πεδία των μαχών, αλλά με ενορχηστρωμένες αποφάσεις που ελήφθησαν ερήμην του λαού από τα ιερατεία των πολιτικοοικονομικά ισχυρών του πλανήτη και βέβαια με την σύμπραξη Κυβερνήσεων που πρόθυμα συνεργάστηκαν και συνεργάζονται μαζί τους.

Πρόκειται για τη νέα μορφή ενός εξελιγμένου οικονομικού, ηθικοπονευματικού πολέμου, που αποβλέπει πρωτίστως στην ταπείνωση της συνείδησης και της υπερηφάνειας του ελληνικού λαού και όποιου λαού, αλλά και όποιου προσώπου δύναται να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους. Βασική προϋπόθεση για να υποταγεί ο λαός σε αυτόν τον παραλογισμό αποτελεί η στρέβλωση της εθνικής παιδείας, ο ακρωτηριασμός της ιστορικής μνήμης και της κοινής λογικής, η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής (π.χ. με την κυβερνητική ασυδοσία στα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα), η αποστράγγιση ει δυνατόν κάθε ικμάδας ηθικής και πνευματικής αντίστασής του. Η συντονισμένη οικονομική εξαθλίωση του λαού με μέτρα που συρρικνώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα πλήττοντας στοχευμένα κυρίως τους αδύναμους κρίκους της κοινωνίας, η συστηματική καλλιέργεια καταστροφολογικής προπαγάνδας με διαρκή αναπαραγωγή ψευτοδιλημμάτων που αληθοφανώς αποκλείουν κάθε εναλλακτική επιλογή άσκησης πολιτικής που δεν συνάδει με τη μνημονιακή λογική, αποσκοπούν στο να κάμψουν το φρόνημα και τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού απέναντι στις πολιτικές που η Τρόικα και οι συνεργοί της αυθαίρετα επιθυμούν να επιβάλλουν στη χώρα.

Από θεσμική άποψη, όπως παράδεχεται σημαντική μερίδα διακεκριμένων επιστημόνων της Ελλάδας και του εξωτερικού από ολόκληρο το φάσμα της επιστήμης, οι μνημονιακές συμφωνίες και το μείγμα πολιτικών που επιτάσσουν, υπό τις δεδομένες συνθήκες, όχι μόνο είναι ακατάλληλες στο να επιλύσουν τη δημοσιονομική κρίση της χώρας, αλλά αντίθετα συντελούν στο βάθεμα της κρίσης, ενώ παράλληλα θίγουν ανεπίτρεπτα τους ακρογωνιαίους λίθους του δημοκρατικού πολιτεύματος. Υπό τις συνθήκες αυτές, εύλογα γίνεται λόγος για κατάλυση του Συντάγματος.

Η κατάλυση του Συντάγματος μέσω των συμφωνιών των «Μνημονίων» μπορεί να θεμελιωθεί για τρεις βασικούς λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και επιμέρους λόγοι:

Πρώτον, διότι με τη σύναψη και εφαρμογή των συμφωνιών των «Μνημονίων» θίγεται ανεπίτρεπτα ο πυρήνας της λαϊκής κυριαρχίας, ως θεμελίου του πολιτεύματος (άρθρο 1 παρ. 2, 3 Σ).

Δεύτερον, διότι οι διατάξεις του «Μνημονίου» θίγουν την αυτοτέλεια της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, όπως αυτή κατοχυρώνεται από ένα πλέγμα συνταγματικών διατάξεων (ιδίως το άρθρο 1 παρ. 3 Σ, το άρθρο 26 παρ. 1 Σ και το άρθρο 60 παρ. 1 Σ).

Τρίτον, διότι τα μέτρα του «Μνημονίου» περιορίζουν ανεπίτρεπτα την εθνική κυριαρχία, καθώς δεν φαίνεται να τηρούνται οι συνταγματικές προϋποθέσεις που εγγυώνται τη νομιμότητα αυτών των περιορισμών, όπως τουλάχιστον ορίζονται στα άρθρα 28 παρ. 2 και 3 Σ. Εφόσον δε αυτοί οι ισχυρισμοί που θεμελιώνουν την αντισυνταγματικότητα του «Μνημονίου είναι βάσιμοι, οι σχετικές εφαρμοστικές διατάξεις θα πρέπει να θεωρούνται ανίσχυρες.

Κατ’ αρχήν, η προσβολή της λαϊκής κυριαρχίας συνίσταται κυρίως στο γεγονός, ότι ο ελληνικός λαός ουδέποτε έδωσε δημοκρατική εντολή στη σημερινή Βουλή και κατ’ επέκταση στις Κυβέρνησεις που σχηματίστηκαν μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, να σύρουν το ελληνικό κράτος στη συνομολόγηση των επίμαχων μνημονιακών συμφωνιών, που δεσμεύουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό για άγνωστο χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα. Ο ελληνικός λαός ουδέποτε ερωτήθηκε ελεύθερα και δημοκρατικά, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, αν συμφωνεί με το περιεχόμενο και τις συνέπειες των μνημονιακών προγραμμάτων που υποτίθεται ότι υποχρεώνεται να υλοποιήσει. Φαίνεται συνεπώς ότι τα μνημονιακά προγράμματα που καλούνται να εφαρμοστούν στην Ελλάδα είναι προϊόντα έξωθεν αποφάσεων, στη λήψη και τη συνδιαμόρφωση των οποίων ο ελληνικός λαός ουδέποτε συμμετείχε, κατά τις διαδικασίες που το Σύνταγμα προσδιορίζει.

Το γεγονός δε, ότι η παρούσα κυβερνώσα πολιτική ηγεσία, υπό την αφόρητη πίεση των δανειστών και εταίρων της χώρας, έχει (προ)δεσμευτεί να εφαρμόσει και μετά τις επικείμενες εκλογές τη συγκεκριμένη μνημονιακή πολιτική αποτελεί ευθέως εμπαιγμό του πολιτεύματος και των αρχών της λαϊκής και κρατικής κυριαρχίας.

Υπό το πρίσμα αυτό, στις επικείμενες εκλογές ο ελληνικός λαός καλείται στην πραγματικότητα είτε να συνταχθεί με το πολιτικό πρόγραμμα που επιβάλλει η Τρόικα είτε να πει ΟΧΙ σε αυτό, επιχειρώντας όμως με νηφαλιότητα να επιλέξει την καλύτερη δυνατή εναλλακτική, που θα εγγυάται με συνέπεια και στο μέτρο του εφικτού την ανάκαμψη και ανάκτηση της κυριαρχίας και αξιοπιστίας της χώρας, αλλά και της χαμένης αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού .

Πέραν τούτου, το σύστημα του «Μνημονίου» παραβιάζει την αυτοτέλεια της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Αυτό συμβαίνει, διότι στην πράξη ο σχεδιασμός, η θέσπιση, η εφαρμογή και η εποπτεία βασικών νομοθετικών και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων σε κρίσιμους δημόσιους τομείς (π.χ. σε τομείς που σχετίζονται με την άσκηση της οικονομικής, της δημοσιονομικής πολιτικής, την εκποίηση και αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού κράτους, την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και σε τομείς που άπτονται θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως η αξία του ανθρώπου, η υγεία, η εργασία, η κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση), προέρχεται πλέον σε μεγάλο βαθμό από τα όργανα των δανειστών της χώρας ή τουλάχιστον συντελείται καθ’ υπαγόρευση αυτών. Είναι ενδεικτικό, ότι η πρώτη σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης ύψους 110 δισ. ευρώ της 08.05.2010, με την οποία σφραγίστηκε η είσοδος της Ελλάδας στο καθεστώς του «Μνημονίου», εφαρμόζεται εδώ και σχεδόν δύο έτη, δίχως να έχει καν τεθεί σε ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά παραβίαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας.

Με βάση όμως το ελληνικό Σύνταγμα (άρθρα 1 παρ. 3, 26 παρ. 1,2, 60 παρ. 1 και 110) προκύπτει, ότι το δικαίωμα άσκησης της δημόσιας πολιτικής από τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους (Βουλή, Κυβέρνηση, Πρόεδρο της Δημοκρατίας) πρέπει να γίνεται ελεύθερα κατά τρόπο ανεξάρτητο και μη υποκείμενο σε οποιαδήποτε νομική ή ακόμη και ηθική δέσμευση έναντι τρίτων. Τα δε πρόσωπα που ασκούν αυτές τις εξουσίες θεωρείται, με βάση το Σύνταγμα, ότι θα πρέπει να δρουν ελεύθερα και κατά συνείδηση. Επειδή όμως οι παραπάνω επιταγές δεν τηρούνται υπό το παρόν καθεστώς, όπου η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία σε μεγάλο βαθμό έχει καταστεί έρμαιο έξωθεν και έσωθεν αφόρητων πιέσεων και εκβιασμών, μπορεί να τεκμηριωθεί ότι η επιβολή των μνημονιακών συμφωνιών θίγουν ουσιωδώς τον σκληρό πυρήνα της συντεταγμένης λειτουργίας της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας.

Ακόμη, σε συνάφεια με τα προηγούμενα, το ελληνικό κράτος προβαίνει σε ανεπίτρεπτους περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής του κυριαρχίας. Τούτο συμβαίνει όμως χωρίς να συντρέχουν σωρευτικά όλες οι απαιτούμενες συνταγματικές προϋποθέσεις που διασφαλίζουν τη νομιμότητα αυτών των ενεργειών. Συγκεκριμένα, υπό το καθεστώς του λεγόμενου «Μνημονιακού Παρασυντάγματος», μπορεί να συναχθεί ότι η Ελλάδα δεν προβαίνει πλέον ελεύθερα με δική της θέληση σε περιορισμούς της εθνικής της κυριαρχίας.

Τα πράγματα δείχνουν, ότι οι εν λόγω περιορισμοί αποτελούν προϊόν εκβιασμού σε βαρος της χώρας από την πλευρά των δανειστών και των αγορών. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς ενδεικτικά τις πιέσεις και απειλές που εκτόξευσαν στα τέλη Οκτωβρίου του 2011 ισχυροί Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της χώρας απέναντι στο, έστω και μακρινό, ενδεχόμενο να τεθεί σε δημοψήφισμα η επικείμενη νέα δανειακή σύμβαση. Αντιδράσεις που αποτέλεσαν το έναυσμα της «ηρωικής» αποχώρησης της Κυβέρνησης Γ. Α. Παπανδρέου από την εξουσία, αλλά και της ως εκ «δια μαγείας» αιφνιδιαστικής εγκατάλειψης της αντιμνημονιακής ρητορείας της αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Α. Σαμαρά, ώστε έκτοτε να προσδεθεί υπάκουα στο άρμα της πολιτικής των «Μνημονίων». Οι έξωθεν αυτές επεμβάσεις οδήγησαν τελικά κατά παράδοξο και τυπικά συνταγματικά αμφισβητούμενο τρόπο στον σχηματισμό συγκυβέρνησης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ – και το ΛΑΟΣ που αργότερα αποχώρησε -, υπό την πρωθυπουργία του Λ. Παπαδήμου.

Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, κατά τη γνώμη πολλών, δεν εντοπίζονται στα σχετικά υποστηρικτικά έγγραφα των «Μνημονίων» στοιχειώδη τεκμήρια που να πιστοποιούν σωρευτικά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα μνημονιακά μέτρα υπαγορεύονται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγουν τα δικαιώματα τoυ ανθρώπoυ και τις βάσεις τoυ δημoκρατικoύ πoλιτεύματoς και λαμβάνονται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τoν όρo της αμoιβαιότητας, όπως δηλαδή στις συγκεκριμένες περιπτώσεις επιτάσσει το ελληνικό Σύνταγμα (άρθρα 28 παρ. 2,3). Η αμείλικτη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα έως τώρα δεν επιβεβαιώνει τη σωρευτική εκπλήρωση των παραπάνω συνταγματικών προϋποθέσεων.

Όσο όμως η πολιτική ηγεσία του τόπου (Κυβέρνηση, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση) υποτάσσεται δουλικά στη βούληση των εγχώριων δανειστών, όσο δεν ανθίσταται με ενότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στην κατάλυση του Συντάγματος και στον εξευτελισμό του κράτους και του λαού, όσο ο λαός παραμένει παθητικά σε σύγχυση, άβουλο έρμαιο της κατευθυνόμενης καταθλιπτικής προπαγάνδας που καλλιεργεί και διασπείρει το επικυρίαρχο σύστημα, τόσο η αρρώστια της κρίσης θα διευρύνεται, στο μέτρο που τα απομεινάρια του σημερινού κράτους και κυρίως εμείς οι πολίτες του επιτρέπουμε να δρα ανεξέλεγκτα.

Ας μη λησμονείται εξάλλου, ότι κάθε πολίτης αποτελεί κατά το Σύνταγμα θεματοφύλακας της έννομης τάξης και του Συντάγματος: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.» (άρθρο 120 παρ. 4 Σ). Αρκεί βέβαια ο Έλληνας πολίτης να διαθέτει το ηθικοπνευματικό ανάστημα να αντισταθεί δημοκρατικά από τη θέση που έχει ταχθεί, όσο ασήμαντη και αν αυτή μπορεί να φαίνεται, αρκεί να έχει τη βούληση να μην παραδώσει τα όπλα στο νέο καθεστώς υποτέλειας.

Read more

Για γενική σύρραξη από τον Καύκασο μέχρι τον Κόλπο ετοιμάζεται η Ρωσία το καλοκαίρι


Έτοιμα σχέδια που «περιλαμβάνουν τη Γεωργία» έχουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση ισραηλινής και αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο ημιεπίσημο πρακτορείο Interfax.

Το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «εκτιμά» πως η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν το ρωσικό επιτελείο θεωρεί την αμερικανική εμπλοκή ως αναπόφευκτη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποκαλυφθεί πως οι οικογένειες των Ρώσων στρατιωτικών που υπηρετούν σε στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία αποχώρησαν από τη χώρα ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί μετακινήθηκαν από την πρωτεύουσα της χώρας Yerevan βορειότερα στο Gumri που βρίσκεται εγγύτερα στα σύνορα με τη Γεωργία και την Τουρκία.

Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Αρμενία όμως έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την ένοπλη σύρραξη στη Νότια Οσσετία το 2008. Σε αντίποινα το καθεστώς της Γεωργίας διέκοψε κάθε ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων εκεί με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις στην Αρμενία να ανεφοδιάζονται μέσω αέρος αλλά κυριότερα από το Ιράν μέσω της διασυνοριακής γραμμής Ιράν-Αρμενίας. Στην περίπτωση όμως επίθεσης στο Ιράν τα σύνορα αυτά θα κλείσουν αφήνοντας τα ρωσικά στρατεύματα χωρίς οδό ανεφοδιασμού.

Έτσι και σύμφωνα με τον στρατηγό Yury Netkachev πρώην υπαρχηγό των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερκαυκασία «πιθανώς θα καταστεί αναγκαία μια κίνηση εκ μέρους της Ρωσίας έτσι ώστε να διαρραγεί ο αποκλεισμός που έχει επιβάλλει η Γεωργία στις ρωσικές δυνάμεις. Και ένα τέτοιο γεγονός θα γίνει δυνατό με τη δημιουργία διαδρόμων ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Αρμενία μέσω Γεωργίας, ακόμη και αν αυτός πρέπει να προχωρήσει μέσα από την Τυφλίδα».

Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Kavkaz-2012 που ετοιμάζει η Ρωσία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των μέσων και του προσωπικού έχει ξεκινήσει κυρίως λόγω του ευμετάβλητου γεωστρατηγικού κλίματος στην περιοχή εξαιτίας της επαπειλούμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.

Νέα συστήματα και εξοπλισμός επικοινωνιών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα στόχευσης από το ρωσικό δορυφορικό σύστημα GLONASS έχει εγκατασταθεί στην περιοχή που θα εξελιχθεί η άσκηση (Νότιος Καύκασος).

Η ρωσική Αεροπορία του νότιου στρατιωτικού συγκροτήματος (ΝΣΣ) έχουν επανεξοπλιστεί πλήρως στο 100% της δύναμής τους με νέα μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη άσκηση Kavkaz-2008 οι ασκήσεις αυτές επέτρεψαν στο ρωσικό Στρατό να αναπτύξει μυστικά δυνάμεις στην περιοχή –κάτω από την κάλυψη της άσκησης- δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην εμπλοκή με τη Γεωργία.

Οι πολεμικές προετοιμασίας της Μόσχας πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Οι πρώτοι 1.300 ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στο ΝΣΣ στις 16 Ιανουαρίου.
Μονάδες στην Απχαζία, την Οσσετία, την Τσετσενία και το Βόλβογκραντ έχουν επανεξοπλιστεί με άρματα T-90A και T-72BM.


Οι ίδιες μονάδες έχουν παραλάβει τουλάχιστον 7000 βαρέα όπλα πεζικού.

Οι Ρώσοι επιτελείς θεωρούν πως εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στρατιωτικά στο Ιράν, θα αναπτύξουν δυνάμεις στη σύμμαχό τους Γεωργία καθώς και πολεμικά σκάφη στην Κασπία με ενδεχόμενη βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν.

Έτσι οι δυνάμεις του ΝΣΣ έχουν εξοπλιστεί τουλάχιστον με 20 νέα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Tornado-G MRLS προς αντικατάσταση των παλαιότερων Grad MRLS.

SMD units have received 20 new Tornado-G MRLS launchers (first procured in 2012) to replace the aging Grad MRLS. The Grad was massively used by the Russian troops against the Georgians in 2008. Οι νέοι αυτοί πύραυλοι των 122 χλστ. έχουν καλύτερη ακρίβεια και εμβέλεια που φτάνει τα 100 χλμ.

Ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας (VDV) στρατηγός Vladimir Shamanov ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Αρμενία θα ενισχυθούν με νέες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, για την διενέργεια αεραποβάσεων.

Στις 28 περασμένου Ιανουάριο ο διοικητής της 58ης Στρατιάς –ο σχηματισμός ο οποίος ηγήθηκε της στρατιωτικής επέμβασης στην Οσσετία το 2008- στρατηγός Andrei Gurulev ανακοίνωσε «Οι στρατιωτικές δυνάμεις της πρώτης γραμμής οι οποίες φροντίζουν για την διατήρηση της ειρήνης έχουν επανεξοπλιστεί στο 60% της δύναμής τους».

Κατά την πρόσφατη την επιθεώρηση μονάδων του ΝΣΣ από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Anatoly Serdyukov ανακοινώθηκε ότι ειδικές δυνάμεις του ρωσικού θα αναπτυχθούν στην Σταυρούπολη και το Kislovodsk.

Αν και οι επερχόμενες εκλογές στη Γεωργία τον Οκτώβριο, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Ρωσία να δει τον πρόεδρο της χώρας και πιστό – όσο και γραφικό- σύμμαχο των ΗΠΑ Mikheil Saakashvili να χάνει έναντι του Bidzina Ivanishvili –ο οποίος θεωρείται σύμμαχος της Μόσχας- εντούτοις οι εξελίξεις στην περιοχή με το Ιράν είναι πιο επείγουσες.

Έτσι ο στόχος των Ρώσων επιτελών είναι σαφής σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν: Επέμβαση στην περιοχή ώστε να εμποδίσει τα αμερικανικά στρατεύματα να αναπτυχθούν σε βάσεις στην Υπερκαυκασία, να ενωθούν οι δυνάμεις του ΝΣΣ με αυτές που βρίσκονται στην Αρμενία –μέσω Γεωργίας- και να θέσουν στην κατοχή τους το νότιο ενεργειακό αγωγό του Καυκάσου μέσω του οποίου φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν και άλλες δημοκρατίες της Κασπίας να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το μήνυμα πάντως που εκπέμπει η ρωσική στρατιωτική ηγεσία σε Αμερικανούς είναι: "Εάν θέλετε να επιτεθείτε στο Ιράν, επιτεθείτε, σε αυτή την περίπτωση όμως εμείς θα καταλάβουμε τη Γεωργία".



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38555&Itemid=139
Read more

Κουράγιο Πέτρο…

Read more

Metron Analysis: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ 13,4% ΠΑΣΟΚ 9,7%, Αναποφάσιστοι 16,2% PD F

Metron Analysis: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ 13,4% ΠΑΣΟΚ 9,7%, Αναποφάσιστοι 16,2% [PDF]
Ανοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, σημαντική άνοδο των αναποφάσιστων και πτώση του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής αριστεράς καταγράφει το νέο κύμα της δημοσκόπησης Crisis Monitor που διενεργεί ανά δεκαπενθήμερο η εταιρεία Metron Analysis.
Σύμφωνα, με τη μέτρηση που έγινε χθες και προχθές σε πανελλαδικό δείγμα 1.201 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μείωση των ποσοστών του κατά 2,5% σε σχέση με την καταγραφή που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, λιγές ημέρες μετά την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει αύξηση ποσοστού κατά 0,7% από το 12,7 στο 13,4%.
Οι τρίτοι της προηγούμενης μέτρησης με 8% Ανεξάρτητοι Ελληνες γίνονται τέταρτοι με 6,9%. Η Δημοκρατική Αριστερά πέφτει από το 7,8 στο 5,8%, το ΚΚΕ από το 7,2 πέφτει στο 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 6,6 ανεβαίνει στο 7,4%, η Χρυσή Αυγή από το 3,8 πέφτει στο 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι ανεβαίνουν από το 2,1% στο 2,9%.
Ο ΛΑΟΣ από το 2,1 πέφτει ακόμη περισσότερο στο 1,9% ενώ εντυπωσιακή είναι αύξηση όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι από το 11,5 στο 16,2%.
Μετά τις αναγωγές των ποσοστών τα κόμματα εμφανίζουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ: 20,8%
ΠΑΣΟΚ: 15%
ΣΥΡΙΖΑ: 11,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 10,6%
ΚΚΕ: 10,5%
Δημοκρατική Αριστερά: 9%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
Οικολόγοι: 4,6%
ΛΑΟΣ: 3%
Ολη η έρευνα της Metron Analysis ΕΔΩ
http://www.iefimerida.gr/news/45078/metron-analysis-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%88%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B4-134-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-97-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9-162

http://olympia.gr/2012/04/06/metron-analysis-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%88%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%bd%ce%b4-134-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-97-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%ac/
Read more

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑ;

Πάσχα δεν είναι το αρνί, δεν είναι το κόκκινο αυγό, δεν είναι το τσουρέκι, δεν είναι η λαμπάδα, δεν είναι τα καινούρια ρούχα, δεν είναι η παρουσία μας στην Εκκλησία δέκα λεπτά πριν το «Χριστός Ανέστη» και ένα λεπτό μετά. Πάσχα δεν είναι η λατρεία του φαγητού, το πανηγύρι, ο χορός και το ποτό. Πάσχα δεν είναι οι σούβλες στο δρόμο, δεν είναι η ανταλλαγή ευχών, δεν είναι η επιστροφή στο χωριό. Ή, τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτά.
Πάσχα είναι πάνω απ’ όλα η γεύση της Βασιλείας του Θεού, η φωνή του Ουρανού που έρχεται μέσα μας, όταν μεταλαμβάνουμε στην Θεία Λειτουργία. Τότε η ψυχή μας, έστω και για λίγο, μεταμορφώνεται, ηρεμεί, νιώθει κάτι Από την συγγνώμη και την αγάπη που ανατέλλει μέσα από τον Τάφο. Τότε, νιώθουμε πως μ’ όλο τον κόσμο είμαστε αδέλφια, γιατί μετέχουμε του κοινού ποτηριού της Ζωής. Πάσχα είναι η αλλαγή της ζωής μας, η ανάσταση μας από τα πάθη και τις κακίες που μας δέρνουν. Δεν αξίζει να λέμε ότι ήρθε το Πάσχα κι εμείς δεν είμαστε συμφιλιωμένοι με το Θεό, το συνάνθρωπο, το γείτονα, τον εαυτό μας, ότι δεν νιώθουμε πιο ελεύθεροι από τα δεσμά της κακίας και του θανάτου. Πάσχα άλλωστε είναι η συντριβή του έσχατου εχθρού της ανθρώπινης φύσης, που είναι ο θάνατος: Θανάτω θάνατον πατήσας…
Πάσχα είναι η αφορμή για ενότητα, ενότητα μεταξύ των λαών και των κοινωνιών. Δεν γίνεται να λέμε ότι γιορτάζουμε την Ανάσταση και ο πόλεμος και η διχόνοια κυριαρχεί στις ψυχές μας. Δεν γίνεται να λέμε ότι πιστεύουμε στα μηνύματα του Χριστού και να επικαλούμαστε αυτή την ιδιότητα μας και να συντρίβουμε λαούς, υπολήψεις, συνειδήσεις, συνανθρώπους, πλησίον, αδελφούς μας. Δεν γίνεται να κάνουμε Πάσχα με κακία για τους άλλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, ό,τι κι αν μας έχουν κάνει!
πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_07.html#more
Read more

Θα τον ξεχάσεις

Θα τον ξεχάσεις, σου λέω. Θα τον ξεχάσεις μέσα στο άγχος και την πολυφωνία των επερχόμενων εκλογών. Θα τον ξεχάσεις, γιατί δεν έβλεπες το πρόσωπό του χιλιάδες ώρες σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών. Θα τον ξεχάσεις, γιατί δεν ήταν πολυγραφότατος , ούτε λαλίστατος, ούτε δημοφιλής...
. Στο δέκατο του δευτερολέπτου που πέρασε η σφαίρα μέσα από ένα μυαλό που είχε την ατυχία να ονειρεύεται θα τον αφήσεις στην μνήμη σου και θα τον φέρνεις στη θύμηση σου, όταν θα έχεις την συνηθισμένη στιγμιαία τσατίλα, σαν εκείνον που στήθηκε απέναντι από τα γραβατοδεμένα καθίκια της δημοκρατίας φτύνοντάς τα με το αίμα του. Θα τον ξεχάσεις γιατί δεν έχεις την ψυχική αντοχή να τον θυμάσαι. Τον έχεις ξεχάσει ήδη αφού το σιδερόφραχτο κάστρο της δημοκτατορίας είναι ακόμα στην θέση του και τα πολιτικόμουτρα κάνουν τα πλάνα του προεκλογικού τους αγώνα αποδεικνύοντας ότι ούτε τον θάνατο στην πόρτα τους δεν φοβούνται. Η σφαίρα ήδη έχει γίνει μπίλια που την παίζουν «αριστεροί» και δεξιοί στην προεκλογική τους ρουλέτα, και δεν έγινε βόμβα, όπως ήλπιζες, στα θεμέλια αυτού του τεράστιου κρεοπωλείου ζωντανών ακόμα ψυχών. Τον έχεις ήδη ξεχάσει γιατί τον έχεις κάνει ήδη μελό. Τον έχεις μετουσιώσει σε αφορμή να δακρύζουν τα μάτια σου και όχι να οργίζεται η καρδιά σου. Καρφώνεις σημειώματα αντίστασης στο δέντρο που έπεσε και δεν γίνεσαι εσύ το καρφί να τρυπήσει το λαρύγγι του ηθικού αυτουργού. Του πας λουλούδια και στεφάνια και περιμένεις την κηδεία του να κάνεις ακόμα μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας αντί ήδη να ράβεις τα σάβανα αυτών που σου έχουν πάρει τα μέτρα για την δική σου αόρατη κάσα. Τον ξέχασες πριν καλά-καλά τον θυμηθείς. Δεν πρόλαβε να γίνει το ήσυχο ουρλιαχτό του λόγος πολιτικός να αδράξεις το όπλο, να πλέξεις κρεμάλες, να στήσεις στον τοίχο προδότες, να εκδικηθείς για Αυτόν που αρνήθηκε να ξεχάσει ότι το μόνο που δεν σκοτώνει, καμία ορατή και αόρατη σφαίρα, είναι η -για όλους εμάς- ξεχασμένη αξιοπρέπεια.

πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_7331.html
Read more

Ετοιμάζεται, εντός και εκτός της χώρας, με επιμέλεια, η διακυβέρνηση της χώρας με «αρίστους» και πρόθυμους να ολοκληρώσουν τις πολιτικές της καταστροφής...


Οι εκλογές, η αποσταθεροποίηση και οι δεσμεύσεις
Πηγαίνοντας προς τις εκλογές κάποιες «κουβέντες» αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτουν μύχιους πόθους ή κρυφούς σχεδιασμούς. Τις δημοσκοπήσεις, προφανώς, τις διαβάζουν όλοι. Και οι εντός και οι εκτός της χώρας ενδιαφερόμενοι...
Ακούσαμε λοιπόν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σ. Βαλυράκη να προβλέπει (εκτιμά) ότι η προσφυγή στις κάλπες θα «οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση», Ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ είπε συγκεκριμένα ότι «την ώρα που οι κοινωνικές αντοχές της χώρας εξαντλούνται, η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές σε αυτήν τη φάση, ενώ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση». Όπως είπε επίσης «η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές με άτυπο αλλά ουσιαστικό ερώτημα ναι ή όχι στο μνημόνιο, χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα, απειλεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας».
Επιφυλάξεις για τις επερχόμενες εκλογές διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Εμ. Μπεντενιώτης, ο οποίος είπε ότι «πρέπει να ευχηθούμε αυτές οι εκλογές να δώσουν διέξοδο στην κρίση που βιώνει η χώρα, γιατί ενδεχομένως τελικά να προσθέσουν προβλήματα. Πρέπει να σκεφθούμε τις επόμενες γενιές πριν από τις επόμενες εκλογές».
Οι εκτός της χώρας ενδιαφερόμενοι, πάντως, εμφανίζονται περισσότερο σίγουροι για το τι θα προκύψει από τις κάλπες. Έτσι ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις υπογράμμισε τις διαβεβαιώσεις που έχουν δώσει τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για την εφαρμογή του νέου προγράμματος.
«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε λάβει επαρκείς διαβεβαιώσεις από τα κόμματα για την εφαρμογή του προγράμματος. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τον ευρύτερο στόχο» τόνισε ο Ράις, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει η εντολή που θα λάβουν οι κυβερνώντες προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.
Να λοιπόν πως ετοιμάζεται, εντός και εκτός της χώρας, με επιμέλεια, η διακυβέρνηση της χώρας. Με «αρίστους» και πρόθυμους να ολοκληρώσουν τις πολιτικές της καταστροφής...
Του Δημήτρη Μυ από το Ποντίκι, μοντάζ Γρέκι
http://greki-gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_1876.html
Read more

******-Η ΕΙΔΗΣΗ ....


Η είδηση …
Κίνδυνο ενός κοινοβουλίου εχθρικού προς τον κοινοβουλευτισμό και εκφασισμό της χώρας λόγω ανατροπής των αξιών και της οργής που εναλλάσσεται με τον φόβο, διαβλέπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως είπε στην ομιλία του απευθυνόμενος στους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο σχολιασμός …

κ. Βενιζέλε είστε πραγματικά αναιδής και με περίσσιο θράσος όταν μιλάτε για κοινοβούλιο εχθρικό προς τον κοινοβουλευτισμό και για ανατροπή των αξιών!!!

κ. πρόεδρε (εκλεγμένε από την μοναδική σας … υποψηφιότητα) για ποιο κοινοβουλευτισμό μιλάτε; Αυτόν που το κόμμα σας μετέτρεψε σε κοινοβουλευτική δικτατορία με την οποία (ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια) καταλύσατε πολλάκις το Σύνταγμα ξεπουλώντας την Ελλάδα και εξαθλιώνοντας τους Έλληνες;
Τολμάτε και μιλάτε για αξίες εσείς και οι σύντροφοι σας που έχετε κατσικωθεί στο σβέρκο του Ελληνικού λαού λέγοντας ότι
έχετε εκλεγεί ενώ ξέρετε ότι κλέψατε την ψήφο του το 2009 με την παρομοιώδη πλέον φράση «λεφτά υπάρχουν».

Δεν ντρέπεστε να μιλάτε εσείς προσωπικά όταν τον περασμένο Ιούνιο λέγατε ότι δεν μπορεί να εκβιάζονται οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το επόμενο Σεπτέμβρη επιβάλλατε το γνωστό χαράτσι;

Να πάμε και παλιότερα να σας θυμίσουμε ότι είστε ίσως ο βασικότερος υπεύθυνος για την σημερινή πολιτική "αλητεία" όταν επινοήσατε την λεγόμενη ασυλία και παραγραφή για τους κλέφτες και τους απατεώνες του κοινοβουλίου!
Όλοι σας είδαμε (και αηδιάσαμε από το απεχθές ύφος σας) όταν απειλήσατε και εκβιάσατε έναν ολόκληρο λαό (με τις γνωστές μπουρδολογίες και τις ακαταλαβίστικες ρητορικές κορώνες σας) προκειμένου να μας επιβάλλεται να δεχτούμε ... να μας σώσετε ... από την καταστροφή που εσείς και οι συνώμοιοι σας προκαλέσατε εδώ και 30 χρόνια!

Ένα παλιό Ελληνικό τραγούδι λέει “Είναι νωρίς για δάκρυα Στέλλα” και παραφράζοντας το σας λέω “Είναι αργά για διαπιστώσεις και νουθεσίες κ. Βενιζέλε” και δεν δικαιούστε να μιλάτε αφού ο βίος και η πολιτεία σας, σας καθιστούν υπόλογο και αναξιοπρεπή στα μάτια και στην συνείδηση όλων μας!

Υποσημείωση

Φίλες/οι να είστε έτοιμοι να ακούσετε και να δείτε αυτή την περίοδο εξωφρενικά πράγματα με παπαρολογίες, κινδυνολογίες (και ίσως και άλλες ποιο δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις)

μια και όλοι αυτοί οι "κύριοι" τρέμουν τις εκλογές και θα προσπαθήσουν μαζί με τους πραγματικούς αφεντάδες τους (Μέρκελ και Σία) να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εκβιάσουν προκειμένου να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους δηλ.

αυτό του ξεπουλήματος της χώρας, της εξαθλίωσης της ζωής μας αλλά το κυριότερο ... την βαριά τιμωρία που τους αξίζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/04/blog-post_06.html
Read more