Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η Ντόρα “ψηφίζει” Σαμαρά πρωθυπουργό

13.04.2012ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Η πρόσκληση που απηύθυνε πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την πλευρά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τουλάχιστον όχι στο σκέλος της προεκλογικής συνεργασίας των δυο κομμάτων, καθώς παρά τα χαμηλά ποσοστά που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, διεκδικώντας την αυτόνομη είσοδό της στη Βουλή.
Το τι θα επακολουθήσει είναι… άλλο θέμα. Η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι την επομένη των εκλογών είναι έτοιμη να συζητήσει από άλλη βάση, και με όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής το ενδεχόμενο συνεργασιών, που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση μιας βιώσιμης κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς από την άλλη, έχει ξεκαθαρίσει ότι από τη στιγμή που θα διαπιστώσει ότι οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες της νέας Βουλής δεν θα οδηγούν στη συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης, θα επιδιώξει μια νέα εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να ζητήσει αυτοδυναμία.
Με συνέντευξη που παραχωρεί στη «Real News» η οποία κυκλοφορεί το Μεγάλο Σάββατο, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται στην πρόσφατη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στον Γιάννη Πρετεντέρη και την εκπομπή «Ανατροπή» του «Mega», ότι στο ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, πρωθυπουργός θα πρέπει να γίνει ο αρχηγός του κόμματος το οποίο θα έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό στις κάλπες.
Έτσι, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεκαθαρίζει ότι εφόσον η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη, πρωθυπουργός της όποιας κυβέρνησης προκύψει μετά τις εκλογές, θα πρέπει να είναι αυτοδικαίως ο Αντώνης Σαμαράς.
http://www.statesmen.gr/66844/politiki/%ce%b7-%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c_13-04-2012.html