Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Προσβολή της νοημοσύνης μας Νο 2

Δηλαδή νομίζουν ότι θα μασήσουμε με το πανάρχαιο κόλπο του καλού και κακού μπάτσου;

Ο "καλός" πρωθυπουργικός αδελφός, μαλώνει τον κακό Υπουργό του μεγάλου του αδελφού-Πρωθυπουργού;

Δηλαδή μας λέει, "ηλίθιοι υπήκοοι του αδελφούλη μου δεν φταίει αυτός και μην μαυρίσετε τη κυβέρνησή του στις εκλογές που έρχονται, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ, που κάνει του κεφαλιού του"!!!

ΕΛΕΟΣ ΡΕ, ΦΤΑΝΕΙ ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΧΑΧΟΛΟΙ. Αγαπητέ Παπαϊωάννου περίμενα καλύτερο σχόλιο. Το δημοσίευμα ήταν "λουκούμι" για την όψιμη αντιπολιτευτική σου διάθεση...

Ο Νίκος Παπανδρέου τραβά το αυτί του υπουργού της οικογένειας.

Ο Νίκος Παπανδρέου έρχεται με την σειρά του να καλύψει το πασιφανές πια κενό ηγεσίας της χώρας.
Έτσι με όπλο το πτυχίο bachelors στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Yale (1979), το Masters στη Δημόσια Διοίκηση στο Woodrow Wilson School (1981), και το ντοκτορά (Ph. D.) στα οικονομικά από το Princeton (1986) σχεδόν φυσιολογικά έρχεται να τραβήξει το αυτί του υπουργού οικονομικών της οικογένειας όπως προκύπτει από το παραπάνω πρωτοσέλιδο του Πρώτου θέματος.
Και φυσικά αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω…
===========
Γιωργάκη παιδί μου κάνε πέρα…
http://teachers-limnou.blogspot.com/2010/09/2.html
Read more

Η μητέρα των μαχών: Παπανδρέου κατά ΠΑΣΟΚ!


Προετοιμάζοντας το έδαφος για την άφιξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κορυφαίοι υπουργοί μας εξηγούν τις τελευταίες ημέρες οτι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποφύγει το "λαϊκισμό" περασμένων ετών, το οποίο πολύ απλά σημαίνει οτι δεν θα υπάρξουν παροχές, γιατί "λεφτά δεν υπάρχουν". Μας λένε, επίσης, οτι η κυβέρνηση θα μείνει σταθερή στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η Οικονομία μας. Σε επίπεδο ρητορείας, αυτά που λέει σήμερα ο Πεταλωτής δεν έχουν μεγάλη διαφορά απ' αυτά που έλεγε πρόπερσι ο Ρουσόπουλος και πέρσι ο Αντώναρος. Έχουν όμως μεγάλη διαφορά απ' αυτά που έλεγε πέρσι και πρόπερσι ο Παπακωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, βέβαια, έχουν τεράστια διαφορά από εκείνο το αξέχαστο "υπάρχουν τα λεφτά" που έλεγε ο Παπανδρέου ακόμη και μετά την εκλογή του. Η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη εδώ και πολλούς μήνες αντιμέτωπη με τον προεκλογικό της εαυτό, αγκαλιά με την τρόικα και το Μνημόνιο. Λίαν συντόμως όμως θα βρεθεί και επισήμως αντιμέτωπη με το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ, αφού θα κληθεί να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει συμφωνήσει με την τρόικα, οδηγούμενη σε σύγκρουση με "πράσινους" συνδικαλιστές, στους οποίους στηρίχτηκε για να ανέλθει στην εξουσία. Μια πρώτη γεύση πήραμε ήδη μέσα στο καλοκαίρι με τις "πολεμικές" δηλώσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενόψει απελευθέρωσης της ενέργειας, που οδήγησαν την Τίνα Μπιρμπίλη σε προσωρινή αναδίπλωση και αναβολή των τελικών αποφάσεων για μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με προφανή εκλογική σκοπιμότητα.
Οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχειώδη μνήμη θυμάται οτι το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, υπήρξε αντίθετο σε κάθε διαρθρωτική αλλαγή που επιχειρήθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα, για να ικανοποιήσει τα κριτήρια της τρόικας και να εξασφαλίσει τις επόμενες δόσεις του δανείου των 110 δις ευρώ πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που οι "πράσινοι" συνδικαλιστές είχαν εκπαιδευτεί χρόνια τώρα να ονομάζουν "ξεπούλημα". Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ο περιορισμός των δαπανών στα νοσοκομεία συνεπάγονται σύγκρουση με συντεχνιακά και άλλα συμφέροντα που γράφουν με μεγάλα γράμματα "ΠΑΣΟΚ".
Για τον Γιώργο Παπανδρέου θα είναι μια σκληρή δοκιμασία, καθώς για πρώτη φορά από την άνοδό του στην εξουσία, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ που τον στήριξε για να παραμείνει αρχηγός του Κινήματος κόντρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η σύγκρουση μπορεί να είναι πολιτικά μοιραία, αν αναλογιστεί κανείς οτι έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις στοιχεία κατάρρευσης. Με πρόθεση ψήφου υπέρ του ΠΑΣΟΚ, μόλις 28.6% στο τελευταίο γκάλοπ της GPO, δέκα μήνες μετά τη θριαμβευτική νίκη στις εθνικές εκλογές, με τεράστια ποσοστά απογοήτευσης (79,6% του συνόλου των ψηφοφόρων και 65,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται λίγο ή καθόλου αισιόδοξοι για το μέλλον) και λιγότερο από έναν στους τρεις να εμπιστεύονται την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, είναι φανερό οτι ο Παπανδρέου βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Μετράει ήδη την απώλεια τριών βουλευτών (Οικονόμου, Σακοράφα, Δημαράς) από το λεγόμενο "λαϊκό ΠΑΣΟΚ" και ετοιμάζεται να τα βάλει με αυτούς που τόσα χρόνια χάιδεψε για να γίνει αρχηγός, μιλώντας τους για την "επανάσταση του αυτονόητου", δηλαδή για μια παπανδρεϊκή σφραγίδα που θα γράφει "τέλος" σε όλα αυτά που ήξεραν μέχρι σήμερα και θα έχει τριπλή υπογραφή: Γιώργος, τρόικα και Μνημόνιο.
Η σύγκρουση αναμένεται σφοδρή και το αποτέλεσμα θα κριθεί σε βάθος χρόνου στις επόμενες εκλογές. Το πιθανότερο πάντως, όπως φαίνονται τα πράγματα, είναι οτι θα χάσουν και οι δύο πλευρές: Και το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ, χάνοντας τις δυνατότητες να εκβιάζει πολιτικές αποφάσεις με βάση συντεχνιακά, μικροκομματικά συμφέροντα, και ο Γιώργος Παπανδρέου, χάνοντας τα κομματικά ερείσματα που τον έφεραν στην θέση που βρίσκεται σήμερα.
(του Γιώργου Κουβαρά - Επίκαιρα)

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/09/blog-post_6934.html
Read more

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αρ. Πρωτ:1211 Αθήνα 2/9/2010

Προς

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε.

Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί την περσινή απόφασή του (αρ.πρωτ. 71/31-08-09) για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και σας καλεί να ενημερώσετε γι' αυτό τους συναδέλφους των σχολείων σας. Συγκεκριμένα:

1. Ωράριο Εκπαιδευτικών

  • Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι απαραβίαστο και καθορίζεται από το Ν. 2517/97. (24 ώρες για όσους έχουν ως 10 χρόνια υπηρεσίας, 23 ώρες από 10 -Ι5 χρόνια, 22 ώρες από 15-20 χρόνια και 21 ώρες από 20 και πάνω).
  • Ο Ν. 1566/85 κάνει σαφή διάκριση μεταξύ εργασιακού και διδακτικού ωραρίου, ορίζοντας με σαφήνεια ότι οποιαδήποτε απασχόληση στην τάξη εντάσσεται σε διδακτικό ωράριο. Κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί ότι μπορεί συνάδελφος να «απασχολήσει» παιδιά στην τάξη στα πλαίσια του εργασιακού του ωραρίου.
  • Σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είτε κατά τη διάρκειά της, οι σύλλογοι διδασκόντων οφείλουν να διαμορφώσουν μεταβατικά προγράμματα που θα εκτείνονται όσο επιτρέπει το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο σχολείο (π.χ. αν λείπει ειδικότητα θα σχολάνε στο 5ωρο κλπ). Το ίδιο θα συμβεί και στα 800 σχολεία με νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα, όπου οι σύλλογοι διδασκόντων σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προχωρήσουν σε πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος με 7ωρα σε όλες τις τάξεις εφόσον λείπουν εκπαιδευτικοί. Σε περίπτωση «πιέσεων» από τη διοίκηση θα πρέπει οι συνάδελφοι του σχολείου να επιμένουν στη μη παραβίαση του διδακτικού τους ωραρίου και να ενημερώνονται αμέσως ο σύλλογος και η ΔΟΕ.
  • Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ' ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι όμως διδακτικό) (άρθρο 13 παρ.8 π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, κλπ τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη.
  • Οι εγκύκλιοι της Διεύθυνσης Σπουδών που αναφέρονται σε «απασχόληση» των μαθητών είναι προδήλως παράνομες, αφού είναι αντίθετες με το Ν. 1566/85. Οι συνάδελφοι καλούνται, εφόσον συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο, να αρνούνται την προφορική ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας. Ιδιαίτερα αρνητικοί πρέπει να είναι, όταν τους ζητείται να καλύπτουν ώρες εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που δεν έχουν καν τοποθετηθεί στα σχολεία (π.χ. Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής) τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν αδιόριστοι.
  • Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας εκπαιδευτικού ειδικότητας είναι φανερό ότι πρέπει άμεσα να έρχεται στο σχολείο αναπληρωτής και σε καμία περίπτωση να μην αναλαμβάνουν με υπερωρία οι συνάδελφοι. Η ΔΟΕ σ' αυτές τις περιπτώσεις ζητά την αναμόρφωση του προγράμματος έως ότου έρθει αναπληρωτής. Το ίδιο ζητάμε και για την περίπτωση του καταργημένου προγράμματος «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ». Επίσης, σε οποιαδήποτε περίπτωση υποχρεωτικής ανάθεσης από το ΠΥΣΠΕ, τότε καλύπτεται ο συνάδελφος με στάσεις εργασίας.
  • Κανείς δεν υποχρεούται στα κενά του να «απασχολεί» με οποιοδήποτε τρόπο τμήματα, πέραν του υποχρεωτικού του διδακτικού ωραρίου. Για τις περιπτώσεις ολιγοήμερης απουσίας (μία ως δύο μέρες) εκπαιδευτικού να αποφασίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων για την αναπλήρωση , με τρόπο τέτοιο που να μην ανατίθεται καμία διδακτική ώρα πέραν του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου σε κανένα συνάδελφο. Κάθε απασχόληση σε τμήμα θεωρείται διδακτικό ωράριο.
  • Οι συνάδελφοι να μην εφαρμόζουν καμιά προφορική εντολή για κάλυψη ωραρίου πέραν του διδακτικού τους, και αν συμβεί αυτό, να ζητούν γραπτή εντολή, ώστε να μπορούν να προσβάλουν τη συγκεκριμένη παράνομη ανάθεση με κάθε τρόπο (συνδικαλιστικό, νομικό) και να μην την εφαρμόσουν. Βέβαια και στην περίπτωση της γραπτής εντολής από το ΠΥΣΠΕ (και μόνο) ο συνάδελφος μπορεί να κάνει στάση εργασίας για την οποία καλύπτεται από τη ΔΟΕ και από το Σύλλογο εκπαιδευτικών.
  • Οι στάσεις εργασίας σε «υποχρεωτική» υπερωρία, αφού δεν εντάσσονται στο υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο, δεν περικόπτονται από το μισθό του εκπαιδευτικού. «...Εξυπακούεται δε ότι αν οι στάσεις εργασίας γίνονται μέσα στο κανονικό διδακτικό ωράριο θα αφαιρεθούν αντίστοιχες αποδοχές από τοι κανονικό αυτό ωράριο. Αν οι στάσεις εργασίας γίνονται κατά το χρόνο του υπερωριακού διδακτικού ωραρίου είναι προφανές πως δε θα αφαιρεθούν αποδοχές του κανονικού ωραρίου, που αυτό έτσι κι αλλιώς προσφέρθηκε, απλώς δε θα πληρωθούν οι αποδοχές που θα έπαιρνε ο εκπαιδευτικός από την υπερωριακή εργασία», Γ. Δραγασάκης, Ωράριο Διδασκαλίας και Στάσεις Εργασίας, Αθήνα 25-6-2004, ΔΟΕ αρ. πρωτ. 1164, 28-6-04.

2. Υποχρεωτικές υπερωρίες

Ο μόνος υπεύθυνος για την ανάθεση υπερωριών (σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου) είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων. Σε άλλη περίπτωση μόνο με σύμφωνη γνώμη του ΠΥΣΠΕ μπορούν να ανατεθούν υπερωρίες εγγράφως και οριζόμενες συγκεκριμένα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι αντίθετο με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών και καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αναθέτουν υποχρεωτικές υπερωρίες σε συναδέλφους. Καλούμε, επίσης, και τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ να μη συνηγορούν, σε καμιά περίπτωση, σε ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών.

Αν παρ' όλα αυτά ο Δ/ντής Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του ΠΥΣΠΕ, αναθέσει υποχρεωτικές υπερωρίες το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει συνεχείς στάσεις εργασίας για τη συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων.

3. Ολοήμερο Σχολείο

Το Δ. Σ. της ΔΟΕ θεωρεί αυτονόητο τον υπολογισμό των ωρών σίτισης του ολοήμερου σχολείου στο διδακτικό ωράριο όλων των συναδέλφων που εργάζονται στα ολοήμερα, όπως συμβαίνει, και στα πιλοτικά, καθώς επίσης και το χωρισμό των τμημάτων, με βάση τις ηλικιακές ανάγκες των μαθητών και με ανώτερο όριο τους 25 μαθητές ανά τμήμα.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού από το Ολοήμερο Σχολείο θεωρεί απαραίτητο να καλύπτεται άμεσα η θέση από αναπληρωτή. Σε άλλη περίπτωση να γίνεται αναμόρφωση του προγράμματος.

4. Νόμος 3848/2010

H ΔΟΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή της και ζητά την κατάργηση του Ν.3848/2010. Καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν:

- Τη συμμετοχή σε πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

- Να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες.

- Να συναινέσουν σε αύξηση των μαθητών άνω των 25 ανά τμήμα

- Τις συμπτύξεις τμημάτων, τις παράνομες μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία

5. Νηπιαγωγεία

Το θέμα των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη πίεση του Υπουργείου Παιδείας να θεσπίσει ¨πρωινή ζώνη¨, συνιστά ωμή παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί θα πρέπει να εφαρμόσουν το πάγιο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα Νηπιαγωγεία και να μην αποδεχθούν την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αύξηση του ωραρίου τους. Με απόφασή του το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τους καλύπτει κηρύσσοντας συνεχείς στάσεις εργασίας στην περίπτωση επιβολής αύξησης του ωραρίου τους από τη διοίκηση (πρωινή ζώνη 07:00 - 08:00, επιμήκυνση ωραρίου στα κλασικά και ολοήμερα τμήματα).

Δεν αποδεχόμαστε τη μη εγγραφή των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία και διεκδικούμε μαζί με τους γονείς τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων ώστε να ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ - νήπιο και προνήπιο - από το δημόσιο νηπιαγωγείο.

Σε περίπτωση απουσίας νηπιαγωγού, αν δεν αναπληρωθεί, δεν ενοποιούνται τα τμήματα αν ο αριθμός των νηπίων υπερβαίνει τα 25. Ενημερώνεται άμεσα ο τοπικός Σύλλογος προκειμένου να παρέμβει.

Για το ζήτημα των νηπιαγωγείων και των εργασιακών προβλημάτων των νηπιαγωγών το Δ. Σ. της ΔΟΕ έχει τοποθετηθεί αναλυτικά με σχετικές του αποφάσεις στο παρελθόν. Αυτό που πρέπει να γίνει όμως κατανοητό, είναι ότι τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών μας αφορούν όλους γιατί οποιαδήποτε μεταβολή σε αυτά θα μεταβάλλει γενικότερα και προς το χειρότερο τις εργασιακές κατακτήσεις όλων μας.

6. Κατανομή τάξεων

Η κατανομή των τάξεων γίνεται από το Σύλλογο Διδασκόντων του κάθε σχολείου και όχι από το Διευθυντή (Ν.1566/85). Καμία παρέμβαση δεν μπορεί γίνει γι' αυτό ή για την υποχρεωτική επιβολή υλοποίησης προγραμμάτων από τα στελέχη Διοίκησης ή καθοδήγησης της εκπαίδευσης (Προϊσταμένους - Σχολ. Συμβούλους). Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να επιμένουν στις αποφάσεις τους.

7. Σύλλογοι διδασκόντων

Για όλα τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ζητήματα που προκύπτουν στο σχολείο ο Σύλλογος Διδασκόντων οφείλει να συνεδριάζει και να τοποθετείται δημόσια για αυτά. Όλοι οι συνάδελφοι συμμετέχουν ισότιμα στο σύλλογο διδασκόντων.

8. Αριθμός μαθητών

Ο αριθμός μαθητών με βάση την «κανονιστική» Υ.Α. αριθμ. Φ.3/898/97652/Γ1 για τον αριθμό μαθητών ανά Τάξη ή Τμήμα Τάξης στο Δημοτικό Σχολείο και την Υ.Α. αριθμ. Φ.3/898/97657/Γ1 για τον αριθμό νηπίων ανά Τμήμα στα Νηπιαγωγεία που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1507 τεύχος β' 13 Οκτωβρίου 2006, είναι 25, όχι 25 συν 10%. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων και τους εκπαιδευτικούς να αρνούνται τη δημιουργία τμημάτων άνω των 25 μαθητών και καλύπτει συνδικαλιστικά την άρνησή τους να αναλάβουν τμήμα άνω των 25 μαθητών.)

Σταθερή επιδίωξή μας είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα 1:20 στα δημοτικά και 1:15 στα νηπιαγωγεία.

Επίσης επισημαίνουμε ότι οι σύλλογοι διδασκόντων πρέπει να αναδεικνύουν τις πρόσθετες μαθησιακές ανάγκες όπου υπάρχουν και να διαμορφώσουν τον αριθμό των τμημάτων με μικρότερο από 25 μαθητές σε περιπτώσεις με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών μαθητών, είτε μαθητών με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και μεγάλες μαθησιακές δυσκολίες, αξιοποιώντας τις σχετικές εγκυκλίους που το προβλέπουν και να διεκδικούν επιπλέον εκπαιδευτικούς.

9. Μετακίνηση συναδέλφου

Δεν εφαρμόζουμε καμία μετακίνηση συναδέλφου σε άλλη σχολική μονάδα με προφορική εντολή και χωρίς γραπτή απόφαση ΠΥΣΠΕ ή του Δ/ντή εκπαίδευσης. Οι προφορικές εντολές είναι αυθαίρετες και δε συνιστούν υπηρεσιακή υποχρέωση για τον εκπαιδευτικό. Ενημερώνουμε αμέσως το σύλλογό μας, σε αντίστοιχο ζήτημα.

10. Εφημερία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αμείβονται με ωριαία αποζημίωση, με βάση τις ώρες που διδάσκουν και μόνο γι' αυτές. Ως εκ τούτου η ανάθεση εφημερίας δεν προκύπτει από πουθενά και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην αναθέτουν εφημερία στους ωρομίσθιους συναδέλφους.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την εγκύκλιο Φ.361/162/73512/Δ1 23 Ιουνίου 2010 οι ώρες και οι ημέρες απεργίας των ωρομίσθιων συναδέλφων υπολογίζονται στην προϋπηρεσία. Καλούμε τους συναδέλφους να τις περιλαμβάνουν στις καταστάσεις προϋπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης ή παράτυπης εντολής προϊσταμένου, συμβούλου ή διευθυντή ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΔΟΕ παρέχει στους συναδέλφους πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη.

Read more

Kατέρρευσε ο μύθος των υπέρογκων εξοπλιστικών δαπανών

Δύο ερωτήσεις αντιπολιτευόμενων βουλευτών, αποδόμησαν και τα τελευταία σχετικά επιχειρήματα. Ιδού η πραγματική κατάσταση των δαπανών για τα εξοπλιστικά:


Έτος 2006 : 206.349.806 εκ ευρώ
Έτος 2007 : 275.290.756 εκ ευρώ
Έτος 2008 : 381.036.170 εκ ευρώ
Έτος 2009 : 56.729.487 εκ ευρώ
Έτος 2010 : 43.472.340 εκ ευρώ


Ένα σύνολο δηλαδή 962 εκ ευρώ για ολόκληρη την πενταετία το οποίο αποτελεί ιστορικό ρεκόρ (προς τα κάτω) για ολόκληρη την Μεταπολίτευση και μετά, με το έτος-ρεκόρ των χαμηλότερων εξοπλιστικών δαπανών -τα 43 (!) εκ ευρώ του 2010- να συμπίπτει με το πρώτο έτος της υπουργίας του ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλου.

Ένα σύνολο δηλαδή 962 εκ ευρώ για ολόκληρη την πενταετία το οποίο αποτελεί ιστορικό ρεκόρ (προς τα κάτω) για ολόκληρη την Μεταπολίτευση και μετά, με το έτος-ρεκόρ των χαμηλότερων εξοπλιστικών δαπανών -τα 43 (!) εκ ευρώ του 2010- να συμπίπτει με το πρώτο έτος της υπουργίας του ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλου.

Συγκριτικά, για την κατασκευή τριών ιστοσελίδων (portals) ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα κατασπαταληθούν μόλις 21.819.070,00 ¤ (ΦΕΚ 1300/17-08-10). Τα συμπεράσματα δικά σας.
http://www.strategyreport.gr/

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/k.html
Read more

"Πιθανότητα εμφυλίου λόγω λιτότητας"


Κίνδυνο διάλυσης της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα εφόσον τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μεγάλο διάστημα και κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου διαβλέπει ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του έγκυρου Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ΙΦΟ με έδρα το Μόναχο.
Όπως αναφέρει η Ντέιλι Τέλεγκραφ, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Ιταλία ο Χανς Βέρνερ Σιν προειδοποίησε ότι τα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση.
Αντίθετα, όπως είπε, «η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου».
Ο δρ Σιν σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία έχει σε γενικές γραμμές διατηρήσει τη συνοχή της παρά τις απεργίες και τα επεισόδια, ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας και της «πολιτικής κόπωσης», που όπως είπε συνήθως εμφανίζεται κατά το δεύτερο έτος σε περιπτώσεις τόσο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.
Κατά το Γερμανό οικονομολόγο, η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα «διάσωσης» από την ΕΕ. Πρόσθεσε δε ότι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη είναι το λιγότερο δυσάρεστο σενάριο, ακόμα και αν αυτό «σκοτώσει» τις ελληνικές τράπεζες. Ο Χανς Βέρνερ Σιν έκανε χαρακτηριστικά λόγο για έναρξη της δεύτερης ελληνικής κρίσης.
(skai.gr)

http://online-pressblog.blogspot.com/
Read more

Αντ. Σαμαράς: " Πνίγηκαν στο μνημόνιο τα οράματα του ΠΑΣΟΚ"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του για την επέτειο ιδρύσεως του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε τα εξής:

«Τα σοσιαλιστικά οράματα του ΠΑΣΟΚ το 1974 "πνίγηκαν" στο νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο του 2010, συμπαρασύροντας μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα.

Παγκόσμια πρωτοτυπία ο καταστροφικός για την Ελληνική κοινωνία «νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός» του κ. Γ. Παπανδρέου.
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_5855.html
Read more

Τι προεξοφλούν τα ελληνικά spread; Γιατί δεν πέφτουν;

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη, η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης τελικά όπως φαίνεται δεν παρέχει πλέον αυτόματα εγγύηση εξωτερικής χρηματοδότησης με χαμηλό κόστος για τη χώρας μας. Το spread του ελληνικού ομολόγου εξακολουθεί να καταγράφει υψηλές «πτήσεις» αναζωπυρώνοντας τα σενάρια της Ελλάδας για αναπόφευκτη χρεοκοπία.
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations) των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μία σύντομη έκθεση όπου αναλύεται το πρόβλημα της Ελλάδας, ερμηνεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο και την παραμονή του spread σε υψηλά επίπεδα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται τα επίπεδα του ελληνικού spread παραμένουν σχεδόν τα ίδια όπως ήταν πριν την ενεργοποίηση του μηχανισμού, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε «κατάσταση ημι-χρεοκοπίας» (eve of the Greek semi-default), μετά την ανακοίνωση της ένταξης στο μηχανισμό, αλλά και τώρα το Σεπτέμβριο μετά δηλαδή από τις θετικές εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το CFR, η Ελλάδα τελικά θα αφεθεί στην χρεοκοπία, μόλις τα ελληνικά ομόλογα δε θα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτή η υπόθεση προϋποθέτει δύο πράγματα: Να αποδεσμευτούν από το ελληνικό χρέος οι τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, η έκθεση των οποίων είναι πολύ μεγάλη, και ότι όλοι οι Ευρωπαίοι στο τέλος θα θέλουν να «αποβάλλουν» το ευρώ, μετά τις οδυνηρές συνέπειες ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.
Το CFR προειδοποιεί ότι εάν θέλουν οι επενδυτές να καταλάβουν τι ακριβώς θα συμβεί θα πρέπει να παρακολουθούν στενά το ελληνικό spread τις επόμενες εβδομάδες.
Το ίδιο υποστηρίζει και η Goldman Sachs σε πρόσφατη έκθεση της, η οποία μάλιστα επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι εάν είχαν την επιλογή της χρεοκοπίας ή μη της Ελλάδας οι Βόρειοι εταίροι της, θα επέλεγαν το δεύτερο μόλις οι τράπεζες «ξεφορτώνονταν» τα ελληνικά ομόλογα. Αυτό άλλωστε προεξοφλούν και οι αγορές, με τους θεσμικούς να επιλέγουν τη λύση της απεμπλοκής από το ελληνικό χρέος.
Με την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα να μειώνεται ραγδαία και με τα έσοδα του προϋπολογισμού να υστερούν δραστικά των προβλέψεων, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βρει τους πόρους για να καλύψει τις ανελαστικές δαπάνες της, επισημαίνουν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι βέβαια τα spreads αυξάνονται και για τον πρόσθετο λόγο ότι κάθε στοιχείο που ανακοινώνεται για την ελληνική οικονομία αναλύεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποδειχθεί αυτό που ήδη έχει γίνει αποδεκτό εγχωρίως και διεθνώς, ότι δηλαδή η ελληνική οικονομία καταρρέει.

Διακύμανση ελληνικού spread 1/4-1/9


1-Απρ 345
3-Μαϊ 543
7-Μαϊ 965
1-Ιουν 517
1-Ιουλ 770
1-Αυγ 749
1-Σεπ 910


www.bankingnews.gr
Read more

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

TaXalia: Macedonia's Nr.1 blog: "O Αντώναρος δεν πλήρωσε εισιτήριο". Η χαρά του προπαγανδιστή

O κ. Π. Βέττας, διευθύνων σύμβουλος της Αttica Group, απέστειλε επιστολή στον Τύπο στην οποία καταγγέλλει τον κ. Ευ. Αντώναρο ότι ταξίδευσε από την Κω στην Πάτμο με το «Βlue Star 2» και αρνήθηκε να πληρώσει το εισιτήριο αξίας 15,5 ευρώ επικαλούμενος τη...


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ

TaXalia: Macedonia's Nr.1 blog: "O Αντώναρος δεν πλήρωσε εισιτήριο". Η χαρά του προπαγανδιστή
Read more

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύθηκε από exomatiakaivlepo στο Σεπτεμβρίου 3, 2010

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ..

4 ΟΧΙ στον πρωθυπουργό από κυβερνητικά στελέχη με την άρνηση τους να αποδεχθούν τις αποφάσεις του, να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές.

Συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που δέχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του, κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, μετά τα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά, την Πέμπτη, στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA.

Κόντρα και σύγκρουση μεταξύ Ξυνίδη και Λούκας Κατσέλη…

Με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος.

“Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…στο ΠΑΣΟΚ”, λέμε εμείς…

Διαβάστε και τα σχετικά δημοσιεύματα….

Φασούλας: «Δέχθηκα πόλεμο»

Συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που δέχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του, κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα συμφέροντα αυτά βρίσκονται τώρα πίσω από την απόφαση να μην τον χρίσει το κόμμα του εκ νέου υποψήφιο για τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Μega, ο Π. Φασούλας υπογράμμισε ότι έχει αναφέρει τις καταγγελίες αυτές- τις συνέδεσε με την πρόθεσή του να απαλλοτριώσει ένα μεγάλο οικόπεδο στο κέντρο του Πειραιά για να το κάνει χώρο πρασίνου ενώ συμφέροντα επιχειρούν να το αξιοποιήσουν ως εμπορικό κέντρο- αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση. Για τη μη κάθοδό του στις εκλογές για την ανανέωση της θητείας του ανέφερε ότι θα υπακούσει στις όποιες αποφάσεις του κόμματός του.(ΜΕGA)

Αλέξης Μητρόπουλος: «Δεν συμμετέχω στο Εθνικό Συμβούλιο»

Με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος. Ο Α. Μητρόπουλος αιτιολογεί την απόφασή του κάνοντας λόγο για “κυβέρνηση Μνημονίου” η οποία “ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές”. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=199427)

Αναστάτωση δημιουργεί στην κυβέρνηση η άρνηση αρκετών κυβερνητικών στελεχών να αποδεχθούν τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές και οι αρνήσεις αυτές ουσιαστικά επιταχύνουν τις διαδικασίες ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος εκ των πραγμάτων τοποθετείται είτε την Κυριακή το βράδυ είτε τη Δευτέρα. Τουλάχιστον τέσσερα ηχηρά «όχι» εισέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου από στελέχη της κυβέρνησής του (και άλλα τόσα από στελέχη του Κινήματος) και το πολιτικό ζήτημα πλέον που προκύπτει είναι πώς θα αντιμετωπίσει τις αρνήσεις αυτές και με ποιον τρόπο θα «τιμωρήσει» ενδεχομένως εκείνους που δεν υπακούουν στις αποφάσεις του. Αν και έγινε προσπάθεια το θέμα να κρατηθεί πολύ χαμηλά, είναι φανερό ότι τα «όχι» υπουργών και υφυπουργών στο να είναι υποψήφιοι για τις περιφέρειες που αποφάσισε ο κ. Παπανδρέου να εκτεθούν, προκαλεί αναταραχή η οποία προφανώς έχει αντανάκλαση συνολικά στην κυβερνητική λειτουργία.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ μεταξύ της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη (όλα τα σενάρια τη φέρουν να απομακρύνεται από το υπουργείο) με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, παρόντων του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αφορμή αποτέλεσε η παρέμβαση του κ. Ξυνίδη, ο οποίος έκανε λόγο για αναποτελεσματική οικονομική πολιτική που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την κερδοσκοπία κ.λπ.- θέμα που «καίει» την κ. Κατσέλη. Αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσει έντονα και απευθυνόμενη στον κ. Ξυνίδη να του πει «τι είναι αυτά που λες… να ανακαλέσεις αμέσως… παραλάβαμε ένα χάος».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά, όπως της ανέφερε, τα ίδια θα πει και κατά τη σημερινή ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592245)

Read more

Eπιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών προς την Υπουργό Παιδείας για την περιβαλλοντική εκπαίδευση


Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Η Ένωσή μας εκφράζει την έντονη αγωνία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και των τοπικών κοινωνιών για το αβέβαιο μέλλον της λειτουργίας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ).
Είναι η πρώτη σχολική χρονιά εδώ και 18 χρόνια -από τότε που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν τα ΚΠΕ- που η έναρξή της βρίσκει τα ΚΠΕ κλειστά, εφόσον στα μέλη των παιδαγωγικών τους ομάδων δεν έχει δοθεί ακόμη ετήσια παράταση της θητείας τους ,όπως έγινε με εκπαιδευτικούς άλλων καθηκόντων, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας και ενώ τους είχε ζητηθεί να δηλώσουν ποιοι από αυτούς επιθυμούν να παραταθεί η θητεία τους ήδη από τον Ιούνιο 2010!
Οι εκπαιδευτικοί των ΚΠΕ επιτελούν παιδαγωγικό, διδακτικό και επιμορφωτικό έργο στις θέσεις που τοποθετούνται με αυξημένες υποχρεώσεις και ωράριο εργασίας.
Αναρωτιόμαστε πώς και με ποιούς άραγε εκπαιδευτικούς θα γίνουν πράξη όλα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη που εκδόθηκε στις 23/8/2010:
Α) «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία- Δράσεις για τους Μαθητές»
Β)«Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία- Δράσεις για τους Ενήλικες» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»;
Είναι δυνατόν να γίνει προγραμματισμός δράσεων όταν τα ΚΠΕ της χώρας είναι κλειστά; Χωρίς την παράταση λειτουργίας των υφισταμένων διαχειριστικών επιτροπών; Όταν πολλά ΚΠΕ δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους βασικούς λογαριασμούς λειτουργικών εξόδων (ύδρευσης, ηλεκτρισμού,τηλεφώνου κλπ.) που έχουν ήδη σταλεί από τον Ιούλιο 2010;
Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί των ΚΠΕ καλούνται και αυτή τη σχολική χρονιά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σας, να υλοποιήσουν ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και αυτή τη στιγμή βρίσκονται μετέωροι για το αν θα επιστρέψουν στα σχολεία τους ή θα αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους στα ΚΠΕ, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός θεσμού με 30ετή σταθερή δυναμική παρουσία στην τυπική σχολική εκπαίδευση που αποτελεί το όχημα με το οποίο έχουν εισαχθεί στην εκπαιδευτική πράξη ενεργητικές και βιωματικές εκπαιδευτικές μέθοδοι που αποτελούν και το ζητούμενο στο Νέο Σχολείο που οραματίζεστε.
Κυρία Υπουργέ ο χρόνος τρέχει, το θέμα είναι κατεπείγον και χρήζει άμεσων αποφάσεων.
Με εκτίμηση.
Το ΔΣ
http://online-pressblog.blogspot.com/2010/09/e.html
Read more

Έξι λόγοι που οι Μακεδόνες πρέπει να ψηφίσουν μαζικά την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πρέπει να υπερψηφιστεί από τους Μακεδόνες επειδή αποτελεί τη ΔΕΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  1. στην πολιτική Γιωργάκη στο Μακεδονικό
  2. στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο
  3. στη Θεοδώρα Τζάκρη που απάντησε στον επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του συμβουλίου της Ευρώπης ότι έχει συνταχθεί ήδη νομοσχέδιο για την επαναχορήγηση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε 50 χιλιάδες πρόσφυγες του Εμφυλίου που κατοικούν στη ΠΓΔΜ
  4. στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης
  5. στον διορισμό από την κυβέρνηση του Ελληνόφωνου κατά δηλώση του Προέδρου της ΔΕΘ Γιάννη Κωνσταντίνου
  6. Καθώς επίσης και στην ηγεσία του ΛΑΟΣ που πρόδωσε τους ψηφοφόρους της παρέχοντας στήριξη στη κυβέρνηση του Μνημονίου και της μειοδοσίας

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ! ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ!

http://citizengr.wordpress.com/2010/09/03/%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%88%CE%B7/
Read more

Σε ρόλο Ιησού το ΠΑΣΟΚ: Οι έσχατοι έσσονται πρώτοι

Με αριθμούς και ονοματεπώνυμα καταγγέλει ο Ε. Στυλιανιδης το όργιο που έγινε στο Υπ. ΕΘΝΙΚΗΣ Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τις πράσινες συνεντεύξεις όπου οι τελευταίοι, που όλοι ήταν τυχαία συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, ήρθαν πρώτοι μετά τη συνέντευξη εκτοπίζοντας τους πρώτους σε μη επιλέξιμες θέσεις...

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν Δ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης: Και οι πρώτοι έσσονται έσχατοι…»

Ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί πεδίο σύνθεσης και συναίνεσης στο οποίο είναι ανάγκη να συναντώνται ιδέες, προτάσεις και πολιτικές με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία των δομών προς όφελος των μαθητών.

Η αξιοκρατική επιλογή των στελεχών εκείνων που θα κληθούν να υλοποιήσουν την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες κατά την οποία η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα πληρούν πραγματικά τις προϋποθέσεις ώστε να διοικήσουν με υπευθυνότητα και ζήλο τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Την ώρα που, κατά δήλωση της ίδιας της Υπουργού «τα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές», την ώρα που με την ακατανόητη αλλαγή του συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών και τις μειώσεις των διορισμών η Κυβέρνηση ανατρέπει την εργασιακή σχέση και τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών αναπληρωτών και ενώ ο χρόνος έναρξης του σχολικού έτους πλησιάζει, το Υπουργείο επικεντρώνεται στην εγκαθίδρυση κομματικών φίλων στις διευθυντικές θέσεις της διοικητικής πυραμίδας.

Οι παρακάτω πίνακες αποτυπώνουν το κυνισμό και την παλαιοκομματική λογική που διέπει τη πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Α) Αττική

Αρχικά υποψηφίου Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων Μ.Ο. συνέντευξης Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15) Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων
Ψ.Γ. 24,63 12,83 13, 13, 13, 13, 10, 15
Κ.Κ. 23,67 9,67 8, 10, 10, 10, 10, 7, 13 17η
Μ.Δ. 23,39 10,50 8, 11, 10, 10, 10, 14 12η
Ο.Χ. 23,26 4ος 10,67 9, 12, 10, 10, 10, 13 11ος
Α.Ε. 23 10,67 9, 11, 10, 10, 9, 15 13η

Β) Κεντρική Μακεδονία

Αρχικά υποψηφίου Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων Μ.Ο. συνέντευξης Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15) Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων
Κ.Κ. 24,39 1ος 10,29 9, 11, 10, 10, 8, 14 6ος
Κ.Σ. 23,50 2ος 10,43 9, 10, 13, 10, 10, 6, 15 9ος
Τ.Ν. 23 3ος 11,17 9, 11, 10, 10, 12, 15 7ος
Κ.Δ. 22,15 5ος 11,43 9, 12, 12, 11, 11, 10, 15 13ος

Γ) Θεσσαλία

Αρχικά υποψηφίου Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων Μ.Ο. συνέντευξης Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15) Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων
Κ.Χ. 22,54 2ος 10,57 8, 12, 11, 11, 10, 8, 14 4ος
Σ.Β. 20,89 3ος 10,50 9, 10, 10, 10, 10, 10, 14 5ος
Κ.Η. 20,76 4ος 10,57 9, 10, 11, 10, 10, 11, 13 7ος
Κ.Δ. 20,02 6ος 10,71 9, 10, 11, 12, 10, 8, 15 12ος

Δ) Πελοπόννησος

Αρχικά υποψηφίου Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων Μ.Ο. συνέντευξης Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15) Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων
Τ.Χ. 25,76 2ος 10 8, 10, 11, 10, 10, 6, 15 4ος
Γ.Α. 24,41 11 10, 10, 12, 10, 10, 10, 15

Ε) Δυτική Ελλάδα

Αρχικά υποψηφίου Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων Μ.Ο. συνέντευξης Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15) Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων
Κ.Τ. 24,26 1ος 10,71 10, 10, 10, 10, 10, 10, 15 3ος
Γ.Δ. 19 7ος 12 10, 12, 11, 12, 15 10ος

ΣΤ) Β. Αιγαίο

Αρχικά υποψηφίου Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων Μ.Ο. συνέντευξης Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15) Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων
Γ.Κ. 26,89 10,83 9, 13, 10, 10, 8, 15

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Στα Χανιά προκειμένου ο 2ος σε αντικειμενικά μόρια (15,5) να ξεπεράσει τον 1ο (19,39) έλαβε Μ.Ο. στη συνέντευξη 14,71 με άριστα το 15 ενώ ο 1ος σε μετρήσιμα μόρια έλαβε μόλις 9,86! Τυχαία, ο 2ος σε μόρια ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ.

Στην Εύβοια, αντίστοιχα ο 4ος έγινε 1ος και πήρε τη θέση του Δ/ντη Εκπαίδευσης με Μ.Ο. συνέντευξης 13,16 ενώ ο 1ος πήρε μόλις 8,5! Τυχαία, και αυτός ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ. Στο Λεκανοπέδιο ο 1ος έγινε 10ος μετά τη συνέντευξη μη καταφέρνοντας να διεκδικήσει καμία από τις 7 προκηρυχθείσες θέσεις των Δ/νσεων της Αττικής. Τυχαία, και οι 7 Δ/ντές που επελέγησαν ήταν συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Το ίδιο συνέβη και στη Μεσσηνία και στη Ζάκυνθο αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Στους πίνακες αυτούς φαίνεται ξεκάθαρα η νόθευση των αντικειμενικών μορίων καθώς οι πρώτοι σε μόρια σχεδόν πάντοτε λαμβάνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία στη συνέντευξη.

Και όλα αυτά ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση θεωρούσαν τη συνέντευξη στις επιλογές στελεχών «μέθοδο εξόντωσης των κομματικά μη αρεστών» και ως «βασικό εργαλείο στα χέρια των κεντρικών και τοπικών κομματαρχών εκπαίδευσης της Νέας Δημοκρατίας μέσω της οποίας εκμηδενίζονται τα μετρήσιμα προσόντα» (Επίκαιρη Επερώτηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Παιδείας Ε. Στυλιανίδη 2007).

Φέτος είναι η ώρα να γίνουν οι συγκρίσεις στο πεδίο. Τα στελέχη που επελέγησαν το 2007, από την Κυβέρνηση της ΝΔ, οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης των Νομών, ήταν εκείνοι που σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και σε απόλυτη συνεργασία με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα προετοίμασαν υποδειγματικά το σχολικό έτος 2008-2009, έτος κατά το οποίο, κατά κοινή ομολογία, για πρώτη φορά όλα ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές έγκαιρα και προγραμματισμένα. Θα δούμε τι θα γίνει φέτος…

Κατόπιν αυτού,

Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι η κ. Υπουργός

1) Πώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «προωθεί την αξιοκρατία», όταν αντιφάσκοντας με αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τις πλέον αναξιοκρατικές μεθόδους κομματικής ευνοιοκρατίας;

2) Πώς δικαιολογούνται οι περιπτώσεις όπου οι πρώτοι σε αντικειμενικά κριτήρια κατατάσσονται τελικώς αρκετά χαμηλά στους πίνακες μετά τις συνεντεύξεις;

3) Προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας, με τον ίδιο τρόπο, να αντικαταστήσει του Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων πριν την λήξη της θητείας τους;

Αθήνα, 03 / 09 / 2010

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Ευριπίδης Στυλιανίδης

2. Ελίζα Βόζεμπεργκ

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_5927.html

Read more

Και τα ρουσφέτια καλά κρατούν... έτσι κ. Λοβέρδο;

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ??????


ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΥ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ:


Από Δεξί Εξτρέμ στις 10:18 --- ---
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_1278.html
Read more

ήνα 01/09/2010 Έναρξη σχολικής χρονιάς 2010 – 2011

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. σας εύχεται καλή σχολική και συνδικαλιστική χρονιά.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2010-2011, μας βρίσκει απέναντι σε μια σειρά πρωτόγνωρων προβλημάτων:

* Πραγματική και ονομαστική μείωση των αποδοχών μας

* Μείωση των δαπανών για την Παιδεία

* Μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων

* Περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων

* Δραματική μείωση των μόνιμων διορισμών

* Αλλαγή του τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών

* Περιορισμό των μεταθέσεων και αποσπάσεων

* Μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών

* Αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα

* Στοχοποίηση των εκπαιδευτικών για τα δεινά της εκπαίδευσης

* Εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης ως «παράθυρο» για την αξιολόγηση.

* Αναξιοκρατική επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

* Χιλιάδες κενά στην Π.Ε. που η αδυναμία κάλυψής τους οδηγεί σε συμπτύξεις τμημάτων και υποβιβασμούς σχολείων κτλ…

Δυστυχώς δεν υπάρχει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που όλοι μας, διαβάζουμε και ακούμε είναι η παραπέρα μείωση των αποδοχών μας μέσω του νέου μισθολογίου και ο περιορισμός των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η ΔΟΕ πρέπει να εγκαταλείψει την πρακτική του βωβού παρατηρητή και με τη στάση και την αγωνιστικότητά της να προασπίσει τα «συμφέροντά» μας. Να εμπνεύσει ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. σας διαβεβαιώνει ότι θα αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για την αλλαγή πορείας του Συνδικαλιστικού Κινήματος με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το στόχο.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Read more

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας τις εντολές της τρόικας και του Δ.Ν.Τ., εξομοιώνει πλήρως από το 2015 το συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων στο δημόσιο με τις επαχθείς ρυθμίσεις Λοβέρδου (Ν.3865/2010). Αυτό σημαίνει την αύξηση του απαιτούμενου χρόνου υπηρεσίας τουλάχιστον κατά 5 έως και 15 χρόνια για όλους τους ασφαλισμένους του δημοσίου που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Σημαίνει επίσης τη σημαντική μείωση των συντάξεων του δημοσίου, καθώς τα ποσοστά αναπλήρωσης θα περιοριστούν από το 2015 και μετά από τα επίπεδα του 70%-72% που προβλέπει ο ισχύων νόμος Ρέππα στα επίπεδα του 48%-63%!

Έτσι τα 3 ΔΕΝ του κ. Λοβέρδου γρήγορα ξεχάστηκαν, δηλαδή ότι:

* Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας

* Δεν θα αυξηθούν οι εισφορές

* Δεν θα μειωθούν οι συντάξιμες αποδοχές

Σύμφωνα με το νέο Νόμο:

1. Εξομοιώνονται με τους άνδρες ως προς τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος οι γυναίκες υπάλληλοι με προστατευόμενα τέκνα, οι οποίες έχουν προσληφθεί μέχρι 31-12-1982. Αυτό σημαίνει ότι για τις εν λόγω γυναίκες αυξάνεται από τα 17,5 στα 25 έτη ο ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας. Η εξίσωση αυτή με το αντίστοιχο όριο των ανδρών θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε μία τριετία. Δηλαδή, η ισχύουσα σήμερα υπηρεσία των 17,5 ετών για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος των γυναικών που είναι παντρεμένες με παιδιά κλπ. αυξάνεται στα 20 έτη για όσες συμπληρώνουν τα 17,5 έτη το 2011, σε 22,5 έτη για όσες τα συμπληρώνουν το 2012 και σε 25 για όσες τα συμπληρώνουν το 2013.

2. Αυξάνονται από 1-1-2011 σταδιακά από 20 σε 25 τα έτη υπηρεσίας που απαιτούνται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και για τις γυναίκες που έχουν τρία παιδιά και άνω. Στην περίπτωση αυτή, καταργείται η πρόσθετη προϋπόθεση που ίσχυε για τους άνδρες, δηλαδή, να έχουν την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση ή να είναι χήροι.

3. Θεσπίζονται σταδιακά τα ακόλουθα όρια ηλικίας για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1ης Ιανουαρίου 1998 και μετά ή προσλήφθηκαν για πρώτη φορά στο δημόσιο από 1 Ιανουαρίου 1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992:

· Το 65ο έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας. Η εξίσωση αυτή θα γίνει σταδιακά εντός τριετίας, δηλαδή, για όσες γυναίκες συμπληρώσουν την 25ετία από 1-1-2011 το όριο ηλικίας των 50 ετών που ισχύει σήμερα αυξάνεται στο 55ό έτος της ηλικίας, για όσες συμπληρώσουν την 25ετία το έτος 2012 το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 60ό και για όσες συμπληρώνουν την 25ετία το έτος 2013 και μετά το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 65ο έτος.

· Το 53ο έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανίκανα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης (25ετία) το έτος 2011.

· Το 56ο έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανίκανα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης (25ετία) το 2012.

· Το 60ό έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανίκανα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης (25ετία) το 2013 και μετά.

· Το 65ο έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-1998 και μετά ή έχουν διοριστεί από 1-1-1983 και μετά. Η εξίσωση αυτή θα γίνει σταδιακά σε βάθος τριετίας. Δηλαδή, για όσες γυναίκες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2010 ισχύει το όριο ηλικίας των 60 ετών, το οποίο αυξάνεται στο 61ο έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2011, στο 63ο έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2012 και στο 65ο έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2013.

4. Εξομοιώνεται σταδιακά εντός τριετίας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών υπαλλήλων του δημοσίου που μπορούν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του ισχύοντος ορίου ηλικίας και να λάβουν μειωμένη σύνταξη. Δηλαδή, το ισχύον μέχρι 31-12-2010 όριο ηλικίας των γυναικών της περίπτωσης αυτής αυξάνεται από το 55ο στο 56ο το έτος 2011, στο 58ο το 2012 και στο 60ό έτος το 2013.

5. Καταργούνται από το 2011 οι διατάξεις που προβλέπουν ότι όσες μητέρες υπάλληλοι διορίστηκαν μέχρι 31-12-1982 και έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, καθώς και όσοι άνδρες χήροι ή διαζευγμένοι υπάλληλοι διορίστηκαν μέχρι 31-12-1982 και έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση 20 ετών υπηρεσίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

6. Ορίζεται ότι όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2010 δεν θίγονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού. Για τα πρόσωπα αυτά θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού διατάξεις που αφορούν τόσο τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης όσο και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

7. Επεκτείνονται και στο δημόσιο τα οριζόμενα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι από τη 1-1-2015 θα απαιτείται και από τους εργαζομένους στο δημόσιο να συμπληρώσουν τουλάχιστον 40 έτη υπηρεσίας και να είναι τουλάχιστον 60 ετών για να λάβουν πλήρη σύνταξη. Σημαίνει επίσης ότι για όσους συνταξιοδοτηθούν από το δημόσιο μετά τις 31-12-2014 θα αλλάξει επί το δυσμενέστερο ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεών τους.

8. Αλλάζει και για τους ασφαλισμένους του δημοσίου ο υπολογισμός της σύνταξής τους, με βάση τις διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης.

9. Επιμηκύνεται από 2 σε 5 έτη ο χρόνος διάρκειας του έγγαμου βίου, προκειμένου να δικαιωθεί σύνταξη ο επιζών σύζυγος αποβιώσαντος συνταξιούχου.

10. Επεκτείνονται τόσο στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους όσο και στους επιζώντες συζύγους που λαμβάνουν σύνταξη από το δημόσιο και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούνται οι περιορισμοί που ισχύουν για όσους από αυτούς λαμβάνουν σύνταξη από άλλους ασφαλιστικούς φορείς.

11. Καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης των άγαμων ενήλικων θυγατέρων, με εξαίρεση τις ανίκανες και όσες σπουδάζουν, καθώς και το δικαίωμα συνταξιοδότησης των διαζευγμένων θυγατέρων, και αυστηροποιούνται οι ήδη ισχύουσες διατάξεις που προβλέπουν περιορισμό του ποσού της σύνταξης λόγω αυξημένων εισοδημάτων.

12. Από 1-8-2010 θεσπίζεται και στο δημόσιο Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, η οποία παρακρατείται από τις συντάξεις που υπερβαίνουν το ποσό των 1.400 ευρώ, με κλιμακούμενο συντελεστή από 3% έως 9%, ανάλογα με το ποσό της σύνταξης.

Οι μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές που φέρνει ο νέος ασφαλιστικός νόμος στο δημόσιο, με τις βίαιες ανατροπές και σε αρκετές περιπτώσεις με βάρβαρο περιεχόμενο, τόσο στα χρόνια υπηρεσίας και τα όρια ηλικίας, όσο και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με τις πρωτοφανείς σε μέγεθος μειώσεις ακόμη και αυτών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας θα έχει ως συνέπεια χιλιάδες συναδέλφους μας να εγκλωβιστούν για πολλά χρόνια στην υπηρεσία και άλλους να τους οδηγήσει άρον - άρον σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Read more

Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου για το επίδομα θέρμανσης...

Να τι έλεγε ο υπ. Οικονομικών τον Νοέμβριο του 2007 για το επίδομα θέρμανσης!!

Το πετρέλαιο έχει πλέον φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι και αυτή η άνοδος της τιμής του έχει προκαλέσει ένα νέο ανατιμητικό κύμα στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων πλήττεται όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα εξαιτίας της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας που επικρατούν στην αγορά, λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών ελέγχων και της αδράνειας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση.

Με το χειμώνα μπροστά μας, η αναμενόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να πλήξει – ιδιαίτερα δε στη Βόρειο Ελλάδα – σημαντικά το εισόδημα των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, την ίδια στιγμή που στο κράτος εισρέουν μεγάλα ποσά από την φορολογία των καυσίμων.

Ήδη μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Οκτωβρίου 2007 η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, αυξήθηκε κατά περίπου 40% πράγμα που προδικάζει ιδιαίτερα σημαντική αύξηση και της δαπάνης των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης. Την ίδια στιγμή, το χειμώνα 2006 – 2007, το κράτος εισέπραξε επιπλέον περίπου 850 εκατ. ευρώ μόνο από την εφαρμογή του Φ.Π.Α. στις αυξημένες τιμές των καυσίμων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται παρά ταύτα πεισματικά και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, να χορηγήσει «Επίδομα Θέρμανσης» στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Κι αυτό ενώ την περίοδο 2000 – 2001, όταν σημειώθηκαν μικρές ανατιμητικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου, με τιμή μάλιστα 32 δολάρια το βαρέλι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία, χορήγησε στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οικονομική ενίσχυση με διάθεση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σήμερα που η τιμή του πετρελαίου προσεγγίζει τα 100 δολάρια το βαρέλι και το Ελληνικό Δημόσιο έχει αυξήσει τα έσοδά του από την φορολογία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ ...

αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για να χορηγηθεί το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, και τους μακροχρόνια άνεργους της χώρας. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από κοινού καταθέσαμε ήδη σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή.

Με την πρόταση καθιερώνεται το επίδομα θέρμανσης υπό την μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης. Δικαιούχοι προτείνεται να είναι οι μισθωτοί που αμείβονται με τον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτερο μισθό ή ημερομίσθιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι που δικαιούνται Ε.Κ.Α.Σ., οι μακροχρόνια άνεργοι. Το ύψος του επιδόματος προτείνεται να κυμανθεί ανάλογα με τις περιοχές της χώρας και στην περιοχή μας να είναι 400 Ευρώ.

Εδώ, λοιπόν, στη συζήτηση αυτής της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, θα φανεί καθαρά η περίφημη «κοινωνική ευαισθησία» την οποία διατείνεται πως έχει η κυβέρνηση. Θα φανούν οι επιλογές της και θα ξεσκεπαστούν οι προτεραιότητές της. Με ποιους είναι, ποιους στηρίζει, ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και για ποιών κοινωνικών στρωμάτων τα συμφέροντα αδιαφορεί.

ΠΗΓΗ


http://udemand.blogspot.com/2010/09/blog-post_02.html

Read more

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις Ψωμιάδη για την άρση της στήριξης στο προσωπό του από τον Κατζαφεροτούμπα

Σχετικά με τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Θεωρώ ότι η ψυχή των φίλων του ΛΑΟΣ είναι μαζί μας, μαζί με τη Μακεδονία. Τα κόμματα λένε και ξελένε. Ο Ψωμιάδης μένει σταθερός στις αξίες, στις αρχές. Μένω σταθερός σ’ αυτό που είπα: ενώνω και δεν διχάζω. Μέσα από συμπεριφορές όπως αυτές των τελευταίων ημερών, εγώ και οι φίλοι μου νοιώθουμε ακόμη πιο δυνατοί για την τελική νίκη».

Πως μάθατε την απόφαση του κ. Καρατζαφέρη;
Από την τηλεόραση.

Τι έγινε και χάλασε η συνεργασία;
Αυτό δεν το ξέρω.

Δε μιλήσατε με τον κ. Καρατζαφέρη, δεν είχατε κάποια επαφή αυτές τις μέρες;
Αυτό αφορά εμάς.

Για ποιες συμπεριφορές μιλάτε;
Των τελευταίων ημερών.

Δηλαδή;
Άλλη ερώτηση.

Η υπόθεση Σαμαρά τελικά έφταιξε ή τίποτε άλλο υπάρχει από πίσω;
Γι’ αυτό να απαντήσουν άλλοι, όχι εγώ.

Δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται;
Όχι.
Προσπαθήσατε να κάνετε κάποια επικοινωνία με τον κ. Καρατζαφέρη;
Αυτό αφορά εμένα και τον κ. Καρατζαφέρη.

Πάντως ο κ. Καρατζαφέρης είχε βγει από νωρίς και είχε στηρίξει. Τι άλλαξε…
Κοιτάξτε, οι παλιές αγάπες δεν διαγράφονται με μια δήλωση. Η αγάπη παραμένει και είναι αμοιβαία.

Αν κατεβάσει …(δεν ακούγεται) υποψήφιο;
Κοιτάξτε, η κοινωνία είναι μαζί μας. Κι αυτό το ξέρουνε. Η κοινωνία δεν διχάζεται.

Αυτή η κίνηση του κ. Καρατζαφέρη μήπως θέλει να πλήξει τον κ. Σαμαρά;
Δεν αφορούν εμένα αυτά. Εγώ δεν έχω σχέση με τα κόμματα. Είμαι νομάρχης, υποψήφιος περιφερειάρχης και σίγουρος νικητής στις ερχόμενες εκλογές. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό.

Αυτή η εξέλιξη ήταν κεραυνός εν αιθρία;
Εμένα μ’ αρέσουν οι κεραυνοί και μάλιστα τους αντιμετωπίζω επί τριάντα χρόνια νικηφόρα.

Το θεωρείτε χτύπημα για σας;
Σαρανταπέντε χρόνια παίζω μπάλα κι έχω δεχθεί χειρότερα χτυπήματα. Δεν έχω ενοχλήσει κανέναν.
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_3142.html

Read more

"Nα υποδεχθούμε τον Παπανδρέου στην Έκθεση, με τα παλιά μας παπούτσια" !

Στην ενεργό δράση κατά των νεοταξιτών, της κυβέρνησης του ΔΝΤ και των τοκογλύφων, περνά από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2010, το Πατριωτικό Μέτωπο. Ξεκινά ανένδοτο αγώνα με πρώτη πράξη, την υποδοχή του Γ.Α. Παπανδρέου στις 11 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, με τα «παλιά μας τα παπούτσια».
Ανένδοτο αγώνα ξεκινά από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2010, πρώτη μέρα του Φθινοπώρου το Πατριωτικό Μέτωπο. Ο αγώνας αυτός, παράλληλα με την...

συνεχιζόμενη οργάνωση του Κινήματος, στόχο έχει να κινητοποιήσει σε δράσεις τον ελληνικό λαό, κατά της κλιμακούμενης μείωσης της προσωπικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας, από την κατοχική συμμαχία που κυβερνά τον τόπο.

Με πρώτη δράση στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα άφιξης του πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οπότε και το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί τον Βορειοελλαδίτικο λαό να εκφράσει την περιφρόνησή του, πετώντας τα παλιά του παπούτσια, στη διαδρομή του, από το αεροδρόμιο προς τη ΔΕΘ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜ και διανέμεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το Κίνημα αναφέρει:

«Έλληνες Πατριώτες. Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2010, ξεκινάμε ανένδοτο αγώνα για το σπίτι μας, τη δουλειά μας, την Πατρίδα μας, τα παιδιά μας, την αξιοπρέπειά μας. Κάνοντας αρχή από τη Θεσσαλονίκη, «υποδεχόμαστε» στη ΔΕΘ τον πρωθυπουργό της νέας τάξης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των τοκογλύφων, όπως του αξίζει, πετώντας τα παλιά μας τα παπούτσια.
Είναι ανεπιθύμητος, (persona non grata), γιατί μας είπε ψέματα σωρηδόν: Για το χρέος, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την οικονομία, τις συντάξεις, το ΦΠΑ, τις αυξήσεις στους μισθούς, τους μικρομεσαίους, για όλα.

Συμπατριώτες Βορειοελλαδίτες-Θεσσαλονικείς.

Την Κυριακή 11 του Σεπτέμβρη, ο πρωθυπουργός που παρέδωσε την λαϊκή εντολή στο ΔΝΤ, σε ξένα κέντρα εξουσίας και στους τοκογλύφους, έρχεται γεμάτος θράσος και αλαζονεία, για να εξαγγείλει νέα μέτρα περιορισμού της προσωπικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Έρχεται για να εξαγγείλει νέες μειώσεις στους μισθούς και νέες αυξήσεις στα προϊόντα άμεσης καταναλωτικής ανάγκης για όλα τα νοικοκυριά: Φτωχά και μικρομεσαία.

Έρχεται για να προετοιμάσει το έδαφος για την εκποίηση του ονόματος της Μακεδονίας, για την αποδοχή του νεοθωμανισμού με συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, για την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Θράκης, για την υποταγή στη «παγκόσμια διακυβέρνηση» των τοκογλύφων, την οποία με πάθος υποστηρίζει και πρεσβεύει εδώ και χρόνια.

Του απαντάμε με τον δικό μας τρόπο, δείχνοντας την περιφρόνησή μας στα ψεύδη του, πετώντας τα παλιά μας τα παπούτσια στη διαδρομή του από το αεροδρόμιο για ΔΕΘ. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνουμε και την αλληλεγγύη μας στα άλλα θύματα της παγκοσμιοποίησης, τους Ιρακινούς με το 1.500.000 νεκρούς και τα εκατομμύρια προσφύγων, τους παγιδευμένους Παλαιστίνιους της Γάζας, τους κατατρεγμένους της Λατινικής Αμερικής, τους Ισλανδούς που τους κατάκλεψαν, τους βομβαρδισμένους της Σερβίας».

Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί όλους τους Έλληνες, από όλες τις γωνιές της χώρας και ιδιαίτερα από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, να σταθούν ενωμένοι στον κοινό αυτό αγώνα, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά πως δεν είναι κόμμα, δεν έχει «καθοδηγητές και μεσσίες», είναι οριζόντια και δημοκρατικότατα οργανωμένο - υποδεχόμενο όλους τους πολίτες από οποιαδήποτε ιδεολογικοπολιτική καταβολή - και δεν σκοπεύει να παράξει «επαγγελματίες πολιτικούς», ούτε πρόκειται να ζητήσει την ψήφο κανενός.

Ακόμη καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να έλθουν στη Θεσσαλονίκη, να συγκεντρώσουν τα παλιά τους τα παπούτσια σε σάκους και να τους αποστείλουν στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με την ένδειξη «Πατριωτικό Μέτωπο», ή με όποιον άλλο τρόπο μπορούν. Μπορούν να ενημερώνονται εξάλλου για τα σημεία και τους χρόνους των κινητοποιήσεων, στην ιστοσελίδα του ΠΑΜ, www.pamet.gr .

Ο αγώνας κατά των νεοταξιτών ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.


Στην ενεργό δράση κατά των νεοταξιτών, της κυβέρνησης του ΔΝΤ και των τοκογλύφων, περνά από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2010, το Πατριωτικό Μέτωπο. Ξεκινά ανένδοτο αγώνα με πρώτη πράξη, την υποδοχή του Γ.Α. Παπανδρέου στις 11 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, με τα «παλιά μας τα παπούτσια».
Ανένδοτο αγώνα ξεκινά από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2010, πρώτη μέρα του Φθινοπώρου το Πατριωτικό Μέτωπο. Ο αγώνας αυτός, παράλληλα με την...

συνεχιζόμενη οργάνωση του Κινήματος, στόχο έχει να κινητοποιήσει σε δράσεις τον ελληνικό λαό, κατά της κλιμακούμενης μείωσης της προσωπικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας, από την κατοχική συμμαχία που κυβερνά τον τόπο.

Με πρώτη δράση στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα άφιξης του πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οπότε και το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί τον Βορειοελλαδίτικο λαό να εκφράσει την περιφρόνησή του, πετώντας τα παλιά του παπούτσια, στη διαδρομή του, από το αεροδρόμιο προς τη ΔΕΘ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜ και διανέμεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το Κίνημα αναφέρει:

«Έλληνες Πατριώτες. Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2010, ξεκινάμε ανένδοτο αγώνα για το σπίτι μας, τη δουλειά μας, την Πατρίδα μας, τα παιδιά μας, την αξιοπρέπειά μας. Κάνοντας αρχή από τη Θεσσαλονίκη, «υποδεχόμαστε» στη ΔΕΘ τον πρωθυπουργό της νέας τάξης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των τοκογλύφων, όπως του αξίζει, πετώντας τα παλιά μας τα παπούτσια.
Είναι ανεπιθύμητος, (persona non grata), γιατί μας είπε ψέματα σωρηδόν: Για το χρέος, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την οικονομία, τις συντάξεις, το ΦΠΑ, τις αυξήσεις στους μισθούς, τους μικρομεσαίους, για όλα.

Συμπατριώτες Βορειοελλαδίτες-Θεσσαλονικείς.

Την Κυριακή 11 του Σεπτέμβρη, ο πρωθυπουργός που παρέδωσε την λαϊκή εντολή στο ΔΝΤ, σε ξένα κέντρα εξουσίας και στους τοκογλύφους, έρχεται γεμάτος θράσος και αλαζονεία, για να εξαγγείλει νέα μέτρα περιορισμού της προσωπικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Έρχεται για να εξαγγείλει νέες μειώσεις στους μισθούς και νέες αυξήσεις στα προϊόντα άμεσης καταναλωτικής ανάγκης για όλα τα νοικοκυριά: Φτωχά και μικρομεσαία.

Έρχεται για να προετοιμάσει το έδαφος για την εκποίηση του ονόματος της Μακεδονίας, για την αποδοχή του νεοθωμανισμού με συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, για την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Θράκης, για την υποταγή στη «παγκόσμια διακυβέρνηση» των τοκογλύφων, την οποία με πάθος υποστηρίζει και πρεσβεύει εδώ και χρόνια.

Του απαντάμε με τον δικό μας τρόπο, δείχνοντας την περιφρόνησή μας στα ψεύδη του, πετώντας τα παλιά μας τα παπούτσια στη διαδρομή του από το αεροδρόμιο για ΔΕΘ. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνουμε και την αλληλεγγύη μας στα άλλα θύματα της παγκοσμιοποίησης, τους Ιρακινούς με το 1.500.000 νεκρούς και τα εκατομμύρια προσφύγων, τους παγιδευμένους Παλαιστίνιους της Γάζας, τους κατατρεγμένους της Λατινικής Αμερικής, τους Ισλανδούς που τους κατάκλεψαν, τους βομβαρδισμένους της Σερβίας».

Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί όλους τους Έλληνες, από όλες τις γωνιές της χώρας και ιδιαίτερα από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, να σταθούν ενωμένοι στον κοινό αυτό αγώνα, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά πως δεν είναι κόμμα, δεν έχει «καθοδηγητές και μεσσίες», είναι οριζόντια και δημοκρατικότατα οργανωμένο - υποδεχόμενο όλους τους πολίτες από οποιαδήποτε ιδεολογικοπολιτική καταβολή - και δεν σκοπεύει να παράξει «επαγγελματίες πολιτικούς», ούτε πρόκειται να ζητήσει την ψήφο κανενός.

Ακόμη καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να έλθουν στη Θεσσαλονίκη, να συγκεντρώσουν τα παλιά τους τα παπούτσια σε σάκους και να τους αποστείλουν στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με την ένδειξη «Πατριωτικό Μέτωπο», ή με όποιον άλλο τρόπο μπορούν. Μπορούν να ενημερώνονται εξάλλου για τα σημεία και τους χρόνους των κινητοποιήσεων, στην ιστοσελίδα του ΠΑΜ, www.pamet.gr .

Ο αγώνας κατά των νεοταξιτών ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.
http://taxalia.blogspot.com/2010/09/n.html
Read more