Ήταν 22 Ιουνίου 2009. Η κυβέρνηση Καραμανλή, διαπίστωνε τα δημοσιονομικά αδιέξοδα της χώρας και...
έπαιρνε ή προσπαθούσε να πάρει κάποια μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά και μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ένα από τα μέτρα ήταν η δημιουργία φόρμας υποβολής καταγγελιών στο site της Υ.Π.Ε.Ε. και η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 210-34.01.113, στον οποίο, κάθε πολίτης θα μπορούσε να καταγγείλει κάποιον για φοροδιαφυγή.
Διαβάστε την παρουσίαση της είδησης από το taxalia Δεν σας έδωσε απόδειξη το μαγαζί; Ενημερώστε την εφορία σε αυτό το link ! που πρώτο εντόπισε τότε το blog μας (ο σύντροφος dimokratis !) και το "έπιασαν" δυό μέρες μετά και οι εφημερίδες.
Δείτε τώρα τις αντιδράσεις του τύπου, τότε (22-6-2009, με ΝΔ):
Πρωτοσέλιδα ουρλιαχτά από την Ελευθεροτυπία
η λέξη "καταδότες" δίνει και παίρνει
έμφαση στις "έντονες αντιδράσεις" από άλλη εφημερίδα
"ηλεκτρονικός χαφιεδισμός", από άλλη
ούτε ο Τράγκας δεν έμεινε αμέτοχος!!! "Γίνε και συ καταδότης" έγραφε στις 22-6-2009, ο Τράγκας !
Σήμερα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες, να κάνουν α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς το ίδιο! Όχι μόνο δεν κατήργησε την ηλεκτρονική υποβολή (δείτε την εδώ: http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23, μια χαρά δεν δουλεύει;), αλλά έκανε και τον τηλεφωνικό αριθμό "χαφιεδίσματος" ....τετραψήφιο, για ευκολία!!! (τηλ.15-17).
Και πώς τα βλέπουν όλα αυτά οι ίδιες εφημερίδες;
Για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (το θυμάστε το πρωτοσέλιδο πιό πάνω;)
απλά "βρίσκεται σε λειτουργία το τηλ.κέντρο καταγγελιών....."
που είναι τα ουρλιαχτά για χαφιέδες ρε παιδιά;
μάλιστα, σε άλλο σημείο, προτρέπει έμμεσα, να χρησιμοποιούμε τον τηλεφωνικό αριθμό, αφού κάποιοι "πλούτισαν πτωχεύοντας το κράτος".
το ΒΗΜΑ, ακόμη καλύτερο!!!!
Η είδηση σήμερα 26-5-2010. Δείτε πώς παρουσιάζεται από το ΒΗΜΑ:
Για τη διερεύνηση επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε 50 έρευνες-ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ και Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Οι καταγγελίες που θα διερευνηθούν αφορούν χρηματισμό, παράνομη οικονομική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό, μεγάλο ύψος καταθέσεων, παραλείψεις ελέγχου παραστατικών επιχειρήσεων, ευνοϊκότερο υπολογισμό φόρων φυσικών ή νομικών προσώπων, παράνομη έκδοση φορολογικής ενημερότητας, πλαστά στοιχεία, πλημμελή παραστατικά τελωνειακών ελέγχων, παράνομους εκτελωνισμούς, ενδεχομένως λαθρεμπόριο, διαφυγόντα έσοδα από δασμούς, χρηματισμό από διερχόμενα τα σύνορα φορτηγά, χρηματισμό κατά τον εφοδιασμό πλοίων κτλ. Αξίζει να τονιστεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων. Για τον λόγο αυτόν έχει δημιουργήσει το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517, όπου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται με στόχο να εντοπιστούν και να διερευνηθούν αυτά τα φαινόμενα.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=333741&dt=26/05/2010#ixzz0p2zDPrNN
δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο, πέρα από το:
φίλοι δημοσιογράφοι, δεν είναι ο γιαλός στραβός, εσείς στραβά αρμενίζετε.
Αν υπηρετείτε με τέτοιο κομματοσκυλισμό την ενημέρωση, είναι να μην τα ακούτε από τον κόσμο;