Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Γιατί η Φινλανδία απειλεί να βγει από το ευρώ!

his
Quantcast
Η δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen ότι “Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών έπεσε σαν κεραυνός στην έδρα της Ε.Ε.αλλά και στις αγορές όπου το ευρώ υποχωρεί κάτω απο το 1,24 δολάρια .
Η υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας συνεχίζει στη συνέντευξη της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti λέγοντας “Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία”
Υπογραμμίζει ωστόσο ότι “η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια”.
Η υπουργός Οικονομικών τονίζει ταυτόχρονα ότι η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών.
Επανέλαβε παράλληλα ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύνη.
Τέλος αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία “αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή” στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. “Έχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους”…
fpress.gr
http://filologos10.wordpress.com/2012/07/07/%
Read more

OΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.!!




Ας τους κοιτάξουν οι ιερείς και οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδος που εθελοτυφλούν και συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Κοιτάξτε τα μάτια, κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των Ρωμιών της Συρίας, αυτών των Ελληνοσύρων, αυτών των Ορθοδόξων Ελλήνων της Αντιοχείας.
Κοιτάξτε τους γιατί είναι σαν τα αρνιά στο μαντρί που πάνε για σφάξιμο.
Κοιτάξετε αυτούς τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς που σκοτώνονται από τους μουσουλμάνους χωρίς... να έχουν καμία βοήθεια από πουθενά.

Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας. Εμείς που γράφουμε για τους αγίους, εμείς που γεμίσαμε το διαδίκτυο με Ορθόδοξα ιστολόγια για να γράφουμε για σταρετς, για Φιλοκαλίες και Γεροντικά κι άλλα διάφορα Πατερικά βιβλία, για αδιάλειπτες προσευχές με κομποσκοίνια, και πέστε μου τί όφελος έχουν όλα αυτά όταν οι ομόθρησκοι μας στη Συρία κάθε μέρα σφαγιάζονται και μαρτυρούν για το Χριστό και εμείς τους αγνοούμε;

Ας τους κοιτάξουν οι ιερείς και οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδος που εθελοτυφλούν και συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας και ας προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, ο καθένας όπως μπορεί, για να φέρουμε στην επιφάνεια αυτή τη σύγχρονη γενοκτονία που συμβαίνει καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, αλλά που για διάφορους λόγους τα δικά μας μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα κρύβουν από το κόσμο.

Ας απαιτήσουμε από από την Εκκλησία της Κύπρου και της Ελλάδος να σταματήσει τους στρουθοκαμηλισμούς και να συμπεριφερθεί όπως αρμόζει.
Ας βάλουμε όλοι στη πράξη τα λόγια του Χριστού και όχι μόνο να τα γράφουμε ή να τα διαβάζουμε.

Ποιοι είναι λιπών αυτοί οι Ρωμιοί της Συρίας και του Λιβάνου που τόσοι λίγοι από εμάς γνωρίζουμε την ύπαρξη;
Κατ' αρχήν σε αντίθεση με αυτούς τους κοντόφθαλμους που νομίζουν ότι Έλληνες είναι αυτοί που ζουν μόνο μέσα στα σύνορα του Ελλαδικού Κράτους, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας ότι ο Ελληνισμός ανθούσε πολύ πιο πέρα από τα σύγχρονα σύνορα της Ελλάδας.

Αυτοί οι Ρωμιοί που ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι κοινότητα με μακρά ελληνική κληρονομιά που χρονολογείται από την ίδρυση της Αντιοχείας το 323 π.Χ. από το Σέλευκο Νικάτορα και από τη περίοδο της κατάκτησης της Ασίας από το Μέγα Αλέξανδρο.

Οι Ρωμιοί της Συρίας και του Λιβάνου είναι Έλληνες της Αντιόχειας και η πλειοψηφία από αυτούς κατάγονται από Έλληνες Μακεδόνες εποίκους και Έλληνες της βυζαντινής περιόδου.!!!!!

Read more

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

Επισκεφθείτε την ΑΚΡΟΠΟΛΗ μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας

Εξαιρετικό - Μη το χάσετε


Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή

 
Read more

20 best of… ελληνικές παραλίες!!!!


perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!Η έννοια «ωραία παραλία» είναι σχετική για τον καθένα, με αρκετές δόσεις υποκειμενικότητας. Για ποιο λόγο; Μα γιατί τα βασικά στοιχεία που δίνουν εν τέλει το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό σε μια παραλία ποικίλλουν και σίγουρα είναι διαφορετικά για τον καθένα: τιρκουάζ, πράσινα ή γαλάζια νερά, ροζ άμμος ή λευκά βότσαλα, περιβάλλων χώρος και φυσικό τοπίο, η καλή παρέα αλλά και οι αναμνήσεις των διακοπών….
Έτσι οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε σίγουρα να προσθέσετε μία ή δύο ακόμη παραλίες στη λίστα που ακολουθεί (μπορεί και παραπάνω!) ή θα βρείτε απλώς την αγαπημένη σας ανάμεσα στις 20 best of… ελληνικές παραλίες που ακολουθούν. Άλλωστε, αυτό που έχει σημασία δεν είναι η επιλογή αυτή καθαυτή αλλά το γεγονός ότι πολλές από τις ακτές της Ελλάδας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την Καραϊβική ή τις Μαλβίδες…
1. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Την πρώτη φορά που την κοιτάς από ψηλά, πριν κατηφορίσεις τα σκαλάκια της, σχεδόν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Το απόλυτο τιρκουάζ των νερών είναι τόσο εξωπραγματικό, που μοιάζει ψεύτικο. Τα μεγάλα, ολόλευκα βότσαλα κάνουν την τέλεια αντίθεση με τις πράσινες πινελιές των απότομων βράχων πίσω της και το όλο τοπίο χαλάει μόνο από από την αυγουστιάτικη πολυκοσμία.
2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Μπορεί να είναι απρόσιτη από ξηράς, όμως αποτελεί χωρίς αμφιβολία σήμα-κατατεθέν του νησιού και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου. Απόκοσμη, εντυπωσιακή, πασίγνωστη παγκοσμίως για τα νερά και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, μοναδικό στον κόσμο: πανύψηλοι λευκοί βράχοι ανάμεσα στους οποίους υπάρχει μια παραλία με κάτασπρη άμμο και βαθιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά.
3. Φωκιανό, Πελοπόννησος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Πιθανότατα δεν το έχετε καν ακουστά –κι αυτό αποτελεί μέρος της γοητείας του. Ένας ημικυκλικός κολπίσκος που «κλείνει» δεξιά κι αριστερά από καταπράσινες βουνοπλαγιές που καταλήγουν απότομα στη θάλασσα, χωρίς στεριά στον ορίζοντα και χωρίς καθόλου κόσμο, αλλά με υπέροχα, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλα λευκά βότσαλα και ένα ερημικό ταβερνάκι που σερβίρει την ψαριά της ημέρας στο τηγάνι. Σαν σκηνικό από ταινία, στις όχθες του Μυρτώου.
4. Φαλάσαρνα, Κρήτη
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Ροζ άμμος. Θα μπορούσαμε να γράψουμε άλλες εκατό λέξεις που να περιγράφουν μία από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης, και πιθανότατα δεν θα σας εντυπωσιάζαμε περισσότερο. Εντάξει, πέρα από τη ροζ άμμο, έχει και τιρκουάζ νερά, και επιβλητικό τοπίο που δημιουργείται από τα βουνά γύρω της, και τεράστια έκταση. Και είναι και γεμάτη ξαπλώστρες και ομπρέλες. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή.
5. Αγία Άννα, Αμοργός
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Από τα βραχάκια της βουτάμε στα πιο κρυστάλλινα, βαθυγάλαζα νερά του κόσμου όλου –ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε εκείνη την ώρα. Κι από εκεί, κολυμπάμε στα βαθιά, κοιτάμε προς τα κάτω κι αφήνουμε την αίσθηση (που μοιάζει με ίλιγγο) ότι αιωρούμαστε πάνω από έναν απίστευτα μπλε κόσμο να μας συνεπάρει. Και σίγουρα, μας περνά έστω και στιγμιαία από το μυαλό ο τίτλος εκείνης της ταινίας που στοίχειωσε για πάντα την Αμοργό με το κλισέ που τόσο δεν είχε ανάγκη.
6. Ζόρκος, Άνδρος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Ένας τέλεια σχηματισμένος, αμμουδερός κολπίσκος, που κλείνει με επιβλητικά βράχια στις δύο άκρες του. Νερά ανοιχτογάλαζα, τόσο διάφανα που νομίζεις ότι βουτάς σε πισίνα, και στο βάθος μόνο… η γραμμή του ορίζοντα. Οι διαδοχικές σπηλιές που σχηματίζουν τα βράχια στις άκρες του είναι η χαρά του εξερευνητή, ενώ το ταβερνάκι πίσω από την παραλία εγγυάται ουζοποικιλίες με θέα… σαν αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία.
7. Μυλοπόταμος, Πήλιο
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Τα πρασινογάλαζα, παγωμένα νερά του. Τα χρωματιστά βοτσαλάκια του. Τα γιγάντια βράχια που σχηματίζουν μια «πόρτα» η οποία οδηγεί σε μια δεύτερη, μικρότερη παραλία, με λιγότερο κόσμο και –παραδόξως– ψηλότερα κύματα. Η πράσινη κορνίζα από φουντωτά πεύκα πίσω του. Όλοι αυτοί είναι βασικοί λόγοι για να του έχουμε αδυναμία –κι ας έχει δύσκολο συναγωνισμό, τις υπόλοιπες καταπληκτικές παραλίες του Πηλίου.
8. Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Αν δεχτούμε τη θεωρία ότι κάποιος έφτιαξε τον κόσμο, σίγουρα φτάνοντας στην Βοϊδοκοιλιά έπιασε το μοιρογνωμόνιο. Δεν εξηγείται αλλιώς το τέλειο ημικυκλικό της σχήμα, το οποίο συναγωνίζονται μόνο τα διάφανα, ανοιχτογάλαζα νερά της και η σχεδόν λευκή άμμος που τα περιβάλλει. Τα δύο λοφάκια που την αγκαλιάζουν συνεισφέρουν το πράσινο που δεν θα μπορούσε να λείπει από το τοπίο, αλλά και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που μας προκαλεί να τα σκαρφαλώσουμε την ώρα που ο ήλιος πέφτει.
9. Γέρακας, Ζάκυνθος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Το τέλειο ημικυκλικό της σχήμα, η απαλή, χρυσαφένια άμμος και τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά της έχουν γοητεύσει ακόμα και την caretta caretta, που έρχεται κάθε καλοκαίρι εδώ για να γεννήσει τα αβγά της. Οι φωλιές με τα χελωνάκια προστατεύονται από ειδική σήμανση, ενώ οι εθελοντές του Κέντρου Προστασίας αμέσως πριν την είσοδο της παραλίας αναλαμβάνουν να μας ενημερώσουν για την ωοτοκία τους και τον κανονισμό που επιβάλει η παραλία να κλείνει μετά τις 19.00.
10. Μεσακτή, Ικαρία
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Η χαρά του surfer για τα γιγάντια κύματά της αλλά και μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, γιατί έχει… κάτι για όλους. Και χρυσαφένια άμμο, και κρυστάλλινα νερά, και σκιά από αλμυρίκια, και καλαμένιες ομπρέλες που δεν χαλάνε το φυσικό τοπίο (και, το κυριότερο, δεν καταλαμβάνουν όλη την παραλία) και beach bars με soundtrack λίγο από reggae και λίγο από τα πούλια που ακούγονται στο τάβλι, και ησυχία για τους ερημίτες στις άκρες της.
11. Σίμος, Ελαφόνησος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Σμαραγδένια ρηχά νερά, απαλή, χρυσαφένια άμμος χωρίς ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι, και αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της. Σίγουρα, την αγαπούσαμε περισσότερο τις εποχές της αθωότητας, τότε που ήταν «μυστική», χωρίς καθόλου κόσμο και χωρίς καμία «ανάπτυξη», τότε που απλώναμε τα sleeping bag στις βάσεις των αμμόλοφων και μας έπαιρνε ο ύπνος ακούγοντας το κύμα. Οι παλιές αγάπες, όμως, δεν ξεχνιούνται έτσι εύκολα.
12. Πλατειά Άμμος, Κεφαλλονιά
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Μπορεί ο Μύρτος να έχει το όνομα, και να μην στερείται και χάρης, αλλά όπως και να το κάνουμε η κοσμοσυρροή και η αξιοποίησή του στερούν κομμάτι της γοητείας του. Η Πλατειά Άμμος είναι το alter ego του. Διάφανα τιρκουάζ νερά, απαλή άμμος και λευκά βράχια που κατεβαίνουν απότομα μέχρι την αμμουδιά και… τετρακόσια σκαλοπάτια τα οποία πρέπει να σκαρφαλώσετε στην επιστροφή. Αντέχετε;
13. Καβουρότρυπες, Χαλκιδική
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Κατά γενική ομολογία, ενώ το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής «έχει το όνομα» στη διασκέδαση, το δεύτερο πόδι έχει τη χάρη στις παραλίες. Από αυτές ξεχωρίζουμε τις όμορφες Καβουρότρυπες, που, εκτός από το διασκεδαστικό όνομα, διαθέτουν και νερά να τα πιεις στο ποτήρι, βραχώδεις ορμίσκους, βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και τον περίφημο βράχο-σκαλιστή γοργόνα που, αν τα νερά δεν ήταν τόσο υπέροχα, θα ήταν η ατραξιόν της παραλίας.
14. Καϊάφας, Πελοπόννησος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν θα βρείτε πενήντα συνεχόμενα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς, που να καταλήγουν σε τιρκουάζ Ιόνια νερά από την μία και πράσινα πευκοδάση (σε λίγα, δυστυχώς, τώρα πια σημεία) από την άλλη. «Καϊάφα» τη λέμε μόνο οι Αθηναίοι, τιμής ένεκεν από το όνομα του σταθμού του τραίνου που μας πρωτοέφερνε εδώ με τα φοιτητικά σύνεργα του κάμπινγκ –οι κάτοικοι της γύρω περιοχής την αποκαλούν ο καθένας με το όνομα του χωριού του, οι υπόλοιποι Πελοποννήσιοι τη λένε «παραλία του Πύργου».
15. Διακόφτης, Κάρπαθος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Τέλειο, κυκλικό σχήμα, διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, υπέροχη αμμουδιά και εφέ «πισίνας» στα ρηχά –η φωτογραφία μιλά μόνη της. Για να την προσεγγίσετε, θα χρειαστεί να διασχίσετε έξι χιλιόμετρα (ευτυχώς, σχετικά βατού) χωματόδρομου. Αλλά χαλάλι.
16. Γάνεμα, Σέριφος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Την αγαπάμε για την παχιά, καστανή άμμο, τα βαθυγάλαζα νερά και τα αρμυρίκια, για τη σκιά των οποίων δίνονται πρωινές μάχες. Επίσης, γιατί βρίσκεται επάνω σε ένα από τα ομορφότερα Κυκλαδονήσια, του οποίου τις εβδομήντα δύο (!) υπέροχες παραλίες έχει να συναγωνιστεί. Θα την αγαπούσαμε, βέβαια, περισσότερο αν ο συναγωνισμός της δεν μας έβαζε να επισκεπτόμαστε άλλη παραλία κάθε μέρα, και μας άφηνε να το πάρουμε απόφαση πως αυτή είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού.
17. Κεδροδάσος, Κρήτη
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Ένα υπέροχο δάσος από κέδρους «κορνιζάρει» τη σχεδόν λευκή αμμουδιά της, που καταλήγει σε παγωμένα, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Μυστηριωδώς, έχει γλιτώσει από το τουριστικό hype του γειτονικού Ελαφονησίου, κι αυτό –προφανώς– της χαρίζει μερικούς έξτρα πόντους στην κλίμακά μας.
18. Ιταλίδα, Κουφονήσια
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Πού αλλού θα βρείτε το Ιόνιο σε συσκευασία (Μικρών) Κυκλάδων; Η Ιταλίδα είναι αμμουδερή, είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους πλαστικό που θα χαλούσε το τοπίο, και τα νερά της έχουν μακράν το ωραιότερο μπλε που έχετε δει στο Αιγαίο. Επίσης, δεν βαθαίνουν απότομα, αλλά δεν βαριέσαι και να τα περπατάς. Τον Αύγουστο η κοσμοσυρροή εξορίζει την πετσέτα μας στα οκτώ μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα. Αλλά της το συγχωρούμε και αυτό.
19. Μηλιά, Αλόνησος
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Καταπράσινα νερά, πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, μεγάλα λευκά βότσαλα που κάνουν ωραία αντίθεση με το χρώμα των νερών. Και για έξτρα μπόνους, η επίμονη σκέψη ότι εκεί που κολυμπάς αμέριμνος, θα βρεθεί ξαφνικά μπροστά σου μια μικρή Monachus Monachus που θα έχει ξεστρατίσει από το θαλάσσιο πάρκο, στα ανοιχτά της Αλοννήσου. Δεν συμβαίνει ποτέ, αλλά όλοι το σκέφτονται.
20. Κέδρος, Δονούσα
perierga.gr - 20 best of... ελληνικές παραλίες!
Τον Αύγουστο… αγγίζει επίπεδα λαϊκού προσκυνήματος. Όλον τον υπόλοιπο καιρό, όμως, είναι… ό,τι βλέπετε στη φωτογραφία: τιρκουάζ νερά που καταλήγουν σε σχεδόν λευκή άμμο. Και τριγύρω μόνο άγονο, σεληνιακό τοπίο. Όσοι πάντα ζήλευαν τον Ροβινσώνα, νιώθουν εδώ ευτυχισμένοι.

πηγή: in2life.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/07/20-best-of.html
Read more

ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΛΠΙΣ" ΛΟΓΩ ΠΑΥΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ!

Μαζί με το… Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» αρχίζει να χάνεται και η ελπίδα για τη διάσωση της Υγείας. Εν έτει 2012, τα ελληνικά νοσοκομεία στερεύουν όχι μόνο από υλικά, αλλά και από τρόφιμα. Συγκεκριμένα, στο «ΕΛΠΙΣ» δεν προσφέρεται στους... νοσηλευόμενους ασθενείς από τον περασμένο Μάρτιο, και τώρα κινδυνεύουν να τελειώσουν άλλα βασικά τρόφιμα, όπως λάδι, ζυμαρικά και φρυγανιές. ...
Οι αρμόδιοι του Τμήματος Διατροφής με επείγον έγγραφό τους, στις 4 Ιουλίου, προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της προμηθεύτριας εταιρείας στο λάδι, στις κομπόστες, στα ντοματοειδή, στα ζυμαρικά και τα είδη παντοπωλείου (ρύζι, πουρέ, φρυγανιές, ζάχαρη, πορτοκαλάδες κλπ) κάνουν ξεκάθαρο ότι αν δεν εξοφληθούν τα τιμολόγιά τους για το 2011 δεν θα εκτελέσουν καμία παραγγελία. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι σε μία εβδομάδα δεν θα μπορούμε να παρασκευάσουμε φαγητά, ώστε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες των ασθενών, ιδιαίτερα των χειρουργημένων και όσων βρίσκονται σε ειδική δίαιτα», αναφέρεται στο έγγραφο. Σημειώνεται δε, ότι «από τις 11/03/12 δεν υπάρχουν γιαούρτια στο νοσοκομείο».
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_9910.html
Read more

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο

«Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζει έναν μεγάλο πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο»

Ο στρατιωτικός διοικητής, Χέρτζ Χαλέβι της 91ης ταξιαρχίας του ισραηλινού στρατού, που σταθμεύει στο βόρειο τμήμα των συνόρων της χώρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ...



χθες ότι «ο στρατός μας προετοιμάζεται για έναν μεγάλο πόλεμο στο Λίβανο με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Θα είναι ένας δύσκολος και βίαιος πόλεμος», είπε.

Προετοιμασία εν όψει του χάους

Ο Χαλέβι τόνισε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις προετοιμάζονται για πόλεμο εν όψει του κινδύνου ανάφλεξης της περιοχής με τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στη Συρία.
Ο Ισραηλινός στρατός θα προσπαθήσει να ετοιμαστεί στο ενδεχόμενο χάος που θα δημιουργηθεί από την ανατροπή του Άσαντ.

Ο πόλεμος θα είναι πολύ διαφορετικός

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz ο ισραηλινός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι «ο ερχόμενος πόλεμος θα είναι διαφορετικός. Θα είναι άμεσος και σύντομος, σαν να βαδίζουμε στην εξοχή, πώς να σας το πώ πολύ γρήγορος».

Ένας ανώνυμος υπάλληλος δήλωσε, εξάλλου, ότι η επίθεση στο Λίβανο θα είναι πολύ βίαιη και από ότι άφησε να εννοηθεί θα προκληθεί μεγάλη ζημιά.
Σύμφωνα με την Haaretz ο ισραηλινός στρατός στην επίθεση του κατά της Χεζμπολάχ έχει προβεί σε επιθετικές προσομοιώσεις, ειδικά σε χωριά του νότιου Λιβάνου και έχει δοκιμάσει τα σχέδιά του για μια μεγάλης έκτασης επιχείρηση.
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_3698.html
Read more

Σκιώδης Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ!

Φτάνει πια τόσος εθνικισμός!
Ώρα να γίνει και ΥΠΕΞ σε επόμενη συγκυβέρνηση ο κ. Aχμέτ Χατζηοσμάν.

Δηλώσεις κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 5/7/2012 διόρισε το πρόσωπο μου ως ¨σκιώδη υπουργό¨ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Τέτοιο καθήκον για πρώτη φορά αποδίδεται σε βουλευτή της μειονότητας.
Η είδηση από το tourkikanea.gr
http://olympia.gr/2012/07/07/%cf%
Read more

ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΚΑΨΗ!!

athenspress_kapsis.jpeg
Δεν υπάρχουν μόνο κακά νέα για τους Έλληνες εργαζομένους. Ας δούμε και τα καλά.
To θέμα δεν έχει καμμία μεμπτή πτυχή, αφού ο ΔΟΛ είναι μία παρολίγο κερδοφόρος εταιρεία, που δεν έχει μεγάλο (πάνω από 5 δις δηλαδή) δανεισμό από τράπεζες, για τα θαλασσοδάνεια των οποίων γονατίζει ο Ελληνικός λαός και καταστρέφεται η Ελληνική οικογένεια.
Την ώρα που ο ΔΟΛ πένεται και απολύει εργαζόμενους των 800 ευρώ, ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «τα Νέα» και «Το Βήμα» Π. Καψής, όπως αποκαλύπτει το avantipopolo.gr, πήρε την παχυλότατη αποζημίωση των 504.403,20 ευρώ!!!
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Στ. Ψυχάρης αποφάσισε να διώξει τον Π. Καψή από τον ΔΟΛ. Την 1η Οκτωβρίου έγινε η καταγγελία της
σύμβασης εργασίας του, ενώ ως τελευταία μέρα εργασίας του θεωρείται η 30η
Read more

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση έκδοσης πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών σε μαθητές Λυκείου

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Σακελάκου προκάλεσαν οι καταγγελίες για κυκλώματα που πουλούσαν πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά σε μαθητές Γ' Λυκείου.
Ο κ. Σακελάκος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα που ανέκυψε με την έκδοση πλαστών βεβαιώσεων δυσλεξίας, τενοντίτιδας ή συναφών ασθενειών σε μαθητές υποψήφιους στις πανελλήνιες εξετάσεις, ώστε να αποφύγουν τις γραπτές και να υπαχθούν στο προνομιακό καθεστώς των προφορικών εξετάσεων.
Η εντολή του Εισαγγελέα είναι η έρευνα να επεκταθεί χρονικά σε βάθος πενταετίας και να ελεγχθούν τόσο μαθητές, γονείς και γιατροί όσο και φοιτητές, που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν εξετάσεις με αυτό το καθεστώς.
Η διενέργεια της έρευνας διατάχθηκε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι δύο νοσοκομείων φέρονται να έχουν εκδώσει, έναντι αμοιβής που ξεκινούσε από 300 ευρώ και έφθανε ακόμη και τα 900, τουλάχιστον 121 ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά σε λιγότερο από ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2011.
Πηγές του Εφετείου τονίζουν ότι η εισαγγελική έρευνα έχει ως στόχο να εντοπίσει ποινικά αξιόποινες πράξεις και σε καμία περίπτωση να «ποινικοποιήσει» μία απολύτως νόμιμη διαδικασία, που αφορά παιδιά με εγνωσμένο πρόβλημα για τα οποία υπήρξε η πρόνοια του καθεστώτος των προφορικών εξετάσεων.
Read more

Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. !!!

Από sibilla-σίβυλλα
Read more

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ - ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου βρίσκεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.Η Σουρωτή βρίσκεται 28 περίπου χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, όχι μακριά από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει την πόλη με την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο.

Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Στην Μονή υπάρχουν τα Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη που βρίσκονται στο καθολικό της όπως και ο τάφος του Γέροντος Παϊσίου.

Ο Γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε δίπλα από το ναό του Αγίου Αρσενίου.

Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Η Μονή δέχεται προσκυνητές

Χειμερινή ώρα:
Καθημερινές 10 πμ – 1 μμ και 3 μμ – 6 μμ
Κυριακές 3 πμ – 6.30 πμ , 8 πμ – 12 μ και 3 μμ – 6 μμ

Θερινή ώρα:
Καθημερινές 10 πμ – 1 μμ και 4 μμ – 7 μμ
Κυριακές 4 πμ – 7:30 πμ , 9 πμ – 12 μ και 4 μμ – 7 μμ

Πρωί μετά από τις αγρυπνίες ανοίγει 11 πμ - 1 μμ

Απόγευμα πριν από τις αγρυπνίες ανοίγει 4 μμ - 5 μμ

Κλειστό είναι: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή

Τα τηλέφωνα της Μονής είναι: 23960 – 41320, 41315

Αξίζει όλοι τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας να την επισκεφτούμε και σας διαβεβαιώνω πως αν την επισκεφτείτε την πρώτη φορά τότε θα θέλετε να πηγαίνετε συχνά.









 
Read more

Χαλαροί «φίλοι» σφίγγουν τη θηλιά στην Ελλάδα

Την ώρα που εδώ στην Ελλάδα όλοι ζούμε στον ρυθμό της… επαναδιαπραγμάτευσης, η Ευρώπη συνεχίζει απτόητη και όχι μόνο δεν δίνει σημασία σε όσα λέγονται από την πλευρά των Ελλήνων πολιτικών, αλλά και συνεχίζει να επιβάλλει όρους για την εκταμίευση των δόσεων…
«Θέλετε εκλογές και εσωτερικές αψιμαχίες;», φαίνεται να ρωτούν… ρητορικά οι «φίλοι και εταίροι», για να δώσουν οι ίδιοι την απάντηση: «Όταν ξεμπερδέψετε και κάνετε όσα συμφωνήσαμε, περάστε και από το ταμείο»… Και πώς να είναι διαφορετικά αφού τα πραγματικά διαπραγματευτικά της χαρτιά η Ελλάδα τα έκαψε, αφού λίγοι αντιλαμβάνονται ότι το 50% της επιτυχίας μια στρατηγικής συνδέεται με την εφαρμογή της στο κατάλληλο χρονικό σημείο…
Την εκτίμηση λοιπόν ότι δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, πριν αποφανθεί το Eurogroup ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής επανέρχεται στη σωστή τροχιά, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, πηγές της Ευρωζώνης…
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, έχοντας στη διάθεσή του τα πρώτα αποτελέσματα από την αξιολόγηση της Τρόικας στην Αθήνα.
Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις πριν από το τέλος Αυγούστου.

http://www.defence-point.gr/news/?p=52425
Read more

Με πόσα νεκρά βρέφη γίνεται κανείς επιτυχημένος υπουργός Υγείας;


Αυτό δεν το ξέρατε κ. υφυπουργέ υγείας και εκλεκτή της ΔΗΜΑΡ;

Είναι προφανές ότι η υφυπουργός υγείας κ. Σκοπούλη όταν έλεγε προχθές στους γονείς των παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια, ότι περιμένει την απόφαση της πειθαρχικής δίωξης, εκείνης δηλαδή που χαλκεύτηκε από τον τέως υπ. υγείας κ. Λοβέρδο, τον νυν διοικητή του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία (και ανιψιό του κ. Κρεμαστινού) και μερικών άλλων "εκλεκτών", εναντίον των δύο παιδοκαρδιοχειρουργών του μοναδικού δημόσιου και παγκοσμίως γνωστού για τις επιτυχίες του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου, προκειμένου να δώσει εντολή για την επαναλειτουργία του, δεν γνώριζε ότι εν τω μεταξύ έχουν πεθάνει 4 παιδάκια. όχι βέβαια εξ αιτίας των "καυγάδων" μεταξύ των γιατρών. αλλά εξ αιτίας του "λουκέτου" που μπήκε λόγω της ανωτέρω χαλκευμένης πειθαρχικής δίωξης.

Δεν γνώριζε επίσης η κ. Σκοπούλη, ότι οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών εκτός του ότι γνωστοποίησαν σε κάθε ενδιαφερόμενο ενυπογράφως και δια δελτίων τύπου, την μαρτυρία τους σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στο παιδοκαρδιοχειρουργικό, όπως και για το αβάσιμο των κατηγοριών που εξαπέλυσαν ψευδώς εναντίον των δύο γιατρών του παιδοκαρδιοχειρουργικού, έχουν ήδη καταθέσει και μηνυτήριο αναφορά προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου.

Αν λοιπόν δεν έδωσε σημασία σε όσα της είπαν οι ίδιοι οι γονείς και οι εργαζόμενοι, αν δεν...
ξέρει ότι μετά την κατάθεση της μήνυσης πέθανε ένα ακόμα παιδάκι εξ αιτίας του λουκέτου που έβαλαν στο μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία, τουλάχιστον ας διαβάσει μερικά αποσπάσματα από αυτήν την μηνυτήριο αναφορά, που μας έστειλαν οι γονείς, διότι αν μέχρι να βγει το "πόρισμα" της πειθαρχικής δίωξης, πεθάνει - ό μη γένοιτο- και άλλο καρδιοπαθές παιδάκι, τότε εκτιμούμε πως τόσο εκείνη όσο και ο νυν υπουργός υγείας ενδεχομένως θα αποκτήσουν, μαζί με τους προηγούμενους, όμοιες ποινικές ευθύνες.



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
(Απαλείφεται το όνομα)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ
Των ... (απαλείφονται τα ονόματα)
ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου και εμπλεκομένου στην υπόθεση καθ’ οιονδήποτε τρόπο και μέθοδο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Παράβαση καθήκοντος (αρθ. 259 ΠΚ), Έκθεση (αρθρ. 306 ΠΚ) και Ανθρωποκτονία από αμέλεια (αρθρ. 302 ΠΚ).
Τυγχάνουμε άπαντες γονείς ανήλικων τέκνων που πάσχουν από καρδιολογικές παθήσεις. Εμείς, οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών, ως έχοντες άμεσο και διαρκές έννομο συμφέρον για την εύρυθμη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών υγείας στην ειδική αυτή κατηγορία ασθενών, γνωστοποιούμε ενώπιόν Σας τα όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μας, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των ανήλικων τέκνων μας στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και μετά το κλείσιμο αυτού:

2010-2011: Με ευθύνη της Διοίκησης του «Αγία Σοφία», το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας λειτουργεί με σημαντικότατη υποστελέχωση, ώστε να προκύπτει πρόβλημα στις εφημερίες και όχι μόνο. Αντί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες διορισμών, ο συντονιστής του Κέντρου, κ. Κουρτέσης, προτείνει ως λύση το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας του Κέντρου.

29 Σεπτεμβρίου 2011: Με απόφαση της Διοίκησης, τα εγχειρισμένα παιδιά μεταφέρονται, μέσω κοινόχρηστων ανελκυστήρων, σε Γενικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που βρίθουν μικροβίων (στοιχειοθετουμένου του εγκλήματος εκθέσεως κατ’ εξακολούθησιν).

3 Οκτωβρίου 2011: Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, γονείς και σύλλογοι συναντούμε τον Διοικητή του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα. Διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο της μονάδας προφορικώς και εγγράφως. Σε ερώτησή μας, ο κ. Παπασάββας μας διαβεβαιώνει ότι, όχι μόνο θα μπορούμε να φέρνουμε εκεί τα παιδιά μας, αλλά και ότι θα γίνονται και περισσότερα χειρουργεία.

7 Οκτωβρίου 2011: Επιτροπή γονέων καταθέτουμε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας με αίτημα την άμεση στελέχωση του κέντρου και το άνοιγμα της μονάδας. Ο Διευθυντής του υφυπουργού κ. Τιμοσίδη, καθώς και ο κ. Πολύζος (Γενικός Γραμματέας, υπεύθυνος για τα νοσοκομεία) δηλώνουν ότι δε γνωρίζουν τίποτα για όλα αυτά! Ο κ. Πολύζος αναγκάζει τον κ. Παπασάββα σε εκ νέου συμβούλιο, ώστε να ξανασυζητηθεί το άνοιγμα της μονάδας, με την προϋπόθεση να παρευρεθούν, εκτός του συντονιστή κ. Κουρτέση, και οι έτεροι δύο καρδιοχειρουργοί.

10 Οκτωβρίου 2011: Το νέο συμβούλιο γίνεται, χωρίς να κληθούν οι δύο καρδιοχειρουργοί. Η Διοίκηση εμμένει στο κλείσιμο της μονάδας.

14 Οκτωβρίου 2011: Τα χειρουργεία καρδιάς σταματούν και παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπασάββα προς τους γονείς, τα παιδιά στέλνονται στο Ωνάσειο, σαν να μην υπάρχουν παιδοκαρδιοχειρουργοί στο «Αγία Σοφία». Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, η λειτουργία ολόκληρου του κέντρου καταλύεται!
Οι γονείς αντιδρούμε δυναμικά. Έκτοτε αρχίζει μια «παράξενη» αλυσίδα γεγονότων:

Ο κ. Παπασάββας ενημερώνει ξαφνικά όλους τους Έλληνες, ότι το κέντρο έκλεισε επειδή δυσλειτουργούσε, όχι λόγω υποστελέχωσης, αλλά λόγω τσακωμών και ασυμφωνίας των γιατρών!

Επικαλείται μάλιστα περιστατικό (το οποίο στα ΜΜΕ μεγεθύνθηκε σε «περιστατικά») νάρκωσης παιδιού, που ξύπνησε εν μέσω τσακωμού, χωρίς να έχει χειρουργηθεί, περιστατικό που δεν συνέβη και δεν αποδείχθηκε έως και σήμερα.

- Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, ψευδέστατα ανακοινώνει από την κρατική τηλεόραση, ότι οι γιατροί μας δεν ενδιαφέρονταν για τα παιδιά που περίμεναν χειρουργείο καρδιάς, γι’ αυτό τα έστειλαν στο Ωνάσειο. Δηλώνει, επίσης, ότι εκεί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα χειρουργεία, γεγονός ανακριβές! Κάνει, επίσης, νύξεις για παιδιά που στέλνονταν στο παρελθόν στο εξωτερικό, αλλά χωρίς να το καταλαβαίνει, υποστηρίζει τελικά το κέντρο, αφού ο αριθμός αυτός έχει σήμερα κατά πολύ μειωθεί!.

- Αυτά και μόνο, χωρίς να ερευνηθούν ενδελεχώς, έκαναν τον κ. Λοβέρδο να σχίζει τα ιμάτιά του από το βήμα της Βουλής και να απειλεί με απολύσεις!

- Τελευταία δε, αφού οι κατασκευασμένες συκοφαντίες ήταν φανερά ανεπαρκείς, βρέθηκε και νέα «αποκάλυψη»: η δήθεν άρνηση των γιατρών μας να συμμετέχουν σε περιστατικό του ογκολογικού τμήματος.

- Διαμαρτυρηθήκαμε και πάλι μέσω του πρώτου μας δελτίου τύπου. Κάποιοι όμως βιάζονταν πάρα πολύ.
Έτσι στις 27 Οκτωβρίου, έβγαλαν την ετυμηγορία:
Οι γιατροί μας κρίθηκαν ένοχοι, για «σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, όπως παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα» και τέθηκαν σε αργία!
Συνεπεία, επομένως, του κλεισίματος του Κέντρου, οι θεράποντες ιατροί του Κέντρου διώκονται πειθαρχικά και γονείς παιδιών με αντίστοιχα προβλήματα αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιωτικό κέντρο όπου συμβαίνουν τα εξής καταγγελλόμενα:

1) Νήπιο 20 μηνών, ονόματι ............, διακομίσθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2012 από την Ικαρία στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», λόγω κατάποσης ξένου σώματος (μπαταρίας). Το παιδί εισήχθη στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας(ΠΜΕΝ) του Νοσοκομείου. Το ξένο σώμα αφαιρέθηκε από τον οισοφάγο του παιδιού με ενδοσκόπηση. Όμως μετά την αφαίρεση, υπήρχε συνεχιζόμενη αιμορραγία από τον οισοφάγο, η ακριβής προέλευση της οποίας χρειαζόταν να διερευνηθεί με αγγειογραφία. Όμως, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», μοναδικό στο ΕΣΥ και το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει το περιστατικό, δεν λειτουργεί από τις 19.10.2011, οπότε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) αποφάσισε και έκλεισε το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Το Κέντρο αυτό, μοναδικό στο ΕΣΥ, περιελάμβανε:
α) το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα,
β) το Καρδιολογικό Τμήμα και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο,
γ) το Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα και
δ) την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα.

Από τους θεράποντες ιατρούς του παιδιού στο«Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» αναζητήθηκε λύση στο Ωνάσειο. Όμως, λόγω φόρτου εργασίας, δεν υπήρξε δυνατότητα να γίνει η αγγειογραφία εκεί. Εξ ανάγκης και με καθυστέρηση, το παιδί παραπέμφθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου πραγματοποιήθηκε η αγγειογραφία. Το παιδί, όμως, απεβίωσε αμέσως μετά την αγγειογραφία.

2) Πρόωρο βρέφος, βάρους 500 γρ. νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» τον Μάρτιο 2012. Χρειάσθηκε να υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση για απολίνωση ανοικτού βοταλείου πόρου. Η επέμβαση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει εντός του Νοσοκομείου, όπως γινόταν για περισσότερα από είκοσι χρόνια, και με ελάχιστη ταλαιπωρία και έκθεση σε κίνδυνο για το βρέφος. Όμως, επειδή το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» είναι κλειστό από τον Οκτώβριο 2011, το παιδί χρειάστηκε να διακομιστεί στο Ωνάσειο. Εκεί, υποβλήθηκε στην απαιτούμενη καρδιοχειρουργική επέμβαση. Αμέσως μετά την επέμβαση, επέστρεψε για συνέχιση της νοσηλείας του στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», αφού το Ωνάσειο δεν διαθέτει ανάλογη Μονάδα. Το βρέφος απεβίωσε λίγες ημέρες μετά Θεωρούμε ότι η ταλαιπωρία της άσκοπης μεταφοράς του, επιβάρυνε την ήδη κρίσιμη (λόγω προωρότητας) κατάστασή του...

3) Νήπιο 20 μηνών, ονόματι ............, με πολύπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια και σύνδρομο DiGeorge, βρισκόταν σε παρακολούθηση από το Παιδοκαρδιο-χειρουργικό Κέντρο και τα άλλα σχετικά Τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
Όταν αυτό έκλεισε, το παιδί παραπέμφθηκε από τους γιατρούς του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» για χειρουργική αντιμετώπιση στο Ωνάσειο. Το βρέφος είχε, εκτός των άλλων, πρόβλημα στον καθετηριασμό περιφερικών αγγείων (φλέβες) και αιμοληψίας. Λόγω του υποκειμένου καρδιολογικού προβλήματος, η αιμοληψία έπρεπε να γίνεται με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία και πόνο του παιδιού, ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του από κυάνωση καθώς θα «σφίγγεται». Όσες φορές το βρέφος χρειάστηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος, τα όποια προβλήματα, μερικά σοβαρά, κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας είχαν αντιμετωπιστεί με επιτυχία στο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», γιατί οι γιατροί του ήξεραν το πρόβλημα και πώς να το χειριστούν. Στο Ωνάσειο, το παιδί προγραμματίστηκε για καρδιακό καθετηριασμό στις 23 Μαρτίου 2011. Για τον καθετηριασμό, χρειάστηκε να γίνει αιμοληψία. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας, το παιδί έκανε έντονη κυανωτική κρίση και απεβίωσε.

Με μεγάλη μας δυσαρέσκεια και ανησυχία έχουμε διαπιστώσει ότι, από το Σεπτέμβριο τουλάχιστον του έτους 2011, ξεκίνησε μια μεθοδευμένη προσπάθεια προκειμένου να απαξιωθεί το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά, μέσω μιας δήθεν λειτουργικής διασύνδεσης αυτού με το Ωνάσειο.

Ειδικότερα με την με αρ. 1/23/26-9-2011 απόφασή του το ΔΣ του Νοσοκομείου με πρόσχημα την υπαρκτή αδυναμία πλήρους κάλυψης των εφημεριών της ΚΕΜ, λόγω υποστελέχωσης (καλύφθηκαν οι 29 από τις 30 ημέρες του Σεπτεμβρίου) προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) δια της ενσωμάτωσής της στη γενική παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ανωτέρω απόφαση λόγω της προφανούς «επικινδυνότητάς» της (έλλειψη υποδομής για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος με κίνδυνο ακόμη και ζωής των ασθενών) ανακλήθηκε με το με αρ. 26/19-10-2011 πρακτικό του ΔΣ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

«..1) Την παραπομπή όλων των καρδιοχειρουργικών περιπτώσεων, τακτικών και επειγόντων, νεογνών και παιδιών, του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο ως την περάτωση της διαδικασίας αναβάθμισης του ΕΚΑΣΚΑΠ,
2) Την αποστολή της υπ’ αριθμ. πρωτ. 22321/17-10-2011 επικαιροποιημένης υφισταμένης λίστας καρδιοχειρουργικών περιπτώσεων στο ΩΚΚ προκειμένου να αξιολογηθεί από τους Ιατρούς του ΩΚΚ οι οποίοι και θα προγραμματίσουν τους ασθενείς για τις τυχόν περαιτέρω ενέργειες,
3) Την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 1/23/26-9-2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου όσον αφορά στην συγχώνευση των δύο Τμημάτων Χειρουργικής Θώρακα σε ένα ώστε να παραμείνουν δύο τμήματα Χειρουργικής Θώρακα,
4) Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων των παραπάνω τμημάτων,
5) κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του ΕΚΑΣΚΑΠ δεν θα προγραμματίζονται και δεν θα πραγματοποιούνται εφημερίες από τους καρδιοχειρουργούς του Νοσοκομείου,
6) Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα εκτελούνται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο καθετηριασμοί ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν την άμεση συνδρομή Καρδιοχειρουργών...».

Οι ανωτέρω αποφάσεις πέραν της ασάφειάς τους, προκαλούν έντονες ανησυχίες, κατά την κρίση μας, για την επιχειρούμενη προσπάθεια «αναβάθμισης» του ΕΚΑΣΚΑΠ, τη στιγμή που από ότι εμείς τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε αυτό όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται αλλά ουσιαστικά καταργείται, ενώ αντίστοιχα προάγεται το Ωνάσειο, μολονότι η λειτουργία της ΚΕΜ για 25 έτη είχε διαμορφώσει ένα εξαιρετικά έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, που ανταποκρινόταν άριστα στις αυξημένες απαιτήσεις των καρδιοχειρουργημένων παιδιών μας.
Απόδειξη τούτου, αποτελεί το εξαιρετικό ποσοστό καλών αποτελεσμάτων σε ασθενείς με πολύπλοκες συγγενείς καρδιοπάθειες και δύσκολες επεμβάσεις θώρακα.
Σε διεθνές επίπεδο τέτοιο προσωπικό που απαιτεί επίπονη και μακρόχρονη εκπαίδευση, διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και δεν καταργείται!
Πολύ περισσότερο δε όταν το εν λόγω τμήμα εξοπλίστηκε, στελεχώθηκε και λειτούργησε με χρήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος το έφτιαξε για να παρέχει υψηλού επιπέδου δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες στα παιδιά του ως το μοναδικό ΔΗΜΟΣΙΟ παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει αν όχι ευρωπαϊκό παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο τουλάχιστον διαβαλκανικό και μάλιστα με υψηλότατες προδιαγραφές.

Αντίθετα τα «αρμόδια όργανα» αποφάσισαν το κλείσιμο του Κέντρου και την αποστολή των περιστατικών σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα, με τα ανωτέρω τραγικά αποτελέσματα.

Θεωρούμε λοιπόν ότι βαρύτατη ευθύνη για όλα τα παραπάνω και το άδικο και παράνομο κλείσιμο της μονάδας φέρουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συγκεκριμένα ο Διοικητής και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αγία Σοφία, ο συντονιστής διευθυντής του καρδιοχειρουργικού τμήματος και όποιο άλλο πρόσωπο έχει τυχόν εμπλακεί με σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επειδή από όλα τα ανωτέρω προκύπτει πως υπάλληλοι με πρόθεση παραβίασαν τα καθήκοντά τους με σκοπό να προσπορίσουν στον εαυτό τους ή σε άλλους παράνομο όφελος, με την αποστολή όλων των περιστατικών σε ιδιωτικά κέντρα, επειδή εξέθεσαν και συνεχίζουν να εκθέτουν τα άρρωστα τέκνα μας σε κίνδυνο, ενώ από την ανωτέρω συμπεριφορά τους επήλθε ήδη ο θάνατος τριών βρεφών, που δεν θα είχε συμβεί αν το Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων λειτουργούσε ως όφειλε και παρείχε τις υπηρεσίες του.
Κατόπιν των ανωτέρω και προς αποφυγή τέλεσης άλλων τέτοιων τραγικών λαθών που συνέπεια έχουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ζητάμε την διερεύνηση των ανωτέρω περιστατικών και την ποινική αξιολόγηση της συμπεριφοράς παντός υπευθύνου.

Αθήνα 15/5/2012
Οι μηνυτές
Όσοι δεν γνωρίζετε την ιστορία μπορείτε να δείτε μερικές από τις δεκάδες σχετικές αναρτήσεις μας εδώ μιας και η "Κλασσικοπερίπτωση" βρίσκεται από την αρχή στο πλευρό των παιδιών των γονιών αλλά και των διωκομένων γιατρών.


Πηγή

http://attikanea.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8258.html
Read more

ΜΠΕΝΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΛΩΝΟΥ... Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, Η ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Έπιασε τόπο το κλαψούρισμα του Πάγκαλου ότι δεν τον είχε καλέσει ο Μπένι στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και να σου τον σήμερα πρώτη μούρη!

Άλλη μια επανεμφάνιση που έκανε εντύπωση και μάλιστα σε κορυφαία εσωκομματική διαδικασία, ήταν αυτή του Κώστα Λαλιώτη. Έλαμψαν δια της απουσίας του ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χρήστος Παπουτσής...


Εν τω μεταξύ, τη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνδιάσκεψη του κόμματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που περίσσεψε αλλά αυτό που αναγεννιέται, δίνοντας τους άξονες του δικού του οράματος για ένα κόμμα σύγχρονο και μαζικό.

Αν και τόνισε «Σας θέλους όλους δίπλα μου», έδειξε την πόρτα σε αυτούς που τον αμφισβητούν, λέγοντας σε υψηλούς τόνους «Αυτοί που βλάπτουν την παράρταξη δεν θα συνεχίσουν να την βλαπτουν. Φτάνει! Αρκετά!».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα και ότι αναφέερεται στη βάση του κόμματος και το λαό». Όσον αφορά την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε:

«Το αποτέλεσμα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων δεν ήταν μια μεγάλη πολιτική ήττα αλλά η διάρρηξη μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που άρχισε το 1977 και κυρίως από το 1981.

Είμαστε περήφανοι για τα σύμβολα και το όνομα της παράταξής μας, τόνισε και πρόσθεσε πως «μπορούμε να αλλάξουμε το περιεχόμενό τους."Σύμβολα μας ο Ανδρέας, η Μελίνα, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Σάκης Πεπονής", είπε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινάμε σήμερα με την ανασύσταση της παράταξης και αρχίσουμε με την αυτοοργάνωση», είπε και τόνισε πως «το κόμμα που οραματίζομαι είναι μαζικό, σύγχρονο, θεσμικό, παρεμβατικό και καινοτόμο», κατέληξε, αφού του έριξαν νερό για να ξυπνήσει...
πηγη
Εμείς ευχόμαστε το Πασόκ να μπεί μόνιμα στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας,και να μην υπάρχει ιτίποτα που να μας το θυμίζει

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_2520.html#mor
Read more

Οι προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά

20120706-233251.jpgΑποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου ξεμπλοκάρισμα των πόρων του ΕΣΠΑ και μέτρα για τη στήριξη της ρευστότητας περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.
Δίνοντας το στίγμα τον προθέσεων της κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς τόνισε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε μια σειρά από «μεγάλες διαρθρωτικές και μεταρρυθμιστικές τομές», όχι, όπως είπε, γιατί μας τις ζητά η δανειακή σύμβαση, αλλά «γιατί πρέπει να τις κάνουμε».
Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια, αλλά και να δώσει όλες τις μάχες που χρειάζονται για να αναστρέψει την ύφεση.
Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά επεσήμανε ότι ο λαός έχει ανάγκη από «αλήθεια, προοπτική, ελπίδα και κουράγιο», υπογραμμίζοντας ότι θα μιλήσει «χωρίς περιστροφές, γενικολογίες και εύκολες υποσχέσεις». Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία ότι η χώρα θα τα καταφέρει και ότι μπορεί να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, αφού όπως είπε, έχει ως όπλο την αποφασιστικότητα και την ενότητα του ελληνικού λαού.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι πέρα από τους «γκρίζους αριθμούς» υπάρχουν οι άνθρωποι και η κοινωνία και συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται να υπάρχουν άστεγοι, πολίτες που ζητούν τροφή στα συσσίτια, δεν γίνεται να αυξάνονται οι αυτοκτονίες, να νιώθουν οι Έλληνες ανασφάλεια και φόβο εξαιτίας της εγκληματικότητας.
Κυρία επιδίωξή μας, πρόσθεσε, είναι να συγκρατήσουμε και να αντιστρέψουμε την ύφεση που παραλύει την χωρά. «Δεν επαιτούμε βοήθεια, δεν εκλιπαρούμε για ελαφρύνσεις, θα κάνουμε τομές γιατί πρέπει όχι γιατί μας το ζητούν», σημείωσε.
Εξειδικεύοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι αυτές εστιάζονται στα εξής εννέα βήματα:
1. Έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις :
Προανήγγειλε μάλιστα ότι όπου χρειάζεται, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για να τις επισπεύσει.
2. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές υποχρεώσεις:
Ο Πρωθυπουργός εστίασε συγκεκριμένα στις περιπτώσεις των σιδηροδρόμων- κυρίως στο λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλά και σε τμήματα από το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα «αναπτυξιακά και όχι ταμειακά». Σημείωσε μάλιστα ότι όποιος τις αναλάβει θα πρέπει να κάνει επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
3. Συμβάσεις παραχώρησης υποδομών που ήδη υπάρχουν και υπολειτουργούν:
Το βήμα αυτό, εξήγησε ο κ. Σαμαράς αφορά κυρίως περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια «ασφαλώς με την παρουσία δημόσιας αρχής εποπτείας και ελέγχου».
4. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας:
«Δεν μπορεί να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ περιουσιακά στοιχεία του κράτους μένουν αναξιοποίητα», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι προσβλέπει σε μεγάλα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα δώσει «όλη την απαραίτητη ώθηση», ώστε όχι μόνο να πιάσει η χώρα τους στόχους, αλλά και να τους ξεπεράσει.
Προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία Επενδυτικού Οχήματος Ειδικού σκοπού (το λεγόμενο SPV) για τη δημόσια περιουσία που βρίσκεται σε ολόκληρη την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και παραμένει αναξιοποίητη. Εκανε ακόμη λόγο για νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να καθαρίσουν οι τίτλοι κυριότητας, να προσδιοριστούν οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης.
5. Ξεμπλοκάρισμα των κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ):
«Προτεραιότητά μας είναι να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να εκταμιευθούν το ταχύτερο δυνατόν τα κονδύλια για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Κύρια κατεύθυνση είναι, όπως εξήγησε, η κεντρική αδειοδότησή τους από το υπουργείο Ανάπτυξης, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τα μεγάλου μεγέθους έργα.
6. Κλείσιμο-συγχώνευση δεκάδων οργανισμών φορέων του Δημοσίου
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, υπάρχει κατάλογος μερικών εκατοντάδων τέτοιων οργανισμών, για μερικούς, από τους οποίους έχει αρχίσει η αξιολόγηση. Προανήγγειλε ότι όλες οι διαδικασίες θα επισπευσθούν, ώστε σε λίγους μήνες να έχει ληφθεί η απόφαση για τους περισσότερους.
7. Μέτρα για στήριξη ρευστότητας και διευκόλυνση επιστροφής καταθέσεων:
Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας που, όπως είπε, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 και θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις. Τόνισε μάλιστα ότι με ειδική νομοθετική ρύθμιση όσοι δεν δήλωσαν έσοδα που αποδεικνύονται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα έχουν μια «τελευταία ευκαιρία» να τα δηλώσουν, ενώ όσοι δεν το κάνουν θα έχουν κυρώσεις.
8. Μέτρα για την καταπολέμηση της σπατάλης με τη χρήση της τεχνολογίας:
Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τη συγκρότηση ενός μόνιμου μηχανισμού συντονισμού των υπουργείων, καθώς και τη συγκρότηση διϋπουργικής επιτροπής για το σχεδιασμό και την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης. Εδωσε επίσης έμφαση στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλατφόρμων για την προμήθεια και τη διαχείριση υλικού σε όλο το ευρύτερο Δημόσιο.
9. Επίσπευση του συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο:
«Δεν μπορεί επιχειρήσεις να κλείνουν διότι τους χρωστά το κράτος», παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και επισήμανε ότι μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ισοδύναμα μέτρα
Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, για τα περισσότερα από τα υφεσιακά μέτρα που ζητείται να αλλάξουν, η κυβέρνηση προτείνει ισοδύναμα, ώστε να μην υπάρξει δημοσιονομικό κόστος, όπως τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Για τα υπόλοιπα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση προτείνει να αναβληθούν. Σε αυτό το σημείο, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η προσαρμογή πρέπει να γίνει όχι σε δύο χρόνια, αλλά σε περισσότερα. Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη, σε περίπτωση που το Πρόγραμμα «πέσει έξω κι άλλο» να μην γίνει αφορμή για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. «Αυτό είναι το αντικείμενο της «επαναδιαπραγμάτευσης». Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους στόχους. Πρέπει να αλλάξουν όσα εμποδίζουν να επιτύχουμε τους στόχους μας», πρόσθεσε.
Εστιάζοντας στα μέτρα που «επείγουν» ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην τακτοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων που, όπως είπε, έρχονται φέτος σε περισσότερες δόσεις, στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας για μιαν χρονιά ακόμα, με κοινοτικούς πόρους, αλλά και στην αντικατάσταση κάθε μέτρου που οδηγεί σε απολύσεις, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.
Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στη δημόσια διοίκηση
Στόχος της κυβέρνησης, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, είναι παράλληλα με την καταπολέμηση της ύφεσης, να αλλάξει άμεσα το πολιτικό σύστημα και η δημόσια διοίκηση. Στην κατεύθυνση αυτή προανήγγειλε:
- Αμεση πρωτοβουλία για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης υπουργών.
- Πρωτοβουλία για την τροποποίηση όσων ισχύουν περί βουλευτικής ασυλίας.
- Περιορισμό της χρηματοδότησης των κομμάτων. Όπως εξήγησε, θα εξεταστούν προσεκτικά τα προνόμια των βουλευτών και θα κοπούν όσα δεν είναι απολύτως απαραίτητα, όπως τα αυτοκίνητα και οι διπλές συντάξεις για τους νέους βουλευτές.
- Περιορισμό των συμβούλων, ιδιαίτερα των υπουργών.
- Συγκρότηση σώματος που θα εξετάσει το «πόθεν έσχες» στελεχών των κυβερνήσεων και αρχηγών κομμάτων από το 1974. Όπου η δημιουργία περιουσίας δεν δικαιολογείται, θα υπάρξει πρόβλεψη για δήμευση.
- Οι συντάξεις θα βγαίνουν σε σημαντικά λιγότερο από ένα χρόνο. Αυτό, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, μπορεί να αρχίσει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και η πρόβλεψη είναι, σε ενάμιση χρόνο περίπου, το χρονικό όριο για την έκδοση συντάξεων να πέσει ακόμα περισσότερο.
- Αμεση αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
- Καταπολέμηση της ακρίβειας με: «σπάσιμο» των καρτέλ, έλεγχο ενδο-ομιλικών συναλλαγών, ηλεκτρονική αγορά αγροτικών προϊόντων και δημοπρατήρια.
-Αμεση ανακούφιση των δανειοληπτών, ώστε οι δόσεις τους να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.
Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με νομικές προσαρμογές και επιχειρησιακό και σωφρονιστικό πλαίσιο ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία. «Αυτή η προγραμματική σύγκλιση τα λέει όλα και αποτελεί μία νέα σελίδα για την πολιτική της χώρας. Η εποχή της ανοχής του εγκλήματος και της ατιμωρησίας των παράνομων θα περάσει ανεπιστρεπτί», υπογράμμισε.
Όσον αφορά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη συστηματικής προετοιμασίας για ανακήρυξη της ΑΟΖ για την επίσπευση της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου. Αναφέρθηκε ακόμη στην ενεργό προώθηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του ευρωπαϊκού νότου αλλά και την ενίσχυση των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας.
Ναυτεμπορική
http://olympia.gr/2012/07/06/%
Read more

Ρωσία: Η Μόσχα δεν υποστηρίζει τον Άσαντ

Ρωσία: Η Μόσχα δεν υποστηρίζει τον Άσαντ
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ διέψευσε “κατηγορηματικά” σήμερα την θέση ότι η Μόσχα υποστηρίζει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά τις έντονες επικρίσεις κατά της ρωσικής στάσης οι οποίες διατυπώθηκαν στη σύνοδο των Φίλων του Συριακού Λαού στο Παρίσι
“Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την διατύπωση κατά την οποία η Ρωσία υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία”, είπε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.
newsbomb.gr
http://olympia.gr/2012/07/06/%
Read more

Προκαλεί ο κυβερνήτης Κουβέλης: Βάζει την Ρεπούση τομεάρχη παιδείας και πολιτισμού. Εξευτελίζουν και χλευάζουν την κοινωνία!

Ο πολιτισμός των τσετών που ανέπτυξαν την τέχνη της γενοκτονίας δικαιώνεται. Δόξα τα λεφτά…
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ρεπούση Μαρία
Κυρίτσης Γιώργος


http://olympia.gr/2012/07/06/
Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!! Πόσο μου λείπεις - Παπακωνσταντίνου - Κικίδη (Lyrics)

Read more

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τα 30 δισ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ από τις τράπεζες;

Επειδή πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και την ανακεφαλαιοποίηση, ήρθε στο μυαλό μου η δήλωση ενός πολύ έμπειρου τεχνοκράτη, του Ρουμελιώτη, ο οποίος επίσημα υποστήριξε ότι μετά τον έλεγχο της BlackRock τα επισφαλή δάνεια ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 30 δισ. ευρώ!!! Το ποσόν αυτό, αναμφίβολα, είναι ιλιγγιώδες και θα έχει μεγάλη σημασία κάποια στιγμή να μπορέσει η κοινωνία να....
πληροφορηθεί ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ! Γιατί το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τα 30 δισ. αυτά είναι επισφάλειες που προέκυψαν από προσωπικά δάνεια των νοικοκυριών; Είναι επισφάλειες από τα στεγαστικά ή από τα καταναλωτικά δάνεια; Γιατί υπάρχει η πεποίθηση στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ότι τα δάνεια αυτά είναι ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ! Οτι, δηλαδή, πολλοί προβεβλημένοι και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες που συνδέονταν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το τραπεζικό σύστημα, τα media και το πολιτικό προσωπικό που ασκούσε την εξουσία, εξασφάλισαν δάνεια ΥΠΕΡΟΓΚΑ, τα οποία και δεν θα επιστρέψουν ποτέ, όχι τώρα που διαλύθηκε το σύμπαν, αλλά και πριν, όταν τα έφαγαν και τα μετέτρεψαν σε βίλες, κότερα και ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό! Και όποιος την άποψη αυτή δεν την αποδέχεται δεν έχει παρά να πάρει στη σειρά ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ και να αρχίσει να προσθέτει τα ΘΑΛΑΣΣΟ-ΔΑΝΕΙΑ που έχουν πάρει…
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/30.html#more
Read more

Με έξοδο από το ευρώ απειλούν οι Φινλανδοί

«Δε θα μείνουμε στο ευρώ με κάθε κόστος» τονίζει η υπουργός Οικονομικών

Ακόμη και να φύγει από το ευρώ σκέφτεται η Φινλανδία, καθώς δεν θέλει να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών.

Η Jutta Urpilainen σε συνέντευξή της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalahti, δήλωσε πως «Η Φινλανδία δεσμεύεται ως μέλος της ευρωζώνης και νομίζω ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία. Η Φινλανδία δεν θα μείνει στο ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Η συλλογική ευθύνη για το χρέος, την οικονομία και τους κινδύνους άλλων χωρών δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι. Είμαστε εποικοδομητικοί και θέλουμε να λυθεί η κρίση, αλλά όχι με οποιουσδήποτε όρους».
Read more

EKTAKTO: Επιβεβαιώνει ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δις

Γράφαμε νωρίτερα ότι ο Δ. Χριστόφιας είπε ότι το δάνειο που προσφέρει στην Κύπρο η Ρωσία, έχει καλύτερους όρους από αυτό που προσφέρει η ΕΕ. Η είδηση εδώ.

Τώρα έρχεται ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και επιβεβαιώνει το αίτημα της Λευκωσίας για δάνειο 5 δις, λέγοντας ότι εξετάζουν το αίτημα.

http://olympia.gr/2012/07/06/ektakto-
Read more

Η υλοποίηση του σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την κρίση έχει ανασταλεί

Η υλοποίηση του σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την κρίση έχει ανασταλεί
© Коλάζ «Η Φωνή της Ρωσίας»

Η υλοποίηση του σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την κρίση «όντως έχει ανασταλεί».

Αυτό επιβεβαίωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της «τρόικας» των διεθνών πιστωτών, η οποία σηματοδότησε την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών ορκίστηκε παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι εκπρόσωποι της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ προτίθενται στο αμέσως προσεχές διάστημα να δώσουν την εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, η οποία, κατά τη γνώμη πολλών έγκυρων οικονομολόγων βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας
Read more

Πώς να πάρετε επιδότηση έως 3.700 ευρώ για να στείλετε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό

Πώς να πάρετε επιδότηση έως 3700 ευρώ για να στείλετε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό
Σας παρουσιάζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης προκειμένου να στείλετε τα παιδιά σας στον… παιδικό σταθμό με αισθητά μειωμένο κόστος. Η επιδότηση, χορηγείται στις μητέρες με σειρά κριτηρίων μεταξύ των οποίων και το εισοδηματικό. Το ύψος της, όπως θα διαπιστώσετε στο αφιέρωμα που ακολουθεί, μπορεί να φτάσει στα 3700 ευρώ. Αφορά σε μητέρες οι οποίες είτε είναι άνεργες είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Δείτε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις
Στο πρόγραμμα επιδότησης, μπορούν να ενταχθούν οι μητέρες που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το οικογενειακό εισόδημα, να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2010 τα οποία εμφανίστηκαν στη φορολογική δήλωση του 2011.
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται oι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού)
Το ποσό της επιδότησης
Τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης για το σχολικό έτος 2012 – 2013, που θα καταβάλλονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., ανά θέση που θα καλυφθεί και ανά κατηγορία για το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών (κατηγορία θέσης), πλην των υπηρεσιών μετακίνησης που πλέον θα επιβαρύνει την κάθε ωφελούμενη, σύμφωνα και με τα ανωτέρω αναφερόμενα, διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Α. Βρεφικοί – Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί:
Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση
Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση
Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 2.900€ με σίτιση / 2.600€ χωρίς σίτιση
Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας:
1. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση
2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση:2.900€ με σίτιση / 2.600€ χωρίς σίτιση
3. Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών: 7.000€.
Γ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.):
Παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα: 2.000€ ανεξαρτήτου βάρδιας.
Δ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΜΕ Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α.)
Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική υστέρηση ή / και κινητική αναπηρία: 7.000,00 €.

Που και πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις
Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται σε έντυπη μορφή, από τις 13/07/2012, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 9:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ., από τα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α., στις παρακάτω Διευθύνσεις
1. Γραφεία Αθηνών (Μυλλέρου 73-77, 10436, Αθήνα / στάση ΜΕΤΡΟ «Μεταξουργείο» ), στα τηλέφωνα 2131320600.
2. Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας (Πολυτεχνείου 39, 7ος όροφος – 54626, Θεσσαλονίκη), στα τηλέφωνα 2310-544714 και 2310- 544731.
3. Γραφείο Θεσσαλίας (Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος – 41222, Λάρισα), στα τηλέφωνα 2410-579220.
Επίσης η αίτηση μπορείτε να την παραλάβετε και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα (http://www.eetaa.gr/) της Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Οι προθεσμίες: Προσοχή
Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 13/07/2012 έως τις 23/07/2012.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται ημέρα Δευτέρα 23/07/2012 και ώρα 13:30 μ.μ.
Εκπρόθεσμες Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες, δεν θα αξιολογούνται και θα επιστρέφονται.
Προσοχή:
1) Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνει η αίτηση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.. Αιτήσεις ή/και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 23/07/2012, δεν λαμβάνονται υπόψη.
2) Θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η πρώτη υποβληθείσα και πρωτοκολλημένη αίτηση.
fpress.gr
http://olympia.gr/2012/07/06/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ad%cf%89%cf%82-3-700-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd/
Read more

ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ! - Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: «ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΕ»

Διαψεύδοντας πανηγυρικά όσους είχαν βιαστεί να προβλέψουν ότι "Η Ρωσία δίνει ακριβό δάνειο και γι'αυτό η Κύπρος προσδέθηκε στον Μηχανισμό Στήριξης" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πριν λίγο ότι "Είμαστε πεπεισμένοι ότι τελικα η Κύπρος θα εξασφαλίσει και ένα δάνειο από τη Ρωσία".

Η παραπάνω δήλωση μεταδόθηκε από το πρακτορείο Bloomberg και έγινε μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους.«Περιμένουμε θετική απάντηση από την Ρωσία. Ακόμα περιμένουμε για απάντηση, δεν έχει τελειώσει τίποτα», ήταν η θέση του και μάλιστα αποκάλυψε ότι "Οι όροι του δεύτερου δανείου από τη Ρωσία (σ.σ.: έχουν προηηγθεί 3 δισ. ευρώ για την δημοσιονομική σταθερότητα της Κύπρου) θα είναι λιγότερο δαπανηροί από ότι οι όροι βοήθειας των ευρωπαϊκών ταμείων στήριξης, τα οποία παρέχονται με αντάλλαγμα απαιτήσεις που αφορούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Οι Ρώσοι πάνω απ'όλα είναι καλοί φίλοι και αν τελικά δώσουν και το δεύτερο δάνειο στην Κύπρο, αυτό δεν ακυρώνει τη συμφωνία με τον Μηχανισμό Στήριξης, αλλά θα αλλάξει ίσως το περιεχόμενό του. Θα συνδυάσουμε και τα δύο. Ελπίζουμε λοιπόν να επιτύχουμε και τα δύο» είπε αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

Με δεομένο ότι μέχρι και χθες ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι "Δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα από την Κύπρο για δάνειο", δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Το ένα είναι να έχει συναντήσει δυσκολίες και υπερβολές απαιτήσεις από την τρόϊκα (δεν έχει υπογράψει ακόμα κανένα δάνειο από τον Μηχανισμό Στήριξης και μπορεί να πάρει το αίτημα πίσω) και να χρησιμοποιεί το ρωσικό δάνειο ως διαπραγματευτικό όπλο και το δεύτερο ότι όντως θέλει να λάβει δάνειο και από την Ρωσία για να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης.

Πάντως οι Κύπριοι εδώ και δύο εβδομάδες έχουν δηλώσει ότι "Η διαπραγματευση με την Ρωσία για το δάνειο μέχρι στιγμής είναι πολιτική και δεν έχουν μιλήσει τα υπουργεία Οικονομικών".

"Μπορεί να υπάρξει ένας συνδυασμός δανείου από την Ρωσία και προσφυγής στο μηχανισμό" κατέληξε ο Χριστόφιας. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το ρωσικό δάνειο είναι φθηνότερο από αυτό του Μηχανισμού Στήριξης και αυτό λέει πολλά και για τα όσα ακολουθήθηκαν στην λήψη και των ελληνικών δανείων που καταχρέωσαν τους Έλληνες πολίτες...
defencenet.gr
http://www.agioritikovima.gr/ethnika/7763-zitie-daneio-k
Read more

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Μόλις μία μέρα μετά την αποχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τη Δυτική Μακεδονία, μετατράπηκε σε αρένα η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου εν μέσω καταγγελιών για υπέρογκες δαπάνες με αφορμή την επίσκεψή του. Περιφερειακοί σύμβουλοι αντάλλαξαν εκφράσεις πεζοδρομίου και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η επεισοδιακή συνεδρίαση. Στη συνέχεια, όταν άρχισε ξανά η συνεδρίαση, με τις ψήφους της πλειοψηφίας αποφασίστηκε η... ενίσχυση της Μητρόπολης Φλώρινας με 300.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Επισκοπείου της, όπως είχε γίνει και με αυτό της Μητρόπολης Κοζάνης...

Σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση της περιφέρειας, καλώντας τη να δώσει εξηγήσεις και να καταθέσει τον απολογισμό για το ακριβές κόστος φιλοξενίας, γευμάτων, δείπνων και λοιπών δαπανών κατά την επταήμερη παρουσία του Πατριάρχη στην Κοζάνη και την Καστοριά.

Καβγάς
Ο περιφερειάρχης Γ. Δακής απάντησε στις καταγγελίες με τη βιβλική ρήση «ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί», χαρακτήρισε τερατολογίες και ασύστολα ψεύδη όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν, αλλά απέφυγε να δώσει στοιχεία, λέγοντας πως όλες οι δαπάνες αναλυτικά θα αναρτηθούν στη «Διαύγεια». Ακολούθησε άγριος καβγάς του κ. Δακή με τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Π. Αλτίνη (ΛΑΟΣ). Μάλιστα, απειλήθηκε σύρραξη, όταν σύμβουλος χαρακτήρισε «γραφικό» και «καραγκιόζη» τον κ. Αλτίνη, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αυτό αποφεύχθηκε και η συνεδρίαση διακόπηκε.

Οταν συνεχίστηκε αργότερα, η πλειοψηφία αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του -παρόντα στη συνεδρίαση- μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου για οικονομική ενίσχυση στο έργο της αποκατάστασης του μητροπολιτικού μεγάρου. Εγκρίθηκε να δοθούν 300.000 από τον Τοπικό Πόρο, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων, όπως είχε γίνει με το αντίστοιχο μέγαρο της Μητρόπολης Κοζάνης, το οποίο εγκαινίασε ο Πατριάρχης.

ethnos.gr
http://www.agioritikovima.gr/koinοnika/7766-efuge-o-patriar
Read more