Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Για μετωπική με Βενιζέλο ετοιμάζονται οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Αννα Διαμαντοπούλου διαψεύδουν, μέσω του iefimerida.gr ότι τους έγινε πρόταση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συμμετάσχουν στην νέα Πολιτική Γραμματεία του...
ΠΑΣΟΚ. Διαψεύδουν, δηλαδή, σημερινά δημοσιεύματα που τους φέρουν να έχουν δεχθεί πρόταση και να αρνούνται τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο πολιτικό όργανο.

Τα δυο κορυφαία στελέχη δείχνουν ιδιαίτερα ενοχλημένα από διαρροές «κύκλων» του ΠΑΣΟΚ προς τους δημοσιογράφους που τα φέρουν να δέχονται προτάσεις για συμμετοχή τους στα κομματικά όργανα ενώ αυτές οι προτάσεις δεν έχουν γίνει ποτέ.

Οι διαρροές και οι διαψεύσεις διαμορφώνουν εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, μια ημέρα πριν από την κρίσιμη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα σημάνει την επανεκκίνηση του κόμματος μετά την εκλογική συντριβή του Ιουνίου.

Από «κύκλους» της Ιπποκράτους διαρρεόταν το προηγούμενο διάστημα ότι και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Παπουτσής και η Φώφη Γεννηματά εμφανίζονται προβληματισμένα για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και παίρνουν αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος.

Πληροφορίες από την Ιπποκράτους μετέφεραν ότι πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι «να οδηγήσει τα στελέχη της παλαιάς φρουράς σε αποστρατεία» και η πληροφορία αυτή διακινήθηκε στον Τύπο.

Εμπλοκή με αφορμή τις προσκλήσεις

Εμπλοκή προκλήθηκε στη σχέση του κ. Βενιζέλου με τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ και με αφορμή τις προσκλήσεις στην αυριανή Συνδιάσκεψη-επανίδρυση. Συνεργάτες της κυρίας Διαμαντοπούλου ανέφεραν ότι η πρώην υπουργός δεν έχει προσκληθεί στην εκδήλωση. Η κυρία Διαμαντοπούλου το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένη και από την επιλογή του κ. Βενιζέλου να «ξηλώσει» το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που είχε ψηφίσει για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ αποδεχόμενος την τοποθέτηση στη θέση του υφυπουργού Παιδείας του -πολέμιου του νομοσχεδίου της- πρύτανη Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Για «αντιμεταρρυθμιστική» πορεία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος διαβλέπει προσπάθεια να «ξηλωθεί» και το δικό του νομοσχέδιο για τα ταξί. Η φιλική προεκλογική συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί και πολέμιο της μεταρρύθμισης Ραγκούση, εκρίθη από τον πρώην υπουργό ως επιχείρηση ξεκαθαρίσματος της νυν ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Αλλά και το άνοιγμα του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και στους κοινωνικούς εταίρους στην οποία υποσχέθηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εκρίθη από την ομάδα των «μεταρρυθμιστών» του ΠΑΣΟΚ ως στροφή της ηγεσίας του κόμματος προς αντι-μεταρρυθμιστική κατεύθυνση.

Οι βολές του Πάγκαλου

Nέες βολές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μέσω Twitter τονίζοντας ότι δεν έχει πάρει πρόσκληση για την συνδιάσκεψη της Παρασκευής, «ζητώντας» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσει τους πρώην βουλευτές και τα πρώην μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

«Πολλοί αναρωτιούνται αν θα πάω ή όχι στη συνδιάσκεψη που ακούγεται ότι θα συγκαλέσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τώρα στις συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ εκαλούντο συγκεκριμένα πρόσωπα ή κατηγορίες προσώπων. Επειδή και άλλοι που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής καμία πρόσκληση θα έχουν την ίδια απορία, μήπως μπορεί να μας κάνει τη χάρη ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι περί αυτόν να μας πουν, έχουν κληθεί οι πρώην βουλευτές και τα πρώην μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που προσφάτως διαλύθηκε με απόφασή του;» έγραψε χαρακτηριστικά o πρώην υπουργός.

Ο Ραγκούσης και ο Πάγκαλος

Την ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Το Π80, Ομάδα Πρωτοβουλίας που απαρτίζεται από στελέχη της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ κατά τη δεκαετία του '80 και με πρόσωπο-κλειδί τον Γιάννη Ραγκούση, «ξαναχτυπά» σήμερα με εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (έχοντας σειρά ερωταπαντήσεων για τις πολιτικές εξελίξεις και, φυσικά, για την Ιπποκράτους).

Αύριο Παρασκευή, ημέρα της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος, κάνει «γενέθλιο» πάρτι της πολιτικής κίνησης «Δημιουργική Ελλάδα», με «έδρα» αρχικά το Διαδίκτυο. Οι αποδέκτες της πρόσκλησης (για την τσαγερί στην οδό Σούτσου στο κέντρο της Αθήνας) είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, λιγότερο επώνυμοι, αλλά ενεργοί (όπως επιμένουν οι διοργανωτές του πάρτι) πολίτες, που κινούνται και δρουν μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Φλωρίδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να προσκαλεί

Ιδιαίτερη διάθεση να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις δείχνει και ο επικεφαλής του «Κοινωνικού Συνδέσμου» και πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε, δεν μπορεί πια να προσκαλεί, μόνο να προσκαλείται.

Πληροφορίες που διοχετεύονται από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι στη νέα Πολιτική Γραμματεία που θα συγκροτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να τοποθετήσει νεότερα στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και προσωπικότητες που δεν είναι κομματικά ενταγμένες στο ΠΑΣΟΚ ώστε να σηματοδοτήσουν άνοιγμα στην κοινωνία.

Φωτογραφία: Eurokinissi
πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_2016.html