Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Στηρίζει Βενιζέλο για χάρη της συγκυβέρνησης


Ψήφο εμπιστοσύνης στον Βαγγέλη Βενιζέλο δίνει ο Αντώνης Σαμαράς για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση που σοβεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Οι δύο πιο ένθερμοι υποστηρικτές της συγκυβέρνησης, τα είπαν χθες στο τηλέφωνο σχετικά με το σκηνικό που διαμορφώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και ο πρωθυπουργός εμψύχωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να μάθει τις προεκτάσεις που ενδέχεται να πάρει κατά την ψήφιση του Μνημονίου η  πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα στηρίξει την παρουσία του στην συγκυβέρνηση.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού δήλωναν χθες σε πολιτικούς συντάκτες ότι ο κ. Σαμαράς εκτιμά τη συνεπή στήριξη στην κυβέρνηση που παρέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ εξήραν τη «στάση υπευθυνότητας» που τηρεί απέναντι στο Μνημόνιο, παρά τις εσωκομματικές αντιξοότητες.
Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει στη ζωή την τρικομματική κυβέρνηση γι αυτό και ετοιμάζεται να βοηθήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αμφισβήτησης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά επικρατεί έντονη ανησυχία και η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο κ. Βενιζέλος χρήζει άμεσης στήριξης προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια του και να ξεπεράσει τον άμεσο κίνδυνο να τεθεί θέμα ηγεσίας προκειμένου, όπως ισχυρίζονται στο Μαξίμου, η συγκυβέρνηση να μακροημερεύσει και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
http://www.lykavitos.gr/2012/11/blog-post_9165.html