Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι προσπάθειες του Ε. Βενιζέλου να σώσει ότι μπορεί...


Ο πρόεδρος του κόμματος «θα συνεχίσει με προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις», σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.
Ειδική αναφορά γίνεται στον πρώην γραμματέα του κόμματος. Κύκλοι πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  εκτιμούν ότι «ο Κώστας Σκανδαλίδης που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια  θα ακολουθήσει την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα εστιάσει στην επεξεργασία  του εφαρμοστικού  νόμου ώστε να βελτιωθούν, στο μετρό του δυνατού, επώδυνες ρυθμίσεις κυρίως σε σχέση με τις συντάξεις και την φορολογία αυτοαπασχολούμενων και προσωπικών εταιρειών  που συνιστούν τη μεγάλη μάζα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον ο θα συνεχίσει τις επαφές με κρίσιμους παράγοντες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Το ΠΑΣΟΚ πετά το «γάντι» και στη Δημοκρατική Αριστερά. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά όχι μεγαλύτερη των ρυθμίσεων σχετικά με μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος. Είναι συνεπώς προφανές, λένε στην Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή  στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες.

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο των εξελίξεων με τη λίστα Λαγκάρντ το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως η αποστολή της υπόθεσης  στη Βουλή, γίνεται προφανώς για λόγους αμιγώς δικονομικούς και επιτρέπει να τεθεί επιτέλους,  με καθαρούς όρους, το ζήτημα. Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του την Παρασκευή, «κανείς δεν θα κρατήσει όμηρο το ΠΑΣΟΚ».
«Η στάση μου στο ζήτημα της λίστας, πολλούς μήνες μετά την αποστολή της από τους Γάλλους και δύο ολόκληρους μήνες μετά την αποστολή της στο ΣΔΟΕ, ήταν βασισμένη στις αρχές της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας», τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γιατί, πέραν των άλλων, το ΠΑΣΟΚ απασχολούν και οι πολιτικές πτυχές του τρόπου με τον οποίο εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στη δημοσιότητα η υπόθεση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr