Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΤ Κύπρου: “Εξαφάνισαν” δάνεια 8 Δις Ευρώ!!!



ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ…

Τι έχουμε λοιπόν; Οι Έλληνες τραπεζίτες των μεγάλων ντηλ, στην ουσία “εξαφάνισαν” δάνεια 7,7 δις Ευρώ κατά την εξαγορά των Κυπριακών τραπεζών. Και το ερώτημα είναι ένα και συγκεκριμένο: Πόσα από αυτά τα δάνεια είχαν συναφθεί με Ελληνικές τράπεζες, Έλληνες τραπεζίτες, συγγενικά τους πρόσωπα ή “πρόσωπα…πολιτικού ενδιαφέροντος”; όσον αφορά το ποιός πληρώνει τον μάρμαρο, το γνωρίζετε ήδη. Ο Ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ζημίες της τάξης των 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ καταγράφηκαν από την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής ο Διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης.
«Τα δάνεια των τραπεζών στην Ελλάδα, ύψους 23,9 δισ. ευρώ, πωλήθηκαν για 16,2 δισεκατομμύρια. Προέκυψε δηλαδή ζημιά 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου επεσήμανε ότι ενώ το ποσό του απαιτούμενου κεφαλαίου «υπολογίστηκε στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε μόνο 0,5 δισεκατομμύρια ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου υπεγράφη η συμφωνία για την μεταβίβαση των υποκαταστημάτων της υπό αναδιάρθρωση Τράπεζας Κύπρου, της υπό εκκαθάριση Λαϊκής Τράπεζας, και της Ελληνικής που βρίσκονται στη χώρα μας στην Τράπεζα Πειραιώς. (Πληροφορίες από ΣΚΑΪ – ΑΠΕ)