Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ες αύριον τα σπουδαία...

Αύριο θα δώσουν τελικά οι εκπρόσωποι της τρόικας την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου, κατά την οποία θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας που πραγματοποίησαν. Σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν συσκέψεις με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αντικείμενο των πολύωρων διαπραγματεύσεων είναι η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπονται στο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγες, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για την πορεία των διαβουλεύσεων τον πρωθυπουργό. Παρών ήταν και ο σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου επί οικονομικών θεμάτων, Λουκάς Παπαδήμος.
Βάσει του πορίσματος που θα συντάξει το κλιμάκιο της τρόικας θα ληφθεί και η απόφαση για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Η συμμετοχή του ΔΝΤ έχει προγραμματιστεί να εκταμιευθεί το Δεκέμβριο, ενώ η συμμετοχή της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο.
Το ύψος της γ' δόσης ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=226178