Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πλήρης αθώωση Σανιδά, για 4η φορά, για τη θέση του ότι δεν εμπλέκονται πολιτικοί στο «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου

http://news247.gr/incoming/article730849.ece/BINARY/original/sanidas.jpgΚατά το παρελθόν έχουν τεθεί στο αρχείο οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ ενώ το ίδιο έγινε και με την έρευνα που διεξήχθη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν παραγγελίας της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι.


Σε ουσιαστική απαλλαγή από κάθε ευθύνη ή έστω υπόνοια για ευθύνες, οδηγήθηκε ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς. Οι πληροφορίες φέρουν τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο Παπαδάκη να έχει θέσει στο αρχείο το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδη το οποίο και υποβλήθηκε το Σεπτέμβριο του 2010. Με αυτό ο υπουργός ζητούσε να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στο Γ. Σανιδά για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, με το οποίο ζήτησε να ερευνηθεί εάν στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο τέως εισαγγελέας του ΑΠ έχει διαπράξει ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Με πιο απλά λόγια, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να ερευνηθεί εάν ο Γ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Χ. Καστανίδης απέστειλε σε ψηφιακή μορφή 500 σελίδες από τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν στα πρώτα σταδία την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου, όπως αυτές των Κυρ. Καρούτσου, Ηλ. Κολιούση και της Ελένης Σωτηροπούλου.
http://www.antinews.gr/blogimages/minisipasok.jpgΣτο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι πριν δύο χρόνια ο Γ. Σανιδάς, αν και είχε ο ίδιος κινήσει τη διαδικασία έρευνας για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, είχε αρνηθεί να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο Ρ. Παπαδάκης σήμερα πλέον επισημαίνει ότι δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Πολύ περισσότερο διατυπώνει την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έπρεπε να ζητήσει εκ νέου από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου να διερευνήσει (βάσει του άρθρου 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), εάν ο Γ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
http://news247.gr/ellada/politiki/o_areios_pagos_den_vrhke_kati_eis_varos_toy.730841.html
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/4_22.html