Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σαμαράς: Ζητά "Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου"

Την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου επισημαίνει με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι δεν το διαπραγματεύθηκε.
Ακόμη, δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ενώ είναι αρνητικός στην προοπτική κυβερνητικών συνεργασιών.
Όπως υποστηρίζει,:
«ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης εξαντλείται με εντυπωσιακή ταχύτητα» αλλά απορρίπτει την λογική του «ώριμου φρούτου» και σημειώνει ότι το κόμμα του επιδιώκει την διαμόρφωση πλειοψηφικού ρεύματος, αναδεικνύοντας μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
«Όσο πιο μεγάλο μέρος της κοινωνίας φέρουμε κοντά μας τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανορθώσουμε, ως κυβέρνηση, την πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, βέβαια, είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής «απόδρασης» της κυβέρνησης, μέσω πρόωρων εκλογών» αναφέρει ο κ. Σαμαράς.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύθηκε το Μνημόνιο, ότι έκανε λάθος εκτιμήσεις, φούσκωσε τα επιτόκια δανεισμού και επιχείρησε να φορτώσει τα λάθη του στη ΝΔ.
Μιλά επίσης για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ώστε να καταστεί εφικτή η έξοδος από αυτό. «Θα προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις για την δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου, πράγμα που αφορά πρωτίστως τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών» διαβεβαιώνει ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται ακόμη κατά των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, υποστηρίζει ότι η στάση του απέναντι στο Μνημόνιο γίνεται πλέον πλειοψηφική στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και επικρίνει τον Γιώργο Καρατζαφέρη, επειδή το ψήφισε.
parapolitika