Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η ΛΙΣΤΑ SIEMENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ από το 2010. ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ



Γράφει ο Δημ.Αντωνίου, ιατρός

Ι) Ως γνωστόν το σκάνδαλο Siemens αποκαλύφθηκε πρώτα από την Αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton, κατόπιν εντολής του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και στα πλαίσια του νόμου για την Foreign Corrupt Practices Act, για την προστασία των ανταγωνιστριών της Siemens αμερικανικών εταιρειών από τις παράνομες πρακτικές δωροδοκιών της Siemens πολιτικών αξιωματούχων σε όλο τον κόσμο για την υπογραφή επιχειρηματικών συμβολαίων με αυτήν και εις βάρος των ανταγωνιστριών της αμερικανικών εταιρειών. 
Η έρευνα και τα αποτελέσμα της Debevoise & Plimpton αποτέλεσαν και το έναυσμα αντίστοιχων ερευνών από την Γερμανική δικαιοσύνη που κατέληξαν στην ομολογία μεγαλοστελεχών της μητρικής Siemens για την αλήθεια των δωροδοκιών, μεταξύ των οποίων και ελληνικών πολιτικιών κομμάτων και προσώπων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής (δημοσιογράφων κλπ). 
Η εξέλιξη αυτή είχε την γνωστή δικαστική εξέλιξη με την διαφυγή στην Γερμανία του τότε Δ/ντα Συμβούλου της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος ομολόγησε τις δωροδοκίες και τα ονόματα των δωροδοκηθέντων στην Γερμανική Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε αμετάκλητα απ` αυτήν. ...

ΙΙ) Ταυτόχρονα με την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία ακόμα ερευνά την υπόθεση, συνεστήθη από την Ελληνική Βουλή Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα αυτό, η οποία κατέθεσε στην Βουλή το Πόρισμά της την 25 Ιανουαρίου 2011, και στο οποίο καταλόγιζε ζημία του ελληνικού δημοσίου από τις δωροδοκίες της Siemens ύψους 2 δις. Ευρώ, αλλά δεν κατανόμαζε τους δωροδοκηθέντες πολιτικούς, παρόλο που η ίδια η Εξεταστική παραδέχεται ότι έλαβε όλη την δικογραφία Χριστοφοράκου από την Γερμανική Δικαιοσύνη (βλ. παρακάτω), στην οποία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις, η ομολογία του Χριστοφοράκου, καθώς και ένα DVD με τις συνομιλίες του με τους δικηγόρους του!
ΙΙΙ) Στην συνέχεια η ελληνική βουλή με το αρ.167/30-08-2012 έγγραφό της στον υπογράφοντα, πιστοποιεί ότι στον φάκελο της Εξεταστικής υπάρχουν τα έγγραφα που ζήτησα ρητά με τις από 28 και 30/08/2012 αιτήσεις μου, δηλ.την κατάθεση, απολογία του Χριστοφοράκου με τα ονόματα των δωροδοκηθέντων πολιτικών και την σχετική απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου, αλλά δεν μπορώ να τα πάρω επειδή δεν έχω ειδικό έννομο συμφέρον!
ΙV) Η εφημερίδα «ΕΛΛΑΔΑ» στο πρωτοσέλιδό της της 30ης Οκτωβρίου 2012 και με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο της στην σελ.9, αποκαλύπτει ότι η Debevoise & Plimpton κατέθεσε επίσημα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών κομμάτων, πολιτικών και άλλων παραγόντων, που δωροδκήθηκαν από την Siemens Hellas και τον Δ/ντα Σύμβολό τους Μιχάλη Χριστοφοράκο, στα πλαίσια των παραπάνω παράνομων επχιειρηματικών δωροδοκιών της.
V) Όμως, όπως προκύπτει από την Εισαγωγή του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής, τα ευρήματα της Debevoise & Plimpton με τα ονόματα των δωροδκηθέντων, περιήλθε σε γνώση της Εξεταστικής και βρίσκεται στον φάκελο της υπόθεσης από τον 2010!
Ιδού το σχετικό απόσπασμα από το Πόρισμα της Εξεταστικής:
ΠΟΡΙΣΜΑ της ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS (25-01-2011)- EIΣΑΓΩΓΗ:
7. Παράλληλα με τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας η Εξεταστική Επιτροπή εξέτα
σε 145 μάρτυρες σε 101 συνεδριάσεις, επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία των αρμόδιων κρατικών οργάνων και άλλων φορέων για την αποκάλυψη και ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας. Ειδικότερα ζήτησε τη συνεργασία:

i.Τη δικαστική συνδρομή της Εισαγγελίας του Μονάχου, για την αποστολή αντιγράφων της δικογραφίας που είχε σχηματισθεί από τη γερμανική δικαιοσύνη για την διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS.
Μέλη της Εξεταστικής μαζί με τον ορισμένο από την Επιτροπή Εφέτη κ. Γιώργο Χριστοδούλου μετά την ανταπόκριση της Εισαγγελίας, μετέβησαν στο Μόναχο και πήραν καταθέσεις από τους πρώην οικονομικούς διευθυντές της εταιρείας, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της SIEMENS HELLAS, το Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο διαφάνειας της SIEMENS AG.
ii. Την παρέμβαση της Eurojustice για την διαβίβαση του συνόλου των στοιχείων της σχηματισθείσης δικογραφίας από την Εισαγγελία του Μονάχου, στοιχεία που δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή. Η συζήτηση του αιτήματος δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί (τελικά το αίτημα ικανοποιήθηκε πλήρως και τα στοιχεία παρεδόθησαν κατά δήλωση του Σήφη Βαλυράκη στην Εξεταστική).
ii. Κατά την έρευνά της, η Εξεταστική Επιτροπή, έλαβε υπόψη της: 
iii. Κάθε άλλο αποδεικτικό στοιχείο, όπως τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα έγγραφα, που περιήλθαν σε γνώση της Επιτροπής, τις αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων, την έκθεση της νομικής εταιρείας Debevoise & Plimpton LLP. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής δεν αμφισβητήθηκε ούτε από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ούτε από την εταιρεία SIEMENS μέχρι σήμερα.
VI) Συμπέρασμα: Τα ονόματα των δωροδοκηθέντων από την Siemens Hellas πολιτικών, βρίσκονται στο φάκελο της εξεταστικής που βρίσκεται στην Βουλή περατωθείσα από τον Ιανουάριο του 2011, αλλά κανείς από τα μέλη της εξεταστικής ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τα ονόματα αυτά στον Ελληνικό Λαό, όπως έχουν ηθική, αλλά και Συνταγματική υποχρέωση (Συντα. 1 και 52). Κι όχι μόνο αυτό: Υπάρχουν και πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίο υποκριτικά και ανήθικα διαρρυγνύουν τα ιμάτιά των διότι δήθεν «η Μέρκελ δεν μας δίνει τα ονόματα των δωροδοκηθέντων». Ντροπή κι Αίσχος.

Σχετικά links:
1)http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/ektheseis?search=on&commission=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3 (πόρισμα της Εξεταστικής από την ιστοσελίδα της Βουλής)
2) http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/CommiteeDetailView?CommitteeId=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3 (τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής)
3).https://www.facebook.com/photo.php? (το έγγραφο της βουλής προς τον υπογράφοντα, με το οποίο βεβαιώνει ότι τα ονόματα βρίσκονται στον φάκελο της εξεταστικής στην ελληνική βουλή)
http://olympia.gr/ (το δημοσίευμα της «Ελλάδος»)

ΥΣ. Επίκειται σύντομα η δημοσίευση της απάντησης του Εισαγγελέα Εφετών του Μονάχου προς τον υπογράφοντα για το θέμα αυτό

Που θα με βρείτε:

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/search/

“Bουλή των Ελεύθερων Ελλήνων στο facebook
https://www.facebook.com/BouleTonEleutheronEllenonDemetriosAntoniou?ref=hl

https://www.facebook.com/dimitrios.antoniou1 στο facebook

www.zoidiosia.blogapot.com (το blog μου)

https://www.elpida-politeias.gr (το site μου)

Δημ. Αντωνίου

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/11/siemens-2010.html#more