Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μακάρι να κάνω λάθος…


Όλα δείχνουν , παρά το πλήθος των γεγονότων και της παραπληροφόρησης που δεχόμαστε , ότι η Κυπριακή κυβέρνηση κλίνει προς μια Ευρωπαική λύση. Μπορεί να μην είναι κούρεμα όλων των καταθέσεων όπως αρχικά ειπώθηκε , μπορεί να μην είναι γενικά κούρεμα (στην χειρότερη-καλύτερη) αλλά σίγουρα θα είναι μια ευρωπαική λύση. Η ευρωπαική λύση ακούγεται ως μια λύση από κοινού όλων των κρατών μελών της ΕΕ , είναι όμως έτσι;;; ΟΧΙ!

Ο καθένας μας μπορεί να κρίνει , σχετικά εύκολα , ότι αυτά που διαδραματίζονται στην Ελλάδα εδώ και δύο + χρόνια με τα μνημόνια και τις “μεγάλες” ιδέες των περικοπών των μισθών των αδυνάτων , είναι συνταγή των μεγάλων κρατών – μέλη της ΕΕ που δεν είναι άλλα από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Αυτή η συνταγή επιτυγχάνεται με τους εκροσώπους του ΔΝΤ , που κατά βάθος απαρτίζεται από μεγάλους επιχειρηματικούς καρχαρίες!

Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με τη “μικρή” Κύπρο;;; Πίσω από τη σύνοδο του Eurogroup κρύβεται η μεγάλη ιδέα της χιτλερικής Γερμανίας , που δήθεν προσπαθεί να πείσει τους Γερμανούς πολίτες ότι όλα γίνονται για το καλό της Γερμανίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι έτσι;;;; ΟΧΙ!

Η γερμανία είναι ο μοναδικός παίχτης που βάζει στα ταμεία της , καθημερινά , άφθονο χρήμα από τις κρίσεις χρέους και τις φούσκες που δημιουργεί στα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Οι γερμανοί πολίτες, θεωρώ ότι αντιλαμβάνονται τη λεηλασία , τον εκφοβισμό και την επιρροή των κυβερνώντων τους σε μικρές (οικονομικά) χώρες , κατάσταση που βολεύει και τους ιδίους γιατί ο δικός τους μισθός είναι σταδιακά αυξανόμενος.

Ας επανέλθουμε στο θέμα της Κύπρου. Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι υποβολής του ζυγού και  αρπαγής του φυσικού πλούτου. Ξεκινώντας ένας ψυχολογικός πόλεμος , τόσο από το Eurogroup όσο και από τους εγχώριους στρατιώτες , δίδεται στο τραπέζι μια λύση για κούρεμα καταθέσεων. Η Κυπριακή Βουλή δεν το αποδέχεται και το καταψηφίζει. Και ερωτώ;; Πίστευε κάποιος από εσάς ή από το Eurogroup και τη μεγάλη Γερμανία, ότι η Κυπριακή Βουλή θα το περνούσε;;; ΟΧΙ βέβαια. Όλοι γνωρίζαμε ότι δεν θα περνούσε ένα τέτοιο μέτρο , γιατί απλά το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου θα κατέρρεε από την άμεση εκκροή των μεγάλων κεφαλαίων!!! Και όμως αυτή ήταν η απόφαση των μεγάλων σοφών της Ευρώπης!! Το ψάρι όμως τσίμπησε το δόλωμα! Τα ΜΜΕ αρχίζουν να αναπαράγουν την είδηση ότι η Κύπρος θα ζητήσει βοήθεια από την Ρωσία , με ό,τι αυτό συνεπάγεται , δηλαδή έξοδος από την ευρωζώνη. Και συνεχίζουν , δήθεν , ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο με τις ρωσικές επαφές και πολλά πολλά ακόμη που διαβάσαμε όλοι μας αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο και είδαμε στα τηλεοπτικά πάνελ.

Και ήρθε η μέρα της κρίσης. Αυτοί που αναπαρήγαγαν μέχρι χθες ότι ο από μηχανής θεός Ρωσία θα δανείσει στην Κύπρο , έρχεται η ταφόπλακα του PLAN B… Το ψάρι ήδη βρίσκεται στο αγκίστρι! Η Κυπριακή κυβέρνηση επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ( μου θυμίζουν τους εθνοσωτήρες ΓΑΠ – ΣΑΜΑΡΑ – ΚΟΥΒΕΛΗ – ΠΑΠΑΔΗΜΟ – ΒΕΝΙΖΕΛΟ και πολλούς άλλους της κλάσης τους). Τι περιέχει το PLAN B όμως;;; Φαντάζομαι ότι περιέχει κάτι παρόμοιο με τα δικά μας μνημόνια. Και αν το PLAN B δεν το περιέχει , ας μην ξεχνάμε ότι τα δικά μας μνημόνια δεν είναι ένα , όπως αρχικά , είχε πρωτοειπωθεί από τους πατριώτες πολιτικούς μας! Όταν ακούς πολλά κεράσια κράτα και μεγάλο καλάθι…

Άνοιξε ο ασκός για το πρώτο άκουσμα της εισόδου του ΔΝΤ και των πρώτων μέτρων . Από την πολύχρονη εμπειρία μας σε όσα εχουν διαδραματιστεί στη χώρα μας , κάθε άλλο παρά εύπιστοι , μπορούμε να είμαστε στο άσκουσμα της πτώχευσης και των μέτρων που προωθούν οι “φίλοι εταίροι”. Ακούγοντας ο Κυπριακός λαός την ιδέα του κουρέματος των κόπων του , το PLAN B όποιο και να είναι θα του φανεί “παράδεισος”. Ένας ψυχολογικός πόλεμος και μια επιρροή άνευ προηγουμένου.

Όλα είναι προσχεδιασμένα και η κατάληξη δείχνει να είναι η ίδια με αυτή της Ελλάδας…η εξαθλίωση του λαού της Κύπρου και κατ ‘ επέκταση των ανίσχυρων λαών ολόκληρης της ευρωζώνης και της υφηλίου. Το ένα μέτρο φέρνει το άλλο , το άλλο το άλλο και πάει λέγοντας.

Μακάρι να κάνω λάθος!