Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Άνω κάτω το ΠαΣοΚ τους την κάνει ο Γιωργάκης για να γλυτώσει…

Posted by defactogr στο Δεκεμβρίου 25, 2010
 
* Γράφει το σημερινό Βήμα αυτά που εμείς είχαμε γράψει από τον Αύγουστο…
Ο Παπανδρέου πιθανά υποψήφιος για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ

Η φημολογία περί μετακόμισης του κ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη για να διαδεχθεί τον κ. Μπαν Κι Μουν πυροδοτεί σενάρια  Πληθώρα «συμποσίων προβληματισμού» και πλεόνασμα «θεωριών συνωμοσίας» παρατηρούνται στο ΠαΣοΚ εξαιτίας της φημολογίας ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να διαδεχθεί το φθινόπωρο του 2011 τον κ. Μπαν Κι Μουν στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.
Το «σενάριο ΟΗΕ» έχει απασχολήσει κορυφαία στελέχη της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης και ειδικότερα…
τον κ. Ι. Ραγκούση και την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, αλλά και τον ίδιο τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο υπουργός Εσωτερικών και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου διαβεβαιώνουν ότι «δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα». Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να τερματίσει την επίμονη φημολογία στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠαΣοΚ. «Σκοπίμως πολλοί λένε ότι ψάχνω να δραπετεύσω» είπε και εξήγησε ότι τα πολλά ταξίδια του οφείλονται στην ανάγκη υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας.
Εικασίες διαδοχής
Το πρώτο στοιχείο που προβληματίζει το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι η πληθώρα δείπνων. Εκτιμούν ότι η ανανεωμένη όρεξη βουλευτών και μελών της κυβέρνησης φιλικών προς τον κ. Ευ. Βενιζέλο οφείλεται ακριβώς στο «σενάριο ΟΗΕ». Κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Α. Λοβέρδος και η κυρία Μιλένα Αποστολάκη διαφωνούν και εξηγούν στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους ότι η πραγματική αιτία των συμποσίων είναι η πολιτική ανα σφάλεια των βουλευτών στη δεδομένη σκληρή οικονομική συγκυρία.
Ωστόσο έχουν οργανωθεί περισσότερα από οκτώ γεύματα βουλευτών- στα τέσσερα από τα οποία έχει παρευρεθεί ο υπουργός Υγείας. Στους προβληματισμένους βουλευτές που έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τα δείπνα αυτά συμπεριλαμβάνο- νται οι κκ. Κ. Σπηλιόπου- λος, Δ. Λιντζέρης, Π. Ρήγας και η κυρία Τόνια Αντωνίου ενώ ως αυτόνομη «ομάδα προβληματισμού» αντιμετωπίζεται η… τρόικα των κκ. Ν. Αλευρά, Κ. Καρτάλη και Γ. Φλωρίδη που συναντώνται συχνά.
Ο ρόλος του κ. Παμπούκη
Ο κ. Α. Λοβέρδος έχει συμμετάσχει σε τέσσερα από τα «δείπνα προβληματισμού»
Το δεύτερο στοιχείο που προβληματίζει στελέχη του «παπανδρεϊκού πυρήνα» είναι η «σχέση εμπιστοσύνης» ανάμεσα στον υπουργό Αμυνας και στον κ. Χ. Παμπούκη . Εικάζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας ενισχύει τη θέση του ως μοναδικού προσώπου «κοινής αποδοχής» μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας και προετοιμάζεται έτσι ώστε σε περίπτωση επιβεβαίωσης του «σεναρίου ΟΗΕ» να δράσει σαν καταλύτης για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας στον κ. Βενιζέλο. Φίλοι του υπουργού Επικρατείας διαβεβαιώνουν ότι «πρόκειται για αποκυήματα της φαντασίας όσων δεν αντιλαμβάνο- νται τις πραγματικές προκλήσεις των και ρών». «Σε πέντε χρόνια μπορεί να πάει στον ΟΗΕ και αξίζει να πάει», φέρεται να έχει πει ο κ. Παμπούκης, «αλλά όχι τώρα». Ωστόσο, πρόσωπα που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εντός του υπουργείου Αμυνας εκτιμούν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει πειστεί πως ο Πρωθυπουργός θα αρνηθεί το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα, εάν του προταθεί. ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
Πολλοί βουλευτές έχουν προεξοφλήσει ότι για το«σενάριο ΟΗΕ» εργάζονται μυστικά οι κκ.Χ.Παμπούκης καιΔ.Δρούτσας, καλλιεργώντας συστηματικά διεθνείς επαφές,πάντοτε εν γνώσει του Πρωθυπουργού.Ο κ.Δρούτσας, ο οποίος βρίσκεται κατά μέσο όρο 22 ημέρες τον μήνα στο εξωτερικό,διαψεύδει ότι έχει τεθεί ποτέ το«θέμα ΟΗΕ»στις διεθνείς συναντήσεις του. Συμπληρώνει ωστόσο ότι«δεν θα υπήρχε καλύτερος για τη θέση». Το ισχυρότερο επιχείρημα του υπουργού Εξωτερικών είναι ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει Ελληνας το συγκεκριμένο αξίωμα,καθώς η Ελλάδα έχει δύο «ανοιχτά» εθνικά θέματα,το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Εμπειροι διπλωμάτες όμως υπενθυμίζουν με νόημα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πάντοτε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τα εθνικά θέματα,ενώ συμπληρώνουν ότι ο Νοτιοκορεάτης κ.Μπαν Κι Μουν εξελέγη παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας αποτελεί ένα από τα μείζονα διεθνή γεωπολιτικά ζητήματα.

Πώς εκλέγεται ο Γενικός Γραμματέας
Κορυφαία διπλωματική πηγή μιλώντας προς«Το Βήμα της Κυριακής»τόνισε ότι η διαδικασία διαδοχής στον ΟΗΕ αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με τους άγραφους κανόνες του Οργανισμού, είναι η σειρά της Ευρώπης να εκλέξει Γραμματέα. Η εκλογή είναι μια μακρά διαδικασία από μυστικές ψηφοφορίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας. O «νικητής» οφείλει να συγκεντρώσει τις ψήφους και των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας- ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία και Γαλλίακαι ταυτόχρονα την πλειοψηφία των συνολικά 15 μόνιμων και μη μόνιμων μελών. Τα 10 μη μόνιμα μέλη για το 2011 είναι:
Βοσνία, Βραζιλία, Γερμανία, Γκαμπόν, Ινδία, Κολομβία, Λίβανος, Νιγηρία, Ν. Αφρική και Πορτογαλία.
Read more

Πέταξαν κουραμπιέδες στο Γιώργο Παπανδρέου και στην Άντα !

Όχι, δεν συνέβει κάτι τέτοιο, ο τίτλος είναι ψεύτικος. Θα μπορούσε όμως ένας μυθομανής blogger, να γράψει τέτοιες ανοησίες, απλά και μόνο για να "τσιμπήσει" κλικς. Μόνο για αυτό.
Μέχρι εδώ, μικρό το κακό. Βλαμμένοι υπάρχουν πολλοί, ψώνια, λακαμάδες, φιρφιρίκοι, καραγκιόζηδες, τσατσάδες, λιμοκοντόροι....από όλα έχει ο μπαχτσές.
Πρόβλημα υπάρχει όταν ...
κάποιοι σπεύδουν ενθουσιασμένοι, να αναπαράξουν κάθε ψευδέστατη μαλακία, που γράφεται όπως "Γιουχαραν τον  Καραμανλή στο αεροδρόμιο του Μονάχου" (για την ιστορία, η αλήθεια είναι ότι, ούτε υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, ούτε κανείς γιούχαρε τα ζεύγη Καραμανλή και Βαληνάκη, δεν υπάρχει καν τέτοια είδηση, δεν είναι είδηση !).

Το ίδιο έκαναν και με την είδηση "Ο Καραμανλής είπε στον Γιούνκερ, ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα"

Αργότερα, όταν αποδείχθηκε η αλήθεια (την ξέρετε), απλά το βούλωσαν (ως συνήθως) και δεν ασχολήθηκαν με την ίδια θέρμη, με το άλλο πρόσωπο, που είπε όντως την κουβέντα!
(το ξέχασαν κιόλας οι παπατζήδες το κάζο που έπαθαν και συνεχίζουν τις γελοιότητες εναντίον Καραμανλή)
Και ρωτώ κάθε νοήμονα αναγνώστη, ανεξαρτήτως κόμματος ή πολιτικών πεποιθήσεων, αλλά απλά σοβαρό άνθρωπο, που δεν θέλει να διαβάζει γελοιότητες και παραμύθια:
αν παρουσιάσουμε βίντεο, που τράβηξε επιβάτης με το κινητό του και δείχνει ότι απλά κάποιοι ανταλλάσσουν ευχές και καλημερίζουν τους Έλληνες πολιτικούς,
τι συνέπειες θα έχει ο καραγκιόζης που έγραψε το παραμύθι;
Καμία! Και αυτό είναι το πρόβλημα.

Αρα λοιπόν φίλε αναγνώστη, από σένα εξαρτώνται όλα.

Το γεγονός ότι "δεν γουστάρεις τον Καραμανλή" (δικαίωμά σου!), δεν μπορεί να σε κάνει οπαδό τέτοιας "δημοσιογραφίας"!
Το γεγονός ότι "δεν γουστάρεις τον Παπανδρέου" (δικαίωμά σου!), δεν μπορεί να σε κάνει να ενθουσιαστείς με μια ψεύτικη είδηση, όπως αυτή στον τίτλο μας! 
http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_2499.html 
Read more

Κόλιαντα , μπάμπου μ, κόλιαντα …

 
Κόλιαντα μπάμπου μ’ κόλιαντα κι μένα ν’ κολιαντίνα. Κι μένα την τρανήτερη κι τώρα κι απού χρόνου.
Να ζήσεις χρόνους ικατό κι να τους απιράσεις.
Ν΄ασπρίσεις σαν τουν Μπούρινο, σαν τ’ άσπρου περιστέρι.
Δυο περιστέρια μάλουναν κι πάλι αγαπιούνταν.
Ψηλά, ψηλά σηκώνουνταν στουν ουρανό φιλιούνταν.
Κι σαν δεν έχεις κόλιαντα, δος μας ένα σιτζιούκι,
Νά ‘νι καλό, νά ‘νι χουντρό, νά ‘νι ζαχαρουμένο.
Κι σαν δεν έχεις κι σιτζιούκι, δος μας ένα κορίτσι.
Και τι του θελς μπρε μασκαρά του θκο μου του κουρίτσι;
Να μ’ ρίχνει νιρό να νίβουμι, να μ’ στρώναι να πλαγιάζω.
Να το φιλώ να του τσιμπώ να μι ζισταίνει του βράδυ…
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΙ Τ’ ΧΡΟΝ’ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!
http://kozanitika.gr/?p=495 
Read more

Το Υπουργείο Παιδείας και o Τζωρτζ Όργουελ

από AntistaChef
του Γιώργου Αγγελόπουλου
από την Αυγή

Η οργάνωση του πολιτικού και πολιτειακού συστήματος των αστικών δημοκρατιών βασίζεται σε αρχές που προκύπτουν από κοινωνικές συγκρούσεις και συναινέσεις. Στις περισσότερες αστικές δημοκρατίες, η εξουσία κατανέμεται σε θεσμούς των οποίων η λειτουργία καλείται να υπηρετήσει συγκεκριμένες αξίες. Υπάρχει, για παράδειγμα, ένα δικαστικό σώμα που υπηρετεί τη δικαιοσύνη, ένα υπουργείο που υπηρετεί το αγαθό της υγείας των πολιτών, ένα υπουργείο που υπηρετεί προνομιακά τις αξίες της παιδείας και του ορθού λόγου.


Η παρούσα κατάσταση στην παιδεία υπερβαίνει τα όρια του σουρεαλισμού και κινείται προς την κατεδάφιση όλων όσα κατάφεραν με κόπο να χτίσουν οι κυβερνήσεις και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από το 1974 και μετά. Το Υπουργείο απλά αντικαθιστά ό,τι καταστρέφει με τη λέξη «διαβούλευση». Το χειρότερο όμως είναι ότι υιοθετεί πρακτικές που κατάφωρα αναιρούν ακόμα και τις ελάχιστα εναπομένουσες δικλείδες ασφαλείας ενός θεσμού που καλείται να υπηρετήσει τον ορθό λόγο. Τα παραδείγματα είναι, δυστυχώς, πάμπολλα. Επιλέγω τρία, πολύ πρόσφατα: την απάντηση του υπουργείου για την καθυστέρηση ενίσχυσης της έρευνας, το κείμενο των «32 απαντήσεων» του υπουργείου στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της συνόδου των πρυτάνεων και την κατάργηση των αθλητικών σχολείων. Συγκεκριμένα:


(α) Το ποσοστό των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς στον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας ανέρχεται στο 0,4% των διαθέσιμων πόρων. Από τα 1.548 δισ. ευρώ, που προβλέπονται για έρευνα και καινοτομία, έχουν απορροφηθεί λίγο περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ! Τα στοιχεία προέκυψαν με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν ευρωβουλευτές της Ν.Δ. σχετικά με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των ερευνητικών προγραμμάτων «Θαλής» και «Αρχιμήδης». Το υπουργείο επικαλέστηκε, αφενός, τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (πόσοι μήνες χρειάστηκαν για την επιδιόρθωσή της;) και, αφετέρου, την αντικατάσταση των μελών των επιτροπών αξιολόγησης με ελληνόφωνους επιστήμονες του εξωτερικού. Αν όμως οι καθυστερήσεις προέκυψαν λόγω της αντικατάστασης των μη ελληνόφωνων κριτών, γιατί το υπουργείο ζήτησε κατακαλόκαιρο την ολοκληρωτική συγγραφή των προτάσεων «Θαλής» στα αγγλικά;


(β) Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της συνόδου των πρυτάνεων, που ξεκάθαρα απορρίπτει το κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου, αποτελεί σταθμό για την ανώτατη εκπαίδευση. Πολλά είναι τα σημεία που χρειάζονται διευκρινήσεις, με πολλά μπορεί κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Το βασικό όμως είναι ότι σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα η ακαδημαϊκή κοινότητα παράγει θετικές, συγκεκριμένες και συναινετικές προτάσεις για το μέλλον των πανεπιστημίων. Το υπουργείο απάντησε στην απόφαση της συνόδου με ένα βιαστικά γραμμένο κείμενο «32 θέσεων» που διατυπώνονται σε μορφή ερωταπαντήσεων. Το κείμενο βρίθει από συντακτικά και εκφραστικά λάθη, δογματικούς βερμπαλισμούς και ιδεοληπτική συνθηματολογία: «οι νέες δυνάμεις αριστείας», «ο ακαδημαϊκός ηγέτης», «τα καταξιωμένα πρόσωπα», «οι αδιάβλητες διαδικασίες αξιολόγησης» κ.λπ. Το υπουργείο απευθύνεται στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα ως ο Ισπανός εξερευνητής με τα καθρεφτάκια μπροστά στους υποτιθέμενα απολίτιστους ιθαγενείς.


(γ) Τα αθλητικά σχολεία καταργούνται ύστερα από τρεις δεκαετίες λειτουργίας με συνοπτικές διαδικασίες -ακολουθούν και τα μουσικά σχολεία. Το υπουργείο έκρινε, χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση, ότι είναι «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση». Παράλληλα, εξήγγειλε την έναρξη διαβούλευσης για να βρεθούν, όπως λέει, νέοι τρόποι στήριξης του θεσμού!


H κατάσταση έχει πλέον φτάσει σε τέτοιο σημείο που κανένας γονέας, κανένας μαθητής και φοιτητής, κανένας εκπαιδευτικός οποιασδήποτε βαθμίδας δεν πιστεύει στις καλές προθέσεις του υπουργείου Καταστροφής της Παιδείας και Απαξίωσης της Αλήθειας. Αν η πολιτική του ηγεσία υπολογίζει στις αγαθές προθέσεις της κοινωνίας, απλά αυταπατάται όντας δέσμια της δικής της οργουελιανής προσέγγισης της αλήθειας.



- Ο Γ. Αγγελόπουλος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Read more

Θ.Κ: Γιατί αγκάλιασα τον Καραμανλή…

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 25, 2010
http://www.noitikiantistasis.com/images/putin-karamanlis1.jpgΣτο ρεπορτάζ σας (Αποθέωση Καραμανλή στο Μόναχο!) κάποιοι σχολιαστές δεν καταλάβαιναν τον λόγο που εμείς αυθόρμητα αγκαλιάσαμε τον πρώην πρωθυπουργό. Θα σας πω εγώ πως το ένιωσα, γιατί πριν από λίγους μήνες ήμουν και γω απογοητευμένος και πικραμένος. Δεν πήγα να ψηφίσω ούτε στις τελευταίες δημοτικές ούτε στις προηγούμενες εκλογές.
Όταν όμως τον είδα θυμήθηκα ότι είχα μια μικρη επιχείρηση στη Σπύρου Πάτση με ανταλλακτικα και έθρεφα την οικογένεια μου και το παιδί μου που σπουδάζει με αξιοπρέπεια. Πριν από 13 μήνες η τράπεζα μου έκλεισε το πλαφόν ενώ ήμουν κύριος σε όλα. Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να μου έχουν άλλο όριο.
Αυτό ειχε αποτέλεσμα τον Αύγουστο να κλείσω το μαγαζί. Τότε έβλεπα στην τηλεόραση ότι έφταιγε αυτός.
Όταν τον είδα όμως θυμήθηκα ότι όταν ήταν πρωθυπουργός εγώ είχα τη δουλειά μου, το μαγαζί μου. Έβγαζα το μεροκάματο και ζούσα με αξιοπρέπεια. Δεν είχα ούτε δουλειές με το δημόσιο με απλό κόσμο δούλευα και έτρωγα ψωμί χωρίς υπερβολές. Πήγαινα στο σπίτι μου μουτζούρης αλλά με το χαμόγελο. Όταν τον είδα θυμήθηκα αυτή τη ζεστασιά που έγινε παγωμάρα και το χαμόγελο που μου σβησανε οι απατεώνες που μου στέρησαν το μεροκάματο. το ΤΙΜΙΟ μεροκάματο ξαναλέω χωρίς ρουσφέτια και δημόσιο.
Τον αγκάλιασα γιατί θυμήθηκα το χαμόγελο μου. Ούτε πολιτική συζήτηση έκανα, χρόνια πολλά του είπα του ανθρώπου και τα εννοούσα.
Στην Γερμανία δεν ήρθα για διακοπές. Έγινα μετανάστης στα 53 μου αφού ένας πατριώτης εδώ που με προμήθευε μου έδωσε δουλειά και για πρώτη φορά στη ζωή μου θα κάνω γιορτές μακρια απ’ τη γυναίκα μου και το παιδί μου. (το παιδί μου σας διαβάζει και του είπα να σας γράψει αυτά που σας λέω).
Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου σπίτια μας.
Θ.Κ. (τα στοιχεία του αναγνώστη στην διάθεση μας) 
http://olympia.gr/2010/12/25/%CE%B8-%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE/#more-45435 
Read more

"Συγνώμη" από την Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα "απέλυσαν εκπαιδευτικό με ανίατη νόσο"

Εαν δεν θυμάστε το θέμα που έβγαλε το taxalia και πήρε διαστάσεις κι έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "Δημοκρατία", δείτε το πρώτα εδώ:

Αίσχος: Απέλυσαν εκπαιδευτικό από ανίατο νόσημα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ενστερνίστηκε από την πρώτη στιγμή τη θεσμοθέτηση της διαφάνειας και πρωτεύει στις επιβαλλόμενες από τον σχετικό νόμο αναρτήσεις. Το καινοφανές του θεσμού και η συνακόλουθη έλλειψη αντίστοιχης εμπειρίας και κουλτούρας δημιουργεί αφεύκτως έδαφος για λάθη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προσπάθησαν, χειριζόμενες ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, να ισορροπήσουν ανάμεσα στην αρχή της διαφάνειας (προβάλλοντας την αιτιολογία της σχετικής ενέργειας) και στην αρχή της μη προσβολής ευαίσθητων δεδομένων (διατηρώντας το απόρρητο ως προς το είδος της ασθένειας).


Η προσπάθεια πράγματι δεν υπήρξε επιτυχής και για αυτό η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ως έχουσα την ευθύνη των υπηρεσιών, ζητά συγγνώμη από τις δύο καθηγήτριες.


Η σφοδρότητα των εκφράσεων και η σύγχυση των επιχειρημάτων, που χρησιμοποιεί το δημοσίευμα, επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο για το οποίο δήθεν κόπτεται.


Έστω και έτσι το Υπουργείο θεωρεί την ενέργεια αυτή χρήσιμη στο βαθμό που βοηθά στην επισήμανση λαθών και ατελειών και συνεπώς βελτίωση της λειτουργίας του.


Από το Γραφείο Τύπου 
http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_9886.html 
Read more

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Αυτή του είδους τη λάσπη δεν πρέπει να την επικροτούμε ούτε να την δεχόμαστε χαμογελώντας

Για δύο λόγους:

1. Διότι πολύ σύντομα θα γυρίσει και εναντίον μας (όπως και στο παρελθόν με τα κολιέ της Νατάσας κ.λπ.) και τότε θα φανούμε δύο φορές γελοίοι όταν θα λέμε: «πετάει λάσπη»
2. Όλα γίνονται κατά παραγγελία: Προσέξτε πως ενώ αναφέρει το θέμα με την Τσιντικίδου και την "Χιονάτη"... κάνει γαργάρα το ίδιο θέμα με την ίδια "Χιονάτη" της αδερφής της υφυπουργού και ξαδέρφης του Υπουργού...

ΥΓ. Ρε Θέμο ξέχασες να μας "ενημερώσεις" τι και πόσο θα φάει τα Χριστούγεννα ο Καραμανλής και ξέχασες και τη φώτο της Αυριανής με τον δήθεν "αυθόρμητο" ναζιστικό χαιρετισμό του Μητσοτάκη...

Read more

Ο Πάγκαλος μας τα είχε πει τα “κάλαντα” της αναδιάρθρωσης, δυο μήνες πριν…

Posted by exomatiakaivlepo στο Δεκεμβρίου 24, 2010 
Θυμόσαστε τι είχε πει ο Πάγκαλος πριν δυο περίπου μήνες;; Το είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο μας. Nα σας το θυμίσουμε … Ο Πάγκαλος στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση είπε: “Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατ’ ανάγκη η αναδιάρθρωση, σε βάρος της Ελλάδος.. Είναι προς όφελός μας..” Τώρα το θυμήθηκες κ. Πάγκαλε;; Μετά από ένα χρόνο τώρα ανακάλυψες ότι δεν είναι “κακή” και είναι προς όφελος μας η αναδιάρθρωση; Βέβαια ο κ. Πάγκαλος τεχνηέντως προσπαθεί να ταυτίσει την επιμήκυνση του χρέους με την αναδιάρθρωση… Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός δήλωνε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”. “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις για την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το σενάριο αυτό εξακολουθεί να κυκλοφορεί στις αγορές. Μήπως τελικά η επαναδιαπραγμάτευση χρέους, υπό όρους, θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο; Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο. Η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της. Τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία μας. Είναι οι ίδιοι που επένδυαν στην χρεοκοπία της χώρας. Ο Ελληνικός λαός θα τους διαψεύσει ακόμη μια φορά.” ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO  
Εμείς πάντως μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται.. Πως είναι δυνατόν για το ίδιο και μάλιστα σοβαρό θέμα, να έχετε, αν δεν μας παραμυθιάζετε, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις; Tι σόι κυβέρνηση είναι αυτή ; Άλλα λέτε εσείς και τελείως, μα τελείως άλλα στο θέμα της αναδιάρθρωσης αναφέρει ο κ. Πάγκαλος. Αφού λοιπόν και σύμφωνα με αυτά που δηλώσατε ο κ. Πάγκαλος επενδύει στην χρεωκοπία της χώρας, γιατί δεν τον διώχνετε; ¨Ενα μπορούμε να σας πούμε κ. Παπανδρέου: Βαρεθήκαμε τα ψέματα σας.. Ο Ελληνικός λαός θα σας τιμωρήσει κ. Παπανδρέου….
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/blog-post_8618.html
http://olympia.gr/2010/12/24/%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84/#more-45343 
Read more

“ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΠΕΦΤΩ…” « www.olympia.gr

Read more

Το thrust των σκληρών κερδοσκόπων θα επιδιώξει το τελικό χτύπημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη – Η Lazard υλοποιεί την επιμήκυνση χρέους

Το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο στις αγορές.
Η κερκόπορτα στην Ελλάδα ήταν τα ομόλογα τα CDS τα παράγωγα των χρεογράφων όπως και στην Ευρώπη που ουσιαστικά αποσταθεροποίησαν την χώρα  και υποχρέωσαν την Ελλάδα να τεθεί εκτός αγορών.
Τα CDS και τα spreads θα συνεχίσουν να είναι η κερκοπορτα στην Ελλάδα και πλέον το μεγάλο σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ποιο ήταν το σχέδιο όχι η διάλυση της Ευρώπης όπως λανθασμένα υποστηρίζουν πολλοί ή η διάλυση του ευρώ ο βασικός στόχος ήταν η βίαιη μετεξέλιξη της αδρανοποιημένης Ευρώπης.
Το σχέδιο καταστρώθηκε περίτεχνα τα hedge funds ξεκίνησαν την βρώμικη δουλειά μαζί με τον απανταχού short την Goldman Sachs και άλλους αμερικανικούς επενδυτικούς οίκους.
Tα hedge funds λειτούργησαν με κριτήρια κερδοσκοπικά αλλά στο τέλος φαίνεται ότι ευνοούν και τα σχέδια της Ευρώπης που θα ήθελε μια επανεκκίνηση στο σαθρό αναπτυξιακό της μοντέλο.
Η Ελλάδα ήταν εύκολος στόχος και για τον λόγο αυτό βγήκε γρήγορα εκτός παιχνιδιού.
Ωστόσο ουδείς διερεύνησε γιατί τα spreads και CDS δεν υποχώρησαν στην Ελλάδα.
Το βέβαιο είναι ότι θα αυξηθούν περαιτέρω και στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Ο σχεδιασμός έχει ένα στόχο αναδιάρθρωση μέσω επιμήκυνσης του χρέους την οποία θα υλοποιήσει η Lazard  και στο τέλος haircut.
Ας μην υπάρχουν αυταπάτες, επιμήκυνση χρέους θα υπάρξει στην Ελλάδα θα περάσει ένα διάστημα και θα διαπιστωθεί ότι δεν φθάνει και στο τέλος θα υπάρξει και haircut.
Τουλάχιστον αυτός φαίνεται ότι είναι ο στόχος του thrust των σκληρών κερδοσκόπων.
Το σχέδιο της βίαιης προσαρμογής στην Ευρώπη δεν έχει ολοκληρωθεί θα ολοκληρωθεί προσεχώς ότι βγουν εκτός Πορτογαλία και Ισπανία.
Πριν μήνες είχε παρουσιασθεί περίπου το ίδιο σχέδιο και φαινόταν εξωπραγματικό.
Tώρα όσο το τοπίο αρχίζει να καθαρίζει θα διαπιστωθεί όταν όλα ήταν προσχεδιασμένα όλα ήταν προμελετημένα.
Επίσης θα διαπιστωθεί ότι τα hedge funds κατά κάποιον ιδιαίτερο τρόπο τελικά βοήθησαν την Ελλάδα καθώς προκαλώντας με βίαιο τρόπο μια κοσμογονική αλλαγή στην χώρα στο τέλος θα βρεθεί η λύση σωτηρίας η συνολική επανεξέταση του χρέους.

Πέτρος Λεωτσάκος

www.bankingnews.gr
Read more

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Το νέο έτος θα αποκαλυφθεί ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο !




Το νέο έτος θα  αποκαλυφθεί ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο !>Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός δήλωσε προς τους παριστάμενους υπουργούς τη βεβαιότητά του, ότι τον Φεβρουάριο, πριν εγκριθεί η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, θα «ανάψει πράσινο» και για την επιμήκυνση.
Πολύ αμφιβάλω! Γιατί;
Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο ακόμη και από τον αναθεωρημένο στόχο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου θα ξεπεράσει το 10%, ίσως και μισή μονάδα.
Οι επιτηρητές της τρόικας έχουν διαπιστώσει ορισμένες νέες λογιστικές «αλχημείες» της κυβέρνησης. Σοβαρότερη η εμφάνιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, που από την Κομισιόν και την ΕΚΤ προσδιορίζονται σε 1,7 δις. ευρώ για το 9μηνο και από το ΔΝΤ το ποσό ανεβαίνει στα 2,2 δις. ευρώ και που φέρεται να έχουν ενταχθεί στη «δημιουργική λογιστική» της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Μιας κυβέρνησης που η βασική της πολιτική προπαγάνδα βασίζεται στην κατηγορία ότι … διασύρθηκε η χώρα από τα «αναξιόπιστα» και «ψευδή» στοιχεία για την οικονομία, που κοινοποιούσε η νεοδημοκρατική κυβέρνηση στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα -κατά τον κ.Παπακωνσταστίνου- greek statistics!
Μιας κυβέρνησης όπου η «Αξιοπιστία» ως σύνθημα εδράζει όλο το φερόμενο πολιτικό της σκοπό και έργο . Μη ξεχνάμε ότι για την «ανοικοδόμηση» αυτής της …. «Αξιοπιστίας» – που συχνά επικαλείται ως σύνθημα ο Πρωθυπουργός- επάρθηκαν όλ’ αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.
Τι θα γίνει λοιπόν τον Φεβρουάριο , πέραν της γελοιοποίησης της κυβέρνησης και της προπαγάνδα της;
Θα ασκηθούν νέες πιέσεις για ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ πριν εγκριθεί η επιμήκυνση.
Μια επιμήκυνση που στην ουσία θα είναι σαν μια «χάρη» των πιστωτών προς την Ελλάδα. Όσο για τα spreads , αυτά θα ξαναταξιδεύουν στην περιοχή των 1000+ , καθιστώντας την έξοδο της χώρας μας στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές αδύνατη!


http://www.politis-gr.com/?p=9175

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/2010.html

Read more

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η αναβολή για τα κλειστά επαγγέλματα μυρίζει εκλογές.

Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε σε ότι αφορά τη σύγκρουσή της με τους επαγγελματίες των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων. Είναι γεγονός ότι η αναμέτρηση με τους επαγγελματίες των ονομαζόμενων κλειστών επαγγελμάτων, θα προκαλούσε μεγάλες κινητοποιήσεις και θα επέφερε στο ΠΑΣΟΚ τεράστιο και ανεπανόρθωτο πολιτικό κόστος.

Η κυβέρνηση λοιπόν προσποιήθηκε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί τώρα με το θέμα, αλλά....


μετά τις γιορτές, για να μην διαταραχθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών, όπως άφησε να εννοηθεί .

Όμως, δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για την κυβέρνηση για να περάσει το θέμα αυτό, παρά τώρα μέσα στις γιορτές που πέφτει η αγωνιστικότητα των επαγγελματιών και που οι περισσότερες υπηρεσίες, οι σχετικές με τα επαγγέλματα αυτά (π.χ. δικαστήρια, πολεοδομίες κ.λ.π.) υπολειτουργούν.


Αυτό μας βάζει σε σκέψεις ότι η κυβέρνηση ίσως σκέπτεται και το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις αρχές του 2011 και θέλει να αφήσει το θέμα για την επόμενη κυβέρνηση, χωρίς να υποστεί η ίδια τώρα το μεγάλο πολιτικό κόστος, με δεδομένο μάλιστα ότι και η Νέα Δημοκρατία (αν αυτή είναι η επόμενη κυβέρνηση) έχει διακηρυγμένη αρχή της το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.


http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_5770.html 
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_2205.html#more 
Read more

Ολγα Τρέμη, το τέλειο άλλοθι!



Το υποβρύχιο «Παπανικολής» -κληρονομιά της θητείας του Ακη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ- θα το θυμάστε. Είναι αυτό που έγερνε και εξ αυτού του λόγου είχε μείνει στο Κίελο για να διορθωθεί και μετά να το παραλάβουμε. Ξεκίνησε λοιπόν ο «Παπανικολής» πριν από ένα μήνα από τη Γερμανία και άρχισε τους δοκιμαστικούς πλόες. Κάπου μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, καθ' οδόν προς την Ελλάδα, ξεκόλλησαν κάποια προστατευτικά κομμάτια κι έχασε και την κεραία του σόναρ εντοπισμού ναρκών. Κατόπιν όλων αυτών, αντί να πάει στο ναύσταθμο, πήγε στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά για επισκευή. Τελικώς, προχθές το βράδυ έφτασε στο ναύσταθμο, για να γίνει η επίσημη τελετή παραλαβής του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν παρών αλλά δεν μπήκε μέσα στον «Παπανικολή», ως είθισται. Δώρισε μια εικόνα του Αγίου Νικολάου κι έφυγε για το Ιδρυμα Θεοχαράκη, προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο της δημοσιογράφου Ολγας Τρέμη «Ελλάς Ανωθεν». Η Τρέμη ήταν το τέλειο άλλοθι για να μην πατήσει το πόδι του ο υπουργός στον πολυσυζητημένο «Παπανικολή»...
(Eλεύθερος Τύπος)
Read more

Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή (22-12-2010)

Read more

Πάνος Καμμένος! Η ΟΜΙΛΙΑ!!! 21-12-2010

Read more

Οπου και να πάτε θα μας βρίσκετε μπροστά σας - Δείτε τι έγινε στην Αλεξανδρούπολη - ΒΙΝΤΕΟ


ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ 
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ήρθε σήμερα Δευτέρα 20/12 στην Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση του βιβλίου του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο «για μια νέα αρχιτεκτονική στην εκπαίδευση». Την «υποδέχτηκαν» με συνθήματα εξοργισμένοι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, φοιτητές, γονείς και μαθητές από όλη τη Θράκη. Είναι χαρακτηριστική η φράση ανθρώπου της υπουργού: « δεν είδατε τίποτε ακόμη, το Μάρτιο θα δείτε τι θα γίνει..» Το ξέρουμε πολύ καλά! Μειώσεις μισθών. Κατάργηση επιδομάτων. Μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ (Μνημόνιο γαρ). Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Διορισμοί με το σταγονόμετρο. Ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων. Αξιολόγηση και μέντορες (τα προπαγανδίζουν εξάλλου τα παπαγαλάκια της εξουσίας με τα βιβλία τους). Το ξέρουμε πολύ καλά! Από τη μια μεριά είμαστε εμείς, ο κόσμος της εργασίας. Από την άλλη αυτοί, οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί που ξεπουλούν τη χώρα μας και πλουτίζουν σε βάρος μας.
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=17654 
Read more

ΟΛΜΕ: Ειδική ομάδα στην εκπαίδευση για περιορισμό δαπανών προβλέπει το Μνημόνιο

  Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr                                                               Αθήνα, 22/12/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ειδική ομάδα στην εκπαίδευση για περιορισμό δαπανών προβλέπει το Μνημόνιο
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές τη νέα δέσμευση που υπόγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση με την τρόικα  για τη δημιουργία ειδικής ομάδας για την εκπαίδευση, με αποστολή τη δραστική περικοπή ακόμα και των ελάχιστων  δαπανών (2,75%  του ΑΕΠ) που προβλέπονται με το νέο προϋπολογισμό!
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νέο «Μνημόνιο 3» και στο κεφάλαιο «Δράσεις για την τέταρτη αξιολόγηση» και με τον τίτλο «Αναβάθμιση (!!) του εκπαιδευτικού συστήματος» προβλέπεται πως  « η κυβέρνηση συστήνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου  2011, μια ανεξάρτητη ειδική ομάδα εκπαιδευτικής πολιτικής με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση) και της αποτελεσματικότερης χρήσης πόρων»!!
Με τη συγκρότηση αυτής της ομάδας  η ελληνική εκπαίδευση τίθεται ουσιαστικά και τυπικά υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ, που πλέον θα αποφασίζει για τη λειτουργία της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων με αυστηρώς λογιστικά κριτήρια έχοντας ως δηλωμένο της στόχο το «φτηνό σχολείο».
Η ακολουθούμενη πολιτική και η ενεργοποίηση της «ειδικής» ομάδας θα οδηγήσει στην προώθηση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων  σχολείων, τη μείωση των θέσεων εργασίας με την παύση των διορισμών αλλά και με απολύσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τη σύνδεση του μισθού των εκπαιδευτικών με τις επιδόσεις των μαθητών, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, την κατάργηση κάθε θεσμού στήριξης της μαθησιακής προσπάθειας, καθώς και τη δραστική μείωση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Από τη λαίλαπα αυτή, όπως διαφαίνεται και από το πλαίσιο για την «αναβάθμιση» της διοίκησης, δεν θα γλιτώσει καμία σχολική μονάδα, καθώς όλες θα πρέπει να αποδεικνύουν, μέσω της διαδικασίας της "κοινωνικής λογοδοσίας", ότι αξίζουν τα ψίχουλα της κρατικής χρηματοδότησης. Με άλλα λόγια, τα σχολεία θα φορτωθούν ευθύνες τις οποίες εκ των προτέρων δεν μπορούν να αναλάβουν και θα τιμωρηθούν επειδή δεν κατάφεραν αυτό που ήταν γνωστό ότι δεν θα καταφέρουν.
Καταγγέλλουμε σε όλο τον Ελληνικό Λαό αυτή την πολιτική που έχει ως στόχο τη διάλυση τη δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική. Επιβάλλεται να οργανώσουμε την αντίστασή μας με κοινούς ανυποχώρητους αγώνες.
Όχι στο ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης. 
Read more

Η απουσία του Χρήστου Λαμπράκη απειλεί με Alteroποίηση το Mega!




 Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον Παναθηναικό και στο ΑΛΤΕΡ είναι πολύ πιθανό να  συμβεί  μέσα στο 2011 στο Μέγκα,  κ.κ Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα.
Άλλωστε και το Μέγκα χρωστάει πολλά λεφτά στις τράπεζες, εάν δεν απατώμεθα.
Η κόλαση που έρχεται δεν θα εξαιρέσει το κανάλι σας και τότε-θυμηθείτε-όταν το Μεγάλο Κανάλι βρεθεί στο καναβάτσο και οι δημοσιογράφοι θα ουρλιάζουν στη Μεσογείων για να τους δώσετε τα λεφτά τους, θα εισπράξετε μόνο την  οργισμένη απελπισία του κόσμου.
Σαν σοφοί  ηλικιωμένοι που είστε, δείξτε τουλάχιστο εσείς, σεβασμό στη κοινή  γνώμη.
Αύριο που το πεζοδρόμιο θα ξερνάει ανθρώπινη λάβα και εκατομμύρια πολιτών θα είναι στους δρόμους και θα καταπίνουν μέταλλα από την οργή,  κανείς κατασκευασμένος ηγέτης (από σας), δεν θα μπορεί να κατευνάσει το τσουνάμι της βίας.
Καμία Οικουμενική, κανείς Βενιζέλος και κανείς Αβραμόπουλος, αν μ εννοείτε.
Δείξτε τουλάχιστο εσείς οι δύο, σωφροσύνη σ αυτή τη συγκυρία και σταματήστε τους αποκλεισμούς από το κανάλι σας των μη αρεστών πολιτικών όπως ο Πάνος Καμμένος.
Άλλωστε οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και την χρήση τους διέπουν συγκεκριμένοι κανόνες.
Κύριοι ιδιοκτήτες του Μέγκα, ως μέρος του συστήματος εξουσίας  που είστε,  φροντίστε άμεσα ν αναπληρώστε την σοφία που εξέλειπε από τη παρέα σας με τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη.
Το κενό γίνεται πλέον επικίνδυνα αισθητό…
Read more

Πλήρης αθώωση Σανιδά, για 4η φορά, για τη θέση του ότι δεν εμπλέκονται πολιτικοί στο «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου

http://news247.gr/incoming/article730849.ece/BINARY/original/sanidas.jpgΚατά το παρελθόν έχουν τεθεί στο αρχείο οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ ενώ το ίδιο έγινε και με την έρευνα που διεξήχθη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν παραγγελίας της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι.


Σε ουσιαστική απαλλαγή από κάθε ευθύνη ή έστω υπόνοια για ευθύνες, οδηγήθηκε ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς. Οι πληροφορίες φέρουν τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο Παπαδάκη να έχει θέσει στο αρχείο το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδη το οποίο και υποβλήθηκε το Σεπτέμβριο του 2010. Με αυτό ο υπουργός ζητούσε να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στο Γ. Σανιδά για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, με το οποίο ζήτησε να ερευνηθεί εάν στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο τέως εισαγγελέας του ΑΠ έχει διαπράξει ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Με πιο απλά λόγια, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να ερευνηθεί εάν ο Γ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Χ. Καστανίδης απέστειλε σε ψηφιακή μορφή 500 σελίδες από τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν στα πρώτα σταδία την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου, όπως αυτές των Κυρ. Καρούτσου, Ηλ. Κολιούση και της Ελένης Σωτηροπούλου.
http://www.antinews.gr/blogimages/minisipasok.jpgΣτο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι πριν δύο χρόνια ο Γ. Σανιδάς, αν και είχε ο ίδιος κινήσει τη διαδικασία έρευνας για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, είχε αρνηθεί να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο Ρ. Παπαδάκης σήμερα πλέον επισημαίνει ότι δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Πολύ περισσότερο διατυπώνει την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έπρεπε να ζητήσει εκ νέου από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου να διερευνήσει (βάσει του άρθρου 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), εάν ο Γ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
http://news247.gr/ellada/politiki/o_areios_pagos_den_vrhke_kati_eis_varos_toy.730841.html
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/4_22.html 
Read more

Ποιο είναι το χειρότερο; Η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ή οι πρόωρες εκλογές;

Ποιο είναι το χειρότερο; Η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ή οι πρόωρες εκλογές;
Το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του, που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με αφορμή την έγκριση της τρίτης δόσης του δανείου, προβλέπει ότι το χρέος της χώρας μπορεί να φτάσει ακόμη και το 194% του ΑΕΠ το 2013.
Το ακραία τρομολαγνικό σενάριο  αυτό το  συνδέει με την ανάληψη κρυφών χρεών ΔΕΚΟ από το Δημόσιο, οι οποίες στην πρόσφατη αναταξινόμηση από την Eurostat δεν περιελήφθησαν στη Γενική Κυβέρνηση.
Το σενάριο αυτό ενσωματώνει κατάπτωση εγγυήσεων περίπου 8 δισ. ευρώ που έχει χορηγήσει το Δημόσιο σε διάφορους φορείς, αλλά και τα 55 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί στις τράπεζες για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, οι οποίες προς το παρόν βρίσκονται στα χέρια της ΕΚΤ.
Με αυτό το σενάριο  λοιπόν το ΔΝΤ προβλέπει – εκτοξεύει το χρέος στο 194% του ΑΕΠ το 2013.
Υπενθυμίζω ότι σε μια πρόσφατη μελέτη του τμήματος ερευνών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μια σειρά χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, αναφέρει ότι : «η συνεχής αύξηση του δημόσιου χρέους περικλείει τον κίνδυνο να φτάσει σε ένα ύψος ως ποσοστό του ΑΕΠ, πέρα από το οποίο θα καταστεί ανεξέλεγκτο, δηλαδή η μείωσή του καθίσταται αδύνατη και ταυτόχρονα τα επιτόκια που θα ζητούνται από τις αγορές για την εξυπηρέτησή του θα φτάσουν σε απαγορευτικά ύψη» .
Το κρίσιμο αυτό ύψος για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη του ΔΝΤ και με βάση τα δεδομένα του 2009, είναι 196,5% του ΑΕΠ.
Συνεκτιμώντας λοιπόν τις δύο αυτές εκθέσεις μπορούμε να συμπεράνουμε αυτό που το ΔΝΤ δεν λέει ευθέως και επίσημα, ( δηλ. ότι με αυτές τις «μεθοδεύσεις» το χρέος της χώρας μας το 2013 θα καταστεί ανεξέλεγκτο , άρα θα κηρύξουμε επίσημα πτώχευση) αλλά στέλνει σαφές μήνυμα προς …τρίτους.
Με απλά λόγια ,  ο … μεγάλος σύμμαχος της χώρας στην ουσία ρίχνει νερό στο μύλο των κερδοσκόπων εκείνων που ποντάρουν στην ελεγχόμενη χρεοκοπία και τροφοδοτεί το κλίμα δυσπιστίας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές εις βάρος της χώρας.
Στην ουσία δηλαδή το ΔΝΤ μας οδηγεί συγκεκαλυμμένα στη χρεοκοπία. Με ένα τρόπο που η επόμενη κυβέρνηση ( Ναι ! Αυτή η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δεν θα υπάρχει το 2013 !) θα είναι αδύνατον να το αποτρέψει.
Ποιο είναι λοιπόν το χειρότερο; Η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ή οι πρόωρες εκλογές;
Ίσως, τελικά, οι πρόωρες εκλογές να μην είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα. Το χειρότερο είναι πλέον η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Όσο κρατάνε τα ηνία της χώρας τόσο βαθύτερα βουλιάζουμε, τόσο πιο κοντά στη χρεοκοπία πλησιάζουμε.
Μόνο μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό το σχεδιασμό , έστω και την ύστατη ώρα. Γιατί, δυστυχώς, δεν είναι μόνο η καταστροφή στην οικονομία. Τα εθνικά θέματα είναι τα επόμενα «θύματα» της αλόγιστης πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου!
Read more

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται νέο Γουδί, για τους προδότες της πατρίδας

Read more

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΡΚΟΥΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ « www.olympia.gr

Read more

Η επερώτηση της Ντόρας για τον Θέμο Αναστασιάδη και τα 5,5 εκατομύρια. Αναμένουμε την απάντηση από τον υπουργό για να …συνεχίσουμε.

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου  2010
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ  ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό                                                                                Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
ΘΕΜΑ Εξέλιξη υπόθεσης φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος
Τον Ιανουάριο του 2008 υπήρξαν δημοσιεύματα και πληροφορίες στα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι ο κ.Θ.Αναστασιάδης, γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος, βρέθηκε με 5,2 εκατομμύρια Ευρώ αγνώστου προελεύσεως  στους λογαριασμούς των καταθέσεων του και ελέγχθηκε  από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Γαλλίας στα γαλλοελβετικά σύνορα για μεταφορά επιταγών ύψους 1,1 εκατομμύρια Ευρώ.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε επιληφθεί η ΥΠΕΕ καθώς και ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον έλεγχο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.  Είναι εντυπωσιακό ότι από τότε μέχρι σήμερα αν και έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις, αν και η υπόθεση απασχόλησε την κοινωνία με ένταση, λόγω και του ρόλου που έχει ο κ.Αναστασιάδης ως εκδότης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, ποτέ δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανακοίνωση ή επίσημη ενημέρωση για την κατάληξη των όποιων ελέγχων έγιναν.
Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός και ζητείται να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα:
1.     Αν και από ποιους έγινε έλεγχος για τα 5,2 εκατομμύρια Ευρώ αγνώστου προελεύσεως που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του κ.Θ.Αναστασιάδη;
2.     Αν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της φορολογικής νομοθεσίας από τους ελέγχους αυτούς και αν προέκυψαν οφειλές προς το δημόσιο;
3.     Αν ζητήθηκε η συνδρομή από άλλες χώρες όπως της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Κύπρου και τι αποτελέσματα προέκυψαν από αυτές τις ενέργειες;
4.     Αν υπήρξαν παραβάσεις  επεβλήθησαν ποινές ή πρόστιμα προς τον παραβάτη; Τα πρόστιμα και οι όποιες οφειλές πληρώθηκαν προς το δημόσιο ταμείο, πότε και πως;
5.     Αν δεν έχουν καταβληθεί εντάσσονται αυτά σε διαδικασίες όπως είναι η περαίωση ή ρυθμίσεις όπως αυτές που προωθεί η κυβέρνηση για διαγραφή χρεών  προς δημόσιο λόγω «ανεπίδεκτης είσπραξης»;
6.     Αν μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά ενέργεια και αποτέλεσμα τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες ελεγκτικές και εισαγγελικές αρχές από εδώ και στο εξής;
Η  βουλευτής
Ντόρα  Μπακογιάννη
Read more

Οργισμένος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος-έτοιμη να εκραγεί η Βουλή. Νέα κόμματα μέσα στο 2011!

Posted by Περίοπας στο Δεκεμβρίου 21, 2010 
“Μου έδωσαν την εντολή να κατέβω στο γήπεδο και μου επιτρέπουν μόνο να τρέχω. Να μην πιάνω τη μπάλα. Να μην μπορώ να πάρω πρωτοβουλίες. Προσπαθώ καιρό τώρα να δω τον πρωθυπουργό και δεν μπορώ…” Αυτά είπε πριν λίγο στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος. Ένα καζάνι που βράζει η βουλή. Έρχονται συγκλονιστικές εξελίξεις… Πηγή : Κουρδιστό Πορτοκάλι
Δείτε και το VIDEO!!! http://olympia.gr/2010/12/21/%CE%AD-%CE%AE-alph/
Read more

ΟΠΑΠ – ΙΝΛΟΤ: Μεθοδεύεται αποκλειστική συνεργασία


Τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο ημικρατικός ΟΠΑΠ σε συνεταιρισμό με την Intralot λανσάρει νέα παιχνίδια και εκ του πλαγίου εγκαινιάζει την αγορά του βιντεολόττο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται σε ρεπορτάζ της στην «Ελευθεροτυπία» η κ. Αριστέα Μπουγάτσου.Όπως αναφέρει, πρόκειται για τα παιχνίδια Balloons Hunter και Penalty Game που θα παίζονται στα Τερματικά Αυτόνομης Χρήσης (ΤΑΧ) με χρήση κάρτας (και αυτή της Intralot) αξίας από 5 έως 500 ευρώ.
Το πρώτο είναι εικονικό παιχνίδι σκοποβολής μπαλονιών με νούμερα από έναν κυνηγό. Είναι προκαθορισμένης απόδοσης, με payout 68% και στοίχημα από 0,10 έως 1 ευρώ. Στο δεύτερο παιχνίδι τα κέρδη του παίκτη αυξάνονται βάσει κλιμακωτού πίνακα πρόβλεψης του αποτελέσματος των εικονικών πέναλτι. Το payout φτάνει το 69% και το στοίχημα κυμαίνεται από 0,10 έως 2 ευρώ.Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στο σχέδιο νόμου για το άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος. Όπως αναφέρει, σχέδιο νόμου έχει δοθεί σε διαβούλευση, ενώ έχουν εκτιμηθεί σε 600 εκατ. ευρώ τα έσοδα του προϋπολογισμού από την παραχώρηση σχετικών αδειών.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», επιχειρηματίες από τους χώρους της ενέργειας, της ναυτιλίας, των μέσων ενημέρωσης κ.ά. έχουν έρθει σε επαφή με κυβερνητικούς συμβούλους ανακοινώνοντας ότι θα δραστηριοποιηθούν στον νέο τζόγο, ενώ περιμένουν το τελικό σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους.
Στην Ε.Ε. έχει αποσταλεί ένα συνοπτικό σχέδιο και όχι το αναλυτικό σχέδιο νόμου, το οποίο και αυτό δείχνει ΟΠΑΠ και Intralot, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα 27 άρθρα του που έχει στη διάθεσή της η «Ελευθεροτυπία».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με το άρθρο 22 του σχεδίου νόμου «για διάστημα πέντε ετών από τη δημοσίευση του παρόντος, ανατίθεται στον ΟΠΑΠ το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, εγκατάστασης, λειτουργίας και διεξαγωγής παιγνίων περιορισμένου κέρδους μέσω VLTs», ενώ στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο ΟΠΑΠ και το Δημόσιο θα υπογράψουν σύμβαση γι’ αυτά τα δικαιώματα και με υπουργική απόφαση θα καθοριστεί ο αριθμός των μηχανημάτων που δικαιούται να εγκαταστήσει ο ΟΠΑΠ. Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του αποκλειστικού δικαιώματος που του παρέχεται, υποχρεώνεται να προσλάβει τρεις υπεργολάβους, «στους οποίους θα παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του 50% τουλάχιστον του συνολικού αριθμού μηχανημάτων που θα δικαιούται να λειτουργεί ο ίδιος».
ΠΗΓΗ http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/619059/Article.aspx

http://citizengr.wordpress.com/2010/12/21/4415/ 
Read more

Πόσο μου αρέσουν οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις!

"Nα μιλήσει ο Καραμανλής" δεν θέλουν; Ε, μίλησε! Πείτε ότι τα λέει σήμερα... http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_9454.html
Read more

Αποδοκίμασαν την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην Αλεξανδρούπολη


Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε χθες Δευτέρα η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου «Νέα Αρχιτεκτονική για την Εκπαίδευση», του Γιώργου Κελεσίδη, περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ.

Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε στις 7:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grecotel Εγνατία στην Αλεξανδρούπολη.

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όταν από νωρίς το απόγευμα απλήρωτοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και νεολαίοι, με πανό και συνθήματα, στην είσοδο του ξενοδοχείου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση της παιδείας και το γεγονός ότι όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ παραμένουν απλήρωτοι...»

Ορισμένοι από αυτούς στη συνέχεια μπήκαν στο ξενοδοχείο, στην αίθουσα που γινόταν η εκδήλωση, και προκλήθηκε ένταση με τους αδιόριστους και απλήρωτους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς την υπουργό για τα άλυτα προβλήματά τους και κάποιους παρευρισκόμενους να αντιδρούν. Τελικά, η υπουργός αποσύρθηκε σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και η εκδήλωση συνεχίστηκε.

alexpolisonline.blogspot.com
Read more

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ> Έλληνας βουλευτής καταγγέλει οργανωμένο σχέδιο διαμελισμού της χώρας: "Είναι πουλημένοι!..", ενώ κορυφαίος υπουργός συζητάει με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος!

Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της επικοινωνίας δεν παίζεται! Αλλά έλα όμως που υπάρχουν κάποια πράγματα που ...βγάζουν μάτια και δημιουργούν υποψίες για τις ...καλές προθέσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου και του κυρίου Πανάρετου για την ...ΚΑΘΑΡΣΗ στο χώρο των πανεπιστημίων.
Όλα αρχίζουν από μια εκπομπή στην τηλεόραση - ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ- που αναλαμβάνει να ερευνήσει τους 'κακούς' πανεπιστημιακούς, τα 'άχρηστα' μέχρι σήμερα ελληνικά πανεπιστήμια και να δείξει στον κακόμοιρο φορολογούμενο Έλληνα πολίτη πως ...κατασπαταλούνται τα πολύτιμα χρήματά του! Αφού λοιπόν για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν βρέθηκε κάτι σοβαρό για να το εκθέσουν στα μάτια του κόσμου, ο κύριος Πανάρετος, άρχισε τις ...Πειθαρχικές
διώξεις!
Η προπαγάνδα της προώθησης ενός κομβικού θέματος για την κυβέρνηση - την κατάργηση του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- βρίσκεται στην αρχή της...
Τα 'παπαγαλάκια' που καταγγέλλει - σήμερα στον Αγγελιοφόρο http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=72273 - ο πρώην Πρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης, πολιορκούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονία!
Εμείς εδώ στα xalia με δυο αναρτήσεις, σας προειδοποιήσαμε για τις φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει υποκύψει στις πιέσεις Αμερικανών και Σκοπιανών για την κατάργηση του πανεπιστημίου Μακεδονία. Σας αποκαλύψαμε την κατάργηση ΟΛΩΝ των Μακεδονικών ονομάτων των πρώην Καποδιστριακών δήμων που ενοχλούσαν τους μεταλλαγμένους Βουλγάρους των Σκοπίων.
Σήμερα, με αφορμή την απάντηση του πρώην πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Ηλία Κουσκουβέλη, σας φανερώνουμε και τον ύψιστο στόχο του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Καιρός να ξυπνήσουν κάποιοι στην ...συμπρωτεύουσα!


Η απάντηση του κυρίου Κουσκουβέλη που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις πληροφορίες μας:


«Οποιος στην Ελλάδα προασπίζει το δημόσιο συμφέρον διώκεται. Με τους χειρισμούς του, στην υπόθεση της εργολαβίας καθαριότητας και φύλαξης, το πρυτανικό συμβούλιο κέρδισε για το Πανεπιστήμιο και το ελληνικό Δημόσιο από το Δεκέμβριο 2007 έως το Δεκέμβριο 2009 το ποσό των 363.880,5 ευρώ (14.555,22
 x 25 μήνες), ποσό που σήμερα έχει ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ. Στην υπόθεση δε αυτή το Πανεπιστήμιο έχει κερδίσει στο ΣτΕ όλες τις προσφυγές που κατέθεσε εναντίον του ο αντίδικος εργολάβος. Επίσης, με τις ενέργειές του, το Πρυτανικό κατοχύρωσε διεθνώς το όνομα, το σήμα και τον ιστοχώρο (domain name) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε μία εποχή κρίσιμη για την τύχη της ονομασίας των Σκοπίων. Εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει ένας πόλεμος μέσω εκπομπών και δημοσιευμάτων κατά των Πανεπιστημίων, ώστε μετά τον ''Τιτανικό'' της οικονομίας και της αυτοδιοίκησης να προκύψει και ο ''Τιτανικός'' της εκπαίδευσης. Και αφού βυθιστούμε όλοι μαζί, τότε να πάψει να υπάρχει και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσω … ''Καλλικράτη'', όπως κάποιοι φαίνεται να επιθυμούν. Οι στόχοι είναι επιλεγμένοι και συγκεκριμένης απόχρωσης. Τα γνωστά ''παπαγαλάκια'' εδώ και μέρες πολιορκούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας… Αρκετά. Εστιν δίκης οφθαλμός…».


Τα συμπεράσματα, τα σχόλια και οι αντιδράσεις...δικές σας!
Read more

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Η παλιά δόξα του ΔΟΛ και σημερινή σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού “Ταχυδρόμος” των Νέων κυρία Πέπη Ραγκούση, είναι σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του adiakritou (adiakritos.gr) , μία από τις πολλές παρουσίες που θα κληθούν από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να δώσουν λόγο στην μεγάλη υπόθεση με την εξάρθρωση του κυκλώματος των ναρκωτικών που έβγαλε με επιτυχία η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Πέπη Ραγκούση, αδερφή της Υφυπουργού Εργασίας Άννας Νταλάρα, κόρη στρατηγού και πρώτη εξαδέρφη του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, φέρεται κατά στοιχεία της δικογραφίας να ακούγεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες να ζητάει να αγοράσει 10 gr κοκαίνης από την εγκληματική ομάδα , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “θα ήθελε ΔΕΚΟ ( συνθηματικά ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ)γιατί είναι πολύ κουρασμένη”. Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι στην στιχομυθία ακούγεται να λέει “να αγοράσω 10 gr γιατί είμαι πολύ κουρασμένη από τα πολλά ρουσφέτια”.....
Το όνομα της Πέπη Ραγκούση υπάρχει(κατά δικαστικές πηγές)στο διαβιβαστικό που έχει πάει ήδη στα γραφεία του εισαγγελέα και του ανακριτή που εξετάζει από την Κυριακή το μεσημέρι την σοβαρότατη υπόθεση. Η αστυνομία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν μάσησε από τις όποιες “πιέσεις” που τυχόν ασκούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπράβο της…
(www.adiakritos.gr/?p=21943#more-21943)

Y.Γ Στην πιο πάνω φωτο διακρίνεται σε παλιά φωτογραφία η κ. Ραγκούση με τον φίλο της τον κ. Μουρατίδη που βέβαια δεν έχει καμία συμετοχή. 
Read more

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται :Ο Γιώργος ΘΑ μαζέψει 1 εκατ. υπογραφές, για την οικονομική διακυβέρνηση και το ευρωομόλογο

Για την οικονομική διακυβέρνηση και το ευρωομόλογο ΘΑ μαζέψει λέει ο Γιώργος ένα εκατ. υπογραφές ... Γιώργο: Βρες τα δις. που υπήρχαν, αλλά τα έχασες και άσε το ένα εκατ. υπογραφές. Βρε τι πάθαμε εκατομμύρια ακούμε και εκατομμύρια δεν βλέπουμε. Ξεκινήσαμε από τα εκατ., δις που υπήρχαν αλλά δεν τα βρίσκουν. Είχαμε τα 30 δις των φόρων που δεν εισέπραττε η Ν.Δ και ΘΑ τα εισέπραττε ο Γιώργος.. Αφού δεν έγινε τίποτα με τα δις, ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και ξεπέσαμε στα εκατομμύρια. Δεν φτάνει που δεν βρήκε τα λεφτά, μας έφερε και το ΔΝΤ... Προσέξτε τι λέει: "Πρωτοβουλία προτίθεμαι να πάρω για τα ζητήματα που άπτονται το μέλλον (Σημείωση:έτσι ακριβώς το είπε, δείτε στο video) της Ευρώπης. Με ξεκίνημα στα θέματα της διακυβέρνησης της οικονομικής και τα θέματα των ευρωομολόγων...Προτείνω μια ευρωπαϊκή εκστρατεία, μια που μπορεί φτάσει ακόμη και στο να μαζέψει 1 εκατ, υπογραφές.." Θα πάρει πρωτοβουλία ο Γιώργος για τα θέματα της οικονομικής διακυβέρνησης !!! Άκουσον, άκουσον.. Τι εννοεί ο ποιητής, για ποια οικονομική διακυβέρνηση μιλάει;; Προφανώς αναφέρεται στην παγκόσμια... Eκεί που την είχαμε ξεχάσει την παγκόσμια διακυβέρνηση, μας την ξεφούρνησε πάλι.. Για την οικονομική διακυβέρνηση και το ευρωομόλογο ΘΑ μαζέψει λέει ο Γιώργος ένα εκατ. υπογραφές . Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται... ΔΕΙΤΕ το VIDEO
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/1-e.html
Read more

Παπαθανασίου VS Παπακωνσταντίνου για την οικονομία

Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου. Την ανάγκη για υπευθυνότητα και συνέπεια στις απόψεις των κομμάτων, τόνισε στο λόγο του ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις μειώσεις μισθών. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαθανασίου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΠαΣοΚ αγνόησε σταθερά, τις προειδοποιήσεις της ΝΔ, σχετικά με την πολιτική του μνημονίου. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Παπαθανασίου στη Βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2011.

«Όταν, στις 18 Μαρτίου 2009, αποφασίζαμε να παγώσουμε τους μισθούς άνω των 1.700 ευρώ στο Δημόσιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου, στις πολλές παρεμβάσεις που έκανε τότε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,σχολίαζε:
"Το πάγωμα μισθών σημαίνει αφαίρεση από την οικονομία ρευστότητας. Άρα, περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης. Άρα, τελικά, και μικρότερα έσοδα για το Δημόσιο και συνέχιση της κατάστασης που έχουμε σήμερα. Είναι δηλαδή μια λάθος πολιτική, δεν πρέπει κανένας να σκέφτεται καν, να πάει σε αυτή την κατεύθυνση".
Αν αυτά πιστεύει ο υπουργός για το πάγωμα των μισθών, άραγε τι υποστηρίζει για τη μείωσή τους; Εν πάση περιπτώσει, πριν μερικές μέρες η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το νόμο για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ, τηρώντας υπεύθυνη στάση.
Τα κόμματα οφείλουν να δείχνουν υπευθυνότητα και συνέπεια. Και όχι άλλα να λένε ως αντιπολίτευση και άλλα να πράττουν ως κυβέρνηση. Αναλογιστείτε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, τι κριτική μας κάνατε, τι υποσχέσεις δίνατε στον ελληνικό λαό για να κερδίσετε την εξουσία και τι πολιτική ασκείτε σήμερα.
Όταν, στις εκλογές του 2009, λέγαμε ότι θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες, μας χλευάζατε.
Όταν καταθέταμε στον ελληνικό λαό συγκεκριμένες προτάσεις για μείωση του ελλείμματος, μας λέγατε ανάλγητους και επικίνδυνους. Και μοιράζατε υποσχέσεις. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. 550 € ευρώ αγροτική σύνταξη. Αυξήσεις στις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες ξέρουν ποιος έλεγε την αλήθεια και ποιος είπε ψέματα.
Το Μάιο του 2010, όταν φέρατε προς ψήφιση το Μνημόνιο, σας είπαμε: αυτό το μείγμα της πολιτικής οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο και όχι στην έξοδο από την κρίση. Και τότε μας χλευάσατε. Σήμερα, λίγους μήνες μετά, κανένας από τους στόχους που είχαν τεθεί με το Μνημόνιο δεν επιτυγχάνεται. Η ύφεση είναι μεγαλύτερη. Ο πληθωρισμός και η ανεργία έχουν εκτοξευθεί. Το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο, γιατί τα έσοδα έπεσαν έξω, παρά την αύξηση των φόρων. Το χειρότερο είναι ότι με την εφαρμογή του μνημονίου, το χρέος θα αυξηθεί κοντά στο 170 % του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, οπότε υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
Μερικές ημέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πάλι ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα. Όμως χρειάζονται μέτρα 6,1 δις ευρώ για το 2011 και άλλα 13 δις ευρώ ως το 2014.
Και ερωτώ: πως μπορεί να εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός μια κυβέρνηση και έναν ηγέτη, που επιμένει σε ακάλυπτες προεκλογικές επιταγές;
Για ποιο λόγο δώσατε συνειδητά ψεύτικες υποσχέσεις στις εθνικές εκλογές, την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσίαζε με ειλικρίνεια την κατάσταση και επεσήμαινε την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων για να μη φτάσουμε εδώ που φτάσαμε;
Και πως επιδιώκετε τη συναίνεση, πως επιδιώκετε την κατανόηση και την ανοχή του ελληνικού λαού, όταν τη μια μέρα με τόση ευκολία δίνετε υποσχέσεις και με την ίδια άνεση την επόμενη μέρα τις πετάτε στο καλάθι των αχρήστων;
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Η έξοδος από την κρίση, απαιτεί συνέπεια, ευθύνη, ειλικρίνεια. Χωρίς αυτά τα τρία στοιχεία, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε και η συναίνεση που ζητάτε.
Και αυτό σας το λέω ως γνήσιος οπαδός της συναίνεσης. Σας το λέω επίσης, γνωρίζοντας καλά ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την οικονομία.
Το 2011 όλα δείχνουν ότι θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών. Το κύμα της ανεργίας και των λουκέτων θα ενταθεί. Θα υπάρξουν συνάνθρωποί μας που θα χρειαστούν βοήθεια για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη, και αυτήν πρέπει να είναι σε θέση να την παράσχει το κράτος.
Πρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο το συντομότερο δυνατόν. Περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση ή συμπίεση των εισοδημάτων θα βαθύνει την ύφεση. Οι ελπίδες για το αύριο βασίζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Πράγματι χρειάζονται μέτρα μείωσης του ελλείμματος, για να βγούμε από την κρίση. Χρειάζονται όμως και αναπτυξιακές προσπάθειες. Διαφορετικά, όσα μέτρα κι αν πάρετε, δεν θα έχουν αντίκρισμα.
Τα δικά σας στοιχεία το επιβεβαιώνουν αυτό. Ο προϋπολογισμός του 2011 προβλέπει μέτρα ύψους 14,3 δις ευρώ για να μειωθεί το έλλειμμα κατά 5 δις ευρώ. Γιατί όσο επιμένουμε σε αυτό το μείγμα πολιτικής η οικονομία συρρικνώνεται και το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας εξανεμίζεται λόγω ύφεσης.
Άκουσα χθες τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει με το πάτημα ενός κουμπιού. Πράγματι. Έχουν περάσει όμως 14 μήνες, από τότε που αναλάβατε την εξουσία.
Γιατί μιλάμε, 14 μήνες μετά, για νέο αναπτυξιακό νόμο;Και την ίδια στιγμή, επιμένουμε στην υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα η μια μετά την άλλη να μεταναστεύει στο εξωτερικό.
Γιατί μιλάμε, 14 μήνες μετά, για νέα εξαγωγική στρατηγική; Και την ίδια στιγμή, οι επιστροφές ΦΠΑ στους εξαγωγείς είναι λιγότερες σε σύγκριση με πέρυσι, για να εμφανισθεί μειωμένο το έλλειμμα παρόλο ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν;
Γιατί δεν κάνατε ούτε μια αποκρατικοποίηση το 2010, την ώρα που κόβατε μισθούς και συντάξεις; Υπήρχαν περιπτώσεις που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο και μπορούσατε να τις συνεχίσετε. Για παράδειγμα, για τη ΛΑΡΚΟ είχαμε 9 σοβαρούς ενδιαφερόμενους. Όμως επιλέξατε να βάλετε το φάκελο στο συρτάρι. Στο ίδιο συρτάρι που βάλατε τους φακέλους για τη ΔΕΠΑ και το καζίνο Πάρνηθας.
Γιατί τα ΣΔΙΤ είναι ακόμα στον πάγο;
Γιατί καρκινοβατούν τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα;
Γιατί ακυρώσατε τους διαγωνισμούς για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου και τις επεκτάσεις της Αττικής οδού;
Γιατί βάλατε στο συρτάρι το χωροταξικό σχεδιασμό που είχαμε ολοκληρώσει;
Γιατί η απελευθέρωση της ενέργειας είναι ακόμα στα χαρτιά;
Γιατί το σχέδιο για την σύνδεση 2.000.000 νοικοκυριών με οπτική ίνα είναι καταχωνιασμένο;
Γιατί δεν αξιοποιούνται τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια, όπως έγινε με το Ελευθέριος Βενιζέλος;
Γιατί, 14 μήνες μετά, δεν έχει γίνει τίποτα για την αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας;
Γιατί, 14 μήνες μετά, η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει – πόσο μάλλον υλοποιήσει – ούτε μια σοβαρή αναπτυξιακή πρωτοβουλία; Και δεν μιλάμε βέβαια για φιάσκο τύπου Αστακού.
Πράγματι η ανάπτυξη δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται με μια απόφαση. Χρειάζονται πράξεις και αποτελεσματικότητα, και όχι σχέδια επί χάρτου και μεγάλα λόγια. Και αυτό δεν το βλέπουμε. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εξαγγέλλει fasttrack για τις ξένες επενδύσεις, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το νόμο που εμείς ψηφίσαμε το καλοκαίρι του 2009, θα πρέπει πρώτα να βάλει σε fasttrack την ίδια τη λειτουργία της. Γιατί όσο καθυστερεί στα θέματα ανάπτυξης τόσο μεγαλύτερες θυσίες θα απαιτούνται από τους Έλληνες, χωρίς να είναι βέβαιο ότι τελικά θα γλυτώσουμε τα χειρότερα.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει στην πράξη ότι βάζει πλάτη και στα δύσκολα, και θα εξακολουθήσει να το κάνει. Ο προϋπολογισμός του 2011 δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, γι αυτό και τον καταψηφίζουμε».


Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=373740&dt=20/12/2010#ixzz18jIlwS3T
Read more