Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;

Read more

Το σχόλιο της ημέρας...

Read more

96 και ...σήμερα!

Όταν οι πολιτικοί μας είναι "νάνοι" και "yes men" τα επακόλουθα είναι οδυνηρά για τον λαό. Το πρωτοσέλιδο του αυριανού "Πρώτου Θέματος" μετράει  ...μέρες για τον υπουργό Οικονομικών αλλά και κατ΄  επέκταση  για τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.   Οι δεσμεύσεις προς την τρόικα "πνίγουν" την κυβερνηση,  η οποία δια του αρμόδιου υπουργού των οικονομικών διαμηνύει ότι έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.  Τα νέα μέτρα, επακόλουθα του μνημονίου που αφελώς υπέγραψαν χωρίς καμιά διαπραγμάτευση η πλειοψηφία των βουλευτών της Ελληνικής βουλής,  οδηγούν τον λαό μας στην εξαθλίωση και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας. Κάποια από αυτά αναφέρονται στην εφημερίδα (στο πρωτοσέλιδο),   όπως η διακοπή του επιδόματος του τρίτου παιδιού, οι νέοι φόροι και οι απολύσεις. Φανταζόμαστε όμως ότι δεν θα είναι και τα μοναδικά,  άλλωστε η μείωση των μισθών  (μέσω επιδομάτων ) των Δημοσίων Υπαλλήλων έχει ήδη ανακοινωθεί όπως και η μείωση στις συντάξεις, ενώ συγχρόνως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένουμε την επίλυση και πολλών εθνικών μας θεμάτων.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του ....όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η υπουργός Παιδείας στο πρόσφατο υπουργικό Συμβούλιο.
Read more

Αντιπολίτευση στην Ιρλανδία: Δεν αναγνωρίζουμε καμμία συμφωνία με την Τρόικα

Μάλλον δεν έχουν ΛΑ.Ο.Σ και Ντόρα στην Ιρλανδία ...
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_4562.html
Read more

Ελλάδα, η χώρα με τους λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους!



ΧώραΠληθυσμόςΔημ.Υπάλλ.ποσοστό
Μ.Βρετανία61.792.0006.051.0009,79%
Γαλλία65.447.3745.300.0008,10%
Ιρλανδία4.470.700360.9008,07%
Ελλάδα11.306.183768.5446,80%

*Στους δημόσιους υπάλληλους εκτός από την κεντρική διοίκηση, συμπεριλαμβάνονται και οι...
 εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα, ΔΕΚΟ, σώματα ασφαλείας, κληρικοί και ένοπλες δυνάμεις, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Βιβλιογραφικές παραπομπές:

Πληθυσμός http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population
Αριθμός δημ.υπαλλήλων:
Μ.Βρετανία, http://www.statistics.gov.uk/cci/nugget.asp?id=407
Γαλλία, http://fr.wikipedia.org/wiki/Fonction_publique_fran%C3%A7aise
Ιρλανδία, http://www.cso.ie/releasespublications/documents/earnings/current/psempearn.pdf
Ελλάδα, EUROSTAT via http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_2979.html

Πηγή:
http://taxalia.blogspot.com/ 27-11-2010
Read more

Με κάλπη οι τομεάρχες

samaras_diadromos_vouli2.jpg
Υπό εξετάση είναι η πρόταση που κατατέθηκε χθες από βουλευτές στον Σαμαρά να στηθούν κάλπες μεταξύ των βουλευτών και για τους τομεάρχες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση και να μην ορίζει πλέον ο ίδιος τους τομεάρχες αλλά να εκλέγονται μεταξύ τους.
Σε μια τέτοια περίπτωση, όποιος βουλευτής επιθυμεί θα θέτει υποψηφιότητα για τον τομέα της αρεσκείας του και θα ζητά την ψήφο των συναδέλφων του για να εκλεγεί στη θέση αυτή.
Τις επόμενες μέρες ο Σαμαράς θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποδοχή της πρότασης και έστι, πολύ σύντομα θα στηθούν κάλπες.
http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%82 
Read more

ΠΥΣΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 25-11-2010

ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
   ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΕ
     ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΕΣ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΙΑ ΠΕ71 7ο ΚΟΖΑΝΗΣ 24
ΧΑΙΤΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕ71 2ο ΚΟΖΑΝΗΣ 24
ΠΑΠΑΤΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ07 ΛΕΥΚΟΠΗΓΗ 4
''
ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗ 2
''
ΑΙΑΝΗ 4
''
ΒΑΘΥΛΑΚΟΣ 4
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
ΝΤΕΛΒΑ ΑΝΘΟΥΛΑ ΠΕ07 ΤΣΟΤΥΛΙ 4
''
ΕΡΑΤΥΡΑ 4
''
3ο ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ 2
''
ΑΚΡΙΝΗ 4
ΓΚΙΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕ07 1ο ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ 4
''
2ο ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ 2
''
11ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 4
''
2ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 4
ΤΟΣΟΥΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΠΕ06 ΔΡΕΠΑΝΟ 3
''
ΠΟΛΥΜΥΛΟΣ 4
''
ΠΕΡΔΙΚΑ 4
''
12ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 2
Read more

Έρχονται "βόμβες" από το Wikileaks.Γιατί οι Αμερικανοί κόντραραν τον Καραμανλή;

Ενημέρωση Δ.Δρούτσα από τον Αμερικανό πρεσβευτή...

Έγγραφα που "μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα καταδεικνύουν αυξημένη παρεμβατικότητα στα ελληνικά πολιτικά και αμυντικά πράγματα κατά την περίοδο 2006-2009" περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις του site Wikileaks τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ. Στα έγγραφα, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιήσει οι Αμερικανοί στην ελληνική πλευρά, εμφανίζονται οι ΗΠΑ να παρεμβαίνουν σε ότι αφορά την ελληνορωσική προσέγγιση της εποχής από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, να υποδαυλίζουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, να τοποθετούνται αρνητικά για το σκοπιανό και γενικά να δρουν "σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων".

Ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας επικοινώνησε με τον νέο Αμερικανό πρέσβευτή στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για το τι....

θα περιλαμβάνουν οι αποκαλύψεις του Wikileaks (τουλάχιστον αυτές που ξέρουν οι ΗΠΑ) για την Ελλάδα και απ'ότι λέχθηκε στο defencenet.gr από έγκυρη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών "Κανείς δεν είναι χαρούμενος για αυτά που θα ακουστούν".

Η ίδια εικόνα φαίνεται να επικρατεί και σε άλλες πρωτεύουσες, αλλά και στην Άγκυρα. Στην τελευταία οι Τούρκοι ενημερώθηκαν ότι στα έγγραφα θα τους θεωρούν συνεργάτες της Αλ Κάϊντα και τους Κούρδους "εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα" στην Μόσχα ότι η γνώμη των στελεχών του Στέϊτ Ντιμπάρτμεντ για τους Ρώσους διπλωμάτεε κινείται μεταξύ περιφρόνησης και απαξίωσης. Μεταξύ των χωρών που έχουν ενημερωθεί είναι οι: Τουρκία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ισραήλ και Ιράκ.


Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από το WikiLeaks η διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου. Τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 για τον πόλεμο στο Ιράκ.


Ποιο είναι όμως το περιεχόμενο των εγγράφων που έχει προκαλέσει ανησυχία στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των υπολοίπων χωρών;


Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένα από τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία βοηθούσε μαχητές της Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν και ότι οι ΗΠΑ από την πλευρά τους συνέδραμαν του Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.


Ακόμη και οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα, που πρόσφατα αναθερμάνθηκαν, αναμένεται να επηρεαστούν από τη διαρροή. Όπως αναφερει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant, τα απόρρητα έγγραφα θα περιέχουν γενικές εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση της Ρωσίας και "διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς" για τους Ρώσους πολιτικούς.


Τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών διπλωματών με Ρώσους πολιτικούς, εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα της Ρωσίας και αναλύσεις για την εγχώρια και διεθνή ρωσική πολιτική.


Κάποιες πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι θα περιγράφονται ενέργειες κατά της πολιτικής των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου που ακολούθησε η Αθήνα μεταξύ 2006-2009, όπως και η άποψη ότι
το Αιγαίο πρέπει να μοιραστεί...

Όλα τα παραπάνω είναι υπό την μορφή μη διασταυρωμένων πληροφοριών από πηγές οι οποίες είναι σαφές ότι κατατρέχονται από άγχος. Σε λίγο θα ξέρουμε όλη την πραγματικότητα...

 defencenet.gr
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/11/wikileaks.html 
Read more

Ιδού πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι..

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_2979.html 
Δείτε πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με πίνακα της EUROSTAT, με τα πιο "επίσημα" στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι 30/6/2010.

Στους δημόσιους υπάλληλους εκτός από την κεντρική διοίκηση, συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα, ΔΕΚΟ, σώματα ασφαλείας, κληρικοί και ένοπλες δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ τον πίνακα.


Read more

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

"Προσφορά" ΠΑΣΟΚ στις γυναίκες: Καταργούν τα προνόμια των γυναικών στο ασφαλιστικό! Τις εξισώνουν από αύριο μετους άνδρες!

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ, Ι. Βρούτσης, αν το άρθρο 7 του ασφαλιστικού που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή περάσει ως έχει, όλες οι "ευεργετικές" μεταβατικές διατάξεις για τις γυναίκες, που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καταργούνται αυτόματα και οι γυναίκες εξισώνονται εν μία νυκτί με τους άνδρες και θα συνταξιοδοτούνται στην ίδια ηλικία!!! Διαβάστε τι δήλωσε ο Ι. Βρούτσης:

«Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας (ΣΣ. Που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή) “Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης. Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του ΕΚ της 5ης Ιουλίου 2006 και άλλες διατάξεις” και συγκεκριμένα στο άρθρο 7, παρ.1, εδάφιο στ, εισάγεται υποχρεωτικά η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, με την έκθεσή του επί του νομοσχεδίου, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν οι μεταβατικές διατάξεις που προβλέπονται στους πρόσφατα ψηφισθέντες ασφαλιστικούς νόμους (3863/2010 και 3865/2010), σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα, εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου ή καταργούνται όλες οι ευεργετικές διατάξεις που προβλέπουν τη σταδιακή προσαρμογή και εξίσωση για τις γυναίκες.

Όπως, γίνεται κατανοητό πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, αφού για άλλη μια φορά, με βίαιο τρόπο, θα ανατραπεί ο προγραμματισμός ζωής χιλιάδων ασφαλισμένων γυναικών.

Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να απαντήσει στα σοβαρά ερωτηματικά που εγείρονται, καθώς και στις επιφυλάξεις που θέτει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και να προβεί στις αναγκαίες τροποποιήσεις, που θα κατοχυρώνουν την ισχύ των μεταβατικών διατάξεων»
Read more

Οταν ο Καραμανλής προσπαθούσε…(κι έμεινε με την προσπάθεια στο χέρι)


15-2-2008. Κωστας Καραμανλής, προς Γιώργο Παπανδρέου:
Εάν κυβερνούσατε ποτέ,θα οδηγούσατε σε πολύ λίγους μήνες τον τόπο στο πλήρες αδιέξοδο,στο οποίο,όχι μόνο αυξήσεις δεν θα υπάρχουν,αλλά (θα υπάρχει) και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων.
Με τη φράση αυτή σχολίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την πρώτη τοποθέτηση…
του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι “ευτυχώς αυτό δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα ως προοπτική: Οι πολίτες ξέρουν καλά,κρίνουν και αξιολογούν.Με τέτοια πολιτική ποτέ δεν θα πείσετε τους Έλληνες να σας επιλέξουν ως κυβέρνηση”.
Διαβάστε όλο το άρθρο της 15-2-2008, για τη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, εδώ
Το ασφαλιστικό -σχεδόν όπως πέρασε σήμερα- προσπάθησε (ανεπιτυχώς φυσικά), να κάνει νόμο ο Κ. Καραμανλής. Θυμηθείτε το με μια ματιά, σε ένα εξώφυλλο, κάνονας κλικ, εδώ
πηγή http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_7827.html
http://citizengr.wordpress.com/2010/11/24/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B9-%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%B9/ 
Read more

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ κατά 35 %

Για να μην μας παραμυθιάζουν...


Δείτε τι λένε τα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ:

Τι για απολύσεις λέει, τι για μειώσεις μισθών, τι για αύξηση των εισιτηρίων..
"Human resources of TRAINOSE will be reduced by half, and a new framework for labour relations will be introduced. This is estimated to result in a 58% reduction in TRAINOSE personnel costs. In addition, the reduction by 35% of OSE personnel will reduce by 50% its personnel costs."


Αυτά είναι επίσημα στοιχεία από την αναφορά του ΥΠΟΙΚ στην τρόικα, σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος σταθερότητας.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/35.html 
Read more

Πτώχευση βλέπει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης

«Με 150% του ΑΕΠ χρέος δε θα ξεχρεώσουμε ποτέ», υποστήριξε ο διακεκριμένος καθηγητής, σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, στη διάρκεια της διάλεξης που έδωσε χτες στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με θέμα «Η Ελλάδα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της νεότερης Ιστορίας της».
Ο κ. Μαρκεζίνης υποστήριξε ότι το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να πάει σε πτώχευση ή παύση πληρωμών και απευθυνόμενος στο ακροατήριό του υπογράμμισε ότι στο θέμα της οικονομικής κρίσης «δε σας λένε την αλήθεια». Οπως είπε ο κ. Μαρκεζίνης, το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον η κρίση φουντώνει σε όλη την Ευρώπη και διερωτήθηκε «ποιον θα πρωτοσώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση;». Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ από τις αρχές του 2009 ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά της χώρας. Εκανε λόγο για λάθη πράξεων και λάθη παραλείψεων όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που βρέθηκαν να διοικούν τον τόπο στην κρίση, τονίζοντας ότι και για τους πρώτους μήνες που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ η διαχείριση της κρίσης «δεν ήταν τόσο πετυχημένη».
Τολμηρά μέτρα
Ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε ότι έχουν ληφθεί τολμηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι αξίζουν συγχαρητήρια σ' αυτούς που τα έλαβαν, αλλά και μέτρα που είναι ανυπόφορα για τα μικρά και τα μικρομεσαία στρώματα. Και υπογράμμισε ότι «κάθε κοινωνία αντέχει την αδικία μέχρις ενός σημείου». Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να επιτευχθεί η βασική δομική αλλαγή που απαιτείται και η οποία είναι να υπάρξουν μέτρα ώστε το κράτος να δουλεύει. Ακόμη σημείωσε ότι ένα μεγάλο ζητούμενο είναι πώς, αν η Ελλάδα βγει από την κρίση, θα καταφέρει να μη συμβούν τα ίδια που οδήγησαν σε αυτήν.
Η εξωτερική πολιτική
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαρκεζίνης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικά - Σκοπιανό). Τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως πριν από τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθεί ένα πλαίσιο γενικών αρχών, ένα προσχέδιο προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη σε ό,τι αφορά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, το οποίο θα διευκολύνει τη βασική στόχευση της Τουρκίας για χωρισμό του Αιγαίου στην ένθεν κακείθεν πλευρά του 25ου Μεσημβρινού. Τόνισε δε ότι εθνικά δικαιώματα, αν απεμποληθούν, δε θα ξανάρθουν, και τόνισε ότι θα είναι ασυγχώρητο να αρχίσει μια συζήτηση γι' αυτά τα ζητήματα.
Μιλώντας για το Σκοπιανό, ο διακεκριμένος καθηγητής υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από το erga omnes, τόνισε δε ότι ακόμη πιο επίφοβο και από την ονομασία των Σκοπίων είναι το ζήτημα των αλυτρωτικών διατάξεων που υπάρχουν στο Σύνταγμά τους.
Είπε επίσης ότι το Σκοπιανό μπορούσε να λυθεί νωρίτερα και ότι το πρόβλημα αυτό το δημιούργησε μια σειρά πολιτικών με το να μην το λύσουν όταν ήταν ευκολότερο να λυθεί.
Τα Ελληνοτουρκικά
Επανερχόμενος στα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Μαρκεζίνης χαρακτήρισε πολύ έξυπνη πολιτική την επιλογή των κυβερνήσεων Σημίτη για ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διότι, όπως είπε, απάλλαξε την Ελλάδα από την κατηγορία ότι δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με την Τουρκία και βοήθησε την εισδοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σημείωσε, όμως, ότι ένα τέτοιο δόγμα που έφερε επιτυχίες πριν από 10-12 χρόνια δε σημαίνει ότι πρέπει να ισχύει και σήμερα. Και χαρακτήρισε πλύση εγκεφάλου όσα λέγονται και γράφονται ότι δήθεν η Τουρκία «έχει αλλάξει».
Αιχμηρότατος ήταν ο κ. Μαρκεζίνης και σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Υποστήριξε ότι «δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του πρωταγωνιστεί 40 χρόνια στην πολιτική σκηνή να λέει ότι είναι νέος ή νέα και ότι έχει αναγεννηθεί, αναβαπτιζόμενος ή αναβαπτιζόμενη στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι αξιοκρατία στην πολιτική σημαίνει ο πολιτικός να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια και να τους λέει: «Ψήφισέ με για τους τίτλους μου και όχι για τους συγγενείς μου».
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
- Στην εκδήλωση παρέστη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ενώ οι Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Γκιουλέκας δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω διαδικασιών που είχαν στις δημοτικές παρατάξεις τους.
- Παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που υπέβαλε ερώτηση στον κ. Μαρκεζίνη για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Ψωμιάδης είχε χειραψία με τον κ. Μαρκεζίνη και του είπε ότι διαβάζει τα βιβλία του, προσθέτοντας ότι, αν είχαν γίνει λίγα από αυτά που γράφει, πολλά πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.
- Τον κ. Ψωμιάδη συνεχάρησαν πολλοί από τους παρευρισκομένους για την εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη, άλλοι πιο ένθερμα και άλλοι λιγότερο. Η πιο τυπική χειραψία που είχε πάντως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ήταν με την πρώην αντίπαλό του στο νομαρχιακό συμβούλιο Βούλα Πατουλίδου.
- Αλλες παρουσίες που καταγράφηκαν στην εκδήλωση ήταν του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Παπαθεμελή, του βιομηχάνου Νίκου Ευθυμιάδη, του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικολάου Μέρτζου, πρώην βουλευτών, αλλά και του καθηγητή Κώστα Ζουράρι.
- Ενα γλαφυρό παράδειγμα χρησιμοποίησε ο Βασίλειος Μαρκεζίνης για να υπογραμμίσει την άποψή του ότι κάποιοι σήμερα συνειδητά καταβάλλουν προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα ότι η Τουρκία έχει αλλάξει όσον αφορά τις βλέψεις της κατά της Ελλάδας. Κοίταξε το ρολόι του και είπε ότι «θα σταματήσω τώρα τη διάλεξή μου, γιατί είναι η ώρα που αρχίζει το περίφημο τουρκικό σίριαλ του ΑΝΤ1 το οποίο έχει μάθει να παρακολουθεί όλη η Ελλάδα».
Read more

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Όσκαρ ερμηνείας στον Γιώργο


http://www.newpost.gr/parapolitika/item/4879-%CE%8C%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%81-%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%

Και το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου goes to George Papandreou για την ερμηνεία του στην ταινία ΄΄Δεν αυξάνω το Φ.Π.Α΄΄(Νο2)

23/9/2010
Συνέντευξη στο REUTERS και στην δημοσιογράφο JEN ROGERS
J. ROGERS: Εξετάζετε το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έγιναν βεβαίως πολλές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ σε κάποια καταναλωτικά αγαθά, αλλά αναζητούμε άλλους τρόπους εισροής εσόδων, αντί της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
J. ROGERS: Άρα, αποκλείετε το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι. Μπορούμε να πούμε ότι δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ και ότι αναζητούμε άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων.

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3649 

Read more

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Π.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
          Α/ΘΜΙΑΣ   ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                  
24/11/2010
                         
                          ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ü    ΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ     (Δ.Σ. Νεάπολης)
ü    ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ (Δ.Σ.Αιανής)
ü    ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Νηπ.Καισαρειάς)
ü    ΛΟΥΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Τάσα) (Δ.Σ. Χ. Μούκας)
ü   ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ ΖΩΗ  (Δ.Σ. Μαυροδενδρίου)
ü   ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ ( Δ.Σ. Βελβεντού)
ü   ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ   (Δ.Σ. Χ Μούκας)
ü   ΤΡΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Δ.Σ.Πολυμύλου)
ü   ΦΥΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( 1ο Δ.Σ. Σιάτιστας)
                  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ü    ΓΑΓΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ  (5ο Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ)
ü    ΛΙΑΚΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (13ο Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ)
ü    ΣΩΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(Δ.Σ. Ν. ΧΑΡΑΥΓΗΣ) 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Read more

24 μέρες έμειναν...

24 μέρες ακόμα μέχρι το ένα... το μοναδικό γεγονός...

Την αλλαγή.


Όχι.. το ξέρω ότι η κυρία Μπακογιάννη έκανε χθες την επίσημη πρώτη του κόμματός της. Δεν μιλάω για αυτό.


Μιλάω για το γεγονός που έχει τρομάξει την κυβέρνηση.


Το γεγονός που έχει κάνει την τρόικα να ανησυχεί.


Το γεγονός που έχει γονατίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Την εθιμοτυπική απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκέμβρη.


24 μέρες έμειναν μέχρι να σκιστούν τα καλσόν!!! 

http://vaspersview.blogspot.com/2010/11/26.html 
Read more

Πρώην υπουργός με 180 off-shore!

Δόκανα στήνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο. Ένα από τα δόκανα έχει στήσει το ΣΔΟΕ για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και μάλιστα από εκείνους που θεωρούνταν έντιμοι άνθρωποι και αδιάφθορα στελέχη. Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από άλλους πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι...

 κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό.

Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επίκειται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.


Το ΣΔΟΕ εξετάζει επίσης 31 φακέλους με στρατιωτικές προμήθειες, καθώς είναι σοβαρές οι ενδείξεις ότι υπάρχουν και
φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα. Ειδικότερα, οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην αγορά στρατιωτικών τζιπ, αλλά και αυτοκινήτων που μπορούν να μεταφέρουν και πυραύλους. Οι προμήθειες αυτές κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ.

Ερευνάται επίσης τι έχει συμβεί με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και εκεί υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν γίνει πολλά και διάφορα, σχετικά με τη ναυπήγηση και επισκευή υποβρυχίων και φρεγατών τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, ο επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Χάγη, για να ερευνήσει την υπόθεση της αναβάθμισης των ολλανδικών φρεγατών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι και εκεί διακινήθηκε «μαύρο χρήμα».


Εντατικές έρευνες


Η εντολή που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Οικονομικών και από αυτό στις αρμόδιες αρχές, είναι να ερευνηθούν τα πάντα, όποια υπόθεση κι αν αφορούν, όποια πρόσωπα κι αν εμπλέκονται. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει κάθε τέτοια υπόθεση, που θα πέσει στην αντίληψή της και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες. Κυβερνητικά στελέχη, εξάλλου, θεωρούν ότι η κυβέρνηση, στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία, δεν έχει κατορθώσει να υλοποιήσει την προεκλογική της εξαγγελία να επιβληθούν παραδειγματικές τιμωρίες. Ως αποτέλεσμα ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν υπάρχει τιμωρία για τους παρανόμως πλουτίσαντες.


Τα ίδια στελέχη εκτιμούν, επίσης, ότι αν προχωρήσουν αυτές οι υποθέσεις, το κλίμα μπορεί να αλλάξει. Επισημαίνουν, εξάλλου, πως σ’ αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί διαφορετικά το θέμα των Εξεταστικών Επιτροπών, οι οποίες, μέχρι τώρα, όπως φάνηκε και από την υπόθεση του Βατοπεδίου, δεν δείχνουν να αποδίδουν τα αναμενόμενα.


http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=89693 
http://taxalia.blogspot.com/2010/11/180-off-shore.html 
Read more

Η Κατσέλη στην έξοδο;

katseli_maximou.jpg
Αμετακίνητη των αρχικών της θέσεων ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν μπορούν να υπερισχύσουν των συλλογικών , είναι η Λούκα Κατσέλη.
Παρά τις εντονότατες πιέσεις που δέχτηκε χθες και από το Μαξίμου, η υπουργός Εργασίας είναι αποφασισμένη να κρατήσει άμυνα απέναντι στα σχέδια της τρόικας.
«Διώξτε με, δεν φεύγω.
Άλλα συμφωνήσαμε με τους εργαζόμενους» απαντά σε όσους την πιέζουν να παραιτηθεί.
Ενδεχόμενα, η Λούκα να αποτελέσει την αρχή του τέλους για την εκθεμελίωση του σαθρού οικοδομήματος που λέγεται Μνημόνιο. 
http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF 
Read more

Ες αύριον τα σπουδαία...

Αύριο θα δώσουν τελικά οι εκπρόσωποι της τρόικας την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου, κατά την οποία θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας που πραγματοποίησαν. Σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν συσκέψεις με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αντικείμενο των πολύωρων διαπραγματεύσεων είναι η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπονται στο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγες, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για την πορεία των διαβουλεύσεων τον πρωθυπουργό. Παρών ήταν και ο σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου επί οικονομικών θεμάτων, Λουκάς Παπαδήμος.
Βάσει του πορίσματος που θα συντάξει το κλιμάκιο της τρόικας θα ληφθεί και η απόφαση για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Η συμμετοχή του ΔΝΤ έχει προγραμματιστεί να εκταμιευθεί το Δεκέμβριο, ενώ η συμμετοχή της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο.
Το ύψος της γ' δόσης ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=226178 
Read more

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Π.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
          Α/ΘΜΙΑΣ   ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                  
24/11/2010
                         
                          ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ü    ΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ     (Δ.Σ. Νεάπολης)
ü    ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ (Δ.Σ.Αιανής)
ü    ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Νηπ.Καισαρειάς)
ü    ΛΟΥΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Τάσα) (Δ.Σ. Χ. Μούκας)
ü   ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ ΖΩΗ  (Δ.Σ. Μαυροδενδρίου)
ü   ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ ( Δ.Σ. Βελβεντού)
ü   ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ   (Δ.Σ. Χ Μούκας)
ü   ΤΡΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Δ.Σ.Πολυμύλου)
ü   ΦΥΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( 1ο Δ.Σ. Σιάτιστας)

                  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ü    ΓΑΓΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ  (5ο Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ)
ü    ΛΙΑΚΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (13ο Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ)
ü    ΣΩΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(Δ.Σ. Ν. ΧΑΡΑΥΓΗΣ) 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Read more

Κινδυνεύει και η τρίτη δόση. Αναβάλλουν την συνέντευξη οι Τροικανοί!..

http://www.skai.gr/news/finance/article/157017/i-troika-anelave-tin-paroysiasi-tis-ekthesis-proodoy/


Αναβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέντευξη που επρόκειτο να παραχωρήσει τη Δευτέρα η τρόικα, στην οποία θα δημοσιοποιούσε το κείμενο συμπερασμάτων προόδου για την αξιολόγηση της υλοποίησης του Μνημονίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε εμπλοκή στο ζήτημα των εργασιακών, μετά και το άρθρο της υπουργού Εργασίας, στο «Βήμα της Κυριακής», μέσω του οποίου η
κ. Κατσέλη στρέφεται κατά της συνταγής που προτείνει η τρόικα στις εργασιακές σχέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές έχουν κάνει λάθος εκτίμηση των πραγμάτων.

«Για να προτείνει όμως κάποιος το σωστό φάρμακο και τη δοσολογία της θεραπείας χρειάζεται πρώτα να κάνει σωστή διάγνωση. Όπως έχει αποδειχτεί συχνά , η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία», τονίζει μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγκτές έχουν κακή εικόνα για τη συμπεριφορά της υπουργού και τη συνεργασία μαζί της, κάτι που έχει φθάσει πολύ ψηλά στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια για το πρόσωπο της υπουργού.

Bookmark and Share Share 
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3640 
Read more

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Κύριε Καπελέρη, ακόμα να πάει το ΣΔΟΕ στον συμπολιτευόμενο δημοσιογράφο;

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 21, 2010
Τι θα γίνει κύριε Καπελέρη;
Διαφάνεια παντού; Προσέξτε γιατί είναι το δεύτερο και πλέον τεκμηριωμένο κρούσμα που βλέπουμε, ανοχής του οργανισμού σας σε συμπολιτευόμενους κυρίους.

Εσείς κύριε Καπελέρη δεν καμαρώνετε ως πολέμαχος των off-shore;
Γιατί δεν έχεις κάνει ακόμα καμμία κίνηση μετά τις επώνυμες καταγγελίες της συζύγου; Πιο επώνυμες δεν γίνεται…
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ;;;
Μα είναι τόσο απλό… τα σπιτάκια τα ξέρει και η κουτσή Μαρία. Υποθηκοφυλακείο περιοχής, τσακ, τσιμπάς το ονοματάκι σε λίγες ώρες εάν δώσεις και ένα εικοσαρικάκι στον γίγαντα πληττόμενο υπάλληλο.
Θα το κάνεις εσύ ως οφείλεις ή θα το κάνουμε εμείς;
Άντε γιατί έχουμε και συλλογή με σκάφη για να σου δώσουμε… ξέρεις, από τα πράσινα.
http://olympia.gr/2010/11/21/%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%B5-%CF%83%CF%84/ 
Read more

Σαμαράς: Δεν συνεργαζόμαστε με εκείνους που αποδέχονται το Μνημόνιο

Αρνητικός στην προοπτική συναινέσεων με την κυβέρνηση υπό τα υφιστάμενα δεδομένα εμφανίζεται, στη συνεντευξή του στην Καθημερινή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι «με όσους αποδέχονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτει, παράλληλα, το ενδεχόμενο κυβερνήσεως «μεγάλου συνασπισμού» με τεχνοκράτες σε θέσεις - κλειδιά, υποστηρίζοντας πως «είναι ευθύνη του πολιτικού» να λαμβάνει τις αποφάσεις.
Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στην ορθότητα της αντιμνημονιακής....
προσέγγισης, την οποία ακολουθεί, και τονίζει ότι έχει δικαιωθεί η θέση του πως απαιτείται άμεσα αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής. Τέλος, ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει «αστειότητες» ότι έχει εγκλωβιστεί σε μια ομάδα «Ταλιμπάν» της απολύτου εμπιστοσύνης του, ενώ προαναγγέλλει αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του κόμματός του. 
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_5199.html#more 
Bookmark and Share
Read more

Κι άλλα ρεκόρ ΠΑΣΟΚ

Κατόρθωμα ΠΑΣΟΚ:
Πέτυχαν 10 από τις θλιβερότερες πρωτιές στην Ευρώπη:

http://s.enet.gr/resources/2010-11/ke211110p001-thumb-large.jpg
http://s.enet.gr/resources/2010-11/2_2ftimes-thumb-large.jpg 
Read more

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντα
Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.
argentina Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν...
Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατʼ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.
Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερʼ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.

Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.
Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γιʼ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».

Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!
Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.
Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.
Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.

Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατʼ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.
Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.
Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!
Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.
kostasxan.blogspot.com και antipliroforisi.blogspot.com
http://thenetwar.com/2010/06/i-argentini-den-itan-tipote-esas-tha-sas-exafanisoun/ 
Read more