Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η εθνική κοινωνική μας Υποκρισία!

2012
20120407-112935.jpgΓράφει ο Τρελλάκιας
Πάντα είναι αξιόλογο να κοιτάς την πραγματικότητα, έχοντας μέσα στο μυαλό σου την ιστορική αναδρομή γεγονότων και καταστάσεων που δίνουν την χροιά των πιθανοτήτων που θα δούμε στα προσεχώς της ζωής! Ψάχνεις στο χθες, τότε που η ηλιθιότητα ενός παρορμητικού ειδικού φρουρού όπλισε και αφαίρεσε την ζωή ενός άτυχου και αδικοχαμένου έφηβου στα σοκάκια του γκέτου των Εξαρχείων, τότε που το παρακράτος της πασοκικής διαπλοκής με την βοήθεια των ξένων δυνάμεων άφησαν την Χώρα να βρίσκεται κάπου μεταξύ αναρχίας και απόλυτης διάλυσης για να μπορέσει να ρίξει την τότε κυβέρνηση!
Πόσοι λίβελοι δεν γράφηκαν για την αναποτελεσματικότητα του τότε κράτους να επιβάλει την τάξη και την ηρεμία! Ανάλογα την πολιτική χροιά των τότε δημοσιοκάφρων της διαπλοκής, ανάλογα τα πολιτικά πιστεύω του εργοδότη τους, τα ΜΜΕ έδιναν την εικόνα που ήθελαν! Τότε που καιγόταν το χριστουγεννιάτικο κέντρο στο Σύνταγμα, και αρκετοί μίλαγαν για το «εξεργεμένο νεανικό κοινωνικό σύνολο των 700 ευρώ» που με αφορμή τον
αδικοχαμένο Αλέξη ζητούσε την χαμένη του τιμή από ένα άδικο κράτος!
Τότε που οι «αναρχικοί- παρακρατικοί» στρατολόγησαν τα άτομα που ήθελαν, είτε από αλλοδαπούς είτε από ιθαγενείς για να φτιάξουν τον «στρατό των πόλεων» όπως έλεγε και η διαδικτυακή τους εφημερίδα! Ο κ. Παυλόπουλος που ήταν στην θέση του Υπουργού ήταν αυτός που τον κατηγορούσαν πως δεν έκανε τίποτα, πως η ………αναποφασιστικότητα του έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα! Ο σημερινός Υπ. ΠΡΟ. ΠΟ. δήλωνε πως η Αθήνα είχε μετατραπεί σε …..Καμπούλ! Ο ηλίθιος ΓΑΠ μιλούσε για την ανικανότητα του Καραμανλή! Βέβαια κανείς δεν έλεγε πως το μόνο …….λάθος του Παυλόπουλου ήταν ότι ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Καραμανλή και όχι στο Πασοκ! Δεν μιλούσε κανείς από τα υποταγμένα κοπρόσκυλα της διαπλοκής για τα άτομα του παρασκηνίου που σχεδίαζαν την ανατροπή με το χτύπημα στην καρδιά των οπαδών της κεντροδεξιάς, την ασφάλεια της καθημερινότητας!
Σήμερα, μετά από τον ορυμαγδό της σχεδόν τρίχρονης κυβερνητικής αλλαγής από τότε για ποια …..Καμπούλ μιλάμε; Από τους νεκρούς της MARFIN, έως τον αδικοχαμένο συνταξιούχο φαρμακοποιό, τα περήφανα γηρατειά που έλεγε ο αρχιδοσίλογος και πράκτορας της CIA παλαιότερα, είχαμε κάτι ανάλογο; Ειδικά σήμερα που η κοινωνική συνοχή ήδη είναι διαλυμένη, τώρα που ΥΠΑΡΧΕΙ η πραγματική ανάγκη για επανάσταση, οι νεολαία των 700 ευρώ που πήγε στα 400 ευρώ δεν μιλά; Τα «περήφανα» γηρατειά που θα αρχίσουν να ……εξολοθρεύονται από τα γενόσημα, και την ασιτία που είναι; Οι αγρότες που κατέβαιναν στην Αθήνα για να διεκδικήσουν τα συμφέροντα τους για ένα καλύτερο αύριο, που είναι; Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που σήμερα κατηγορείται για παράνομες συναλλαγές τότε με τις δυναμικές της διαμαρτυρίες έδινε τον τόνο της αντιπολίτευσης, έχοντας ανοικτά τον κατηγορούμενο για τις πρακτικές του Παπακωνσταντίνου, από πίσω της, σήμερα γιατί δεν κατεβάζει τους διακόπτες; Οι στρατιωτικοί που στήνονται σαν διακοσμητικά στοιχεία με τις επίσημες στολές τους πίσω από τα πολιτικά σκύβαλα της νομενκλατούρας των 300 της βουλής δεν ακούν την διαμαρτυρία των Ελλήνων; Τι περιμένουν;
Απλά ξεχνούμε πως η κυβέρνηση είναι του Πασοκ. Είναι η κυβέρνηση του παρακράτους. Είναι οι απολήξεις των επιχειρηματιών που άνηκαν στην κατηγορία του …….Βασικού Μετόχου! Είναι αυτοί που συνεχίζουν να ζουν από τον κρατικό πακτωλό χρημάτων για την υποστήριξη τους στο έκτρωμα της δοτής κυβέρνησης που ζούμε! Είναι αυτοί που ουσιαστικά παίρνουν την εκδίκηση τους από τους ……….άφρονες Έλληνες που το 2004 έδωσαν την δυνατότητα στον Καραμανλή να σκεφτεί να τους κόψει την δύναμη με τον βασικό μέτοχο! Είναι αυτοί που τρέφουν το παρηκμασμένο και ουσιαστικά απαξιωμένο σύνολο των συνδικαλιστών που έδωσαν γη και ύδωρ στο παρακρατικό κόσμο της πασοκικής νομενκλατούρας της μεταπολίτευσης! Οι Πραιτοριανοί της ομάδας των επιχειρηματιών που ανάλογα την δουλικότητα τους και την τυφλή εμπιστοσύνη τους ανέβαιναν στην κομματική σκάλα του ………σοσιαλιστικού μορφώματος πασοκ! Η απόλυτη κοροϊδία της λογικής και των όσων γνωρίζουμε! Αυτή η κοροϊδία που ακόμα αφήνει τον πλέον αποτυχημένο Υπουργό δημοσίας τάξεως από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους να είναι στην θέση του παρόλο που δήλωσε ο ίδιος ότι ΔΕΝ διάβασε το Μνημόνιο Κατοχής της Χώρας μας και το υπέγραψε! Η απόλυτη διαπλοκή, η κοροϊδία της λογικής!
Και φτάνουμε στο απόλυτο της καταστροφής της νοημοσύνης! «Όλοι το ίδιο είναι». Το ακούς συνέχεια και παντού! Η απόλυτη ισοπέδωση των πάντων, καμία ιστορική προσπάθεια να δούμε την διαφορετικότητα! Ανοικτά τα αυτιά και τις κεραίες στην προπαγάνδα! Κανείς δεν βλέπει την κοροϊδία, την ενδοτικότητα των υπερασπιστών του Μνημονίου, είτε πράσινου χρώματος είτε μπλε! Κανείς δεν βλέπει τα όρια της οικονομίας που πια έσπασαν από την παράδοση άνευ όρων του Ζαβού στον γερμανικό ολοκληρωτικό επεκτατισμό! Μιλούν για την ευθύνη Καραμανλή στην μη επανίδρυση του κράτους ξεχνώντας πως όλοι ήταν αντίθετοι σε αυτό! Θεωρούν πως από παραλείψεις του φτάσαμε στο Μνημόνιο!!!!!!!! Ξεχνούν πως ο Ζαβός μας έβαλε στο Μνημόνιο και όχι ο Καραμανλής! Υπήρχε και τρόπος και χρόνος να αποφευχθεί! Είτε από τις αρχές του 2009 που μιλούσε ο Καραμανλής για συλλογική προσπάθεια, εθνική συνεννόηση υπό την καθοδήγηση του Προέδρου, είτε με την ακατάσχετη παροχολογία του Ζαβού στο τέλος του 2009! Γίνεται μια προσπάθεια ……τσουβαλιάσματος των ευθυνών, που δυστυχώς όσο θα περνά ο καιρός θα είναι και πιο φανερή η αλήθεια, αυτήν που προσπαθούν λυσσασμένα να κρύψουν! Είτε με τον πρώτο υπάλληλο τους η τρόικα είτε με τον δεύτερο, ΔΕΝ θα μπορέσουν να περάσουν τον σκόπελο των εκλογών που έρχονται. Οι μνημονιακές δυνάμεις θα βουλιάξουν στην ενδοτικότητα τους! Περιμένουμε την επόμενη ημέρα ως την απαρχή νέων πολιτικών γεγονότων!
Η τελευταία ευκαιρία του συστήματος είναι να αποτύχει στις επικείμενες εκλογές. Μόνο έτσι θα πάρει οξυγόνο για να μπορέσει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του! Ο δικομματισμός για να επιζήσει πρέπει να αποτύχει στις εκλογές που έρχονται! Έτσι μόνο θα καταλάβει πως πρέπει να μπει και αυτός στον 21 αιώνα. Χρειάζεται η κάθαρση, το καθαρτήριο η νέα προσπάθεια για να διώξει από πάνω του πρόσωπα και σύμβολα του παρελθόντος. Να αποκτήσει και πάλι ιδεολογία και εθνική ταυτότητα, χωρίς εσωτερικούς και εξωτερικούς πάτρωνες! Είναι η μόνη διέξοδος για την Ελληνική Δημοκρατία! Τα άλλα μονοπάτια είναι ζοφερά και γεμάτα κινδύνους και απρόοπτα, με δεδομένα τα εθνικά και ενεργειακά ζητήματα που έχουμε ανοικτά με τους ……..φιλειρηνικούς γείτονες μας!
Ας το καταλάβουμε καλά, η επικρατούσα κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των άλλων είναι η Εθνική κοινωνική υποκρισία στην καθημερινότητα, που είναι τροχοπέδη στην λογική και στην εξέλιξη, στην ανάπτυξη των υγειών δυνάμεων της κοινωνίας!
http://olympia.gr/2012/04/07/%ce%b7-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%af%ce%b1/#more-141282