Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:" Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;; ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ"




   Στα βιβλία που θα ενισχύσουν τις καινοτόμες δράσεις   του Εθνικού  Κέντρου Βιβλίου(ΕΚΕΒΙ)  ανήκει και το βιβλίο: “Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός” της κ. Μάγκου Νατάσας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χριστοδουλίδη.

   Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την ολόθερμη στήριξη του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Κοντογιάννη, το ΕΚΕΒΙ ξεκίνησε  ένα φιλόδοξο πιλοτικό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».    

         Στόχος, η όξυνση της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, η αναζωογόνηση κι ο εμπλουτισμός της φαντασίας και της εφευρετικότητας, η ανάπτυξη της αισθητικής καλλιέργειας και της συναισθηματικής νοημοσύνης τους. Γενικότερα, η καλλιέργεια έκφρασης μ’ έμμεσο-βιωματικό τρόπο θα ενισχύσει την ικανότητα των μαθητών στην έκφραση απόψεων και ιδεών, συμβάλλοντας στην συγκρότηση μιας πολυδιάστατης και δημιουργικής προσωπικότητας.

  Το πρόγραμμα θα καλύψει τρεις πλήρεις σχολικές χρονιές (2011-2012, 2012-2013, 2013-2014) και θα εφαρμοστεί την 1η χρονιά πιλοτικά στις 2 πρώτες τάξεις (Α’ και Β’ Δημοτικού) των περίπου 950 Δημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανά την επικράτεια. Την επόμενη χρονιά θα καλύψει όλες τις τάξεις (Α’ έως ΣΤ’) στα ίδια σχολεία, ενώ εκτιμάται ότι την 3η χρονιά –κι αναλόγως των αποτελεσμάτων  της πιλοτικής εφαρμογής– θα ενταχθεί επισήμως στο πρόγραμμα όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας σε όλες τις τάξεις.

Στο  βιβλίο: «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός» υπάρχουν   παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής όπου τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο έννοιες και αριθμούς, σχήματα και γράμματα .

Η ψυχοκινητικής αγωγής είναι μία σύγχρονη μέθοδος η οποία καλλιεργεί τις αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών ενώ συγχρόνως προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία!!!   





Για τις επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας:

Εύη Γεροκώστα

Τηλ.: 210 92 00 332, Fax: 210 92 00 305