Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ!! Στο μνημείο του Ζαλόγγου διανυκτερεύουν… κατσίκια!!! – Γεμάτος από περιττώματα ζώων ο χώρος


Τα αρνητικά σχόλια των επισκεπτών δίνουν και παίρνουν...
Το ίδιο σενάριο είχε γραφτεί και στο παρελθόν, τότε που το μνημείο του Ζαλόγγου βρίσκονταν υπό συντήρηση όταν, τότε, είχαν βγει στην δημοσιότητα παρόμοιες φωτογραφίες.

Ένα χρόνο μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται και την φορά αυτή τα σχόλια αλλά και οι κριτικές που λάβαμε από επισκέπτες που την ίδια ώρα που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες βρίσκονταν στον χώρο, δεν μας τιμά καθόλου, σαν πολίτες ετούτου του τόπου.



Όλος ο χώρος κάτω από τα τεράστια γλυπτά, γεμάτος στην κυριολεξία με περιττώματα ζώων.

Προφανώς κάποιος, συμπολίτης μας, έχει βρει την εύκολη λύση και βάζει τα ζώα μέσα στον χώρο του ιερού μνημείου να διανυκτερεύσουν τώρα το καλοκαίρι.

Οι φωτογραφίες μαρτυρούν την απίστευτα τραγική κατάσταση που επικρατεί και δεν είναι δυνατόν κανείς μα κανείς να μην έχει διαπιστώσει το τι συμβαίνει εκεί πριν από τον φωτογραφικό μας φακό, αφού το φαινόμενο δεν είναι κάτι νέο. Προφανώς κάποιοι δεν φρόντισαν να μην επαναληφθεί.

Ορίστε τι αντικρίζουν οι τουρίστες με το που μπαίνουν στον χώρο του μνημείου (Είσοδος)…



Ξέφραγο αμπέλι στην ουσία έχει γίνει ο χώρος όπου θυσιάστηκαν οι Σουλιώτισσες ενώ οι εικόνες αυτές σύντομα θα κάνουν τον γύρω του κόσμου μιας και πολλοί από τους επισκέπτες φροντίζουν να απαθανατίσουν και το … “ωραιότατο περιβάλλον” κάτω από το μνημείο.

Τραγική η φωτογραφία με τους επισκέπτες να ξεκουράζονται στα πέτρινα σκαλοπάτια σαν φόντο και πρώτο πλάνο οι ακαθαρσίες.


Υπάρχει κάποιος φορέας που να έχει την ευθύνη αυτού το χώρου στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά ή είναι παρατημένο και παραδομένο στην τύχη του;;;

Και μετά ας αναρωτιούνται οι άρχοντες ετούτου του έρμου τόπου για τον τουρισμό…!!!