Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Κατέληξε ο "δημόσιος υπάλληλος" σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης (ανανέωση)

Έχασε την εξαιρετικά άνιση μάχη που έδινε με τον θάνατο ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά από τη σύγκρουση και πτώση των δύο F16 νοτίως της νήσου Χρυσή στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Ο άτυχος σμηναγός κατέληξε στις 1:15 τα ξημερώματα.

Ο χειριστής έφερε σοβαρά τραύματα στη λεκάνη, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάτρηση πνευμόνων και είχε υποβληθεί σε τρείς επεμβάσεις.

Ωστόσο, εξ αιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, είχαν προκληθεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην εγκεφαλική του λειτουργία.

Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Εκφράζουμε τα συλληπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου χειριστή αλλά και σε όλη την ΠΑ που δίνει τον καλύτερο εαυτό της κάθε μέρα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες όχι τόσο έναντι του εξωτερικού, όσο έναντι του εσωτερικού εχθρού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την θάνατο του σμηναγού Σ.Αναστασάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπεράνθρωπη μάχη που έδωσε ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης και μαζί του όλοι οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το κλιμάκιο του ΓΝΑ δυστυχώς δεν απέδωσε. Η μάχη ήταν άνιση.

Εκφράζω την οδύνη μου, την οδύνη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτείας στους οικείους του.

Είμαστε όλοι δίπλα στην οικογένεια, την κόρη και το αγέννητο παιδί του».

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας παρατείνεται κατά δύο ημέρες το διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στο Ηράκλειο, όπου δεν θα παραστεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, λόγω ξαφνικής ασθενείας του, αλλά ο ΑΝΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης. Ο οποίος είμαστε βέβαιοι ότι έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις του περί "δημοσίων υπαλλήλων", όπως επίσης είμαστε βέβαιοι ότι έχει αναθεωρήσει και τις απόψεις του που εκφράστηκαν μετά την "λευκή απεργία" των πιλότων και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr