Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Π. Βλάχος: Ροή «μαύρου» χρήματος από Άκη, Γκούντρουντ, Αρετή…


Π. Βλάχος: Ροή «μαύρου» χρήματος από Άκη, Γκούντρουντ, Αρετή…
Στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στη ροή του «μαύρου χρήματος» από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων αναφέρθηκε σήμερα ο δεύτερος κατά σειρά μάρτυρας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου εφοριακός υπάλληλος, Παναγιώτης Βλάχος.

Ο μάρτυρας, που αξιοποιήθηκε ως σύμβουλος από τον ανακριτή της υπόθεσης, υπέβαλε σχετικό πόρισμα στην ανάκριση για τα οικονομικά στοιχεία της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν αλλά και της κόρης του Αρετής τονίζοντας και ότι στην περίπτωση της δεύτερης δεν δικαιολογούνται με βάση τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει οι αγοραπωλησίες των ακινήτων στο Κολωνάκι και στην Κυψέλη.
Ωστόσο η αναφορά του μάρτυρα περί «μαύρου χρήματος» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης.
Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη υπέβαλε ένσταση για τον μάρτυρα υποστηρίζοντας ότι έχει την ιδιότητα του πραγματογνώμονα και όχι του ειδικού επιστήμονα και επομένως δεν μπορεί να καταθέσει. Με την ένσταση συντάχθηκαν και άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης οι οποίοι νωρίτερα αμφισβήτησαν επίσης τη δυνατότητα του να καταθέσει για το σύνολο των στοιχείων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Κατσιάνης θέλοντας να κατευνάσει τα... πνεύματα και προς αποφυγή παρεξηγήσεων συνέστησε στον μάρτυρα να αποφεύγει τις αναφορές περί «μαύρου χρήματος».
"Κάνετε χαρακτηρισμούς για "μαύρο χρήμα", έχετε τέτοιο αποτέλεσμα; Γιατί εμείς το ψάχνουμε εδώ. Να μας τα πείτε χωρίς χρώματα..." είπε ο πρόεδρος.
Πάντως οι δυο εισαγγελείς ζήτησαν την απόρριψη της έντασης ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί. Ο μάρτυρας συνεχίζοντας την κατάθεση ανέφερε ότι τα επίδικα ποσά έχουν ως αφετηρία τις εταιρίες ANTEY που σχετίζεται με τα TORM1 και Ferrostaal που αφορά τα υποβρύχια.
Μέσω αυτών των εταιριών , όπως κατέθεσε ο κ. Βλάχος εμβάστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στις εξωχώριες εταιρίες που κατά το κατηγορητήριο συνδέονται με τον πρώην υπουργό μέσω του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα. Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι τα ακίνητα της Κομνα Τρακα, της Κηφισίας άλλα και της Ακρόπολης αγοράστηκαν από την Torcaso με ποσό 6,7 εκατομμύρια δολάρια που μέσω της ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ κατέληξαν στον Ζήγρα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/310730/p-vlahos-roi-mayroy-hrimatos-apo-aki--gkoyntroynt--areti#ixzz2UHEt85Lf