Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Τα χειρότερα έρχονται..

Η έκθεση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει επισκόπηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, των συζητήσεων με τις αρχές, καθώς και των στόχων και του σχεδιασμού του οικονομικού και χρηματοδοτικού προγράμματος.

Για τη σύνταξη της παρούσας έκθεσης τον συντονισμό ανέλαβε ο Servaas Deroose, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης ECFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργάτες:
Giuseppe Carone, Declan Costello, Leila Fernandez Stembridge, Anton Jevcak, Filip Keereman, Luis Garcia Lombardero, Peter Lohmus, Γεώργιος Μοσχόβης, Laurent Moulin, João Nogueira Martins, Elena Pavlova, Matteo Salto και Alessandro Turrini.
Δείτε λοιπόν τι μας περιμένει την επόμενη τριετία 2011-13.
Το 2011 έρχονται τα παίγνια (φρουτάκια), ειδική εισφορά σε επικερδείς επιχειρήσεις, πράσινοι φόροι ...
Ενώ για το 2012, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα συντάξεων ...
Δείτε τον πίνακα (κλικ για μεγέθυνση)
Για το 2011
Εισπρακτικά μέτρα
Φορολογία σε μη αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις 0.4%
Δικαιώματα παιγνίων 0.1%
Άδειες παιγνίων 0.2%

Ειδική εισφορά σε επικερδείς εταιρείες 0.3%
Εισφορές σε παράνομα κτίρια 0.2%
ΦΠΑ - αλλαγές στις κατηγορίες, ευρύτερη βάση 0.4%
Πράσινος φόρος 0.1%
Πιθανή φορολογία 0.2%
Αύξηση της νομικής αξίας των ακινήτων 0.2%
Φορολογία μισθού ανά είδος (αυτοκίνητα) 0.1%
Για το 2012
Μειώσεις δημοσίων επενδύσεων 0.2%
Μείωση Δημοσίων υπαλλήλων 0.3%
Δοκιμαστικό επίδομα ανεργίας 0.2%
Πάγωμα συντάξεων 0.1%
Εξοικονομήσεις εκ του προγράμματος Καλλικράτης 0.2%
Αποκοπή μεταβιβάσεων σε δημόσιες οντότητες 0.4%
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/07/blog-post_5506.html
Read more

Αυτοί που δουλεύουν για την πατρίδα και αυτοί που δουλεύουν για το τομάρι τους.

http://olympia.gr/2010/07/10/%CE%BF%CE%B1%CF%83%CE%B5/#more-24060


Ενώ η Ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να διασύρει την χώρα διεθνώς καταφέρνοντας απανωτά χτυπήματα, Έλληνες βουλευτές απέδειξαν ότι μπορούν αυτόνομα να κινηθούν και να επιτύχουν σημαντικότατες εξελίξεις προς όφελος της χώρας!

Ο “ανεπιθύμητος” για το περιβάλλον του ΓΑΠ, Πέτρος Ευθυμίου, εξελέγει πανηγυρικά πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στην οποία συμμετέχουν 352 βουλευτές από 55 χώρες! Μετά από μία μεθοδική προσπάθεια Πανελλήνων βουλευτών από Ελλάδα και Κύπρο, υπερκομματικά έγινε κάτι που κανείς δεν φανταζόταν.

Μιλάμε για μία θέση κλειδί σε έναν σημαντικό οργανισμό που επηρεάζει καθοριστικά τις εξελίξεις σε ευαίσθητα θέματα για Ελλάδα και Κύπρο.

Πως επετεύχθει; Με την διακομματική, ΑΥΤΟΝΟΜΗ συνεννόηση Ελλήνων βουλευτών της Ελλάδας και της Κύπρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η οργάνωση και η μεθοδική δουλειά συντονίστηκε από τους: ΒΑΛΥΡΑΚΗ, ΦΛΩΡΙΔΗ, ΖΩΗ, ΚΑΜΜΕΝΟ, ΒΟΡΙΔΗ (θα κοιτάξουμε να προσθέσουμε και τα ονόματα των Κυπρίων σε επόμενο άρθρο όπως και άλλους βουλευτές που εργάστηκαν για τον κοινό σκοπό).

Όπως επίσης σημαντικό έργο επιτέλεσε και η Ελληνική πρεσβεία στο Όσλο που δούλεψε ακατάπαυστα σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ.

Αυτό ως απάντηση για το πόσο “αδύναμη” είναι η “Ελλαδίτσα”. Αυτό ως δίδαγμα για τους αγώνες που έρχονται.

Αυτό ως δικαίωση σε αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Αυτούς που δουλεύουν για την πατρίδα και αυτούς που δουλεύουν για το τομάρι τους.

Αυτή η ενέργεια ας γίνει δίδαγμα για τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν οι Έλληνες δουλεύοντας ΕΝΩΜΕΝΟΙ έναντι αυτών που θέλουν μία μίζερη Ελλάδα, ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ με σύνδρομα ηττοπάθειας.

ΜΠΡΑΒΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2365
Read more

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Με αφορμή ερωτήσεις πολλών συναδέλφων σχετικά με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σας ενημερώνω τα εξής:
Υποβλήθηκαν 6.431 αιτήσεις απόσπασης εκ των οποίων οι 110 ήταν εκπρόθεσμες. Ο μεγάλος αυτός αριθμός οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος ικανοποιήθηκε μικρός αριθμός αιτήσεων μετάθεσης.
Μέχρι την Τετάρτη 07/07/2010, είχαν υποβληθεί 257 ανακλήσεις απόσπασης, οι οποίες έγιναν δεκτές.
Στη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου, ως αιρετοί ζητήσαμε να γίνουν οι αποσπάσεις με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά, λαμβάνοντας υπόψη και το μεγάλο αριθμό παραιτήσεων. Δυστυχώς υπήρξε αδιέξοδο και διεκόπη η συνεδρίαση.
Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως είναι προς όφελος και των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης η ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κενά που δίνουν τη δυνατότητα απόσπασης των περισσοτέρων συναδέλφων μας. Συγκεκριμένα:
Α) με βάση την εκτίμηση των ΠΥΣΠΕ, τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 9.147 (6.219 ΠΕ 70, 1.878 ΠΕ60, 430 ΠΕ06, 376 ΠΕ11, 244 ΠΕ16).
Β) με βάση την εκτίμηση του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου τα συνολικά κενά ανέρχονται σε 9.851 (3.910 ΠΕ70, 1.279 ΠΕ60, 1.831 ΠΕ06, 1.912 ΠΕ11, 919 ΠΕ16)
Συγκρίνοντας τους δύο πίνακες των λειτουργικών κενών, διαπιστώνουμε ότι στις εκτιμήσεις των ΠΥΣΠΕ δεν συμπεριλήφθησαν τα κενά ειδικοτήτων στα ολοήμερα και στις εκτιμήσεις του Υπουργείου υπάρχει μειωμένος αριθμός σε σχέση με τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΠΕ σε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Ανεξάρτητα της παραπάνω διαφορετικής εκτίμησης αλλά και της νέας εκτίμησης που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας, το σίγουρο είναι πως υπάρχουν κενά με βάση τα οποία μπορούν να ικανοποιηθούν οι περισσότερες αιτήσεις αποσπάσεων των συναδέλφων μας.
Παρά ταύτα, υπάρχουν ΠΥΣΠΕ (π.χ. Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Α΄ Θεσσαλονίκης, Φλώρινα κ.α.) που παρουσιάζουν μικρό αριθμό κενών, πράγμα που σημαίνει ότι στα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ πρόκειται να ικανοποιηθεί μικρός αριθμός αιτήσεων, ενώ, αντίθετα, σε άλλα ΠΥΣΠΕ, ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μικρότερος από τα κενά που παρουσιάζουν (π.χ. Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς, Εύβοια, Βοιωτία κ.α.).
Τέλος, σε ότι αφορά στις αποσπάσεις ειδικοτήτων στα ολοήμερα, θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. και εφόσον υπάρξουν κενά θα καλυφθούν με εκπαιδευτικούς Δ.Ε.
Περισσότερα στοιχεία με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης
Read more

Χρωστούν 6,7 εκατ. και έχουν ακίνητα 567 εκατ. ευρώ!!!

Αυτή είναι μια είδηση, που θα "γαργαλήσει" και η άλλη είναι ότι "έκλεισαν 10 νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη". Ανούσιες και οι δύο, που εντάσσονται στο κλίμα αποφόρτισης, καθώς δεν καταλήγουν πουθενά. Θυμηθείτε τον εκατονταπλάσιο θόρυβο που έγινε με το...
ΝΑΜΟΣ, κι ακόμη το δημόσιο, δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ. Προσπεράστε τις, είναι μόνο για εντυπωσιασμό. Τα νυχτερινά κέντρα ήταν ήδη κλειστά, λόγω καλοκαιριού καιοι λεζαντιάρηδες με τις βίλες στη Μύκονο, που χρωστάνε δεν θα πληρώσουν ποτέ, ούτε ένα ευρώ. Απλά, θα χρωστάνε.
Υ.Γ. Πριν από δύο μήνες μας κάνατε κεφάλι, με τους "γιατρούς της Μυκόνου". Μπορείτε να μας δώσετε μια συγκριτική κατάσταση εσόδων της αρμόδιας ΔΟΥ, μεταξύ ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 -ΙΟΥΝΙΟΥ 2010, να δούμε αν αυξήθηκαν τα έσοδα. Γιατί, η τσέπη μετράει. Και στην τσέπη του δημοσίου δεν μπάινει φράγκο στο φινάλε. Μόνο μπίρι-μπίρι στην τηλεόραση, να ΄χαμε να λέμε.
Υ.Γ. Πόσα πλήρωσε τελικά το ΝΑΜΟΣ; Μια απλή ερώτηση είναι. Γιατί ζορίζεστε τόσο να την απαντήσετε;

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/67-567.html#ixzz0tDUsFOjM

Read more

Ο Καμμένος θεωρεί πολύ σωστά αντισυνταγματικό το πρόστυχο Μνημόνιο. Είμαστε μαζί του!



Υπόνοιες ότι η επιστολική ψήφος του ή η υπογραφή του στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλαστογραφήθηκαν άφησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.

Στην επιστολή προς τον κ. Πετσάλνικο ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι δεν υπερψήφισε με το σύστημα της επιστολικής ψήφου, ως ευρισκόμενος στο εξωτερικό, κανένα από τα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, διότι θεωρεί ότι το ίδιο το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, αφού δεν ψηφίστηκε από τα 2/3 της Βουλής, όπως απαιτείται για διεθνείς συμφωνίες που παραχωρούν εθνική κυριαρχία.

Στελέχη της ΚΟ της ΝΔ υποβάθμισαν το θέμα τονίζοντας ότι η ΝΔ τάχθηκε υπέρ 26 άρθρων για δύο εκ των οποίων (17 και 43) έγινε ονομαστική ψηφοφορία και καταψήφισαν όλο το υπόλοιπο νομοσχέδιο.


Read more

Αυτή είναι η λίστα των τζαμπατζήδων δημοσιογράφων που ταξίδεψαν με τη Vodafone για να δούνε την Eθνική στην Πορτογαλία!


Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ο Γιώργος Τράγκας, ο Αντώνης Λυμπέρης, ο Θανάσης Λάλας, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Έλλη Στάη και ο Αντώνης Δελατόλλας είναι οι δημοσιογράφοι που δέχτηκαν να ταξιδέψουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα και να παρακολουθήσουν τον τελικό της Εθνικής Ελλάδος με την Πορτογαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το Sarotiko, όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από την εταιρεία Vodafone και σύμφωνα με τις πληροφορίες όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι έτυχαν βασιλικής διαμονής. Ξενοδοχείο 5 αστέρων, ακριβά εστιατόρια, εισιτήρια του αγώνα, μεταφορά και αεροπορικά εισιτήρια business class, όλα τζάμπα και όλα δωρεάν. Ερώτημα: πώς είναι δυνατόν κάποιοι από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους της χώρας που ενημερώνουν τον ελληνικό λαό καθημερινά να δέχτηκαν τέτοιου είδους υπηρεσίες από μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Δεν λέμε σε καμία περίπτωση ότι αυτοί οι άνθρωποι χρηματίστηκαν ή είναι απατεώνες επειδή...
...έκαναν ένα ταξίδι με τη συγκεκριμένη εταιρεία για να παρακολουθήσουν την Εθνική Ελλάδος. Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ και τον κώδικα δεοντολογίας, οι δημοσιογράφοι απαγορεύεται να παίρνουν το οποιοδήποτε δώρο από οποιαδήποτε εταιρεία και σε οποιαδηποτε περίπτωση. Άρα, αν αυτό κύριοι ήταν ένα δώρο από τη Vodafone, οφείλετε να πείτε το γιατί. Δεν είχατε λεφτά να κάνετε το ταξίδι μόνοι σας; Θεωρείτε υποχρέωση των εταιρειών να σας καλύπτουν τα έξοδα επειδή βγαίνετε στο γυαλί; Θεωρείτε ότι η εταιρεία σας έκανε αυτό το "δωράκι" γιατί εκτιμά την προσωπικότητά σας; Περιμένουμε με χαρά την απάντησή σας και αν τα πράγματα δεν είναι έτσι, σας δίνουμε το λόγο μας ότι θα επανορθώσουμε.
(Sarotiko)


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/07/vodafone-e.html
Read more

Αποκαλύπτεται η ελαφρότητα της κυβέρνησης στον χειρισμό του Μνημονίου και του Μηχανισμού στήριξης

Τεράστιο ζήτημα για την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου τα κρίσιμα για το μέλλον της χώρας θέματα του Μνημονίου και του Μηχανισμού Στήριξης προέκυψε κατά την σημερινή εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με θέμα τους νέους και την κρίση. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε στην δευτερολογία του ότι σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του βουλευτού της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, δήλωσε ότι ούτε η κυβέρνηση υπέβαλε στο συμβούλιο σχετική ερώτηση και ούτε υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου.

Μιλώντας κατά τη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε πως ενώ ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό (απαντώντας στις 25/6 στην επίκαιρη ερώτηση που του είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την δανειακή σύμβαση), ότι η κυβέρνηση είχε πάρει την γνωμοδότηση του ΝΣΚ για την σύναψή της, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας πληροφορήθηκε από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αλέξανδρο Τζεφεράκο ότι «στα οικεία βιβλία και το Αρχείο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΝΣΚ δεν υφίσταται σχετικό ερώτημα, ούτε γνωμοδότηση σχετική με τον παραπάνω Μηχανισμό . Η οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοια Γνωμοδότηση οφείλεται σε παραδρομή ή παρανόηση… »!

Η αποκάλυψη του κ. Σαμαρά προκάλεσε πανικό και αμηχανία στην κυβέρνηση. Ο κ. Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως «αυτό που πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και όντως το ισχυριστήκαμε είναι η δανειακή σύμβαση και μην τα μπερδεύεται για λόγους εντυπωσιασμού… με το Μνημόνιο».

Όμως, η απάντηση του Πρωθυπουργού απέδειξε ότι η γνωμοδότηση της δανειακής σύμβασης έγινε από δύο μεμονωμένους συμβούλους του ΝΣΚ που επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και όχι γνωμοδότηση του οργάνου… ως όφειλε. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο Νομικούς Συμβούλους που υπογράφουν τις γνωμοδοτήσεις είναι ο Φωκίων Γεωργακόπουλος ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο που διαφώνησαν στον τρόπο επιστροφής της ακίνητης περιουσίας από τη Μονή Βατοπεδίου που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου επί ΝΔ (ο οποίος έλαβε υπόψη τους υπόλοιπους 48). Όπως όμως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Ιδού το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Σαμαρά και θα επανέλθουμε:

Αλλά, εδώ αρχίζουν και τα μυστήρια: Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε να μάθει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γι αυτή τη Γνωμοδότηση.

Και θα ήθελα να δώσω την επιστολή του κ. Σταϊκούρα, παρακαλώ στα πρακτικά.

Και ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ο κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος απάντησε τι νομίζετε;

Απάντησε ως εξής:

Ότι στα οικεία βιβλία και στο Αρχείο της Κεντρικής υπηρεσίας του Νομικού Συμβουλίου του κράτους δεν υφίσταται σχετικό ερώτημα, ούτε γνωμοδότηση, σχετικά με τον παραπάνω Μηχανισμό. Η οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοια Γνωμοδότηση οφείλεται σε παραδρομή ή παρανόηση.

Παραδρομή ή παρανόηση! Αν είναι δυνατόν!

Και από την ίδια επιστολή του κ. Τζεφεράκου, πληροφορούμαστε ότι «η Νομική υποστήριξη του Ελληνικού Δημοσίου στον παραπάνω Μηχανισμό ανετέθη κατόπιν αιτήσεως του υπουργείου Οικονομικών σε Δικηγορικό Γραφείο του Λονδίνου».

(πάρτε παρακαλώ και την επιστολή του κ. Τζεφεράκου)

(Και πάρτε και τη σχετική ερώτηση, την οποία έκανε επιστολή ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Τζεφεράκο, για να ορίσει την Επιτροπή αυτή των Δικηγόρων του Λονδίνου. Και ιδού και η επιστολή προς τον κ. Τζεφεράκο του κ. Σταϊκούρα)

Δεν σας κατηγορώ ότι προσφύγατε στις νομικές υπηρεσίες ξένου δικηγορικού οίκου. Έπρεπε να το κάνετε. Αλλά όχι να μπερδεύετε το Δικηγορικό Γραφείο του Εξωτερικού, όπως φαίνεται στα έγγραφα του κ. Τζεφεράκου, με το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, το οποίο ουδέποτε γνωμοδότησε…

Οι αποδείξεις της ελαφρότητας της κυβέρνησης

http://www.antinews.gr/?p=53047

  • Share/Bookmark
Read more

Ο διαδηλωτής Παπανδρέου και η Μιλένα Αποστολάκη που είναι συνταξιούχος της Ολυμπιακής!

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3127&reftab=37&t=%CE%9C%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%

Λογικά δεν δικαιολογούμαι, ολόκληρος «δημοσιογράφος», να απορώ και να μένω άφωνος επειδή έμαθα οτι η Μιλένα Αποστολάκη είναι ήδη συνταξιούχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας ή οτι ο σημερινός Πρωθυπουργός συμμετείχε στην διαδήλωση της ΓΣΕΕ κατά του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου το 2008. Ελα όμως που συνεχίζω να εντυπωσιάζομαι. Οταν μου στείλανε αυτό το link στο facebook profile μου καθόμουνα και χάζευα την φωτογραφία κάνα μισάωρο σαν χάνος. «Γενική Απεργία για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, Πλατεία Συντάγματος, 19 Μαρτίου 2008» γράφει πλάι στην φωτογραφία στον «Προσωπικό Κόμβο» του Γ.Α.Π. Στην αρχή σκέφτηκα οτι θα ’ναι κάνα κόλπο του Photoshop απ΄αυτά που σκαρώνουν τα σκατόπαιδα και βλέπεις π.χ τον Μητσοτάκη να φιλιέται στο στόμα με τον Σαμαρά (λίγο μπλιάχ, έχετε δίκιο, αλλά ήθελα ένα ακραίο παράδειγμα). Αφού όμως είναι στον «Προσωπικό Κόμβο» του Πρωθυπουργού, στην επίσημη προσωπική ιστοσελίδα του δηλαδή, δεν μπορεί να είναι φτιαχτό, θα είχε ελεγχθεί. Αρα είναι αλήθεια. «Και τι σου κάνει εντύπωση» μου λέει ένας φίλος. «Αφού τότε ο άνθρωπος ήταν αντιπολίτευση, δεν ήταν Πρωθυπουργός». Σωστά. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πρώτο κρούσμα.


Μετά, ακου να δεις τώρα, ανήμερα της απεργίας κιόλας, δε φτάνει που (ως ξανθιά) για 57η χρονιά στη ζωή μου συνέχιζα να μην καταλαβαίνω γιατί απεργούμε (οι δημοσιογράφοι) τη μέρα ακριβώς που καλούμεθα να καλύψουμε τους απεργιακούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις των «συντρόφων» και των συνανθρώπων μας σε όλη τη χώρα και να προβάλλουμε απο τα ΜΜΕ «τα δίκαια αιτήματά τους» - μου ’ρθε καπάκι και η Μιλένα. Δεν τη ξέρω την γυναίκα, πάντα όμως μου έδινε την εντύπωση πως είναι ψηλομύτα και λίγο εξυπνάκιας (ο Θεός να με συγχωρέσει, ποιος ξέρει τι απωθημένα βγάζω πάλι πάνω στην κοπέλα). Μου ’ρχεται όμως άλλο ένα link, πάλι στο facebook – και λέω, δεν γίνεται ρε παιδιά, αποκλείεται: Παραπληροφόρηση. Γιατί αν δεν είναι παραπληροφόρηση, τότε τι είναι; Αφού η γυναίκα, κορίτσι πράμα ακόμα, ήταν «ιδιαιτέρα γραμματέας» του συγχωρεμένου του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά Υπουργός του Σημίτη δεν μπορεί να εργαζότανε και στην Ολυμπιακή, συγχρόνως. Πού να προλάβει να πάει Ελληνικό ή Σπάτα, να πετάξει αλλέ-ρετούρ Γιοχάνεσμπουργκ - και να είναι και στο Υπουργείο της συγχρόνως; Αυτό ούτε η Δήμητρα Λιάνη δεν το έχει καταφέρει, για να μην αναφερθώ και σε κάποιους αγίους (Θε μου σχώρα με) που λένε πως είχαν το χάρισμα να βρίσκονται σωματικά σε δυό μέρη συγχρόνως. Δεν γίνεται, είναι φύσει αδύνατον – δεν μπορεί να συμβεί στον φυσικό κόσμο. Μόνο στην Μεταφυσική κουβεντιάζεται.


Κι όμως, σου λέει το link «η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος της Ολυμπιακής» - και η σύνταξή της (απο την ΟΑ μιλάμε τώρα , δεν λέμε η βουλευτική ή κάποια άλλη, τρίτη ή και τέταρτη ενδεχομένως σύνταξη, απο τον ΟΤΕ ή τα ΕΛΤΑ ας πούμε), υπολογίζεται στα 2.500 ευρώ. Δεν είναι κι άσχημα, ε; Κοινόχρηστα, ΔΕΗ, ΟΤΕ και κινητό ενδεχομένως, αν προσέχεις βέβαια λίγο και δεν αρχίσεις τις περιαγωγές απο το Γιοχάνεσμπουργκ, τα καλύπτεις.


Η πλάκα είναι οτι ο νόμος βάσει του οποίου συνταδιοξοδοτείται η Μιλένα δεν έγινε επι ΠΑΣΟΚ αλλά επι υπουργίας του κ. Χατζηγάκη και κυβερνήσεως Καραμανλή. Ο κ. Λοβέρδος απλώς τον τροποποίησε πρόσφατα για να μπορέσει να «τακτοποιηθεί» επιτελους άπαξ και δια παντός το θέμα της ΟΑ. «Καλά έκανε» θα μου πείτε. Συμφωνώ απόλυτα. Μια χαρά τα έκανε και ο Λοβέρδος, μια χαρά και ο Χατζηγάκης. Μια χαρά ο Παπανδρέου είχε πάει στη συγκέντρωση εναντίον του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε τελικά επι δικής του Πρωθυπουργίας, μια χαρά και η Μιλένα είναι συνταξιούχος στα σαραντατόσα της. Αυτά είναι κανονικά πράγματα. Απλά πρέπει κάποτε και εγώ να καταλάβω οτι με πήρανε τα χρόνια και είναι καιρός να αποφασίσω αν θα πεθάνω τελικά ξανθιά - ή θα τα βάψω μαύρα.


Bookmark and  Share Share

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2349
Read more

Μέχρι πόσο δουλεύουν οι Ευρωπαίοι ;;;

Για να μη μας “παραμυθιάζουν” για τα όρια ηλικίας των εργαζομένων και συνταξιοδότησης, ας ρίξουμε μια ματιά στην Ευρώπη.

Οι πίνακες και στοιχεία που ακολουθούν έχουν εξαχθεί από την μελέτη της Ε.Ε: ” Labour market and wage developments in 2009, EUROPEAN ECONOMY 5|2010

Στον 1ο πίνακα απεικονίζονται στατιστικά στοιχεία (μέσοι όροι χωρών) για την εργασία στην Ε.Ε.

Στους επόμενους πίνακες φαίνονται, μέσα στο κόκκινο πλαίσιο, το ποσοστό εργαζομένων (%) στις ηλικίες 15 ως 64, για την Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία.

Απ τους πίνακες προκύπτει ότι απέχουμε 4 % από το μέσο όρο της Ε.Ε και σίγουρα δουλεύουμε όσο και οι Βέλγοι και σε μεγαλύτερη ηλικία από τους Ιταλούς.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/07/blog-post_2389.html

Read more

Συνεχίζονται κατά χιλιάδες οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών

1584 αποσπάσεις εκπ/κών, άσχετες με διδακτικό έργο, υπέγραψε χθες η Διαμαντοπούλου. Θυμάστε τι φώναζε από δω κι από κει τον Οκτώβριο που είχε αναλάβει ;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλιο taxalia: Προφανώς θα μας πουν ότι είναι απαραίτητες. Ε, όταν τις έκαναν οι άλλοι, τι ήταν; Γιατί λαϊκίζατε λέγοντας "οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι στα θρανία κι όχι στα γραφεία"; Αφού όλοι καταλήγετε ακριβώς στα ίδια ! Παπατζήδες ! Όλες οι αποσπάσεις εδώ

Read more

Voila ! Η λίστα των οφειλετών του δημοσίου

Μια ευγενική προσφορά του taxalia, στη διαφάνεια. (αυτό δεν θέλουμε όλοι;)
Ιδού η λίστα των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου (αφού θέλατε τη βόμβα!).
Για τα μάτια σας μόνο και ΜΗΝ τραβάτε τα μαλλιά σας:


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/voila.html#ixzz0tBueCsbn
















































Read more

Ξυπνήστε.....


apatiblog

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html
Read more

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Σώζουν την Ελλάδα από τους αχρείους πολίτες της

Μπράβο στους βουλευταράδες μας! Σώζουν την Ελλάδα από εμάς τους αχρείους πολίτες. Τολμούσαμε να βγαίνουμε στη σύνταξη πριν δουλέψουμε για 40 χρόνια! Εμείς οι πιο νέοι ζητούσαμε υπέρογκους μισθούς! Μην πω ότι μέχρι και 1000 ευρώ τολμούσαμε να ονειρευόμαστε. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ζητούσαμε και αστρονομικές αποζημιώσεις αν ο αφεντικός μας απέλυε γιατί είμαστε τόσο αχρείοι.

ΟΧΙ ΠΙΑ!

Κόβοντας τον γόρδιο δεσμό του ασφαλιστικού οι νέοι μέγα-Αλέξανδροι επαναφέρουν την χώρα σε τάξη και σταματούν την άλωση της από τους παλιοεργάτες. Τώρα θα μάθουν όλοι να δουλεύουν μέχρι να λειώσουν και θα παίρνουν όσα πραγματικά αξίζουν. 628 euros και πολλά μας είναι.

Αν φάγαμε τόσα χρόνια στα θρανία και θέλουμε παραπάνω να φύγουμε να πάμε αλλού. Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε όσοι μπορούμε. Θα φύγουμε και θα πάμε αλλού να γλυτώσουμε από την τρέλα, ή όσοι σπουδάζουμε έξω θα μείνουμε εδώ που είμαστε.

Συνέχεια με παρακαλούσε η μάνα μου να γυρίσω πίσω μόλις τελειώσω για να είναι η οικογένεια όλη μαζί. Πάει αυτό. Εδώ και 5-6 μήνες σκέφτονται να έρθουν αυτοί εδώ και να μάθουν αγγλικά στα γεράματα. Ούτε που χρειάζεται γιατί το Λονδίνο είναι γεμάτο Έλληνες .

Όχι δεν θα γυρίσω να πάρω 625 euros και να δουλεύω 40 χρόνια. Ούτε για να παρακαλάω τον κάθε πολιτικάντη να μου βρει μια θεσούλα. Οι μόνες δουλειές που θα ανοίξουν θα είναι στο τζόγο και σερβιτόρα σε φρουτ-καφέ δεν θα γίνω.

Όλοι οι παλιοί συμφοιτητές με θυμήθηκαν τον τελευταίο μήνα με την ίδια ερώτηση. Έχει δουλειές στην Αγγλία; Οι πιο πολλοί θα ανέβουν να ψάξουν. Αρχίζει η μεγάλη μετανάστευση και καλά κάνει. Την Ελλάδα την σκότωσαν οι προστάτες της με το μαχαίρι των γνωστών μεγαλομπίζνεσμαν.

Ελένη Καλογεροπούλου

  • Share/Bookmark
Read more

Αυτοκτονικό το νέο Ασφαλιστικό

Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που χαρακτηρίζεται από τη βαναυσότητα με την οποία πλήττει όσα ισχύουν μέχρι τώρα για την ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση. Αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει τη συμμετοχή του κράτους, περικόπτει τις συντάξεις και ...

αυξάνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με σκοπό να μειωθεί σημαντικά το ποσοστό ΑΕΠ που πηγαίνει σε συντάξεις και ασφάλιση. Πιο αναλυτικά οι βασικές αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο είναι:
Ουσιαστικά καταργείται, η ισχύουσα από τον Μεσοπόλεμο, τριμερής (κράτος, εργαζόμενοι, εργοδότες) χρηματοδότηση των συντάξεων. Το κράτος αποσύρεται από αυτή την υποχρέωση και ορίζει βασική, προνοιακή, σύνταξη (που θα ισχύει από 2015) 360 ευρώ που θα καταβάλει στον συνταξιοδοτούμενο. Ο συνταξιοδοτούμενος θα εισπράττει και μια δεύτερη σύνταξη, ανάλογη με τις εισφορές που έχει καταβάλει αυτός και ο εργοδότης του. Η βασική σύνταξη που θα καταβάλλει το κράτος θα είναι 12μηνη και είναι σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο θα καθορίζεται τα επόμενα χρόνια: 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και 50% από τη μεταβολή του πληθωρισμού. Αν σκεφτούμε ότι όλες οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια κάνουν λόγο ύφεση ή στασιμότητα, συμπεραίνουμε ότι το συνταξιοδοτικό επίδομα θα μείνει παγωμένο για πολλά χρόνια.
Τα όρια συνταξιοδότησης μετατοπίζονται για όλους τους ασφαλισμένους στα 65 έτη ή στα 60, αν έχει συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης. Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που ίσχυαν για μια σειρά εργαζομένων (μητέρες ανήλικων παιδιών, βαρέα και ανθυγιεινά κ.ά.) μέσα στα επόμενα 3 χρόνια σταδιακά καταργούνται. Υπάρχει βέβαια δυνατότητα εξαγοράς μέχρι και επτά συνταξιοδοτήσιμων ετών για τους άντρες, αλλά αυτό θα στοιχίζει γύρω στις 20.000 ευρώ!
Καταργούνται ο 13ος και ο 14ος μισθός και αντικαθίστανται από ένα ετήσιο επίδομα 800 ευρώ. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική μείωση στις συντάξεις. Υπολογίζεται ότι η μείωση στις συντάξεις μπορεί να φτάνει μέχρι και το 30%, αφού τα ετήσια ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται από το 2% στο λίγο πάνω από 1%, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του συντάξιμου μισθού αφού πια δεν καθορίζεται από τα πέντε καλύτερα έτη των 10 τελευταίων του εργάσιμου βίου, αλλά από το σύνολο του εργάσιμου βίου, θα υπάρξει τριετές πάγωμα συντάξεων, ποινή 6% μείωσης της σύνταξης για κάθε χρόνο που βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη οι πρόωρα συνταξιοδοτούμενοι κ.ά.
Γενικότερα αλλαγές που ήταν αναγκαίες να γίνουν στο ασφαλιστικό, όπως να μην υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις που συνταξιοδοτούνται κάποιοι στα 45 τους, αλλά και πολλές άλλες που πλήττουν τους αδικημένους του υπάρχοντος συστήματος πέφτουν στα κεφάλια δικαίων και αδίκων με καταιγιστικό τρόπο. Για παράδειγμα οι μητέρες ανήλικων παιδιών στο υπάρχον ασφαλιστικό μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη στα 50, με το νέο σε τρία χρόνια το συνταξιοδοτικό όριο μετατίθεται στα 65, δηλ. 15 έτη αύξηση του ορίου μέσα σε 3 χρόνια!
Αλλά οι αντιρρήσεις για το ασφαλιστικό δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά. Αντιρρήσεις υπάρχουν και για το αν το νέο ασφαλιστικό είναι βιώσιμο για τις επόμενες δύο δεκαετίες, όπως λέει ο υπουργός. Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του υπάρχοντος ασφαλιστικού είναι ότι την τελευταία εικοσαετία διογκώθηκε η ανασφάλιστη εργασία, με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία να βλέπουν τους πόρους τους να μειώνονται. Στο ζήτημα του περιορισμού της ανασφάλιστης εργασίας το υπουργείο δεν δίνει λύση. Ίσα ίσα με τις αλλαγές που φέρνει στο εργασιακό, όπου αυξάνονται τα ποσοστά απολύσεων και οι εργοδότες μπορούν, αν έχουν προειδοποίηση για την απόλυση 4 μήνες πριν, να προβαίνουν σε απολύσεις δίνοντας το 50% της αποζημίωσης, είναι βέβαιο ότι η ανασφάλιστη εργασία θα αυξηθεί. Αυτοί που αναμένεται να πληγούν περισσότερο είναι οι 45αρηδες που θα αντικαθίστανται από νεότερους εργαζόμενους που θα μπαίνουν στην εργασία με πολύ χειρότερους όρους. Η εικόνα που είχαμε τα τελευταία χρόνια από μεγάλες ή μεσαίες επιχειρήσεις να είναι οι εργαζόμενοι οι μισοί Έλληνες που λάμβαναν έναν σχετικά καλό μισθό και είχαν ασφάλιση και οι άλλοι μισοί ήταν κακοπληρωμένοι, ανασφάλιστοι μετανάστες, θα ανατραπεί, οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι θα μειωθούν δραστικά και θα αντικατασταθούν με κακοπληρωμένους και ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες. Αν αναλογιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια το ποσοστό νέων συνταξιούχων θα διογκωθεί, απόρροια και της γήρανσης του πληθυσμού, βλέπουμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν λύνουν το ασφαλιστικό και ότι σε μερικά χρόνια το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Το ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, καθ’ υπόδειξη της τρόικας, από τους τρεις συντελεστές του ασφαλιστικού ρίχνει τα βάρη μονόπαντα στους εργαζομένους, μειώνει τις υποχρεώσεις του κράτους και ευνοεί μόνο τους εργοδότες, αφού με τα νέα μέτρα θα γενικευτεί η παράνομη πρακτική της ανασφάλιστης εργασίας. Οποιεσδήποτε αλλαγές στο ασφαλιστικό, αν θέλουν τη συναίνεση των εργαζομένων, θα πρέπει πρώτα από όλα να κινούνται στην κατεύθυνση του περιορισμού της ανασφάλιστης εργασίας το κράτος να ασκεί περισσότερη πίεση και έλεγχο στους εργοδότες για να καταβάλουν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία (που χρωστάνε δισ.), να ελέγχονται τα ασφαλιστικά ταμεία για φαινόμενα κατασπατάλησης των κεφαλαίων τους οι αλλαγές που αφορούν τους ασφαλισμένους που φεύγουν νωρίτερα να είναι ηπιότερες και να επιβληθούν σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, παράλληλα δε να υπάρξει μια πολιτική ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων συντάξεων και περικοπών στις υψηλές συντάξεις.
http://ithageneis.wordpress.com/

Read more

Επιβολή περιορισμών στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Περιορισμούς στη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων που καταχωρούνται για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων επιβάλλει με απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Όπως απεφάνθη η Αρχή, δεν πρέπει να συλλεχθούν και να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας κατά την απογραφή τα στοιχεία που δεν συνδέονται με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ.
Η Αρχή επελήφθη αυτεπαγγέλτως αλλά και κατόπιν καταγγελίας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ενός πολίτη, επί της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει την απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την απογραφή θα γίνεται επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των δημοσίων κ.λπ. υπαλλήλων τα οποία και θα καταχωρούνται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, «ως αναγκαία και πρόσφορα δεν μπορούν να θεωρηθούν ο βαθμός και η βαθμολογία του τίτλου σπουδών, το θέμα του διδακτορικού τίτλου, ο βαθμός του μεταπτυχιακού τίτλου και άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου».
Ακόμη, τα στοιχεία σχετικά με «τις ξένες γλώσσες, τις επιμορφώσεις, τους επαίνους-μετάλλια κρίνονται καταρχήν μη αναγκαία και πρόσφορα για την επίτευξη του σκοπού της....
μισθοδοσίας των απασχολουμένων στο Δημόσιο, εκτός εάν από ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας τα παραπάνω στοιχεία συνδέονται με την καταβολή επιδομάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων».
Όσον αφορά τον αριθμό φορολογικού μητρώου, το έτος του εκκαθαριστικού και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής της ΔΕΗ, η Αρχή έκρινε ότι είναι χρήσιμα για την ταυτοποίηση των απογραφομένων.

Ακόμη, η Αρχή αναφέρει ότι πρέπει να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από τους υπεύθυνους της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων ώστε να διασφαλίζουν τουλάχιστον τους ακόλουθους κινδύνους:


α) την αποφυγή διάδοσης στοιχείων σε τρίτους κατά τη χρήση της εφαρμογής φυλλομετρητή Διαδικτύου (web browser) από κάθε χρήστη


β) τη μη ακριβή διαπίστευση, ταυτοποίηση ή εξουσιοδότηση των χρηστών της εφαρμογής, εκτός των απογραφόμενων


γ) τη μη ασφαλή αυθεντικοποίηση των χρηστών αυτών


δ) τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα από τους χρήστες της εφαρμογής και τους διαχειριστές των διακομιστών όλων των επιπέδων


ΑΠΕ-ΜΠΕ

citypress-gr
Read more

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

7,3% των συνταξιούχων, 50% των συντάξεων!

Του Στεφανου Μανου*

Βουλευτής με ρώτησε τι θα έκανα στη θέση του για το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Για το εργασιακό έχω ήδη απαντήσει αναλυτικά με άρθρο μου στην «Καθημερινή» στις 24/6/2010. Υποστηρίζω ανεπιφύλακτα όσα προβλέπει το Π.Δ. που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Λοβέρδος (αν δεν το αλλάξει) διότι με την εφαρμογή τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διευκολύνονται να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους. Διότι κανείς δεν προσλαμβάνει αν φοβάται ότι στην ανάγκη δεν θα μπορεί να απολύσει.

Σε ό,τι όμως αφορά το ασφαλιστικό τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Οπως σωστά επεσήμανε η κ. Ξαφά στο άρθρο της στην «Καθημερινή» στις 4/7/2010 το νομοσχέδιο έχει πολλά θετικά στοιχεία επειδή περιλαμβάνει διατάξεις που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα του συστήματος, όπως προβλέπει το Μνημόνιο ΔΝΤ - Ε.Ε. Τέτοιες διατάξεις είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας και ο περιορισμός ειδικών ρυθμίσεων που μειώνουν σημαντικά τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης (μητέρες ανηλίκων, «βαρέα και ανθυγιεινά», συντάξεις αναπηρίας κ.λπ.). Θετική είναι η δημιουργία ενιαίου κέντρου ελέγχου και πληρωμής των συντάξεων και ενιαίου φορέα διαχείρισης των αποθεματικών, που μπορούν να περιορίσουν σημαντικά το διοικητικό κόστος. Τέλος, αποφασιστική είναι η ρύθμιση που προβλέπει ότι για τη σύνταξη λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα ολόκληρου του εργασιακού βίου.

Αλλά ώς εδώ! Ολα τα παραπάνω που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι αρκετά για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος. Γιατί; Διότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία.

Αλλωστε, ανακατωμένες μέσα στις θετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, είναι και πολλές άλλες -περίπλοκα και ασαφώς διατυπωμένες- που μυρίζουν «φωτογραφίες» και «νομικές νάρκες» που για πολλά χρόνια θα δίνουν δουλειά σε αναρίθμητους δικηγόρους. Από λάθος έχουν περιληφθεί ή από κουτοπονηριά;

Ο κ. Λοβέρδος συνόδεψε την κατάθεση του νομοσχεδίου με μια επικαιροποιημένη (Μάιος-Ιούνιος 2010) έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ ή ILO) αναφορικά με τη χρηματοοικονομική εξέλιξη του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος. Ο υπουργός θεώρησε τα συμπεράσματα της έκθεσης θετικά.

Στην αρχή της έκθεσης της ILO διατυπώνεται μια σημαντική επιφύλαξη που λόγω της σοβαρότητας του θέματος αντιγράφω:

«Επιφύλαξη: καθώς ήταν αδύνατον να παρασχεθούν αναλυτικές προβολές για το κάθε συνταξιοδοτικό σχήμα της Ελλάδος ξεχωριστά εντός του διαθέσιμου χρόνου, τα συνολικά αποτελέσματα του συστήματος βασίζονται σε εκτιμήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα τέσσερα σημαντικότερα σχήματα: το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και το συνταξιοδοτικό σχήμα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αθροιστικά τα ανωτέρω ταμεία ασφαλίζουν το 92,9% του συνόλου των ενεργών ασφαλισμένων, καθώς και το 92,7% του συνόλου των συνταξιούχων της Ελλάδος. Ως εκ τούτου, τα συνολικά αποτελέσματα που παρέχονται στην παρούσα Αναλογιστική Εκθεση είναι προκαταρκτικά και εντός των επόμενων μηνών θα πρέπει να βελτιωθούν.»

Από τα 180 ή και περισσότερα συνταξιοδοτικά σχήματα ή ILO μπόρεσε να επεξεργαστεί μόνο 4! Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν στοιχεία σήμερα, όπως δεν υπήρχαν και το 2008 όταν ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε την ILO να εξετάσει το ασφαλιστικό. Πέρασαν δύο χρόνια και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κάποιος να τα βρει. Γιατί; Διότι στα υπόλοιπα συνταξιοδοτικά σχήματα κρύβεται όλη η βρώμα του ασφαλιστικού συστήματος. Θα σκεφτείτε τι σημασία μπορεί να έχουν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά σχήματα όταν τα 4 καλύπτουν το 92,7% των συνταξιούχων. Η σημασία είναι ότι αυτό το μικρό 7,3% των υπόλοιπων συνταξιούχων λαμβάνει το 50% συν του συνόλου των συντάξεων. Η ηθελημένη άγνοια της πραγματικότητας βολεύει αυτή τη μικρή ομάδα των συνταξιούχων και τους πολιτικούς της πάτρωνες. Το νομοσχέδιο του κ. Λοβέρδου δεν αγγίζει αυτούς τους συνταξιούχους. Διατηρεί τα προκλητικά αντικοινωνικά χρηματοδοτικά σχήματα αναλλοίωτα, όπως για παράδειγμα τις ιλιγγιώδεις συνεισφορές του προϋπολογισμού στο ταμείο της ΔΕΗ ή τις επίσης ιλιγγιώδεις επιβαρύνσεις που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι με το αγγελιόσημο και τα χαράτσια υπέρ των ταμείων διαφόρων προνομιούχων ομάδων. Οποιος κατανοήσει τη σημασία όσων περιγράφω θα κατανοήσει επίσης την απύθμενη υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα. Ολες τους οι προσπάθειες καταλήγουν στην προστασία του 7,3% των συνταξιούχων που λαμβάνουν το 50% συν των συντάξεων.

Τι θα ψήφιζα, λοιπόν, για το ασφαλιστικό αν ήμουν στη Βουλή; Με όσα έγραψα παραπάνω θα έπρεπε ανεπιφύλακτα να το καταψηφίσω, αλλά τότε θα εμφανιζόμουνα -κατά το αποτέλεσμα- συνοδοιπόρος του καταστρεπτικού μηδενισμού της Ν.Δ. και των αριστερών κομμάτων. Για τον λόγο αυτό, με βαριά καρδιά, θα ψήφιζα ναι -υπάρχουν άλλωστε και θετικές διατάξεις- και θα ήλπιζα ότι ο κ. Παπανδρέου θα δεσμευόταν να εξετάσει σε βάθος στους επόμενους μήνες τις βρωμιές στις οποίες αναφέρθηκα. Το ναι στο ασφαλιστικό έχει νόημα μόνο αν ο κ. Παπανδρέου κατανοήσει ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Λοβέρδου δεν είναι παρά το πρώτο μικρό βήμα σε μια πορεία αποκατάστασης της υγείας της κοινωνικής ασφάλισης.

* Ο Στέφανος Μάνος είναι πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_91_07/07/2010_407149
Read more

Πόσο στοιχίζει η εξαγορά της στρατιωτικής θητείας;


Σήμερα και αύριο, είναι μέρες ασφαλιστικού.
Συνεπώς θα μας απασχολήσει πολύ το θέμα.
Δείτε πόσο πάει ο μήνας αν θελήσετε (που θα θελήσουμε όλοι, αναγκαστικά) να εξαγοράσουμε ένα μήνα θητείας.
Read more

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΠΕ

Καραγιάννης Θωμάς
Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετοί ΚΥΣΠΕ

Μαρούσι 7-7-2010

ΠΡΟΣ Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



Κατά τη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου με θέμα «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών», μετά από παρέμβασή μας λόγω μη εμφάνισης των πραγματικών λειτουργικών κενών, το Συμβούλιο διέκοψε τη συνεδρίαση του για την ερχόμενη Δευτέρα 12-7-2010.

Ευελπιστούμε να βγούμε από το αδιέξοδο και να πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις με τα πραγματικά λειτουργικά κενά, λαμβάνοντας υπόψη και το μεγάλο αριθμό παραιτήσεων προς όφελος πάντα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ

Καραγιάννης Θωμάς

Παληγιάννης Βασίλειος-


Read more

Ποιός δήλωνε ότι αν κυβερνήσει ο Παπανδρέου θα φύγει από την χώρα;

Από Factorx Τετ. 07 Ιουλ 2010, 08:06 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.
Τυχαίο; Δεν νομίζω।

Πανηγυρίζουν τα παπαγαλάκια για την μείωση του ταμειακού ελλείμματος κατά 41,8% και τις «οικονομικές επιτυχίες» του LSoE…..:
με υστέρηση έναντι ετήσιου στόχου 15% στον τομέα των εσόδων για το πρώτο εξάμηνο του 2010.
με μείωση των ταμειακών εκροών 15,2% με το κράτος απλά να μην πληρώνει το πρώτο εξάμηνο στο ΠΔΕ, στις επιστροφές ΦΠΑ και Φόρου σε δικαιούχους.
με πληθωρισμό 5.6%
με μείωση των ρυθμών ¨ανάπτυξης¨ του ΑΕΠ 2,5% το πρώτο τρίμηνο και 3% το δεύτερο
με μείωση 20% του εισοδήματος στους υπαλλήλους στο Δημόσιο Τομέα
με μείωση βασικού μισθού, αποζημίωση απόλυσης, επιδόματος ανεργίας
με μείωση συντάξεων
Αλλά ακόμα περιμένουμε την απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων … μόνο που δεν λειτουργεί ακόμα …θα δουλέψει από 12 και μετά …
Αλλά ακόμα περιμένουμε την ανάρτηση στο διαδίκτυο κάθε διοικητικής πράξης που δημιουργεί δημοσιονομικό κόστος για να δούμε συμβούλους σε νομοπαρασκευαστικές και οδοιπορικά…
Αλλά θέτουμε τα 40 χρόνια εργασιακών εισφορών ως προϋπόθεση για σύνταξη 1.000 € ενώ διαδηλώναμε το 2008 σε πορείες και σήμερα μιλάμε για αυτοσυγκράτηση
Αλλά υποδεχόμαστε τους Κινέζους που η επάρατος τους έδωσε το λιμάνι ως σωτήρες
Αλλά προλάβαμε να πάρουμε τα υποβρύχια των μιζών 83.000.000 του παλαιού ΠΑΣΟΚ
Όλα αυτά δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους αλλά μπορώ να καταλάβω καθώς επιτεύγματα είναι στελεχών που πάντα από το δημόσιο τρώγανε σε καρέκλες οριοθετώντας το εγώ τους.
Υπογράφουν όμως και ένα μνημόνιο που άλλα λέει στα Αγγλικά και άλλα στα Ελληνικά γιατί λείπουν 100 σελίδες.
Που θέτει το Αγγλικό δίκαιο για διαφορές και ως κοινοτική σύμβαση πάνω από το Σύνταγμα.
Που δεσμεύει τη χώρα με υπογραφές και Προεδρικό Διάταγμα ανθρώπου που στο ΔΣ του ΟΤΕ δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα
Που το ψήφισαν αλλά δεν το είχαν διαβάσει όλο
Που το πέρασαν με ΛΑΟΣ και μια ακόμα ψήφο για να εξασφαλίσουν τις συντάξεις. Ψήφισαν το μνημόνιο δηλαδή για να δώσουν συντάξεις που την επομένη τις πετσόκοψαν
Που δεν βγαίνουν να πουν ακόμα και σήμερα την αλήθεια. Ότι πχ από 1/1/2011 πάλι θα ανέβει ο ΦΠΑ
Αλλά θα μας σώσει ο άνθρωπος που ο Αντιπρόεδρός του δήλωνε ότι αν κυβερνήσει θα φύγει από την χώρα…
Ο Ιθαγενής,antinews
Read more

Συνιστούμε ενθέρμως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τις επόμενες τρείς ημέρες θα πουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, να ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ τις γραμμές που ακολουθούν

Συνιστούμε ενθέρμως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τις επόμενες τρείς ημέρες θα πουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, να ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ τις γραμμές που ακολουθούν. Πρώτα για το δικό μας το καλό αλλά και για το δικό τους….
Η υπερψήφιση του μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑΟΣ και την κ. Μπακογιάννη, μας οδήγησε σε μία σειρά εξευτελιστικών παραχωρήσεων και αποικιοκρατικών συμφωνιών, που είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι αγνοούσαν. Αν πάλι τις γνώριζαν και τις ενέκριναν, τότε φοβούμαι ότι δεν διαθέτουν εθνική συνείδηση, αλλά ούτε κάν συνείδηση. Ιδού λοιπόν κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού σε τι είπατε ΝΑΙ:
***ΔΕΝ επιτρέπεται στην Ελλάδα να δανειστεί από οποιαδήποτε άλλη πηγή, πλήν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. (σ. 119)
***Οι δανειστές μας έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Με απλά λόγια, δανειστήκαμε από το Δ.ΝΤ. αλλά μπορεί να βρεθούμε να χρωστάμε στις ΗΠΑ, στην Τουρκία, ἤ στην Νορβηγία. (όποιος έχει μυαλό, έστω λίγο, αντιλαμβάνεται την συνέχεια.) (σ. 129)
***Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2% κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία, 6,2% για τα επόμενα χρόνια και +2% οι τόκοι υπερημερίας. (σ.121)
***Ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών δεσμεύει δια της υπογραφής του το Ελληνικό κράτος. (το Σύνταγμα και η Βουλή τίθενται στο περιθώριο και δεν έχουν καμία ισχύ). (σ. 130)
*** Με την παρούσα ο δανειολήπτης παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων, από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.
*** Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία (άμεση και σαφής αναφορά στον ορυκτό πλούτο τις χώρας μας). (σ. 123)
Προϊόντα του μνημονίου είναι και τα υπό ψήφιση ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδια της κυβέρνησης. Όμως πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν ότι:
***το συνταγματικό δικαστήριο της Λεττονίας με την υπ΄ αριθμόν 2009-43-01 απόφασή του, της 21ης Δεκεμβρίου 2009, έκρινε ως αντισυνταγματική την μείωση των συντάξεων που επιχειρήθηκε στην χώρα, κατ΄ εφαρμογήν του προγράμματος του Δ.Ν.Τ.
*** το συνταγματικό δικαστήριο της Κολομβίας με την υπ΄ αριθμόν C-754 απόφασή του, έκρινε ως αντισυνταγματική την αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 60 στα 62 έτη,
*** το συνταγματικό δικαστήριο της Αργεντινής με απόφασή του της 22ας Αυγούστου 2003, έκρινε ως αντισυνταγματική την μείωση των συντάξεων κατά 13%
Εάν παρ΄ όλα αυτά βρεθούν βουλευτές που θα επιχειρήσουν με την ψήφο τους να εγκρίνουν τα αντισυνταγματικά μορφώματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προδίδοντας τους Έλληνες πολίτες, ατιμάζοντας την εντολή τους, περιφρονώντας την αξιοπρέπειά τους, προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα τους στην Βουλή, για λίγους μήνες ακόμη, ας γνωρίζουν ότι το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ.
Π.Π.
Υστερόγραφο: τυχόν δικαιολογίες περί πτωχεύσεως, λεφτά δεν υπάρχουν, και ο δανεισμός είναι μονόδρομος, απορρίπτονται ως αδόκιμες και ψευδείς. Προτρέπω δε τους δύσπιστους να διαβάσουν τις αναλύσεις επιφανών οικονομολόγων για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας και τις προτάσεις τους. Επίσης τους καλώ να πληροφορηθούν από την εφημερίδα της κυβερνήσεως, πόσα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για υπερωρίες, και επιχορηγήσεις τους τελευταίους μήνες. Τέλος τους προτρέπω να σκεφθούν, αν οι κομματικές παρωπίδες τους το επιτρέπουν, ότι το χρέος μας από 119% του ΑΕΠ σήμερα, θα εκτιναχθεί στο τέλος του 2013 μεταξύ 150% και 177% του ΑΕΠ και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ήπια ανάκαμψη της οικονομίας μας. Ανάκαμψη για την οποία ούτε σχέδιο αλλά ούτε και σκέψη υπάρχει στην κυβέρνηση. Προς άρσιν δε πάσης παρεξηγήσεως σε ότι αφορά τα ανωτέρω στοιχεία, διευκρινίζω πως δεν είναι δικοί μου υπολογισμοί, αλλά του ΔΝΤ (IMF, Greece, Request for stand by arrangement, May 5, 2010, σελ. 18, 36).
http://filotimia.blogspot.com/2010/07/blog-post_5283.html
Read more

Ποιοι είναι οι τυχεροί του ασφαλιστικού σύμφωνα με τα ΝΕΑ;

Τυχερούς (χωρίς εισαγωγικά) ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ και τα ΝΕΑ
μέσα στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο!!!
Ας δούμε ποιοι είναι λοιπόν οι "τυχεροί":

- Οι χήρες/οι που ο σύζυγός τους πέθανε μετά τα 3 χρόνια γάμου...

- οι άγαμοι γιοί που πέθαναν οι γονείς τους και ήταν δημόσιοι υπάλληλοι...

Άρα σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ και τα ΝΕΑ θεωρείσαι τυχερός αν

πεθάνει ο άντρας σου ή η γυναίκα σου, μετά από 3 χρόνια γάμου ή
αν πεθάνουν οι γονείς σου και είσαι άγαμος!!!

Ζωή σε λόγου μας
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/07/blog-post_4199.html
Read more

Ποιός ήθελε να κάνει ερώτηση στον Σαμαρά;

Ο Γιώργος Βλάχος την είχε στημένη στον Σαμαρά.
Ενώ διευκρινίστηκε ότι θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου τις προσεχείς ημέρες και σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας της ομιλίας του, θα αρκεστεί μόνο στην παρουσίαση των προτάσεών του, ο Γιώργος Βλάχος....
μισό δευτερόλεπτο μετά τη λήξη της ομιλίας του πρόεδρου της Ν.Δ. πετάχθηκε σαν πορδή "για να ρωτήσει".
Όχι ρε να μη ρωτήσεις!
Ευτυχώς και προς τιμήν του ο Αντώνης Σαμαράς, τον έγραψε στα παλιά του υποδήματα, δείχνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι "δημόσιες σχέσεις", με τύπους όπως ο Γιώργος Βλάχος και με τα ΜΜΕ που έτσι κι αλλιώς είναι εχθρικότατα με τη ΝΔ και καθόλου αντικειμενικά και αυτό το 'χει καταλάβει και ο φανατικότερος οπαδός του ΠΑΣΟΚ.
Θα φανεί άλλωστε τo βράδυ στα δελτία ...ειδήσεων (προπαγάνδας) στα οποία θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα για να στριμώξουν με αγένεια τους καλεσμένους της Ν.Δ. με σκληρότατες ανακριτικού τύπου ερωτήσεις, με επιμονή και υπομονή. Χιλιοπαιγμένο και βαρετό το έργο...
Η συμβολική αυτή κίνηση Σαμαρά μετράει πολύ στην κοινή γνώμη. Έτσι κι αλλιώς, στα δελτία τους θα είναι όλο "εξυπναδούλες", τις οπόιες πλέον αντιλαμβάνεται ο κόσμος, αφού βλέπει τη δουλοπρεπή συμπεριφορά των δημοσιογράφων σε αυτή την κυβέρνηση, φαινόμενο που δεν υπάρχει ούτε στη Βόρεια Κορέα, αφού ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την εξουσία κι όχι να της κάνουν τεμενάδες, ούτε φυσικά να τα κάνουν πάνω τους όταν μιλούν με κυβερνητικά στελέχη.
Άσε μας ρε Βλάχο !!!
Read more

Όταν ο Καραμανλής έδινε αυξήσεις 4% ήταν "ένα κουλούρι την ημέρα". Τώρα που το ΠΑΣΟΚ κλέβει το κουλούρι, από τα χέρια μας, είναι "υπεύθυνο" Διαβάστε


Γράφει σήμερα η Καθημερινή του Αλαφούζου (η υποτιθέμενη εφημερίδα που υποστηρίζει-λέμε τώρα - τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας) σε άρθρο με τίτλο "Ωρα ευθύνης":
" Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι κρίσιμη. Πρώτα απ’ όλα γιατί εμπεριέχει σημαντικές αλλαγές, τις οποίες δεν τόλμησε ούτε η κυβέρνηση Σημίτη ούτε και η προηγούμενη. Δεύτερον γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση για να λάβει η Ελλάδα την οικονομική στήριξη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, χωρίς την οποία θα χρεοκοπούσε. Η Ν.Δ. επέλεξε τον δρόμο της άρνησης. Θα είναι μοιραίο λάθος αν την ακολουθήσουν ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως η κ. Μπακογιάννη, που υποτίθεται ότι εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. επειδή υιοθετούσε λαϊκιστικές συνταγές.
(τι πίνεις ρε άνθρωπέ μου;;). Δεν είναι ώρα για να μετράει ο κάθε πολιτικός με το σταγονόμετρο το κόστος μιας δυσάρεστης απόφασής του. Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους πολιτικούς που οφείλουν να βάλουν τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα στην άκρη, έστω για λίγο."

Ναι καλά καταλάβατε αυτή είναι η άποψη της...
εφημερίδας του Αλαφούζου, ενός ανθρώπου που πούλησε το τηλεοπτικό καναλι Sky (σήμερα Alpha) για να εκπέμψει λίγα χρόνια μετά με τις ευλογίες της Ν.Δ το σημερινό Σκάι!!
Φτου σας ρε να μην σας βασκάνω....

Πηγή

Θα μας τρελάνουν τα εξαπτέρυγα του Δ.Ν.Τ. !
Μα όταν ο Καραμανλής έλεγε "θα δώσουμε αυξήσεις στα όρια της αντοχής του προϋπολογισμού" και μιλούσε για "παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό", γιατί ουρλιάζατε;
Γιατί και τότε δεν γράφατε, για ώρα ευθύνης και μας πρήζατε με το περίφημο "δίνουν αυξήσεις ένα κουλούρι την ημέρα";
Γιατί;
Και μας κάνατε πλύση εγκεφάλου, ότι λεφτά υπάρχουν αλλά ο κακός Καραμανλής τα δίνει στις τράπεζες και τους "πλούσιους" και πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, που θα τα πάρει και θα τα δώσει στο λαό; Εσάς ακούσαμε και τώρα τραβάμε τα μαλλιά μας!
Σας το λέω: θα φάτε πολύ ξύλο δημοσιογραφίσκοι ! Η οργή του λαού, θα ξεσπάσει επάνω σας, λαμόγια του ΔΝΤ


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/4.html#ixzz0szzQjCFG

Read more

H Σοφία Σακοράφα για το ασφαλιστικό: Μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού... Μέτρα απόλυτης και άμετρης βίας... Σύντομα θα ζήσουμε στιγμές αποκάλυψης...

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο χρόνος είναι λίγος γι αυτό μπαίνω αμέσως σε πολιτικές σκέψεις, ερμηνείες και συμπεράσματα.
Είμαι σοσιαλίστρια, για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.
Σίγουρα, καταρχήν, γιατί δε συμφωνώ με τον καπιταλισμό.
Είτε με την ακραία μορφή του νεοφιλελευθερισμού, είτε με την πιο ήπια μορφή που αναπτύσσει κατά καιρούς στη Δύση.
Γιατί και αυτή η ήπια μορφή του είναι αποτέλεσμα είτε πολέμων,
είτε ληστειών άλλων ηπείρων,
είτε εκμετάλλευσης των μεταναστών.
Πρέπει όμως να τονίσω το εξής :
Ο καπιταλισμός σήμερα δεν έχει καμία σχέση με...

το χτες.
Το 68, για παράδειγμα, το σύστημα διέθετε κοινωνικά αποθέματα,
ενσωμάτωνε εκτεταμένες κοινωνικές ομάδες, μέχρι και τον Κον Μπετίτ έκανε υπουργό.
Ένας τέτοιος καπιταλισμός, και ας μη βιαστούν κάποιοι να με κατηγορήσουν ως ρεφορμίστρια, ένας καπιταλισμός που δεν εξαθλιώνει, που δεν περιθωριοποιεί, που δεν πετάει τους πολίτες του σαν στημένες λεμονόκουπες, έχει μια πολιτική δυναμική.
Η πολιτική δυναμική που έχει αφορά στο εξής : όταν η J.P Morgan, με το πάτημα ενός κουμπιού,
καταστρέφει τις οικονομίες 3 ευρωπαϊκών χωρών, τότε
έχουμε σίγουρα
ανάγκη από πολίτες μορφωμένους,
καλλιεργημένους,
ενδυναμωμένους,
από πολίτες συνειδητούς,
και όχι από πολίτες κατεστραμμένους, ρημαγμένους και εγκαταλελειμμένους στα αρπακτικά όρνεα.
Και για το λόγο αυτό είμαι σοσιαλίστρια.
Γιατί πιστεύω ότι τούτο το σύστημα θα φτάσει στο τελευταίο του στάδιο όχι μόνο από τις αντιθέσεις του,
αλλά ΚΑΙ από ένα κίνημα που δε θα διαπραγματεύεται την επιβίωσή του ή την ενσωμάτωσή του, όπως σήμερα,
αλλά ισχυρό και δυνατό θα επιχειρεί τη ρήξη και την ανατροπή.
Δεν αρκεί, είπε ο Μαρξ, να πάει η ιδέα προς το πραγματικό,
πρέπει και το πραγματικό να πάει προς την ιδέα.
Και για να πάει το πραγματικό προς την ιδέα πρέπει καταρχήν να είναι ζωντανό.
Το ΠΑΣΟΚ από το 74, από τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και αργότερα,
εξαιρώντας κακές παρενθέσεις,
αργότερα λοιπόν με το Γιώργο Παπανδρέου, μίλησε για αυτό το είδος του πολίτη, του δυνατού, του εύρωστου, του ενεργού, του συνειδητού.
Μίλησε για αυτήν την κοινωνία, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής συνοχής.
Μίλησε για αυτό το οικονομικό μοντέλο,
το μοντέλο της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα.
Στο ασφαλιστικό,
σαν μια κορυφαία πολιτική στιγμή,
μιας κορυφαίας πολιτικής επιλογής.
Από μία σοσιαλιστική κυβέρνηση....
Και τι μας λέει η κυβέρνηση.
Ότι και τα μέτρα αυτά
και τα προηγούμενα
και αυτά που θα έρθουν, γιατί θα έρθουν κι άλλα,
ήδη εν μέσω διαπραγματεύσεων είχαμε τη σφήνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα,
μας λέει ότι είναι μεν άδικα, αλλά είναι αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας.
Αυτό σε επίπεδο ηθικής είναι ανήθικο,
όπως αιώνες τώρα έχουμε καταλήξει για την ανηθικότητα του δόγματος ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Και όταν “τα μέσα” είναι η εξαθλίωση του λαού, τότε η σωτηρία δεν είναι της πατρίδας, αλλά όσων την απομυζούν.
Σε επίπεδο ιδεολογικό είναι ακατανόητο.
Γιατί εάν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση,
μέσα δηλαδή στην ιστορική και πολιτική συγκυρία που ωριμάζει και τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου,
τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνο νεοφιλελεύθερος.
Σε επίπεδο πολιτικό είναι ανέντιμο.
Γιατί από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις,
που ειδικά οι συντάξεις θα έχουν και πενιχρό, αλλά και μακρινό οικονομικό αντίκρισμα για το κράτος,
και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά.

Έχουμε τρελαθεί.
Η Βουλή σήμερα, στην πλέον τραγική οικονομική συγκυρία, καλείται να περάσει τροπολογία νομιμοποιώντας ληστεία δισεκατομμυρίων, με τη δέσμευση ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα χαρίζει σε κλέφτες.
Και συνεχίζω.
Σε επίπεδο φιλοσοφίας είναι θατσερικό.
Το σημερινό νομοσχέδιο αλλάζει εκ βάθρων τα πάντα.
Και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο Ελληνικός λαός.
Ο σκοπός των αλλαγών είναι η συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του ασφαλιστικού συστήματος.
Η μετατροπή του, από δημόσιο κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο,
σε κεφαλαιοποιητικό ή αναλογικό, όπως το ονομάζουν,
με την εισαγωγή φυσικά της ιδιωτικής ασφάλισης και την ελαχιστοποίηση της συμμετοχής του κράτους.
Με το νέο νομοσχέδιο καταργείται η τριμερής χρηματοδότηση
αφού το κράτος περιορίζεται στην καταβολή προνοιακού επιδόματος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι σύνταξη.
Σε επίπεδο στρατηγικής είναι εγκληματικό.
Με πολιτικές επιλογές φτάσαμε στο σημερινό μονόδρομο.
Και αυτές οι επιλογές δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας μόνο.
Είναι εμφανής πολιτική πρόθεση!
Τόσο εμφανής πολιτική πρόθεση, όμως, που πιστεύω ξεκάθαρα πια,
ότι τα μέτρα δεν επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης,
αλλά, δυστυχώς για την κυβέρνηση και την ταυτότητα που επικαλείται, με αφορμή την κρίση.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω,
η πολιτική τεκμηρίωση του ασφαλιστικού
και των λοιπών μέτρων που απορρέουν από το μνημόνιο,
είναι ανήθικη, ανέντιμη, επικίνδυνη και σκληρά νεοφιλελεύθερη,
το ίδιο και τα μέτρα.
Μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού, μέτρα που καταστρέφουν τους γονείς μας που δεν έφταιξαν και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας που επίσης δε φταίνε.
Μέτρα απόλυτης και άμετρης βίας.
Και μάλιστα σε μία στιγμή που ήδη οι πολίτες έχουν υποστεί τη βία της μίζας,
του Βατοπεδίου,
του C4 I,
των τοξικών ομολόγων,
του χρηματιστηρίου,
των πιστολέρο εναντίον 15χρονων,
της καμένης Ηλείας,
του ξεπουλήματος ή του ρημάγματος των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που πλήρωσαν με το αίμα του οι Έλληνες.
Κυρίες και κύριοι συνάδερφοι
Πού νομίζουμε ότι θα πάει όλη αυτή η συσσωρευμένη βία που υφίστανται οι πολίτες.
Πού νομίζουμε ότι θα εκτονωθεί όλος αυτός ο τεράστιος θυμός που γεννάει η αδικία.
Πού νομίζουμε ότι θα χυθεί όλη αυτή η οργή που παράγει η ανεργία, η φτώχεια, η ακρίβεια, η παρακμή, η αλαζονεία, το ψέμα.
Και μάλιστα σε ποια πολιτική συγκυρία?
Στη συγκυρία όπου οι αριστεροί,
ενώ θέλουν να γνωρίσουν στον κόσμο τη φιλία, αυτή της αταξικής κοινωνίας, όπως λέει και ο Μπρεχτ
δεν μπορούν να είναι φίλοι μεταξύ τους.
Αλληλοσπαράσσονται, με τεράστια “ίδια” ευθύνη, την οποία και θα αποδώσει σίγουρα η ιστορία.
Πού νομίζουμε ότι θα πάει αυτό το κύμα.
Όσοι νομίζουν ότι θα σκάσει πριν σαρώσει την ακτή πλανώνται πλάνην οικτρά.
Από εδώ, από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, που νομίζω ότι λίγοι έχουμε καταλάβει ότι ο ναός της Δημοκρατίας
στη συνείδηση του μέσου Έλληνα
είναι ναός διαπλοκής,
συναλλαγής και ρεμούλας,
από εδώ λοιπόν προειδοποιώ :
Σύντομα θα ζήσουμε στιγμές αποκάλυψης.
Στην Ουγγαρία, αυτές οι στιγμές αποκάλυψης, θέριεψαν το αυγό του φιδιού,
τους πραιτοριανούς φασίστες, που έφτασαν σε απόσταση εκλογικής αναπνοής από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση,
που επίσης έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ.
Λοιπόν κυρίες και κύριοι συνάδερφοι,
Όπως έχω την υποχρέωση να κάνω, σημαίνω συναγερμό.
Είναι γνωστό ότι όταν κοιλοπονάει η ιστορία
ή τέρατα γεννάει
ή αγγέλους.
Οι μαμές της ιστορίας ας είναι αυτή τη φορά η κοινή πολιτική δράση όλων όσων αντιστεκόμαστε,
όλων όσων έχουμε ένα άλλο όραμα,
όλων όσων υποδεικνύουμε έναν άλλο δρόμο.
Διαφορετικά ο καθείς ας αναλάβει και τις ευθύνες του.
Εγώ ήδη έχω αναλάβει τις δικές μου.
Για αυτό και καταψηφίζω το νομοσχέδιο.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/07/h.html#more
Read more

«Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την κρίση» | ANTI WEBLOG

Read more

Γενική απεργία αύριο συμμετέχουμε όλοι...

Νέα γενική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο, ημέρα της ψηφοφορίας του ν/σ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ζητά να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλ.Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11πμ.
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας.
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν....
οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Συμμετοχή, στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, αποφάσισε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Επιπλέον, για μία ακόμη ημέρα μέχρι και τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν προαναγγελθεί για την Πέμπτη 8 Ιουλίου, με στόχο την άρση των αδικιών που επιφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, με απόφαση - ψήφισμα που ενέκρινε στις 28/6/2010, διατύπωσε τη σοβαρή ανησυχία του και την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου του εμπορικού κόσμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς

Οι φορείς των μέσων μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο αποφάσισαν να συμμετασχουν μέ 24ωρη απεργία στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έτσι, αύριο, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, των τρόλεϊ, του Μετρό, του Τραμ και του ΗΣΑΠ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού μετά από την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΣΕ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.



Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Τα αστικά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 8 και έως τις 8.30 το πρωί ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.30 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί.

Οι πτήσεις

Δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού αναμένεται να ματαιωθούν αύριο, εξαιτίας της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την ψήφιση στη βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την ημέρα εκείνη αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων , ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22 πτήσεις του δικτύου της. Η AEGEAN θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα:

801 11 20000 (από σταθερό)

+30 210 6261000 (από κινητό ή εξωτερικό)

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1859.html#more
Read more